The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.09.2014, 20:16
Co do jednej rzeczy - chętnie zobaczyłbym Stępińskiego w I składzie na Legię na skrzydle zamiast Guły. Wartość w defensywie podobna, a przynajmniej wiadomo, że będzie jeździł na dupie, żeby pokazać się Smudzie - Łukasz tego nie robi i to mnie bardzo irytuje - odpuszcza przebitki, drepcze... gdyby jak Stilić zagrał czasem jakąś błyskotliwą piłkę czy oddał ładny strzał, ale on stacza się w przeciętność. Jak wróci Ostoja to jak dla mnie ustawienie wróci do 4-2-3-1, ze Stępińskim i Boguskim na skrzydłach i Stiliciem za Brożkiem. Inne ustawienie będzie dla mnie zaskoczeniem, chyba że Jankowski lub Guła wypalą i zaczną wreszcie grać.
Odpowiedz cytując
Wujekm
Member

Od: 04.2008

Stary 13.09.2014, 23:20
Po Lokeren 18go mam nadzieje że trenejro berg tak zamota składem że jakoś pchniemy tą ległą i 5 pk przewagi będzie A dziś myślałem że na zawał zejdę po golu na 2-1 A tu chłopaki dali radę SMUDA CZYNI CUDA Garguła niestety miał sezon życia rok temu i nie widzę go w 1 składzie na warszak. Za niego Sarki lub Stępiński
Ostatnio edytowane przez Wujekm : 13.09.2014 o godz. 23:24.
UBUNTU
linux for human beings
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.09.2014, 08:11
PiVoSH92
Jest wielka różnica między Jankowskim a Gargułą. (Od kilku kolejek zwracam na to uwagę). Garguła drepcze, nie ma sił biegać w obronie. Natomiast Jankowski przynajmniej ciężko pracuje w defensywie. Sporo biega i walczy. Dla mnie to Garguła daje tyle w obronie co Stilić, czyli prawie nic. Semir rekompensuje to grą z przodu, Garguła od czasu do czasu. A to za mało żeby grał w pierwszej 11. A na trzymanie w 11 2 piłkarzy którzy nie grają w obronie nie możemy sobie pozwolić. Stępiński/Sarki za Gargułę który powinien wchodzić na zmiany na pod męczonego rywala.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 14.09.2014, 08:52
Zgadzam się, ale Sarkiego w I składzie bym nie ryzykował - zauważ, że często aż do 70-75 minuty nasz przeciwnik kondycyjnie nie wymięka i dobrze się cofa, co wymaga gry kombinacyjnej - w takiej sytuacji nie widzę miejsca dla Sarkiego, a bardziej dla Stępińskiego czy nawet któregoś z młodzików, bo Mudżin ma technikę na poziomie juniora młodszego/trampkarza. Z Jankowskim jest ten problem, że to straszny pechowiec - to słupek, to minimalnie niecelne podanie, to się machnie przy wybiciu i padnie bramka... To się zdarza każdemu, ale jemu wyjątkowo często - albo brakuje mu koncentracji, albo po prostu szczęścia, więc jak na razie również nie zasługuje na grę w I składzie. Z obserwacji gry Stępińskiego w poprzednim meczu widać, że chłopakowi się chce, zapierdala, wraca, ale jedno jest zagadką - na ile czasu starczy mu sił? 45, 60 minut? Gdyby wyszedł w I składzie za Gargułę na Legię i po tychże 60 minutach zmieniłby go Sarki to tak powinien dla mnie wyglądać ten skład. Guła może być zmianą dla Stilicia czy Bogusia, ale granie ze Stiliciem i Guła naraz jest marnowaniem potencjału, co potwierdził poprzedni sezon.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 14.09.2014, 09:00
Wujekm napisał(a):Wyświetl post
Po Lokeren 18go mam nadzieje że trenejro berg tak zamota składem że jakoś pchniemy tą ległą i 5 pk przewagi będzie A dziś myślałem że na zawał zejdę po golu na 2-1 A tu chłopaki dali radę SMUDA CZYNI CUDA Garguła niestety miał sezon życia rok temu i nie widzę go w 1 składzie na warszak. Za niego Sarki lub Stępiński
Wiem, że trochę nie na temat, ale czy w Twoim języku istnieją znaki interpunkcyjne i składnia jakakolwiek? Rozumiem, że nie wszyscy muszą być Janem Miodkiem, ale jak się od Garguły wymaga bardzo dobrej gry, to wypadałoby od siebie wymagać poprawnego pisania.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 14.09.2014, 10:48
Wujekm napisał(a):Wyświetl post
Legia ma wyjść najsilniejszym składem, żeby potem nie było żadnych wymówek z ich strony.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 14.09.2014, 11:44
Ludzie - gimbazo - Nas przez 60 miut gnietli l spadkowicz czyli jakis przypadkowy Zawisza - 7egia nam spusci wpie...ol i tyle w temacie , w tym momencie II skald warszawskiej druzyny zdobywa MP , wiec skonczcie sie podniecac zwyciestwem z jedna z najslabszych druzyn
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.09.2014, 11:53
blablablabla

To co AntyMod, spadniemy w tym sezonie czy jeszcze nie?
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 14.09.2014, 12:11
s1mone napisał(a):Wyświetl post
blablablabla

To co AntyMod, spadniemy w tym sezonie czy jeszcze nie?
gdzie ja barani bobku pisalem o spadku ' 7egia nam wybije z glowy marzenia o cszymkolwiek - jedybne czego sie obawiam to Derby na kaluzy
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Stary 14.09.2014, 12:58
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Ludzie - gimbazo - Nas przez 60 miut gnietli l spadkowicz czyli jakis przypadkowy Zawisza - 7egia nam spusci wpie...ol i tyle w temacie , w tym momencie II skald warszawskiej druzyny zdobywa MP , wiec skonczcie sie podniecac zwyciestwem z jedna z najslabszych druzyn
Może i tak będzie, aczkolwiek poddawanie się przed meczem i szukanie już wymówek świadczy tylko o jednym.

Mecz jest o prestiż, a nie o Mistrzostwo czy spadek, takie to będziemy grać w zależności do której grupy awansujemy. Na pewno jak oddamy L mecz to morale przed derbami będa lepsze...
Odpowiedz cytując
cygan
Senior Member

Od: 11.2002

antymod w zyciu tez, taki pesymista to wspolczuje na reymonta 22 to 30 tys, WISLAKOW poniesie nasza kochana WISLE do wsp. ZWYCIESTWA
TYLKO UKOCHANA WISLA AZ DO SMIERCI !!JAZDA JAZDA BIALA GWIAZDA !!
Odpowiedz cytując
manolo1906
Member

Od: 04.2011

Też , uważam że za tydzień o godzinie 20 nasze nastroje będą minorowe i doznamy pierwszej porażki w sezonie.
Odpowiedz cytując
cash_X
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 14.09.2014, 13:01
gdzie ja barani bobku pisalem o spadku ' 7egia nam wybije z glowy marzenia o cszymkolwiek - jedybne czego sie obawiam to Derby na kaluzy
Za dużo wesz(L)o chyba czytasz. Mecz na pewno będzie trudny, ale to żadni hegemonii nie są. Przy odpowiedniej motywacji i obiektywnym sędziowaniu każdy jest w stanie z nimi wygrać.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.09.2014, 13:04
... jedybne czego sie obawiam to Derby na kaluzy
Eeeee... Mamy papiery na wygranie obu meczy. Nie ma podstaw do obawy - garbaci muszą mieć szczęście by wygrać a na szczęście nikt wpływu nie ma. Jesteśmy w skrajnie komfortowej sytuacji - dawno w takiej nie byliśmy.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
WhiteDoctor
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 14.09.2014, 14:58
trochę offu

ale czego mi obecnie szkoda? tych 2 remisów z łysą pałą jeszcze na czele i mizerną frekwencją; wierze, że wyniki te mogły być inne z normalną publiką, oby tylko gdzieś tych punktów nam po drodze nie zabrakło, oby
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.09.2014, 17:48
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Eeeee... Mamy papiery na wygranie obu meczy. Nie ma podstaw do obawy - garbaci muszą mieć szczęście by wygrać a na szczęście nikt wpływu nie ma. Jesteśmy w skrajnie komfortowej sytuacji - dawno w takiej nie byliśmy.
I takie posty powodują że naprawdę zaczynam się bać o wynik derbów.

Dla mnie główny problem to będzie... mecz w Poznaniu. Nie chodzi o grę, wynik, ale o czas spędzony w podróży. To działa na naszą niekorzyść. Zwłaszcza jeśli dodamy niechęć Smudy do rotacji składem. W tym czasie parchovia ma małą przebieżkę do pobliskiego Brzeska.
Gdybyśmy jeszcze mecz z Amicą grali u siebie, a tak podróż + zmęczenie meczowe i może być jak w zeszłym sezonie - 1-1 po ciężkiej walce.

Panowie trochę lodu na głowy

(Pamiętajmy że parchovia w tym meczu zagra na 100% zaangażowania i samym wybieganiem mogą nas zamęczyć)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.09.2014, 18:00
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie główny problem to będzie... mecz w Poznaniu. Nie chodzi o grę, wynik, ale o czas spędzony w podróży. To działa na naszą niekorzyść. Zwłaszcza jeśli dodamy niechęć Smudy do rotacji składem. W tym czasie parchovia ma małą przebieżkę do pobliskiego Brzeska.
Gdybyśmy jeszcze mecz z Amicą grali u siebie, a tak podróż + zmęczenie meczowe i może być jak w zeszłym sezonie - 1-1 po ciężkiej walce.
akurat Smuda już zapowiadał że w Poznaniu chce zagrać 'rezerwami' potem nawet ktoś z klubu to prostował...

Przypuszczam że jednak kilku graczy odpocznie, a od początku zagra Guzmics, Stępiński, Sarki, fajnie byłoby też zobaczyć Zająca od początku. Więcej zmian niż te '4' się nie spodziewam, bo i nie ma kogo wpuścić. Ewentualnie Żemło np za Uryge. Zobaczymy.

Do tego Głowacki, Stillić, Jankowski i przypuszczam że powalczymy z Amikorzami o awans do kolejnej rundy.

Będziemy mieli 3 dni przerwy do derbów, więc pewnie ogarną. Prędzej bym się spodziewał średniego meczu w Poznaniu bo będa tylko 2 dni przerwy od Legii
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.09.2014, 19:25
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Nie chodzi o grę, wynik, ale o czas spędzony w podróży. To działa na naszą niekorzyść. Zwłaszcza jeśli dodamy niechęć Smudy do rotacji składem. W tym czasie parchovia ma małą przebieżkę do pobliskiego Brzeska.
Może dałoby się podlecieć samolotem?
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 14.09.2014, 22:55
za wszy i ruskie pieniądze chyba...
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.09.2014, 07:58
Pytanie - to w końcu Brożek strzelał czy przedłużał na długi słupek? Gdzieś się wypowiadał na ten temat? Genialna ta bramka, można oglądać na powtórkach w nieskończoność.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów