|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Żuraw niech gra ;]
Myślę, że pojedynek z Frankiem dodatkowo go zmotywuje. Nie wiem czy macie takie samo wrażenie, że Żuraw się stresuje trochę, hehe ;] Tak nerwowo gra. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Ile można , zestawiacie ten zespół na oślep/ Jovanić - Chavez , Cleber , Bunoza- Kirm , Wilk ,Boukhari , Paljić - Małecki ,Pa.Brożek ,Rios / Już tłumaczę 3 stoperów , którzy pilnują tyłów w drugiej linii Wilk jako wielki czyściciel pola ,Kirm lepiej gra na prawym skrzydle , Boukhari może grać jako ofensywny pomocnik tak samo jak Paljić i będą się zmieniać , a jak chodzi o atak Rios ma być typową 10 grającą za plecami dwójki napastników tak jak Forlan wiem , że umiejętności nie takie ale strzał ma i to trzeba wykorzystać i na koniec Małecki i Pa .Brożek . Tak jasno dla wszystkich , dlaczego nikt nie pociągnie sznurów na szubienicy poprzedniego trenera , który beznadziejnie przygotował Wisłę pod względem motorycznym i taktycznym.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Ile można , zestawiacie ten zespół na oślep/ Jovanić - Chavez , Cleber , Bunoza- Kirm , Wilk ,Boukhari , Paljić - Małecki ,Pa.Brożek ,Rios / Już tłumaczę 3 stoperów , którzy pilnują tyłów w drugiej linii Wilk jako wielki czyściciel pola ,Kirm lepiej gra na prawym skrzydle , Boukhari może grać jako ofensywny pomocnik tak samo jak Paljić i będą się zmieniać , a jak chodzi o atak Rios ma być typową 10 grającą za plecami dwójki napastników tak jak Forlan wiem , że umiejętności nie takie ale strzał ma i to trzeba wykorzystać i na koniec Małecki i Pa .Brożek . Tak jasno dla wszystkich , dlaczego nikt nie pociągnie sznurów na szubienicy poprzedniego trenera , który beznadziejnie przygotował Wisłę pod względem motorycznym i taktycznym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI…1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pytanie tylko czy tak odważny będzie nasz trener. Nie zapominajmy też, że my ciągle się zgrywamy a Jaga ma ustabilizowany, dość mocny skład z Frankiem z przodu, który na pewno będzie chciał nas "ukłuć". ![]()
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI…1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Trójka w obronie odpada. W życiu trener nie zdecyduje się na takie ustawienie - zagramy czwórką i pytanie o linię obrony jest tylko takie: kto będzie grał na środku obrony obok Clebera?.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Witam, nie jestem z Białegostoku ale chciałbym zakupić bilet na mecz, może ktoś wie na jakim sektorze zasiądą kibice Wisły? Bo nie za bardzo wiem na jaki sektor mam bilet kupić...
![]()
:: Nobody is perfect, but I`m pretty fucking close ::
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
--------------BRAMKARZ
Pi.Brożek --------- Bunoza --Cleber ---------- Cikos Małecki ------------- Sobolewski------------- Paljic --- Boukhari------------------------- Rios ----------Paweł Brożek----------- E: ja mam na wzór C+, Piotrek z lewej gra a Cikos z prawej, tylko musisz odpowiednio spojrzeć ![]()
Ostatnio edytowane przez szprotson : 05.09.2010 o godz. 14:46.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Pietje chcesz na prawej obronie, Cikosa na lewej?
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Dodatkowo w kocowce Wilk za Paljica, Boguski za Boukhariego i Zurawski za Brozka
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 05.09.2010 o godz. 16:49.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Kibice przyjezdni zasiadają na sektorze rodzinnym (pomimo nie przyjmowania kibiców gości z powodu budowy stadionu) ale na ten sektor raczej biletu nie kupisz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Chciałbym:
-Pawła Brożka, Riosa i Chaveza w pierwszym składzie -zobaczyć Boukhariego chcociaż przez pół godziny -Jovanica w bramce - nie przegrać tego meczu Tylko tyle i aż tyle |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
---------Frankowski--------Grosicki----------
---Burkhardt----------------------Kupisz------ -------------Grzyb--------Hermes-------------- ----Lato------------------------Norambuena--- ----------Cionek-----------------Skerla--------- -------------------Sandomierski----------------- Prawdopodobny skład Jagiellonii Białystok na mecz z Wisła Kraków. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Chaveza wolałbym nie ogladać na razie w 1 składzie Wisły , bo jeśli napastnicy z III ligi go wkrecają jak chcą to w ekstraklasie może byc tylko gorzej ( nie wspomne już o słynnym 0-4 w ME ) . Do miesiaca 'może' nadrobi zaległości fizyczne i aklimatyzacja pójdzie mu lepiej . |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
dlaczego bet at home wycofał mecz Jaga-Wisła?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Maaskant zaskoczy wszystkich i wygra 3:0
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
2,6 do 2,6 było
dziwne, czemu wycofali? moim zdaniem nawet remis będzie dobrym wynikiem ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jovanic- Cikos, Cleber, Bunoza, Pi. Brozek - Mały, Wilk, Boukhari, Paljic- Rios, Brozio... i 3 pkt. jada do Krk
![]() Tylko Wisła Nasz T.S. ! Wierność
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
jakos mam dziwne przeczucie, ze gladko wygramy...
cos drgnelo, a Jagiellonię ta przerwa moze wybic z rytmu (no bo przyjelo sie, ze sa w dobrej formie ;]) |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pewnie Grosicki postawił za dużo kasy na Wisłę ;D
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Dobrze że Jaga wygrała z Lechem. Mogą być pewni swego.
Jak Wisła zagra takim pressingiem jak z Widzewem, to ma duże szanse na zwycięstwo. Nie wiem czemu, ale czuję, że wygramy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Cieszy że nasz trener, ustala skłąd na forum. Swoją drogą po dacie rejestracji widać że już od dawna był "z nami"
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak tak czytam wypowiedzi fanów Polonii czy Jagi na naszym i ich forum, to strasznie mnie bawią. Obie druzyny idą na mistrza , i są tego baaardzo pewne. No ok - wiadomo, trzeba sobie stawiac najwyzsze cele, ale chyba sie komus w dupie poprzewracało, jak mysli ze Jaga jest w stanie zdobyc mistrzostwo Polski. Rozumiem, ze zagrali fajne mecze w pucharach i wygrali z Lechem, ale bez przesady. Jedziemy tam zeby wygrac z druzyną środka tabeli, a nie jakims kandydatem do mistrzostwa Polski. mysle ze wygrana Wisły to najprawdopodobniejszy wariant, moze podparty remisem. Ale porazki nie biore pod uwage.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Przygotowania do Jagi (foto) http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...wania_do_Jagi/
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 07.09.2010 o godz. 11:53.
![]() ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Lech Poznan* też jak przyjechał do Białegostoku to uważał sie za faworyta a wracali z płaczem. Przypominam przyjaciołom z Krakowa że Jaga w zeszłym sezonie przegrała tylko jeden mecz u siebie ( po błędzie bramkarza). Z całym szacunkiem dla Wisły ale mój tym jago kibica Jagiellonii jest jasny. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Czasy,kiedy to cała liga padała przed Wisłą na kolana już się skończyły!Dziwie może to brzmi(szczególnie dla Wiślaka) ale Wisła faworytem tego meczu nie jest i jakakolwiek zdobycz punktowa to będzie sukces.W dupach nikomu się nie poprzewracało panie Fuks tylko realne spojrzenie na sytuacje ligową gdzie widać gołym okiem,że Wisła,Lech jak i Legia są daleko od optymalnej formy i zaliczyły falstarty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Kolega Belzebub zapewne widząc niemoc gry Wisły zasugerował swoje rozwiązanie, swoja drogą całkiem ciekawe, podejrzewam ze połowa trenerów ligowych po Kuleszówce nie wpadła by na podobne ustawienie. Lepiej grać nieśmiertelnym i prostym 4-4-2, podpierając się frazesami typu: nowoczesny futbol wymaga od bocznych obrońców gry ofensywnej czy grają słabo bo są za duże odległości między formacjami, jakby to nie od wspomnianych trenerów zależało ustawianie zawodników podczas gry czy ocena potencjału ofensywnego piłkarzy. Polska grała 3-5-2 gdy cały świat grał już 4-4-2, teraz gra 4-4-2 gdy cały świat przechodzi na 4-3-3- albo w ogóle odchodzi od ścisłej pozycji zawodnika na boisku a opiera się na wymienności pozycji (oczywiście w ofensywie). Zasugerowane rozwiązanie oczywiście byłoby ciężkie do zastosowanie, gdyż nasi piłkarze nie opanowali dobrze podstaw obecnego ustawienia, mimo iż grają nim dość długo, więc płynne przechodzenie od ataku z 7 zawodnikami zaangażowanymi w ofensywę do pozycji obronnych byłoby zapewne dla nich czarną magią, a dla nas przyczyna kolejnych frustracji. A to ustawienie zdaje się wykorzystywać fakt, iż Cikos biega najwięcej w zespole, Piotr Brożek to ani obrońca ani skrzydłowy, a trójka stricte ofensywna mogłaby bardzo często wymieniać się pozycjami , co jest dużym plusem, gdyż ani Małecki ani Rios to raczej nie piłkarze przywiązani do jakiejś pozycji |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Faworytem w tym spotkaniu myślę, że jest...
... remis i obstawiam, że skończy się na 1:1, ale jednak mam cichą nadzieję na 3 pkt. Jaga to bardzo solidny rywal i wywiezienie 3 pkt będzie bardzo trudnym zadaniem. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|