|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Mecz pomiędzy Koroną a Wisłą zakończy się | |||
| Zwycięstwem gospodarzy |
|
18 | 16,36% |
| Remisem,ciężki teren, ciężki mecz. |
|
22 | 20,00% |
| Zwycięstwem Wisły! |
|
70 | 63,64% |
| Głosujących: 110. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Moim zdaniem Sarki w ofensywie na minus, w defensywie na plus. Stolarski się uczy na własnych błędach, na szczęście dziś bez konsekwencji.
Bunoza całkiem przyzwoicie - swoje zrobił. Małecki był dziś bezproduktywny. Do niego dorzucę Wilka - dwa filary z ekipy Maaskanta obecnie grające piach. Boguski - mogłoby go dziś nie być. Miskiewicz wyciąga znów swoje. Głowacki trzyma solidny poziom. Garguła bezsprzecznie gracz meczu. Co do spotkania - zamiast napastnika mamy strzały z dystansu - całkiem ciekawe rozwiązanie. Dziś skrzydła zawiodły, za to środek miał dzień konia. Obyi fart utrzymał się jak najdłużej. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
HAHA. Brawa za 3 punkty się należą, i może najlepiej zamknąć już ten temat i o meczu nie rozmawiać bo bieda straszna.3-2 AEJAO E: Kaan - wypracował karnego to troche dla mnie na wyrost. Dziękujmy niebiosom ze odcięły prąd obrońcom scyzoryków i zrobił Nam karnego. Brawo Chrapek! Brawo. Nogi się nie ugięły - szacun! Szarki cały mecz piach, a tu zrobił akcje meczu ![]()
Ostatnio edytowane przez szprotson : 29.07.2013 o godz. 21:00.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Od razu mówię, że meczu nie oglądałem.
Skoro Burliga wszedł w 77 minucie a wypracował karnego to dlaczego nikt nie pisze o nochalu Smudy? ![]() Równie ważne jak wygrana jest strzelenie 3 bramek w jednym meczu bez napastnika A to cieszy potrójnie. Mimo wszystko Paweł wracaj jak najszybciej.![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
Tak masz racje, gdyby tam był Brożek to myśle ze byłoby 3:0 dla nas. Ciekawe kiedy ostatni raz Brożek trafił do siatki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() Z resztą się zgadzam. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
"Bo artysta syty nie ma nic do powiedzenia Chce picia i jedzenia, nie chce nic zmieniać Artysta głodny jest o wiele bardziej płodny" |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Nie mogło być 3-0 dla nas bo było 2-1... coś z liczeniem u kolegi ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jakby mało było mi trzech punktów w Kielcach, to jeszcze weszło dodatkowo słodzi...
Cytat:
![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Online |
|
|
kilka obserwacji.
1. pierwsza bramka Garguły, ok, szczęśliwy rykoszet, ale z ujęcia zza bramki widać, że szło gdzieś w okolice słupka; szczęściu trzeba pomóc. 2. obie bramki Korony to straszne błędy w obronie. 3. zastanawiałem się, co by było, gdybyśmy mieli mniej szczęścia i przegrali to 1-2. zostałoby to i owo: piękna brama Garguły, kilka akcji Chrapka, niezły pressing, dobry Miśkiewicz, wrażenie, że zaczyna się team. 4. Smuda to nie jest zły trener na te czasy. oglądałem w knajpie w stolycy (praca), miłe uczucie ![]() czy nadobny Fabian dotknął piłkę w ogóle? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Przeciwnikom Smudy mówie (bez względu na następne wyniki), zapraszam na kolejny mecz.
Po występie Wilka mówię,nie mam uwag dlaczego ławka... ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Nie, ale odmienił losy meczu, bo wszedł przy 2-2.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Grali co umieli....najważniejsze, że im się chciało i to się opłaciło w ostatniej minucie. Brawo za 3 pkt...mogą przegrać mecz, ale muszą gonić i tak według mnie było... dziś dużo szczęścia, ale taki jest futbol i za to go kochamy...były emocje do końca ( obrona Miśkiewicza i karny dla nas) tym bardziej cieszy zwycięstwo że, na wrogim terenie....teraz kolejna twierdza - Wrocław do zdobycia...nadzieja umiera ostatnia...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ze Śląskiem będzie ciężko, to samo z Jaga Stokowca.
Mój scenariusz jeden punkt w tych meczach. Jak na ten materiał ludzki to i tak niezły wynik będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Mamy dużo szczęścia, bo Franio od 75 ustawił turbodefensywę i bronił wyniku, a wygrał. Do tej drużyny potrzeba jeszcze 5 przyzwoitych zawodników, bo póki co to za bardzo na sztukę nie ma kto grać na niektórych pozycjach ![]() Przed bramką dostał piłkę na prawej stronie obrony i zrobił klasyczny B-klasowy wyjazd w aut. ![]()
Ostatnio edytowane przez zim zum : 29.07.2013 o godz. 21:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nieważny styl i okoliczności w jakich te 3 pkt zdobyliśmy. Najważniejsze, że w końcu wygraliśmy z tymi pajacami na ich terenie. +3 nad parchactwem.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Skala normalna, polska, zdroworozsądkowa, nie z tvnu lub innego na czasie badziewa, którego gość po 28 roku zycia wstydziłnby się zainsynuować : skala 1-10 Miśkiewicz 6 (troche zawalił przy 1 bramce, ale kilka razy uratował) Stolarski 5 Głowacki 6 Nalepa 4 Bunoza 5 Stjepanovic 2 Garguła 7,0 Chrapek 6 Sarki 4 Małecki 4 Boguski 3 --- Burliga 4 Wilk 4 jak w kickerze ![]() oceny raczej lepsze po 5 browarach niż na trzeźwo gimnazjalisty z kickera |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
A jakby jakimś cudem ugrali z Belgami jakiś remis to może będą się nastawiać raczej na rewanż niż na nas. I m.in. w tym szansa na remis we Wrocku. |
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Aż ciężko uwierzyć że mamy aż 4 pk z taka ekipą grajków Naprawdę ciężko
![]()
UBUNTU
linux for human beings |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Gramy gorzej niż rok, czy dwa lata temu, ale wygrywamy i to po golu w 94 minucie.Przypomne, że rok temu też był gol w 90 minucie, ale w tyłek.
Co by nie mówić, ale dokładnie tak grają drużyny Smudy - gryząc trawę do samego końca. Myślałem, że dłużej mu zajmie odciśnięcie swojego piętna na zespole, a tu niespodzianka. Imho to dobry trener na te ciężkie czasy, a Wisła, mimo, że od jej oglądania zęby bolą, po raz pierwszy do dłuższego czasu mnie rozweseliła, zamiast zdołować. Aż mi sie zechciało na forum zaglądnąc! ![]() ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bez przesady, w tej lidze każdy może... przegrać z każdym. Jakby nie patrzeć dzisiaj to bardziej Korona z nami przegrała, niż my wygraliśmy ten mecz - w pierwszej połowie cisnęła nas niemiłosiernie, w drugiej zepsuła dwie setki. Oczywiście w żadnym razie nie mam zamiaru z tego powodu płakać, czy twierdzić, że powinniśmy zrzec się punktów
Po prostu trzeba przyjąć do wiadomości, że możemy zdobywać punkty w meczach, w których nie będziemy stroną lepszą i tracić oczka tam, gdzie uda się rywala zdominować. Taki urok tej ligi, że o wyniku bardziej decyduje suma farta niż umiejętności. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Pół dnia mi dziś siedziało, że Garguła to taki polski Kaka, dobry gracz, potem kontuzja, transfer i koniec bajki. Zobaczymy czy to tylko przebłysk i jedno meczowy dzień konia, czy może w końcu zacznie spłacać swój kontrakt. Co najmniej na tydzień o 180 stopni zmienią się poglądy połowy forum co do Garguły po tym meczu
Fajnie, że Chrapek nie boi się odpowiedzialności i podszedł do karnego, chociaż czułem, że będzie pudło. Teraz czekać na napastnika, który złapie formę, (może być i Brożek, bo w moim mniemaniu, jeżeli będzie mu kto miał podać dalej jest top zawodnik, który może w naszej buraczanej lidze strzelić minimum 15 goli) i ten sezon wcale nie musi być, aż taki stracony jak wszyscy twierdziliśmy, ale z drugiej strony jedna jaskółka wiosny nie czyni i należy się wstrzymać z hurraoptymizmem. |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przeciez gdyby na boisku dalej byl Malecki, to on by poszedl zamiast Burligi w tej ostatniej minucie.
I wiadomo co by bylo. Strzal w kierunku Radomia i pretensje do Sarkiego. Czyli: brawo zmiany Smudy! ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Zamiana Szczepanowicza na Sobola póki co wygląda marno-żałośnie.... Masakra każde plus przypisywane za tą kopaninę dla Smudy powinny brutalnie zrównoważyć komedię zamiany.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wynik cieszy, ale trzeba zachować chłodne spojrzenie. Można teraz pochwalić zawodników za determinację, trenera za przygotowanie do meczu i zmiany, ale jak przegramy 2 następne mecze, znowu będzie wieszanie psów
![]() Dlatego tak jak ktoś pisał wyżej, to zwycięstwo jest bardzo cenne w perspektywie następnych meczów. Jeśli uda się ugrać od 1 do 3 pkt w tych dwóch meczach będzie bomba. Jak 6 to kosmos. Jak zero to na forum zapanuje wielki gniew ![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Gramy tak że da się to oglądać.
Chrapek zaczyna pokazywać pazurki. Garguła - przy Chrapku może się jeszcze rozwinąć ![]() Sarki - ja jednak dałbym mu kredyt zaufania, jest chimeryczny ale potrafi jednym zwodem zmienić losy meczu. Małecki - słabo ale jest potrzebny ( na razie ) na boisku Boguś - jak to Boguś, niby jest, niby coś biega, ale pożytek nie za duży. Potencjał też. Stjepanović - trochę szybciej i będzie lepiej, kredyt zaufania, NA RAZIE WILK NA ŁAWĘ, kultura piłkarska wyrażnie po stronie Ostoji. Cała obrona na duży plus, są błędy ale piłka dosyć szybko wychodzi z tej strefy, Głowa w normie, Bonanza, Nalepa i Stolarski na plus. Miśkiewicz - duuuży plus za cały mecz, obok Chrapka i Garguły współautor 3 punktów. Generalnie momentami w środku wygląda to fajnie piłka szybko chodzi, "dzieje się", znacznie przyjemniej się to ogląda bo w końcówce ubiegłego sezonu nie można było na trzeźwo na to patrzeć. Dojdzie Brozio i powinno być lepiej w napadziorze ( o gorzej naprawdę trudno), środek wygląda obiecująco, tyły też. Póki co, po 2 kolejkach, umiarkowany optymizm. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Heh, trzeba na tydzień odpuścić sobie Orbita i hejt. Brawo Wiślacy ![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jakich znowu stoperów? To Stjepanovic zostawił kolesia wbiegającego w pole karne...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Tak.....chwilami.
A co do braku szybkości: ... toć przecież podstawa w piłce .... Żartujesz. Obrona zagrała dużo lepiej z Górnikiem. W tym meczu mogliśmy stracić 5 bramek. Tak w ogóle trzeba na trzeźwo popatrzeć: gdyby w 92 minucie Miśkiewicz nie wybronił w beznadziejnej sytuacji wynik byłby odwrotny więc .... spokojnie ! Jeszcze nie raz dostaniemy buki ... tej drużynie brakuje: - napastnika w formie - Małeckiego w formie - klasowego defensywnego pomocnika (może rywalizacja Stiepy i Wilka coś poprawi) - kilku zmienników
Ostatnio edytowane przez Grantar : 30.07.2013 o godz. 08:00.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Indywidualnie najbardziej zawalił Wilk. Potem Stjepanović. Potem Głowacki. Potem Bunoza. Najbardziej Wilk, bo się do dupy ustawił. On poszedł zaasekurować skrzydło, bo było 2 na 2. Tylko, że zrobił to tak fatalnie, że koledzy myśleli, że on wchodzi w lukę po stoperze i przysnęli - stąd wzięły się kolejne błędy. Na dodatek skrzydło wcale nie wymagało asekuracji, więc Wilk był właściwie wykluczony z akcji, bo ustawił się plecami do tego, co działo się w polu karnym, a z tego, że kontrolował wzrokiem piłkę nic mu nie przychodziło, bo był od niej zbyt daleko. Stjepanović mógł zażegnać zagrożenie, gdyby przechwycił Sobolewskiego. Ale nie zrobił tego, bo w pole karne poszedł już Wilk. Nie dość, że Stjepanović musiałby zbiec w to samo miejsce, to jeszcze odsłoniłby drugie tempo akcji. Gdyby Stjepanović pobiegł za Sobolewskim, naraziłby drużynę na strzał zawodnika wbiegającego w drugie tempo albo na to, że Korona przechwyci piłkę zaraz przed szesnastką i w taki czy inny sposób zakończy akcję korzystając z tego, że defensywa Wisły będzie już zupełnie zdezorganizowana. Głowacki mógł zażegnać zagrożenie, gdyby uprzedził Sobolewskiego, ale był przekonany, że albo Wilk zajmie strefę stopera, albo Stjepanović pójdzie za zawodnikiem i wtedy ewentualnie Głowacki próbowałby blokować uderzenie z drugiego tempa, albo ze zbiórki, poprzez wyskoczenie z linii obrony. Głowacki miał najlepszy przegląd pola w tej sytuacji i jako szef defensywy powinien był podjąć decyzję, ale wiedział też, że ma kogoś za plecami - kogoś prawdopodobnie wyższego i silniejszego od Stolarskiego, czyli jeżeli Głowacki wyjdzie do Sobolewskiego, dostanie wrzutkę za plecy, która prawdopodobnie skończy się bramką. Bunoza też mógł zażegnać zagrożenie, gdyby wiedział, że Wilk go asekuruje. Z asekuracją miał obowiązek zachować się agresywniej i kiedy Nalepa bardziej wyblokowywał akcję, to Bunoza powinien zaatakować piłkę i spróbować ją odebrać/wybić. Ale mógł to zrobić TYLKO przy założeniu, że ma asekurację, bo bez tego było 2 na 2. Wnosząc z jego ustawienia, nie miał pojęcia, że Wilk go asekuruje albo był zbyt zmęczony żeby skojarzyć fakty. ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|