The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.10.2020, 22:34
Matios98
Po co miałby lecieć przez całą Europę żeby oglądać dwa gówniane mecze w polskiej lidze jakby nie miał innych rzeczy do roboty? W Internecie nie mógł obejrzeć? Gość pisze, że pierwszy podał info o Skowronku, że zastąpi Stolarczyka i się sprawdziło czyli tu też coś może być na rzeczy chociaż sam chciałbym żeby okazało się to nieprawdą, bo wtedy będzie dopiero dramat.

Nam jest potrzebny jego notes z nazwiskami piłkarzy, a nie on jako trener.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 03.10.2020 o godz. 22:44.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 03.10.2020, 22:57
dokładnie.. nie ma co się cieszyć.. gra za kiko to była pyta, a grajków miał lepszych
natomiast nie obraże się jakby zaproponowali mu posadę Dyrektora albo skauta
Odpowiedz cytując
Matios98
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 03.10.2020, 23:06
Cycu
Polska jest jedynym z tych krajów gdzie możesz sobie ze stadionu mecz obejrzeć, co nie jest standardem przecież teraz, po drugie zapewne miło Polskę wspomina to sobie przyjechał. Chłop z fb sam się reklamuje, że podał jako pierwszy? da się to w ogóle zweryfikować? no nie sądzę, równie dobrze ja mogę napisać, że pierwszy to podałem i to będzie tyle samo warte. Naprawdę łykać coś takiego to się w głowie nie mieści, ale ok chcecie sobie rozważać Kiko jako trenera to proszę bardzo, wolny kraj, ale dla mnie to absurd, że na bazie czegoś takiego jest taki temat.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.10.2020, 23:07
Takiej pyty jak ostatnio to sobie nie przypominam. A co do składu. Dlaczego Carlitos u nas wymiatał, a jak poszedł do krawatów to skończyło się granie. Imaz wcale nie jest lepszy niż Savic. A Llonch niż Żukow. Trzeba tylko umieć ich wykorzystać. Skowronek to może za Kiko buty nosić. Choć Hiszpan wielkim trenerem na pewno nie jest.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
ABG Bochnia
Member

Od: 07.2014

Stary 04.10.2020, 08:48
No niby tak, ale naprawdę ktoś o zdrowych zmysłach przyleciałby z Hiszpanii na mecz podbeskidzia ze stala? Jedyne sensowne wytłumaczenie jak dla mnie ze przyleciał na mecz Wisły, ale go odwołali to wybrał się na najbliższy mecz w okolicy
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 04.10.2020, 08:49
mnie bardzo by ucieszyło odwrócenie największego błedu sarapaty (czyli zamiany Kiko na tego parodyste Carillo)

a i jeszcze co do posta powyżej o DM Llonch >> Cantoro >> Żukow
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.10.2020, 13:07
wcale by mnie przyjście Kiko nie zmartwiło - przynajmniej nie byłoby zaplanowanych 3 tygodnie wcześniej zmian w 62 minucie, dramatycznej obrony wyniku od 5 minuty, rozrzucania piłkarzy na nieznane im pozycje i forsowanie nieznanego im ustawienia.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 04.10.2020, 13:56
Kto pierwszy napisal tutaj o Kiko?
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 04.10.2020, 14:46
Cycu napisał(a):Wyświetl post
Nam jest potrzebny jego notes z nazwiskami piłkarzy, a nie on jako trener.
Sam swego czasu pisałem podobnie jak Ty, potem uzmysłowiłem sobie, że ten notes jest pusty, nazwiska się wyczerpały. Przychodząc do Wisły skorzystał z ludzi których dobrze znał, innych sprowadził Manuel Junco. Gdyby ten notes był pełen nazwisk to do Xanthi sprowadziłby kolejnych ciekawych zawodników, tymczasem z Hiszpanii trafiło dwóch, ani jednego nie ma już w klubie, jeden z nich siedzi na bezrobociu.

Jedyne stanowisko na którym bym widział Kiko to scout na niższe ligi hiszpańskie, jakieś kontakty ma, zna język, kraj, ligi. Stała pensja, opłacić go tam, dać % od transferu i niech szuka Carlitosów, Imazów.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 04.10.2020 o godz. 14:51.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.10.2020, 20:37
ABG Bochnia napisał(a):Wyświetl post
No niby tak, ale naprawdę ktoś o zdrowych zmysłach przyleciałby z Hiszpanii na mecz podbeskidzia ze stala? Jedyne sensowne wytłumaczenie jak dla mnie ze przyleciał na mecz Wisły, ale go odwołali to wybrał się na najbliższy mecz w okolicy
Niewyklucone że Kiko już pracuje dla jakiś klubów jako skaut, choćby dorywczo.
Z czegoś musi zyc.
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 04.10.2020, 20:59
A może Kiko będzie trenował Stal albo Podbeskidzie?
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 05.10.2020, 06:03
Przecież Kiko jest tak samo miernym trenerem jak i Skowron. Wystarczy spojrzec na piłkarzy jakimi dysponowal wtedy Kiko, a jakimi dysponuje Skowron.
Odpowiedz cytując
santiago_1986
Member

Od: 07.2009

Stary 05.10.2020, 11:14
Przed Wisłą 4 bardzo ważne kolejki, gdzie 3 mecze gramy z beniaminkami. Jeśli nie zdobędziemy w nich przynajmniej 7 pkt (a powinno być 9) to zacznie się robić naprawdę nieciekawie. Myślę, że przy 9 pkt trener zostanie przynajmniej do końca rundy - przy mniej niż 7 - powiemy bez żalu do widzenia.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 05.10.2020, 12:32
Manhunt. napisał(a):Wyświetl post
Przecież Kiko jest tak samo miernym trenerem jak i Skowron. Wystarczy spojrzec na piłkarzy jakimi dysponowal wtedy Kiko, a jakimi dysponuje Skowron.
Masz takich piłkarzy jakich sobie przygotujesz. U Skowronka każdy gra poniżej możliwości to się wszystkim wydaje ze są słabi, a to tylko wrażenie. Żukow jest papierkiem lakmusowym, Basha podobnie. Kiko z samego faktu gdzie się uczył piłki nakrywa Skowronka czapką. Co jak już wspomniałem nie znaczy że jest jakimś kozakiem, niestety z braku laku i kit dobry.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 05.10.2020, 12:50. Mam nadzieję, że informacja o Kiko to żart.
Mam nadzieję, że informacja o Kiko to jakiś żart i fake. Za jego czasów Wisła grała najprymitywniejszą piłkę jaką tylko można grać, bez ładu i składu do Carlitosa laga i niech on się martwi, coś wymyśli z przodu. Pamiętam te konferencje które nic nie tłumaczyły i były trochę oderwanie od rzeczywistości. Poza tym Sorry, ale jeśli przychodzisz trenować zespół zagranicą to jeśli nie znasz lokalnego języka to obowiązkiem jest znać angielski, bo to jest obecnie język i kod porozumiewania się międzynarodowy. Wielu piłkarzy zna angielski i to jest podstawa, żeby przekazywać swoje myśli, idee to co drużyna ma grać. Słowem bezpośrednia komunikacja a nie, że przez tłumacza. Tu też upatruję tego, że Wisła za Kiko grała tak, że na trzeźwo się tego nie dało oglądać. U Skowronka mimo wszystko widzę jakieś zalążki. Póki co drużyna ostatnio nie była optymalnie przygotowana fizycznie ale jeśli trener Artur potrafi wyciągać wnioski to aktualna przerwa to idealny czas by w końcu podreperować drużynę w tym aspekcie kondycji, fizyki i by ten zespół pokazał w końcu swoje możliwości. Jeśli mamy zamieniać na Kiko to naprawdę sobie darujmy bo to nie ma żadnego sensu. Kiko mógłby dla nas pracować ale jako skaut, bo ma rozeznanie w niższych ligach Hiszpanii i w ten sposób mógłby się spłacić.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.10.2020, 13:01
Nie ma tematu Kiko w Wiśle.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 05.10.2020, 18:41
Colin napisał(a):Wyświetl post
... jeśli trener Artur potrafi wyciągać wnioski to aktualna przerwa to idealny czas by w końcu podreperować drużynę w tym aspekcie kondycji, fizyki i by ten zespół pokazał w końcu swoje możliwości. ..
Aktualna przerwa na kwarantannie

Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
mnie bardzo by ucieszyło odwrócenie największego błedu sarapaty (czyli zamiany Kiko na tego parodyste Carillo)
HAHAHAHAHAAH Czerepuchu czyżby znów jakiś ukryty sens, że nie kumam? że niby Kiko lepszy od Carillo Chyba tak Trza ten post podwiesić i dać do gabloty najdurniejszych cytatów wszech forów Wisły :]
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 05.10.2020 o godz. 18:49.

Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 25.10.2020, 14:49
Cisza w temacie. Rozumiem, że odkładamy nawoływania do zwolnienia do dwóch słabszych meczów?
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.10.2020, 15:43
Teraz nie wypada cwaniakować, dopiero jak zacznie iść źle i się poczuje krew to można napierdalać w chlopa.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.10.2020, 15:49
Zawsze można oceniać pracę trenera, zwłaszcza że Skowronek rozjechał się z formą piłkarzy na początek sezonu. Ale krytykowanie trenera czy piłkarzy po konkretnych wygranych jest mocną przesadą. Na wszystko jest czas i miejsce. Teraz mamy mecz z solidnymi zespołami Lechią i Rakowem i o punkty będzie ciężko. Po tych meczach pewnie będzie wysyp.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.10.2020, 21:02
Arked napisał(a):Wyświetl post
Cisza w temacie. Rozumiem, że odkładamy nawoływania do zwolnienia do dwóch słabszych meczów?
Dwa mecze 9 z przodu, zero z tyłu. Kto będzie teraz psioczył na Pana Trenera
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 25.10.2020, 21:14
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Dwa mecze 9 z przodu, zero z tyłu. Kto będzie teraz psioczył na Pana Trenera
Ta połowa forum, która uważa, że powinno być 19 z przodu?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 26.10.2020, 09:28
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Ta połowa forum, która uważa, że powinno być 19 z przodu?
a jest taka połowa? Czy znowu nadinterpretacja?

Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.10.2020, 11:03
Arked napisał(a):Wyświetl post
Widziałeś na początku sezonu jakiś zamysł w tej drużynie? Wyglądali dobrze fizycznie? Taktycznie? Wprowadzano młodych w ilościach hurtowych? Widać było trenowanie i grę szkoleniową pod taktykę?

Bo ja widziałem chaos, wyraźnie niedotrenowaną kadrę, brak pomysłu zarówno trenera jak i zawodników w kontekście jego planów.

I dlatego uważałem, że powinien odejść, bo to sezon idealny na wdrażanie długoterminowego projektu.

Ale, to nie znaczy, że jak został to nie może mu się udać. Życzę mu tego i życzę sobie tego. Wolałbym młodego szkoleniowca, który ogarnia i rzeczywiście po wyboistym początku ogarnia temat, niż kolejny strzał w ciemno z polskiego światka trenerskiego. Wolę.odszczekać wcześniejsze słowa niż po raz kolejny witać jakiegoś Zielińskiego czy innego Probierza.

Póki co, po przyjściu Frydrycha i Forbesa, wygląda na to, że się kapela uporządkowała i coś tam zaczyna grać. Może i będzie coś.z tego.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
Mixu
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 28.10.2020, 20:04
Już możemy zaczynać akcje z wu-efistą czy jeszcze nie? Bo nie wiadomo czy przypominać sobie czasy Cupiała czy jeszcze nie pora.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 28.10.2020, 20:11
A widać jakieś pozytywy w grze?

Jeśli celem jest utrzymanie to jest szansa, że utrzymamy się nawet wbrew Skowronkowi.

Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 28.10.2020, 20:12
A to nie jest amator z orlika Przecież chyba nic się nie zmieniło z amatora do profesjonalisty w 2 kolejki?
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.10.2020, 20:16
Pomijając, że nie mamy podjazdu z budżetem do 10 drużyn ekstraklasy to Artur Skowronek podczas swojej pracy nie nauczył ich żadnej gry kombinacyjnej. Wisła gra po prostu brzydko A nawet jeśli będziemy wygrywać to tylko po pojedynczych akcjach piłkarzy lub dzięki ich umiejętnościom.bo gra zespołowa leży od dawna..na pewno przy tym trenerze nie jestesmy w stanie wygrać z żadną lepszą od nas drużyną więc już nie zdarzy nam sie czasem wygraną z Legia lub z Lechem.lub z Cracovia tak jak nie raz za Stolara
Ostatnio edytowane przez Chorynatrzykolory : 28.10.2020 o godz. 20:20.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 28.10.2020, 20:29
Stolarczyk to tez był amator. Dostał drużynę przygotowana to na początku żarło a potem wszyscy widzieli jego kunszt trenerski. Popatrzcie na Forbsa jaki zajechany, a jak wyglądał wcześniej. Tak długo jak ten amator będzie na ławce tak długo oczy bedą bolały.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 28.10.2020, 21:09
Zaraz usłyszysz, że to wina budżetu... piłkarze słabi bo mało zarabiają i jakby się im więcej zapłaciło to by lepiej grali. A trener nie ma nic do rzeczy, bo od pięciu lat jest to samo.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów