The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2008, 16:29
Oliwa sprawiedliwa
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 17.08.2008, 16:31
hehe brawo Odra widocznie Legia jest zmeczona po ciezkim meczu pucharowym
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.08.2008, 16:31
Lech 0-1
Arboleda
blad obroncow Jagi
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 17.08.2008, 16:38
Ja dawno nie pamietam takiej kichy na Legii. Kibice obrazeni, wlasciciele walcza juz dla zasady z wszystkimi, pilkarze sie żalą, ze gra im sie lepiej na wyjazdach(podobno) niż na Ł3, a pozniej zbieraja bęcki na wszytskich frontach. Nawet w sezonie gdy Legia walczyla o utrzymanie(tak! tak! bylo to w 1991 roku bodajze) to Legia doszla do polfinału PZP. Zanim sie pozbieraja to juz bedziemy miec przewage nad nimi jak nic
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Stary 17.08.2008, 16:41
zal tylko kibicow ktorych ITIoci chca za wszelka cene zniszczyc.

po meczu pytanie czemu Legia przegrala
- wladze Legii : bo kibice Legii byli za glosni

:|
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 17.08.2008, 16:42
Zrobili to na czym im zalezało: s.......ili wszystko.
Ani dopingu, ani druzyny, ani stadionu, ani wyników - nie ma niczego.

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
marcinarsenal
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.08.2008, 16:44
Lech 2:0, ale to co robi legła to czyste szmacenie, az milo sie patrzy na taka gre ległej
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem."
The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol."
29.05.85
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.08.2008, 16:45
Lech 2 :0 ......
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 17.08.2008, 16:45
No atmosfery z Warszawy to najbardziej szkoda.
A w Białymstoku już 2 do jaja. Stilic z karnego.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 17.08.2008, 16:46
uu Lech 2-0 rzut karny i bramka Stilicia
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 17.08.2008, 16:50
Druzyna Smudy naprawde dobrze sie prezentuje.PRessing, utrzymywanie sie przy piłce...Cała nadzieja ze Franz przygotuje LEcha do rundy wiosennej jak wszytskie swoje druzyny
Odpowiedz cytując
K_2
Banita

Od: 04.2008

Stary 17.08.2008, 16:51
Lech stworzyl pol sytuacji i prowadzi 2-0 ,poprostu graja o 2 tempa szybciej o Jagi i to wystarcza zeby wygrywac.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.08.2008, 16:54
Kijek napisał(a):Wyświetl post
Zrobili to na czym im zalezało: s.......ili wszystko.
Ani dopingu, ani druzyny, ani stadionu, ani wyników - nie ma niczego.
Chwileczkę. Jest ponoć młody, obiecujący (?) trener podkupiony Wiśle.

I obiektywnie - najsilniejszy na papierze skład w lidze. Legia jako jedyna ma równorzędnych 2 zawodników na każdą pozycję. Uważam, że jeśli z tym potencjałem nie wygracie ligi, to będzie kompromitacja.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Stary 17.08.2008, 16:55
Widać, że Odra nadal ma patent na teoretycznie lepszych od siebie
Legia jak na razie gra naprawdę beznadziejnie, a Odra mogła strzelić jeszcze jedną bramke ....
Odpowiedz cytując
Kijek
Warszawski rozmywacz I

Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze

Stary 17.08.2008, 17:01
flamengista napisał(a):Wyświetl post

I obiektywnie - najsilniejszy na papierze skład w lidze. Legia jako jedyna ma równorzędnych 2 zawodników na każdą pozycję. Uważam, że jeśli z tym potencjałem nie wygracie ligi, to będzie kompromitacja.
tez tak uwazam.
Jak widac nadal za mało.
Za fizyczne przygotowanie odpowiedzialny jest Szul. i niestety - kaszana. zero zmiany tempa przyspieszenia.
Transfery: dwa na plus: Iwański + Descarga (w ciemno), + Rocki ale to psychologicznie cos podonego jak Kucharski dwa lata temu, niestety kupa.
Biegaja Giza i Roger bez formy a na ławce siedzi dwóch ostatnich ktorym jeszcze zalezy - Szałach i Rocki.

Do obrony kupa z transferami - Arbolede nie walczylismy, Hernani tez zaraz gdzies pojdzie. Na lewej obronie gra łamaga.

Pomoc - obiektywnie nazwiskami bardzo mocna, niestety kompletnie zero obecnie.

Atak - mamy Arrue bedzie dobrze (ironia jakby ktos nie wiedzial)

uderz w puchara
Odpowiedz cytując
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 17.08.2008, 17:03
Coś mi się wydaje że w tym sezonie będziemy walczyć o mistrza z drużyną na L ale nie będzie to Legia tylko Lech szczerze trzeba przyznać że trafili idealnie jeśli chodzi o transfery sprowadzili piłkarzy dokładnie na te pozycje które potrzebowali. Mam nadzieję że Lech powalczy w pucharach o bezcenne punkty dla naszych polskich klubów bo Legia już raczej ma pozamiatane po pierwszym meczy z FK Moskwa.
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 17.08.2008, 17:08
Kijek - a co się obecnie dzieje z Rockim? Kontuzjowany? Czemu Urban go nie wpuszcza, skoro jak jeden z niewielu coś robił w polu dla Legii?

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Deever
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.08.2008, 17:11
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Z tym najsilniejszym składem to Ty poważnie? Owszem Legia ma duży potencjał kadrowy, ale ja bym się z nimi nawet w tej chwili na kadrę nie zamienił. Wg. mnie Lech też wygląda kadrowo lepiej. Nie zmienia to faktu, że Legia się rozkręci. Liga jest po prostu za słaba, żeby mogli skończyć poza pierwszą trójką. Ale zachwytów nad ich stanem kadrowym zupełnie nie podzielam. Tej opinii o kompromitacji również.

A Lech może być naprawdę bardzo groźny, pod warunkiem, że jego piłkarze zniosą presję jaka na nich wkrótce spadnie. Presję bycia faworytem nr. 1 do tytułu MP. Żaden z nich nie ma pojęcia, co to oznacza (poza Smudą rzecz jasna ), bo o tym wiedzą tylko w Legii i Wiśle.

Niby w Poznaniu są ambicje i oczekiwania, ale to ciągle nie to samo, do tej pory o tego "majstra" to oni się bili zupełnie bez przekonania. Kiedy każdy zacznie się na nich spinać podwójnie, tak jak na Wisłę i Legię, a media będą oczekiwać fajerwerków w każdym meczu, przyjdzie pora, żeby "oddzielić mężczyzn od chłopców". Tego jak Lewandowski, Peszko, Bandrowski, Murawski, Cueto, Stilić etc. ten egzamin zdadzą przewidzieć nie sposób. Dotąd Lech zawsze pękał w najważniejszych momentach.
Co to k***a jest "rów widokowy"?
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 17.08.2008, 17:15
Kijek napisał(a):Wyświetl post
Transfery: dwa na plus: Iwański + Descarga (w ciemno), + Rocki ale to psychologicznie cos podonego jak Kucharski dwa lata temu, niestety kupa.
a ja sie troszeczkę dziwiłem takiej ilości transferów do Legii, fajnie wprowadzał Urban w tamtym roku młodych czego wam zazdrościłem i co mnie lekko wku.. bo z tego to bardziej my słyneliśmy w przeszłości (dawnej) a Legia nie musiała tego robić, a taka ilość transferów jednak nie co blokuje młodych a jakości nie podnosi.

a Szul to swoja drogą
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 17.08.2008 o godz. 17:24.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.08.2008, 17:17
Ryba psuje się od głowy. Jeśli tam w Wawie zarządowi lub właścicielom nie zależy na wynikach tak bardzo jak na wygraniu wojenki z kibicami , to tym bardziej nie ma co liczyć zawodników. A po cholerę im szarpać się?

Kontrakty są, zupełnie niezłe (a jak?). Presji na wynik z góry nie ma. To się czuje nawet licząc odległość z Wawy do Gdyni, tym bardziej czują to zawodnicy i trener. Wystarczy gra na alibi.
Trenera nie zwolnią, bo się nie stawia. Głupi by był, gdyby marudził, że nie może sobie dać rady grajkami, wtedy by się podłożył.
Grajki się nie wysilają: geld jest, dla kibiców nie warto bo wyzywają i nie dopingują (jeszcze się śmieją , o!), nikt ich za wynik nie tnie po premii ani zesłaniem do rezerw , naturalnie za inne pieniążki.
Głupi by trawę gryzł, wystarczy po meczu przed jakimś dziennikarzyną głupa popalić.
Prasa i tak im będzie reklamę robić, no bo jak bez Legii w czołówce, no jak ?

Wśród prominentnych kibiców naszej Wisełki dobry Pan Bóg nas chronił - kupił nas ten, komu zależy na piłce.
A nie ten, dla którego świat ma być urządzony według jego wizji, jak TVN czy GW (ta sama banda).
Tak czy tak szczęściarze z nas

Odpowiedz cytując
KosaPS
Senior Member

Stary 17.08.2008, 17:20
Teraz coś Lech jakby odpuścił bo Jaga zaczyna cisnąc. Ciekawe jak długo to potrwa
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Stary 17.08.2008, 17:23
reka w polu karnym Lecha raczej ewidentna..
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 17.08.2008, 17:24
Przesadzacie z tym skladem na mistrza w Wawie. Jest Roger, Radovic, Iwanski i...tyle. Mowie o zawodnikach dojrzalych pikarsko prezentujacych sie nawet w sytuacji obnizki formy.
Reszta to piach. Rocki to raczej do emerytury sie szykuje niz do podboju Europy. Kielbowicz najlepsze ma takze za soba. Rzezniczak wogole nie przekonuje, Giza to..(wiadomo co) i pilkarsko onbnizyl loty 2 sezony temu. Vukovic juz nigdy nie wrocil do dyspozcyji z sezonu mistrzowskiego. Na temat innych obcokrajowcow sie nie wypowiadam, bo poza Choto zadnego nie widzialem. Za to mialem (nie)przyjemnosc ogladania Legii z ruskimi i wiedzialem ze dzisiejszy mecz z WEodzislaiwem bedzie dla nich drogą przez mękę. Walka rozegra sie miedzy Wisla a Lechem. Zamiesza Polonia Wwa, GKS BElchatow i druzyny z Gornego Śląska: Gornik i Ruch. Legia uplasuje sie na 3 lub 4.miejscu. Takie oto moje typy na ten sezon.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 17.08.2008 o godz. 17:26.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.08.2008, 17:31
Wg. mnie walki nie będzie. Wisła odskoczy na bezpieczną odległość jak w zeszłym sezonie. W Białymstoku to sędzia problematycznym karnym ustawił mecz, a tak poza tym to obustronna kopanina na słabym poziomie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.08.2008, 17:32
Taka postawa Legii na początku sezonu nie powinna nikogo dziwić . Legia to aktualnie nie jest drużynya , tylko zlepek i lepszych i gorszych piłkarzy ( na własne życzenie sobie to sprawili masowo kupując kogo wlezie ) . Urban zaś wcale nie jest takim wielkim treneram na jakiego go wszyscy kreują , co on osiągnął w dorosłej trenerce ? Nic . Śmiem wątpić czy utrzyma trenerski stołek w tym roku . Inna sprawa jest taka , że nawet jako kibicowi Wisły , żal mi bylo patrzeć na ostatnie występy tego klubu na arenie międzynarodowej ( w lidze mogą dla mnie wdupiać z kim wlezie ) i całą tą wojne kibiców z ITI . Albo bawimy się w piłkę nożną , albo robimy biznes , szefowie ITI powinni to zrozumieć i pójść po rozum do głowy .
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 17.08.2008, 17:38
Sedzia w ch**a tnie na maxa...Karny dla LEcha byl taki nieprzekonywujacy, a teraz gwizda wolnego dla Jagi, a to przeciez Jagiellonczyk wsadzil głowe...Seminarium dla tego sedziego zwiedzy pilkarskiej i znajomosci przepisow by sie przydalo.
Odpowiedz cytując
KosaPS
Senior Member

Stary 17.08.2008, 17:39
Rzut wolny pośredni dla Jagi żeby strzelili teraz należy im sie
Odpowiedz cytując
kądzikowski
Banita

Od: 03.2008

Stary 17.08.2008, 17:41
jak znam zycie to nies strzela

No i 0:3...samobój..ehh..Lech coś ma farta do tych samobójów ostatino
Ostatnio edytowane przez kądzikowski : 17.08.2008 o godz. 17:43.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 17.08.2008, 17:42
Jak sie nie strzela to baty sie zbiera :/ No coz. Jagiellonia ma duzo pracy przed soba jeszcze.

PS. Nie wiem czy w Bialymstoku tez nie ma jakiegos protestu bo tylko LEcha slychac :->
Odpowiedz cytując
kądzikowski
Banita

Od: 03.2008

Stary 17.08.2008, 17:59
No i koniec. Urban odgrażał się, że zdetronizuje Wisłę, tymczasem ma 5 pkt straty już na starcie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów