|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Broń boże byle kogo... Wydać kasę i dać dobrego trenera i zaufanie 100%
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jak przyjdzie wymagający trener to na 100% szatnia zrobi spadek bo po cholerę mają się męczyć.
Wątpię czy ktoś w klubie konstruował kontrakty tak że po spadku będą zarabiać mniej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Tylko Cupiał na trenera.
W końcu wychodzi, że to on zna się najlepiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]() ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2015
Offline |
|
|
No to Kubicki.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
No dobrze ale rozwiążą i co dalej? Musisz wydać kasę na transfer + nowy kontrakt, albo wyłapywać szrot z kartą na ręku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie sądze...
4 października 2007 został zatrzymany przez Centralne Biuro Antykorupcyjne w tzw. „sprawie COS”. 22 lipca 2008 zarząd Lechii Gdańsk zawiesił Dariusza Kubickiego w prawach trenera pierwszego zespołu seniorów, ponieważ szkoleniowiec odmówił podpisania specjalnego oświadczenia antykorupcyjnego. Cupiał takich ludzi skreśla odrazu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sugerujesz, że spadek jest piłkarzom na rękę bo będą zarabiać tyle samo. Otóż tak nie jest. Koniec.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
Moskal moim zdaniem największe szanse na poprawę.
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 29.02.2016 o godz. 17:26.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
z Polski najlepszy były K . Moskal może Rumak , Skorża lub jakiś młody np. K .Lipecki ale wolałbym kogoś z zagranicy ...
![]()
TS WISŁA KRAKÓW !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Słabo to widzę. Z jednej strony dobrze że Tadka już nie ma. Osoba która go wytypowała w grudniu (zdaje się że to był Zdzisław) to powinna zapłacić odszkodowanie
![]() Obawiam się jednak, że znowu wyciągną nam odgrzewany kotlet lub królika z kapelusza zamiast przemyślanego wyboru. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
"Na razie jest Broniszewski, który jako tymczasowy trener legitymuje się następującym dorobkiem: 0-1-6, 2:11 w golach. Mamy więc do czynienia ze strażakiem, który na akcję ratunkową wiezie kanister benzyny. "
Weszlo. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Krew mnie zalewa jak czytam opinie o Rumaku i Skorży. Ciągłe powtarzanie tych samych błędów i ciągłe wplatywanie jednakowych trenerów do wszystkich kolejnych drużyn Ekstraklasy.
Tak, to na pewno jest dobry środek... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Bardzo ciekawy pomysł. Nawałka byłby najlepszym polskim kandydatem, ale skoro nie ma szans na Fakena, to może choć weźmiemy jego asystenta? Legenda klubu.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez hawkins : 29.02.2016 o godz. 17:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chciałbym zauważyć, że jesteśmy w sytuacji w której nie możemy sobie pozwolić na branie niewiadomej, bo jak nie odpali to będziemy w 1 lidze. Dobry asystent to niekoniecznie dobry pierwszy trener.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Że Kociana nikt nie wymienił?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Dobrze, ze Pawłowskiemu podziękowano ale czemu przejściowym trenerem zostaje znowu Broniszewski?!!! Jego bilans jest piorunujący w 4 meczach cztery porażki i zero strzelonych goli... nie mogli przywrócić na ławkę Smudy, któremu i tak musimy płacić... ?
Ciekawe kto zaryzykuje przyjście do nas... Jakby nie spojrzeć jest realna... szansa spadku do I ligi... Nie wiemy jak zawodnicy są przygotowani do reszty sezonu... ale narazie wyglada to fatalnie mają siłę grać do 60/70 minuty... A spadek z Wisłą z Eklapy honoru nie przyniesie... Oczywiście jest też szansa uratowania sezonu pasmem zwycięstw ale ktoś w to jeszcze wierzy poza Pawłowskim, którego własnie urlopowano? powinien wrócić Moskal (ale wątpie aby miał ochote) lub Smuda, który i tak u nas jest na liście płac... Skorżę traktuje jako żart... Kuchenki dalej nie mogą się ogarnąć po paśmie sukcesów pod wodzą Skorży... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Proszę Was, nie ośmieszajcie się tymi nazwiskami... Na którym miejscu był Lech zanim wywalili z niego Skorżę?
Smuda? Rumak? B. Zając? Moskal? Poważnie? Wiśle jest potrzebny taki trener, na widok którego piłkarze powiedzą sobie: " Wow to jest gość o którym czytałem w gazetach ale nigdy nie marzyłem że poznam go na żywo" I nie musi to być trenerską gwiazdą z pierwszych stron gazet. Może jakiś znany piłkarz, zaczynający przygodę z trenerką? Tak jak kiedyś Petrescu? Ktoś kogo piłkarze będą szanować. Za to kim był i co osiągnął. Przy takim "no name" jak Rumak, Skorża czy cała wymieniana tu reszta to nie będzie im się chciało bardziej niż przy Pawłowskim. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z polskich kandydatów Bogdan Zając naprawdę brzmi najlogiczniej. Osobna kwestia, czy chciałby w ogóle tu przychodzić w roli strażaka, w sytuacji, gdy ma świetną posadę o boku Nawałki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Czy ktos moglby wyjasnic czemu Tarasieiwcza pogonili z innych klubow zawsze mialem wrazsnie ze chlop ogarnial.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
mam wrażenie, że częśc kibiców nie ogarnia rzeczywistości, w której się znajdujemy...
więc przypominam, że: 1. grozi nam widmo spadku z Eklapy 2. mamy rozbitą i zle przygotowana do sezonu drużynę (chyba, ze jakims cudem odpalą)... 3. Właściciel zmienia trenerów jak rękawiczki, 4. Jeszcze nie dawno tonęliśmy w długach... (zabrano nam pkt z tego tytułu)... więc bez urazy ktory dobry trener zaryzykuje spadek z Wisłą Kraków?! Oczywiście mam świadomość, że tabela jest spłaszczona i spokojnie możemy awansować do pierwszej ósemki ale realnie rzecz patrząc będzie z tym problem... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hipoteza: problemem Naszego klubu to nie są piłkarze, trener ( bo tych wypierdzielają w momencie) ale to co się dzieje na samej górze - prezes i zarząd. Tam są jakieś czarne moce, jakiś lord Vader ( Kapka?), ja tego jeszcze nie ogarnąłem ale tam jest "zło" ( brak kompetencji, chciwość, głupota, małostkowość, brak wizji, profesjonalizmu, cierpliwości, podejścia)
Ja się pyta kto wpadł na pomysł zatrudnienia Pawłowskiego i czy poniesie tego konsekwencje ...? Przecież ten klub z rudny na rundę tonie.... tu nie chodzi już o piłkarzy, tylko o atmosferę w tym klubie, zaczynamy być pośmiewiskiem całej Polski, Cupiał zaczyna być jak Wojciechowski.... co się ludzie dzieje...? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Z Zawiszy sam się wypisał, nie przedłużył kontraktu (liczył na Ligue 1, ale nie dostał żadnej oferty), w Koronie klub miał niepewną przyszłość i nie przedłużył kontraktu bo nie mógł zaoferować rozsądnych pieniędzy, teraz nieźle idzie mu w Miedzi, choć wbrew pozorom warunki do pracy ma co najwyżej średnie. A w Śląsku prawie spuścił klub, jednak pracował tam ponad 3 lata, więc pewnie po prostu brakło mu świeżości i pomysłów. Nie pamiętam, o co się rozeszło w Pogoni, wcześniejsze epizody raczej mało istotne, choć sam fakt wyciągnięcia Śląska z 3 poziomu do E-Klapy wygląda imponująco. Jak dla mnie mocno niedoceniany, choć Bogdan Zając też w sumie wygląda ciekawie. Nie wiem jednak, czy zamieniłbym taką ciepłą i dobrze opłacaną posadkę na takie bagno, jakim jest teraz nasz klub - można łatwo spaprać CV, choć jeśli będzie sukces to na pewno zostanie w pamięci kibiców - a jak dla mnie spokojne utrzymanie na 9-10 miejscu to będzie sukces patrząc na obecną formę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Co Wy macie z tym B. Zającem? Jakieś racjonalne argumenty?
Co on osiągnął jako TRENER? Jest asystentem SELEKCJONERA. Czym się różni trener od selekcjonera to chyba wiecie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Nasza sytuacja wygląda... i tak źle i tak niedobrze.
kto przyjdzie do Wisły zagrożonej spadkiem ? raczej nikt o dużych wymaganiach czy stać nas na kolejny eksperyment ? nie bo obudzimy się poza ekstraklasą weźmiemy dobrego wujka co poprawi morale ? to będą się głaskać po jajach i pieprzyć głupoty o tym, że w końcu odpalimy i żeby wygrać potrzeba nam zwycięstwa. tak wyglądała retoryka Teda.. kogoś kto przykręci śrubę ? piłkarze się obrażą i tak spadniemy. Powiem tak, z waszych komentarzy wysnuwa się właśnie taki obraz. Co nie zrobimy może być to fatalne w skutkach. Mimo wszystko nie zazdroszczę Duninowi. Bo w to bagno wpuścił nas prawdopodobnie nietykalny wiceprezes nadprezes a on teraz swoją decyzją może sprawić, że znikniemy z poważnego futbolu. Jeśli przyjeźdza do nas pbb albo łęczna i opowiadają o 3 pkt i o tym, że oni wiedzą, że my siadamy to przecież to jest dramat ! to już nie są żarty. pozostaje jedynie wierzyć, że jest hajs na trenera i tym razem nie będzie to samobój. |
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Cuda wracają na ławkę.
|
|
|