The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - inne dyscypliny
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - inne dyscypliny Na tym oto forum można dyskutować na temat sekcji Towarzystwa Sportowego Wisła Kraków, takich jak siatkówka kobiet, koszykówka kobiet i mężczyzn, judo, boks, gimnastyka, strzelectwo itp...

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.12.2014, 23:26
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Jakie masz prawo obrażać te dziewczyny, proponuję żebyś popatrzył sam w lustro. Albo lepiej, wrzuć tu swoją fotkę, pośmiejemy się wszyscy.

Cieszę się , ze moje zdanie co do dopingu nie jest odosobnione. Wybrałem się na mecz czysto z powodów kibicowskich bo koszykówki nie lubię. Czekałem na ładne równe śpiewy pieśni, których nam nie brakuje, To czym się różnimy od innych krajowych ekip. Ale może to faktycznie kiedyś. Brakuje mi tego na piłce, "po burzy", "wczoraj obiecałaś mi" czy inne, mało kto śpiewa. Myślałem, że na halli, przy takiej publice serce zadrży przy śpiewaniu....

Kiedyś ktoś powiedział, że żydownia żyje nienawiścią do nas, że gdyby nas nie było nie było by ich. My byliśmy wtedy ponad to. teraz zniżamy się do ich poziomu, Smutne. I nie piszcie mi, że się nie znam, pisze to jako kibic z ponad 30 letnim doświadczeniem.

Kiedyś jak żydownia nam cisneła na neutralnym meczu to mówiliśmy: o, kompleksy! A teraz? Bądźmy obiektywni.
Fialo ocenił ją jako chearleaderkę. Nic więcej. To tak jak ocenić śpiew (?) Joanny Moro w Opolu.

Byliśmy ponad to i stacilismy na tym wiele. Sam zasugerowałeś odpowiedź i miałeś całkowita rację. Nie znasz się.

Ale masz też rację odnośnie śpiewów, mamy piękne pieśni, przy których serce drży przy śpiewaniu.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 18.12.2014 o godz. 23:43.
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.12.2014, 23:34
Szkoda, że koszykarki swoją grą przyczyniły się do tego, że zamiast petardy dopingu na dwie strony była chujnia i za dużo antydopingu rodem z Kałuży. Miało być święto a wyszła stypa. Parchów tyle ruszył nasz dzisiejszy doping jak i nas jak będą grali w hokeja non stop śpiewając te ich słynne wtsk czyli gówno. Raz by wystarczyło. A nie co 5 minut. Tym bardziej, że koszykarki potrzebowały dopingu a nie haseł, że lech ma pedalskie stosunki z sąsiadką. Tym bardziej, że masa dzieciaków była na hali. Serpentyny i konfetti przed meczem rewelacja... ale rzucanie tym podczas meczu na parkiet debilizm. G. wracaj! Czy to naprawdę zbyt wielkie wymagania by zrobić fajne kibicowskie widowisko?

PS. Ja wiem, że to specyfika damskiej koszykówki, gdzie można za niewielką kasę zebrać parę bebeczek i mieć skład na puchary. Ale jeśli w składzie Wisły polskie koszykarki to w zasadzie tło drużyny to ja się pytam komu my tu kibicujemy. Pamiętam finały z Lotosem czy tam Fota Porta Gdynia gdzie jeszcze grała Dydek. Składy uzupełniane były tymi zza granicy ... a teraz?
Ostatnio edytowane przez Devonisch : 18.12.2014 o godz. 23:45.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 18.12.2014, 23:52
Możecie tutaj każdy przytaczać swoje argumenty, jeden ma w głowie tylko żeby na każdym kroku "pokazać sąsiadce gdzie jej miejce", drugi chce normalnego dopingu, reszta jest pomiędzy. Fakty są jednak takie, że na tym meczu było wielu "januszy" oraz rodzin z dziećmi, którym mogła spodobać się atmosfera itd., co (być może teoretycznie) może zwiększyć zainteresowanie nie tylko koszykówką, ale również innymi sekcjami TS. Czytając opinie zdecydowanej większości widać, że odczucia są jednoznaczne, doping był poniżej poziomu, do którego przyzwyczaiły trybuny przy R22. O stałych i wiernych kibiców jest ciężko, ale przy tej okazji można było pozyskać chociaż ludzi, którzy od czasu do czasu przyjdą obejrzeć co na Wiśle się dzieje. Nie udało się i nie uda się dopóki "pozdrawianie" sąsiadki będzie priorytetem. Tyle ode mnie.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 18.12.2014, 23:54
W dodatku marnej jakości te zagraniczne. Wysoka blondyna na centrze to jakaś parodia koszykarki, ani nie potrafi zebrać, ani nie potrafi rzucić powinna wziąć lekcję od tej Sereny Williams z Galatasaray jak sie gra na tej pozycji. Rozgrywająca bez pomysłu, jedna murzynka trochę ciągnęła nam grę, a druga niestety bardzo słabo, zbiórki zero, rzuty za 3 zero. Dawno mnei nie było na damskim koszu przyznaję się bez bicia - ale to już nie ta drużyna niestety co awansowała kiedyś do Final Four.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 19.12.2014, 00:48
Przez długi czas Wisła posiadała praktycznie wyjściowy skład reprezentacji Polski.
A to, że polskie koszykarki to w zasadzie tło drużyny to nie wina Wisły Nikt polskim koszykarkom nie broni grać lepiej.

Wisła jest od tego aby ściągać do siebie najlepsze koszykarki. Bo ją na to stać, bo tego się od niej wymaga i taki jest jej cel. Wisła nie może grać nieogarniętymi młodymi Polkami bo ona nie dysponuje budżetem 50 tysięcy złotych i nie bije się o lokaty w 2 lidze. Tylko walczy o Mistrzostwo Polski i łączy grę w Pucharze Europy z drużynami z samego TOP.

Wk.urwia wynik bo Galatasaray jest aktualnie dość ch.ujowe i do pojechania, ale ewidentnie nasze były mocno stremowane i nie trafiały nawet z banalnych pozycji.

Co do dopingu jak na tyle dziwaków na trybunach to nie było zle. Sportowcy swoją grą też muszą pozytywnie napędzać kibiców, tym bardziej w takich dyscyplinach jak koszykówka. Już niebawem kolejny mecz w Kraków Arenie i wtedy koszykarki Wisły powinny już być oswojone i zagrać z większą lekkością pokazując swoje prawdziwe ja. Bo dziś nie były sobą, były zagubione, przestraszone, stremowane, otumanione. A gdy się ręce trzęsą to nie ma ch.uja, żeby coś wpadło - to chyba pierwszy w tym sezonie mecz z tak niską skutecznością rzutową wiślaczek.. i to nie przypadek.
Ostatnio edytowane przez element : 19.12.2014 o godz. 01:06.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
TEDAN
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.12.2014, 02:08
A ja podsumuje dzisiejszy mecz tak:

Koszykarki zrównały się poziomem do tego "gniazdowego" - pożal się boże.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 19.12.2014, 08:32
Wczoraj egzamin w zasadzie zdała tylko hala. Koszykarki chyba nie wytrzymały presji, ultrasom po.......ił się mecz koszykówki z derbami. Ogólnie syf w światowej oprawie.
Paradoksem jest to, że mając w zasadzie jedyną okazję do promocji koszykówki wśród przypadkowych ludzi, robi się wiochę. Bluzganie na żydów ( które jest słuszne ale pod jednym warunkiem - w ich towarzystwie) na hali wypełnionej w zasadzie nawet nie piknikami a przechodniami ( oczywiście poza młynem) jest pomysłem tyleż absurdalnym co przaśnym. Zamiast prostego dopingu na dwie strony (typu "jazda" - bo mamusia z dzieckiem nie zna nawet pierwszej linijki "świętych barw") pomieszanego z klasyką typu "po burzy" gniazdowy od 3 kwarty funduje nam "derby" trafiając w dodatku w próżnię bo ani żydków jak sadze nie ma na trybunach ani mecz nie jest nigdzie transmitowany.
A na meczu ligowym decydującym o mistrzostwie polski znów na R22 pojawi się w porywach 2000 ludzi...

PS Ten mecz był wielkim sukcesem frekwencyjnym. Następny tego typu o ile się odbędzie zgromadzi w porywach połowę hali. Kolejnego nie będzie.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 19.12.2014, 09:01
Wstyd.

Gnojkom sie w glowach pojebalo
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 19.12.2014, 09:05
Doping momentami super....ale całkowicie zniszczony przez anty-doping. Debilizm Gniazdowego aby na meczu promocyjnym dać popis folkloru stadionowego, nie mieści się w moim słowniku

Po prostu strzał w kolano .

I zaraz wyskoczą Zielone Ludki że było "w miarę" - nie, nie było.

A komentarz Starego Wiślaka obok mnie:
"no to staliśmy się Cracovią w dopingu.."
Odpowiedz cytując
Yaroc
Member

Stary 19.12.2014, 09:19
rafkur: idealnie to ująłeś. Nic dodać nic ująć...
-> 2 PL - NIELICZNI ALE FANATYCZNI <-
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 19.12.2014, 09:30
o jak niektorym zal dupe sciska... ojeju jeju :( byl doping anty :( ojeju jeju wstyd na caly swiat :(
Oczewiscie do .......enia na forum wszyscy odwazni ale do gniazdowego nikt nie podejdzie chociaz sie kompromitowalismy Waszym zdaniem.... no logiczne to jest w ....... jak zwykle w takich przypadkach forum Wam zostalo bo ....a nie macie nawet odrobinke odwagi zeby powiedziec swoje zdanie publicznie tchorzliwe pokolenie internetu...
Ostatnio edytowane przez OpEnTaNy : 19.12.2014 o godz. 09:35.
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 19.12.2014, 09:33
Tego debila co rzdazil i dzielil na gnieździe to bym wzial i jebnal w leb...
Jak czegos kur... debilu nie umiesz to się tym nie zajmuj...
20 moich lat na Wiśle a poziom dopingu najgorszy w mojej historii...
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 19.12.2014, 09:56
fialo napisał(a):Wyświetl post
Im trzeba ciupac zawsze i wszędzie a najlepiej kilka razy tak jak dziś. Na hali mnóstwo konkretnych osób, musiał polecieć jasny przekaz. Polityka miłości była i nie skończyła się dobrze naprawdę. Do napinania się na "(7) egie" to pierwsi a jak zydy usłyszą kilka słów prawdy to święte oburzenie. Sam doping mógł być owszem lepszy ale ciężko się go prowadzi bez przestojów jak spiker gada i gada, albo jak co chwile wbiegaja wątpliwej urody cheerleaderki - tez zauwazyliscie tego balerona co się ledwo od ziemi odrywal ?
Podobno żydy płaczą do dziś po tym czego wczoraj (i tak) nie usłyszeli. Dopingiem zaprowadziliśmy porządek na wszystkich osiedlach. Przeklinanie w dopingu to w ogóle jak zbieranie lajków na biedne dzieci na fb - jak zbierzemy dość lajków, to dzieci nie będą głodne, a tutaj jak będziemy wystarczająco dużo przeklinać, to nie będzie parchów w Krakowie! Nie mówię o żadnej polityce miłości - mówię o jechaniu im z głową, a nie w sposób szczeniacki.

OpEnTaNy napisał(a):Wyświetl post
o jak niektorym zal dupe sciska... ojeju jeju :( byl doping anty :( ojeju jeju wstyd na caly swiat :(
Oczewiscie do .......enia na forum wszyscy odwazni ale do gniazdowego nikt nie podejdzie chociaz sie kompromitowalismy Waszym zdaniem.... no logiczne to jest w ....... jak zwykle w takich przypadkach forum Wam zostalo bo ....a nie macie nawet odrobinke odwagi zeby powiedziec swoje zdanie publicznie tchorzliwe pokolenie internetu...
Jak dorośli rozmawiają, to miej przynajmniej na tyle rozsądku, żeby siedzieć cicho a nie robić z siebie idiotę.

No Ty rzeczywiscie dorosły jestes wylewając swoje żale jak każde dziecko z gimnazjum które to robi na pejsbuku albo innym gównie... Mnie tez sie nie podobalo dla Twojej wiadomosci ale ....a nie robie z tego afery ...
W związku z tym zmieniam zdanie - jesteś najtwardszym gościem jakiego widziałem.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 19.12.2014 o godz. 10:12.
Odpowiedz cytując
Kosa93
Senior Member

Stary 19.12.2014, 10:01
Wstyd przyznać, ale ta patologia w wieku 15-20 lat niszczy wszystko co zostało osiągnięte przez G. szyk, porządek, fason.
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Stary 19.12.2014, 10:07
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Jak dorośli rozmawiają, to miej przynajmniej na tyle rozsądku, żeby siedzieć cicho a nie robić z siebie idiotę.
No Ty rzeczywiscie dorosły jestes wylewając swoje żale jak każde dziecko z gimnazjum które to robi na pejsbuku albo innym gównie... Mnie tez sie nie podobalo dla Twojej wiadomosci ale ....a nie robie z tego afery ...

wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
W związku z tym zmieniam zdanie - jesteś najtwardszym gościem jakiego widziałem.
Twoja cięta riposta mnie ośmieszyła zawieszam działalność na forum :(
Na prawde gratuluje Ci robienia gówna do wlasnego gniazda
Powód: rece opadaja
Ostatnio edytowane przez OpEnTaNy : 19.12.2014 o godz. 11:31.
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 19.12.2014, 10:28
Nie wstyd Ci tak sie kompromitowac ?

i ale do gniazdowego nikt nie podejdzie
Jestes pewny ? Czy piszesz tylko dla zasady ?
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Stary 19.12.2014, 10:35
To Wy NAS kompromitujecie piszac takie .......y na forum ktore kazdy czyta...
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.12.2014, 10:42
Video z wejścia, koniecznie 1080p zaznaczyć

https://www.youtube.com/watch?v=D8kZMX-YVos
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.12.2014, 11:16
Kilka punktow, choć wiem, że do niektórych to jak grochem o ścianę:

- Ostanio na hali żydy pojawiły się w 200 osób na Adamku i jedyne co zarzucili to "WTSK", wy moze lubicie jak sie wam pluje w twarz, wiekszosc kibicow Wisly nie
- Kazdy z nas mieszkajacych w Krakowie oraz znajacych realia, moze napisac ksiazke o parszywych zagrywkach zydow, o typach, z ktorymi smigales na mecze, a pozniej ten sam osobnik goni Ciebie z nowymi kolegami z cracovii. Przyspiewki skierowane w stosunku do lasek w paski to odbicie rzeczywistosci i nawzywanie rzeczy po imieniu po prostu, komus sie nie podoba, trudno - ma wiele rozrywek w mieście do wyboru
- Wśród kibiców Wisły, szczególnie z tego młodego pokolenia - choć niekoniecznie tylko - panuje niebezpieczny trend, który zaraz może odbić się w mieście - mianowicie - kreowanie największego wroga jako Legii Warszawa alias cwe(7)ki, także należy ich wychowywać i przypominać z czyjej strony jest najwieksze zagrożenie, bo jak wiadomo na słaba cracovia = wielka Wisła, na każdym polu, a na tym nam chyba (?) wszystkim zależy
- Hipokryzja od niektórych aż bije. Wychodzę z domu - słysze bluzgi, w tramwaju bluzgi, w pracy bluzgi, na uczelni bluzgi, ogolnie wszedzie gdzie sie nie ruszę słychać łacinę, a nagle święte oburzenie OJEJEEJEJEJ NA MECZU PRZEKLINAJO, też bym chciał, żeby świat idelany istniał, ale niestety
- JŻS!
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.12.2014, 11:16
Wrażenia z tego wydarzenia. Hala naprawdę super, nareszcie Kraków doczekał się obiektu godnego tego miasta. Widoczność nawet z najwyższych rzędów znakomita, trybuny pionowe, dojścia na sektory przestronne, siedzenia wygodne i barierki przed nimi umożliwiające wygodne podpieranie się na nich.
Natomiast kompletna porażka to jest to to co sie wokół hali dzieje jeśli chodzi o komunikację. Pomijam tramwaje na Al. Pokoju, które kursują na linii Wschód - Zachód ale do k..y nędzy do hali dojeżdżają też ludzie z kierunku północnego dla których prezio Majchrowski i podległe mu służby przygotowały 1 autobus 128 i to nieprzegubowy !!! ( w porywach 193 do Wieczystej tez spełnia minimalne potrzeby), który jeździ co pół godziny. Żeby żaden mózg z ZIKT-u nie wpadł na pomysł, że podczas różnych wydarzeń w hali potrzeba wzmocnić tą linię autobusową dorzucając kilka autobusów, żeby co 10 min. jeździły w tym dniu na 2 godziny przed i 1 godz. po danym wydarzeniu jak to ma miejsce w cywilizowanych miastach, to się w głowie nie mieści. Efekt taki, ze rzeka ludzi popłynęła pieszo w stronę ul. Meissnera nie licząc na autobus widmo nr 128. Po przejściu skrzyżowania z ul. Mogilską tłum rzucił sie do autobusu 193 ale szybko z niego wyparował bo pan kierowca z uśmiechem poinformował, ze odjeżdża za....30 min. K...a jak tak ma wyglądać komunikacja z halą w takim mieście jak Kraków to jest to jedna wielka wiocha.
Co do dopingu. Oprawa i oflagowanie bardzo dobre. Mnie też raziła ilość wrzutów na naszego lokalnego przeciwnika, hala i koszykówka to trochę inny rodzaj kibica, naprawdę dużo rodzin z dziećmi, których naprawdę szkoda, ze musieli to tak często wysłuchiwać odwracając uwagę dzieci od dopingu.
Natomiast całość wydarzenia na duży plus. Klub TS Wisła , przygotował jak widać oprawę, cheerleaderki, pokazy klubowego zespołu gimnastycznego, tak, ze w przerwach meczu było co oglądać.
No i jeszcze raz super hala. Nie dziwi teraz , ze podczas gry reprezentacji 3/4 jest w niej przyjezdnych. Dobrze więc, ze mieszkańcy Krakowa przy takiej imprezie mogli ją w końcu zobaczyć od wewnątrz.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 19.12.2014 o godz. 11:25.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.12.2014, 11:59
Trochę przygnębiająco było, choć miało być dumnie i zwycięsko. Nie dość że koszykarki zagrały słabo, to jeszcze słabiej wypadła atmosfera. Ja wiem, że ciupnąć po żydach należało, ale należało zrobić to RAZ a konkretnie, a nie jebać po nich przez pół meczu. Ja wiem, że serpentyny i konfetti są po to, żeby nim rzucić, ale też w jednym momencie wszyscy, a nie jebać po parkiecie do samego końca meczu. Doping po prostu mizerny, brakło choćby jednego konkretnego .......nięcia co przy młynie ~3k ludzi i przy takiej akustyce jaką ma ta hala jest po prostu żenujące. Szkoda, bo byłem mocno napalony na to wydarzenie, ale jak zobaczyłem niektórych z ilorazem inteligencji mniejszym od orangutana to nie zaskoczyło mnie nic a nic.
Co do organizacji wokół hali - zadziwia mnie też dlaczego otworzyli tylko trzy wejścia, przez co tworzyły się gigantyczne kolejki i zwyczajnie w tę kolejkę trzeba było się wjebać, żeby wejść parę minut przed początkiem meczu.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 19.12.2014, 12:12
Generalnie mało się udzielam, ale tym razem zrobię wyjątek. Problem z dopingiem jest już od dłuższego czasu. Wczoraj można było to kolejny raz zauważyć. Rolą gniazdowego jest to, żeby pociągnął za sobą tłum i potrafił wykorzystać potencjał ludzi, którzy są na stadionie/hali. Tak jak ktoś słusznie napisał, aż się prosiło by całą halę rozruszać i zachęcić do śpiewania.

Niestety na Wiśle nastąpiła całkowita wymiana pokolenia. Do którego niektórzy pasują bardziej, a inni niekoniecznie. Dawniej wydaje mi się, że mieliśmy najlepszy doping w Polsce na dwie strony. Teraz tego nie ma. Śpiewanie pół meczu na wiadomo kogo jest całkowicie bezsensu. Szkoda, że to nam najgłośniej wychodzi ...

W Arenie byłem nie pierwszy i na pewno nie ostatni raz. Zajebista hala i cieszy to, że udało nam się pobić ten rekord
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 19.12.2014 o godz. 12:19.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 19.12.2014, 12:22
JzS podsumował.
http://skwk.pl/skwkforum/viewtopic.php/p,38104/#p38104
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 19.12.2014, 12:34
element napisał(a):Wyświetl post
JzS podsumował.
Dobrze jest....
Ciekawe podsumowanie gościa który w latach największego rozkwitu ruchu kibicowskiego w Polsce, w erze wiecznych zadym na stadionach i pod nimi jeszcze sral pod siebie a jego doping konczyl się na słowach" agugu"...
W dupie byles i gowno widziales...
Każdy wie jak było jak jest...
Wiadomo kim jest cwel z Legii a kim cwel z zydowki ale wczoraj gość który prowadzil doping zatracil się w rzeczywisoci całkowicie...
Szkoda ze dzieci tak niszcza to co było budowane przez lata '90...
Sila kibicowska to nie tylko anty- a u Nas wlasnie do tego dochodzi....
Skonczcie gimnazjum ,dorośnijcie i się zastanowcie...
Będzie mieć 20 lat stazu jak niektórzy tutaj wtedy będzie mieć prawo zabrania glosu...
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Stary 19.12.2014, 12:37
element napisał(a):Wyświetl post
JzS podsumował.
Tak, podsumował i wynika z tego mniej więcej tyle, że kto ma inne zdanie niż gniazdo niech spada na inną trybunę. To i tak nieźle, bo był już taki, umierający obecnie za Pogoń, co polecał przejście na gorszą stronę Błoń. Przy tym poście żałośnie wyglądają wcześniejsze teksty, że jak ktoś ma pomysł lub zastrzeżenia niech przekaże je pod gniazdem.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.12.2014, 12:41
ja .......e, pokolenie pokomonow. Ludzie maja derby na niekorych osiedlach 24 na dobe, a Wam przekszadza jak krzykniemy 10min podczas meczu cos na zydow. Szczegoolnie ze ostatnio na gali zydy wbily i spiewaly wtsk. paranoja ....a
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 19.12.2014, 12:46
Kilka punktow, choć wiem, że do niektórych to jak grochem o ścianę:

- Ostanio na hali żydy pojawiły się w 200 osób na Adamku i jedyne co zarzucili to "WTSK", wy moze lubicie jak sie wam pluje w twarz, wiekszosc kibicow Wisly nie
Aha. Urazili Twój honor, więc jak wykrzyczysz na hali (na której ich nie ma) rodzicom i dzieciom, jakie żydy to ....., to poczujesz satysfakcję? Niewiele ci trzeba.

- Kazdy z nas mieszkajacych w Krakowie oraz znajacych realia, moze napisac ksiazke o parszywych zagrywkach zydow, o typach, z ktorymi smigales na mecze, a pozniej ten sam osobnik goni Ciebie z nowymi kolegami z cracovii. Przyspiewki skierowane w stosunku do lasek w paski to odbicie rzeczywistosci i nawzywanie rzeczy po imieniu po prostu, komus sie nie podoba, trudno - ma wiele rozrywek w mieście do wyboru
I znowu. Co zyskujesz drąc się o tym ludziom kompletnie nieobecnym w temacie?

- Wśród kibiców Wisły, szczególnie z tego młodego pokolenia - choć niekoniecznie tylko - panuje niebezpieczny trend, który zaraz może odbić się w mieście - mianowicie - kreowanie największego wroga jako Legii Warszawa alias cwe(7)ki, także należy ich wychowywać i przypominać z czyjej strony jest najwieksze zagrożenie, bo jak wiadomo na słaba cracovia = wielka Wisła, na każdym polu, a na tym nam chyba (?) wszystkim zależy
Odnośnie Legii słyszałem to samo 10 i 15 lat temu. To były czasy, kiedy chuligani chuliganili, a kibice dopingowali. Teraz dotarliśmy do punktu, w którym dzieciaki myślą, że są chuliganami, bo będą obrażać żydów. Rzeczywiście, niesamowitej odwagi to wymaga. Zwłaszcza w hali, w której ich nie ma.

- Hipokryzja od niektórych aż bije. Wychodzę z domu - słysze bluzgi, w tramwaju bluzgi, w pracy bluzgi, na uczelni bluzgi, ogolnie wszedzie gdzie sie nie ruszę słychać łacinę, a nagle święte oburzenie OJEJEEJEJEJ NA MECZU PRZEKLINAJO, też bym chciał, żeby świat idelany istniał, ale niestety
Mhm. Czyli skoro jest źle wszędzie, to źle ma też być w miejscu i okolicznościach, na które mamy wpływ, tak?

- JŻS!
Pełna zgoda.

Reasumując - chcesz mocnej kibolsko Wisły? Krzycząc kompletnie od czapy teksty na meczu damskiego kosza tego nie osiągnięsz. Idź na siłownię, zapisz się na SW i bądź lepszy i mądrzejszy od parchów w każdym aspekcie życia.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.12.2014, 13:48
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Szkoda ze dzieci tak niszcza to co było budowane przez lata '90...
Sory że się wetnę ale co było budowane przez lata 90te?
Koniec lat 80tych pocz 90tych to dewastacja tych takich plastikowych ławeczek z których jedynie takie betonowe murki zostały.Potem jeden wielki bluzg - na każdego, czasami ciężko było by dokończyć jedną zwrotkę 'pro' bo nikomu się nie chciało a jak jak poszło sędzia .... , albo słynna odpowiedź 'gwiazda biała was jebała' to wszyscy z pianą na ryju się darli - pamiętam jak repra była na hurniku to wtedy wszystkie gazety się rozpisywały że przez cały mecz był jeden wielki bluzg, jak przyjeżdżała Legia to połowa repertuaru to była L. to wiadomo kto.

Nie stawiajcie tych lat 90tych jako nie wiadomo jaki przykład , bo to dopiero G 'ucywilizował' doping i doprowadził że był on na na prawdę bardzo wysokim poziomie a szala 'pro', 'anty' - przesunęła się w tą pierwszą stronę.Teraz od jakiegoś już czasu jest zwrot co moim zdaniem mocno odbiło się na głośności , bo nie czarujmy się, spora część z C o sąsiadce to wie tyle ile napiszą w gazecie a tak na prawdę to zero styczności, nikt im nigdy nie w.......ił, nie przegonił itp

Reasumując, cytując klasyka - sorry taki mamy klimat(w tym mieście). Podziękowania to raczej należy złożyć tej bandzie przerzutów z kałuży. Polityka ignorowania ich skończyła się tak jak się skończyła więc teraz jest inna polityka.Od tych co dzieją się bezpośrednio na mieście o których się nie wypowiadam bo nie siedzę w temacie, do jebania ich na murach i na meczach - także kosza.

Nie żeby mi się to wielce podobało - szczególnie na koszu gdzie grają kobiety i jest cała masa przypadkowych osób ale moim zdaniem nie ma w ogóle sensu o tym dyskutować bo nie mamy na nic wpływu.Jeśli pewno osoby będą chciały coś zmienić to to zrobią
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 19.12.2014 o godz. 13:51.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 19.12.2014, 14:20
to co sie dzieje teraz to kulturalne eldorado w porownaniu do czasow z lat 90... dlatego wlasnie lata 90 byly najlepszymi. a teraz poprawnosc polityczna, regulaminy, punkty, ochy, achy, placze z powodu paru ku.rew, wyzywanie malolatow bo jeden z drugim wyklina cracovie... bo ma 150 cm wzrostu i 14 lat.. i dobrze ze wyklinają, dobrze, że się nasłuchają! dorosną, przypakują i będą wiedzieć kogo napie.rdalać i w czyją stroną kierować nienawiść. maja tworzyc konkretna bande. skonczciesz .......ic tyle o tych przeklenstwach i jebaniu cracovii... to podstawa i tyle. dopingiem tez sie wychowuje mlodych!! widzą, słyszą, wpajają do głów, a potem tym żyją!!

a czy jestesmy na koszu, pilce czy na szachach to nie ma znaczenia, jestesmy Wisla i zachowujemy sie na kazdej sekcji tak samo, a nie ze jest pilka to hardcore, a jak kosz to malujemy twarze i klaszczemu w rytm, napierdalamy caly czas tak samo, wojna!

milosc do Wisly MUSI isc w parze z nienawiscią do cracovii !!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowane przez c. : 19.12.2014 o godz. 14:26.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.12.2014, 15:41
dla mnie "Było ich sześciu" na dwie strony - mistrz i ten widok zdziwienia niektórych - "ale, że my mamy teraz śpiewać" ?
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - inne dyscypliny

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów