|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy tu można "kibicować""innym polskim druzynom w Europie? | |||
| Tak. Bo chodzi o polskie druzyny |
|
117 | 31,97% |
| Nie. Bo na tym forum liczy sie tylko Wisła |
|
249 | 68,03% |
| Głosujących: 366. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jakże przykro mi z powodu Manuela... Życzę Wam by wrócił on jak najszybciej do zdrowia - by później nie było wymówki, że nie zakwalifikowaliście się do pucharów z powodu plagi kontuzji.
Ostatnio edytowane przez Usulovski : 10.08.2011 o godz. 13:01.
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Przeczytaj moj post w temacie ekstralasa, zanim sie napuszysz do granic mozliwosci.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Mi Legia była obojętna. Chociaż wolałem , żeby odpadła
Kibicuję z całego serca Śląskowi, a kibicowałem z sentymentu Jagiellonii ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Każdy oczywiście ma prawo kibicować komu chce i jarać się czym chce i świadczy to tylko i wyłącznie o nim. |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jakoś jak Amica grała w pucharach nie potrafiłem jej kibicować , cieszyłem się jak w końcu odpadli , natomiast nie wiem czemu ale jak gra Legia to wcale nie życzę im źle . Nie będę się jakoś przesadnie cieszył ich sukcesami , ale wolę już , żeby wygrała Legia niż jakieś Turki czy inne wynalazki
![]() A Śląskowi i Jagielloni wiadomo kibicowałem z całego serca . |
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Orzeu w opcji edytuj jest opcja usuń. Więc możesz usuwać posty bez pomocy moderatora.
Powód: błąd.
Ostatnio edytowane przez Kamil17ABG : 10.08.2011 o godz. 13:57.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A czemu kompromitacja?Większą to było rozwalanie różnych tematów przez powtarzające się, te same 'dyskusje'
Wiem że takie rzeczy to nie jest temat do ankiet, bo to powinna być oczywistość ale chcieli demokracji?Proszę bardzo - mimo iż wynik nie jest miarodajny a każda nieprzychylna Wiśle osoba może 'na złość' zagłosować to już widać że wynik jest jasny.Zdecydowana większość nie życzy sobie. Niech jeszcze popłaczą sobie chwile w tym temacie a potem mam nadzieje, że nie będzie kolejnych dyskusji a każde publiczne podniecanie się wynikami naszych rywali, będzie 'nagradzane' a dyskusja ucinana nim się zacznie. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
orzeu no to teraz wyjdziesz nie tylko na tego, ktory nie jest postepowym Polakiem i nie kibicuje polskim druzynom, ale nawet na tego, ktory dzieli kibicow
![]()
Ostatnio edytowane przez kreseq : 10.08.2011 o godz. 15:30.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Ja życzę jak najlepiej Śląskowi i Legii , jedyne kluby którym bym nie kibicował w pucharach to Cracovia ze wszystkimi swoimi zgodami , oraz Ruch Chorzów ...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Co do ankiety, oczywiście druga opcja. W tym roku jednak stało się tak, że w gronie polskich drużyn walczących o fazę grupową jest WKS, więc również im z całego serca kibicuję. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Co na to Cypryjczycy, myślisz że nie traktują Wisły jako mistrza Polski. Czyli klub reprezentujący Polskę, mimo że nie nazywa się reprezentacja. Jak Jaga dostała w cyce to myślisz że ktoś w Kazachstanie myślał inaczej niż "skopaliśmy Polakom tyłek". Dlatego Polskę, a więc i Ciebie mam nadzieję, reprezentuje Wisła, Śląsk i każda inna drużyna czy sportowiec przyznający się do obywatelstwa. A nawet nawalony kibic szczający gdzie popadnie, jeżeli jest Polakiem. Dlatego złe życzenia dla kogokolwiek, to odmrażanie własnych uszu.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Mi tam sprawia radość jak Polskie drużyny (no dobra oprócz Lecha-ale oni się za bardzo mają za "ah" i "oh) wygrywają w pucharach i np.tacy pewni Turcy odpadają z nami.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Spiewasz na stadionie np. "Tylko Wisła Kraków Nasz TS" ? E:Kresku uważaj bo zaraz ktoś na Ciebie strzeli że możesz rzucać inwektywy E2:Jednak sory, jeśli moj post jak go przeczytasz Cie obrazi, to nie bierz do siebie. Zapomaniałem ze to jest Hyde Park Sportowy i w większości wypowiadają sie tu telewizyjni kibice piłkarskiej druzyny Wisły Kraków. Więc w sumie mnie to wali,kibicujcie komu chcecie i tak na stadionie sie zapewne nie spotkamy.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 10.08.2011 o godz. 17:42.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Kazdy ma w sercu ojczyzne i swoja mala ojczyzne. Tak trudno to zrozumiec?
Szanujcie swoje korzenie, ludzi ktorzy dla waszych miejsc byli wielcy i siebie samych. Sorry ale musze spytac, czy kilka osob z tad to polgowki ? ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Gdyby traktowali to by się zaśmiali po wylosowaniu bo Piast Gliwice przegrał mecz kontrolny z outsiderem ligi Cypryjskiej. Aha.. czyli przejdziemy Wisłę z palcem w dupie bo spadkowicz od nas wygrał z Piastem Gliwice , z Polski są a że Wisła też jest z Polski to przecież to samo. Nie, to nie to samo. Widzisz różnicę? dlatego reprezentacja to reprezentacja. A klub to klub. Gdyby ktoś myślał jak Ty to APOEL z góry by założył że przegra dwumecz a to dlatego bo rok temu Lech wygrał z Manchesterem, Salzburgiem i remisował z Juventusem. A że to nie ma nic do rzeczy bo każdy klub jest inny i klub klubowi nierówny to sraja na to. Bo Wisła to jest Wisła, a Lech to jest Lech. A Piast to jest Piast. Co innego reprezentacja Polski. Wisła reprezentuje Wisłę, a nie Polskę czy na domiar złego reprezentację. Cytat:
Tak by właśnie nie myśleli tylko napisali "spokojnie durnie.. Jagiellonia a Wisła to dwa różne światy i będzie kurewsko ciężej." Jeśli dalej nie łapiesz to prosty przykład - dajmy na xxx klub z naszej ligi wygrałaby z Hajdukiem Kula z Serbii a potem Wisła trafiłaby na Partizana czy Crvene to z góry założyłbyś że z nimi wygramy skoro xxx drużyna z naszej ligi (dużo słabsza od Wisły) dała radę Hajdukowi K? Raczej nie bo tak jak Getafe to nie to samo co Real czy Barcelona. AC Milan to nie to samo co Sampdoria. Tak jakl Borussia Dortmund to nie to samo co Borussia Moenchengladbach czy Manchester to nie to samo co West Hame. Wisła nie reprezentuje Polskiej myśli szkoleniowej, Polskich piłkarzy, trenerów, Legii, Śląska, Arki i tak dalej.. bo to jest klub i każdy klub gra inaczej. To nie jest reprezentacja gdzie jest JEDEN SCHEMAT GRY, CI SAMI ZAWODNICY, TRENER , TAKTYKA I PODEJŚCIE DO MECZÓW. W lidze jest 16 zespołów i jest to równoznaczne z 16 różnymi schematami gry, jej filozofią. Innymi piłkarzami i sztabem szkoleniowym.
Ostatnio edytowane przez CH. : 10.08.2011 o godz. 17:58.
|
||
|
|
Banita
Offline |
|
![]() Patrioci. A ty co czujesz jak śpiewasz: "Nie rzucim ziemi skąd nasz ród... ... Nie damy miana Polski zgnieść Nie pójdziem żywo w trumnę W Ojczyzny imię, na jej cześć Podnosi czoła dumne. Odzyska ziemi dziadów wnuk! Tak nam dopomóż Bóg" Prędzej trzymać będę kciuki za to co Polskie, niż za to co Tureckie czy bolszewickie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ja .......ę co za agent, teraz z Rotą wyjechał.
Modzi śpią więc jeszcze raz mój apel - ignorować, nie cytować, nie wdawać się w dyskusję z michałkiem. Da sobie spokój i zacznie siać ferment na jakimś innym forum. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Antystenes - może przestan pisac w tym temacie i w....iac ludzi.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ja sie dziwie ze Orzeu Cie zwyzywał .....tak słabo.
Podziwiam jego spokoj. Więc koleżko jeśli taki jesteś Patriota to zapierdalaj kupić karnet na Cracovie przeciez pomagasz polskiej piłce. i porównania wyjscia na wojne i walki za kraj do meczy wielu polskich ekip w pucharach za....iście trafne nie powiem. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Przed oczyma duszy mojej mam obraz faceta, który w jednej ręce dzierży chorągiew króla Jagiełły, a w drugiej miniaturkę obrazu Matki Boskiej Częstochowskiej i ogląda w telewizji mecz Legii czy Lecha. Ubrany oczywiście w królewską purpurę, a wszystko okraszone jest polską strawą w postaci chleba ze smalcem, kwaśnicy i golonki. A po skończonej połowie przychodzi do ciebie twoja dziewoja i mówiąc: "daj ać ja pokibicuję a ty poczywaj" siada na fotelu, podczas gdy ty pokładasz się na szezlongu i zapadasz w sen jak Izabela Łęcka. Śniąc oczywiście o sukcesach polskich drużyn. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
dobre.W dziesięciu mnie atakujecie a i tak ja mam rację.. ..jednak prawdą jest, że "tłum ma wiele głów, a nie ma.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Forum kibiców Wisły Kraków tonie w oparach absurdu.
Jako kibic Wisły Kraków kibicuje Wiśle Kraków. Tylko. I nie ma znaczenia czy jesteśmy w finale LM czy w czwartej lidze, czy mamy najlepszą ultrasów czy pikników gryzących słonecznik, czy gralismy w kurniku czy na pięknym stadionie. To podstawa, elementarz, abecadło. W rywalizację wpisana jest prosta zasada: sukces Twojego przeciwnika to Twoja porażka. Tak jest było i będzie. W każdej dziedzinie życia. Odnosnie rankingu i punktów, przewidywanie przyszłości ale bardzo prawdopodobne. Wchodzimy do grupy LE i Legia też wchodzi. Wisła. W lidze nam nie idzie, zajmujemy miejsce piąte. Bez pucharów. W letnim okienku, aby zrównoważyć budżet (brak meczów pucharowych) sprzedajemy zawodników. Osłabieni przystępujemy do nowych rozgrywek. Legia. W lidze idzie jej lepiej, zajmują miejsce pucharowe albo mistrza. Za pieniądze z LE kupują kilku zawodników. Do przyszłego sezonu przystępują wzmocnieni. Nożyce między nami a nimi rozwierają się. Punkty do rankingu zdobyte przez (L) do niczego nam nie są potrzebne. Zdecydowanie wolę przeciwnika, który tkwi w marażmie. Czysta kalkulacja - nic więcej. Pomijając istotę kibicowania o której pisałem na początku, nie wiem jak bardzo błona poprawności politycznej musi wygładzać mózg, aby optowac za czymś co jest wbrew własnym interesom. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
masakra. jeszcze jedno, od kiedy gra polskich drużyn w pucharach ma związek z "dobrem polski"? Jeszcze raz mówie... sukcesy polskich druzyn w pucharach wplywaja na ich konto i dorbek Legii Amiki czy kogos tam sławy nam nie przysporzy i w dupie mam, kluby ktore spiewaja o nożownikach i psach... (oni sa moze z pariotyzmu zwolnieni? wszakże nam nie kibicują... ) to tyle
Dokladnie! ps. pewnie jestesmy zacofani, źli, nietolerancyjni, niepoprawni politycznie, mohery , kibole, prymitywy zwierzęta, bo nie reprezentujemy ''nowoczesnego'' ewolucyjnego myslenia i pogladow. Nie ogladamy tvn-u, nie głosujemy na PO nie kibicujemy polskim drużynom w pucharach i bluzgamy na przeciwników
Ostatnio edytowane przez palikot : 10.08.2011 o godz. 18:46.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ja powiem tak - jeżeli po tym co stało się 11 maja 2010 około 20.53 ktoś jest w stanie autentycznie kibicować i cieszyć się z sukcesów poznańskiego tworu to chyba coś jest z nim nie w porządku jako z kibicem Wisły. W trzymaniu kciuków za zgody, czy Jagę nie widzę niczego złego, ale jarania się Lechem, czy Legią nigdy nie zrozumiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Też dodam coś od siebie - mienie się kibicem WISŁY (i tylko Wisły), KIBICEM, nie sympatykiem, który jak Wisła ładnie gra to kibicuje jej (ale na mecz ligowy z mało atrakcyjnym przeciwnikiem to już nie ma kto pójść), Amiki, która jak gra z Menczesterami, Juventusami i ch.j wie jeszcze z kim to jest też fajnie, bo to "polski" zespół i trzeba im kibicować (chociaż raczej trzeba by powiedzieć sympatyzować), jak grają w pucharach - BZDURA.
Co ma Amika, Legia czy inne zespoły do Wisły w pucharach ? Wisła reprezentuje Wisłę, Amika Amikę, Legia Legię - i tyle ! Wisła oczywiście jest polskim klubem, ale szczerze mówiąc nie widzę na prawdę innych argumentów poza tym, że przy losowaniu obok nazwy Wisła jest flaga Polski. Przecież musi tak być, Kraków nie jest autonomiczny chyba, nie? Jednak najbardziej mnie rozwala argument, że "kibicuję Amice czy Legii bo grają dla dobra polskiej piłki" - ekumenizm piłkarski kur.a jego mać . A co mi z tego, że Amika czy Lech będą dobrze grały w pucharach/lidze/gdziekolwiek ? Wisła przez to będzie klubem bogatszym? Kupi kogoś ? Poprawi się jego infrastruktura ? NIE . To Amika czy Legia będzie bogatsza, bardziej doświadczona, co za tym idzie może zagrażać Wiśle. Inne aspekty były już wielokrotnie wałkowane, więc nie ma sensu do nich wracać.Kolejny argument zwolenników piłkarskiego ekumenizmu - Jak inne polskie ekipy będą grały dobrze w pucharach, to i Wisła na tym zyska, bo inni będą bardziej z respektem podchodzić do polskich klubów. Cóż...na to nawet słów brakuje - i tak na prawdę co nam to da, że będą do nas z respektem podchodzić. Nie widzę żadnego argumentu, poza tym, że będziecie mówić "Ale fajnie, patrzcie się, boja się nas, wrzucimy im kilka bramek i do domu". Jak się ten "respekt" skończył w sezonie 09/10 i 10/11 to nie muszę przypominać. Zaraz ktoś mi pewnie znajdzie argument, że przecież ranking klubowy, i pkt nabijają ! Policz najpierw jeden z drugim czy to kiedykolwiek komukolwiek z polskich ekip pomogło (o ile pamiętam w tym sezonie Śląsk mógłby być rozstawiony w 2 rundzie el. LE) - rzeczywiście arg. zajebisty (jedna sytuacja na kilkanaście lat). Szczerze ? Mam w dupie Legie - klub, kibiców (co nie oznacza, że nie moga być partnerami w rozmowie) i miasto w którym grają. Żałuję, że z Turasami nie dostali solidnego wpierd.lu którego im życzyłem, tak jak teraz życzę tego samego od Spartaka. To samo w lidze. I tak samo jest w przypadku Amiki, Zagłębia czy żydów jak grali z Soligorskiem. Śląskowi oczywiście kibicuje, wiadomo dlaczego, cieszę się z ich sukcesów, ale bez szaleństw. Dla mnie najważniejsze jest moje miasto, co poza tym, to rzecz drugorzędna (w tym aspekcie). Wiec proszę, podajcie mi chociaż jeden SENSOWNY argument, który mówiłby, że powinienem/powinniśmy kibicować innym polskim klubom w pucharach.
Ostatnio edytowane przez Krav : 10.08.2011 o godz. 19:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Przeniosłem tę dyskusje do oddzielnego tematu, zeby nie zaśmiecac innych. To nie znaczy, że będe tolerował pyskówki i wzajemne obrazanie sie.
Wyedytujcie więc swoje, co bardziej ryzykowne posty, bo zaczną sie bany. Czas, start.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ja nie wiem o czym Wy tu w ogóle mówicie. Jedni będą kibicować wszystkim polskim drużynom w pucharach, inni tylko Wiśle, Lechii, Śląskowi i ewentualnie Jadze, a inni tylko Wiśle. Będzie tak niezależnie od tego czy będziecie się tu kłócić do jutra czy nawet do dnia ostatecznego
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() Byle nie epatować tym na forum Wisły bo to większość ludzi drażni i zaczynają się niepotrzebne pyskówki. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|