|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Piszemy o słabej obronie. Owszem - straciliśmy 3 bramki - z czego 1 obciąża naszych obrońców (1). Druga to popis Paweł... ups Miśkiewicza a 3 niedbalstwo Zachary w polu karnym. Gdyby nie popis Miśka to walczylibyśmy o remis/zwycięstwo. Za to wg mnie dużo gorzej wyglądaliśmy z przodu. W pierwszej połowie dramat. W drugiej od momentu pojawienia się Mączyńskiego wyglądało to lepiej. Ale mimo tego nie potrafiliśmy strzelić ani jednej bramki. Ondrasek - poziom żenujący. Małecki, Brożek, Pietrzak i Mączyński przyzwoicie ale dramatycznie nieskutecznie.
Wynik sporo za wysoki dla świnki z Gdyni. W następnym meczu dajmy pokazać się Załusce. Tyle lat chłopisko się nasiedziało na ławce rezerwowych za granicą, niech sobie wreszcie u nas zagra ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Moim zdaniem najgorzej to my wyglądamy w środku pola.
Chyba tylko ślepy nie widzi, że tu ewidentnie brakuje tutaj ofensywnego zawodnika. Brlek inny zawodnik, nawet jak przestanie już być tak spięty(nie wiem czym) to i tak nie doskoczy do połowy tego co robił Stilić czy Wolski. Może potrzeba faktycznie jakieś zrzuty na ofensywnego zawodnika, bo aż żal oglądać. Mamy taką autostradę w środku pola, że nic tylko wjeżdżać śmiało. Sam Brlek tego nie ogarnie a te nieudolne próby zrobienia z niego playmarkera na nic się zdadzą. Miśkiewicz temu Panu póki co podziękujemy. Cztery bramki w plecy, dwie wina Miśkiewicza. Załuska nie ma ciężkiego zadania, ma tylko łapać piłki i wychodzić z bramki. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ameryki nie odkryłeś, Wisła wiedziała od dość dawna,że Wolski nie zostanie a mogła kogoś znaleźć na jego miejsce,ale pewnie nie było hajsu i gramy tym co mamy.Widać,że Wdowczyk na siłę wciska Brleka a nóż może odpali...jak na razie to wielki nie wypał
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Akurat w tej taktyce, którą stosuje Wdowczyk, to powinniśmy grać 3 środkowymi pomocnikami,, a nie jednym i dodatkowymi skrzydłowymi. Dlatego nie sądzę aby to była duża wina Breleka w tym przypadku, bo zostaje tam sam jak pionek, a Małecki i Boguski latają po skrzydłach, gdzie dublują ich jeszcze Ci zamachowi obrońcy/pomocnicy.
Bo teraz to widać idealnie, że gdy atakujemy, to 2 napastników + 2 Środkowych pomocników i 2 zamachowych Obrońców/Skrzydłowych zostaje z przodu i mamy dziurę aż do lini obrony z 3 ŚO i 1 ŚP. Nie wiem jak trener Wdowczyk planował grać, ale nie wiem po co ustawia jako ŚP skrzydłowych którzy potem schodzą ciągle do boku i zostawiają autostradę w środku dla przeciwników. Trzeba poprawić ten element i wstawić w obronie podstawowych wykonawców i powinno być dużo lepiej. ![]()
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
^^^
Dokładnie tak. Jak się bronimy to jest układ 7-1- 2 a jak atakujemy 3-1-6. Brlek biega od prawej do lewej usiłując coś załatać. W meczu z Pogonią podchodzili do linii 16 metrów zupełnie niezagrożeni, bo jeden Brlek nie mógł wszystkiego wygarnąć. Gdy atakujemy, znów Brlek był sam. Gdy było zagrożenie, do drugiej linii wychodził któryś z obrońców i mieliśmy 2+2+chaos. I autostradę do bramki. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ten mecz to była patologia. Miskiewicz po raz kolejny potwierdził jakim nieudolnym jest bramkarzem. Do tego, ze nie potrafi grac nogami dokłada brak umiejetnosci w łapaniu pilki. Grajac taktyka 3-5-2 trzeba miec do tego pilkarzy a nie grac Uryga i Cywka. Dodatkowo jak juz tak gramy to po bokach powinni grac zawodnicy ofensywni a nie kolejni etatowi obroncy. Mam nadzieje, ze to był ostatni mecz zagrany w takim ustawieniu. Jak dla mnie wychodzac na Arke takim składem i takim ustawieniem po prostu zlekcewazylismy rywala. Innego wytłumaczenia nie mam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Tez sie spodziewałem, ze tak to bedzie wygladać a z Pogonia gralismy inaczej ze wzgledu na absencje Maki i Popo
niestety sie mylilem pomocnik, ktory by ogarnal samotnie srodek pola akurat przechodzi za 400 mln zł do Man Utd, takze,to troche za wysokie progi jak dla nas ![]() No cóz, wiadomo jakie 2 mecze nas teraz czekaja,a nie sadze zeby jakikolwiek trener w Wisle Cupiala przetrwal 3 porażki z rzedu, wiec pozostaje wierzyc ze Wdowczyk ma rozwineity instynkt samozachowawczy i nie bedzie dalej szedl ta droga ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
![]()
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!! Per aspera ad astra "Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Skład oderwany od czapy, gra taka, że wstyd i żenada.
Patrząc na terminarz to strach co będzie z Lechią i żydami. Chociaż znając nasza ligę to nagle zrobimy wynik. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Prawda jest taka że ani Boguś ani Mały nie mają pojęcia jak grać w środku pola... Może i jeden pomocnik by wystarczył gdyby był ruch z przodu i zawodnicy ofensywni byli pod grą ale gdy się czeka jak kołek na piłkę a przeciwnicy potrafią się ustawić to zaczyna się problem...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|