The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.05.2010, 16:56
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post

Genialne podejście. Arkę też się leje po 4-0? Powinieneś być trenerem Barcelony i spuścić ich do drugiej ligi. Każdy mecz, zwłaszcza w naszej bananowej lidze (o której poziomie świadczą umiejętności nie tylko pierdół z Cracovii), ale i naszych mega- gwiazdorów, musi być traktowany maksymalnie serio. Szczególnie, kiedy o mistrzostwie może zadecydować 1 punkt.

Jeden mecz z Legią, a Wy już zamiast tonować emocje, sami rozkręcacie karuzelę. Obyście nie musieli po derbach płakać.
tak. Arkę też powinniśmy zlać 4-0.

Co mam teraz tu pisac że chce 1-0 ? jasne ze chce ale...!Jesteśmy lepsza druzyna, mamy lepszych piłkarzy ( choć dla Ciebie to łajzy), i w takich meczach to trzeba udowadniac.
W meczu z Lechem, nasi pospinani tamci pospinani i kopanie sie po czole było. W meczu z Legią, Nasi byli świadomi tego co graja, a przede wszystkim swiadomi swoich umiejetnosci, zagrali całkowicie inny mecz.
Ja tego chce. Żeby byli świadomi swoich umiejetnosci, i grali swoje. Wtedy czy to Cracovia czy Bełchatów, strzelamy 3 bramki i mamy 3 punkty.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.05.2010, 17:47
Ilekoroć uda się rozegrać przywoity mecz zakończony przekonywującym zwyciestwem
mozna tutaj przeczytać ile to nie powinniśmy "pojechać" następnego przeciwnika
i jakiż to on słaby jest
A potem przychodzi mecz i jest płacz
Naprawde ostrożnie z taki progonozami
równie dobrze(tfu, tfu, tfu..) można w 5 minucie dostać bramkę z niczego
/przypominam "broni" Juszczyk/
i cały mecz walic głową w mur( patrz mecze z Arka, Koroną, poprzednie Derby, Bełchatów itd)
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.05.2010, 18:18
Jutro to chcę zobaczyć taką ku*wę w oczach naszych piłkarzy, żeby było jasne, że chcą się zrehabilitować za Sosnowiec. Musi być taka piana od samego początku żeby żydkom się odechciało grać po 5 min. Nasi muszą sobie zdać sprawę jak wielką wagę ma ten mecz. Nie chodzi tu tylko o Mistrzostwo, chociaż wiadmomo że też. Tutaj idzie o zmazanie tej plamy na honorze z Sosnowca. Coś takiego powtórzyć sie już długie lata nie może. Mają idealną okazję. Wygrają z sąsiadką, co za tym idzie pewnie zdobęda Mistrza - odpuszczam im wszystkie grzechy tego sezonu. Zapominam o Levadii, Koronie, beznadziejnej grze czasami etc., etc. My jutro musimu ich zniszczyć psychicznie, roz***ać w piksele. Walka, walka jeszcze raz walka. Nie ma odpuszczania. Niech trzeszczą kości, niech leci krew. Ma być jak w drugiej lidze angielskiej. Musi być ogień. Ale jest korba na jutro. Już nie mogę się doczekać.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
STARY WIŚLAK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.05.2010, 18:46
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Cracovia ma jeszcze jeden cel, znając ich to nawet ważniejszy, niż utrzymanie; Ten cel to umożliwienie zdobycia mistrzostwa Lechowi naszym kosztem. O tym nie zapominajmy.
Jestem przekonany, że Pejsy w tym meczu dadzą z siebie nie 100%, a 1000% swoich możliwości. I ten mecz zadecyduje tak na prawdę o tym, kto zdobędzie mistrzostwo.
Dlatego szalenie ważną sprawą dla naszego sztabu szkoleniowego będzie uświadomienie naszym piłkarzom, że czeka ich prawdopodobnie najcięższy mecz w rundzie, jeśli nie w całym sezonie, a na koronacje jeszcze za wcześnie.
Ponieważ piłkarsko jesteśmy od Pasów lepsi, nasza wygrana w tym meczu zależeć będzie tylko i wyłącznie od podejścia mentalnego naszych zawodników, zwłaszcza w I połowie meczu. Jeśli zaczniemy na pełnej ku...ie i strzelimy ze dwie brameczki, będzie dobrze.
Zastanawiam się, kto powędruje na lewą pomoc, bo Piotrek zagra chyba na obronie. Mamy do dyspozycji albo Kirma, albo Małego. Trudna sprawa, bo Mały według mnie sprawdził się na prawej pomocy.
Na bazie mojego postu bardzo fajnie to Gościu napisałeś!!!

Dobrze też napisałeś, że "pasiaste damy" muszą wykrzesać co najmniej 1000% swojej normy by pomóc "Leszkom"

Nam wystarczy 100% tego co zaprezentowaliśmy w Warszawie a kolejne derby przejdą do historii jako Nasza Dominacja w Krakowie!!!
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.05.2010, 18:54
Niby ciężki mecz,bo walczą o utrzymanie,ale oni są tak słabi,że większych problemów być nie powinno. Ładować ile fabryka dała,5 czy 6 do 0 by mnie ucieszyło,ale jeśli ma być to kosztem kartek i kontuzji to wolę skromne 1-0. Przeciwnik niegodny aby wspominać o nim z nazwy. Przerażające jest to,że z trybun będzie leciał stos wulgaryzmów wobec nas,od hymnu tych ludzi poczynając. Jak można mieć takie kompleksy wobec kogokolwiek. Wstyd i żenada aż szczęka opada.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 10.05.2010, 19:10
Ochalik na TVNie mowil o jakiejs niespodziance w razie wywalczenia MP juz jutro

strasznie sie boje tego meczu... jestem spokojny o paru graczy u nas, ale czy to wystarczy... z kazda mijajaca godzina mam coraz to gorsze przeczucia, ale niech bedzie, na przekor by nie zapeszyc
niech ten sen trwa.. zdobycie MP byloby pieknym snem.. pomimo tylu wpadek, gry po wioskach, plag z kontuzjami, zmianami na trenerce, faworyzowaniu Lokomotiva przez media.. to byloby cos!
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 10.05.2010 o godz. 19:24.
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.05.2010, 19:18. Panowie proszę o cierpliwość do 21 11 maja
Wydaje mi się że słabsza Legła niż żydy obecnie przeszła obok meczu z nami.Zydy także w meczu przyjażni podłożyły się.Czeka nas cięzki mecz bo amica jeszcze na pewno podjechała z ekstra premią a my jesteśmy w słabej formie.Mi wystarczy 1-0.Jeszcze przypomniecie sobie moje słowa w 80 min jutrzejszego meczu.Ja kupię jutro szampana ale może się mrozić do soboty.Oby tylko do soboty
Odpowiedz cytując
TomAlwernia
Member

Od: 05.2004

Stary 10.05.2010, 19:24
Nie ma co jeszcze mrozić tylko jutro mocno dopingować... w domach i knajpach a szampany w razie czego zawsze się znajdą
ALWERNIA I GAZOWA(KRAKÓW) ZAWSZE WIERNA WIŚLE !!
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.05.2010, 19:53
dziwny sezon, dziwna gra Wisły. Nikt tak naprawdę nie wie czy to Wisła zagrała tak dobrze czy Legia tak źle? Czy Korona tak dobrze czy Wisła tak źle? Dlatego żadnego meczu lekceważyć nie można. Nawet jeśli Cracovia kopie bezładnie piłę, a Wisła nawet kilka podań potrafi wymienić. W każdym razie nie chciałbym oglądać snujących się zawodników. Mają grać! W piłkę nożną
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 10.05.2010, 20:10
Skład raczej będzie taki :

Juszczyk - Singlar ( Alvarez podbno coś z kolanem ma ), Głowacki,Marcelo, Piotr Brożek ( też coś było że nie trenował w niedzielę, a więc ewentualnie Cleber) - Małecki,Ba,Sobolewski,Kirm - Boguski, Paweł Brożek

Moim zdaniem dobrze będzie jak zagra Singlar bo i tak cały sezon ma zmarnowany to chociaż jeden mecz zagra
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.05.2010, 20:30
sovinho_02 napisał(a):Wyświetl post
Skład raczej będzie taki :

Juszczyk - Singlar ( Alvarez podbno coś z kolanem ma ), Głowacki,Marcelo, Piotr Brożek ( też coś było że nie trenował w niedzielę, a więc ewentualnie Cleber) - Małecki,Ba,Sobolewski,Kirm - Boguski, Paweł Brożek

Moim zdaniem dobrze będzie jak zagra Singlar bo i tak cały sezon ma zmarnowany to chociaż jeden mecz zagra
Co wy kurna z tym Kirmem macie ! Odkąd pamiętam to wszystkie mecze z Kirmem co gramy to tracimy w nich pierwsi bramę i później takie piłki do tyłu gramy, walimy w ściane ... Ma grać ŁOBO na prawej i chu...j! Mały na lewej i jedziemy skrzydłami z nimi! Łobo chyba specjalnie nie zagrał z Ległą żeby był zdrowy na Pasy,Łobo przeważnie w końcówkach sezonu zapewniał nam Mistrza i żeby było tak i w tym roku !
W środku Ba z Sobolem, w Ataku Brozinho z Bogusiem, który mam nadzieje teraz strzeli jakąś bramę ;D
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 10.05.2010, 20:32
Derby poprowadzi Dawid Piasecki. W tym sezonie sędziował na dwa zwycięskie mecze Zagłębie Lubin 4-1 i Polonię Warszawa szczęśliwe 1-0.
Więc to szczęśliwy dla Nas sędzia, oby można to o nim powiedzieć jutro po meczu.

anthony09 mam takie przeczucie że to właśnie Wojtek jutro załatwi sprawę i będzie mistrz , w końcu raz na sezon gra mecz powyżej swojej średniej.

Agresja, waleczność i wygrywamy z Cracovią, wejdźmy w mecz jak w drugą połowę z Legię, mam nadzieję że nie powtórzy się sytuacja z meczu z Koroną.
Niech piłkarze zmażą plamę z poprzedniej rundy.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 10.05.2010 o godz. 20:36.
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Stary 10.05.2010, 20:39
No ale Kirm na lewej pierwszą połowę, na drugą Łobo na prawą, Mały na lewą. Gdyby mógł grać Diaz to u mnie on by za Kirma grał. Łobo z reguły lepiej gra jak wchodzi z ławki ( tak jak z Lechią w tamtym sezonie,) a to przed ostatnia kolejka i trzeba pamiętać że w tamtym sezonie w przedostatniej kolejce wszedł po przerwie i sami widzieliśmy co zrobił xD
Ostatnio edytowane przez sovinho_02 : 10.05.2010 o godz. 20:43.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 10.05.2010, 20:43
Derby Krakowa: zdenerwowany Lenczyk i spokojny Kasperczak

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...czak,id,t.html
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 10.05.2010, 20:47
Kirm powinien na lawie usiasc, zagra wtedy Łobo, ktory rok temu zapewnil nam mistrzostwo i moze to jest dobry omen, bo Lech ma jutro naprawde ciezki mecz... wydaje mi sie, wiec ze jutro albo bedziemy swietowac mistrzostwo, albo bedziemy do niego potrzebowac jednego punktu z Odra. Wystarczy zagrac tak jak z Legia... czyli prostopadle pilki do Brozka i Boguskiego, a na pewno cos wpadnie...
Groundhopper
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 10.05.2010, 20:54
sovinho_02 napisał(a):Wyświetl post
No ale Kirm na lewej pierwszą połowę, na drugą Łobo na prawą, Mały na lewą. Gdyby mógł grać Diaz to u mnie on by za Kirma grał. Łobo z reguły lepiej gra jak wchodzi z ławki ( tak jak z Lechią w tamtym sezonie,) a to przed ostatnia kolejka i trzeba pamiętać że w tamtym sezonie w przedostatniej kolejce wszedł po przerwie i sami widzieliśmy co zrobił xD
Widzimy także co w tyj rundzie robi Kirm ( Piast, Legia, Polonia, Korona) w moim odczuciu jest on słabszy niż Łobodziński, dlatego to on powinien wyjść w pierwszej 11,mówi się że Łobodziński nie jest przygotowany(!) na granie co 3 dni dlatego za pewne nie wyszedł na Legię nawet w drugiej połowie, bo przygotowywany jest na jutrzejszy mecz.
Zobaczymy jak będzie, Kasperczak zdecyduje.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 10.05.2010, 20:55
Oby na środeczku zagrał Sobolewski z Ba. Według mnie lepiej się sprawdzają, niż ten pierwszy z Jirsakiem.
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Stary 10.05.2010, 21:09
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Widzimy także co w tyj rundzie robi Kirm ( Piast, Legia, Polonia, Korona) w moim odczuciu jest on słabszy niż Łobodziński, dlatego to on powinien wyjść w pierwszej 11,mówi się że Łobodziński nie jest przygotowany(!) na granie co 3 dni dlatego za pewne nie wyszedł na Legię nawet w drugiej połowie, bo przygotowywany jest na jutrzejszy mecz.
Zobaczymy jak będzie, Kasperczak zdecyduje.
I tu się zgodzę...Kasperczak napewno to dobrze poukłada. A co sądzicie o tym żeby na prawej obronie zagrał Singlar ?
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.05.2010, 21:18
Po tym co Leńczyk powiedział o kibicach Cracovii to mogą im zrobić gorszy doping niż miała Legia ostatnio.
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 10.05.2010, 21:20
Pomysł z Singlarem na prawej nie jest zbyt dobry, nie w takim meczu, gość nie grał kupę czasu, mam nadzieje że Alvarez jednak wyjdzie i zagra
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Stary 10.05.2010, 21:22
gromaders napisał(a):Wyświetl post
Pomysł z Singlarem na prawej nie jest zbyt dobry, nie w takim meczu, gość nie grał kupę czasu, mam nadzieje że Alvarez jednak wyjdzie i zagra
Ale Cracovia chyba jakiegoś dobrego lewoskrzydłowego nie ma. A jak ma grać Alvarez z kontuzją to lepiej niech zagra Singlar Moim zdaniem jak zagra przynajmniej jeden mecz w tym sezonie będzie mu łatwiej w następnym...
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 10.05.2010, 21:29
To już wolę żeby zagrał Burliga bo być może to on od nowego sezonu będzie etatowym prawym obrońcą w Wiśle.
Odpowiedz cytując
Zotek
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2006

Stary 10.05.2010, 21:32
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
Kirm powinien na lawie usiasc, zagra wtedy Łobo, ktory rok temu zapewnil nam mistrzostwo i moze to jest dobry omen, bo Lech ma jutro naprawde ciezki mecz... wydaje mi sie, wiec ze jutro albo bedziemy swietowac mistrzostwo, albo bedziemy do niego potrzebowac jednego punktu z Odra. Wystarczy zagrac tak jak z Legia... czyli prostopadle pilki do Brozka i Boguskiego, a na pewno cos wpadnie...
Latwo sie mowi... Prostopadle pilki mozna grac na wysunieta obrone, natomiast jak sie ustawia na 16 metrze to raczej ciezko z tym bedzie.
Odpowiedz cytując
kolumb
Member

Od: 08.2009

Stary 10.05.2010, 21:52
http://krak.tv/kategoria-9,film-1286.html

Głowacki i Polczak przed meczykiem
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 10.05.2010, 22:05
Cytat:
Jak podała Polska Agencja Prasowa - za zdobycie mistrzostwa Polski walczące o ten tytuł Wisła i Lech mogą liczyć na spory zastrzyk gotówki. Najlepsze drużyny sezonu 2009/2010 zainkasują bowiem kwoty powyżej 10 mln złotych. Więcej za mistrzostwo przypadłoby Wiśle, która w przypadku obrony tytułu otrzyma 3,2 mln zł, plus 3,4 mln tzw. kwoty gwarantowanej. Do tego dochodzą dodatkowe wpływy za transmisje telewizyjne. Za 28 meczów pokazanych w Canal+ Wisła otrzyma 4,2 mln zł. Łącznie więc na konto bankowe "Białej Gwiazdy" wpłynąć może aż 10,8 mln zł.

Dodajmy, że każda niższa pozycja w tabeli oznacza zmniejszenie wpływu o 200 tys. złotych. Dla porównania dodajmy, że Canal+ transmitował 25 spotkań Lecha. Poznaniacy mogą więc liczyć maksymalnie na 10 mln i 350 tys. zł.

WislaPortal..........
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 10.05.2010, 22:23
napiszę to samo co przed meczem w Warszawie, bardzo liczę na Patryka, mam nadzieję, że weźmie na siebie ciężar gry i będzie podobnie aktywny i zadziorny jak z legionistami.

Jego charakter najbardziej gwarantuje nieustępliwą walkę
Odpowiedz cytując
peterwislak
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 10.05.2010, 22:26
wie ktoś gdzie można znaleźć w necie filmik z wypowiedzią Lenczyka płaczącego że dzienikarze nie widziali faulu Skrzyńskiego?
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 10.05.2010, 22:40
krak.tv - tam powinno byc
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 10.05.2010, 22:44
O to chodzi ?
http://krak.tv/kategoria-9,film-1284.html
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
peterwislak
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 10.05.2010, 23:03
to chodziło mi
ale mi sie wyłącza po 1:02 i dalej nie mogę oglądać wam tez tak sie dzieje?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów