The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
slaskWKSslask
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2012, 22:29
...z tym ,że jeden z tych Amerykanów - Peterson, był na dopingu i pasy mu odebrano. Ja z kolei jestem pełen sympatii do Khana jak do każdego boksera który wywodzi się z czysto amatorskiego pięściarstwa. Brakuje mu siły i szczęki,ale technicznie rewelacyjny. Myślę ,że rewanż byłby w dobrym guście , w końcu ma dopiero 25 lat.

Co do Haye'a - on boksuje, a Chisora rzuca cepami. Jak dla mnie wygrał wszystkie rundy, bo Del Boy robił tylko sporo wiatru. Nie zmienia to faktu, że z Kliczkami nie ma żadnych szans. Można o Nich mówić co się chce, ale nie ma dla nich rywali w tym momencie. Każdy z czołówki z nimi walczł, każdy dostał w ....e. Powietkin chyba tylko się ostał i trochę młodych - Fury,Helenius, ale chyba nikt nie myśli ,że mieliby z braćmi jakiekolwiek szanse.

W Polsce mamy wielu wrogów i stoczonych z nimi bójek. Jesteśmy
Śląsk Wrocław
- Nam należy się szacunek !

Odpowiedz cytując
Sialalalala
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.07.2012, 23:38
slaskWKSslask napisał(a):Wyświetl post
...z tym ,że jeden z tych Amerykanów - Peterson, był na dopingu i pasy mu odebrano. Ja z kolei jestem pełen sympatii do Khana jak do każdego boksera który wywodzi się z czysto amatorskiego pięściarstwa. Brakuje mu siły i szczęki,ale technicznie rewelacyjny. Myślę ,że rewanż byłby w dobrym guście , w końcu ma dopiero 25 lat.
ale wyniku walki nie zmieniono na no contest a paski odebrano mu raczej dla tego iż nie mógł ich bronić bo wykryo doping- pewnie zapomniał przetoczyć krew przed testem którego sam sie domagał swego czasu z tego co pamiętam przed walką z floydem, mosley a potem pacquiao też nie chcieli zgodzic sie na testy, czysty to sport zbytnio nie jest

slaskWKSslask napisał(a):Wyświetl post
Co do Haye'a - on boksuje, a Chisora rzuca cepami. Jak dla mnie wygrał wszystkie rundy, bo Del Boy robił tylko sporo wiatru. Nie zmienia to faktu, że z Kliczkami nie ma żadnych szans. Można o Nich mówić co się chce, ale nie ma dla nich rywali w tym momencie. Każdy z czołówki z nimi walczł, każdy dostał w ....e. Powietkin chyba tylko się ostał i trochę młodych - Fury,Helenius, ale chyba nikt nie myśli ,że mieliby z braćmi jakiekolwiek szanse.
Fury Helenius stali by na wysokości zadania szkoda, że Kliczki nie walczyły z Wałujewem przewaga wzrostu i zasięgu by chociaż trochę wyrównały szanse między politykami
Ostatnio edytowane przez Sialalalala : 15.07.2012 o godz. 23:54.
Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.07.2012, 12:58
Sialalalala napisał(a):Wyświetl post
Fury Helenius stali by na wysokości zadania
Helenius by wyłapał ostry wp***ol od kazdego z nich - on jest cienki muzyk.
Chisora go lał równo, a przegrał niesłusznie moim zdaniem.
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 22.07.2012, 08:31
Cytat:
Jak poinformowano na oficjalnej stronie internetowej Grzegorza Proksy (28-1, 21 KO), jest już pewne, że 1 września w Nowym Jorku nasz zawodnik powalczy o tytuł mistrza świata federacji WBA w wadze średniej z Giennadijem Gołowkinem (23-0, 20 KO)!

Niedawno, bo 7 lipca w Sheffield 27-letni "Super G" udanie zrewanżował się Kerry'emu Hope'owi i odzyskał pas mistrza Europy. Na odpoczynek zawodnik z Węgierskiej Górki nie miał właściwie ani chwili. Od kilku dni trenuje w Węgierskiej Górce, a w poniedziałek rusza na obóz z Zakopanem wraz z trenerem Fiodorem Łapinem i pozostałymi jego podopiecznymi.
30-letni Gołowkin jest amatorskim mistrzem świata z 2003 roku i srebrnym medalistą olimpijskim z 2004 roku. Kazach pas mistrza świata WBA dzierży od 2010 roku. Po raz ostatni bronił go w maju na Ukrainie, kiedy to wygrał przez techniczny nokaut w 3. rundzie z Makoto Fuchigamim.
Trzymamy kciuki
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 22.07.2012, 09:39
Noooooo czekamy z niecierpiwością!!!!
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 28.07.2012, 13:04
A wydawało się, że już nikt nie przebije niejakiego Najmana. Znany z żałosnych porażek, Andrzej Gołota wystąpi w "pojedynku" wrestlingowym.
http://www.bokser.org/content/2012/0...5518/index.jsp

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 08.08.2012, 12:36
Taka cisza w temacie a tutaj kolejny Polak staje do Kliczki

Cytat:
Jak dowiedziała się redakcja Bokser.Org, Mariusz Wach (27-0, 15 KO) podpisał kontrakt na walkę z Władimirem Kliczką (58-3, 51 KO). Polak zmierzy się z niepokonanym od ośmiu lat czempionem pod koniec roku na stadionie Imtech Arena w Hamburgu. Stawką pojedynku będą należące do Ukraińca pasy mistrzowskie WBO, WBA, IBF i IBO

Obecnie obozy obu pięściarzy negocjują ostatnie szczegóły. Konfrontacja "Wikinga" z panującym mistrzem odbędzie się pod koniec listopada bądź na początku grudnia. Bohaterowie zawalczą na mogącym pomieścić blisko 60 tysięcy widzów obiekcie piłkarzy HSV Hambrug.

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 01.09.2012, 22:43
Dzisiaj walczy Proksa a tu znowu cisza. Przeciwnik zacny. Ma ktoś linka do transmisji?
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Stary 01.09.2012, 22:55
http://drhtv.tv/pl-channel-2.html chyba tu od 4.30

P.S.

dziekowa za uswiadomienie ze to juz dzis...
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 02.09.2012, 09:38
Siedział ktoś do rana?

Na "bokserze" piszą o niezłym łomocie:

Cytat:
Żadnych szans nie miał dziś Grzegorz Proksa (28-2, 21 KO) w starciu z królem nokautu Giennadijem Gołowkinem (24-0, 21 KO), który rozprawił się z Polakiem w ciągu pięciu rund i obronił tytuły mistrza świata federacji WBA oraz IBO w wadze średniej.
Odpowiedz cytując
InQ
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.09.2012, 11:21
Tylko współczuję tym co czekali na ten pojedynek. Aż przykro było patrzeć na ten łomot.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.09.2012, 11:25
http://www.youtube.com/watch?v=GPWNMZZ9XQY
..
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.09.2012, 12:36
Ja nie dotrwałem ale z tego co czytałem to trochę chłopak oberwał. No ale była to walka trochę "na szybcika", z posiadaczem pasa mistrzowskiego więc raczej nie ma się co dziwić wynikowi. Szkoda, ale rozsądnie myśląc chyba nikt nie stawiałby wiele na Grześka...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 02.09.2012, 12:42
No cóż, były osoby na forum, które mówiły, że Proksa szans z Gołowkinem nie ma. Sam uważałem, że jednak Grzesiek ma czym postraszyć. Bardzo się pomyliłem... Nie sądziłem, że będzie aż taka różnica. Może niepotrzebnie przyjmowano tą propozycję, może trzeba było jeszcze poczekać?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 02.09.2012, 13:52
Jak jest szansa walki to pas mistrza to żaden bokser nie będzie czekał.

Tak samo Wach startuje do Kliczki bo odrzucenie takiej propozycji to głupota - mimo że szanse bardzo małe ale prestiż i kasa olbrzymia.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 02.09.2012, 18:50
Tyle, że Wach jest słaby i taka szansa już się pewnie w jego przypadku nie zdarzy (to propozycja podobna do tej jaką złożono swego czasu Sosnowskiemu). W przypadku Proksy nie można mówić o podobnej sytuacji - prędzej czy później i tak zawalczyłby o tytuł (i czuję, że jeszcze zawalczy). Prawdopodobnie lepiej przygotowany...

down.

pamiętam, mówiło się o tym ale czy była to realna propozycja to nie wiem... chodzi mi raczej o to, ze po walce Wach już nigdy nie otrzyma szansy a w przypadku Proksy jestem pewien, że w niedługim czasie znowu powalczy o pas.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 02.09.2012 o godz. 21:03.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 02.09.2012, 19:22
W ramach sprostowania Wach już miał wcześniej propozycje walki z Kliczko lecz odmawiał bo nie czuł się na tyle silny.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 07.09.2012, 09:34
Jutro dwa "spotkania":

Cytat:
Przed byłym mistrzem świata dwóch kategorii wagowych, Tomaszem Adamkiem (46-2, 28 KO) kolejne wyzwanie. Już jutro ''Góral'' zmierzy się w Newark z Travisem Walkerem (39-7-1, 31 KO)
Cytat:
Manuel Charr (21-0, 11 KO) w sobotę stanie do rywalizacji z Witalijem Kliczką (44-2, 40 KO) o pas WBC w kategorii ciężkiej.
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.09.2012, 12:39
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Jutro dwa "spotkania":
Jakaś tv to pokazuje czy ppv?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 07.09.2012, 12:43
Adamek na 100% ppv bo walczy w USA w Newark a tam wszystko jest ppv
Kliczko jako że w Dojczlandzie jest szansa na jakiś normalny kanał.

Chociaż jak zawsze Internet Twoim przyjacielem jest
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.09.2012, 13:13
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
chodzi mi raczej o to, ze po walce Wach już nigdy nie otrzyma szansy
No tak ale zważ na to że Wach nie jest jakimś wirtuozem ani też młodzieniaszkiem.Równie dobrze mógłby polec z kimś i w ogóle by z Kliczką nie walczył.
A tak będzie miał o czym opowiadać wnukom a i finansowo powinien się ustawić.
Przegrać pewnie przegra ale liczę że nie będzie to tak jak w przypadku Adamka, że przez 10 rund będzie robił za worek bokserski.
Powinien zaryzykować, najwyżej polegnie szybciej a gdyby udało mu się choć trochę postraszyć Kliczkę to będzie to lepiej odebrane w środowisku niż 10 rund obijania non stop
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 08.09.2012, 08:58
Kliczko jako że w Dojczlandzie jest szansa na jakiś normalny kanał.
Na Orange sport możesz obejrzeć od 23.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.09.2012, 09:29
O której Adamek walczy?
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 08.09.2012, 14:21
jcts napisał(a):Wyświetl post
O której Adamek walczy?
No właśnie, wiecie o której zaczyna się gala z Adamkiem? Gdzieś chyba czytałem, że walki w Prudential Center mają zacząć się wcześniej, żeby większą publikę w Polsce ściągnąć, dobrze mówię?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 08.09.2012, 15:00
Polskę to akurat mają w dupie bo u nas żadna stacja nie płaci za transmisję a z PPV w naszym kraju to uzbierają na paczkę fajek

Co nie zmienia faktu że walka jest wyjątkowo wcześnie:

Cytat:
Adamek vs Walker is LIVE on WealthTV.com Sept 8th at 3p ET/6p PT
15:00 Eastern Time plus 6 godzin różnicy to u nas 21:00
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 08.09.2012, 15:15
Polskę to akurat mają w dupie bo u nas żadna stacja nie płaci za transmisję a z PPV w naszym kraju to uzbierają na paczkę fajek

Co nie zmienia faktu że walka jest wyjątkowo wcześnie:

15:00 Eastern Time plus 6 godzin różnicy to u nas 21:00
Uraziłeś moją dumę Polaka Kocur Gdyby nie fakt, że tak łatwo znaleźć transmisję w necie, "poważnie" rozważyłbym transmisję ppv
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 08.09.2012, 20:18
Oj tam oj tam, to tylko moje prywatne odczucie bazujące na polityce zagranicznej tego dziwnego kraju

Dla chętnych:

http://www.drhtv.com.pl/drhtv3.html

świetna jakość
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Stary 08.09.2012, 20:30
na czym Adamek leci w TV?

nawiasem, dziś myślę że może być KO
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 08.09.2012, 20:38
Adamka nie ma w TV (Polska)
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 08.09.2012, 21:22
W USA tez go nie widzialem ....
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów