|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
a co z pomysłem na oświetlenie stadionu? Coś wiadomo? Czy też tego nie uwzględnił nasz projektant...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Wymieniają uschnięte kawałki murawy.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
Kolega specjalnie dla znudzonych forumowiczów TSkę ułożył na koniec pracy ![]() ![]()
[CENTER][SIZE=3][I]Ś.P. Kompot[/I][/SIZE][/CENTER]
[CENTER][SIZE=2][SIZE=1][I]Zawsze pozostaniesz w naszej pamięci...[/I][/SIZE][/SIZE][/CENTER] |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Co do kiosków - pytałem się wisla.krakow.pl na ich nr gg, czy są prowadzone działania mające na celu ich uruchomienie, lecz na razie nie otrzymałem odpowiedzi. Jak tylko coś przyjdzie, to od razu dam znać. Wiele rzeczy jest jeszcze niewiadome - co z zapleczem północnej, co gastronomią, telebimami, przestrzenią przed trybunami N/S/W (ja mam nadzieję, że nie dojdzie do realizacji chorego planu zalania tego asfaltem.). Tą przestrzeń można wykończyć w tańszy, a efektowniejszy sposób - zorganizować zielone parkingi na trawce (jak chociażby przy hali w Gdańsku/Sopocie), a tylko drogi dojścia wyłożyć płytami granitowymi, czy też nawet zwykła kostka bauma będzie lepsza. |
|
|
|
Member
Od: 06.2006
Offline |
|||
Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych Art. 1. napisał(a):
Art.16 napisał(a):
A tu przypomnienie sprawy z GK. http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...milczenie.html Powód: błędny link
Ostatnio edytowane przez nt5 : 14.07.2010 o godz. 16:35.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Kamerki 4 i 5 znow dzialaja, mam nadzieje ze na dluzej niz ostatnio.
http://kamera2012.eu/krakow4/ http://kamera2012.eu/krakow5/ ![]()
Najwspanialszy klub na świecie...
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jeżeli by był asfalt to niech użyją przynajmniej barwionego tak jak to jest ze ścieżkami rowerowymi. To już na pewno będzie lepiej wyglądać niż czarny asfalt. Mam nadzieje ze ostatnia warstwę na Reymana będą pokrywać asfaltem barwionym np. na grafitowy kolor lub coś podobnego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
To tak jaby miec nadzieje ze nast stadion bedzie jednak fajny ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo nasz stadion będzie fajny !!! Już jest !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najlepiej płyt granitowych, jednak to tylko czcze życzenia - zapewne zaleją ile się da asfaltem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jak się popatrzy na aranżację wnętrz trybun to trzeba przyznać, że wygladają jak w dobrym hotelu. W dodatku gdy porówna się np. z takimi Kielcami, które jeszcze niedawno uchodziły za obiekt przez wielu chwalony to mamy już exclusiv. Tymbardziej, ze po wyjściu z trybun kieleckiego stadiony człowiek był nagle na świeżym powietrzu. Dobrze będzie niedługo na spokojnie porównać jak na różnych stadionach prezentuje się zaplecze pod trybunami dla kibiców. Ich kubatura i funkcjonaloność. Sądze, że wtedy wielu przestanie ględzić i narzekać jak stare baby.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja się nie zdziwię, jak to będą najekskluzywniejsze wnętrza dla kibiców w Europie. Zazwyczaj kibice mogą liczyć wewnątrz na masę gołego betonu architektonicznego, posadzki żywiczne i oświetlenie, a tutaj zafundowano nam terakotę, wykończeniówkę ścian (płyta gipsowa + malowanie), a na toaletach nawet glazurę. Do tego klima, ogrzewanie i podwieszany sufit. Niestety nie ma kiosków gastronomicznych i to będzie spore utrudnienie - bo co z luksusów, gdy kibic nie może kupić czegokolwiek do zjedzenia/picia, lub musi latać do namiotu na zewnątrz i stać godzinę w kolejce. Mam nadzieję, że te kioski powstaną, inaczej będzie spory problem z tym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Chciałbym o coś zapytać... Czy wie ktoś z was gdzie siedzą komentatorzy podczas komentowania meczu, pod trybuną za szybą czy może na trybunie przy stanowiskach dla prasy ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Ale jak to jest możliwe, że zabraknie kisków gastronomicznych? Przeciez można dostać więcej kasy od wynajmującego bo udostępnia się lokal zadaszony ze wszystkimi mediami. Nie cche mi sie wierzyć, że nikt o to nie zadba i dalej będziemy jeść kiełbasę pod namiotem...To byłby naprawde ega absurd. To tak jakby zbudować sobie mega sypialnie i zapomnieć wstawić łóżka...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
http://img691.imageshack.us/img691/5...rzut4pitra.jpg Stanowiska dla komentatorów na stadionie Wisły będą na kondygnacji +4 trybuny zachodniej, po obu stronach głównej platformy kamer (P3). Pomieszczenia Z409 & Z429. Z403 - pomieszczenie dowodzenia Z406a - pomieszczenie speakera Z406b - serwer (tutaj zepną się wszelkie instalacje związane z mediami na stadionie) Z435/Z436 - studia panoramiczne Z405/Z437 - studia TV
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 15.07.2010 o godz. 00:44.
|
||
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Piotr G: A masz moze gdzies projekt z lawkami? Bo tak patrzac ze one nie sa za bardzo obnizone, a stopnice jednak sa za nimi, to moze sie znalesc z 15 miejsc z kazdej strony z ograniczona widocznoscia..?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Co do gastronomii - rozumiem, że pomieszczenie są zbudowane, ale zamknięte? Bo pisałeś kiedyś, że kioski są, ale najzwyczajniej zabudowane?
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja myślę że większość tu narzekających nie będze mogła porównywać róznych stadionów bo jak znam życie większość to internetowi malkontenci , którzy generalnie na wszystko narzekają a sami nigdy nie byli na meczu na żywo .Gdyby byli to wiedzieliby że o urodzie stadionu decyduje ilość i jakość kibiców a nie odcień krzesełek .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Cytat:
Aby te kioski uruchomić trzeba kupić wyposażenie (kuchenki, okapy, szafki, kasy itp, wybudować ladę (lub zakupić jako mebel, tak też można) założyć rolety i wynająć jakiegoś operatora, który na tym będzie przygotowywał posiłki. Przy tej ilości kiosków gastronomicznych na całym stadionie koszt sięgnie zapewne ponad 1 mln PLN i tego żaden operator nie zrobi na własny koszt, bo mu się to najzwyczajniej nie będzie opłacać. To kolejna zagrywka ZIKITu typu: "wyposażenie kupuje ten, co korzysta" co praktykowano już w wypadku IT i wyposażenia trybuny zachodniej, a teraz jeszcze telebimów. To jest tydzień pracy, aby wszystko wyposażyć i drugi tydzień na odbiory i znalezienie chętnego do przygotowywania posiłków (a daleko szukać nie trzeba - chociażby wynająć ASPEN).
http://img708.imageshack.us/img708/1576/lawki1.gif a tak na przekroju: http://img36.imageshack.us/img36/5276/lawki2.gif (przy czym na screenach nie załapała się linia boczna boiska, która jest jeszcze bardziej w prawo) |
||
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
@PiotrG
Czyli mam rozumieć, że ci, którzy będą siedzieć za ławkami w pierwszych rzędach, będą mieli ograniczoną widoczność? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja nie wiem czy to tak trudno zrozumieć że na stadionie ma być coś koło 300 miejsc z ograniczoną wiodcznością ? Na kżadym obiekcie coś takiego ma miejsce a wy to dzielicie włos na czworo jakby to akurat była najważniejsza sprawa . Co was obchodza miejsaca z ograniczoną widocznościa skoro i tak mecze oglądacie tylko na C+ .Wasze troski o ulokowanie kamer transmisyjnych i obawa o ograniczenie widocznosci przez telebimy to rozumiem ale reszta to już zwykłe czepianie się
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
![]() Chłopaki z budowy są za Wisłą, chociż tyle, teraz TS a kilka dni temu też coś w tym stylu już niepamietam |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
||
Jeśli mamy gotowe pomieszczenia, z podciągniętym prądem/gazem/wodą i wentylacją/klimatyzację, to chętny na wynajem sie na pewno znajdzie. Przecież to złoty interes... Wiele sprzętu do tego nie potrzeba (przecież nie chodzi o restaurację, tylko proste posiłki typu burger, kiełbaska, cola), a znając ceny takiej kiełbaski na stadionie, inwestycja szybko się zwróci. Zresztą wszystkie urządzenia można przenieść po zakończeniu współpracy z Wisłą. Z rzeczy nie do odzyskania, to jedynie ta lada i rolety... Także akurat o to bym się nie martwił, na pewno Wisła znajdzie chętnego na wyposażenie i użytkowanie kiosków. A czy zdążą je uruchomić na pierwszy cz trzeci mecz u nas, to już trudno... Najpierw jednak Wisła musi się stać operatorem stadionu, co w teraz jest chyba najważniejsze... ![]()
Ddf
|
||
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
VanBasten, może ty nigdy nie byłeś na meczu wydaję mi się, że jest to wątek o budowie stadionu, a nie o kibicowaniu więc skończ obrażać innych! Jeśli kupujesz samochód i dostajesz go bez drzwi, a zapłaciłeś jak za normalny to mówisz, że co tam ważne, że zajebiście idzie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
SKWK walczy jeszcze o demontaż tych zakichanych pleks na D
jakis czas temu byl kominikat ze niewiadomo jak to rozwiażą,bo nie ma w planach rozbiorki a teraz jak sie sprawy maja? mam nadzieje ze rozmontują to gówno ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Prośba do mav23 i M-M, może da się coś jeszcze zrobić żeby krzesełka były ułożone 4 na 5, przecież nie jest to duża zmiana, a jak wiele zmieni, może warto jeszcze o to powalczyć! Ja już pisałem do SKWK.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zresztą pożyjemy zobaczymy, dopóki ja nie ujrzę na własne oczy oficjalnej informacji o tych kioskach, a później prac przy ich wyposażaniu, to nie uwierzę. Ze zbyt wielu rzeczy na tym stadionie zrezygnowano. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|