|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Tacy piłkarze jak Angulo, Suarze, Matuszek maja dać im jakość. Na nich nie zarobią nic, albo prawie nic. Ale jest to połączone z dobrą promocją i wprowadzaniem młodych do zespołu. Na nich Górnik będzie zarabiał. Górnik ma DWIE nogi. Piłkarzy którzy dają jakość gry (których wymieniłeś) i stado młodych którzy częściowo juz dają jakość (Żurkowski) albo dadzą ją w przyszłości i klub na nich zarobi. My mamy JEDNĄ nogę. Mamy piłkarzy którzy dają jakosć (Carlitos, Llonch, Imaz, Sadlok, Cuesta) ale prawie nie ma na kim zarabiać. Żeby zarobić - zamiast sprzedać jakiegoś młodego - my sprzedamy naszą największą gwiazdę - bo nie stać nas na bardzo wysoki kontrakt dla Carlitosa.) Piłkarzy na przyzwoitym poziomie ligowym (jakość) mamy, brak aktywów (młodzi) na których można stawiać i zarabiać. Górnik to ma. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Jakiegoś gostka (sorry, jestem wypity, nie pamiętam nazwiska), Lech bierze za 400 tys. euro,a my mamy szansę na sprzedanie darmowych Carlitosa i Arsenica, każdego za 3-4 razy tyle. I z nadzieją, że Junco wynajdzie znowu kogoś podobnego.. Wczoraj jak widziałem Lloncha to dla mnie MEGA piłkarz. Jeśli podpisze przedłużenie to śmiem twierdzić, że takiego DP, ale i piłkarza z inklinacjami do gry w przodzie nie ma żadna inna ekipa w E-klapie. Odpuszczenie go teraz o byłoby megafrajerstwo. No chyba, że za darmo przyszedłby Llonch2 i dopłacił do tego interesu ![]() Llonch moim zdaniem jest wart tyle co 2 Carlitosów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() (Moze odejść za darmo w tym momencie do każdego klubu - skończył mu sie kontrakt) Jakby był wart taką kasę to nawet SPEKULACYJNIE ktoś by mu zaoferował grubą kasę i go sprzedał za pół roku. To RYNEK weryfikuje ile jest wart dany piłkarz a nie fantazje FRaMata. Idze, idze bajoku Szymon Żurkowski najprawdopodobniej da kasę dla klubu z Zabrza. Jest w szerokie kadrze na MŚ i w przeciwieństwie do Kądziora nie ma niskiej kwoty odstępnego wpisanej w kontrakcie. btw To nawet Cywka dostał propozycję z Lecha
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 21.05.2018 o godz. 16:12.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cywka to już oficjalnie w Lechu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
I dobrze... niech zostaje.
W E-klapie nie ma lepszego od niego na DP |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakbyś był bystry to zauważyłbyś że jakość piłkarza a jego cena to DWIE różne sprawy.
Gdyby Llonch miał 18-19 lat i wystrzeliłby z taką grą - byłby na dzień dobry wart 2-3 mln euro. Ale że jest odrzutem z niższych liga hiszpańskich (ma swoje lata), nie grał w pucharach gdzie można by potwierdzić jego jakość (błyszczenie w naszej kopanej to średni wyznacznik) - to nikt nie da za niego kasy. Bo w naszej lidze nie kupuję się gwiazdy, ale materiał na nie. Jest bonus za młodość. Dlatego Bednarek był wart 6 mln euro - bo jest młody i już coś pokazał. Przemyśl to. Taki Piątek od parchowii pójdzie za duzo większą kasę niż Carlitos chociaż jest sporo słabszy piłkarsko. Ale jest młodszy i widzą w nim potencjał. Carlitos prawie 28 lat i za przeproszeniem "posrał" się 2 II lidze rosyjskiej czy na Cyprze gdzie nic nie pokazał wcześniej. Tacy piłkarze jak Llonch, Carlitos, Imaz mają dac nam JAKOŚĆ - ale zarobimy na nich relatywnie małe pieniądze. Tak to działa. Przemyśl to. Stawianie na młode drewno to kwestia zarobku dla klubu żeby spałacić długi i mieć na kontrakty dla kolejnych Carlitosów, bo inaczej ci po roku nam s.......ą jak im płacimy grosze. Przemysl to. btw Dlatego ja wolę żeby klub zatrzymał Carlitosa (jakość) a sprzedał jakieś "młode polskie drewno" żeby zbilansować budżet. Upsss nie ma żadnego młodego? - no cholera zapomniałem - a tymczasem tracimy najlepszego napastnika za frytki....
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 21.05.2018 o godz. 16:32.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że "młodzi" z Górnika to nie koniecznie działalność ich akademii tylko raczej szczęśliwy zbieg okoliczności. Plus być może solidarność śląskich klubów. Pożyjemy zobaczymy jak sobie poradzą w przyszłym sezonie. Jeszcze to znalazłem: Cytat:
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|