The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Piatkowe spotkanie zakończy się:
Zwycięstwem Wisły! 35 52,24%
Zwycięstwem Śląska! 3 4,48%
Zwycięzkim remisem! 22 32,84%
Umacnianiem zgody! 15 22,39%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 67. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.08.2015, 20:43
Karherop napisał(a):Wyświetl post
A co mnie obchodzi interpretacja zasług? Mówię o liczbach i w tej kwestii rozpatruję czy była asysta czy nie. O wkład we wniesienie bramki nie musisz mnie przekonywać, ale statystycy za przeproszeniem mają wyje*** na to kto ile z siebie włożył w zdobycie bramki.

Jović wybił piłkę na pałę? Wybił. Zrobił z tego asystę? Tak. Koniec tematu.
To, że oceniając mecz zawodnika, takiej "asysty" nie liczę, bo to było zwykłe wywalenie na pałę. A że pismaki liczą, to ani mnie to ziębi ani grzeje. I do jedenastki kolejki prędzej bym wziął Boguskiego bo strzelił ważną bramkę. Koniec tematu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 30.08.2015, 21:33
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Czy zostanie zapamiętane jego wybicie na pałe? NIE
Czy zpstanie zapamiętana asysta ? Jak najbardziej

P.s. Jovic w 11 kolejki.
I tutaj się nie zgodze ponieważ ktoś kto widział mecz tak naprawdę zapamięta bardziej to wybicie na "pałe". Oczywiście, że w statystykach to jest asysta i koniec, ale temat ten zaczął się od oceny stylu. A jak dla mnie stylu nie ocenia się przez statystyki.... To co napiszą sobie gazety, portale itd. tak naprawdę w tym wypadku wisi mi więc pisanie, że w statystykach to asysta w tym przypadku do sprawy nic nie wnosi bo to nie jest argument do oceny gry.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.08.2015, 22:21
Jebać statystyki, czy to co pismaki piszą. Jovic od początku sezonu to kluczowa postać u nas, a kto wie czy nie najlepszy obecnie PO w lidze. Niech tylko gra tak dalej to wyciągniemy za niego konkretne pieniądze.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.08.2015, 23:36
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Jebać statystyki, czy to co pismaki piszą. Jovic od początku sezonu to kluczowa postać u nas, a kto wie czy nie najlepszy obecnie PO w lidze. Niech tylko gra tak dalej to wyciągniemy za niego konkretne pieniądze.

Dzis bardzo fajnie Twarowski w Lidze+ odniosl sie i stwierdzil,ze pokazcie mi w lidze Polskiej lepszego obronce niz Jovic i skrzydlowego lepszego od Guerriera.

takze ja sam napoczatku jak przyszli razem Jovic i Barrientos to myslalem ze z Barrientosa bedzie wiekszy pozytek,tymczasem ....jego juz nie ma a Jovic gra coraz lepiej i praktycznie mozna powiedziec ze dopiero terraz pokazuje swoje umiejetnosci.Dobry grajek sie z niego zrobil.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 31.08.2015, 08:54
Żeby była jasność, już przed sprowadzeniem Jovicia było u nas na forum dużo komentarzy, że przychodzi kawał dobrego piłkarza, teraz się to tylko potwierdza, z każdym kolejnym meczem. Gość jest świetny.

Kilka uwag:

1 Wreszcie prowadząc się nie cofamy - mozna? Można. Gdyby nie fatalny błąd Guzmicsa byłoby do końca meczu pewnie więcej spokoju, a tak po bramce Kiełba znów miałem 5 zawałów, gdy odliczałem czas to strzelenia bramki na 3-3. Na szczęście się nie cofneliśmy, Śląsk się trochę odkrył czego efektem bramka Pawła.

2. Nie chcę być złym prorokiem, życzę Pawłowi jak najlepiej ale obawiam się, że był to jednorazowy wyskok z tymi dwiema bramkami, bo poza nimi słabo to nadal wygląda. Ciekawe jakby się sprawdził wariant z Jankowskim w ataku i Brożkiem cofniętym ?

3. Od początku sezonu naszymi wiodącymi postaciami poza wspomnianym Joviciem jest Dziki Donald, Mąką i czy to się komuś podoba czy nie - Rafał Boguski. Nie jestem fanem jego gry i talentu, ale od początku tego sezonu na prawdę dobrze chłop wygląda. Nie gra świetnie we wszystkich spotkaniach, zdarzają się mu przyjęcia piłki na 3 metry, ale poza pożytkiem w ataku udziela się w obronie, walczy, nie odstawia nogi. Dobrze, że się ogarnął po tej kontuzji, bo pamiętam go z wczesniejszych wystepów i był to dramat, zero walki, odkładanie nogi, całkowity brak walki. Mam wrażenie że przypakował, zwiększył masę - oby tak dalej.

4. Ja już nie mam siły do pajaców z gwizdkiem - kolejny rodział - bramka Śląska ze spalonego, niepodytkowany karny dla nas za zagranie ręką - sytuacja bliźniaczo podobna do zagrania Rzeźniczaka w Warszawie, tutaj też obrońca niby chował ręce, ale tak nieudolnie, że przy dośrodkowaniu trafiło to w ramię. Przecież domyślał się jak pójdzie piłka, zwiększył obrys ciała - karny dla nas jak nic.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 31.08.2015, 08:58
Krav napisał(a):Wyświetl post
Żeby była jasność, już przed sprowadzeniem Jovicia było u nas na forum dużo komentarzy, że przychodzi kawał dobrego piłkarza, teraz się to tylko potwierdza, z każdym kolejnym meczem. Gość jest świetny.

Kilka uwag:

1 Wreszcie prowadząc się nie cofamy - mozna? Można. Gdyby nie fatalny błąd Guzmicsa byłoby do końca meczu pewnie więcej spokoju, a tak po bramce Kiełba znów miałem 5 zawałów, gdy odliczałem czas to strzelenia bramki na 3-3. Na szczęście się nie cofneliśmy, Śląsk się trochę odkrył czego efektem bramka Pawła.

2. Nie chcę być złym prorokiem, życzę Pawłowi jak najlepiej ale obawiam się, że był to jednorazowy wyskok z tymi dwiema bramkami, bo poza nimi słabo to nadal wygląda. Ciekawe jakby się sprawdził wariant z Jankowskim w ataku i Brożkiem cofniętym ?

3. Od początku sezonu naszymi wiodącymi postaciami poza wspomnianym Joviciem jest Dziki Donald, Mąką i czy to się komuś podoba czy nie - Rafał Boguski. Nie jestem fanem jego gry i talentu, ale od początku tego sezonu na prawdę dobrze chłop wygląda. Nie gra świetnie we wszystkich spotkaniach, zdarzają się mu przyjęcia piłki na 3 metry, ale poza pożytkiem w ataku udziela się w obronie, walczy, nie odstawia nogi. Dobrze, że się ogarnął po tej kontuzji, bo pamiętam go z wczesniejszych wystepów i był to dramat, zero walki, odkładanie nogi, całkowity brak walki. Mam wrażenie że przypakował, zwiększył masę - oby tak dalej.

4. Ja już nie mam siły do pajaców z gwizdkiem - kolejny rodział - bramka Śląska ze spalonego, niepodytkowany karny dla nas za zagranie ręką - sytuacja bliźniaczo podobna do zagrania Rzeźniczaka w Warszawie, tutaj też obrońca niby chował ręce, ale tak nieudolnie, że przy dośrodkowaniu trafiło to w ramię. Przecież domyślał się jak pójdzie piłka, zwiększył obrys ciała - karny dla nas jak nic.
Całkowicie inna sytuacja. W Warszawie Rzeźniczak wykonał ruch w stronę piłki. Tam karny był ewidentny. Tutaj jednak ręka jest całkowicie bezwładna, nie wykonuje żadnego ruchu, dlatego sytuacja jest bardziej skomplikowana. Ja bym karnego jednak nie gwizdnął i podobno zdanie mieli w lidze+ extra.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 31.08.2015, 11:02
Przepis o powiększaniu powierzchni ciała nie obowiązuje od jakiegoś czasu. Teraz liczy się ruch ręki (do czy od piłki), jak szybko potencjalnie mógł obrońca zareagować i czy ręka jest stosunkowo naturalnie ułożona - Rzeźniczak jest na 3xTAK (czyli gwiżdżemy), ze Śląskiem nie jest to takie oczywiste.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 31.08.2015, 11:09
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Całkowicie inna sytuacja. W Warszawie Rzeźniczak wykonał ruch w stronę piłki. Tam karny był ewidentny. Tutaj jednak ręka jest całkowicie bezwładna, nie wykonuje żadnego ruchu, dlatego sytuacja jest bardziej skomplikowana. Ja bym karnego jednak nie gwizdnął i podobno zdanie mieli w lidze+ extra.
Pewien jesteś ?Wydaje mi się, że w C+ w analizach "kontrowersji" wspominali o tym kilkukrotnie, ale może mi się coś pomyrdało ?

Cytat:
Przepis o powiększaniu powierzchni ciała nie obowiązuje od jakiegoś czasu. Teraz liczy się ruch ręki (do czy od piłki), jak szybko potencjalnie mógł obrońca zareagować i czy ręka jest stosunkowo naturalnie ułożona - Rzeźniczak jest na 3xTAK (czyli gwiżdżemy), ze Śląskiem nie jest to takie oczywiste.
Nie mniej jednak przystaje przy swoim, że obrońca był świadomy jak poleci piłka po dośrodkowaniu i mógł schować rękę. Poza tym Rzeźniczak chował rece za siebie, ale w taki sposób, by go ta piłka uderzyła. Wg nie tyle robił ruch do piłki ile świadomie schował ręce tak, żeby było widać że nie robi ruchu do piłki ale żeby jednocześnie tą piłkę zatrzymać nabierając sędziego, co z resztą mu się udało.
Ostatnio edytowane przez Krav : 31.08.2015 o godz. 11:13.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 31.08.2015, 11:27
Ależ Rzeźniczak zrobił ruch, nie ręką ale całym tułowiem do piłki, ale z perspektywy sędziego wyglądało to jak uderzenie piłki biodrem, dlatego mu się upiekło.
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 31.08.2015, 12:46
Wchodzisz na temat o meczu Wisła - Śląsk, a tam...dywagacje nt. przepisów dotyczących ręki i piłkarza Legii...
Odpowiedz cytując
Patrvk
Senior Member

Od: 04.2015

Stary 02.09.2015, 16:02
Bezbłędna tabela : http://ekstraklasa.net/ekstraklasa/b...e17d2730550ab8

Według tabeli tracimy 3 pkt-y i przez to jesteśmy 6 miejsc niżej

I mogła być powtórka z rozrywki z zeszłego roku, gdy Wisła też była niepokonana i była liderem.
Ostatnio edytowane przez Patrvk : 02.09.2015 o godz. 16:05.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów