The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jaki bedzie wynik meczu?
Gramy o pietruszkę. Dostaniemy bęcki 31 73,81%
Gramy o pietruszkę. Wygramy. 11 26,19%
Głosujących: 42. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.04.2014, 21:39
Jedynie na co można w tym momencie już liczyć to ciekawe wyjazdy za 2 lata. Tychy, Olsztyn, Legnica, Płock, Nowy Sącz.

Smuda do dymisji się nie poda, bo to niemiecka gnida z mentalnością żyda. Kasa leci, a tłumaczyć się będzie, że nie ma składu.
Zastanawia mnie jedno jaka będzie frekwencja na następnym meczu...
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 25.04.2014, 21:45
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe co tam myśli sobie pan Cupiał gdy na to patrzy,nadal ufa trenerowi,który robi najgorszy wynik w historii
Obstawiam, że ma to w dupie...
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 25.04.2014, 21:47
Czas oddac klub miastu :/
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.04.2014, 21:47
O matko, jeszcze dwa miesiące temu byliśmy najlepsi, teraz jesteśmy najgorsi.No patrzcie jak to się wszystko zmienia. Prawda jest taka, że gdyby nie te kontuzje i kartki to znowu byśmy się rozpływali jaka to Wisła nie jest wspaniała, a Smuda genialny. Z gówna bata nie ukręciłby sam Simeone czy inny Klopp.

Ja tam się cieszę, że jesteśmy w pierwszej ósemce, spadek nam nie grozi. Gramy na miarę swoich możliwości, które nie są obecnie wysokie i trzeba to zaakceptować. Trudno, żeby morale chłopaków było wysokie, skoro połowa składu została w Krakowie, a w ich miejsce trenera zabrał dzieciaków (no bo nie miał wyjścia).

Na "pocieszenie" dodam, że kolejne sezony też nie malują się w różowych barwach, więc przygotujcie się na wieczny lament.
Odpowiedz cytując
dominatorbj
Member

Od: 08.2013

Stary 25.04.2014, 21:48
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Najgorszy seria od kiedy właścicielem klubu jest Bogusław Cupiał
5 porażka z rzędu i 8 mecz bez wygranej !!!

Ciekawe co tam myśli sobie pan Cupiał gdy na to patrzy,nadal ufa trenerowi,który robi najgorszy wynik w historii
Słabi piłkarze i słaby trener a prezesem jest człowiek,który sprawił że na mecze przychodzi ledwie 5 tys ludzi
Liczę na jakieś ruchy ze strony Cupiała bo to już 3 kolejny sezon porażka !!!

Smuda może mówić sobie co chce,że ma pełno kontuzji,że piłkarzy nie da się przetrenować ale fakty są takie że na dzisiaj jesteśmy jednymi z najgorszych w lidze

EDIT//Czas myśleć o nowym sezonie,odchodzi Bunoza i kto ma grać Głowa,który może w każdej chwili być kontuzjowanyPiotrek Brożek,który gra fatalnie
Obecnie Smuda robi najgorszy wynik w historii.. no ok
Parę miesięcy temu Smuda robił najlepszy wynik w historii..

Zacytuje "Wisła Kraków pokonała w piątek Śląsk Wrocław (3:0) i ustanowiła tym samym nowy rekord klubu. Piłkarze "Białej Gwiazdy" już w ósmym spotkaniu z rzędu nie stracili gola w meczu rozgrywanym przy Reymonta. "

Co się zmieniło od tamtego czasu? Chyba niewiele. Z jakiś 14 kontuzji i abcencji z podstawowej 15 zdolnych do gry i gra zawodnikami którzy się nie nadają do 3ciej ligii (Uryga, Czekaj, Burdeński)... Niewiele, a jednak robi to sporą różnice.

Pierwszą rundę udało się przejść bez większych kontuzji i 13 zawodnikami ugraliśmy genialny wynik. Następna runda i ta to efekt słabego składu. Mamy szrot w kadrze. Poprzedni trenerzy z składem większym i lepszym o połowę nic nie zrobili. W obecnej i poprzedniej rundzie natomiast kontuzje i pauzy wykluczyły chyba wszystkich potrafiących jakoś kopnąć piłkę oprócz Miskiewicza. No chyba, że się mylę.

Gramy zawodnikami którzy są kontuzjowani (np. Brożek całą drugą runde) tu nie da się patrzeć optymistycznie na jakieś realne sukcesy.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.04.2014, 21:50
dominatorbj napisał(a):Wyświetl post
?

nokaut

rekord w nie traceniu goli na własnym boisku daleko nas zanióśł, brawo franek, brawo jego zwolennicy!
Odpowiedz cytując
maqz
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 25.04.2014, 21:54
Te spacery wkladow do Wislackich koszulek doprowadzaja mnie do szalu..mieli 2 tyg przerwy a wygladali jakby 3 dni temu z legla grali..
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 25.04.2014, 22:10
To, że ten mecz przegraliśmy, patrząc na personalia, to akurat nie dziwi i pretensji o to mieć nie można.

Ale styl w jakim przegraliśmy to już inna sprawa.

Smuda ogłasza przed meczem, że mecz jest nie do wygrania.

Jedna sprawa to to, że zawodnicy są bez formy fizycznej. I jakiekolwiek głupie wywiady Franiciszka niczego nie zmienią. Otwarcie z przygotowań Smudy i ich efektów śmieją się już nawet komentatorzy.

Druga sprawa to organizacja gry. Nie ma znaczenia czy gramy z Głowackim czy z Czekajem nasza obrona wygląda jak plemniki w macicy. Każdy w swoją stronę. Arek jesienią łatał wszystko i grał za trzech, dzięki czemu traciliśmy mało bramek. Teraz już jest w gorszej formie, albo go nie ma, to i efekty są jakie są.
My nawet autobusu nie jesteśmy w stanie zrobić, bo czterech obrońców nie umie ustawić się w jednej linii.

Trzecia sprawa to zaangażowanie. Był wywiad, że podobno rozmowy na temat przedłużeń kontraktów zostały przerwane. Nie wiem jaki jest tego powód, ale zaangażowania nie ma. Albo dramatycznie brakuje sił.

My gramy wiosną tak samo ciulowo, obojętnie czy pierwszym składem czy rezerwami. Można przeboleć przegraną bo gramy rezerwami. Tylko mam ogromne przekonanie, że ten mecz przegralibyśmy, może w mniejszym rozmiarze, ale w takim samym stylu gdyby wszyscy wystąpili.

Taki scenariusz był łatwy do przewidzenia. To, że Bednarz to legionista bez żadnego związku z Krakowem i Wisła, na dodatek kiepski menadżer to było tu pisane od początku.
To,że Smuda to amator o przerośniętym ego także. I że schuśta drużynę jak tylko dostanie ja na dłużej w swoje ręce.
Ale wówczas nie była to powszechna akceptowana opinia.
Dlatego na obecne żale patrzę z dużym dystansem.

Jestem zdania, że trzeba grac tą dwójką stoperów do końca + Głowacki.. I tak już nic nie wygramy a to pewnie będzie nasza podstawowa para w przyszłym roku, więc niech się uczą.
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.04.2014, 22:10
Następne mecze...Pogoń u siebie i Legia wyjazd...zanosi się na 10 meczów bez zwycięstwa. To już się nie robi śmieszne...A pech zaczął się od bojkotu...
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.04.2014, 22:14
DJ Hazel napisał(a):Wyświetl post
Następne mecze...Pogoń u siebie i Legia wyjazd...zanosi się na 10 meczów bez zwycięstwa. To już się nie robi śmieszne...A pech zaczął się od bojkotu...
wraca Bunoza(myślami pewnie już w nowym klubie),Głowa,Chrapek,Garguła więc jest szansa na jakieś punkty z Pogonią u siebie, z Legią to pewny wpier bo zagrają na 100% bo Amika ich goni.

no jeśli z Pogonią nie wygramy to 10 meczów bez wygranej stanie się faktem

PS:Mały wraca na R22 Szkoda że tak to wygląda

PS:Gdyby nie polityka Smudy i Bednarza to spokojnie Sobolewski z Małeckim mogli by się w takich momentach przydać ale co tam lepszy Fabian
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 25.04.2014 o godz. 22:17.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.04.2014, 22:20
Z tymi punktami z Pogonią u siebie to bym tak nie przesadzał.
No niestety tak się terminarz nam złożył,że sprzyja biciu tego "rekordu"....

Co do dzisiejszego meczu. Nasi wieczni zdolni juniorzy Czekaj i Uryga dzis chyba nie w tą grę grali co trzeba,czy jakiego cymbergaja.
3-0 to najmniejszy wymiar kary,tak samo mogło się skończyć 5 czy 6-0.
Z drugiej strony nasze patałachy dały na sobie zarobic,szczescie w nieszczesciu
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 25.04.2014, 23:28
d napisał(a):Wyświetl post
Rzygać się chce jak się to ogląda.

Już pomińmy wyniki, najgorszy jest styl – tak debilnie, amatorsko przegyrwanych meczów to ja w Wiśle nie pamiętam. Kwintesencja to kasacja Szewczyka przez Guerriera, ten drugi nigdy poważnej kariery nie zrobi, bo to niewykonalne z IQ pantofelka.

Najgorsze w tym wszystkim są perspektywy na przyszłość. Idziemy niestety w stronę Łodzi, rywalizacja będzie wyłącznia lokalna, głupi i głupszy.
Pod tym względem jest niesamowity, naprawdę. Ale i głupsi od niego robili karierę w piłce.

Tu chyba chodzi o styl (poruszanie się po boisku, krycie, wychodzenie do piłek - dosłownie wszystko) całej drużyny, który jest gorszy niż na podwórku. Jak się ujowo grało, to ktoś starszy nawrzeszczał i każdy wiedział, gdzie jego miejsce. U nas jest katastrofa pod tym względem, a i determinacji brakuje (spójrzcie na Pawła Brożka).

Nie wierzę w to, że "katastrofalne przygotowania Smudy" to sprawiły - im po prostu brakuje woli walki. Stwarzają jakieś tam pozory, ale brakuje im jakiegoś wewnętrznego ognia (tak, wiem, może to brzmieć głupawo). W sensie - powoli nie ma za co i kogo umierać.

Działania Bednarza zaprowadzą ten klub na skraj przepaści, skraj mocno niestabilny. Na Cupiała nie ma co liczyć - gdyby był zainteresowany, już dawno podjąłby jakieś kroki.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
glowinus
Junior Member

Stary 26.04.2014, 04:07
Rzadko piszę, ale dzisiaj już nie daję rady...Mam w dupie konflikty, mam w dupie nieudolnego "dyrektora sportowego", mam w dupie braki kadrowe. Nie mam w dupie tego jak pracownicy zatrudnieni w tej firmie olewają pracę za którą dostają grube pieniądze. Nie ma żadnego tłumaczenia-że treningi ciężkie, że piłki za mocno napompowane, że.... k*&%$!!!!! Nie!!! Ja się nie zgadzam!!! Nie będę pisał co trzeba zmienić, napiszę tylko że ja-zwykły piknik-czuję się oszukany. Dobranoc:(
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.04.2014, 08:22
za Kulawika rok temu na wiosne graliśmy o klase lepiej .Może Kula wróci ? bo na kogoś z nazwiskiem to Pan Cupiał nie da pieniędzy gdyż Smudzie będzie trzeba wypłacić odszkodowanie w przypadku zwolnienia.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 26.04.2014, 09:03
Kulawik dałby radę spaść nawet z grupy mistrzowskiej.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 26.04.2014, 09:08
d napisał(a):Wyświetl post
Kulawik dałby radę spaść nawet z grupy mistrzowskiej.
Ten wyśmiewany Kulawik nie kompromitował się tak jak wielki mag Smuda tej wiosny...
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 26.04.2014, 09:12
Oczywiście, wszystkiemu winien jest Smuda, mający tuziny świetnych zawodników i komfortowe warunki pracy i to on się kompromituje.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 26.04.2014, 09:13
Nie - wszystkiemu jest winny Kulawik...
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 26.04.2014, 10:39
Kulawik zrobiłby na luzie MP i powalczył o LM z tym składem, taka prawda.

A przez to, że Smuda blokuje mu miejsce w Wiśle musi koordynować AP w Wolbromie.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 26.04.2014 o godz. 10:41.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 26.04.2014, 10:41
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Kulawik zrobiłby na luzie MP i powalczył o LM z tym składem, taka prawda.
I po co ta bezsensowna ironia? Kulawik zrobił podobny wynik do Smudy, taka prawda. Tyle, że Kulawika odsądzano od czci i wiary, natomiast Franka głaska się po głowie mówiąc "to nie Twoja wina, Ty przecież zrobiłeś cuda na jesień"...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 26.04.2014 o godz. 10:45.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.04.2014, 10:45
gdyby Kulawik był chociaż w połowie trenerem to zatrudniłyby go ktoś poważniejszy niz Akademia w Wolbromiu....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 26.04.2014, 10:46
A kto tutaj pisze, że Kulawik jest dobrym trenerem?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.04.2014, 10:55
no w sumie my mamy debila na ławce jak to sie sam określił.
trener ostatnio jaki był to Skorża
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 26.04.2014, 11:38
szprotson napisał(a):Wyświetl post
gdyby Kulawik był chociaż w połowie trenerem to zatrudniłyby go ktoś poważniejszy niz Akademia w Wolbromiu....
Gdyby Smuda był w połowie takim cudownym trenerem za jakiego się uważa, to nie ośmieszyłby się w najsłabszej grupie na EURO, a dwa to zatrudniłby go ktoś poważniejszy niż outsider wtedy jeszcze 2ligowej niemieckiej drużyny.
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.04.2014, 12:00
dominatorbj napisał(a):Wyświetl post

Zacytuje "Wisła Kraków pokonała w piątek Śląsk Wrocław (3:0) i ustanowiła tym samym nowy rekord klubu. Piłkarze "Białej Gwiazdy" już w ósmym spotkaniu z rzędu nie stracili gola w meczu rozgrywanym przy Reymonta. "

Co się zmieniło od tamtego czasu? Chyba niewiele. Z jakiś 14 kontuzji i abcencji z podstawowej 15 zdolnych do gry i gra zawodnikami którzy się nie nadają do 3ciej ligii (Uryga, Czekaj, Burdeński)... Niewiele, a jednak robi to sporą różnice.

Pierwszą rundę udało się przejść bez większych kontuzji i 13 zawodnikami ugraliśmy genialny wynik. Następna runda i ta to efekt słabego składu. Mamy szrot w kadrze. Poprzedni trenerzy z składem większym i lepszym o połowę nic nie zrobili. W obecnej i poprzedniej rundzie natomiast kontuzje i pauzy wykluczyły chyba wszystkich potrafiących jakoś kopnąć piłkę oprócz Miskiewicza. No chyba, że się mylę.

Gramy zawodnikami którzy są kontuzjowani (np. Brożek całą drugą runde) tu nie da się patrzeć optymistycznie na jakieś realne sukcesy.
zdaje sie ze przespales ostatnia runde , jedynie przeczytales wypowiedzi Smudy ... pokaz mi jeden mecz w rundzie w ktorym Smuda wystawil rezerwowy sklad przez te mityczne kontuzje ... Smuda zaje bal zawodnikow , teraz sa cieniem samych siebie - odpala pewnie na ... sparingi
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.04.2014, 12:08
Gralismy faktycznie jako tło dla poznaniaków.
Brak jakiegokowliek zaangażowania, brak presingu, spóźniony start do piłki, brak wychodzenia na pozycję.

O braku jakiejkolwiek taktyki już nie wspomnę.

A przy tym wszystkim bramki jakie padały dla Lecha były co najmniej... kurizoalne.
Jak to powiedzieli komentatorzy w pierwszej połowie po zamieszaniu w polu karnym Lecha: "Gdyby to samo działo się pod bramką Wisły, już byłby samobój"
Zwłaszcza druga i trzecia bramka to fuksy jakch mało. Mina Miskiewicza po trzeciej bramce w stylu "jak to k.. wpadło?"
A pierwsza bramka to kolejna już w tym sezonie (nie chce mi się liczyć która) bramka, na którą "zapracował" Piotr Brożek.

Nie będe pastwił się nad Smudą. Wystarczy mi, że w końcu zaczęli to robić inni. Miałem nadzieję, że przyjdzie mi na to czekać znacznie dłużej.
Ale szukanie nowego trenera w sytuacji gdy i tak nie mamy kadry i nie ma dość kasy, mija się z celem.

Smuda wykonał plan minimum: nie spadł ani nie awansował.
Pewnie na przyszły sezon plan będzie taki sam.
Dopóki Cupiał nie sprzeda Wisły, albo jakiś cud się nie zdarzy.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 26.04.2014, 12:42
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Smuda wykonał plan minimum: nie spadł ani nie awansował.
Pewnie na przyszły sezon plan będzie taki sam.
Dopóki Cupiał nie sprzeda Wisły, albo jakiś cud się nie zdarzy.

Jeśli tak ma teraz wyglądać Wisła, to mam ogromne obawy, że pójdziemy ścieżką Widzewa i przez następne lata zaliczymy taki regres, że w końcu przyjdzie spadek...
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 26.04.2014, 13:27
A ja odliczam czas Bednarzowi i jego rządom. Pozostało mu jakieś 300 dni. Przewiduje w następnej przerwie zimowej, miejsce Wisły w dole tabeli i pewną grupę spadkową na wiosnę. Wtedy nastąpi krach korporacji Wisły Cupiała. Najpierw poleci łeb Smudy. Potem RN TF odwróci się od swojego pupilka Bednarza a Cupiał od swojej RN. Niestety będzie zbyt poźno na ratunek i 1 liga przyniesie nowego właściciela, który już nie uzyska od kumatych 1906 % poparcia i nietykalności jak Cupiał, a pikników na stadionie już nie będzie i otworzona przez Bednarza na Wiśle puszka Pandory, pozostanie na niej na lata. Jedynie, natychmiastowe skrócenie kadencji Bednarza i działania naprawcze jego dewastacji sportowo-finansowej Wisły, mogą odwrócić ten przewidywany przeze mnie, smutny scenariusz. Powrót dopingu i kibiców na stadion także jest niezbędny, ale nie oparty na ponownej miłości SKWK z Bednarzem, czy kompletnej nietykalności Cupiała. Aby tak się stało, najpierw potrzebne jest zrozumienie potrzeb Wisły przez pikników i ich odpowiednia reakcja, bowiem dalsza obecność Bednarza to nieunikniona śmierć Wisły pod każdym względem ( Bednarz to także synonim kierunku działań RN TF ).

Ps. beznamiętna twarz Smudy na Lechu - bezcenna dla oddania klimatu umierającej Wisły. Bez odpowiedzi.
Ostatnio edytowane przez kot : 26.04.2014 o godz. 13:37.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.04.2014, 13:33
CIekawe kiedy wróci Maciek Skorża.
..
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 26.04.2014, 13:56
tofik napisał(a):Wyświetl post
CIekawe kiedy wróci Maciek Skorża.
Nie wroci , Cupial po ostatnim MP ( chyba niestety nieszczesnym ) i Lysy Waz teraz zrobili z Wisly cos co wiekszosc trenerow i grajkow bedzie omijalo szerokim lukiem, nawet mlodziez
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów