The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2018, 00:27
Sprawę odejścia Cywki należy rozstać imo głównie przez pryzmat stosunku jakości do zarobków. Zaproponowaliśmy mu nową umowę z redukcja zarobków, więc albo bardzo słabo u nas z pieniędzmi, albo uznaliśmy, że jego umiejętności nie są warte jego dotychczasowej pensji (podpisywanej jeszcze bodaj za Cupiala, chociaż schyłkowego).
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 11.05.2018, 09:17
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Po wczoraj to możemy dywagować czy Boguski czy Mitrovic.
Więc może skończ pi...ć, bo to jednak zawodnik Wisły.

Jak gra dobrze to należy go chwalić, a nie pi...ć głupoty na trybunie. Jak gra źle to się go krytykuje. Na tym polega normalność, a nie na hejcie niezależnie od zagranego meczu.
Miszczu... dlaczego wpadłeś w trend gimbazy i wszystko nazywasz hejtem? Chyba, że nie do mnie...

Nikola jak i Tomasz są słabymi zawodnikami, na taką opinię zapracowali przez długi czas. Głupoty na trybunie? Chłopcze... przecież kilka postów wcześniej otwarcie SKRYTYKOWAŁEM pojazd po Mitrovicu, rozumiem, że to widziałeś :

LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post

Tak samo jak dzisiaj z Mitroviciem - jest cienki OK, choć nie wiem czy Cywka nie gorszy i leci przyspiewka: "taka jest kibicow wola niech sp... stad Nikola" ... dejcie spokój. Ostatni taki pojazds to chyba po Kaczorowskim i Svitlicy był ?

Masakra, koleś jest cienki, mam nadzieje, ze odejdzie ALE bez jaj!

Gdzie tu masz "hejt" miszczu?

CHODZI o skrajność: dwie przegrane: trener do wylotu, Pol cienki, Mitro Cywka dno,

3 wygrane: widac rękę trenera, genialny mecz tego tamtego, mam nadzieje ze zostanie z nami (a 5 kolejek wstecz był out).

Jak zawieje wiatr tak WIĘKSZOŚĆ pisze, ja się trzymam jednego: trzeźwej oceny: Mitro zagrał ok i Cywka co nie zmienia faktu, że gra na środku tego duetu przez pol roku wygladala żałośnie...
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 11.05.2018 o godz. 09:23.

Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 11.05.2018, 09:46
Niekoniecznie słabo z pieniędzmi - Cywka przechodził do Wisły u schyłku TFK, ale pewnie dostał na papierze kontraktowe minimum 120 tys euro rocznie (czyli ok. 0,5 mln zł).
Chciano zmniejszyć wysokość kontraktu, bo niestety Cywka ani nie jest perspektywiczny, ani wybitny, a Wisła już dzisiaj nie oferuje tak wysokich kwot kontraktowych, więc wcale nie musi być aż tak bardzo krucho z kasą....

Co zaś do trenera - długo zabrało mu zrozumienie jak gra polska ekstrakalapa. Po wygranej z Legią wrócił do poprzedniego ustawienia i taktyki i zaliczył gongi z Amiką, Legią oraz remisy z Płockiem i Sandecją..... wóczas zagrał z Jagą, Koroną i Lubinem tak samo jak z Legią i przyniosło to efekty....;-)
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 11.05.2018 o godz. 09:49.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.05.2018, 17:43

Jak zagrał tak samo?

Przecież my w Warszawie prowadziliśmy grę i mieliśmy dobry % posiadania piłki. Też mnie cieszą ostatnie wyniki, ale nie ma co pisać, że zagraliśmy w ten sam sposób co w Warszawie, bo to brednie są niestety.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 11.05.2018, 20:34
Graliśmy na niżej ustawionym pressingu i były mniejsze odległości między formacjami, posiadanie mieliśmy w porównaniu do wcześniejszych meczów na zdecydowanie niższym procencie (mniej niż 50%) wiec wg mnie wcale to nie brednie tylko fakty......
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów