|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Idealnym kandydatem jest Daniel Myśliwiec . Facet osiągał wyniki ponad stan w Stali, jego drużyna gra fajną ofensywną piłkę, ma podrażnioną ambicję i praca w Wiśle to byłaby dla niego duża szansa na pokazanie się
zna 1 ligę, zawodników oraz realia tej ligii, a przy tym nie chciałby duzo zarabiać. Dodatkowo jest wolny od następnego sezonu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Petrescu mi się marzy
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tak jak napisałeś Tułacz rządzi drużyną, i ma autorytet w szatni. U nas trener rządzi, o ile jego rządy są zgodne z rządami grającego właściciela. Ale nawet to nie gwarantuje mu autorytetu.
![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja uważasz że nie ma sensu szukać spisków jeżeli podstawy leżały.
Pierwotne ustawienie było kuriozalne, zmiana poszła za późno. Położyły na SFG. To są podstawy. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Królewski właśnie powiedział tutaj: https://www.youtube.com/live/LqftrK0Q5m4, ze stoickim spokojem, że Sobolewski nie zaskoczył go wczoraj jeżeli chodzi o wyjściowy skład i ustawianie.
Wcześniej mówił, że Sobolewski to trener na lata. Jak na razie Królewski jest zapatrzony w Sobolewskiego. To samo trzeba porządek zrobić z Kmiecikiem, bo on poza wbijaniem tyczek na treningach nie robi nic więcej. A to 2 najważniejsza osoba w sztabie trenerskim klubu. A trzymana jest w sztabie trenerskim tylko dlatego bo 40 lat temu był świetnym piłkarzem Wisły. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
A do tego twardy na boisku zawodnik okazuje się rozemocjonowanym i nie panującym nad mentalem drużyny trenerem przeciętniakiem. Sobol to był i pozostanie moim ulubionym zawodnikiem, ale jako trener zawiódł. 1. nie potafi wyciągać wniosków (3 razy z Puszczą w ten sam sposób) 2. nieadekwatnie reaguje na przebieg meczu (dziwne i zbyt późne zmiany) 3. niewłaściwie zestawia drużynę i taktykę do przeciwnika. 3 podstawowe powody mają wsparcie Zająca i gigabudżet jak na 1 ligę są wystarczającym powodem do odejścia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Czy ten parodysta zlozyl juz rezygnacje z pelnienia funkcji trenera ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jeśli ktoś tam myśli o tym tak na serio, żeby zostawić Sobolewskiego i jego kumpli, to jest to ostateczny znak, że czas sobie dać z tym wszystkim spokój.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Mam takie samo odczucie Elendil.
Sobolewski, ktory zostaje nadal trenerem Wisly to jest jeszcze wieksza mokra szmata w ryj kibica Wisly. Ja na to patrzec nie bede. Pie0%*dole. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Co do trenera - to po takim laniu na koniec i braku awansu z tak cholernie przepłaconym i zdecydowanie najdroższym składem w 1 lidze - nie ma możliwości żeby trener został na kolejny sezon.
Nie wiem co gorszego musiałby zawalić, żeby pożegnać się z posadą. Pomijam wszystkie jego kuriozalne personalne decyzje, które pokazują też, że fajnie, że to legenda - ale niech trenerki uczy się gdzie indziej a nie w bólach i w naszym klubie. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Jak zostanie Sobolewski, to będzie kompromitacja zarządu - obojętne, czy przyjdzie inwestor, czy nie (moim zdaniem nie przyjdzie, to była bajka, by mobilizować kibiców)
Dwie opcje, które moim skromnym zdaniem się nadadzą: Daniel Myśliwiec - trener ofensywny, doświadczony już w 1 lidze, z przeciętną Stalą Rzeszów wykręcił wyniki ponad stan Leszek Ojrzyński - jego "metody" pasują do 1 ligi jak ulał - może Wisła grać brzydko, nawet bardzo brzydko - ale niech wykręci wynik. Jeśli w przyszłym sezonie (bez inwestora) będziemy w 1 lidze, to będziemy mieć ostatni dzwonek na w miarę szybki awans. Jak nie, to pogrzebiemy się na niższych poziomach Tylko żeby się nie skończyło tak, że zostanie Sobolewski lub przyjdzie z Garbarni Musiał, bo wtedy to my się z 1 ligi przez lata nie odkopiemy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
No i tak było. Wszystko grało i z Sobolem i w głowie piłkarzy. Początek roku nie był jakiś mega ale wyniki były, później była też dobra gra długimi momentami w meczu, Fernandez robił robotę, Junca wyglądał jak piłkarz ekstraklasowy, obrona jakichś baboli wielkich nie sadziła, Sobol nawet jeśli nie pomagał to robił dobrze bo nie przeszkadzał.
Czepianie się jego wtedy, było bez sensu. Szczególnie będą wolfym, który lizał pałę Wujowi, do końca. To tak jak ja bym teraz bronił Sobola, że on ma potencjał i się odbije. Nawet jak przyszła porażka z Puszczą ta pierwsza, to trudno, wiadomo było, że wszystkiego się nie wygra. Tylko, że później doszły kolejne porażki z Ruchem i ŁKSem. Tutaj jeszcze można było się łudzić, że topowe druzyny, że wyjazdy. Co znowu uśpiło czujność bo mecze z TBB i PBB były ok i wynik też się zgadzał. I do tego momentu jedyne co bym zarzucił Sobolowi to, że 3 ważne mecze, z czołówką przegrane. Nie był wirtuozem trenerki ale chociaż w reszcie meczów wyniki się zgadzały a i gra często była ok. Ale po tych porażkach, to co się stało na koniec to jest wypisz wymaluj Brzęczek. Tu już się nic nie zgadzało i Sobol powinien polecieć za to, że zajebał awans z Zagłębiem i drugi awans z Puszczą. I tak samo kopacze zupełnie zgaśli na te mecze. Trochę nie wiem co się dzieje, jak to się stało... A wy jak tacy mędrcy jesteście, to może niech wolfy wytłumaczy, że skoro twierdzi iż Sobol to taki parodysta i zero trenerskie, to na jakiej podstawie go chwalił po niektórych meczach? To wie, że to takie zero i go chwalił na siłę? Chyba niesłusznie w takim razie, albo chuja wie i jak coś mu się w głowie uroi to ma swoją wizję i nic jej nie zmieni. Brzęczek = bóg, Sobol = parodysta ale jak coś wyjdzie to też pochwali mimo wszystko parodystę. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 07.06.2023 o godz. 11:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lubię Sobola, ale trenerem jest zwyczajnie słabym co pokazały wszystkie mecze o stawkę z czołówką, Sosnowcem i ta ostateczna kompromitacja z Puszczą. Jeśli chce zachować status legendy Wisły to powinien odejść.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Problem polega na tym, że Królewski nie kontroluje bajery Królewski sam sobie, innym i Wiśle robi pod górkę i ośmiesza wszystkich. W wywiadzie po meczu też mówi, że na gorąco nie będzie podejmował decyzji co do Sobola... Hmmm to on w ogóle wcześniej nie pomyślał jak to może być? Że w sumie może z tą Puszczą przegramy, a jak przegramy wysoko i to z winy złego ustawienia trenera to od razu won? Albo może jeśli z Puszczą wygramy a odpadniemy w finale baraży to wtedy pomyśli co z trenerem? Albo, że jak awansujemy to oczywiście trener zostaje? Chyba w głowie zawsze układają się różne scenariusze i tu nie ma nic na szybko podejmowane, tylko byłaby to konsekwencja przemyśleń, chłodnych przemyśleń przed barażami - po pierwszym przegranym "barażu' z Sosnowcem. Królewski pasuje do tego wszystkie idealnie, stara się, pracuje ale też .......i mocne głupoty i tworzy ten cyrk i frajerskie wyniki. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Królewski niech zada sobie bardzo proste pytanie: czy w swojej firmie, na stanowisku wręcz krytycznym dla prawidłowego jej funkcjonowania, zatrudniłby osobę z dyskusyjnym doświadczeniem, która tak naprawdę się jeszcze uczy fachu
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Panowie nie specjalnie jest się czym fascynować w przeciągu kilku miesięcy zaczną wypadać trupy finansowe z szafy.
Pogramy jeszcze chwilę w 1 lidze potem się wszystko sypnie i prosto do 4 ligi. Szansa, była została zjebana koncertowo tak samo jak walka o utrzymanie i trzeba się z tym pogodzić. Meczem o wszystko był mecz z Zagłębiem teraz to tylko próba obudzenia trupa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Od początku logicznym ruchem, który teraz dalej powinien być zrobiony, jest sprowadzenie do Wisły trenera z Hiszpanii, polecanego przez Kiko i kontynuowanie rozwoju klubu w oparciu o ludzi stamtąd, przy jednoczesnym eliminowaniu z zespołu takich postaci jak Sobolewski, Kmiecik, Szywacz, Plewka, Ondrasek, Uryga itd. Tylko w ten sposób w końcu będzie mogło coś się trwale zmienić i klub zdała odbić się od dna, do którego doprowadziły go ostatnie lata. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Myśliwiec sprawdził się w 1 lidze z słabym składem, więc w większej marce też pewnie by się sprawdził. Tylko tyle i aż tyle. Chociaż nie jestem przekonany do tego, że nasz skład będzie miał potencjał na ofensywną grę o awans, ja bym się zastanawiał nad Ojrzyńskim |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Żadne Ojrzyńskie, jeśli Kiko zostaje jako dyrektor sportowy to tylko Hiszpan trener pod warunkiem że będzie płynnie rozmawiał po angielsku. I tego też powinniśmy wymagać od kopaczy angażowanych w przyszłości.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Zatrudnienie skompromitowanego trenera pokroju Ojrzyńskiego znaczyłoby tyle, że Królewski wywiesił białą flagę.
Też jestem zdania, że trenera trzeba szukać gdzieś na zachodzie. Takiego Hyballę, tylko zdrowego psychicznie - typa, który chwyci nasze gwiazdy za fraki i zmusi ich do pracy i będzie zarazem dojeżdżać pod względem taktycznym. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Tak rozwalajmy pieniądze na kogoś z zachodu, kto nie zna fortuna 1 ligi... tutaj wystarczyy grac anty futbol jak puszcza, tutaj jeśli już to musi przyjść ktoś, kto wie jak się u nas gra ,już mieliśmy Gule, za granicą sobie radził a u nas kompletnie nie..a tak szczerze to ja bym zostawił Sobola , żeby ktoś w końcu u nas popracował dwa sezony..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
do usuniecia
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Żaden trener z charakterem nie wejdzie do szatni, w której obecny jest właściciel.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Wiadomo ,że tak nie będzie ale moim zdaniem jakby została taka kadra zawodników 1do 1 to przy punktowaniu takim jak na rundę wiosenną to nie ma chu ja żeby nie wejść do ekstraklasy.alw na pewno poodchodzi paru piłkarzy
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Obudź się z tego pięknego snu. Piłkarze, którzy zostali ściągnięci w zimie i robili całą grę Sobolewskiemu, zaraz stąd odejdą. Nie będzie Fernandeza, Jamesa, Junci, Muli, czyli piłkarzy, którzy w formie są w stanie wygrać w pojedynkę mecz w tej półamatorskiej lidze.
Cała teraz nadzieja w Kiko, żeby u nas został i załatał wyrwy w składzie w przeciągu 5-6 tygodni (tyle zostało do startu nowego sezonu). ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie wiem po co jest dyskusja o trenerze jak nawet nie wiemy na czym stoimy.
Nie wiemy kto zagra w przyszłym sezonie i czym będziemy dysponować jeśli chodzi o finanse i narzędzia. Mityczny plan B Królewskiego też pewnie nie istnieje, więc wybór trenera sprowadza się do loterii. Pewnie po kilku meczach od zatrudnienia okaże się, że trener nie ma narzędzi do realizacji tego co chce grać i tyle z tego będzie. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|