The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2016, 14:46
Kompromitacja. Nie wiem czy była większa od 20 lat.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 13.03.2016, 14:46
Podobnie jak w przypadku Pawlowskiego - odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu. Niestety.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.03.2016, 14:47
No niektórzy piłkarze tez sie już cieszą.....

Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.03.2016, 14:48
Od czasu pamiętnego 0:6 nikt tak ze środka klubu nie napluł na kibiców i tradycje Wisły.
Facet skazany za korupcje, facet który ustawiał mecze przeciwko Wiśle...

Trzeba jednak pamiętać, że Dariusz W. to tylko epizod w historii Wisły. Wstydliwy, nawet bardzo, ale były czasy, że struktury klubu były daleko bardziej obce kibicom niż teraz.

Dlatego wszelkie życzenia spadku itd są bez sensu. To nie Dariusz W. spadnie tylko Wisła.

Sportowo nawet nie rozważam co on umie i może. Byle Wisła się utrzymała.
Nawet jak wejdzie za rok do LM to dla mnie na ławce trenerskiej będzie pusta przestrzeń.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 13.03.2016, 14:49
arbuz napisał(a):Wyświetl post
Kolega wyzej chcial powiedziec ze glos przeciwko Smudzie byl tylko czescia kibicow i to zdecydownaie mniejszej czesci...
Jakieś badania robiłeś, ankiety?

Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
No niektórzy piłkarze tez sie już cieszą.....
Małecki mimo tego zdarzenia za Wdowczyka w Pogoni grał całkiem sporo.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.03.2016, 14:50
http://www.tportal.hr/sport/nogomet/...rcegovine.html

w temacie niedoszły Chorwat trener Wisły
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 13.03.2016, 14:50
https://www.youtube.com/watch?v=w4ni...ature=youtu.be

"...Na rozstaju dróg stoi Dariusz W. on wskaże Ci drogę..."
Ostatnio edytowane przez TSWthedues : 13.03.2016 o godz. 14:55.
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 13.03.2016, 14:51
Nie bronie Wdowczyka ale kontrakt dostal tylko do konca sezonu wiec z mojej strony niech wykaze sie sportowo i pokaze czy potrafi zrobic wynik. Gosc charakter ma przeszlosc zgadza sie bardzo zla i sam nigdy bym niepomyslal ze klub go zatrudni.

Z drużyną Wisły trener Wdowczyk związał się umową do końca sezonu 2016/2017. nie 15/16

Mam tylko nadzieje że nikt nie wpadnie na pomysł aby bojkotować mecze... szczerze liczę na ostre stanowisko SKWK i jakiś mądry sposób pokazania co o tym myślimy. Nie zapominajcie że Wisła to MY, i kurva nie możemy się teraz odwrócić od piłkarzy! niech się spokojnie utrzymają a potem musimy wywrzeć presję na klubie i pozbyć się Kapki, Wdowczyka i całej tej bandy! co do Dunina to bym się wstrzymał z pociskami w jego kierunku

Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.03.2016, 14:52
Ja to podziękowałbym tym, którzy zwolnili Maaskanta
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.03.2016, 14:55
Tak na spokojnie to podstawową rzeczą jaką musimy zrobić, aby powoli odbijać się od dna to eliminacja jebanych kretów i sabotażystów działających w klubie.

SZOK
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Jedyny pozytyw tej decyzji jest taki - Boss ma kasę
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Cupiał przez swoje decyzje teraz jest zmuszony zaprzedać własne zasady i zatrudnić trenera skompromitowanego korupcją. No i zdesperowanego, bo tylko tacy zechcą dla niego pracować.
..
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.03.2016, 14:56
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Jakieś badania robiłeś, ankiety?

Małecki mimo tego zdarzenia za Wdowczyka w Pogoni grał całkiem sporo.
Nie musiał robić ,wystarczyło pocztac np.forum....Ale jeżeli to ma załagodzic to wina rozkłada sie na obie strony.

Do tematu.Ponoć Wdowczyk ma kontrakt uwarunkowany utrzymaniem w Ekstraklasie,a ja w Jego przypadku uwarunkowałbym wejsciem do pierwszej ósemki....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 13.03.2016, 14:56
Kolega wyzej chcial powiedziec ze glos przeciwko Smudzie byl tylko czescia kibicow i to zdecydownaie mniejszej czesci...
mniejszej ale decyzyjnej, tej która mówi że tak ma być więc tak będzie.

dla mnie to duzy blad bo jednak smuda czasem czynil cuda a wdowczyk.. kiedy on cos powaznego w pilce gral pogon? nie sadze.
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 13.03.2016, 14:58
No to się nazywa mieć nosa chyba założę konto na twitterze.

Szczerze współczuje tym którzy wierzyli w Jurcicia
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.03.2016, 14:59
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Nie musiał robić ,wystarczyło pocztac np.forum....Ale jeżeli to ma załagodzic to wina rozkłada sie na obie strony.

Do tematu.Ponoć Wdowczyk ma kontrakt uwarunkowany utrzymaniem w Ekstraklasie,a ja w Jego przypadku uwarunkowałbym wejsciem do pierwszej ósemki....
No nie musiał, wystarczyło zrobić rekonesans po plusach i minusach na wislaportal

Dobrze, że nie ma demokracji w klubach piłkarkich, bo dawno bylibyśmy na dnie...
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.03.2016, 15:00
a miało być tak pieknię... :(

https://www.youtube.com/watch?v=fMt6RPvD4Ms
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.03.2016, 15:02
Ja nie jestem naiwniakiem, wiem jak to wyglądało w niższych ligach, jak się nie zapłaciło chociażby za równe sędziowanie to nie było szans na awans w żadnym wypadku. Z resztą mam akurat wgląd od wewnątrz z pozycji klubu, który o taki awans się starał i walczył ze sraksą i kolporterem (dodam, że czysto). Bliska osoba była na wysokim szczeblu w klubie który walczył o awans wtedy stara III liga (teraz II). Najpierw sraksa zrobiła awans walcząc z kolporterem, to goście z Kielc się wkurzyli i zrobili to samo w następnym sezonie. Generalnie dzięki czarnym nie było podejścia do jednych i drugich nawet jak się było dużo lepszym piłkarsko zespołem.

Ja osobiście mam mocno mieszanie uczucia, bo widmo spadku się oddaliło - Wdowczyk to dobry trener. Zdaję sobie sprawę, że każdy kto trenował kluby, które awansowały w niższych ligach w tamtych czasach musi być w jakimś stopniu umoczony. Podobnie patrzę na osobę Cupiała, który jakby nie było zrobił swój majątek w czasach, w których bez układów nie dało się tego osiągnąć. Niektórzy ludzie naprawdę potrafią być naiwni. Gość swoje odsiedział, w przeciwieństwie do wielu innych, którym nie stała się wtedy krzywda.

Z drugiej strony nie wierzę, że nie dało się wybrać gościa, który jednak nie ma takiej złej prasy i nie siedział za korupcję z podobnym warsztatem. Jeśli nas utrzyma będę mu wdzięczny. Ma szansę pokazać, że potrafi trenować a nie tylko dzwonić. Z drugiej strony smród zawsze będzie się ciągnął za nim niestety. Zawsze.

Dodam jeszcze, że jak czytam wypowiedzi niektórych to mam wrażenie, że żyli w innym kraju albo są za młodzi, żeby pamiętać jak to wyglądało w czasach przeszłych. Życie nie jest biało czarne, ludzie tym bardziej. Są tylko odcienie szarości o różnej głębi.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.03.2016 o godz. 15:07.
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 13.03.2016, 15:08
I teraz nie wiem, czy w kolejnej grafice przedmeczowej jako trener pisać "Dariusz W." czy Dariusz Wdowczyk...
Odpowiedz cytując
ferrekin
Member

Od: 01.2016

Stary 13.03.2016, 15:10
"na rozstaju dróg stoi Dariusz W on wskażę Ci drogę jejeje! (...)"

ja nawet nie wiem co powiedzieć, bo wybór Pawłowskiego na naszego trenera to była już kpina
ten drugi czarodziej to trener którego nie lubię i nie ze względu na jego korupcję,
a to że mu piłkarze wejdą na głowę jak chcą, Małecki, Robak, Janukiewicz,
i to że jest marnym trenerem

oby Darek coś miał na Kapkę,
bo jak mu nie pójdzie to go wypie*rdolą, a Wdowiec na rozchodne palnie dwa słówka za dużo o Kapce i po baletach w zarządzie,
może dzięki temu wróci kiedyś normalność gdyż beton na górze będzie się kruszył, może...ciężko w to uwierzyć póki co
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.03.2016, 15:11
Wstyd, hańba, kompromitacja, żenada. Skoro już naprawdę nie mieli pomysłu na nikogo nowego, powinni byli z karuzeli zdjąć Kociana, który uratował swojego czasu przed spadkiem Ruch Chorzów. Wzięli koleżkę, który ustawiał mecze przeciw Wiśle, prowadził chyba wszystkich naszych najważniejszych rywali.

Facet w piątek jeszcze skreślił Wisłę w walce o utrzymanie, a dziś zgodził się ją prowadzić. Czyli podejście jest jasne - nie wierzę w utrzymanie, ale pieniądze za pracę bez sensu chętnie wezmę. Albo na odwrót: utrzymanie jest możliwe, ale ponieważ nikt mi wtedy nie płacił, to krytykowałem bez podstaw.

amauri1990 napisał(a):Wyświetl post
Oczekiwałbym, że piłkarze pokroju Głowackiego, Małeckiego i Brożka zbojkotują wybór nowego trenera i nie stawią się na organizowanych przez niego treningach.
Widzę, że nie tylko w klubie pożegnali się z rozumem.

Edit: od strony sportowej Wdowiec to jest taki trener od nowej miotły. Przychodzi, przez pół rundy wygrywa, a potem wtopa za wtopą i wylotka z klubu.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 13.03.2016, 15:20
Jak donoszą bośniackie media Jurcić dostał ofertę od NK Sarajewo i postanowił ją przyjąć, wygląda więc, że jednak nie Wisła zawiniła, a przynajmniej tak to wygląda-prawdy zapewne całej już nie poznamy.

Patrząc na wybór trenera, nie jestem zadowolony, ba jestem zły, zażenowany z wiadomo jakich względów.
Gdyby jednak nie był skorumpowany, to ta kandydatura byłaby sensowna, Pogoń poukładał, zrobił niezły wynik, jako trener wydaje się lepszy niż Kocian, czy Pawłowski.

Gdyby to zależało ode mnie nie zatrudniłbym go, natomiast odwracanie się od klubu teraz byłoby złe, jesteście dla Wisły, czy zarządu. Owszem w nim pracują ludzi, którzy dawno powinni się ze swoim stanowiskiem pożegnać, ale trwają dalej i chu... im.

Wisła to MY!!!!!!
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 13.03.2016, 15:21
Wszyscy dobrze wiemy że został tylko dlatego że był najtańszy.
Odpowiedz cytując
Arleton
Member

Od: 06.2013

Stary 13.03.2016, 15:24
No i SKWK nie chciało Smudy to Cupiał pokazał kto tu rządzi i zatrudnił Wdowczyka

Parodia
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 13.03.2016, 15:30
Arleton napisał(a):Wyświetl post
No i SKWK nie chciało Smudy to Cupiał pokazał kto tu rządzi i zatrudnił Wdowczyka

Parodia

Rosół z dodatkiem wódki?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.03.2016, 15:30
To od jutra wygrywamy!

A w lipcu CBA. ;-)
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
mgl
Junior Member

Od: 12.2015

Stary 13.03.2016, 15:32
Czego się spodziewaliście, zarząd nie mógł zatrudnić normalnego trenera jak Jurcić, przecież Wisła Kraków to historia która nie pozwala na przeciętność...
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.03.2016, 15:34
Chyba jednak to hasełko marketingowe trzeba zmienić na - "Wisła Kraków to historia, która nie pozwala na normalność".
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 13.03.2016, 15:42
mgl napisał(a):Wyświetl post
Czego się spodziewaliście, zarząd nie mógł zatrudnić normalnego trenera jak Jurcić, przecież Wisła Kraków to historia która nie pozwala na przeciętność...
I to by się właśnie zgadzało, wycięli numer nieprzeciętny
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 13.03.2016, 15:42
Polecam zobaczyć wywiad (niby szczery) z Dariuszem W.
cz.1
https://www.youtube.com/watch?v=VtVqaGV5_VU

cz.2
https://www.youtube.com/watch?v=ophNGxNwp5Q

Na pytanie czy był Pan częścią tego systemu czy też ofiarą, nasz "treneiro" odpowiada a jakże OFIARĄ! Mimo, iż wcześniej twierdził, że dobrowolnie do tej karuzeli przystąpili :/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów