The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.04.2018, 10:20
Kiedys taki nieglupi gosc powiedzial ze naiwnoscia jest robiąc ciagle to samo oczekiwac odmiennych rezultatów
Einstein sie nazywal
Znowu bedziemy grac zelazna 11 "bo jest szansa na puchary" i znowu mlodych nie przetestujemy
Balaniuk z Kolarem juz ponoć maja dosyc ale nic to, po co ich sprawdzic
Przyszly sezon zaczniemy Brozkiem, RB 9 i Zdenkiem
I bedzie zdziwienie ze go skończymy na 7-8 miejscu
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 08.04.2018 o godz. 10:22.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 08.04.2018, 10:37
Nie chce wymyślać teorii spiskowej, ale może rzeczywiście wyglądało to jak wyglądało, bo w świetle tego co się stało w Gdańsku po 30 minutach chłopcy/sztab uznali, że ósemka już na 99,9% pewna, a 7 miejsce daje fajny terminarz?
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.04.2018, 11:19
bridgeburner bez Carlitosa na pewno skończymy na 7-8 miejscu. W przyszłym sezonie awans do górnej 8 będzie zajebistym wynikiem.

Co do naszych rezerwowych, Małeckiego, młodszych zawodników z CLJ to ja się wcale nie dziwie, że się w....iają skoro co mecz pierwszy plac ma taki parodysta jak Mitrovic i Cywka. Cywka to wczoraj się tak skompromitował w jednej akcji, że chyba nie powinien być nazywany profesjonalnym piłkarzem.

O Mitroviciu to nawet nic nie pisze bo szkoda klawiatury. Teraz tylko przedłużyć tego asa i jesteśmy w niebie.

Najgorszy zawodnik meczu Balanyuk, nie pokazał zupełnie nic. Nic dziwnego, że gra tak mało. Te 20 sekund tylko to potwierdza
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 08.04.2018 o godz. 11:21.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 08.04.2018, 18:43
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Kiedys taki nieglupi gosc powiedzial ze naiwnoscia jest robiąc ciagle to samo oczekiwac odmiennych rezultatów
Einstein sie nazywal
Znowu bedziemy grac zelazna 11 "bo jest szansa na puchary" i znowu mlodych nie przetestujemy
Balaniuk z Kolarem juz ponoć maja dosyc ale nic to, po co ich sprawdzic
Przyszly sezon zaczniemy Brozkiem, RB 9 i Zdenkiem
I bedzie zdziwienie ze go skończymy na 7-8 miejscu
Nie no, fantastyczna interpretacja Einsteina.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.04.2018, 21:46
Chyba pierwszy raz widzę Carlitosa i Jesusa z ocenami 2.0 od Weszlaków

http://weszlo.com/2018/04/08/zrobili...ezki-stabilny/
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.04.2018, 21:57
@pepe72

Carlitos zasłużył na taką ocenę.
Imaza zaprezentował się odrobinę lepiej.
Boguski też powinien mieć więcej niż 3. Jako jedyny "coś" próbował stworzyć z przodu
Za wysoko: Wasyl, Palcic, Bartkowski, Velez, Mitrović,
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 09.04.2018, 09:04
Nieakceptowalne dla każdego szanującego się kibica przejście obok meczu. 2 strzały na bramkę z zespołem, który przegrywa praktycznie z każdym i nie wygrał od września tamtego roku. Pół żartem pół serio - gdyby trenerem Sandecji nie był Kazimierz Moskal, kto wie czy byśmy mieli ten punkt. Nie ma żadnego innego pomysłu w grze, niż gra na Carlitosa, który jak wiadomo nie zawsze ma swój dzień. Piłkarz mamy żałosnych, w większości takich, których odpalono w słabych klubach za granicą a nawet nikt w Polsce by nie zatrudnił (poza wspomnianym Carlitosem, Llonchem i może Imazem). Osobiście cieszy mnie, że Arek Głowacki nie bierze w tym boiskowym cyrku i pozoranctwie udziału, szkoda żeby to na nim skupiła się krytyka. Kolejny raz przypomnę, że niezależnie, czy im płacą czy nie, lubią trenera czy nie, obrażają się albo nie podoba im się choćby taki Małecki, to te marne kopaczyny tak czy inaczej dostaną tę kasę bo obroni ich PZPN, gazety i jakiś tvn. Normalny człowiek, jak daje ciała jest wylewany z pracy, nikt nie ma tak dobrze jak piłkarze. Wracając do rundy mistrzowskiej - dobrze dla klubu, że przyjadą Legia i Lech, bo te nazwy przyciągną tyle ludzi, co na 3-4 meczach łącznie z innymi drużynami.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.04.2018, 09:18
Mam nadzieję, że Mitrović miał abonament na pierwszą "11" tylko na sezon zasadniczy.
Pozbyliśmy się Pereza żeby zrobić miejsce na innego człapaka.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 09.04.2018, 09:49
Sandecja zrobiła to samo co Amika - zagęściła środek pola tyle, że w Amcie w środku mają Gajosa, Trałkę, Jevticia czy Majewskiego a Sandecja ma takich mistrzów Jak Trochim, ksionz, Małkowski czy Kasprzak....
W związku z tym musieli zagrać zdecydowanie niżej i bronili przede wszystkim dostępu do pola karnego....
Skoro w gruncie rzeczy najbardziej chcącym cokolwiek osiągnąć piłkarzem Wisły był Rafał Boguski, którego tutaj regularnie sie jedzie za grę - proszę sobie wyobrazić jak wyglądała reszta.....
Imaz i Calros - dwóch mikrusów grających z przodu, odcięci od jakichkolwiek podań, rywalizujący z drwalami takimi jak Szufryn, Benga czy Karczaunov, podwajani czy potrajani w kryciu nic nie mogli zdziałać....
Linia środkowa - Pol dostosowuje się niestety poziomem do Mitrovicia, Cywka trochę odbiega in plus. Palicić jak na razie nie daje niczego po prawej stronie obrony i w starciu z bartkowskim wcale nie wydaje mi się pewniakiem....
Jeżeli dalej będziemy się trzymać tego samego schematu ustawienia, to w rundzie finałowej zanotujemy maksymalnie 1 zwycięstwo, 2-3 remisy i reszta to będzie w......., w tym u siebie z Kuchenkorzem i Legią.
Mitrović - nie chce mi się już na jego temat pisać, oczywiście trener ma prawo ustawiać skład według własnego pomysłu, ale zaczynam dostrzegać, że poza ty, jednym schematem gry Carrillo nie ma nic do zaoferowania....Owszem to trener ponosi odpowiedzialność, ale to co oglądałem w meczu z Sandecją (canalplus online) było gorsze od chyba najgorszych meczy Kiko (Korona w PP, Korona w Kielcach + Płock w Krakowie), przecież Wisła oddała mniej strzałów na bramkę niż parodyści z Sącza.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.04.2018, 10:13
Rustin napisał(a):Wyświetl post
... z zespołem, który przegrywa praktycznie z każdym ...
Klasyka gatunku: "nie czytam tego, co napisano wcześniej, nie sprawdzam statystyk ... no bo po co, przecież wszystko wiem lepiej"

Tak dla przypomnienia:
Adasss napisał(a):Wyświetl post
... wyniki Sandecji w Niecieczy (jako gospodarza):
2 zwycięstwa,
8 remisów (w tym z Lechem i Legią),
5 porażek (w tym 4 jedną bramką).
....
Odpowiedz cytując
patti
Member

Od: 07.2006

Stary 09.04.2018, 11:10
Mecz kaszana - to sie zgodze, ale z punktu finansowego to strzal w 10 !!!

Mamy u siebie legie, lecha i zaglebie.

Koszty wynajmu stadionu ok 3mln zl (ok 170tys zl za mecz)
Koszty meczowe (catering, ochrona itp.) ok 100tys zl za mecz

Czyli koszty organizacji meczu ok 270 tys za mecz - z legia/lechem pewnie ok 300tys za mecz

Calkowity koszt oragnizacji 3 meczow (legia, lech, zaglebie) - ok 870tys zl

Przychod za mecz:
legia - ok 25tys widzow - sredni koszt biletu - 45zl przychod meczowy: 1,125,00zl
lech - ok 20tys widzow - sredni koszt biletu - 45zl przychod meczowy: 900,000zl
zaglebie - ok 10tys widzow - sredni koszt biletu - 35zl przychod meczowy: 350,000zl

Calkowity przychod - 2,375,000zl minus koszt (870,000zl) ZYSK: 1,505,000 zl !!!!!

Czyli nasz zysk 1.5mln zl to polowa tego co dostajemy od LVbet za sezon.

Dlatego ciesze sie ze zajelismy 7 miejsce i mamy legie/lecha u siebie. O pucharach mozna zapomniec, ale przynajmniej podreperujemy nasz budzet, co w naszej sytuacji jest bardzo wazne.

Teraz bardzo wazny mecz w plocku - wygrana nakreci kibicow na legie co bedzie miec przelozenie na zysk z dnia meczowego.
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 09.04.2018, 11:51
Adasss - proszę Cię, nie załamuj mnie. Chciałeś błysnąć tutaj jakimś cytatem, klasyką a kompletnie nic nie wnosisz do tematu. Myślisz, że inni nie mają Internetu czy tam flashscore i potrzebują tak durnego wytłumaczenia jak fakt, że ktoś tam też zremisował? Zremisował w takim samym stylu jak my? Nie wydaje mi się. Każdy widział, co prezentowali nasi "piłkarze" w meczu z Sandecją (oraz w drugiej połowie meczu z Lechem), a Ty prezentujesz wszystkim jakieś durne statystyki, które nie zmienią odbioru tego spotkania - to było przejście obok i pokazanie środkowego palca wszystkim, którzy pojechali na ten mecz wspierać klub. Wyszło fajnie, klub zarobi na dwóch meczach, skończymy na 7-8 miejscu i nadejdzie czas podniecania się plotkami transferowymi. Pytanie zasadnicze - czy chcemy taką Wisłę oglądać? Nawet rozumiejąc skład, jakim dysponujemy, takiego braku ambicji i totalnej padaki ja osobiście nie akceptuję.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.04.2018, 11:57
Eurosport też twierdzi, że "księgowa" mogła obstawiać remis/7 miejsce.
https://eurosport.interia.pl/klub-wi...zl,nId,2566938

Jak wynik w Płocku będzie sensowny to trybuny będą faktycznie pełne.
Zobaczymy ...
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 09.04.2018, 12:18
patti napisał(a):Wyświetl post
Mecz kaszana - to sie zgodze, ale z punktu finansowego to strzal w 10 !!!

Mamy u siebie legie, lecha i zaglebie.

Koszty wynajmu stadionu ok 3mln zl (ok 170tys zl za mecz)
Koszty meczowe (catering, ochrona itp.) ok 100tys zl za mecz

Czyli koszty organizacji meczu ok 270 tys za mecz - z legia/lechem pewnie ok 300tys za mecz

Calkowity koszt oragnizacji 3 meczow (legia, lech, zaglebie) - ok 870tys zl

Przychod za mecz:
legia - ok 25tys widzow - sredni koszt biletu - 45zl przychod meczowy: 1,125,00zl
lech - ok 20tys widzow - sredni koszt biletu - 45zl przychod meczowy: 900,000zl
zaglebie - ok 10tys widzow - sredni koszt biletu - 35zl przychod meczowy: 350,000zl

Calkowity przychod - 2,375,000zl minus koszt (870,000zl) ZYSK: 1,505,000 zl !!!!!

Czyli nasz zysk 1.5mln zl to polowa tego co dostajemy od LVbet za sezon.

Dlatego ciesze sie ze zajelismy 7 miejsce i mamy legie/lecha u siebie. O pucharach mozna zapomniec, ale przynajmniej podreperujemy nasz budzet, co w naszej sytuacji jest bardzo wazne.

Teraz bardzo wazny mecz w plocku - wygrana nakreci kibicow na legie co bedzie miec przelozenie na zysk z dnia meczowego.
Sprytne wyliczenia, ale nie uwzględniasz jednego. Jak przepierdzielą w Płocku, to zostaje im 6 sparingów i nie byłbym taki pewien, że nagle do kas ruszą tabuny żeby płacić więcej za bilety, bo to mecz top.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 09.04.2018, 12:21
@zim zum Twoje przypuszczenia też są zajebiste. ludzie ogarnijcie się i nie piszcie takich głupot, bo żal. co będzie to się okaże, bo nie jesteśmy jasnowidzami a w Płocku może być wygrana, remis albo porażka i tyle (podobnie jak w pozostałych 6 meczach) także ja czekam w spokoju na rozwój wypadków...
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 09.04.2018, 12:30
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
@zim zum Twoje przypuszczenia też są zajebiste. ludzie ogarnijcie się i nie piszcie takich głupot, bo żal. co będzie to się okaże, bo nie jesteśmy jasnowidzami a w Płocku może być wygrana, remis albo porażka i tyle (podobnie jak w pozostałych 6 meczach) także ja czekam w spokoju na rozwój wypadków...
To nie są przypuszczenia tylko fakty. Jakim hasłem przyciągniesz ludzi na stadion po porażce w Płocku ?
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 09.04.2018, 12:38
Marką Lecha i Legii, proste.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 09.04.2018, 12:38
Nie chce mi się pisać od meczu z amicą bo jestem lekko podłamany... ale po legii pisałem, że Halilovic zaskoczyl i wciąż nie widze w nim piłkarza, który moze nam dać choćby tyle co Imaz..

Mniejsza z tym.

Kto lepszy? PEREZ czy MITROVIC Mozemy powoli oceniać

Stilic został odpalony, wiadomo, ze troche żal upe ściska, ALE większość normalnych w podobnych okolicznościach odpaliloby Serba.

W środku mieliśmy: Krzysia, Brleka, Basche, Veleza, Pola, Halilovica doszedł Perez... więc koleś POD FORMĄ z pewnie niemałymi zarobkami musiał zostać odpalony. Nie mam żalu o to do Kiko bo gdyby nie on to nie mielibyśmy kilku w miarę dobrych grajków.

Jakie perspektywy przed grupą mistrzowską Raczej marne.... DNO !! Wszystko inne będzie miłym zaskoczeniem.

Powoli też można wyciągac pierwsze wnioski odnośnie pracy naszego nowego trenera. POWOLI - pierwsze wnioski - nie mylić z pełną oceną

Co do tirówki i amiki... NIE MA ZADNEGO ZNACZENIA wynik w Płocku - udowodniła to frekwencja z amicą gdzie kolejkę PRZED wygraliśmy z tirówką na wyjezdzie !! Tak, więc prosze zejść na ziemie.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 09.04.2018 o godz. 12:50.

Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 09.04.2018, 16:17
Adasss - proszę Cię, nie załamuj mnie. Chciałeś błysnąć tutaj jakimś cytatem, klasyką a kompletnie nic nie wnosisz do tematu. Myślisz, że inni nie mają Internetu czy tam flashscore i potrzebują tak durnego wytłumaczenia jak fakt, że ktoś tam też zremisował? Zremisował w takim samym stylu jak my? Nie wydaje mi się. Każdy widział, co prezentowali nasi "piłkarze" w meczu z Sandecją (oraz w drugiej połowie meczu z Lechem), a Ty prezentujesz wszystkim jakieś durne statystyki, które nie zmienią odbioru tego spotkania - to było przejście obok i pokazanie środkowego palca wszystkim, którzy pojechali na ten mecz wspierać klub. Wyszło fajnie, klub zarobi na dwóch meczach, skończymy na 7-8 miejscu i nadejdzie czas podniecania się plotkami transferowymi. Pytanie zasadnicze - czy chcemy taką Wisłę oglądać? Nawet rozumiejąc skład, jakim dysponujemy, takiego braku ambicji i totalnej padaki ja osobiście nie akceptuję.
Po jakiemu mam pisać żebyś zrozumiał? Po chińsku? Bo po polsku najwyraźniej nie rozumiesz. I kto tu kogo załamuje?
Wytłumacz mi jak zdanie:
... z zespołem, który przegrywa praktycznie z każdym ...
ma się do statystyki, że Sandecja w roli gospodarza przegrała 5 na 15 spotkań?
Od kiedy 1/3 czyli 33,3% to to samo co "praktycznie każdy"?
Nie mam nic przeciwko krytykowaniu. Natomiast mam dużo przeciw krytykowaniu, w którym jako argumenty podaje się wierutne bzdury. Szanujmy się.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.04.2018, 16:27
Cywka show

Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 09.04.2018, 17:10
Mam pytanie do wszystkich zaskoczonych przebiegiem ostatniego spotkania:
ile innych spotkań Sandecji obejrzeliście na żywo?
Nie żebym sam zbyt często je oglądał. Ale wcale nie dlatego, że nie mam w tym czasie włączonego telewizora i ustawionego na właściwym kanale, bo zdarza mi się to całkiem często. Tyle, że równie często traktuję wtedy telewizor jak specyficzne radio, tj. zajmuję się czymś innym, a na to, co widać na ekranie zwracam uwagę dopiero jak dzieje się coś ciekawszego. Co w przypadku Sandecji bywa u mnie dość rzadkim zjawiskiem, bo ten zespół zwykle "morduje mecz".
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.04.2018, 18:08
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Co do tirówki i amiki... NIE MA ZADNEGO ZNACZENIA wynik w Płocku - udowodniła to frekwencja z amicą gdzie kolejkę PRZED wygraliśmy z tirówką na wyjezdzie !! Tak, więc prosze zejść na ziemie.
Owszem ma.
Mecz z Amiką był w Poniedziałek Wielkanocny, kiedy części ludzi nie było w Krakowie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 09.04.2018, 18:45
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Cywka show

Czepiasz sie. Piekny odbior, dobre podanie, zle ustawiony partner z zespolu
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.04.2018, 18:59
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Czepiasz sie. Piekny odbior, dobre podanie, zle ustawiony partner z zespolu
Pewnie tak. On zrobił tylko to, co w każdym prawie meczu, a ja dawno przestałem w związku z tym uważać angielską Chamionship za poważną ligę
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.04.2018, 19:04
Co się czepiacie, ten wślizg zawsze mógł być dwoma wyprostowanymi
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 09.04.2018, 19:55
No look pass
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 09.04.2018, 19:56
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Owszem ma.
Mecz z Amiką był w Poniedziałek Wielkanocny, kiedy części ludzi nie było w Krakowie.
W temacie biletowym 2 tygodnie przed meczem pisalem, aby nie wykręcać się świętami w przypadku niskiej frekwencji... To nie jest żaden argument. BO zawsze były wykręty: studenty wyejchaly, wakacje, lada pogoda ludzie na plazy, brzydka ludzie w domu itd...

Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 09.04.2018, 20:04
może mieli grać na 0-0?
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 09.04.2018, 20:13
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
może mieli grać na 0-0?

Nie wiem co gorsze, robić sobie jaja z kibiców i grać tak żeby nie wygrać, czy prezentować tak żałosny poziom piłkarski, żeby nie móc sklecić 2 poprawnych akcji.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 09.04.2018, 21:02
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
W temacie biletowym 2 tygodnie przed meczem pisalem, aby nie wykręcać się świętami w przypadku niskiej frekwencji... To nie jest żaden argument. BO zawsze były wykręty: studenty wyejchaly, wakacje, lada pogoda ludzie na plazy, brzydka ludzie w domu itd...
To nie są wykręty, tylko realne czynniki mające wpływ na frekwencję. Kilkadziesiąt procent na każdym meczu, to nie fanatycy...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów