|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 15.06.2009 o godz. 16:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Kasprzik wariantem rezerwowym
Grzegorz Kasprzik otrzyma zgodę na odejście Piasta Gliwice, tylko gdy oferta będzie korzystna finansowo dla jego klubu. Nieoficjalnie mówi się, że gliwiczan zadowoliłby milion euro. Bramkarza szuka Wisła Kraków, ale Kasprzik nie jest ich jedyną opcją. Kasprzik jest jednak dla krakowian opcją rezerwową, gdyż trwają negocjacje z bramkarzem jednej z silnych lig europejskich. Drużynie Białej Gwiazdy potrzebny jest również taki zawodnik jak Kamil Glik, który jest młodzieżowym reprezentantem Polski, a piłkarskiego fachu uczył się w Hiszpanii - najpierw w UD Horadada, a następnie półtora roku w Realu Madryt. Źródło: http://www.futbol.pl/artykul/55277.html |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Teraz następca Baszcza?
Jak czytamy w dzisiejszej "Gazety Krakowskiej" pozyskanie pomocnika Miroslava Božoka ze słowackiego MFK Ružomberoka, który we wtorek ma przejść testy medyczne, jest pierwszym i nie jedynym ruchem transferowym Wisły Kraków. Nawet w tym tygodniu można spodziewać się kolejnego wzmocnienia mistrzów Polski. Wspomniany Miroslav Božok ma być piłkarzem, który zastąpi w ekipie Macieja Skorży Marka Zieńczuka, któremu wygasł kontrakt i w nowym sezonie grać będzie w greckim AÓ Xánthi. Kolejnym ruchem Wisły będzie, zdaniem "GK", uzupełnienie luki na prawej obrony, którą opuścił Marcin Baszczyński. "Baszczowi" także wygasła umowa i od lipca będzie piłkarzem AÓ Atrómitos Peristeríou Ateny. Personalia nowego obrońcy Wisły owiane są tajemnica, ale jeśli informacje "Krakowskiej" okażą się prawdziwe - poznamy je zapewne już niebawem. źródło:http://www.wislaportal.pl/news.php?id=15484 |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Burliga wraca do Wisły
Wypożyczony w poprzednim sezonie do Floty Świnoujście Łukasz Burliga wraca do Krakowa. I-ligowiec nie zdecydował się bowiem na wykupienie tego pomocnika z Wisły Kraków za 25 tysięcy zł. 21-letni zawodnik był wypożyczony do Floty do końca czerwca. - W sobotę mam się stawić na treningu pierwszego zespołu Wisły - zapowiedział Burliga. źródło:http://www.wislaportal.pl/news.php?id=15485 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Słoweński pomocnik trafi do Wisły?
Wisła Kraków szuka pomocnika, który mógłby zastąpić Marka Zieńczuka na lewej pomocy. Rozwiązaniem dla drużyny mistrzów Polski może być 24-letni Słoweniec - Andraż Kirm. Według słoweńskich mediów pomocnik NK Domżale znalazł się w kręgu zainteresowań Białej Gwiazdy. Kirm w reprezentacji Słowenii rozegrał 17 meczów. Piłkarzem NK Domżale jest od 2005 roku. W 2002 roku został uznany za talent i nadzieję słoweńskiej piłki. W 2008 roku chciało go sprowadzić Chievo Verona, ale Kimr postanowił zostać w Domżale i pomóc swojemu klubowi w walce o Ligę Mistrzów Źródło: futbol.pl |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Legia, Wisła i Lech chcą Kucharczyka
Najsilniejsze kluby Ekstraklasy coraz chętniej sięgają po młodych-zdolnych zawodników z niższych ligi. W ostatnim czasie pojawiło się w nich kilka dużych talentów. Najbardziej rozchwytywanym z nich jest 18-letni snajper Świtu Nowy Dwór Mazowiecki Michał Kucharczyk. Kucharczyk w ostatnim sezonie III ligi w grupie łódzko-mazowieckiej strzelił 23 gole. Ani jedna z jego bramek się nie zmarnowała - 21 bramek zdobył w wygranych meczach, 2 w zremisowanych. Jak donosi "PS" diament z Nowego Dworu Mazowieckiego próbują kupić Legia, Wisła i Lech, a zainteresowali się nim podobno nawet skauci Chelsea Londyn. Legia oferowała za niego 100 tysięcy złotych, ale Świt zażądał 100 tysięcy euro. Teraz chce już 200 tysięcy euro, jako że Legia ma poważnych kontrkandydatów. źródło: http://www.ekstraklasa.wp.pl/kat,174...wiadomosc.html |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Wisła Kraków uzgodniła warunki z pomocnikiem
Wisła Kraków ustaliła warunki indywidualnego kontraktu ze słowackim pomocnikiem Miroslavem Bozokiem - czytamy w "Przeglądzie Sportowym". W środę Słowak przejdzie testy medyczne i wkrótce najprawdopodobniej dojdzie do transferu z FK Rużomberok, gdzie Bozok był kapitanem. W minionym sezonie, w którym jego drużyna zajęła piąte miejsce w słowackiej ekstraklasie, rozegrał 30 spotkań, strzelił cztery gole i tyle samo razy ostatnim podaniem otwierał kolegom drogę do bramki. - Cieszę się, że jestem bliski podpisania kontraktu z mistrzami Polski. Od przejścia do Wisły dzielą mnie tylko testy - powiedział. źródło:http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Leandro nie dla Wisły
Leandro de Almeida, Brazylijczyk z węgierskim paszportem, nie zagra w drużynie Wisły Kraków - informuje "Przegląd Sportowy". Jeśli Wisła zaproponuje mi korzystną umowę, to ją zaakceptuję. Myślę, że ten klub to dobre miejsce, by dalej się rozwijać - pisał niedawno Leandro na swojej stronie internetowej. 26-letniemu pomocnikowi drużyny VSC Debreczyn z końcem czerwca wygasał kontrakt. Wówczas byłby do wzięcia za darmo. Jednak piłkarz przedłużył umowę z klubem o rok i Wisła zrezygnowała z zakupu. źródło:http://sport.wp.pl/kat,32282,title,L...wiadomosc.html |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Božok za 100tys. euro
Miroslav Božok ma podpisać z Wisłą trzyletni kontrakt. Wisła zapłaci za niego ok. 100 tys. euro i nie będzie musiała płacić wysokiej pensji dla samego piłkarza. 25-letni pomocnik MFK Ružomberok we wtorek wieczorem miał się zjawić pod Wawelem, a w środę przejdzie testy medyczne. - Jeśli je zaliczę, to transfer będzie na wyciągnięcie ręki. Dogadałem się już z działaczami Wisły. Kluby? Sądzę, że również się porozumiały - zaznacza Božok w rozmowie z "Gazetą Wyborczą". Wisła o Božoka starała się już w styczniu. Miesiąc później piłkarz potwierdził niezłą dyspozycję w sparingu z mistrzami Polski, ale strony nie doszły do porozumienia. Teraz transfer jest już niemal pewny, a do podpisania dokumentów ma dojść w piątek. - Bardzo się cieszę. Rozmawiałem z Peterem Šinglárem i chwalił klub. Poza tym Wisła będzie walczyła o Ligę Mistrzów - zaciera ręce Słowak. - Z Wisły będę miał bliżej do reprezentacji - uważa piłkarz. źródło:http://www.wislaportal.pl/news.php?id=15488 |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Kasprzik ma zgodę na transfer, Glik zostaje
Trener Dariusz Fornalak powiedział po pierwszym treningu Piasta w okresie przygotowawczym do nowego sezonu, że nie będzie robił Grzegorzowi Kasprzikowi przeszkód w transferze do Wisły Kraków lub Lecha Poznań. - Ze słów samego Grzegorza wynika, że chce zmienić otoczenie. Z mojej strony jest zgoda na jego transfer - oznajmił trener Piasta. Podobno już w czwartek w Gliwicach mają pojawić się przedstawiciele Lecha Poznań, którzy widzieliby u siebie Kasprzika. Na rozmowę z działaczami Piasta umówieni są jednak także przedstawiciele Wisły Kraków, którzy również interesują się gliwickim bramkarzem. Pewne jest natomiast, że Lechowi i Wiśle nie uda się wykupić z Piasta młodzieżowego reprezentanta kraju, Kamila Glika. - Nie sprzedamy go! - twardo postawił sprawę Janusz Bodzioch, menedżer zespołu. - Ja oficjalnie o ofertach z Wisły i Lecha nic nie wiem. Pewnie, że marzyłaby mi się gra w silnym zespole walczącym o mistrzostwo Polski. W Gliwicach czuję się jednak dobrze i wszystko wskazuje na to, że tu zostanę - uważa Glik. źródło:http://www.wislaportal.pl/news.php?id=15496 |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisła ma nowego Brazylijczyka
Wisła Kraków rozochociła się po udanym transferze Brazylijczyka Marcelo. Od dzisiaj testuje obrońcę Carlinhosa, który miałby zastąpić Marcina Baszczyńskiego. Carlinhos rozmawiał dzisiaj z dyrektorem sportowym Wisły Jackiem Bednarzem. Bednarz transportował także piłkarza po Krakowie. Czy będzie równie dobrym strzałem transferowym, jak Marcelo? Jedno jest pewne, Wisła robi wszystko, by tym razem udało się zrealizować zamierzenie: na pierwszym treningu przedsezonowym trener Maciej Skorża ma dysponować kompletną kadrą. Dlatego z transferami nikt nie zamierza czekać na ostatnią chwilę. Klubowi "Białej Gwiazdy" udało się już zawrzeć porozumienie z MFK Rużomberokiem w sprawie zakupu Miroslava Bożoka Źródło: http://sport.interia.pl/raport/wisla...-wisle,1324910 |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Włosi zainteresowani Pawłem Brożkiem
Przegląd Sportowy/ws /06:43 Kluby włoskiej Serie Atalanta Bergamo i Parma FC są zainteresowane pozyskaniem króla strzelców Ekstraklasy i snajpera Wisły Kraków Pawła Brożka - czytamy w "Przeglądzie Sportowym". - Faktycznie Włosi są zainteresowani Pawłem. Były zapytania z tamtejszych klubów - powiedział menedżer piłkarza Radosław Osuch. Konkretnej oferty dla Brożka jednak nie ma. Sam piłkarz też nie pali się do wyjazdu z kraju za wszelką cenę. Już w poprzednich sezonach kluby z mocniejszych lig, były Polakiem zainteresowane, ale ten zawsze decydował się zostać w Wiśle. http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Lista klubów chcących pozyskać napastnika Podbeskidzia Bielsko-Białej, Krzysztofa Chrapka, jest długa. Jednak największe szanse ma piąta drużyny ubiegłego sezonu w Ekstraklasie, GKS Bełchatów - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".
Chrapek w ubiegłym sezonie na zapleczu Ekstraklasy zdobył 18 goli. Zasłynął tym, że w wygranym 9:0 spotkaniu z Turem Turek strzelił 5 bramek. Jego wartość szacuje się na ok. 1,5 mln złotych a w Podbeskidziu przekonują, że nie będą robili mu przeszkód w zmianie klubu. Napastnikiem są ponoć zainteresowane takie kluby Jak GKS Bełchatów, Wisła Kraków, Cracovia, Arka Gdynia czy Śląsk Wrocław. Największą determinację przejawiają bełchatowianie. http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37360,t...wiadomosc.html ![]() "Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się" A. Sapkowski Wisła Forever
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Miroslav Božok: Wisła to wielki klub
Miroslav Božok jest na najlepszej drodze, aby wzmocnić mistrza Polski. Wisła Kraków negocjuje jeszcze z MFK Ružomberok. Do ustalenia zostały podobno drobne detale. Pomocnik nie ukrywa, iż zależy mu na grze pod Wawelem. W środę Miroslav Božok przeszedł badania krwi i moczu. Lekarze przebadali rytm jego serca przy wysiłku fizycznym. Na czwartek zaplanowano natomiast testy kolan oraz stawów. Wydaje się, że powinno się obyć bez żadnych niespodzianek, gdyż Słowak w swojej dotychczasowej karierze nie przeszedł nigdy poważnej operacji. Pomocnik z MFK Ružomberok ma ważną umowę do lata 2010 roku. Biała Gwiazda będzie więc musiała zapłacić odstępne w wysokości ok. 250-300 tys. euro. - Jesteśmy na najlepszej drodze do porozumienia odnośnie warunków transferu. Trzeba jeszcze rozwiązać sprawę drobnych niuansów, ale wierzę, że zostanie to doprowadzone do końca. Stanie się tak prawdopodobnie na początku przyszłego tygodnia - ujawnił działacz słowackiego klubu, Milan Varchola. Źródło: http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...a-wielki-klub/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Lech uprzedził Wisłę w walce o czołowego bramkarza Ekstraklasy
Sport/DB /07:27 PAP W nadchodzącym sezonie ligowym bramkarz Grzegorz Kasprzik nie będzie reprezentował barw Piasta. Przesądziła o tym wczorajsza wizyta w Gliwicach działaczy Lecha Poznań. Po półtoragodzinnych negocjacjach obie strony doszły do porozumienia - Kapsrzik odejdzie do "Kolejorza" na zasadzie transferu definitywnego. - Umówiliśmy się na transfer definitywny Grzegorza Kasprzika. Kolejne spotkania nie będą już konieczne. Teraz czekam tylko na stosowne dokumenty z Poznania. Nic nie powinno zakłócić finalizacji tej sprawy - powiedział prezes Piasta, Jacek Krzyżanowski. W ubiegłym sezonie Kasprzika okrzyknięto jednym z najlepszych bramkarzy Ekstraklasy. Oprócz Lecha o jego pozyskanie starała się Wisła. Jej wysłannicy mieli pojawić się w Gliwicach w przyszłym tygodniu. Sens tej wizyty stanął teraz pod dużym znakiem zapytania. W uzupełnieniu - według "Przeglądu Sportowego" za Kasprzika Lech zapłaci 800 tysięcy złotych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Arkadiusz Radomski prowadzi negocjacje z trzema polskimi klubami - Legią, Wisłą i Lechem. Podajemy te nazwy właśnie w tej kolejności, ponieważ najbardziej konkretna jest właśnie Legia, zaproponowała nawet kontrakt. Krakowianie - choć nie tak intensywnie - też rozmawiają z byłym reprezentantem Polski, a Lech chyba powoli odpuszcza.
Źródło: weszlo.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Myślę że Glikiewicz byłby najlepszym rozwiązaniem obecnej sytuacji z bramkarzami. Młody, bardzo zdolny, z powodzeniem mógłby zastąpić w przyszłości Pawełka. Bo nie łudzę się że znajdziemy teraz bramkarza lepszego od Pawełka. Zresztą dochodzi jeszcze aspekt zgrania z obroną...
![]()
"...Równowaga ciała jest najważniejszą troską postawy gotowości..." Bruce Lee
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Za to powinien być ban... pomyliłeś tematy.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Radosław Sobolewski ma podpisać dziś nowy kontrakt z Wisłą!
Dziś nowy kontrakt z "Białą Gwiazdą" ma podpisać Radosław Sobolewski - informuje "Gazeta Krakowska". Umowa, która ma być właśnie parafowana obowiązywać ma do końca czerwca 2011 roku. Dodajmy, że dotychczas obowiązujący kontrakt wygasał z końcem bieżącego roku, a to oznaczało, że "Sobol" mógłby za kilka dni podpisać inny z dowolnym klubem z datą 1 stycznia 2010 roku. Pomocnik zdecydował się jednak pozostać pod Wawelem - i kto wie, czy nie jest to najlepszy "transfer", jaki Wisła dokona w całym tym roku. O wpływie Radosława Sobolewskiego na grę zespołu pisać bowiem nie ma nawet potrzeby! Radosław Sobolewski do Wisły trafił na zasadach wolnego transferu z Dyskobolii Groclin Wielkopolski zimą 2005 roku. Od samego początku gry dla "Białej Gwiazdy" był wyróżniającym się piłkarzem. Takim pozostał do teraz. źródło:http://www.wislaportal.pl/news.php?id=15509 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wszystko wskazuje na to, że w najbliższych dniach podpis pod kontraktem z krakowską Wisłą złoży reprezentant Bośni i Hercegowiny, który gra zazwyczaj na prawym skrzydle w linii pomocy. Klub z Reymonta negocjuje jeszcze z MŠK Žilina.
Szeregi Białej Gwiazdy ma wzmocnić 26-letnik Admir Vladavić. Swoją karierę piłkarską rozpoczynał on w Iskrze Stolac. Następnie był on związany z Veležem Mostar oraz Željezničarem Sarajewo. W 2007 roku przeniósł się on do MŠK Žilina. Teraz będzie on prawdopodobnie kontynuował karierę w Polsce. - Doszedłem do porozumienia z mistrzem Polski, Wisłą Kraków. Do podpisania kontraktu dojdzie szybko. W rzeczywistości kiedy kluby ustalą wysokość odstępnego. Prawdopodobnie nastąpi to na początku przyszłego tygodnia - powiedział Vladavić, który nie interesuje się przebiegiem negocjacji między działaczami. - Nie mam pojęcia, ile będę kosztował. Nic mnie to nie obchodzi. Od dwóch lat gram w MŠK Žilina i nie mogę się doczekać zmiany otoczenia - dodał Bośniak, który przyznał, iż miał też oferty z Rosji oraz Niemiec, ale zdecydował się na przenosiny do Polski. Nie ukrywa on, że wcześniej próbował się dowiedzieć czegoś więcej o Wiśle. - Dosyć dużo wiem. Większość rzeczy o tej drużynie powiedział mi kolega z reprezentacji, Semir Štilić. Wiem, że krakowska Wisła to dobrze zorganizowany klub i w każdym sezonie ma ona mistrzowskie ambicje - ujawnił dziewięciokrotny reprezentant Bośni i Hercegowiny. Vladavić trafił do MŠK Žilina w zimowym okienku transferowym sezonu 2006/2007. Bośniak podpisał wtedy 3,5-letni kontrakt, a słowacki klub wyłożył na niego podobno 100 tys. euro. W ekstraklasie naszych południowych sąsiadów pokazał się z bardzo dobrej strony. Jest on chwalony szczególnie za wyszkolenie techniczne. W minionym sezonie Corgoň ligi pomocnik wystąpił w 29 meczach, w których zdobył 7 goli i zaliczył 4 asysty, a ponadto ujrzał 4 żółte kartki. Vladavić jest wyceniany teraz na 900 tys. euro. Żródło: sportowefakty.pl
Ostatnio edytowane przez WioReXXX : 20.06.2009 o godz. 10:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Beto odchodzi z Wisły
Kontrakt Beto, który wygasa 30 czerwca, nie zostanie przedłużony. Oznacza to, że brazylijski napastnik opuszcza Wisłę. Beto trafił do krakowskiego klubu w zimowym okienku transferowym. W Wiśle rozegrał osiem meczów - dwa w Pucharze Polski oraz sześć w Ekstraklasie. Nie zdobył żadnej bramki. "Beto nie spełnił naszych oczekiwań, w związku z tym klub nie przedłużył z nim kontraktu" - powiedział dyrektor sportowy Wisły Kraków, Jacek Bednarz. źródło: wisla.krakow.pl/Biuro Prasowe Wisły Kraków SA |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Według nieoficjalnych informacji Wisła kupi z Piasta Gliwice za milion złotych plus Mateusz Kowalski 21-letniego obrońcę Kamila Glika mającego za sobą pobyt w Realu Madryt. Do Gliwic na wypożyczenie powędrować może też Burliga lub Krzysztof Mączyński.
soccer.com.pl |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Transfer do Polski doradził mu Stilić
Admir Vladavić ma już wkrótce zostać piłkarzem Wisły Kraków. Bośniackiemu pomocnikowi transfer do Polski doradził... Semir Stilić, gwiazdor Lecha Poznań. - To prawda, rozmawiałem na ten temat ze Stiliciem, który zapewnił mnie, że transfer do Wisły to bardzo dobra decyzja, bo to solidny i poważny klub - mówi Vladavić. Przenosiny Vladavicia do Wisły Kraków mają być sfinalizowane już w najbliższych dniach. źródło : http://www.futbol.pl/artykul/55888.html Powód: zrodlo
Ostatnio edytowane przez carlitos : 22.06.2009 o godz. 10:18.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |