The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.11.2009, 23:15
Dobrze, że Maciuś zaczął słuchać mądrzejszych ( 7kotów ) Może jeszcze uratuje cztery litery przed degradacją.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.11.2009, 23:43
O jaaaa.. jestem normalnie wstrząśnięty ogromem zmian w składzie.. taka rewolucja? Czy to nie za duże szaleństwo?
Odpowiedz cytując
Jimi222
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 27.11.2009, 00:37
ja bym w tym meczu szanse zagrania od poczatku dal Leszczakowi i Czekajowi zamiast
Jopa (nie wiem co on robi w Wisle?!) i Brozka (nic nie gra, mam nadzieje, ze to przez ta kontuzje)
trenerze daj szanse mlodym!!! gorzej juz nie bedzie!!! (mam nadzieje )
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.11.2009, 02:53
Takie zmiany to by było mało- ale po meczu z Lechem. Po meczu z Legią ze składu powinna wylecieć połowa zawodników- a po spotkaniu z Cracovią praktycznie cały skład. Tym bardziej, że gramy z Odrą, na litość boską, Wodzisław..

Rozumiem, że nie mamy zmienników na każdą pozycję, ale..

http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/pierwsza_druzyna/ proszę:
Czekaj, Sebastian Leszczak, Sebastian Janik, Krzysztof Mączyński, Łukasz Burliga, Chrapek, do tego Ćwielong i Boguski, bramkarz obojętny i tak wszyscy trzej nie potrafią bronić. To jest dziewięciu zawodników. Marcelo dziesiąty. Kirm jedenasty. Jeśli, któreś pozycje się będą pokrywać można uzupełniać o ten fortunny skład z ostatnich meczów, ale bezwzględnie Łobo, Mały, Paweł Brożek na trybuny

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/beda_zmiany/ tutaj czytamy, że Skorża ma kilka wariantów taktycznych na Odrę. Kilka wariantów to on mógł mieć na Legię po słabym meczu z Lechem. Na Odrę w Wiśle ma się jeden wariant, ofensywny
Odpowiedz cytując
Czesław
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.11.2009, 10:04
A kopacze oczywiście obiecują rehabilitację po derbach.... remis murowany...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki"
- Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 27.11.2009, 10:13
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post

http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/pierwsza_druzyna/ proszę:
Czekaj, Sebastian Leszczak, Sebastian Janik, Krzysztof Mączyński, Łukasz Burliga, Chrapek, do tego Ćwielong i Boguski, bramkarz obojętny i tak wszyscy trzej nie potrafią bronić. To jest dziewięciu zawodników. Marcelo dziesiąty. Kirm jedenasty. Jeśli, któreś pozycje się będą pokrywać można uzupełniać o ten fortunny skład z ostatnich meczów, ale bezwzględnie Łobo, Mały, Paweł Brożek na trybuny
Maczynski wali bramy dla LKS-u.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.11.2009, 10:15
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post

(...) tutaj czytamy, że Skorża ma kilka wariantów taktycznych na Odrę.
Brzmi to jak drwina z kibiców. Pozwolę sobie na pewno zdanie,który jest skutkiem wnikliwej obserwacji poczynań kopaczy i trenera przez kilka ostatnich miesięcy. Jak się o taktyce nie ma pojęcia to o jakich wariantach on mówi?. Choć może rzeczywiście jest to zespół w zasięgu jego zdolności motywacyjno taktycznych. Choć tak prawdę powiedziawszy jednych i drugich nie zauważyłem. Zobaczymy co wymyśli znajomy Janasa,ale remisu nie wykluczam.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 27.11.2009, 10:24
Pojecia o taktyce to nie ma Smuda.
Skorza pojecie ma, ale za bardzo "pilkarze" sie tym pojeciem nie przejmuja, tylko graja wedlug ich wlasnego pomyslu - zwlaszcza z teoretycznie slabszym przeciwnikiem - co do emczu z amika oznaczalo CALA LIGE. natomiast teraz nie graja juz nic, bo sie rozlezli jak baba po ciazy.

Podobnie rzecz ma sie w Legii.
Urban tez pojecie o taktyce ma, nawet wieksze niz Skorza, tylko wciaz mu ktos wypada ze skladu. No i tleniony rozgrywajacy jest raczej zabawny.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Kao
Member

Od: 07.2008

Stary 27.11.2009, 12:17
Ta, pan trener znalazł kozłów ofiarnych, niestety medialnych i kibicowskich - na ławę pójdą Jop i Łobodziński (chociaż temu drugiemu zdarza się dograć i strzelić). Tymczasem na boisku zostanie grający z kontuzją Brożek, nie nadający się do niczego Alvarez (taki zawodnik może bazować tylko na ustawieniu i szybkości, a tego drugiego aktualnie nie ma), sodziarz Małecki pewnie trzy dni pochodzi ze spuszczoną głową, strzeli kilka bramek podczas gierek i winy zostaną wybaczone. Po "dobrym" meczu Pawełek znowu da ciała na przykład, a na skrzydle będzie się wlókł rozbity psychicznie Kirm, który zauważyłem, ma identyczny problem co Tomasz Jirsak z tym tylko, że musi grać, bo alternatywą dla niego jest Ćwielong, a mógł być Zieniu.

Nie zmieni się nic. Zamiast składu Cebanu - Pietia (Janik), Diaz, Marcelo, Burliga - Ćwielong, Cantoro, Jirsak, Boguski - Leszczak, Rado (Małecki)

zagra pewnie: Pawełek - Pietia, Diaz, Marcelo, Alvarez - Kirm, Cantoro, Jirsak, Małecki/Ćwielong - Brożek, Boguski

Czyli "duże zmiany", polegające na wysadzeniu Łoba i Jopa, ku uciesze gawiedzi, ze składu na jeden mecz. Trener robi nas w medialne bambuko i jak zwykle odciąga uwagę od siebie.

Taktyka na Odrę? No na litość... ostatnia drużyna w kraju. Wgnieść i wkręcić w murawę. A ponieważ Odra lubi kopać po kostkach, to mamy ich n****** po piszczelach, żeby jak najszybciej odechciało im się skakać! Bo to był nasz błąd w meczach z Odrą dotychczas - zawsze wjeżdżali w naszych jak sanki w śnieg i naszym się grać odechciewało.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 27.11.2009, 12:51
Te składy wasze są zaje***te Skorża ma ratować tyłek młokosami z ME którzy sa tak słabi że nawet jak jest w Wiśle miejsce na ławce to i tak tego miejsca nie zapełniamy bo nie ma sensu.

Jak dla mnie skład
Pawełek - Alvarez, Diaz, Marcelo, Piotr Brożek - Małecki, Cantoro, Jirsak, Kirm - Paweł Brożek, Boguski.
Jest jak na ta chwilę optymalny. Ja wiem że dwa ostatniemecze były skandaliczne, ale wystawienie 5 siusiumajtków w pierwszej jedenastce i liczenie na trzy punktu to jakieś nieporozumienie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.11.2009, 13:21
Kao napisał(a):Wyświetl post
Ta, pan trener znalazł kozłów ofiarnych, niestety medialnych i kibicowskich - na ławę pójdą Jop i Łobodziński (chociaż temu drugiemu zdarza się dograć i strzelić).
Przypomnij mi, kiedy ostatni raz mu się to "zdarzyło"?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 27.11.2009, 13:29
Chociażby w meczu z Lechią Gdańsk w tamtym sezonie
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 27.11.2009, 13:42
Jakby moj 50-letni sasiad-pijak z wielkim brzuchem dostal tyle samo szans i wzorem Lobo ladowal co rusz jakies dosrodkowanie na pale byle w kierunku bramki, to pewnie tez zdarzyloby mu sie cos dograc przez ten czas (nie zdziwilbym sie nawet, gdyby sie okazalo, ze jest szybszy od Wojtka )
W koncu zawodnicy, ktorym absolutnie nigdy nic nie wychodzi chyba nie istnieja. Nawet Cabajowi zdarzy sie czasem mega-interwencja, co nie znaczy ze jest dobrym bramkarzem i nadaje sie na gre w E-klasie
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 27.11.2009, 13:50
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Chociażby w meczu z Lechią Gdańsk w tamtym sezonie
Natomiast dwa lata temu z lubiacymi dzieci. 2 asysty klasy Beckhama !

Generalnie Cha-Wu (Chujowy Wojtek) gra 1 niezly mecz w sezonie. To jest faktycznie solidna podstawa do "dawania mu szansy".

Eustachy napisał(a):Wyświetl post
W koncu zawodnicy, ktorym absolutnie nigdy nic nie wychodzi chyba nie istnieja.
Alvarez wyrasta na taka ciekawostke.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 27.11.2009, 13:55
7 kotów napisał(a):Wyświetl post

Alvarez wyrasta na taka ciekawostke.
Tak patrząc to powinniśmy już grać co najwyżej w 3 lidze , bo umiejetności u naszych grajków na prawdę brak.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Stary 27.11.2009, 14:06
nie mogę się z Wami zgodzić, wg mnie Alvarez wyróżnia się zdecydowanie na plus, gra na jeden kontakt, częst podłącza sie do akcji ofensywnych, nie wywala piłek na oślep, na jego pozytywną ocenę wpływa też fakt że gra sam na tej prawej stronie...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 27.11.2009, 14:09
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Tak patrząc to powinniśmy już grać co najwyżej w 3 lidze , bo umiejetności u naszych grajków na prawdę brak.
: )
Nie przesadzajmy...

Jak na polskie warunki:
Bardzo dobrych pilkarzy mamy 5: Sobolewski, Glowacki, Marcelo, Pawel Brozek, mocno na wyrost: Gargula
Dobrych : Kirm, Diaz, Jirsak, Malecki, Boguski, Piotr Brozek, Cantoro, Singlar
Przecietnych: Jop, Alvarez, Pawelek,
Slabych: Cwielong, Golos
oraz mamy jeszcze Lobodzinskiego.

To oczywiscie moja subiektywna ocena.
Powód: nie zgadza mi sie...
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 27.11.2009 o godz. 14:12.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Stary 27.11.2009, 14:15
problem w tym, że tylko dwóch ma charakter, co przy beznadziejnej lidze, w której wystarczy trochę więcej ambicji żeby być w czubie, stawia nas w takiej sytuacji, że przed meczami z ekipami zagrożonymi spadkiem zastanawiamy się czy nasi podołają...
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.11.2009, 14:21
Jeden fatalny mecz Alvareza i wszyscy uważają go za piłkarza beznadziejnego.
A prawda jest tak, że on do spółki z Marcelo przez cały sezon trzymał poziom. Nie zdziwię się jeśli w meczu z Odrą zaliczy asystę po dośrodkowaniu...

do Dudi:
Ja widzę jednego pewniaka do strzelenia bramki, gdy będzie miał okazję - jest nim Marcelo.
Ostatnio edytowane przez grogoriogreg : 27.11.2009 o godz. 14:30.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 27.11.2009, 14:24
Żeby zaliczyć asystę ktoś musi jeszcze strzelić bramkę, a potrafiącego dokonać czegoś takiego w naszej drużynie nie widać.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 27.11.2009, 14:29
joshi napisał(a):Wyświetl post
problem w tym, że tylko dwóch ma charakter,
Nie zagadzam sie.
Pilkarzy z "charakterem" mamy o wiele wiecej.

Totalnie bezplciowi sa moze Boguski, Alvarez, Diaz, Jirsak ale reszta ?
Taki Golos w pilke gra tragicznie, ale pluca na boisku wypluje, Malecki podobnie, z tym ze lepiej gra. A Singlar ? Kirm ?
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.11.2009, 14:33
hmm nie pasi mi gra Kirma i Małeckiego RAZEM, moze nalezy ich rozdzielic i zobaczyc rezultaty ?

oglądaliscie mecz Milan 1-1 Marsylia ? ile tam było wrzutek który do niczego nie prowadziły ? u nas 54, u nich może 30 i żadna nie przyniosła skutki, a grali naprawde pięknie, więc nie widze problemu w Alvarezie, wystarczy tylko ze zacznie dosrodkowywac w biegu lub bardziej pod skos, a nie lobiki.

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 27.11.2009, 14:34
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
. Nie zdziwię się jeśli w meczu z Odrą zaliczy asystę po dośrodkowaniu...
tez sie nie zdziwie, bo obrona Pana Zdislawa to takie tuzy jak: Kowalczyk, Pielorz, Mojta czy Klos.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 27.11.2009, 14:35
Ja Alvareza za beznadziejnego pilkarza nie uwazam, ale faktem jest, ze spodziewalem sie po nim czegos wiecej. Uwazam ze idealnie porownal do Baszcza i scharakteryzowal go Westersyl w polityce transferowej.
Na pierwszy rzut oka to Alvarez robi lepsze wrazenie - mobilny, sprawny i z nieskrywana ochota do podlaczania sie do akcji ofensywnych. Z drugiej strony Baszczu zawsze sprawial wrazenie lekko drewnianego, a do tego czesto wkurzalo mnie u niego wyprowadzanie pilki z wlasnej polowy, czyli najczesciej dluga dzida do przodu, z czego polowa takich zagran ladowala pod nogami przeciwnika. Jednak jakby sie przyjrzec, to wiekszosc zawodnikow Wisly od dawna wali dluga dzide do przodu, wiec coz to za zarzut. Za to w defensywie Baszczu byl wg mnie duzo konkretniejszy i po prostu trudniejszy do przejscia niz Alvarez.
Wielu teraz wysuwa na pierwszy plan kiepskie wrzutki jako glowny zarzut w stosunku do Pablo, a ja mimo wszystko zaluje ze gosc nie jest lepszy w defensywie i nie stoi na tym samym poziomie co Glowa, Cleber czy chocby Baszczu.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.11.2009, 14:36
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Jeden fatalny mecz Alvareza i wszyscy uważają go za piłkarza beznadziejnego.
A prawda jest tak, że on do spółki z Marcelo przez cały sezon trzymał poziom. Nie zdziwię się jeśli w meczu z Odrą zaliczy asystę po dośrodkowaniu...

do Dudi:
Ja widzę jednego pewniaka do strzelenia bramki, gdy będzie miał okazję - jest nim Marcelo.

w pelni się zgadzam
Alavarez ma bardzo dobrą całą rundę. Ostatni mecz był slabszy tylko w jednym elemencie: dośrodkowania.
Podkreslali to komentatorzy na Canal+ i już mamy cała masę fachowców na forum od wytykania Alvarezowi, że jest kiepskim graczem.
Jedyny joshi mysli samodzielnie pisząc
Cytat:
Alvarez wyróżnia się zdecydowanie na plus, gra na jeden kontakt, częst podłącza sie do akcji ofensywnych, nie wywala piłek na oślep, na jego pozytywną ocenę wpływa też fakt że gra sam na tej prawej stronie...
Ale zrobiła się moda po meczu z Cracovią, żeby opieprzać jednego z najbardziej pracowitych i solidnych piłkarzy, bo zagrywał piłkę do środka jak balonika.
Pytanie: dlaczego inaczej zagrywał w poprzednich meczach? Co prawda nie były to nigdy super-kąśliwe wrzutki, ale tez nie były to baloniki. Co się zmieniło? Sam to wymyślił?

7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Totalnie bezplciowi sa moze Boguski, Alvarez, Diaz, Jirsak ale reszta ?
Boguski? Ten który dostał karę dwóch meczów za skopanie rywala?
Alvarez? Bo nie wrzeszczy na boisku "k..a mać"?
Diaz? Bo uważany jest za jenego z najbardziej ostro grających piłkarzy Wisły, za brutala i chama przez kibicow rywali?
Jirsak? który ostatnio popełnia coraz więcej fauli? Czasami bezmyślnych?

To świadczy o bezpłciowości?
Może co innego przez to slowo rozumiemy?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.11.2009 o godz. 17:22.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kao
Member

Stary 27.11.2009, 14:39
Kiedy Alvarez zagrał coś porządnego? Ja pamiętam tylko, że kręcą nim jak turbiną. Pamiętam mecz z Polonią Bytom, Alvarez ze sraczką zmieniony przez Singlara z kontuzją. Jeden kiepski mecz to wtedy mógł mieć, z przyczyn obiektywnych.

Przypomnijcie mi, kiedy Alvarez zagrał dobrze? Póki co nabił jakiegoś siuśka z Zagłębia Lubin (bo mu znowu dośrodkowanie nie wyszło!!!). Z poważniejszym rywalem Alvarez nie to, że nie istniał - istniał - odbijał się jak piłeczka tenisowa od ścianki.
Odpowiedz cytując
T-michal-S
Member

Od: 05.2007

Stary 27.11.2009, 14:40
Czytając wasze posty można wywnioskować że Łobodziński jest zawodnikiem przekroju 4 ligi i nie ma prawa bytu.
A ciekawi mnie jak bardzo się cieszyliście gdy strzelał dwie bramki w Gdańsku na wagę mistrzostwa.. Jest w tym sezonie słaby ale mamy mocniejszego pomocnika ? Ćwielong ? Własnie..
"Po burzy słońce wychodzi zza chmur . . ."

Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Stary 27.11.2009, 14:41
7 kotów, może źle się wyraźiłem, nie chodziło mi o ambicję, ale charyzmę.
Po wypadnięciu Sobola ( Głowy trochę mniej) nie ma w tej drużynie osoby która zmobilizowałaby resztę, która w trudnej sytuacji pociągnęłaby zespół. Przez to mamy obecnie taką sytuację że na boisku nie ma drużyny a jedynie 11 biegających bez ładu i składu kopaczy.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 27.11.2009, 14:42
T-michal-S napisał(a):Wyświetl post
A ciekawi mnie jak bardzo się cieszyliście gdy strzelał dwie bramki w Gdańsku na wagę mistrzostwa.
A Chiacu strzelil gola Sevilli. tez sie cieszylem.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Kao
Member

Stary 27.11.2009, 14:46
Tak samo uważanie kogoś za dobrego gracza, bo robi dużo szumu to nieporozumienie. Po efektach się ocenia. Co do innych meczy: Tak, Alvarez ZAWSZE walił baloniki. Najśmieszniej wyszło w meczu z Zagłębiem Lubin, jak wspomniałem...

Czemu Jirsak popełnia faule - no cóż, bo Skorża zawsze grał dwoma defensywnymi pomocnikami, wobec tego jak przychodzi grać z jednym defensywnym pomocnikiem, to czegoś brakuje. To podłe, ale jakby kazać Szymkowiakowi nacierać jak Sobol na piłkę?

Diaz jest niestety rozpoznawalny, głównie z grania do nikogo, z sanek, stawiania się i ze zbijania piłek i tylko to ostatnie zaliczam na plus, choć paradoksalnie, to jest problem taktyki Skorży.

Gołoś to melodia przeszłości i przyszłości, chociaż nigdy jeszcze nie było z niego pożytku, jest chłopcem Wujka Engela, który jakoś ostał się do dzisiaj w kadrze Wisły (na wiosnę pogra w ME i papa). Małecki... jak mówiłem po meczu ze Śląskiem, że odbije mu sodówa, to nikt nie wierzył, jak podpisywał kontrakt - też. Po powołaniu do seniorskiej reprezentacji zgłupiał całkowicie ("Miałem grać dłużej" SIC!) i oczywiście też nikt nic nie mówił - bo Małecki podlizał się kibicom swego czasu i widać, że to mu procentuje.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów