The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2015, 07:25
Rzeklbym nawet 180 minut w najlepszym wypadku
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.07.2015, 08:13
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Dostąpiłaby zaszczytu gry w IV rundzie eliminacji Ligi Mistrzów ze słoweńskim Mariborem.
Kolejny etap propagandy. Jak już się wytłumaczy niektórym, że Celtic nie był ostatni na drodze, to często słychać "graliby z tym słoweńskim gównem". Otóż nie, bo byli nierozstawieni, graliby z kimś silniejszym.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 14.07.2015, 08:17
Trochę populistycznie - ale byliśmy ponad 20 razy bliżej LM niż oni
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 14.07.2015, 09:27
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Warszawska propaganda działa. Nam brakło 7 minut, im 90, ale kto by na to patrzył. Przecież 7egia pokonała "wielki" Celtic! Fuck UEFA i te sprawy
I jeszcze #letfootballwin, a potem żadnych zastrzeżeń co do sędziowania i dodawanie sobie do ilości MP kupionego tytułu. Ale to jest ten poziom hipokryzji, który osiągnąć mogą tylko oni i parchy.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.07.2015, 08:46
Widzę,że Lechia zaczyna w swoim stylu czyżby powtórka z poprzedniego sezonu ? nie chcę mi się w to wierzyć
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 18.07.2015, 09:05
Jestem "za" w kwestii cierpliwosci do trenera, któremu powierzylo sie prowadzenie zespolu, ale Brzeczka poki co ta rola przerasta wg mnie. Dobry trener wprowadzilby Lechie do Europy juz w zeszlym sezonie a w tym, z takim potencjalem, powinni lige zdominowac.
Wczoraj przyszlo mi do glowy ze Lechia moze byc takim Lubinem - jest wszystko zeby skupic sie tylko na graniu, a wynikow brak. Zobaczymy, to dopiero pierwsza kolejka, ale jak wazny w zespole jest trener widac bylo kiedy byl tam Muniz.

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 18.07.2015, 09:49
Bo Lechia to jest dojna krowa dla managerów typu Mandziara, Jóźwiak i Piekarski, w tym sezonie puchary europejskie zobaczą jak świnia niebo.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.07.2015, 10:29
od kiedy to Brzęczek jest trenerem?
Ze Smuda mieli by lepsze wyniki
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 18.07.2015, 17:24
Gdzie będzie grala w końcu ta Termalica, na Hutniku ?
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 18.07.2015, 17:59
Termalica w Mielcu bedzie grac.
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.07.2015, 19:44
krasny napisał(a):Wyświetl post
Jestem "za" w kwestii cierpliwosci do trenera, któremu powierzylo sie prowadzenie zespolu, ale Brzeczka poki co ta rola przerasta wg mnie. Dobry trener wprowadzilby Lechie do Europy juz w zeszlym sezonie a w tym, z takim potencjalem, powinni lige zdominowac.
Wczoraj przyszlo mi do glowy ze Lechia moze byc takim Lubinem - jest wszystko zeby skupic sie tylko na graniu, a wynikow brak. Zobaczymy, to dopiero pierwsza kolejka, ale jak wazny w zespole jest trener widac bylo kiedy byl tam Muniz.
Jak Lechia może skupić się na lidze jak ciągle grają sparingi z Wolsburgami, Schalkami, Juventusami...

Jak skończą ten cyrk to zaczną dopiero grać.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 18.07.2015, 19:54
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Jak Lechia może skupić się na lidze jak ciągle grają sparingi z Wolsburgami, Schalkami, Juventusami...

Jak skończą ten cyrk to zaczną dopiero grać.
Ten cyrk ma zbudować Marke LECHII.
Pytanie czym się taką markę buduje? Sparingami z Juve czy porażkami z pasami..
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 18.07.2015, 20:02
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Ten cyrk ma zbudować Marke LECHII.
Pytanie czym się taką markę buduje? Sparingami z Juve czy porażkami z pasami..
OK rozumiem, i dlatego nie mają koncentracji na ligę. Również piłkarze pewnie bardziej myślą o renomowanych rywalach niż "pańszczyźnie" ligowej. Za miesiąc Lechia będzie grała dużo lepiej jak skupią się na lidze.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 18.07.2015, 21:26
No i Amica dotknięta "syndromem" pucharowym przegrywa z Pogonią.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 19.07.2015, 00:59
Avram Grant za Berga ? http://www.futbol.pl/news/lesnodorsk...-zamiast-berga
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 19.07.2015, 09:46
Grant nie pierwszy raz był na meczu. Pismaki nie mają co pisać. Nie stać Nas na odszkodowanie dla Berga i na pensję dla Granta.
Wracając do ligi to ciekawi mnie jak sobie poradzi Lech z pogodzeniem pucharów i ligi, plus kontuzje. W tej chwili mają problem ze złożeniem 18 meczowej.
Widać też w Pogoni potencjał. Mogą namieszać.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 19.07.2015, 16:47
Oglądał ktoś Zająca dziś?
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 19.07.2015, 18:26
Legia na papierze ma skład na mistrzostwo , jeszcze do tego sa dobrze fizycznie przygotowani do sezonu.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 19.07.2015, 18:53
Ślasku kochany kup sobie do cholery bramkarza.Dwa gole na konto Pawełka czy on kiedyś nauczy się ustawiać mur ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 19.07.2015, 18:55
Wróżby po 1 meczu... uwielbiam.

Poczekajcie chociaż z 5 kolejek.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.07.2015, 19:03
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Legia na papierze ma skład na mistrzostwo , jeszcze do tego sa dobrze fizycznie przygotowani do sezonu.
Jak co roku mniej więcej od 100 lat, a średnio zdobywa je co dekadę... ekspert czystej wody nam się trafiał
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 19.07.2015, 19:28
dokładnie od 99 lat ma pakę na mistrza i jest świetnie przygotowana do sezonu, jak co roku nadążają za nimi sędziowie, są jak zwykle doskonale przygotowani, pismaki jak co roku od pierwszej kolejki zastanawiają się z kim ta "cudowna " drużyna zagra w LM,i do tego takie wynalazki jak Asik82 i mamy komplet ,
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 20.07.2015, 13:37
Jedna wielka bzdura. W tym roku mam nadzieje że media nie będą .......ić tak jak w poprzednim sezonie.
W tej chwili taką paczką która ma zdominować ligę jest Lech Poznań który ma najsilniejszy skład. Po Lechu Legia/Jaga/Lechia i tak to mniej więcej wygląda. Kolejno jest Śląsk/Wisła i miejsca pucharowe obsadzone
Nie ma co pisać że taka Legia wciągnie kogokolwiek nosem, bo na początku to i Furman może być genialnym pomocnikiem
W Lechu brakowało wielu zawodników, Śląsk też skupiony na pucharach, Jaga to samo.
Po pierwszej rundzie będzie można cokolwiek powiedzieć o zawodnikach którzy wzmocnili dany klub. Moim zdaniem w Jadze i Lechii będzie największy progres jeśli chodzi o wzmocnienia.
To notoryczne wybijanie igieł jest już nudne.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 20.07.2015, 13:51
kreseq "Jedna wielka bzdura. W tym roku mam nadzieje że media nie będą .......ić tak jak w poprzednim sezonie."

obawiam się że po zeszłorocznej "traumie" może być jeszcze gorzej

kreseq "To notoryczne wybijanie igieł jest już nudne."

rozumiem że chodziło Ci o "wbijanie igieł" , co do meritum, zasłużyliście się w ostatnich kilkudziesięciu latach i nie chodzi o "wbijanie" czegokolwiek tylko o fakty, przed wojna nie pamiętam jak to było ale biorąc pod uwagę że pierwszy tytuł zdobyliście w 1955 fakty się zgadzają, nastała komuna nastała"wielka" drużyna, można książkę napisać jak mieć wszystko pod kontrolą i zdobyć w komunie tylko 4 mistrzostwa
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 20.07.2015 o godz. 13:59.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 20.07.2015, 19:13
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
dokładnie od 99 lat ma pakę na mistrza i jest świetnie przygotowana do sezonu, jak co roku nadążają za nimi sędziowie, są jak zwykle doskonale przygotowani, pismaki jak co roku od pierwszej kolejki zastanawiają się z kim ta "cudowna " drużyna zagra w LM,i do tego takie wynalazki jak Asik82 i mamy komplet ,
z ciebie jest dopiero wynalazek
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.07.2015, 09:38
Do opatentowania

kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
przed wojna nie pamiętam jak to było ale biorąc pod uwagę że pierwszy tytuł zdobyliście w 1955 fakty się zgadzają, nastała komuna nastała"wielka" drużyna, można książkę napisać jak mieć wszystko pod kontrolą i zdobyć w komunie tylko 4 mistrzostwa
1. Przed wojną zapewne też oszukiwaliśmy, choć najsłynniejszy mecz ligowy (pod względem kręcenia) jest "chyba" bez naszego udziału. Myślę, że powinieneś zbadać temat i założyć teczkę.

2. Znam kluby, które zdobywały mistrzostwo tylko za komuny. My zdobyliśmy więcej mistrzostw poza PRL niż w PRL, więc generalnie osoby rzucające takie śmieszne teksty mogą fiknąć. Zresztą typowe nielogiczne pierdzielenie. Z jednej strony Legia rzekomo mogła wszystko (a tylko 4 mistrzostwa) z drugiej śmiech, że tylko 4 mistrzostwa.

Przecież to się kupy nie trzyma Jakby mogła wszystko to by wygrała wszystko. Pokazał to przykład NRD.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 22.07.2015 o godz. 09:55.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 22.07.2015, 10:05
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Jedna wielka bzdura. W tym roku mam nadzieje że media nie będą .......ić tak jak w poprzednim sezonie.
W tej chwili taką paczką która ma zdominować ligę jest Lech Poznań który ma najsilniejszy skład. Po Lechu Legia/Jaga/Lechia i tak to mniej więcej wygląda. Kolejno jest Śląsk/Wisła i miejsca pucharowe obsadzone
Nie ma co pisać że taka Legia wciągnie kogokolwiek nosem, bo na początku to i Furman może być genialnym pomocnikiem
W Lechu brakowało wielu zawodników, Śląsk też skupiony na pucharach, Jaga to samo.
Po pierwszej rundzie będzie można cokolwiek powiedzieć o zawodnikach którzy wzmocnili dany klub. Moim zdaniem w Jadze i Lechii będzie największy progres jeśli chodzi o wzmocnienia.
To notoryczne wybijanie igieł jest już nudne.
Co do Kuchenkorza to się nie zgodzę - III runda zakończy ich marzenia o Lidze Mistrzów, a bój o fazę grupową LE będzie bardzo ciężki. Skład mają raczej słabszy niż wy w poprzednim sezonie, a Hamalainen raczej pożegna się z zespołem w grudniu, a to dla nich ważna postać. Skorża gra jednym napastnikiem, więc Thomala i Robak razem sobie nie pograją, poza tym wg mnie Robak w grze pozycyjnej - a taką prowadzić będą w większości spotkań - nie będzie takim bramkostrzelnym napastnikiem jak w grze z szybkiej kontry. Różnicy jakości pomiędzy nimi a wami nie ma.
Lechia powinna odpalić w tym sezonie, z naciskiem na "powinna", bo czołowi zawodnicy są jednak bardziej zaawansowani Mila, Wojtkowiak, Wawrzyniak.....
Jaga - za Probierza już było osiągnięcie ponad stan i nagły upadek. Owszem czołówka ligowa jak najbardziej, ale na mistrza wielkich szans im nie daję, no chyba że ten sezon pod względem rozdawnictwa będzie podobny - mogą się wówczas włączyć do walki.
Generalnie to zgadzam się z Tobą, z tym że o mistrza powinny walczyć Kuchenkorz i wy, a Jaga, Lechia, Pogoń, Śląsk i Wisła - będą walczyć o ewentualne puchary, o ile w Wiśle coś niespodziewanego się nie wydarzy...
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 22.07.2015, 12:16
0 22 "Z jednej strony Legia rzekomo mogła wszystko (a tylko 4 mistrzostwa) z drugiej śmiech, że tylko 4 mistrzostwa."

przecież napisałem że to majstersztyk, miała w tych czasach kogo chciała i kiedy chciała za małymi wyjątkami gdy postawił się ktoś z Zabrza czy Chorzowa , zdobyć tylko 4 m to doprawdy majstersztyk godny warszawki
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.07.2015, 15:23
A może to po prostu gówno prawda, że kluby wojskowe czy milicyjne miały lepiej niż np. kopalnia, której reprezentant miał tłuste lata WYŁĄCZNIE w PRL? Można też spojrzeć które kluby z hukiem się rozlatywały po 1989 roku i leciały z ligi.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.07.2015, 15:28
Cyceronowi się pojebało kto jest naszym wrogiem nr 1
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów