The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy obecna forma tematu meczowego jest dobra?
Tak, dla mniej jest w porządku 74 77,89%
Nie 7 7,37%
Jest jeszcze trochę do poprawy, dam znać co. 14 14,74%
Głosujących: 95. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2013, 10:07
Ajax napisał(a):Wyświetl post
To, że Boguski pomógł nam zdobyć mistrzostwo w XVIw. nijak moim zdaniem powinno rzutować na ocenę jego gry przez ostatnie co najmniej półtora roku - dno dna.
Proponuje obejrzeć skrót
http://www.polsatsport.pl/pilka-nozn...l#.Uf9qg6yFqE9
i zastanowić się w ilu akcjach uczestniczył Boguski
Kto oddał 2 jedyne groźne i celne strzały na bramkę Śląska
Kto jest w stanie zagrać klepkę Brożkiem ...
Popatrz jak Boguski dochodzi do sytuacji w akcji z Bunozą .... tak właśnie gra dobry napastnik.
Strzał obroniłby 1/10 bramkarzy .... To był ten 1 ...
Fakt - ostatnie lata Boguskiego to nie to co w latach 2007/8 ale powoli dochodzi do dyspozycji i "dno dna" dawno ma za sobą.
Trochę obiektywizmu.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 05.08.2013 o godz. 10:10.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 05.08.2013, 10:28
Boguski ma wciąż duży potencjał - dużo myśli na boisku i to widać. Są jednak 2 mankamenty - w sytuacjach stykowych odpuszcza (po tylu kontuzjach jest to w pewnym sensie uzasadnione) no i to irytujące przyjęcie piłki, która odskakuje nie tam gdzie trzeba.

Wracając już do samego meczu: Brożek - obiecująco, Głowacki - świetnie, skrzydła - w dalszym ciągu brak.
Moim zdaniem zmiany nie do końca dobre, bo rozbroiły nasz środek pola. Ostoja jest słaby (jeszcze?) ale przynajmniej jest, po wejściu Małeckiego i Sarkiego w środku został zmęczony Chrapek i chyba Nalepa, który umiejętnie ukrywał się przed grą cały mecz.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Festence
Senior Member

Od: 04.2012

Stary 05.08.2013, 11:37
Pozwolę sobie na subiektywne skomentowanie gry kilu zawodników Wisły:

Miśkiewicz - co miał wybronić, wybronił, pewny punkt Białej Gwiazdy w meczu ze Śląskiem.

Burliga - może nie jest obrońcą z wyższego poziomu polskiej piłki i jest trochę "drewniany", ale nie rozumiem trochę dlatego wszyscy po nim jadą także po przyzwoitym meczu. Starał się bardzo, podłączał do akcji ofensywnych (kilka rogów wywalczył), za żółtą kartkę raczej też należy pochwalił, bo faul taktyczny. Dla mnie występ bardoz poprawny.

Bunoza - niby pewny w defensywie, ale wystarczy jedno wejście w Sobotę, po którym spokojnie mógł być karny i caly wysiłek meczu poszedłby na marne. Na plus podanie do Boguskiego w akcji 200% dla nas.

Głowacki - im starszy tym lepszy, dla mnie gracz meczu. Profesor w obronie, wszystko mu wychodziło. Życzyć zdrowia tylko, żeby kontuzje omijały.

Stjepanović - żółta kartka, niewidoczny totalnie, słusznie zmieniony w przerwie. Ale z oceną tego tranferu poczekam jeszcze kilka meczy.

Chrapek - dużo się stara, wczoraj kilka udanych, twardych odbiorów.

Sarki - widać niezły ciąg na bramkę i przyspieszenie, co żadną nowością nie jest. Tylko dogadać się w pełni ze Smudą.

Boguski - skrzydłowym to on nie jest. Wczoraj było widać, że z Brożkiem się będą dobrze rozumieć. Niech potrenują trochę więcej razem.

Brożek - dla mnie udany "debiut" w barwach Wisły. przyśpieszać grę umie, odegrać, podać. Jestem przekonany, że za kilka tygodni takie sytuacje jak z Sochą 1vs1 będzie wykorzystywac
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 05.08.2013, 11:49
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Już wolę Wilka bo chociaż mu się chce i będzie zapierdalał póki może...
Właśnie to jego "chcenie" było wczoraj widać, kiedy unikał gry... Widać gołym okiem, że Wilk myślami jest już zupełnie, gdzie indziej. Jeżeli ma strzelać fochy tak jak Melikson to lepiej żebyśmy go wypuścili tracąc jednego zawodnika z meczowej 18 niż ryzykować ferment w drużynie, która powoli gra coraz lepiej i staje się kolektywem. Z niewolnika nie ma pracownika - tak mówi znane powiedzonko. Czarek powinien jako profesjonalista wiedzieć, że jeśli wiążę go kontrakt to powinien dawać z siebie wszystko, a nie epatować swoją frustracją wynikającą z odsunięcia od wyjściowego składu.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 05.08.2013, 12:52
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A ostrzegałem ... niestety widać lubisz dać sobie pretekst do odszczekiwania.

Przez ostatnie półtora roku gra Wisły to było dno więc trudno oczekiwać żeby Boguski się wyłamywał, co przez ostatni rok grał Melikson? Jeszcze większą padakę niż Boguski, a wystarczyło, że odszedł do ułożonej drużyny i jak za dotknięciem forma mu wróciła.

Pogadamy za dwa miechy, a tymczasem ćwicz wiesz co...
A po tych dwóch miesiącach Boguski albo będzie grzał ławę albo dalej śrubował rekord w niewykorzystanych setkach. Piłka go przeraża. Powiedz mi jeszcze, że to iż Boguski był w stanie zawalić praktycznie każdą setkę jest też winą zespołu? W czym mu przeszkadzał Burliga/Melikson przy marnowaniu kolejnej z trudem wypracowanej 100%? Ten facet boi się piłki i obrońców. Nie dysponuje szybkością/wzrostem/techniką/strzałem/warunkami fizycznymi.

Cytat:
Proponuje obejrzeć skrót
wis.la/ribsh
i zastanowić się w ilu akcjach uczestniczył Boguski
Kto oddał 2 jedyne groźne i celne strzały na bramkę Śląska
Kto jest w stanie zagrać klepkę Brożkiem ...
Popatrz jak Boguski dochodzi do sytuacji w akcji z Bunozą .... tak właśnie gra dobry napastnik.
Strzał obroniłby 1/10 bramkarzy .... To był ten 1 ...
Fakt - ostatnie lata Boguskiego to nie to co w latach 2007/8 ale powoli dochodzi do dyspozycji i "dno dna" dawno ma za sobą.
Trochę obiektywizmu.
Wow czyli w tłumaczeniu na Polski
- Boguski oddał strzał, życia i nie strzelił bramki ze 100% sytuacji gdyby to był przypadek można było by go usprawiedliwiać bramkarzem ale u niego to jest seria.
- Każdy potrafi zagrać klepkę z kimś kto się dobrze ustawia
- Nie dobry napastnik dochodzi do sytuacji i strzela więcej niż 2 setki na milenium. W piłce za chęci punktów nie ma. Ktoś bronił mu strzelić poza zasięgiem ramion bramkarza? W dalszym ciągu twierdzę, że nikt mu nie kazały tych sytuacji w zeszłym sezonie marnować na potęgę. Przypominam, że bramka ma około 7 metrów długości.
- Nie bój się o bramkarza jak będzie trzeba Boguski w takiej sytuacji strzeli w bramkarza lub obok bramki i po strachu.
- Wydaję mi się, że Boguski szlifuje tylko swoja kiepską formę aby nią zabłysnąć.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 05.08.2013, 13:02
Przypominam, że bramka ma około 7 metrów długości.
a nie szerokości ? no nie ważne ...
proszę jednak napisz kto z naszych trafił w te wielkie 7 m w tym meczu ...

[...] Wydaję mi się, że Boguski szlifuje tylko swoja kiepską formę aby nią zabłysnąć.
Ty za to błysnąłeś erudycją w tym zdaniu ....

dla ciebie Boguski to "dno dna" ok. jak w takim razie oceniasz Pawła Brożka ze Śląskiem.
pytam z ciekawości ... chciałby poznać twoją skalę ocen ....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 05.08.2013 o godz. 13:08.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 05.08.2013, 13:51
Grantar napisał(a):Wyświetl post
a nie szerokości ? no nie ważne ...
proszę jednak napisz kto z naszych trafił w te wielkie 7 m w tym meczu ...

Ty za to błysnąłeś erudycją w tym zdaniu ....

dla ciebie Boguski to "dno dna" ok. jak w takim razie oceniasz Pawła Brożka ze Śląskiem.
pytam z ciekawości ... chciałby poznać twoją skalę ocen ....
Nikt nie trafił, jeśli inni też nie trafiają to znaczy, że Boguski nagle staję się dobrym piłkarzem? Bo inni są jeszcze gorsi?

Brożek nie za zagrał żadnego meczy od kwietnia/maja wcześniej regularnie grzał ławę i do sezonu przygotowywał się indywidualnie. Więc przykładam do niego inną miarę niż do Boguskiego który gra od kliku lat w tej drużynie regularnie.

Brożek pokazał, że oduczył się machania łapami i nie zatracił instynktu odegrania i umiejętności znalezienia się na boisku szukania sobie okazji. Jeśli Brożek będzie przez jakieś 2 lata intensywnie pracował nad tym na ile sposobów można przestrzelić setkę znajdzie się na poziomie Boguskiego.

W mojej ocenie Brożek ma czas na zgranie i poznanie się z drużyną trzeba mu dać kilka meczy i kolejek. W końcu będzie miał sytuację do zdobycia bramki wtedy zobaczymy czy Śląsk to był tylko promyczek nadziei czy pierwszy przystanek do odzyskania Formy.
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 05.08.2013, 14:36
raindog napisał(a):Wyświetl post
Też nie obawiałbym się o Boguskiego, lecz o Małeckiego, który ostatnio gra fatalnie. Na pewno gorzej niż Rafał.
Racja. Rafał podobnie jak Garguła jest zawsze kozłem ofiarnym. Naprawdę w składzie Wisły jest na ten moment kilku innych zawodników grających słabiej niż wcześniej i jakoś się o nich nie mówi, ale jak mantrę powtarza się dwa nazwiska: Boguski i Garguła. Sarki też, póki co dosyć mocno odstaje od tego co prezentował w ubiegłym sezonie a, mimo to nie atakuje się go jak ci zawodnicy, których wymieniłem.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 05.08.2013, 15:19
Szczerze mówiąc co niby takiego pokazywał Sarki w tamtym sezonie? Udany miał tylko mecz z Legia i Jagiellonią.Nie bez przyczyny z Małym zasiadł na ławce nawet w takiej sytuacji kiedy nie mają nawet naturalnych zmienników. Boguski i Garguła to jedyni piłkarze którzy potrafią zagrać coś z pomysłem i ich miejsce jest gdzie indziej niż po bokach. Mimo wszystko cieszy mnie ten remis choć szkoda tej sytuacji Bogusia. Zobaczymy co będzie z Jagą.Jestem optymistą.
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.08.2013, 19:45
A po tych dwóch miesiącach Boguski albo będzie grzał ławę albo dalej śrubował rekord w niewykorzystanych setkach. Piłka go przeraża. Powiedz mi jeszcze, że to iż Boguski był w stanie zawalić praktycznie każdą setkę jest też winą zespołu? W czym mu przeszkadzał Burliga/Melikson przy marnowaniu kolejnej z trudem wypracowanej 100%? Ten facet boi się piłki i obrońców. Nie dysponuje szybkością/wzrostem/techniką/strzałem/warunkami fizycznymi.

Wow czyli w tłumaczeniu na Polski
- Boguski oddał strzał, życia i nie strzelił bramki ze 100% sytuacji gdyby to był przypadek można było by go usprawiedliwiać bramkarzem ale u niego to jest seria.
- Każdy potrafi zagrać klepkę z kimś kto się dobrze ustawia
- Nie dobry napastnik dochodzi do sytuacji i strzela więcej niż 2 setki na milenium. W piłce za chęci punktów nie ma. Ktoś bronił mu strzelić poza zasięgiem ramion bramkarza? W dalszym ciągu twierdzę, że nikt mu nie kazały tych sytuacji w zeszłym sezonie marnować na potęgę. Przypominam, że bramka ma około 7 metrów długości.
- Nie bój się o bramkarza jak będzie trzeba Boguski w takiej sytuacji strzeli w bramkarza lub obok bramki i po strachu.
- Wydaję mi się, że Boguski szlifuje tylko swoja kiepską formę aby nią zabłysnąć.

O jakich "setkach" piszesz bo mam wrażenie, że coś Ci się śniło, dobry napastnik na 5 okazji strzela trzy bramki, a w zeszłym sezonie żeby mieć 5 okazji potrzebowaliśmy 10 meczów. Ile bramek strzelił Boguski?

Przepraszam ale nie jet najwolniejszy/najniższy/najsłabszy fizycznie, a technicznie jest jednym z lepszych. Strzał ma dużo lepszy niż większość Wiślaków. Oczywiście jeżeli oceniać go obiektywnie, bo Twoje analizy są doprawdy żenujące.

- Co Ty bredzisz? Jaki strzał życia? Taka to była 100% sytuacja że 8/10 napastników nie trafiłoby z niej w światło bramki, gdybyś kiedykolwiek kopał piłkę wiedziałbyś dlaczego.
- Tym tekstem utwierdziłeś mnie w mniemaniu ze nigdy piłki nie kopałeś. Co w jakimś stopniu Cię usprawiedliwia.
- Bez komentarza...
- Bredzisz...
- Ty za to błyszczysz bez szlifowania, niestety nie wszystko złoto co się świeci ...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.08.2013, 19:53
Boguski zle nie zagrał. Wszystkim u nas piłka odskakiwała i jemu tez, ale przynajmniej probowal cos ogarniac w ofensywie i jakby nie patrzeć był u nas najbardziej widoczny (co w ogole powinno byc dziwne przy takim posiadaniu piłki przez Slask i tylu ich sytuacjach). Na pewno oczy wszystkich byly skierowane na Brozka, ale tak naprawde Boguski zagral najlepiej - nie liczac obroncow. Pozniej Brozek wlasnie za nim, bardzo dobrze sie ustawial, wychodzil na pozycje, ale partnerzy go nie widzieli, no ale to glownie zasluga slabizny w srodku pola, czyli Gargula, Chrapek (ktory zagral najgorszy mecz od dawna), Nalepa (jednak chyba lepiej gra jako obronca), Stjepa to tez chyba same podania do tyłu, jakby malo pewny siebie był jeszcze u nas.

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.08.2013, 20:04
No Guła i Chrapek na bokach grali dużo gorzej niż w środku wg mnie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 05.08.2013, 21:46
Bo między grą na boku a grą w środku jest przepaść. Na boku bez szybkości startowej jest ciężko, a ani Gula ani Chrapek asfaltu nie zwijają. W środku natomiast trzeba się umieć zastawić mieć dobrą kontrolę nad piką i oczy w koło głowy. Do tego precyzyjne podanie zarówno jeśli chodzi o celność jak i siłę i jeszcze przegląd pola i pewność siebie. Wniosek? Trudniej o dobrego środkowego niż o dobrego skrzydłowego. Całe szczęście już mamy i jednych i drugich, przynajmniej potencjalnie.

Smuda jaki by nie był ma jedną zaletę, uczy gry piłką i gry bez piłki, a przynajmniej stara się rugować obawy przed taką grą. Powoduje to, że piłkarz bardziej boi się zjebki trenera niż ew. konsekwencji niedokładności w podaniu. To duży atut bo jak się próbuje to czasem wychodzi, a z czasem co raz częściej. Jak się nie próbuje to nie wychodzi nigdy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 06.08.2013, 10:14
O jakich "setkach" piszesz bo mam wrażenie, że coś Ci się śniło, dobry napastnik na 5 okazji strzela trzy bramki, a w zeszłym sezonie żeby mieć 5 okazji potrzebowaliśmy 10 meczów. Ile bramek strzelił Boguski?

Przepraszam ale nie jet najwolniejszy/najniższy/najsłabszy fizycznie, a technicznie jest jednym z lepszych. Strzał ma dużo lepszy niż większość Wiślaków. Oczywiście jeżeli oceniać go obiektywnie, bo Twoje analizy są doprawdy żenujące.

- Co Ty bredzisz? Jaki strzał życia? Taka to była 100% sytuacja że 8/10 napastników nie trafiłoby z niej w światło bramki, gdybyś kiedykolwiek kopał piłkę wiedziałbyś dlaczego.
- Tym tekstem utwierdziłeś mnie w mniemaniu ze nigdy piłki nie kopałeś. Co w jakimś stopniu Cię usprawiedliwia.
- Bez komentarza...
- Bredzisz...
- Ty za to błyszczysz bez szlifowania, niestety nie wszystko złoto co się świeci ...
Natomiast Ty, podajesz tak rzeczowe kontrargumenty, że po prostu głowa mała... To, że mamy piłkarzy jeszcze gorszych technicznie od Boguskiego czy o gorszym strzale go nie rehabilituje bo on jest napastnikiem a nie Ci inni piłkarze. Co z tego, że jest lepszy technicznie od Burligi? Tylko dlatego jest dobrym napastnikiem? Jeśli takie jest kryterium to jest sporo bramkarzy którzy są "dobrymi napastnikami" zgodnie z tym kryterium.

W samym meczu z Legią przestrzelił 3 setki w innych meczach pojedyncze okazję się zdarzały ii Boguski je marnował. Dobry napastnik to taki który potrafi kopnąć obok bramkarza z kliku metrów częściej niż 3 razy w roku. Nawet przeciętnemu ta sztuka uda się częściej. Spokojnie w sezonie znajdzie się 10 bardzo klarownych setek dla Boguskiego a on strzelił 3 bramki... Czyli dla oddania obrazu nędzy i rozpaczy mniej niż Garguła mielący orbita. A Boguski się mocno starał braku zaangażowania to akurat nie można mu zarzucić.

- to czekam na linki video z podobnymi strzałami Boguskiego z ostatnich 2 lat - podpowiem Ci brak dlatego to jest strzał życia a Ty się kompromitujesz. Wyszło mu raz na dwa lata = strzał życia.
- Siła argumentów mnie przytłacza
- czyli twierdzisz, że dobry napastnik to taki który strzeli 2 setki na milenium - możesz rozwinąć myśl? Bardzo mnie to zaciekawiło. Czy może twierdzisz, że w piłce przyznaję się punkty za chęci czy może bramka nie ma 7 metrów szerokości?
- odsyłam do meczu z legią 2 razy kilka metrów od bramki rezultaty jak na dobrego napastnika bardzo ciekawe. No ale zapomniałem, że tak świetnie grasz w piłkę i argumentujesz, że pokazanie konkretnych sytuacji jest brednią. Gwarantuję Ci, że znajdzie się więcej takich cudów w wykonaniu Boguskiego
- no cóż to jest kwestia przekonania ale Boguski jeśli chodzi o przełamanie = Sikorski.

Zresztą i tak odpiszesz bzdura/brednia/bez komentarza jako alfa i omega piłki w sumie wystarczy, że tak napiszesz...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 06.08.2013, 11:34
A kto ci powiedział że Boguski jest napastnikiem? Moim zdaniem jest ofensywnym pomocnikiem który powinien grać tuż za Brożkiem. A to, że grał u nas jako żądło jest jedynie wynikiem braku alternatywy. Kapujesz?

W meczu z Legią gdyby Boguski strzelił trzy bramki, sędzia podyktowałby trzy karne więc co za różnica. Pomijając że ja sobie trzech zmarnowanych setek z Legia nie przypominam. Może wrzucisz skrót zamiast bajkopisać?

Ostatnio właśnie kopnął obok bramkarza w światło bramki, jak w książce pisze, a tobie dalej mało. Strzelił trzy bramki czyli 10% wszystkich a w ilu meczach grał? Bo miś go raczej nie wpuszczał.

-tłumaczyłem ci że przez ostatnie dwa lata nie było gry, więc i strzałów nie było
-czyli twierdzisz, że dobry napastnik to taki który strzeli 2 setki na milenium - możesz rozwinąć myśl? Bardzo mnie to zaciekawiło. Czy może twierdzisz, że w piłce przyznaję się punkty za chęci czy może bramka nie ma 7 metrów szerokości? Zwyczajnie nie rozumiem tego słowotoku nie niosącego w sobie żadnej treści.
-gdzie ty pokazałeś konkretne sytuacje? Twoje wyobrażania nic więcej, wklej link to pogadamy.
-Jak wypisujesz bzdury typu Każdy potrafi zagrać klepkę z kimś kto się dobrze ustawia to nie można tego nie skomentować.

Zresztą, co będziemy gadać o przeszłości. Za jakiś czas się okaże czy powinieneś ćwiczyć czy nie. Ja radzę ćwiczyć.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 06.08.2013, 13:22
A kto ci powiedział że Boguski jest napastnikiem? Moim zdaniem jest ofensywnym pomocnikiem który powinien grać tuż za Brożkiem. A to, że grał u nas jako żądło jest jedynie wynikiem braku alternatywy. Kapujesz?

W meczu z Legią gdyby Boguski strzelił trzy bramki, sędzia podyktowałby trzy karne więc co za różnica. Pomijając że ja sobie trzech zmarnowanych setek z Legia nie przypominam. Może wrzucisz skrót zamiast bajkopisać?

Ostatnio właśnie kopnął obok bramkarza w światło bramki, jak w książce pisze, a tobie dalej mało. Strzelił trzy bramki czyli 10% wszystkich a w ilu meczach grał? Bo miś go raczej nie wpuszczał.

-tłumaczyłem ci że przez ostatnie dwa lata nie było gry, więc i strzałów nie było
-czyli twierdzisz, że dobry napastnik to taki który strzeli 2 setki na milenium - możesz rozwinąć myśl? Bardzo mnie to zaciekawiło. Czy może twierdzisz, że w piłce przyznaję się punkty za chęci czy może bramka nie ma 7 metrów szerokości? Zwyczajnie nie rozumiem tego słowotoku nie niosącego w sobie żadnej treści.
-gdzie ty pokazałeś konkretne sytuacje? Twoje wyobrażania nic więcej, wklej link to pogadamy.
-Jak wypisujesz bzdury typu Każdy potrafi zagrać klepkę z kimś kto się dobrze ustawia to nie można tego nie skomentować.

Zresztą, co będziemy gadać o przeszłości. Za jakiś czas się okaże czy powinieneś ćwiczyć czy nie. Ja radzę ćwiczyć.
Ja nie twierdzę, że jest napastnikiem wręcz odwrotnie... Twierdzę że jest wyjątkowo słabym napastnikiem czy podwieszonym czy nie nie ma różnicy.
http://www.meczyki.pl/skroty/24885/w...rszawa_12.html
Nie trzeba długo czekać pierwsza setka 00:01
druga setka 1:22
trzecie steka (i mój osobisty faworyt) 2:03

Gdyby sędzia wydrukował bramki nie mógł bym mieć zastrzeżeń do Boguskiego a o to się teraz rozchodzi.

Chciałbym, żebyś teraz przeprosił za tego bajkopisarza ale coś mi się wydaję, że klasy zabraknie...

W sezonie 2012/2013 zagrał w sumie w 26 meczach z czego aż 17 w podstawowej 11 więc drogi Drozdzie znowu mijasz się z prawdą o kilometry. Ale to oczywiście ja opowiadam bzdury bez podstawy

- a ja Ci tłumaczę, że jak coś ze znojem wypracowano to Boguski to rasowo kiepścił
- Którego z pytań nie rozumiesz? Są trzy proste pytania na Twój zarzut, że opowiadam brednie jeśli nie potrafisz się do tego ustosunkować radzę zwiększenie ilości czytanych książek. Tak dla ułatwienia

Po kolei:
- ja twierdzę, że Boguski jest słabym napastnikiem bo marnuje nawet najłatwiejsze sytuację - prawda czy fałsz (zobacz sobie jeszcze raz Legie i ostatnio Śląsk dla przykładu)
- Boguski ma chęć do gry ale nie ma z tego goli, punktów asyst = jest słaby. Czy Twoim zdaniem piłkarz ofensywny który nic nie daje zespołowi jest przydatny?
- Bramka ma 7 metrów szerokości - bramkarz Śląska jest węższy od Bramki wystarczy strzelić obok bramkarza a nie w zasięgu jego ramion.

- wkleiłem Ci Legię reszty tej degrengolady mi się przeglądać nie chce. Ale gwarantuję Ci, że tak jak nie pamiętałeś o akcjach z Legią również w innych meczach bywało podobnie.
- może inaczej każdy zawodowy piłkarz potrafi odegrać z pierwszej piłki do kolegi obok? Twierdzisz, że tak nie jest?

Tak Boguski grał z braku laku i jest beznadziejny - tak trudno to zrozumieć?

Zresztą zobaczymy nawet nie wiesz jak bardzo bym chciał się mylić i co do Boguskiego.

Dalej mam nadzieję, że co do Brożka się też myliłem - za kilka meczy będzie wiadomo musi trochę pograć w pierwszym składzie.
Ostatnio edytowane przez Ajax : 06.08.2013 o godz. 13:27.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.08.2013, 13:48
- Bramka ma 7 metrów szerokości - bramkarz Śląska jest węższy od Bramki wystarczy strzelić obok bramkarza a nie w zasięgu jego ramion.
Pozwolę sobie wtrącić się w waszą niezwykle zajadłą dyskusję:
Po to bramkarz wychodzi, żeby zmniejszyć powierzchnię bramki "dostepną" dla napastnika.
Obrazowo: Jeśli staniesz metr przed np autokarem to nie zobaczysz Błoni obojętnie jak duże są.
Jeśli chodzi o tę sytuację, to nie wiem czy to bardziej szczęście, czy umiejętności po stronie Gikiewicza, ale Boguski strzelił tam, gdzie powinien. Wiele lepiej nie mógł się zachować, uderzył właśnie w w/w "dostępną" część bramki. Co innego, że irytował mnie cały mecz
Ostatnio edytowane przez filemon : 06.08.2013 o godz. 13:52.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 06.08.2013, 13:52
filemon napisał(a):Wyświetl post
Pozwolę sobie wtrącić się w waszą niezwykle zajadłą dyskusję:
Po to bramkarz wychodzi, żeby zmniejszyć powierzchnię bramki "dostepną" dla napastnika.
Obrazowo: Jeśli staniesz metr przed np autokarem to nie zobaczysz Błoni obojętnie jak duże są.
Jeśli chodzi o tę sytuację, to nie wiem czy to bardziej szczęście, czy umiejętności po stronie Gikiewicza, ale Boguski strzelił tam, gdzie powinien. Wiele lepiej nie mógł się zachować. Co innego, że irytował mnie cały mecz
Boguski i Gikiewicz zrobili wszystko jak powinni. Bramkarz miał refleks albo farta, co jednak jest bez znaczenia, bo dobry bramkarz musi mieć farta.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 06.08.2013 o godz. 14:22.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 06.08.2013, 14:04
Niech się Ajax powyżywa na Boguskim - widać daje mu ta jakąś satysfakcję ...
Tak to jest jak się na okrągło ogląda Messiego.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 06.08.2013, 14:13
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Boguski i Gilewicz zrobili wszystko jak powinni. Bramkarz miał refleks albo farta, co jednak jest bez znaczenia, bo dobry bramkarz musi mieć farta.

Jasne Gilewicz dobrze skrócił kąt, Boguski strzeli nie najgorzej (gdyby nie instynkt to by wpadło)

Ale wystarczyło strzelić w prawy dolny róg i nikt by się nie zastanawiał jak dobry jest Gilewicz.
Po prostu nie jest to taka pierwsza setka zmarnowana przez Boguskiego raz może się każdemu zdarzyć ale bez przesady.

Tak dla zobrazowania sytuacji:

Nie chodzi o żadne wyżywanie się Grantar takie jest moje zdanie ktoś je podważył więc przedstawia argumenty (zdjęcia, filmy, statystyki) dlaczego tak sądzę.
Ostatnio edytowane przez Ajax : 06.08.2013 o godz. 14:22.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 06.08.2013, 14:20
Gilewicz, Gilikewicz. Najs!

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.08.2013, 14:44
Boguski powinien strzelać po ziemi. Bramkarz szedł już w przeciwnym kierunku i jedynie co mógł zrobić to wystawić rękę (co zrobił). No i w tą nieszczęsna rękę trafił.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 06.08.2013, 15:57
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Boguski powinien strzelać po ziemi. Bramkarz szedł już w przeciwnym kierunku i jedynie co mógł zrobić to wystawić rękę (co zrobił). No i w tą nieszczęsna rękę trafił.
Przeciez on nawet nie celowal. Jesli sztuka jest oddac strzal w swiatlo bramki to o czym my tu gadamy.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 06.08.2013, 16:52
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Przeciez on nawet nie celowal. Jesli sztuka jest oddac strzal w swiatlo bramki to o czym my tu gadamy.
Właśnie ..o czym ... niektórzy chyba nigdy w życiu nie strzelali w pełnym biegu bez przyjęcia, z mocno zagranej piłki ..... im się wydaje że w tedy się "celuje" po rogach ....
chyba w fifa 2012 .....
Odpowiedz cytując
POtey
Member

Od: 07.2005

Stary 06.08.2013, 17:24
Właśnie ..o czym ... niektórzy chyba nigdy w życiu nie strzelali w pełnym biegu bez przyjęcia, z mocno zagranej piłki ..... im się wydaje że w tedy się "celuje" po rogach ....
chyba w fifa 2012 .....
Nie wiem, nie grałem nigdy w klubie na jakimś szczeblu ligowym, ale w amatorskich rozgrywkach ludzie tak robią bez problemu, a co dopiero zawodowy piłkarz? Kwestia ustawienia odpowiednio nogi, jako ofensywny piłkarz w zawodowej lidze, to powinna być dla niego formalność. Nie wmawiaj ludziom, że brak umiejętności napastnika/ofensywnego pomocnika, to wysoki kunszt i fart bramkarza.
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
Odpowiedz cytując
quenta
Junior Member

Od: 04.2013

Stary 06.08.2013, 17:27
Grantar dobrze mówi. Za dużo gracie w Fifę, zamiast pokopać z kolegami na boisku. Boguski ledwo zdążył,więc trudno mówić o celowaniu. Spróbujcie czasem poznać rzeczy o których piszecie...

Zdjęcie poniżej pokazuje, że prawa strona odkryta, ale też w prawo trudniej trafić. Ułamki sekund, bramkarz skraca kąt i naprawdę nie jest łatwo.
Powód: Spojrzenie na sytuacje z innego kadru
Ostatnio edytowane przez quenta : 06.08.2013 o godz. 18:34.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.08.2013, 17:46
chyba w fifa 2012 .....
Racja, tylko to zdjęcie pokazuje jak wyborną sytuację miał Boguski, dośrodkowanie dostał idealne, do nogi, miejsca dużo, bramkarz w środku, odkryta prawa strona bramki, Gikiewicz by nie zdążył gdyby strzał poszedł prosto czyli w duża odkrytą częśc bramki. Boguski strzelał niestety po przekątnej i co gorsza podniósł piłke. gdyby dał po ziemi byłby gol:

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 06.08.2013, 20:34
Tylko, że Boguski był częściowo zasłonięty a piłka była bita mocno, a on ją zobaczył w ostatniej chwili, w dodatku lekki kozioł, że tuż przed nim w ziemię trafiła. Dodaj do tego conajmniej 30 metrowy sprint i uderzenie w pełnym biegu półwślizgiem. Zważywszy na te fakty uderzył dobrze. Przy takiej piłce wystarczy milimetr na bucie i jest pudło. Wcale bym się nie złościł jakby jakikolwiek piłkarz zwyczajnie spudłował w takiej sytuacji. Zdarzało się dużo lepszym od niego.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 06.08.2013 o godz. 21:25.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.08.2013, 20:49
To jeszcze kilka słów ode mnie, głównie o postawie Boguskiego w meczu ze Śląskiem.
http://futboltotalny.blogspot.com/20...szcze-bod.html
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
Samoth
Senior Member

Stary 08.08.2013, 12:47
POtey napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, nie grałem nigdy w klubie na jakimś szczeblu ligowym, ale w amatorskich rozgrywkach ludzie tak robią bez problemu, a co dopiero zawodowy piłkarz? Kwestia ustawienia odpowiednio nogi, jako ofensywny piłkarz w zawodowej lidze, to powinna być dla niego formalność. Nie wmawiaj ludziom, że brak umiejętności napastnika/ofensywnego pomocnika, to wysoki kunszt i fart bramkarza.

Ręce opadają...
Znowu sypnęło "znawcami" naszej ulubionej kopanej w najwyższej klasie rozgrywkowej. Zamiast wylewać kubły pomyj na "Bogusia", proponuję zajęcie jego miejsca w składzie i pokazanie motłochowi, jak się powinno wykorzystywać sytuacje, o której mowa w poprzednich postach.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów