The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.09.2010, 22:07
Żuraw niech gra ;]
Myślę, że pojedynek z Frankiem dodatkowo go zmotywuje.

Nie wiem czy macie takie samo wrażenie, że Żuraw się stresuje trochę, hehe ;]
Tak nerwowo gra.
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 03.09.2010, 22:11
Ile można , zestawiacie ten zespół na oślep/ Jovanić - Chavez , Cleber , Bunoza- Kirm , Wilk ,Boukhari , Paljić - Małecki ,Pa.Brożek ,Rios / Już tłumaczę 3 stoperów , którzy pilnują tyłów w drugiej linii Wilk jako wielki czyściciel pola ,Kirm lepiej gra na prawym skrzydle , Boukhari może grać jako ofensywny pomocnik tak samo jak Paljić i będą się zmieniać , a jak chodzi o atak Rios ma być typową 10 grającą za plecami dwójki napastników tak jak Forlan wiem , że umiejętności nie takie ale strzał ma i to trzeba wykorzystać i na koniec Małecki i Pa .Brożek . Tak jasno dla wszystkich , dlaczego nikt nie pociągnie sznurów na szubienicy poprzedniego trenera , który beznadziejnie przygotował Wisłę pod względem motorycznym i taktycznym.
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 03.09.2010, 22:13
Ile można , zestawiacie ten zespół na oślep/ Jovanić - Chavez , Cleber , Bunoza- Kirm , Wilk ,Boukhari , Paljić - Małecki ,Pa.Brożek ,Rios / Już tłumaczę 3 stoperów , którzy pilnują tyłów w drugiej linii Wilk jako wielki czyściciel pola ,Kirm lepiej gra na prawym skrzydle , Boukhari może grać jako ofensywny pomocnik tak samo jak Paljić i będą się zmieniać , a jak chodzi o atak Rios ma być typową 10 grającą za plecami dwójki napastników tak jak Forlan wiem , że umiejętności nie takie ale strzał ma i to trzeba wykorzystać i na koniec Małecki i Pa .Brożek . Tak jasno dla wszystkich , dlaczego nikt nie pociągnie sznurów na szubienicy poprzedniego trenera , który beznadziejnie przygotował Wisłę pod względem motorycznym i taktycznym.
Odpowiedz cytując
STARY WIŚLAK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.09.2010, 11:32
Lysy napisał(a):Wyświetl post
-------------------------------------------------Pawełek-----------------------------------------------
---------------------------Singlar-----------Bunoza--------Cleber----------Diaz-------------------
---------------------------Paljić----------------Wilk--------Rado-----P.Brozek---------------------
------------------------------------------Rios------------Małecki------------------------------

Chciałbym zobaczyć środek Wilk - Rado . Powiew młodości i chyba jedyne pozycje w klubie o które w najbliższych latach nie będziemy się martwić. Rado zaprezentował z Ruchem kilka ciekawych akcji - pokazał, że nie m kompleksów w drużynie w której piłkarze zarabiają po kilkadziesiąt razy więcej niż on. Wilk to wiadomo, czyści pole lepiej niż Sobol i Tomas razem wzięci. Atak Rios-Małecki to chyba najlepszy jaki możemy teraz wystawić.
Niestety, z pewnych znanych nam już względów Twoje ustawienie drużyny jest już nie aktualne...a szkoda, było dość ciekawe...no może poza Pawełkiem w bramce.
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Odpowiedz cytując
STARY WIŚLAK
Senior Member

Stary 05.09.2010, 11:43
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
------------------Jovanic---------------

-----Chavez-----Cleber-----Bunoza---

Cikos-----------------------------Brozek
------------Wilk------Boukhari----------

---Małecki------------------------Rios---
------------------Brozek------------------

Ja bym wystawil taki skład, w takim ustawieniu(3-4-3)..Broniac sie mamy 5 obronców + defensywnego Wilka, atakujac Cikos i Brozek(obaj usposobieni ofensywnie) przechodza bardziej do ofensywy(bez glupiego i bezproduktywnego obiegania pomocnika) i mamy 7 zawodników na polowie rywala...
Przyznam, bardzo odważne ustawienie, nie pozbawione nuty prawdopodobieństwa.

Pytanie tylko czy tak odważny będzie nasz trener.

Nie zapominajmy też, że my ciągle się zgrywamy a Jaga ma ustabilizowany, dość mocny skład z Frankiem z przodu, który na pewno będzie chciał nas "ukłuć".
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 05.09.2010, 12:19
Trójka w obronie odpada. W życiu trener nie zdecyduje się na takie ustawienie - zagramy czwórką i pytanie o linię obrony jest tylko takie: kto będzie grał na środku obrony obok Clebera?.
Odpowiedz cytując
Adaśko
Junior Member

Od: 08.2003

Stary 05.09.2010, 13:55
Witam, nie jestem z Białegostoku ale chciałbym zakupić bilet na mecz, może ktoś wie na jakim sektorze zasiądą kibice Wisły? Bo nie za bardzo wiem na jaki sektor mam bilet kupić...
:: Nobody is perfect, but I`m pretty fucking close ::
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.09.2010, 14:27
--------------BRAMKARZ

Pi.Brożek --------- Bunoza --Cleber ---------- Cikos

Małecki ------------- Sobolewski------------- Paljic

--- Boukhari------------------------- Rios
----------Paweł Brożek-----------

E: ja mam na wzór C+, Piotrek z lewej gra a Cikos z prawej, tylko musisz odpowiednio spojrzeć
Ostatnio edytowane przez szprotson : 05.09.2010 o godz. 14:46.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 05.09.2010, 14:45
szprotson napisał(a):Wyświetl post
--------------BRAMKARZ

Pietje chcesz na prawej obronie, Cikosa na lewej?
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.09.2010, 16:47
szprotson napisał(a):Wyświetl post
--------------BRAMKARZ

E: ja mam na wzór C+, Piotrek z lewej gra a Cikos z prawej, tylko musisz odpowiednio spojrzeć
Dobry skład...
Dodatkowo w kocowce Wilk za Paljica, Boguski za Boukhariego i Zurawski za Brozka
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 05.09.2010 o godz. 16:49.
Odpowiedz cytując
Paihiwo
Junior Member

Od: 10.2007

Stary 06.09.2010, 07:43
Adaśko napisał(a):Wyświetl post
Witam, nie jestem z Białegostoku ale chciałbym zakupić bilet na mecz, może ktoś wie na jakim sektorze zasiądą kibice Wisły? Bo nie za bardzo wiem na jaki sektor mam bilet kupić...
Kibice przyjezdni zasiadają na sektorze rodzinnym (pomimo nie przyjmowania kibiców gości z powodu budowy stadionu) ale na ten sektor raczej biletu nie kupisz.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.09.2010, 09:14
Chciałbym:
-Pawła Brożka, Riosa i Chaveza w pierwszym składzie
-zobaczyć Boukhariego chcociaż przez pół godziny
-Jovanica w bramce
- nie przegrać tego meczu
Tylko tyle i aż tyle
Odpowiedz cytując
Reprezentuje jagę
Junior Member

Od: 01.2010

Stary 06.09.2010, 15:41
---------Frankowski--------Grosicki----------

---Burkhardt----------------------Kupisz------
-------------Grzyb--------Hermes--------------

----Lato------------------------Norambuena---
----------Cionek-----------------Skerla---------

-------------------Sandomierski-----------------

Prawdopodobny skład Jagiellonii Białystok na mecz z Wisła Kraków.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.09.2010, 15:48
Reprezentuje jagę napisał(a):Wyświetl post
---------Frankowski--------Grosicki----------

---Burkhardt----------------------Kupisz------
-------------Grzyb--------Hermes--------------

----Lato------------------------Norambuena---
----------Cionek-----------------Skerla---------

-------------------Sandomierski-----------------

Prawdopodobny skład Jagiellonii Białystok na mecz z Wisła Kraków.
Probierz lubi mieszać i być może Grosicki lub Frankowski wejdą z ławki

Chaveza wolałbym nie ogladać na razie w 1 składzie Wisły , bo jeśli napastnicy z III ligi go wkrecają jak chcą to w ekstraklasie może byc tylko gorzej ( nie wspomne już o słynnym 0-4 w ME ) . Do miesiaca 'może' nadrobi zaległości fizyczne i aklimatyzacja pójdzie mu lepiej .
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 06.09.2010, 17:52
dlaczego bet at home wycofał mecz Jaga-Wisła?
Odpowiedz cytując
Aleks
Senior Member

Stary 06.09.2010, 21:13
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post

Bo to pewne że wygra Jaga

a co do meczu to sądze, że 3 punkty zostaną w Białymstoku. Macie dobrego trenera, tylko jeszcze zróbcie "nowy zespół". A sądze, że Wisła będzie nadal mocna
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 06.09.2010, 21:32
Maaskant zaskoczy wszystkich i wygra 3:0
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 06.09.2010, 21:35
Aleks napisał(a):Wyświetl post
Bo to pewne że wygra Jaga
2,6 do 2,6 było
dziwne, czemu wycofali?

moim zdaniem nawet remis będzie dobrym wynikiem
Odpowiedz cytując
kaco1985
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.09.2010, 21:51
Jovanic- Cikos, Cleber, Bunoza, Pi. Brozek - Mały, Wilk, Boukhari, Paljic- Rios, Brozio... i 3 pkt. jada do Krk
Tylko Wisła Nasz T.S. !

Wierność
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.09.2010, 22:42
jakos mam dziwne przeczucie, ze gladko wygramy...
cos drgnelo, a Jagiellonię ta przerwa moze wybic z rytmu (no bo przyjelo sie, ze sa w dobrej formie ;])
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.09.2010, 00:05
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
Pewnie Grosicki postawił za dużo kasy na Wisłę ;D
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 07.09.2010, 09:49
Dobrze że Jaga wygrała z Lechem. Mogą być pewni swego.

Jak Wisła zagra takim pressingiem jak z Widzewem, to ma duże szanse na zwycięstwo.

Nie wiem czemu, ale czuję, że wygramy.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.09.2010, 09:57
kaco1985 napisał(a):Wyświetl post
Jovanic- Cikos, Cleber, Bunoza, Pi. Brozek - Mały, Wilk, Boukhari, Paljic- Rios, Brozio... i 3 pkt. jada do Krk
Cieszy że nasz trener, ustala skłąd na forum. Swoją drogą po dacie rejestracji widać że już od dawna był "z nami"
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 07.09.2010, 10:40
Jak tak czytam wypowiedzi fanów Polonii czy Jagi na naszym i ich forum, to strasznie mnie bawią. Obie druzyny idą na mistrza , i są tego baaardzo pewne. No ok - wiadomo, trzeba sobie stawiac najwyzsze cele, ale chyba sie komus w dupie poprzewracało, jak mysli ze Jaga jest w stanie zdobyc mistrzostwo Polski. Rozumiem, ze zagrali fajne mecze w pucharach i wygrali z Lechem, ale bez przesady. Jedziemy tam zeby wygrac z druzyną środka tabeli, a nie jakims kandydatem do mistrzostwa Polski. mysle ze wygrana Wisły to najprawdopodobniejszy wariant, moze podparty remisem. Ale porazki nie biore pod uwage.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.09.2010, 11:38
Cytat:
W trakcie spotkania towarzyskiego Wisły z Resovią urazu kolana nabawił się Milan Jovanić. Bramkarz Białej Gwiazdy z tego powodu nie trenował we wtorkowe przedpołudnie.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ski_czesciowo/

Przygotowania do Jagi (foto)

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...wania_do_Jagi/
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 07.09.2010 o godz. 11:53.
Odpowiedz cytując
Reprezentuje jagę
Junior Member

Od: 01.2010

Stary 07.09.2010, 12:01
Cytat:
Jak tak czytam wypowiedzi fanów Polonii czy Jagi na naszym i ich forum, to strasznie mnie bawią. Obie druzyny idą na mistrza , i są tego baaardzo pewne. No ok - wiadomo, trzeba sobie stawiac najwyzsze cele, ale chyba sie komus w dupie poprzewracało, jak mysli ze Jaga jest w stanie zdobyc mistrzostwo Polski. Rozumiem, ze zagrali fajne mecze w pucharach i wygrali z Lechem, ale bez przesady. Jedziemy tam zeby wygrac z druzyną środka tabeli, a nie jakims kandydatem do mistrzostwa Polski. mysle ze wygrana Wisły to najprawdopodobniejszy wariant, moze podparty remisem. Ale porazki nie biore pod uwage.

Lech Poznan* też jak przyjechał do Białegostoku to uważał sie za faworyta a wracali z płaczem. Przypominam przyjaciołom z Krakowa że Jaga w zeszłym sezonie przegrała tylko jeden mecz u siebie ( po błędzie bramkarza). Z całym szacunkiem dla Wisły ale mój tym jago kibica Jagiellonii jest jasny.
Odpowiedz cytując
Carrock
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 07.09.2010, 12:23
Cytat:
Belzebub napisał(a):
------------------Jovanic---------------

-----Chavez-----Cleber-----Bunoza---

Cikos-----------------------------Brozek
------------Wilk------Boukhari----------

---Małecki------------------------Rios---
------------------Brozek------------------

Ja bym wystawil taki skład, w takim ustawieniu(3-4-3)..Broniac sie mamy 5 obronców + defensywnego Wilka, atakujac Cikos i Brozek(obaj usposobieni ofensywnie) przechodza bardziej do ofensywy(bez glupiego i bezproduktywnego obiegania pomocnika) i mamy 7 zawodników na polowie rywala...
HAHAHAHA chyba sobie ludzie jaja robicie. Idzcie sobie w FM poustawiać składy, bo to co tutaj widzę to śmiech na sali i wstyd, że ludzie inteligentni wypisują takie dyrdymały. Normalnie nie mam sił tego komentować nawet...
Odpowiedz cytując
Paihiwo
Junior Member

Od: 10.2007

Stary 07.09.2010, 13:59
Czasy,kiedy to cała liga padała przed Wisłą na kolana już się skończyły!Dziwie może to brzmi(szczególnie dla Wiślaka) ale Wisła faworytem tego meczu nie jest i jakakolwiek zdobycz punktowa to będzie sukces.W dupach nikomu się nie poprzewracało panie Fuks tylko realne spojrzenie na sytuacje ligową gdzie widać gołym okiem,że Wisła,Lech jak i Legia są daleko od optymalnej formy i zaliczyły falstarty.
Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.09.2010, 14:01
Carrock napisał(a):Wyświetl post
HAHAHAHA chyba sobie ludzie jaja robicie. Idzcie sobie w FM poustawiać składy, bo to co tutaj widzę to śmiech na sali i wstyd, że ludzie inteligentni wypisują takie dyrdymały. Normalnie nie mam sił tego komentować nawet...
To po co komentujesz? wnosisz coś do dyskusji?

Kolega Belzebub zapewne widząc niemoc gry Wisły zasugerował swoje rozwiązanie, swoja drogą całkiem ciekawe, podejrzewam ze połowa trenerów ligowych po Kuleszówce nie wpadła by na podobne ustawienie. Lepiej grać nieśmiertelnym i prostym 4-4-2, podpierając się frazesami typu: nowoczesny futbol wymaga od bocznych obrońców gry ofensywnej czy grają słabo bo są za duże odległości między formacjami, jakby to nie od wspomnianych trenerów zależało ustawianie zawodników podczas gry czy ocena potencjału ofensywnego piłkarzy.

Polska grała 3-5-2 gdy cały świat grał już 4-4-2, teraz gra 4-4-2 gdy cały świat przechodzi na 4-3-3- albo w ogóle odchodzi od ścisłej pozycji zawodnika na boisku a opiera się na wymienności pozycji (oczywiście w ofensywie).

Zasugerowane rozwiązanie oczywiście byłoby ciężkie do zastosowanie, gdyż nasi piłkarze nie opanowali dobrze podstaw obecnego ustawienia, mimo iż grają nim dość długo, więc płynne przechodzenie od ataku z 7 zawodnikami zaangażowanymi w ofensywę do pozycji obronnych byłoby zapewne dla nich czarną magią, a dla nas przyczyna kolejnych frustracji.

A to ustawienie zdaje się wykorzystywać fakt, iż Cikos biega najwięcej w zespole, Piotr Brożek to ani obrońca ani skrzydłowy, a trójka stricte ofensywna mogłaby bardzo często wymieniać się pozycjami , co jest dużym plusem, gdyż ani Małecki ani Rios to raczej nie piłkarze przywiązani do jakiejś pozycji
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.09.2010, 14:16
Faworytem w tym spotkaniu myślę, że jest...
... remis i obstawiam, że skończy się na 1:1, ale jednak mam cichą nadzieję na 3 pkt. Jaga to bardzo solidny rywal i wywiezienie 3 pkt będzie bardzo trudnym zadaniem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów