|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Klub chce powalczyć z najlepszymi w ESA,przy czym nowy trener ma dać coś extra,preferować ofensywny styl gry oparty o młodych zawodników pod sprzedaż.Problem leży w zawodnikach,oraz polskich przepisach ograniczających możliwosci swobodnego sprowadzania i szlifowania wiekszej ilości utalentowanych latynosów i afrykanów.Młodzi Wiślacy nie są jeszcze chyba na tyle wyszkoleni i techniczni by przekonać do siebie nowego szkoleniowca z Hiszpanii,jednak wierzę że nawet obecna kadra uwolniona nieco spod presji taktyki Kiko, ma w sobie potencjał na wymianę paru nieszablonowych zagrań na mecz i kilku schematów mających w sobie pierwiastek piękna futbolu,tego czego większość oczekuje przychodząc na stadion.Bo nie oszukujmy się na mistrzostwo są małe szanse.
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Przegladajac pobieznie spotkania naszego nowego treneiro, rzucila mi sie w oczy jedna rzecz.
Preferowal on bardzo podobne ustawienie zawodnikow do tego co wystawial Ramirez. Brak typowych skrzydlowych, a raczej falszywi skrzydlowi / napastnicy (jak Imaz czy Ze Manuel). Jeden typowy napastnik na przodzie. Ofenswnie usposobieni boczni obroncy. Wydaje mi sie, ze Junco od poczatku do konca robil transfery pod okreslona wizje druzyny. Nie zdzwilbym sie, ze Ramirez musial do tej wizji sie dostosowac i caly czas w tle byla opcja zatrudnienia Carillo gdy tylko bedzie ku temu sposobnosc. |
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Snow napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Pytanie jest takie: czy w przypadku wygranej z Płockiem i np remisu z pejsami mielibyśmy nowego trenera? Do kiedy trwałaby wizja budowania drużyny przez Kiko?
Czy zwolnienie Kiko przed derbami było spowodowane chęcią wstrząsu i brakiem wiary w osiągnięciu dobrego rezultatu za sterami Kiko, czy obawą, że w przypadku derbowej wygranej nie będzie pretekstu do ogłoszenia nazwiska nowego trenera |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
fakt, zaznaczyłem tylko transfery zimowe, a nie wiem czemu wyskoczyła mi ta dwójka.
Maganto 26 Lipca, Futacs 12 lipca. ![]()
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Online |
|
|
Przychylam się do teorii, że los Kiko był przesądzony w momencie jak zwolniony z Hajduka został Carrillo.
Śmiem twierdzić, że Kiko wiedział o tym już przed meczem z Płockiem i zapewne został by do najbliższej niedzieli, ale po tym co się działo na boisku w niedzielę, to chyba nie było sensu zdemotywowanego trenera trzymać na siłę + przed derbami brak zmian zwiastował tragedię. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przekonamy się już jutro czy od tej tragedii uchronimy się
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
powiedzmy sobie szczerze, jesli w 2h po meczu trener jest zwolniny , a rano ogloszony nastepca (na papierze lepszy, a nie strażak z łapanki) , to oczywiste jest że całość była już od jakiegoś czasu zaklepana
stąd widowisko MUSIAŁO wyglądać tak jak wyglądało, grajki nie zagrali "na zmiane" trenera bo tak już była przesądzona, to była typowa niemoc ludzi którzy nie wiedza na czym stoją i że póki co wszystko .... oby szybkie ogłoszenie nowego trenera dało sygnał że zarząd cały czas trzyma ręke na pulsie i do derbów z kvrwami podeszli z należuytym zaangażowaniem ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
"stąd widowisko MUSIAŁO wyglądać tak jak wyglądało" aha, czyli sugerujesz, że ktoś w szatni powiedział: chłopaki nie możecie tego spotkania wygrać, macie zagrać dno totalne, piłka musi odskakiwać na dwa metry, zero akcji itd bo musimy zmienić trenera, a po wygranej tak głupio?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Rzadko się wypowiadam, ale wrzucę swoje 3 grosze w związku z aktualną sytuacją. Wszystko wskazuje na to, że Ramirez nie był pierwszym wyborem zarządu. Zatrudnienie Carillo jest więc jakims elementem składowym polityki klubowej. Szczegolow zapewne nie poznamy nigdy, ale ta zmiana nie jest jakimś panicznym ruchem mającym na celu ratowanie drużyny, bo wbrew opiniom rządy Ramireza nie były jakaś totalna porażka. Wg informacji którymi dysponujemy Carillo jest zupełnie innym trenerem niż Kiko. Preferuje szybka grę na jeden kontakt, umiejętny pressing, a jego drużyny grają efektywnie przy wysokim posiadaniu piłki. Efektywnie, czyli więcej z tego wysokiego posiadania wynika. Za czasów Kiko też graliśmy na wysokim procencie z niewielkimi, a często mizernymi efektami. Nowy trener ma to zmienić, bo reprezentuje zupełnie inna filozofię gry. Poza tym jest to menadżer doswiadczony, mający w swoim CV dwukrotne podium na najwyższym szczeblu dwóch niezlych lig europejskich, czyli coś czego Kiko nie miał i nie wiadomo, czy kiedykolwiek mieć bedzie. Jestem dziwnie spokojny o Carillo. Pierwszy raz od bardzo dawna, patrząc na to kogo zatrudniała Wisła w ciągu ostatnich 2-3 lat.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
chodzi mi o podstowowe prawa psychologii , nikt nikomu nic nie kazał, po prostu chodzi o morale , tym samym np można tłumaczyć serie 7 porażek Wdowczyka ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Ádám Gyurcsó jest na wylocie z Pogoni Szczecin, trener nie będzie z niego korzystał. Nasz nowy trener zna go bardzo dobrze z Videotonu, gdzie Gyursco grał naprawdę dobrze, miał chyba ponad 10 asyst. Ciekawe czy nasz trener nie chciałby go w naszym składzie, zwłaszcza, że trochę mamy problem ze skrzydłami.
Ostatni raz polecam dwa tekst o nowym trenerze, jeden mój, jeden ze sport.pl Moj: https://twitter.com/TomekSzczygiel/s...14614234288128 [mile widziany RT] Sport.pl: https://twitter.com/a_sieczka/status/940337728750784512 Myślę, że po tych dwóch tekstach bardzo dobrze poznacie trenera. ![]() ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Poza tym w wywiadzie dla Radia Kraków prezes Dukat potwierdził, że nie będzie transferów w zimie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() będzie dobrze ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Ja to rzucam jako ciekawostka, nic więcej, takie mi od razu wpadło do głowy. Kibice Pogoni mówią, że na początku grał dobrze i umiejętności ma, potem zaczął za dużo grać pod siebie a i zaangażowanie było mniejsze. Uważam jednak, że jak ktoś ma umiejętności to dobre podejście trenera - a i zaangażowanie w meczach i treningach wrócił. Skoro mieli dobry kontakt na Węgrzech to i tutaj powinno być podobnie. I tak jak mówię, to tylko ciekawostka. Na pewno wymiana Adam Gyursco - Ze Manuel, była by w moim odczuciu dobra.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wierzysz w to? Junco w dwa okna ściągnął ok 20 zawodników i teraz ma nic nie robić cale okno? Wolne żarty. To jego pasją. Poza tym pewnie odprawimy Ze Manuela, wypozczymy Bartosza/Kostala i znajdzie sie miejsce dla 1-2 nowych graczy.
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nie sadze aby Ze Manuel odszedl. Mysle, ze przy Carillo bedzie mial pewny plac, przynajmniej na poczatku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Karherop W sumie racja, może tylko taka gadka przed przyjściem trenera na pewno będzie kogoś chciał
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Zgadzam sie z kims kto napisal, ze transfery do tej pory byly robione pod Carillo.
Mysle, ze na ten moment wszyscy w druzynie maja carte blanche i transferow faktycznie na samym poczatku moze nie byc. Sytuacja moze sie zmienic pod koniec okienka jak druzyna rozegra kilka spotkan a nowy trener z bliska przyjrzy sie zawodnikom. A raczej temu jakie postepy robia w nowym systemie gry. No moze z wyjatkiem Ondraska, bo on kompletnie sie do takiej gry nie nadaje. Zobaczymy. Wyglada to optymistycznie, na krok do przodu, a czy tak bedzie zweryfikuje plac. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
każdy trener który pogoni Kudłatego co najmniej na trybuny będzie dobrym trenerem.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
A dla mnie kazdy, u ktorego kudlaty zacznie grac
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ja jestem ciekaw kto będzie trenerem od przygotowania fizycznego po tym jak pogoniliśmy Jordi Jodara wraz Kiko. Wyglądamy ostatnio jak zajechane konie pod względem fizycznym. Liczę że nowy trener postawi na odpowiedniego człowieka.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
ten który nauczy Kudłatego grać jest poza zasiegiem naszej tzw ekstraklasy...o ile w ogóle taki istneije
Ostatnio edytowane przez picasso : 12.12.2017 o godz. 21:05.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Akurat pod wzgledem umiejetnosci do Ze Manuel jest jednym z najlepszych zawodnikow w kadrze
problem polega na tym, ze zupelnie sie nie odnajduje, ale to takze wina trenera. Mozna to oczywiscie olac jak sie ma 2-3 na prawde dobrych zawodnikow na pozycje ale skoro mamy braki na skrzydle to mozna stwierdzic, ze trener nie dal z siebie wszystkiego ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Powiedzmy tak, mamy kadrę oficjalnie 35 osób. Z 10 za dużo. Kilku przydało by się wypożyczyć, kilku z nich można ogrywać w CLJ, a z kilkoma się pożegnać. Kiko miał kontrakt chyba do końca sezonu więc jakoś finanse trzeba ogarnąć. Nie mam pojęcia na czym stoimy. Ale nie założyłbym się że nikt nie przyjdzie.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|