|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Co do jednej rzeczy - chętnie zobaczyłbym Stępińskiego w I składzie na Legię na skrzydle zamiast Guły. Wartość w defensywie podobna, a przynajmniej wiadomo, że będzie jeździł na dupie, żeby pokazać się Smudzie - Łukasz tego nie robi i to mnie bardzo irytuje - odpuszcza przebitki, drepcze... gdyby jak Stilić zagrał czasem jakąś błyskotliwą piłkę czy oddał ładny strzał, ale on stacza się w przeciętność. Jak wróci Ostoja to jak dla mnie ustawienie wróci do 4-2-3-1, ze Stępińskim i Boguskim na skrzydłach i Stiliciem za Brożkiem. Inne ustawienie będzie dla mnie zaskoczeniem, chyba że Jankowski lub Guła wypalą i zaczną wreszcie grać.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Po Lokeren 18go mam nadzieje że trenejro berg tak zamota składem że jakoś pchniemy tą ległą i 5 pk przewagi będzie A dziś myślałem że na zawał zejdę po golu na 2-1 A tu chłopaki dali radę SMUDA CZYNI CUDA Garguła niestety miał sezon życia rok temu i nie widzę go w 1 składzie na warszak. Za niego Sarki lub Stępiński
Ostatnio edytowane przez Wujekm : 13.09.2014 o godz. 23:24.
![]()
UBUNTU
linux for human beings |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
PiVoSH92
Jest wielka różnica między Jankowskim a Gargułą. (Od kilku kolejek zwracam na to uwagę). Garguła drepcze, nie ma sił biegać w obronie. Natomiast Jankowski przynajmniej ciężko pracuje w defensywie. Sporo biega i walczy. Dla mnie to Garguła daje tyle w obronie co Stilić, czyli prawie nic. Semir rekompensuje to grą z przodu, Garguła od czasu do czasu. A to za mało żeby grał w pierwszej 11. A na trzymanie w 11 2 piłkarzy którzy nie grają w obronie nie możemy sobie pozwolić. Stępiński/Sarki za Gargułę który powinien wchodzić na zmiany na pod męczonego rywala. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Zgadzam się, ale Sarkiego w I składzie bym nie ryzykował - zauważ, że często aż do 70-75 minuty nasz przeciwnik kondycyjnie nie wymięka i dobrze się cofa, co wymaga gry kombinacyjnej - w takiej sytuacji nie widzę miejsca dla Sarkiego, a bardziej dla Stępińskiego czy nawet któregoś z młodzików, bo Mudżin ma technikę na poziomie juniora młodszego/trampkarza. Z Jankowskim jest ten problem, że to straszny pechowiec - to słupek, to minimalnie niecelne podanie, to się machnie przy wybiciu i padnie bramka... To się zdarza każdemu, ale jemu wyjątkowo często - albo brakuje mu koncentracji, albo po prostu szczęścia, więc jak na razie również nie zasługuje na grę w I składzie. Z obserwacji gry Stępińskiego w poprzednim meczu widać, że chłopakowi się chce, zapierdala, wraca, ale jedno jest zagadką - na ile czasu starczy mu sił? 45, 60 minut? Gdyby wyszedł w I składzie za Gargułę na Legię i po tychże 60 minutach zmieniłby go Sarki to tak powinien dla mnie wyglądać ten skład. Guła może być zmianą dla Stilicia czy Bogusia, ale granie ze Stiliciem i Guła naraz jest marnowaniem potencjału, co potwierdził poprzedni sezon.
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Ludzie - gimbazo - Nas przez 60 miut gnietli l spadkowicz czyli jakis przypadkowy Zawisza - 7egia nam spusci wpie...ol i tyle w temacie , w tym momencie II skald warszawskiej druzyny zdobywa MP , wiec skonczcie sie podniecac zwyciestwem z jedna z najslabszych druzyn
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
blablablabla
To co AntyMod, spadniemy w tym sezonie czy jeszcze nie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mecz jest o prestiż, a nie o Mistrzostwo czy spadek, takie to będziemy grać w zależności do której grupy awansujemy. Na pewno jak oddamy L mecz to morale przed derbami będa lepsze... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
antymod w zyciu tez, taki pesymista to wspolczuje na reymonta 22 to 30 tys, WISLAKOW poniesie nasza kochana WISLE do wsp. ZWYCIESTWA
![]()
TYLKO UKOCHANA WISLA AZ DO SMIERCI !!JAZDA JAZDA BIALA GWIAZDA !!
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Też , uważam że za tydzień o godzinie 20 nasze nastroje będą minorowe i doznamy pierwszej porażki w sezonie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Za dużo wesz(L)o chyba czytasz. Mecz na pewno będzie trudny, ale to żadni hegemonii nie są. Przy odpowiedniej motywacji i obiektywnym sędziowaniu każdy jest w stanie z nimi wygrać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Eeeee... Mamy papiery na wygranie obu meczy. Nie ma podstaw do obawy - garbaci muszą mieć szczęście by wygrać a na szczęście nikt wpływu nie ma. Jesteśmy w skrajnie komfortowej sytuacji - dawno w takiej nie byliśmy.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
trochę offu
ale czego mi obecnie szkoda? tych 2 remisów z łysą pałą jeszcze na czele i mizerną frekwencją; wierze, że wyniki te mogły być inne z normalną publiką, oby tylko gdzieś tych punktów nam po drodze nie zabrakło, oby |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Dla mnie główny problem to będzie... mecz w Poznaniu. Nie chodzi o grę, wynik, ale o czas spędzony w podróży. To działa na naszą niekorzyść. Zwłaszcza jeśli dodamy niechęć Smudy do rotacji składem. W tym czasie parchovia ma małą przebieżkę do pobliskiego Brzeska. Gdybyśmy jeszcze mecz z Amicą grali u siebie, a tak podróż + zmęczenie meczowe i może być jak w zeszłym sezonie - 1-1 po ciężkiej walce. Panowie trochę lodu na głowy ![]() (Pamiętajmy że parchovia w tym meczu zagra na 100% zaangażowania i samym wybieganiem mogą nas zamęczyć) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Przypuszczam że jednak kilku graczy odpocznie, a od początku zagra Guzmics, Stępiński, Sarki, fajnie byłoby też zobaczyć Zająca od początku. Więcej zmian niż te '4' się nie spodziewam, bo i nie ma kogo wpuścić. Ewentualnie Żemło np za Uryge. Zobaczymy. Do tego Głowacki, Stillić, Jankowski i przypuszczam że powalczymy z Amikorzami o awans do kolejnej rundy. Będziemy mieli 3 dni przerwy do derbów, więc pewnie ogarną. Prędzej bym się spodziewał średniego meczu w Poznaniu bo będa tylko 2 dni przerwy od Legii |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
za wszy i ruskie pieniądze chyba...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Pytanie - to w końcu Brożek strzelał czy przedłużał na długi słupek? Gdzieś się wypowiadał na ten temat? Genialna ta bramka, można oglądać na powtórkach w nieskończoność.
![]()
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|