|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Piatkowe spotkanie zakończy się: | |||
| Zwycięstwem Wisły! |
|
35 | 52,24% |
| Zwycięstwem Śląska! |
|
3 | 4,48% |
| Zwycięzkim remisem! |
|
22 | 32,84% |
| Umacnianiem zgody! |
|
15 | 22,39% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 67. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
I tutaj się nie zgodze ponieważ ktoś kto widział mecz tak naprawdę zapamięta bardziej to wybicie na "pałe". Oczywiście, że w statystykach to jest asysta i koniec, ale temat ten zaczął się od oceny stylu. A jak dla mnie stylu nie ocenia się przez statystyki.... To co napiszą sobie gazety, portale itd. tak naprawdę w tym wypadku wisi mi więc pisanie, że w statystykach to asysta w tym przypadku do sprawy nic nie wnosi bo to nie jest argument do oceny gry.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jebać statystyki, czy to co pismaki piszą. Jovic od początku sezonu to kluczowa postać u nas, a kto wie czy nie najlepszy obecnie PO w lidze. Niech tylko gra tak dalej to wyciągniemy za niego konkretne pieniądze.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Dzis bardzo fajnie Twarowski w Lidze+ odniosl sie i stwierdzil,ze pokazcie mi w lidze Polskiej lepszego obronce niz Jovic i skrzydlowego lepszego od Guerriera. takze ja sam napoczatku jak przyszli razem Jovic i Barrientos to myslalem ze z Barrientosa bedzie wiekszy pozytek,tymczasem ....jego juz nie ma a Jovic gra coraz lepiej i praktycznie mozna powiedziec ze dopiero terraz pokazuje swoje umiejetnosci.Dobry grajek sie z niego zrobil. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Żeby była jasność, już przed sprowadzeniem Jovicia było u nas na forum dużo komentarzy, że przychodzi kawał dobrego piłkarza, teraz się to tylko potwierdza, z każdym kolejnym meczem. Gość jest świetny.
Kilka uwag: 1 Wreszcie prowadząc się nie cofamy - mozna? Można. Gdyby nie fatalny błąd Guzmicsa byłoby do końca meczu pewnie więcej spokoju, a tak po bramce Kiełba znów miałem 5 zawałów, gdy odliczałem czas to strzelenia bramki na 3-3. Na szczęście się nie cofneliśmy, Śląsk się trochę odkrył czego efektem bramka Pawła. 2. Nie chcę być złym prorokiem, życzę Pawłowi jak najlepiej ale obawiam się, że był to jednorazowy wyskok z tymi dwiema bramkami, bo poza nimi słabo to nadal wygląda. Ciekawe jakby się sprawdził wariant z Jankowskim w ataku i Brożkiem cofniętym ? 3. Od początku sezonu naszymi wiodącymi postaciami poza wspomnianym Joviciem jest Dziki Donald, Mąką i czy to się komuś podoba czy nie - Rafał Boguski. Nie jestem fanem jego gry i talentu, ale od początku tego sezonu na prawdę dobrze chłop wygląda. Nie gra świetnie we wszystkich spotkaniach, zdarzają się mu przyjęcia piłki na 3 metry, ale poza pożytkiem w ataku udziela się w obronie, walczy, nie odstawia nogi. Dobrze, że się ogarnął po tej kontuzji, bo pamiętam go z wczesniejszych wystepów i był to dramat, zero walki, odkładanie nogi, całkowity brak walki. Mam wrażenie że przypakował, zwiększył masę - oby tak dalej. 4. Ja już nie mam siły do pajaców z gwizdkiem - kolejny rodział - bramka Śląska ze spalonego, niepodytkowany karny dla nas za zagranie ręką - sytuacja bliźniaczo podobna do zagrania Rzeźniczaka w Warszawie, tutaj też obrońca niby chował ręce, ale tak nieudolnie, że przy dośrodkowaniu trafiło to w ramię. Przecież domyślał się jak pójdzie piłka, zwiększył obrys ciała - karny dla nas jak nic. ![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Przepis o powiększaniu powierzchni ciała nie obowiązuje od jakiegoś czasu. Teraz liczy się ruch ręki (do czy od piłki), jak szybko potencjalnie mógł obrońca zareagować i czy ręka jest stosunkowo naturalnie ułożona - Rzeźniczak jest na 3xTAK (czyli gwiżdżemy), ze Śląskiem nie jest to takie oczywiste.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Krav : 31.08.2015 o godz. 11:13.
![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Ależ Rzeźniczak zrobił ruch, nie ręką ale całym tułowiem do piłki, ale z perspektywy sędziego wyglądało to jak uderzenie piłki biodrem, dlatego mu się upiekło.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Wchodzisz na temat o meczu Wisła - Śląsk, a tam...dywagacje nt. przepisów dotyczących ręki i piłkarza Legii...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2015
Offline |
|
|
Bezbłędna tabela : http://ekstraklasa.net/ekstraklasa/b...e17d2730550ab8
Według tabeli tracimy 3 pkt-y i przez to jesteśmy 6 miejsc niżej I mogła być powtórka z rozrywki z zeszłego roku, gdy Wisła też była niepokonana i była liderem.
Ostatnio edytowane przez Patrvk : 02.09.2015 o godz. 16:05.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|