|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Matios98
Po co miałby lecieć przez całą Europę żeby oglądać dwa gówniane mecze w polskiej lidze jakby nie miał innych rzeczy do roboty? W Internecie nie mógł obejrzeć? Gość pisze, że pierwszy podał info o Skowronku, że zastąpi Stolarczyka i się sprawdziło czyli tu też coś może być na rzeczy chociaż sam chciałbym żeby okazało się to nieprawdą, bo wtedy będzie dopiero dramat. Nam jest potrzebny jego notes z nazwiskami piłkarzy, a nie on jako trener.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 03.10.2020 o godz. 22:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
dokładnie.. nie ma co się cieszyć.. gra za kiko to była pyta, a grajków miał lepszych
natomiast nie obraże się jakby zaproponowali mu posadę Dyrektora albo skauta |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Cycu
Polska jest jedynym z tych krajów gdzie możesz sobie ze stadionu mecz obejrzeć, co nie jest standardem przecież teraz, po drugie zapewne miło Polskę wspomina to sobie przyjechał. Chłop z fb sam się reklamuje, że podał jako pierwszy? da się to w ogóle zweryfikować? no nie sądzę, równie dobrze ja mogę napisać, że pierwszy to podałem i to będzie tyle samo warte. Naprawdę łykać coś takiego to się w głowie nie mieści, ale ok chcecie sobie rozważać Kiko jako trenera to proszę bardzo, wolny kraj, ale dla mnie to absurd, że na bazie czegoś takiego jest taki temat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Takiej pyty jak ostatnio to sobie nie przypominam. A co do składu. Dlaczego Carlitos u nas wymiatał, a jak poszedł do krawatów to skończyło się granie. Imaz wcale nie jest lepszy niż Savic. A Llonch niż Żukow. Trzeba tylko umieć ich wykorzystać. Skowronek to może za Kiko buty nosić. Choć Hiszpan wielkim trenerem na pewno nie jest.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
No niby tak, ale naprawdę ktoś o zdrowych zmysłach przyleciałby z Hiszpanii na mecz podbeskidzia ze stala? Jedyne sensowne wytłumaczenie jak dla mnie ze przyleciał na mecz Wisły, ale go odwołali to wybrał się na najbliższy mecz w okolicy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
mnie bardzo by ucieszyło odwrócenie największego błedu sarapaty (czyli zamiany Kiko na tego parodyste Carillo)
a i jeszcze co do posta powyżej o DM Llonch >> Cantoro >> Żukow ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
wcale by mnie przyjście Kiko nie zmartwiło - przynajmniej nie byłoby zaplanowanych 3 tygodnie wcześniej zmian w 62 minucie, dramatycznej obrony wyniku od 5 minuty, rozrzucania piłkarzy na nieznane im pozycje i forsowanie nieznanego im ustawienia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Kto pierwszy napisal tutaj o Kiko?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Sam swego czasu pisałem podobnie jak Ty, potem uzmysłowiłem sobie, że ten notes jest pusty, nazwiska się wyczerpały. Przychodząc do Wisły skorzystał z ludzi których dobrze znał, innych sprowadził Manuel Junco. Gdyby ten notes był pełen nazwisk to do Xanthi sprowadziłby kolejnych ciekawych zawodników, tymczasem z Hiszpanii trafiło dwóch, ani jednego nie ma już w klubie, jeden z nich siedzi na bezrobociu.
Jedyne stanowisko na którym bym widział Kiko to scout na niższe ligi hiszpańskie, jakieś kontakty ma, zna język, kraj, ligi. Stała pensja, opłacić go tam, dać % od transferu i niech szuka Carlitosów, Imazów.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 04.10.2020 o godz. 14:51.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Z czegoś musi zyc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
A może Kiko będzie trenował Stal albo Podbeskidzie?
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Przecież Kiko jest tak samo miernym trenerem jak i Skowron. Wystarczy spojrzec na piłkarzy jakimi dysponowal wtedy Kiko, a jakimi dysponuje Skowron.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Przed Wisłą 4 bardzo ważne kolejki, gdzie 3 mecze gramy z beniaminkami. Jeśli nie zdobędziemy w nich przynajmniej 7 pkt (a powinno być 9) to zacznie się robić naprawdę nieciekawie. Myślę, że przy 9 pkt trener zostanie przynajmniej do końca rundy - przy mniej niż 7 - powiemy bez żalu do widzenia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Masz takich piłkarzy jakich sobie przygotujesz. U Skowronka każdy gra poniżej możliwości to się wszystkim wydaje ze są słabi, a to tylko wrażenie. Żukow jest papierkiem lakmusowym, Basha podobnie. Kiko z samego faktu gdzie się uczył piłki nakrywa Skowronka czapką. Co jak już wspomniałem nie znaczy że jest jakimś kozakiem, niestety z braku laku i kit dobry.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że informacja o Kiko to jakiś żart i fake. Za jego czasów Wisła grała najprymitywniejszą piłkę jaką tylko można grać, bez ładu i składu do Carlitosa laga i niech on się martwi, coś wymyśli z przodu. Pamiętam te konferencje które nic nie tłumaczyły i były trochę oderwanie od rzeczywistości. Poza tym Sorry, ale jeśli przychodzisz trenować zespół zagranicą to jeśli nie znasz lokalnego języka to obowiązkiem jest znać angielski, bo to jest obecnie język i kod porozumiewania się międzynarodowy. Wielu piłkarzy zna angielski i to jest podstawa, żeby przekazywać swoje myśli, idee to co drużyna ma grać. Słowem bezpośrednia komunikacja a nie, że przez tłumacza. Tu też upatruję tego, że Wisła za Kiko grała tak, że na trzeźwo się tego nie dało oglądać. U Skowronka mimo wszystko widzę jakieś zalążki. Póki co drużyna ostatnio nie była optymalnie przygotowana fizycznie ale jeśli trener Artur potrafi wyciągać wnioski to aktualna przerwa to idealny czas by w końcu podreperować drużynę w tym aspekcie kondycji, fizyki i by ten zespół pokazał w końcu swoje możliwości. Jeśli mamy zamieniać na Kiko to naprawdę sobie darujmy bo to nie ma żadnego sensu. Kiko mógłby dla nas pracować ale jako skaut, bo ma rozeznanie w niższych ligach Hiszpanii i w ten sposób mógłby się spłacić.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Nie ma tematu Kiko w Wiśle.
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 05.10.2020 o godz. 18:49.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Cisza w temacie. Rozumiem, że odkładamy nawoływania do zwolnienia do dwóch słabszych meczów?
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Teraz nie wypada cwaniakować, dopiero jak zacznie iść źle i się poczuje krew to można napierdalać w chlopa.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Zawsze można oceniać pracę trenera, zwłaszcza że Skowronek rozjechał się z formą piłkarzy na początek sezonu. Ale krytykowanie trenera czy piłkarzy po konkretnych wygranych jest mocną przesadą. Na wszystko jest czas i miejsce. Teraz mamy mecz z solidnymi zespołami Lechią i Rakowem i o punkty będzie ciężko. Po tych meczach pewnie będzie wysyp.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Ta połowa forum, która uważa, że powinno być 19 z przodu?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a jest taka połowa? Czy znowu nadinterpretacja?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Bo ja widziałem chaos, wyraźnie niedotrenowaną kadrę, brak pomysłu zarówno trenera jak i zawodników w kontekście jego planów. I dlatego uważałem, że powinien odejść, bo to sezon idealny na wdrażanie długoterminowego projektu. Ale, to nie znaczy, że jak został to nie może mu się udać. Życzę mu tego i życzę sobie tego. Wolałbym młodego szkoleniowca, który ogarnia i rzeczywiście po wyboistym początku ogarnia temat, niż kolejny strzał w ciemno z polskiego światka trenerskiego. Wolę.odszczekać wcześniejsze słowa niż po raz kolejny witać jakiegoś Zielińskiego czy innego Probierza. Póki co, po przyjściu Frydrycha i Forbesa, wygląda na to, że się kapela uporządkowała i coś tam zaczyna grać. Może i będzie coś.z tego. ![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Już możemy zaczynać akcje z wu-efistą czy jeszcze nie? Bo nie wiadomo czy przypominać sobie czasy Cupiała czy jeszcze nie pora.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A widać jakieś pozytywy w grze?
Jeśli celem jest utrzymanie to jest szansa, że utrzymamy się nawet wbrew Skowronkowi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
A to nie jest amator z orlika
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Pomijając, że nie mamy podjazdu z budżetem do 10 drużyn ekstraklasy to Artur Skowronek podczas swojej pracy nie nauczył ich żadnej gry kombinacyjnej. Wisła gra po prostu brzydko A nawet jeśli będziemy wygrywać to tylko po pojedynczych akcjach piłkarzy lub dzięki ich umiejętnościom.bo gra zespołowa leży od dawna..na pewno przy tym trenerze nie jestesmy w stanie wygrać z żadną lepszą od nas drużyną więc już nie zdarzy nam sie czasem wygraną z Legia lub z Lechem.lub z Cracovia tak jak nie raz za Stolara
Ostatnio edytowane przez Chorynatrzykolory : 28.10.2020 o godz. 20:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Stolarczyk to tez był amator. Dostał drużynę przygotowana to na początku żarło a potem wszyscy widzieli jego kunszt trenerski. Popatrzcie na Forbsa jaki zajechany, a jak wyglądał wcześniej. Tak długo jak ten amator będzie na ławce tak długo oczy bedą bolały.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zaraz usłyszysz, że to wina budżetu... piłkarze słabi bo mało zarabiają i jakby się im więcej zapłaciło to by lepiej grali. A trener nie ma nic do rzeczy, bo od pięciu lat jest to samo.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|