The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.08.2017, 15:39
Tomek Frankowski obchodzi dzisiaj swoje 43 urodziny. Wszystkiego Najlepszego dla jednego z naszych najlepszych zawodnikow w Historii klubu. Z tej okazji sam "Franek" przedstawia TOP 5 swoich goli

https://web.facebook.com/Ekstraklasa...9822822902170/
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 16.08.2017 o godz. 15:41.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 16.08.2017, 22:59
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Tomek Frankowski obchodzi dzisiaj swoje 43 urodziny. Wszystkiego Najlepszego dla jednego z naszych najlepszych zawodnikow w Historii klubu. Z tej okazji sam "Franek" przedstawia TOP 5 swoich goli

https://web.facebook.com/Ekstraklasa...9822822902170/
pomijając kontrowersyjność Franka, powyższy filmik powinni sobie w zapętlenie oglądać wyznawcy talentu Brożka
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.08.2017, 23:22
Maor Melikson wykonał kolejny krok do LM ze swoim Hapoelem Beer Szewa - wygrali dziś z Mariborem 2:1.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.08.2017, 09:07
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
pomijając kontrowersyjność Franka, powyższy filmik powinni sobie w zapętlenie oglądać wyznawcy talentu Brożka
co Ty chrzanisz gościu?
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 17.08.2017, 09:23
każdy post trzeba tłumaczyć jak dzieciom ?

najprościej jak sie da:

Frankowski >>>>> Brożek
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 17.08.2017, 09:25
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
każdy post trzeba tłumaczyć jak dzieciom ?

najprościej jak sie da:

Frankowski >>>>> Brożek
Da się prościej:

Frankowski > Carlitos >> Brożek
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 17.08.2017, 16:31
Michał Miśkiewicz wylądował w Portugalii w CD Feirense.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 17.08.2017, 17:16
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Da się prościej:

Frankowski > Carlitos >> Brożek
A to mnie chyba ominęło ponad 160 bramek Carlitosa dla Wisły....
Carlitos póki co jeszcze niech pracuje nad swoim nazwiskiem(utrzyma formę strzelecką przez kilka sezonów),bo z cienki jest do Brożka i to porównanie jest z dupy.
Jeżeli brać pod uwagę obecną formę to ok,ale wtedy znowu Frankowski byłby na końcu....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 17.08.2017, 18:13
Plucie na Pawła Brożka mode on.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 17.08.2017, 18:29
Franek był świetny i Paweł był świetny, ale każdy i wszystko się kiedyś kończy.
Na pewno Franek miał szczęście grać w lepszych czasach (finansowo i sportowo) i przez cały czas ze świetnymi partnerami w przeciwieństwie do Pawła, więc to może też weź pod uwagę jak porównujesz w/w.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.08.2017, 19:35
To prawda, że Paweł brzydko się starzeje (albo ma pecha do kontuzji i nie może złapać formy, chociaż po losach Piotrka można się domyślić, że takie geny). Ale nikt mu nie odbierze, że był świetnym napastnikiem. Przez lata na niego narzekano, a facet nastrzelał dla nast mnóstwo bramek i w pewnym momencie grał super piłkę.

Nie miał szczęścia z wyjazdem - więcej osiągnąłby, gdyby wyjechał wcześniej, albo w ogóle nie wyjeżdżał. Natomiast my mieliśmy szczęście do niego - zarówno przed wyjazdem, jak i po powrocie, bo bardzo nam pomógł w tym okresie prowizorki za trzeciego Smudy.

Bardzo go lubię i jako weterana widziałbym go w szerokim składzie także w przyszłym roku. Zwłaszcza, jeśli mielibyśmy reaktywować II drużynę. Gdyby nagle zanotował eksplozję formy i drugą młodość, byłbym bardzo szczęśliwy.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 17.08.2017, 21:52
czaro napisał(a):Wyświetl post

Bardzo go lubię i jako weterana widziałbym go w szerokim składzie także w przyszłym roku. Zwłaszcza, jeśli mielibyśmy reaktywować II drużynę. Gdyby nagle zanotował eksplozję formy i drugą młodość, byłbym bardzo szczęśliwy.
Jeśliby jednak nie zanotował eksplozji formy, to dlaczego chciałbyś go zatrzymać? Nie jestem przekonany, czy jego obecność dobrze wpływa na morale drużyny, a wnioskuje po jego rapowaniu na boisku i jebaniu młodych za wszystko.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 18.08.2017, 17:13
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
a wnioskuje po jego rapowaniu na boisku i jebaniu młodych za wszystko.
Ale to jest pewne czy tylko domysły? Nie wiem, nie jestem blisko szatni, więc uczciwie pytam, czy Ty jesteś i wiesz. Bo ja myślałem, że machanie łapami to dawno obalony mit.

Wydaje mi się, że przy wymianie pokoleniowej kadry przyda się ktoś, kto młodszym zawodnikom będzie w stanie coś podpowiedzieć, pokazać, a reszcie przekazać klimat klubu. Oczywiście pod warunkiem, że nie będzie zarabiał tyle, co piłkarze pierwszego składu i rzeczywiście będzie na to morale wpływał pozytywnie.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 18.08.2017, 23:09
Łobodziński ustrzelił dublet dla Miedzi przeciwko Sosnowcowi
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 19.08.2017, 00:12
Ale to jest pewne czy tylko domysły? Nie wiem, nie jestem blisko szatni, więc uczciwie pytam, czy Ty jesteś i wiesz. Bo ja myślałem, że machanie łapami to dawno obalony mit.

Wydaje mi się, że przy wymianie pokoleniowej kadry przyda się ktoś, kto młodszym zawodnikom będzie w stanie coś podpowiedzieć, pokazać, a reszcie przekazać klimat klubu. Oczywiście pod warunkiem, że nie będzie zarabiał tyle, co piłkarze pierwszego składu i rzeczywiście będzie na to morale wpływał pozytywnie.
Przecież wszystko napisałem w poprzednim poście. Nie jestem przekonany, czy jego obecność dobrze wpływa na morale drużyny, a wnioskuje po jego rapowaniu na boisku i jebaniu młodych za wszystko.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.08.2017, 09:52
Przecież wszystko napisałem w poprzednim poście. Nie jestem przekonany, czy jego obecność dobrze wpływa na morale drużyny, a wnioskuje po jego rapowaniu na boisku i jebaniu młodych za wszystko.
Czyli - jak zwykle w Twoim przypadku - gówno wiesz ale skrytykujesz. Młodych za głupie pomysły ktoś musi zjebać - to rola starszyzny. Robi to Głowacki, robią to Paweł i Małecki, robi to bramkarz (każdy) jak mu syfu pod bramką narobią, a na końcu w szatni - trener.
Bezstresowe wychowanie kończy się ....ami w rurkach, a piłka to niestety zawód gdzie stres i presja na bardzo wysokim poziomie są obecne non-stop.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.08.2017 o godz. 10:01.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 19.08.2017, 10:21
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Czyli - jak zwykle w Twoim przypadku - gówno wiesz ale skrytykujesz. Młodych za głupie pomysły ktoś musi zjebać - to rola starszyzny. Robi to Głowacki, robią to Paweł i Małecki, robi to bramkarz (każdy) jak mu syfu pod bramką narobią, a na końcu w szatni - trener.
Bezstresowe wychowanie kończy się ....ami w rurkach, a piłka to niestety zawód gdzie stres i presja na bardzo wysokim poziomie są obecne non-stop.
Dobrze by było, gdyby ten jebiący nie był najgorszy na boisku. Brożek lubi zjebać kogoś za próbę zrobienia czegoś niekonwencjonalnego, czegoś bardzo trudnego, ale gdyby to podanie wyszło, to puszczali by je miesiąc w telewizji. Docenia jednak podania ala Boguś do najbliższego, albo do tyłu, bo celne i posiadanie piłki rośnie. Sam lubi beznadziejnie się ustawić i mieć pretensje, że piłka do niego posłana nie doszła, a miało to miejsce w którymś z ostatnich meczów, gdzie (chyba) Boguś szarżował prawą stroną, a Brożek schował się po drugiej stronie pola karnego za dwoma obrońcami.Widziałem kiedyś dokument o 'liderze', gdzie zawodnicy mówili, że zawodnik, którego krytykę uszanują musi być oczywiście charyzmatyczny, ale przede wszystkim musi być jednym z najlepszych piłkarzy w drużynie.
Odpowiedz cytując
Gandi
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 19.08.2017, 10:25
Ciekawy wywiad z Tomkiem Frankowskim

http://www.rp.pl/Plus-Minus/30817994...mii.html#ap-10
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 19.08.2017, 11:25
No tak, ale to jebanie za wszystko i wszystkich (w domyśle: wtedy, gdy nie jest na miejscu) to skąd wziąłeś?

Czy zawodnik musi być jednym z najlepszych - pewnie tak. Czy strzelone bramki i ostatnie mecze są wyznacznikiem bycia najlepszym - w tym przypadku niekoniecznie. Do przekazywania wiedzy nie potrzeba grać perfekcyjnych meczów, ale mieć odpowiednie doświadczenie i ową wiedzę. Inaczej trenerami byliby piłkarze. Zgadzam się, że słabsze występy nie pomagają w budowie autorytetu, ale być może Paweł jakoś sobie z tym radzi a w przyszłym sezonie radziłby jeszcze lepiej, siedząc na ławce i nie dając nikomu szansy na weryfikowanie jego formy

Zobaczymy - myślę, że w klubie mają teraz na tyle rozumu, że lekką ręką nie odtrącą zawodnika, który byłby zdolny pełnić ważną funkcję w zespole. Jest trener i dyrektor sportowy, niech obserwują i podejmują decyzję.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 19.08.2017, 12:01
Do przekazywania wiedzy nie potrzeba grać perfekcyjnych meczów, ale mieć odpowiednie doświadczenie i ową wiedzę.
I odpowiednie podejście.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 19.08.2017, 12:18
wolfy napisał(a):Wyświetl post
problem w tym kiedy za "głupi pomysł" uważa się każde inne rozwiązanie niż podanie do własnej osoby
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 19.08.2017, 12:33
Gandi napisał(a):Wyświetl post

Franek łowca bramek. To był kocur
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2017, 12:56
Czy zawodnik musi być jednym z najlepszych - pewnie tak.
Nie, nie musi być. Wystarczy to, co napisałeś dalej. Autorytet i charyzma.

Jeśli ktoś ma opierniczać na boisku, to właśnie Głowa czy Brożek, a nie Carlitos, Bartosz czy Brlek, choćby nie wiem jak dobry mecz akurat grali
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 19.08.2017, 13:47
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Nie, nie musi być. Wystarczy to, co napisałeś dalej. Autorytet i charyzma.

Jeśli ktoś ma opierniczać na boisku, to właśnie Głowa czy Brożek, a nie Carlitos, Bartosz czy Brlek, choćby nie wiem jak dobry mecz akurat grali
Chyba nie zrozumiałeś. Miałem na myśli to, że można być najlepszym na boisku, a można być najlepszym w mentorstwie.

I odpowiednie podejście.
Przecież napisałem, że to jest warunkiem.
____

Czy ja piszę niezrozumiale czy może raczej chłopaki mało uważnie/mało czytacie? Pytam serio i bez prowokacji. To dla mnie istotne, bo zależy mi na komunikatywności - niekoniecznie na potrzeby forum.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 19.08.2017, 14:58
Brożek lubi zjebać kogoś za próbę zrobienia czegoś niekonwencjonalnego, czegoś bardzo trudnego, ale gdyby to podanie wyszło, to puszczali by je miesiąc w telewizji.
Gdyby.......
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Stary 19.08.2017, 20:24
Temat "byli piłkarze" a wy o Broziu On jeszcze gra Panowie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.08.2017, 20:35
pawlozm napisał(a):Wyświetl post
Temat "byli piłkarze" a wy o Broziu On jeszcze gra Panowie
im sie pojebalo i o Piotrku pisza
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Stary 19.08.2017, 21:15
szprotson napisał(a):Wyświetl post
im sie pojebalo i o Piotrku pisza
A to przepraszam
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 20.08.2017, 15:25
Gandi napisał(a):Wyświetl post

z tego wywiadu miedzy wierszami wychodzi jaka to niska moralnie jednostka jednak
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 20.08.2017, 16:28
Każdemu wychodzi co mu wychodzi. Mnie wychodzi inteligentny piłkarz, jeden z najlepszych w historii Wisły.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów