The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2016, 13:32
Piszemy o słabej obronie. Owszem - straciliśmy 3 bramki - z czego 1 obciąża naszych obrońców (1). Druga to popis Paweł... ups Miśkiewicza a 3 niedbalstwo Zachary w polu karnym. Gdyby nie popis Miśka to walczylibyśmy o remis/zwycięstwo. Za to wg mnie dużo gorzej wyglądaliśmy z przodu. W pierwszej połowie dramat. W drugiej od momentu pojawienia się Mączyńskiego wyglądało to lepiej. Ale mimo tego nie potrafiliśmy strzelić ani jednej bramki. Ondrasek - poziom żenujący. Małecki, Brożek, Pietrzak i Mączyński przyzwoicie ale dramatycznie nieskutecznie.

Wynik sporo za wysoki dla świnki z Gdyni.

W następnym meczu dajmy pokazać się Załusce. Tyle lat chłopisko się nasiedziało na ławce rezerwowych za granicą, niech sobie wreszcie u nas zagra
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 23.07.2016, 13:43
Moim zdaniem najgorzej to my wyglądamy w środku pola.
Chyba tylko ślepy nie widzi, że tu ewidentnie brakuje tutaj ofensywnego zawodnika. Brlek inny zawodnik, nawet jak przestanie już być tak spięty(nie wiem czym) to i tak nie doskoczy do połowy tego co robił Stilić czy Wolski.

Może potrzeba faktycznie jakieś zrzuty na ofensywnego zawodnika, bo aż żal oglądać. Mamy taką autostradę w środku pola, że nic tylko wjeżdżać śmiało. Sam Brlek tego nie ogarnie a te nieudolne próby zrobienia z niego playmarkera na nic się zdadzą.

Miśkiewicz temu Panu póki co podziękujemy. Cztery bramki w plecy, dwie wina Miśkiewicza.
Załuska nie ma ciężkiego zadania, ma tylko łapać piłki i wychodzić z bramki.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.07.2016, 14:05
Ameryki nie odkryłeś, Wisła wiedziała od dość dawna,że Wolski nie zostanie a mogła kogoś znaleźć na jego miejsce,ale pewnie nie było hajsu i gramy tym co mamy.Widać,że Wdowczyk na siłę wciska Brleka a nóż może odpali...jak na razie to wielki nie wypał
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
POtey
Member

Od: 07.2005

Stary 23.07.2016, 15:45
Akurat w tej taktyce, którą stosuje Wdowczyk, to powinniśmy grać 3 środkowymi pomocnikami,, a nie jednym i dodatkowymi skrzydłowymi. Dlatego nie sądzę aby to była duża wina Breleka w tym przypadku, bo zostaje tam sam jak pionek, a Małecki i Boguski latają po skrzydłach, gdzie dublują ich jeszcze Ci zamachowi obrońcy/pomocnicy.

Bo teraz to widać idealnie, że gdy atakujemy, to 2 napastników + 2 Środkowych pomocników i 2 zamachowych Obrońców/Skrzydłowych zostaje z przodu i mamy dziurę aż do lini obrony z 3 ŚO i 1 ŚP. Nie wiem jak trener Wdowczyk planował grać, ale nie wiem po co ustawia jako ŚP skrzydłowych którzy potem schodzą ciągle do boku i zostawiają autostradę w środku dla przeciwników.

Trzeba poprawić ten element i wstawić w obronie podstawowych wykonawców i powinno być dużo lepiej.
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.07.2016, 16:42
^^^

Dokładnie tak.

Jak się bronimy to jest układ 7-1- 2 a jak atakujemy 3-1-6.
Brlek biega od prawej do lewej usiłując coś załatać.
W meczu z Pogonią podchodzili do linii 16 metrów zupełnie niezagrożeni, bo jeden Brlek nie mógł wszystkiego wygarnąć.

Gdy atakujemy, znów Brlek był sam. Gdy było zagrożenie, do drugiej linii wychodził któryś z obrońców i mieliśmy 2+2+chaos. I autostradę do bramki.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.07.2016, 17:31
Ten mecz to była patologia. Miskiewicz po raz kolejny potwierdził jakim nieudolnym jest bramkarzem. Do tego, ze nie potrafi grac nogami dokłada brak umiejetnosci w łapaniu pilki. Grajac taktyka 3-5-2 trzeba miec do tego pilkarzy a nie grac Uryga i Cywka. Dodatkowo jak juz tak gramy to po bokach powinni grac zawodnicy ofensywni a nie kolejni etatowi obroncy. Mam nadzieje, ze to był ostatni mecz zagrany w takim ustawieniu. Jak dla mnie wychodzac na Arke takim składem i takim ustawieniem po prostu zlekcewazylismy rywala. Innego wytłumaczenia nie mam.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.07.2016, 17:45
Tez sie spodziewałem, ze tak to bedzie wygladać a z Pogonia gralismy inaczej ze wzgledu na absencje Maki i Popo
niestety sie mylilem
pomocnik, ktory by ogarnal samotnie srodek pola akurat przechodzi za 400 mln zł do Man Utd, takze,to troche za wysokie progi jak dla nas
No cóz, wiadomo jakie 2 mecze nas teraz czekaja,a nie sadze zeby jakikolwiek trener w Wisle Cupiala przetrwal 3 porażki z rzedu, wiec pozostaje wierzyc ze Wdowczyk ma rozwineity instynkt samozachowawczy i nie bedzie dalej szedl ta droga
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 23.07.2016, 17:52
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem najgorzej to my wyglądamy w środku pola.
Chyba tylko ślepy nie widzi, że tu ewidentnie brakuje tutaj ofensywnego zawodnika. Brlek inny zawodnik, nawet jak przestanie już być tak spięty(nie wiem czym) to i tak nie doskoczy do połowy tego co robił Stilić czy Wolski.

Może potrzeba faktycznie jakieś zrzuty na ofensywnego zawodnika, bo aż żal oglądać. Mamy taką autostradę w środku pola, że nic tylko wjeżdżać śmiało. Sam Brlek tego nie ogarnie a te nieudolne próby zrobienia z niego playmarkera na nic się zdadzą.

Miśkiewicz temu Panu póki co podziękujemy. Cztery bramki w plecy, dwie wina Miśkiewicza.
Załuska nie ma ciężkiego zadania, ma tylko łapać piłki i wychodzić z bramki.
Chciałbym zobaczyć w miejscu Brleka - Wolskiego/Stilica/Meliksona. Wtedy byście dopiero zobaczyli jak beznadziejnie jesteśmy taktycznie ustawieni. Nawet sam Krychowiak by nie ogarnął takiej dziury jak sie tworzy przez brak rozumienia taktyki przez Boguskiego i Małeckiego. Chłopaki biegają gdzie chcą, w zlych momentach skracają pole gry, źle się przemieszczają. Stwarzają ogromne problemy w defensywie i mniejsze w ofensywie. Brlek wyglada na ogarnietego chłopaka, ale gra w dziurawej drużynie. Jeżeli tego nie widzicie to szkoda. Mam nadzieje, że powrót Mąki i Popovica poprawi ten obraz drugiej linii, chociaż najbardziej byłym za powrotem do 4-4-2.
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.07.2016, 18:04
Skład oderwany od czapy, gra taka, że wstyd i żenada.
Patrząc na terminarz to strach co będzie z Lechią i żydami. Chociaż znając nasza ligę to nagle zrobimy wynik.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 23.07.2016, 19:22
Prawda jest taka że ani Boguś ani Mały nie mają pojęcia jak grać w środku pola... Może i jeden pomocnik by wystarczył gdyby był ruch z przodu i zawodnicy ofensywni byli pod grą ale gdy się czeka jak kołek na piłkę a przeciwnicy potrafią się ustawić to zaczyna się problem...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów