The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.11.2009, 22:36
ja liczę na obronę Alvarez-Marcelo-Diaz-Brożęk.

w środku Jirsak - Cantoro, potem Garguła.

jak mamy zagrać z Jopem, to wole wyjść w 10. Przynajmniej nikt nie będzie liczył że skoczy do głowki.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.11.2009, 23:14
Proud napisał(a):Wyświetl post
jak mamy zagrać z Jopem, to wole wyjść w 10. Przynajmniej nikt nie będzie liczył że skoczy do głowki.

Jopa to nawet robili ci z Hetmana i robotnicy z Drutexu Bytovii Bytow wiec podzielam twoje obawy....

Ale na Legie zawsze mobilizacja ,licze ze Piotrek Brozek sie wykuruje ,bo dzis stwierdzil ze bedzie gotów.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.11.2009, 23:48
Optymalnym rozwiązaniem byłby Diaz z Marcelo w środku, ale jak już wcześniej pisałem Skorża nie odważy się zapewne na taki krok i pewnie będziemy w piątek podziwiać wyczyny Jopinho. Kto w ogóle wpadł na taki pomysł, żeby on podpisał kontrakt z Wisłą? Nie można było sprowadzić Kowalskiego z wypożycznia? Byłoby to 100 razy lepsze rozwiązanie, a tak mamy w składzie zawodnika o cechach szybkościowych na poziomie oldboja. Ch*j mnie strzelał kiedy widziałem w Kielcach, jak Kiełb(żaden demon szybkości) był z piłką szybszy od Jopa bez. Jedynym ratunkiem dla Jopa jest faul i to też jest denerwujące, kiedy on dopuszcza się tak wielu przewnień, co świadczy tylko i wyłącznie o jego słabości. Obym się mylił, ale jak on zagra w pierwszej 11 to po meczu z Legią nie będziemy mieli wesołych min..
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.11.2009, 01:30
fialo napisał(a):Wyświetl post
Optymalnym rozwiązaniem byłby Diaz z Marcelo w środku, ale jak już wcześniej pisałem Skorża nie odważy się zapewne na taki krok i pewnie będziemy w piątek podziwiać wyczyny Jopinho. Kto w ogóle wpadł na taki pomysł, żeby on podpisał kontrakt z Wisłą? Nie można było sprowadzić Kowalskiego z wypożycznia? Byłoby to 100 razy lepsze rozwiązanie, a tak mamy w składzie zawodnika o cechach szybkościowych na poziomie oldboja. Ch*j mnie strzelał kiedy widziałem w Kielcach, jak Kiełb(żaden demon szybkości) był z piłką szybszy od Jopa bez. Jedynym ratunkiem dla Jopa jest faul i to też jest denerwujące, kiedy on dopuszcza się tak wielu przewnień, co świadczy tylko i wyłącznie o jego słabości. Obym się mylił, ale jak on zagra w pierwszej 11 to po meczu z Legią nie będziemy mieli wesołych min..
A ja mam przeciwne zdanie - Uważam że kupno Jopa było dobrym rozwiązaniem - nie był ani nie jest to demon prędkości ale chyba za ostro na niego siadacie.

Dla mnie główne zmartwienie przed potyczką z Legią to linia pomocy - Gdyby Piotrek się nie wykurował to na bank będzie taka jak z Koroną i to by mnie martwiło o tyle że mielibyśmy 3 którzy nie słyną z agresywności(choć z Koroną dali radę)+ Cantoro który nie boi się twardej gry, ale jest mało zwrotny=łatwy do przejścia.

Jeśli Piotrek wykuruje się do piątku wariant też będzie oczywisty - on na obronę - Diaz na środek i wydaje mi się że będzie to optymalne rozwiązanie.
Pozostaje kwestia obsady bramki - jestem przekonany że jak Pawełek będzie zdolny do gry to on będzie bronił , choć ja dałbym szanse Cebanu - na pewno nie bronił gorzej niż Pawełek i wd mnie mogło to by mieć bardzo dobry wpływ na rywalizacje na bramce.Mariusz by w końcu zrozumiał że nie jest jedynym a i Cebanu dostał by sygnał, że jest o co walczyć.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 03.11.2009, 12:55
Wygramy - odjeżdżamy największym rywalom na 10 punktów i praktycznie Mistrzostwo Polski zaklepane jesienią.....
Remis - utrzymujemy status quo w stosunku do Legii (7pkt) Lech wygrywając w Bytomiu zmniejsza dystans do 8 pkt, każdy mecz jest walką o mistrzostwo, ale z Legią gramy na wiosnę na wyjeździe i musimy jak najwięcej meczów wygrywać.
Porażka - obawa przed utratą formy i liczenie punktów, bo Legia już 4 za nami (i mecz w Wa-wie) a LEch 8 pkt.
Ruchu i Bełchatowa nie biorę pod uwagę w walce o MP.

Mamy po 12 kolejkach 31/36 punktów. W poprzednich sezonach do Mistrzostwa Polski wystarczyło:
2008/09 - 64 pkt (drugi zespół 61 pkt)
2007/08 - 77 pkt (drugi zespół 64 pkt)
2006/2007 - 62 pkt (drugi zespół 61 pkt)
2005/06 - 66 pkt (drugi zespół 64 pkt)
2004/05 - liga 14 zespołowa
W żadnym z poprzednich 4 sezonów II drużyna ekstraklasy nie zdobyła więcej niż 64 punkty, czyli nasze 31 punktów po 12 kolejkach to prawie połowa punktów koniecznych do zgarnięcia MP. Porażka z Legią jest o tyle groźna, że może doprowadzić do strat punktowych w następnych meczach (Wodzisław, derby, Ruch, Lubin) i utraty sporej przewagi - przypomnę tutaj sezon 2005/06 - po 9 kolekach 23 punkty (Legia 13 pkt), a w kolejnych 8 meczach do końca rundy jesiennej - 10 pkt (po odpadnięciu z pucharów), LEgia - 19 pkt. Wiem, że potem była wiosna cudów na Legii (kilka punktów dzięki bramkom w ostatnich minutach itp), ale w przypadku porażki z Legią my możemy wpaść w dół, a przeciwnik dostać kopa do góy i wiosna będzie ciężka.......
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 04.11.2009 o godz. 01:10.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.11.2009, 13:19
fialo napisał(a):Wyświetl post
Optymalnym rozwiązaniem byłby Diaz z Marcelo w środku, ale jak już wcześniej pisałem Skorża nie odważy się zapewne na taki krok i pewnie będziemy w piątek podziwiać wyczyny Jopinho.
Dlaczego ma się nie odważyć ? Z Barcą na CN się odważył, a z Legią w Sosnowcu zabraknie mu jaj ?
..
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.11.2009, 14:06
Gdyby Skorża przesunął Diaza do obrony, musiałby wstawić Cantoro w parze z Jirsakiem w środku pola. To samobójstwo. Cantoro nigdy nie kreował gry, a teraz w defensywie gra równie beznadziejnie. Ogrywał go piekarz w meczu z Bytovią. On nie ma już żadnych atutów, zero szybkości, zwrotność dziada, ciągle sie przewraca licząc na gwizdek i te jego czerstwe strzały z dystansu, do których składa się gorzej niż amator.

Z drugiej strony to samo w przypadku Jopa na środku obrony. Skorża ma spory kłopot, ale ja bym nie ryzykował wstawiania Mauro do pierwszej 11. To już nie jest defensywny piłkarz, wogóle piłkarz nawet na "poziom" naszej ekstraklasy.

Jaga, Śląsk, Piast zatrzymały Legię dobrą, agresywną grą w środku pola. Moim zdaniem lepiej zostawić Diaza tam gdzie go widzi Skorża i nie zostawiać miejsca Gizie i Iwańskiemu.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.11.2009, 14:23
*Szarny*- ostatnio Cantoro gra lepiej. I wolę zobaczyc Diaza w środku obrony niż Jopa. A w środku para Jirsak-Mauro to wcale nie jest samobójstwo (bo pewnie Guła jeszcze nie da rady długo zagrać). Ba! Diaz ostatnio nie gra na najwyższym poziomie. . .

*Wojtas*- my to tez nie ta Wisła co kiedyś x)
Ostatnio edytowane przez masterlag : 03.11.2009 o godz. 20:09.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 03.11.2009, 19:54
Legia niby trzyma jakis poziom ale to jednak nie ten zespol co kiedys(z moim ulubiencem Czarusiem Kucharskim,Karwanem,Svitlicą ,czy Józwiakiem )

ten zespol teraz wydaje sie nie miec tych dosyc charakternych zawodnikow co kiedys ,i podkresla to zreszta co wywiad ich trener czy niektrzy dzisjsi zawodnicy.

My tez niby nie mamy Sobola ale mysle ze na dzis forme mamy lepsza tylko skutecznosc nie ta.
I o to najbardziej sie boje,ze sytuacje bedą ale goli nie.

A co do Mauro to niezgodze sie ze na dzis jest beznadziejny.Zawsze ta pilke przytrzyma i nawet sfaulowac sie da
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 03.11.2009, 20:15
A ja bym zagrał takim ustawieniem...

Cebanu

Alvarez-Marcel-Piotrek Brożek
Cantoro-Diaz
Ćwielong-Jirsak-Kirm
Małecki-Paweł Brożek
Odpowiedz cytując
Kotwa
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 04.11.2009, 08:24
Bronex napisał(a):Wyświetl post

Cebanu

Cantoro-Diaz
Ćwielong-Jirsak-Kirm
Małecki-Paweł Brożek
Gitara skład gotowy ciekawe czy Maciek czyta czasem te tematy może spać spokojnie
Tylko Wisła TS
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 04.11.2009, 10:05
Bronex napisał(a):Wyświetl post

Cebanu

Cantoro-Diaz
Ćwielong-Jirsak-Kirm
Małecki-Paweł Brożek
zagralbys jakbys gral we fife. w rzeczywistosci wdrazenie nowego ustawienia to nie takie hopsiup
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Stary 04.11.2009, 17:04
"Wisła nam leży. W ostatnim meczu w Krakowie nie wykorzystaliśmy kilku sytuacji, a mogliśmy wygrać"
Humor nie opuszcza Mirka Trzeciaka ... zmieni się w piatek o 22
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.11.2009, 17:30
ja tam myślę, że źle nie będzie, ale trochę racji ten Trzeciak ma a propos ostatniego meczu. Gdyby ten ich czarny napadzior zamiast na wiwat walił w światło bramy, to nasi musieliby się bardziej przyłożyć , bo jedna brama to byłoby mało.
Inna sprawa, że gdybanie po fakcie nie ma już sensu.

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.11.2009, 18:28
Ustawianie składu zostawcie trenerowi - wierzę, że podejmie dobrą decyzję.

Nie ma na przykład żadnych podstaw, by uważać, że Diza byłby lepszym stoperem od Jopa. Jest szybszy i zwrotniejszy, ale nie ma doświadczenia w grze na tej pozycji. Środek pola też jest ważny.

Bardzo wiele będzie zależalo od postawy liderów naszej drużyny - Brożka, Małeckiego, w drugiej linii Kirma, w obronie Marcelo i Alvareza.

Legia nie może mieć swobody w środku pola, a Mięciel z Grzelakem w ataku. Trzeba też uważać na Rybusa i Radovica.

Martwią kolejne problemy Boguskiego - ile jeszcze? Niech go wreszcie wyślą do porządnego specjalisty od leczenia podobnych urazów!
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.11.2009, 18:59
Mięciel nie zagra z Wisłą.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 04.11.2009, 19:04
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
Mięciel nie zagra z Wisłą.
To już pewne, czy to tylko życzenie niektórych, tudzież sprytna "zmyłka" wojskowych?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Aimable
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 04.11.2009, 20:37
element napisał(a):Wyświetl post
Żadnych informacji na stronach Legii.
Jest już potwierdzenie na legia.com.pl
OLE SUPER WISEŁKA, OLE SUPER WISEŁKA...
MARTINA - I BELIEVE YOU!!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 04.11.2009, 21:17
PRZEGRAMY :OOOO JA CIEEEEE P....
ps.jakim mozemy byc Mistrzem Polski jak nie potrafimy wygrac z oslabiona Legia,co? Skonczcie ten defetyzm i zaciskac kciuki. MUSIMY WYGRAC!!!!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 04.11.2009, 21:21
Aimable napisał(a):Wyświetl post
Jest już potwierdzenie na legia.com.pl
Potwierdzenie będzie dopiero wtedy, gdy nie znajdzie się w kadrze na mecz.

A jeśli rzeczywiście tak będzie, mam nadzieję, że nie spowoduje to podświadomego "rozprężenia" u naszych.

Nie tylko Mieciel może nam strzelać bramki - także inni zawodnicy Legii, którzy pojawią się na boisku zamiast niego.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 04.11.2009, 21:28
moim zdaniem ewentualna absencja Marcina Mieciela nie bedzie miała żadnego wpływu odnosnie siły ofensywnej warszawskiej Legii.W druzynie z Łazienkowskiej naprawde nie brakuje piłkarzy którzy są w stanie strzelić bramkę, nawet Mariuszowi Pawełkowi.
Jak na Mistrzów , obecnych i mam nadzieje - przyszłych - naszym zadaniem jest pokonać Legię, nie ważne w jakim stylu, nie wazne jakim wynikiem.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Stary 04.11.2009, 21:54
Ja pierniczę, mecz z Legią trzeba wygrac, zadnego nastawiania sie na remis itd. Ten mecz to jest tak jakbysmy grali w europejskich pucharach. Wiec jesli chcemy byc druzyna na europejskim poziomie to nie mozna sie nastawiac, ze nas remis zadwoli. Gramy u siebie, jestesmy liderem, mamy wygrac!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 04.11.2009, 23:48
ha ha zobaczycie ze Mieciel zagra

ach te zagrywki typu zaslona dymna ,co roku to samo
ze tez sie to juz niektorym nie nudzi

Co do tego meczu co mowi Trzeciak to ma chlop racje

Chini sam swoimi plecami wybronil nam gola a pozniej zmarnowal 2 setki,od tego czasu polubilem go
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 05.11.2009, 00:05
No ten mecz trzeba wygrać , ale można też go zremisować, bo przegrać już nie. Jak wygramy to super bo praktycznie Legia nam juz odpadnie w rywalizacji o najważniejsze trofeum. Jak remis to dalej jedziemy od nowa, bo porażka to już komplikuje całkowicie sprawę.. Remis biorę w ciemno , lecz po cichu liczę na jednobramkowe zwycięstwo. W każdym bądż razie dopiszemy sobie po tym meczu jakieś punkty , bo na całkowitą ich stratę się nie zanosi . Oby to było te 3 punkty! Ha wtedy to juz weekend zacznę z szampanem chyba, ponieważ Amica juz odpadła , teraz zieloni by odpadli a Ruch i tak na koniec wyląduje na 4 miejscu Są po prostu za słabi na tą wielką trójkę ligową. Cżyżby już mistrzostwo było tak bliskie ? Myślę , że tak , no oczywiście jeżeli pokonamy wojskowych
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 05.11.2009, 00:35
Nie wolno skreślać ani Lecha ani tym bardziej Legii bo przy ich wygranej zbliżą się do nas na 4 punkty a liga jest długa...Zimą na pewno dokupią kilku grajków co przy naszej biernej postawie może zakończyć się źle,więc mecz z Warszawą może być przełomowy podobnie jak ten z przed dwóch lat kiedy w Krakowie wygraliśmy 1:0 i ustaliliśmy już praktycznie losy mistrzostwa.Mecz wreszcie będzie oglądało sporo widzów więc liczę chociaż na namiastkę tego co prezentujemy na R22.Emocji na pewno nie zabraknie!To w końcu Legia!A te mecze nie będę mówił jaką mają wartość...Nie tylko chodzi o 3 punkty ale o prestiż!Do boju Wisełko!!!
Odpowiedz cytując
Rinn
Junior Member

Od: 03.2008

Stary 05.11.2009, 08:16
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
ha ha zobaczycie ze Mieciel zagra

ach te zagrywki typu zaslona dymna ,co roku to samo
ze tez sie to juz niektorym nie nudzi
Też mi się wydaje, że zagra. Cudowne ozdrowienia się zdarzają.

A szkoda, bo Jop może mieć z nim trochę problemow.
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 05.11.2009, 09:43
Dziwne, że TVP nie pokazuje tego spotkania na żywo. Mają prawa do 4 spotkań w sezonie i pokazali tylko jedno Lech - Wisła. Lepszego spotkania w tej rundzie już nie będą mieć.
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.11.2009, 09:48
Peroslaw88 napisał(a):Wyświetl post
Dziwne, że TVP nie pokazuje tego spotkania na żywo. Mają prawa do 4 spotkań w sezonie i pokazali tylko jedno Lech - Wisła. Lepszego spotkania w tej rundzie już nie będą mieć.
a nie zauwazyles, ze jakos TVP nie lubi pokazywac meczow Wisly "u siebie"? dla mnie nie jest to zadne zaskoczenie... w nastepnej rundzie pokaza znowu jak Wisla meczysie majac mistrza juz prawie w kieszeni na Lazienkowsiej..
Groundhopper
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.11.2009, 09:52
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
a nie zauwazyles, ze jakos TVP nie lubi pokazywac meczow Wisly "u siebie"? dla mnie nie jest to zadne zaskoczenie... w nastepnej rundzie pokaza znowu jak Wisla meczysie majac mistrza juz prawie w kieszeni na Lazienkowsiej..

Wszystko fajnie, ale tvp ma prawo do pokazania spotkania w sobote o godzinie 17.00 lub 18.00.

a ze canal plus sobie ustawil spotkanie Legii z Wisla na piatek, to juz nie jest wina tvp
Ostatnio edytowane przez killzone : 05.11.2009 o godz. 09:54.
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 05.11.2009, 10:01
Wracając do meczu. Nie mogę się doczekać tego pojedynku. Liczę, że Wisełka rozbije (czytaj wygra) Legię. Liczę bardzo na Kirma, który po strzelonej bramce w Kielcach nabierze pewności. Dla mnie skład powinien być następujący: Pawełek - Alvarez, Marcelo, Jop (z przymusu), Piotr Brożek - Łobodziński, Diaz, Jirsak, Kirm - Małecki , Paweł Brożek. Z ławki na wejście: Ćwielong, Garguła i Cantoro.
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów