The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.12.2008, 16:41
AYALA napisał(a):Wyświetl post
kilka lat temu Wisełka intersowala sie Wilkiem z Lecha jak ten nie miał pewnego miejsca w Kolejorzu.Dziś lewy obrońca\pomocnik zasuwał jak Baszczu za najlepszych lat przy Reymonta.Teraz to już chyba można tylko pomarzyc o graczu Lecha
Nie tylko Wilkiem ,ale Zającem ,no i Reksiem.
Teraz byśmy mieli bajeczny skład .
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.12.2008, 18:09
wychowanek Wisły Mirosław Spiżak ma grac w Cracovii.Dlaczego Bednarz o niego sie nie stara ?Przecież poza Brożkiem nie ma właściwie napastników a Spiżak to bardzo ofensywny zawodnik.
Bo po pierwsze jest cienki jak polsilver, z trudem łapiąc się na trzecia ligę w niemczech, a po drugie chciałby sie ojcu podlizać bo grał w pasach swego czasu .A tak ogólnie jak nasza sieć skałtingu ma polegać na Bednarzu i trenerze Skorży to ja bardzo dziekuje Lechitom w tych sprawach nie dorastamy do pięt także jesli chodzi o wyniki pozyskanych piłkarzy.

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 05.12.2008, 18:23
--> http://sport.onet.pl/0,1248707,1875646,wiadomosc.html
Może tak kolejne podejście do Nei'a...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.12.2008, 18:37
Nei teraz gra w Al Arabi z inną pazerą niejakim Kallonem

A pomysł kibiców bardzo ciekawy i dowiedzieli się jak na prawdę sprawy stoją w klubie.
Ostatnio edytowane przez tofik : 05.12.2008 o godz. 18:39.
..
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.12.2008, 18:49
marius1974 napisał(a):Wyświetl post
Jozwiak z Legii znowu byl dzisiaj we Wroclawiu,chyba naprawde cos sie szykuje...
Moze szukal swojej corki?

A tak na powaznie. Co z tego ze Jozwiak byl we wroclawiu dzisiaj? Jutro moze byc tam Bednarz z walizka pieniedzy za transfery 4 pilkarzy. To jest gdybanie po co on tam byl.

Najgorsze jest to ze ostatnio nie ma kogo sciagnac do Wisly choc z drugiej strony Gancarczyk i Ostrowski to jedyne MOZLIWE wzmocnienia. NIe wiem czy ludzie tu zapomnieli o kims ale swego czasu glosno bylo o moim imienniku Szymonie Pawlowskim. Jemu szczegolnie wartobyloby sie przyjzec.
Odpowiedz cytując
a11
Member

Od: 12.2008

Stary 05.12.2008, 19:17
koyoot napisał(a):Wyświetl post
NIe wiem czy ludzie tu zapomnieli o kims ale swego czasu glosno bylo o moim imienniku Szymonie Pawlowskim. Jemu szczegolnie wartobyloby sie przyjzec.
Pawłowskiego byłoby mega ciężko wyciągnąć z Zagłębia, (Legia już była dogadana z Pawłowskim, że jeśli KGHM zostanie zdegradowany to zawodnik rozwiąże kontrak z winy klubu i przejdzie do Wojskowych, ale Lubinanie zapewnili, że nie mają zamiaru rozprzedawać składu i po rychłym powrocie do ekstraklasy znów zamierzają liczy się w walce o czołowe lokaty i ten perspektywiczny zawodnik został w końcu w Lubinie) zwłaszcza w perspektywie powrotu miedziowych do ekstraklasy. Podobnie z Micańskim, który należało się już zainteresować gdy miał dobrą rundę w Odrze. Ogólnie to Zagłębie ma kilku zawodników, którzy mogliby stanowić wzmocnienie dla Wisły. Plizga - przypomina Niedzielan z najlepszych czasów tylko że młodszy. G. Bartczak i M. Goliński zawodnicy, którzy w perspektywiie odejścia kilku starszych zawodników z pewnością walczyli by o pierwszą jedenastkę.
Dlatego myśle, że należy się zainteresować graczami Zagłębia, a nóż uda się któregoś wyciągnąć.......
Ostatnio edytowane przez a11 : 05.12.2008 o godz. 19:19.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 05.12.2008, 21:07
Szukać piłkarzy w I lidze1 Jest tam kilku ciekawych graczy. M.in. Bartczak, Stasiak, Goliński, Kolendowicz, Pawłowski, Micanski, Pliżga, Broź, Lisowski, Robak, Sain, Hernani, Wilk, Nowak, Zganiacz, Chrapek, Sacha, Rybaczuk itp
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.12.2008, 22:13
Sacha juz w Cracovii
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 05.12.2008, 22:25
wychowanek Wisły Mirosław Spiżak ma grac w Cracovii.Dlaczego Bednarz o niego sie nie stara ?Przecież poza Brożkiem nie ma właściwie napastników a Spiżak to bardzo ofensywny zawodnik.
To nie jest wychowanek Wisły tylko Kabla Kraków !
Odpowiedz cytując
a11
Member

Stary 05.12.2008, 22:53
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
Szukać piłkarzy w I lidze1 Jest tam kilku ciekawych graczy. M.in. Bartczak, Stasiak, Goliński, Kolendowicz, Pawłowski, Micanski, Pliżga, Broź, Lisowski, Robak, Sain, Hernani, Wilk, Nowak, Zganiacz, Chrapek, Sacha, Rybaczuk itp
Jak już pisałem o zawodników Zagłębia jak i Widzewa oraz Korony będzie ciężko powalczyć, bo kluby te szybkim krokiem zmierzają do powrotu do ekstraklasy (chyba że się im powinie noga, a tego się dowiemy dopiero w maju) i z pewnością nie chcą pozbywać się swoich kluczowych graczy. Ale spróbować zawsze można.

PS.
Stasiak, Kolendowicz, Zganiacz, Lisowski - takich jak oni a nawet lepszych to mamy i w dodatku chcemy się ich pozbyć to po co na ich miejsce ściągać podobnych? Oni nie gwarantują poziomu który nas interesuje
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 05.12.2008, 23:25
a11 napisał(a):Wyświetl post
Jak już pisałem o zawodników Zagłębia jak i Widzewa oraz Korony będzie ciężko powalczyć, bo kluby te szybkim krokiem zmierzają do powrotu do ekstraklasy (chyba że się im powinie noga, a tego się dowiemy dopiero w maju) i z pewnością nie chcą pozbywać się swoich kluczowych graczy. Ale spróbować zawsze można.

PS.
Stasiak, Kolendowicz, Zganiacz, Lisowski - takich jak oni a nawet lepszych to mamy i w dodatku chcemy się ich pozbyć to po co na ich miejsce ściągać podobnych? Oni nie gwarantują poziomu który nas interesuje
To po co piszesz o tym żeby szukac piłkarzy w 1 lidze skoro i tak mamy lepszych w kadrze . Wy chcecie wygrac Ekstraklasę zawodnikami którzy grają w pierwszej lidze ? 1-2 zawodników - na wzmocnienie zespołu rozumiem. Ale nie tylu co ktoś powyżej wypisał
Odpowiedz cytując
a11
Member

Stary 05.12.2008, 23:43
konrad1991tsw napisał(a):Wyświetl post
To po co piszesz o tym żeby szukac piłkarzy w 1 lidze skoro i tak mamy lepszych w kadrze . Wy chcecie wygrac Ekstraklasę zawodnikami którzy grają w pierwszej lidze ? 1-2 zawodników - na wzmocnienie zespołu rozumiem. Ale nie tylu co ktoś powyżej wypisał
Dokładnie to samo wynika z mojego postu a Ty się czepiasz. CI których wymieniłem uważam że są za słabi aby coś wnieść pozytywnego do drużyny. Ale pozostali: Pawłowski, Bartczak, Pizga. Hernani, Micański z pewnością są to zawodnicy którzy byliby wzmocnieniami.
Ostatnio edytowane przez a11 : 05.12.2008 o godz. 23:46.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 06.12.2008, 12:31
A czy ja mówie żeby wszystkich kupić?!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 06.12.2008, 12:49
Kupisz więcej to przesyłka gratis.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
a11
Member

Stary 06.12.2008, 12:54
Oczywiście że nie. Ale zawodnicy który wymieniłem (Stasiak, Kolendowicz, Zganiacz, Lisowsk) moim zdaniem nie nadają się do gry w Wiśle. Dlatego ich bym pominął o powalczył o tych innych a może uda się kogoś wyciągnąć czyli Pawłowski, Micański, Goliński, Bartczak, Robak, Hernani, Plizga a pozostałych o których pisałeś nie wypowiadam się bo ich nie widziałem w rzadnym meczu.
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 06.12.2008, 13:09
A ja tam uważam, że Michał Stasiak z Zagłębia to bardzo niedoceniony zawodnik. Dobre warunki fizyczne i koordynacja (jak na obrońcę) + jak na swój wiek spore juz doswiadczenie.

Bednarz Bednarzem, ma dobre chęci i wydaje sie ze gdyby mial mozliwosci wieksze to naprawde sprowadzilby do klubu niezlych grajkow.
Powód: pomyrka:)
Ostatnio edytowane przez krasny : 06.12.2008 o godz. 13:09.

Odpowiedz cytując
a11
Member

Stary 06.12.2008, 13:59
krasny napisał(a):Wyświetl post
A ja tam uważam, że Michał Stasiak z Zagłębia to bardzo niedoceniony zawodnik. Dobre warunki fizyczne i koordynacja (jak na obrońcę) + jak na swój wiek spore juz doswiadczenie.
No masz racje, gość jest solidnym ligowcem, ale w naszej sytuacji myślę że lepiej sprowadzić kogoś młodszego, tak do 25 lat i dać mu sezon dwa na aklimatyzacji i przystosowanie się do gry na najwyższym poziomie, po czym zawodnik ten stałby się podstawowym zajmują miejsce Głowy bądź Clebera, obok Marcelo.

Dla mnie kapitalnym posunięciem byłoby kupienie Hernaniego, ale o problemach które mogą temu towarzyszyć już pisałem wyżej.
Dlatego warto również zainteresować się Kamilem Glikiem z Piasta. Dobre warunki fizyczne (gdyby przybyło mu kilka kilo mięśni byłoby super) Gra nieźle, a o talencie świadczy fakt że już od kilku lat jest reprezentantem naszej młodzieżówki.

krasny napisał(a):Wyświetl post
Bednarz Bednarzem, ma dobre chęci i wydaje sie ze gdyby mial mozliwosci wieksze to naprawde sprowadzilby do klubu niezlych grajkow.
Zgadzam się z tym w 100% i podpisuje się obiema rękami. Dodałbym jeszcze że zna się na tym co robi.
Odpowiedz cytując
ozinho
Member

Od: 10.2006

Stary 06.12.2008, 14:38
Jak na moje można by spróbować powyciągać kilku naszych z zagranicznych klubów.Matusiak,co prawda,nie wypalił,ale inni jak Smolarek,Krzynówek,Bieniuk to wciąż nieźli zawodnicy.Przykład Mili,który grał piach w Wiedniu,później zakotwiczył gdzieś między fjordami,a teraz gra naprawdę dobrze w Śląsku.Do tego kilku obiecujących z polskiej ligi: Pawłowski,Małkowski,Garncarczyk,Goliński,Robak,Nap oleoni.Mam nadzieję,że do treningów wróci Konrad,a klub pozbędzie się Dawidowskiego i (niepewnie) Łobodzińskiego.
Ostatnio edytowane przez ozinho : 06.12.2008 o godz. 14:40.
As long as we're United we will never ever lose...AND THE REDS GO MARCHING UP UP UP!!!!
KaŻdY tO pOwIe WiSeŁkA rZąDzI w KrAkOwIe!!
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Stary 06.12.2008, 16:01
Ozinho-
Porównując Mile ze Smolarkiem i Krzynówkiem troszkę przesadzasz, bo to inna półka. Na tego pierwszego nas napewno nie stać niestety..

Co do transferów jeszcze to na miejscu Bednarza zainteresowałbym się takimi piłkarzami -

Garguła-niedługo mu się skończy kontrakt, więc byłby do sprowadzenia za stosunkowo małe pieniądze, wiele nie trzeba pisać o nim, bo chyba wszyscy widzą jak gra

Arkadiusz Piech-nie wiem czy ktoś kojarzy tego zawodnika, jest to zawodnik Polonii Świdnica, stąd trafił do Bełchatowa Janusz Gol ( szczerze przyznam nie myślałem, że tak dobrze sobie poradzi ), zresztą obaj byli na testach w GKS. Piech ostatnio grał w drugoligowym Gawinie Królewska Wola na wypożyczeniu i miał 10 goli na swoim koncie. W poprzednim sezonie dla Polonii zdobył koło 20 goli w 4 lidze.
Na pewno nie jest to zawodnik na miarę Wisły jeszcze, ale można go gdzieś wypożyczyć.
Z tego co wiem to jest teraz on na testach w Widzewie Łódź więc może być za późno ..
Kosztowałby grosze. Np Gol kosztował 60 tys zł w 2 ratach po 30. Jest to zawodnik niezwykle szybki i ma dobry drybling, porównałbym go z Małeckim, szczerze to nie wiem, czy mały jest od niego dużo lepszy ..

Sebastian Tyrała-zawodnik powołany teraz to reprezentacji Polski, obecnie gra w rezerwach Borussi Dortmund. Sam wypowiedział się niedawno, że chętnie wróciłby nawet do polskiego klubu, aby móc grać .. Jednak trzeba byłoby za niego zapłacić koło miliona ojro. Myślę że za 700 tys udałoby nam się go sprowadzić.

Bartosz Białkowski-konkurent dla Pawełka, według mnie spokojnie wygryzłby go ze składu, ma dopiero 21 lat, ale już dosyć duże doświadczenie ( gra na wyspach + różne szczeble reprezentacji ). Miał poważną kontuzje po której stracił miejsce w podstawowym składzie Southampton, teraz rzadko broni więc myślę, że byłaby szansa sprowadzenia tego zawodnika. A perspektywa powrotu na boisko na pewno by go zachęciła.

Rafał Grzyb-zawodnik Polonii Bytom, wyróżniający się. ma 25 lat. Nie jest to zawodnik także na 1 skład obecnie, ale uważam, że sciągniecię go za małe pieniądze nie byłoby złym pomysłem. Podoba mi się także gra Podstawka, ale on ma już 29 lat, więc to raczej nie wchodzi w grę.

Maciej Żurawski-wiele osób uwazą, że jest wypalony itp, a za razem przypominają przykład Mili. Według mnie Żuraw spokojnie mógłby pograć minimum 2-3 lata na niezłym poziomie. Młodzi zawodnicy przy nim wiele jeszcze mogliby się nauczyć. Szybkość już nie ta, ale technika jak na polską ligę wyśmienita. Z jego spokojem i liczbą sytuacji pod bramką przeciwnika jakie ma zawsze Wisła ze 15 goli na sezon gwarantuje. Jesli zgodziłby się na 250k e kontraktu to można się zastanowić.

Ponadto włączyłbym Leszczaka na stałe do 1 składu bo widać w nim potencjał, wg. mnie więcej wniósłby do drużyny niż np Kmiecik czy Dawidowski, a zarazem nabrałby doświadczenia. To jest nasza przyszłość !
Odpowiedz cytując
polishmen2008
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 06.12.2008, 16:21
mysle ze bialkowski bylby idealny, ale wtedy musielibysmy ktoregos bramkarza sie pozbyc.
Odpowiedz cytując
trol
Junior Member

Od: 07.2006

Stary 06.12.2008, 17:58
Właśnie przeczytałem, że wolnym zawodnikiem od dziś jest Radosław Janukiewicz( Januszkiewicz). Bramkarz Śląska Wrocław, którym to zachwycał się Franz Smuda. Grał ostatnio w Skodzie Xanti. Warto nabyć tego piłkarza, bo rekomenduje go Andrzej Dawidziuk a to jest prawdziwy fachman od bramkarzy.

Po za tym to tak jak już zostało to napisane w oficjalnym komunikacie prezesa trzeba sprowadzać młodszych piłkarzy. Ale młodszych Polaków to nie znaczy 25 ( bo tak przyjęło się mówić w naszej lidze, że 25- latek to młody perspektywiczny gracz) Dlaczego nie sięgnąć po takiego Tyrałe. Po taransferze Kuby mamy dobre kontakty z Dortmundem. A chodziły głosy że Sebastian Tyrała ma rudne wiosenną spędzić w Gdyni. Z naszego podwórka to zdecydowanie Pawłowski (dobrze radzi sobie w tym zagłębiu), warto obserwować tego Gancarczyka ze Śląska co będzie pokazywał wiosną.
Odpowiedz cytując
Quicker
Member

Stary 06.12.2008, 19:22
Trol - Gdzie Ty widziałeś jakiś oficjalny komunikat Pana Cupiała? Zapodaj linka.
Odpowiedz cytując
Wiślak_358
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.12.2008, 19:45
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ic/profil.html Wysoki napastnik, dla mnie dziwna informacja że taki drogi piłkarz jest przymierzany do Wisły , popatrzcie kto się nim interesował.Kolejna mega bajka.
Odpowiedz cytując
lord damien
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 06.12.2008, 19:57
powinniśmy dawac przedewszystkim więcej szans młodym, jak to robił Urban w Legii. jeśli mają siedzieć na ławce to ich chociarz wypporzyczmy. za przykład może słuzyć Boguski, wcześniej Brożkowie.

Z transferów moglibyśmy sprowadzić Gargułe, Zabłockiego do ataku, janusza Gancarczyka na lewą pomoc i może Bąk lub Białkowskiego na bramkę
Wisła górą,
Wisła pany,
jestem w sobie zakochany
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.12.2008, 20:33
Cantoro - jego sprzedaż byłaby majstersztykiem Bednarza, w co trudno wierzyć. Sam na pewno nie odejdzie, bo wie że w tej chwili nigdzie nie dostanie lepszej kasy za tak marną robotę jak to jest w Wiśle.
Na Cyprze nikt go nie będzie chciał - to już nie są jakieś ogórki, które przyjmą każdy odpad.
Także sądzę że doczeka w Wiśle do końca kontraktu.
Niedzielan - mniej więcej jak wyżej.
Baszczyński, Zieńczuk - ich sprzedaż jest możliwa, choć bardziej prawdopodobne, że doczekają do czerwca w Wiśle, bo po prostu nie przyjdze nikt na ich miejsce.
Wreszcie Skorża - od razu zaznaczam, że nie jestem w żaden sposób za jego odejściem, bo po prostu nikt lepszy do Wisły nie przyjdzie. Trenerem idealnym nie jest ale takich nie ma.
Z tym że dotyczy go jedna kwestia - on również zdaje sobie sprawę, że żaden klub w Polsce nie da mu lepszej kasy niż ma w Wiśle a jak wiadomo pecunia non olet. Dlatego jak czytam jego wypowiedź, w której stwierdza że spotkał się z radą drużyny (pewnie są w niej m.in. Baszczu i Zieniu) i już wszystko sobie wyjaśnili to śmiać się chce.
Skorża doskonale sobie zdaje sprawę - bo siedzi w tym biznesie nie pierwszy sezon - że on może się naprodukować, nacytować im Reymana a i tak piłkarzyki wiedzą kiedy się nie przemęczać. Pokiwali głowami ze zrozumieniem, zapewnili o jak najlepszych chęciach a potem wsiedli do swoich bryk i pojechali rezerwować wczasy na Barbados.
I tyle będzie zmian.Niestety.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Quicker
Member

Stary 06.12.2008, 20:39
A co sądzicie o nim?:
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ja/profil.html
Chociaż ja osobiście bym wolał Maćka Żurawskiego...
I jeszcze to:
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...re/profil.html
Wilshere. W młodych wkońcu nadzieja... a i oni tani... ;]
Ostatnio edytowane przez Quicker : 06.12.2008 o godz. 20:49.
Odpowiedz cytując
andalemono
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.12.2008, 20:49
Quicker napisał(a):Wyświetl post
A co sądzicie o nim?:
Position: Sturm
Positionsdetails: Offensiv-Allrounder
Länderspiele: 19 Spiele für Serbien
Länderspieltore: 1 Tor für Serbien

wypas skuteczny emeryt ;k
prawie jak kryszał
Odpowiedz cytując
zlotowa92gdansk
Member

Od: 05.2008

Stary 06.12.2008, 21:14
Quicker napisał(a):Wyświetl post
A co sądzicie o nim?:
I jeszcze to:
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...re/profil.html
Wilshere. W młodych wkońcu nadzieja... a i oni tani... ;]

Uspokoj się.. myslisz ze 16 latem z Arsenalu przyjdzie do Wisły? Tam się wyszkoli, za pare lat będzie jednym z najlepszych zawodników na świecie.. w Wiśle nic by nie osiagną..

To ma być temat o realnych wzmocnieniach chyba?
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.12.2008, 21:28
andalemono napisał(a):Wyświetl post
Position: Sturm
Positionsdetails: Offensiv-Allrounder
Länderspiele: 19 Spiele für Serbien
Länderspieltore: 1 Tor für Serbien

wypas skuteczny emeryt ;k
prawie jak kryszał
przeciez to sa wystepy narodowe, tak czy siak słaby jest

Odpowiedz cytując
L0czek
Member

Stary 07.12.2008, 12:38
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ja/profil.html utalentowany i młody
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ra/profil.html znany, bardzo bramkostrzelny (w 18 meczach ligowych, 12 goli)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów