The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.04.2026, 15:51
Co za dno i kompromitacja sztabu. Nie wiem co oni robią na treningach? Wrzutki na najniższego w drużynie? Podania do rywala? Rozgrywanie piłki z bramkarzem zakończone dalekim wykopem na najniższego zawodnika?

Na szczęście FraMat i kilku innych tutaj gówno się znają na piłce, bo Bozić w kolejnym meczu robi coś z niczego. Dodajmy - ten sam Bozić który przegrywał u Jopa rywalizację z Kuziemką. Widocznie na treningach za słabo wrzucał do nikogo i strzelał w trybuny...

Przynajmniej wiemy czemu nie gra Kutwa - bo jest beznadziejny. Chłop jest nieodpowiedzialny, podaje do rywala, dwa razy podał Letkiewiczowi tak że piłkę o mało co przejął rywal.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.04.2026 o godz. 15:54.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 12.04.2026, 15:54
Taka chujowa gra pokazuje, że potrzebujemy 4-5 zawodników do I składu w eklapie.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 12.04.2026, 16:19
Vuko napisał(a):Wyświetl post
Taka chujowa gra pokazuje, że potrzebujemy 4-5 zawodników do I składu w eklapie.
Znacznie więcej. Na eklape to mamy moze 2-3 zawodnikow! Ktoś tu bredzi, ze Jop moze wystawiać dwie równorzędne jedenastki. Jedna z tych "rownorzednych" pokazała klasę w Bydgoszczy. Czyli biorąc pod uwagę ten wynik, orbituje gdzieś na poziomie III ligi. Ta lepsza z rownorzednych to 6-10 miejsce w I lidze moze w zasiegu. Zamiast czepiać się Jopa, dziękujcie, ze z tego szrotu tyle punktów wydusil!....I być może doczłapie do tej eklapy. Tylko bez solidnych wzmocnien, zapytam retorycznie; po co?
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 12.04.2026, 16:26
Natomiast żeby trochę się odbić od biadolenia to trzeba przyznać dwie rzeczy.

Duda sam nosił na swoich plecach nasz środek pomocy bo Igbekeme był dzisiaj taki „nieekskluzywny”. Chłopakowi dawali piłkę jak był pod pressingiem trzech Bytomian a i tak zagrywał bez straty. To kiedyś będzie kosmiczny zawodnik jak dorośnie i nauczy się strzelać z dystansu.

Bozic kolejny mecz z golem i kolejny z ważnym golem. Może być z tego chłopa pożytek na przyszłość.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 12.04.2026, 16:46
As napisał(a):Wyświetl post

Duda sam nosił na swoich plecach nasz środek pomocy bo Igbekeme był dzisiaj taki „nieekskluzywny”. Chłopakowi dawali piłkę jak był pod pressingiem trzech Bytomian a i tak zagrywał bez straty. To kiedyś będzie kosmiczny zawodnik jak dorośnie i nauczy się strzelać z dystansu.

Bozic kolejny mecz z golem i kolejny z ważnym golem. Może być z tego chłopa pożytek na przyszłość.
Duda ma już 22 lata XDD Co on ....a, Paweł Brożek, że status młodej nadziei polskiego futbolu będzie nosić do 30?
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 12.04.2026, 16:56
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Duda ma już 22 lata XDD Co on ....a, Paweł Brożek, że status młodej nadziei polskiego futbolu będzie nosić do 30?
Czy mozesz mi zacytować fragment mojego posta gdzie napisałem, że uważam Dude za młodą nadzieję polskiego futbolu?

Przeczytałem swój post jeszcze dwa razy i nic takiego lub nawet podobnego tam nie ma.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.04.2026, 19:11
As napisał(a):Wyświetl post

Duda sam nosił na swoich plecach nasz środek pomocy bo Igbekeme był dzisiaj taki *nieekskluzywny*. Chłopakowi dawali piłkę jak był pod pressingiem trzech Bytomian a i tak zagrywał bez straty. To kiedyś będzie kosmiczny zawodnik jak dorośnie i nauczy się strzelać z dystansu.

JA PIER-DO-LĘ. Tylko tak mogę to podsumować.

Duda - grający kolejny chujowy mecz, który o mało co nie zawalił nam gola, z zerem dobrych podań do przodu i jak zwykle ładujący z dobrych pozycji w środek bramki lub trybuny - będzie kiedyś genialnym zawodnikiem. Ma już 22 lata, strzelił w tym czasie może cztery gole w seniorskiej piłce i ma może ze dwa razy tyle dobrych podań. Talent.

Bozić - trzeci mecz z rzędu ratuje nam punkty genialnym strzałem z chujowej pozycji, bo drużyna gra gówno i nikt nie potrafi dobrej akcji rozprowadzić - MOŻE coś z niego będzie.

Poziom odklejenia od rzeczywistości i piłkarskiej schizofrenii - przebija Królewskiego o kilka długości. Tydzień temu myślałem że FraMat ustawił poprzeczkę nisko, ale udało się pod nią przeczołgać.

Chapeu bas.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.04.2026 o godz. 19:20.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.04.2026, 19:27
wolfy napisał(a):Wyświetl post
JA PIER-DO-LĘ. Tylko tak mogę to podsumować.

Duda - grający kolejny chujowy mecz, który o mało co nie zawalił nam gola, z zerem dobrych podań do przodu i jak zwykle ładujący z dobrych pozycji w środek bramki lub trybuny - będzie kiedyś genialnym zawodnikiem. Ma już 22 lata, strzelił w tym czasie może cztery gole w seniorskiej piłce i ma może ze dwa razy tyle dobrych podań. Talent.

Bozić - trzeci mecz z rzędu ratuje nam punkty genialnym strzałem z chujowej pozycji, bo drużyna gra gówno i nikt nie potrafi dobrej akcji rozprowadzić - MOŻE coś z niego będzie.

Poziom odklejenia od rzeczywistości i piłkarskiej schizofrenii - przebija Królewskiego o kilka długości. Tydzień temu myślałem że FraMat ustawił poprzeczkę nisko, ale udało się pod nią przeczołgać.

Chapeu bas.
A już myślałem, że da się rozmawiać o meczu i piłkarzach bez wycieczek osobistych.
Nie da się.
Pozostaje trzymać się swojego motto z podpisu.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.04.2026, 16:29
WildDog napisał(a):Wyświetl post
Znacznie więcej. Na eklape to mamy moze 2-3 zawodnikow! Ktoś tu bredzi, ze Jop moze wystawiać dwie równorzędne jedenastki. Jedna z tych "rownorzednych" pokazała klasę w Bydgoszczy. Czyli biorąc pod uwagę ten wynik, orbituje gdzieś na poziomie III ligi. Ta lepsza z rownorzednych to 6-10 miejsce w I lidze moze w zasiegu. Zamiast czepiać się Jopa, dziękujcie, ze z tego szrotu tyle punktów wydusil!....I być może doczłapie do tej eklapy. Tylko bez solidnych wzmocnien, zapytam retorycznie; po co?
Ale bredzisz .

Aktualnie mamy szrot bo Jop z porządnej fury z początku sezonu to właśnie zrobił, zardzewiałego rzęcha.

I żeby nie było wątpliwości z każdej grupy nawet najlepszych piłkarzy Jop zrobi to samo. Więc żadne wzmocnienia nie mają sensu. Dokąd na ławce siedzi beton Jop.

Można mieć nadzieję że chłop się otrząśnie, ale najpierw musiałby zrozumieć że spi..... po całości. A na razie refleksji nie widać.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 12.04.2026, 16:55
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ale bredzisz .

Aktualnie mamy szrot bo Jop z porządnej fury z początku sezonu to właśnie zrobił, zardzewiałego rzęcha.

I żeby nie było wątpliwości z każdej grupy nawet najlepszych piłkarzy Jop zrobi to samo. Więc żadne wzmocnienia nie mają sensu. Dokąd na ławce siedzi beton Jop.

Można mieć nadzieję że chłop się otrząśnie, ale najpierw musiałby zrozumieć że spi..... po całości. A na razie refleksji nie widać.
Pytałem w aptece, zła wiadomość dla ciebie. Nic jeszcze na jopofobie nie wynaleźli. Z ogromną przykrością patrzę jak strasznie bolesna jest ta choroba. O ile się znam, to wylewanie żalow na forum nie jest najlepszym antidotum. Może odrobinka wyciszenia.....
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 12.04.2026, 17:01
WildDog napisał(a):Wyświetl post
Pytałem w aptece, zła wiadomość dla ciebie. Nic jeszcze na jopofobie nie wynaleźli. Z ogromną przykrością patrzę jak strasznie bolesna jest ta choroba. O ile się znam, to wylewanie żalow na forum nie jest najlepszym antidotum. Może odrobinka wyciszenia.....
Kiedy Jopofile przestaną bredzić jak to Jop jest cudowny, a piłkarzy ma słabych. To może się wyciszę...

Niestety widzę, że Jopofilia przechodzi w fazę ostrą zwłaszcza wtedy, kiedy indolencja Jopa objawia się w całej okazałości.

Dzisiaj potrafią narzekać na Nikaja, mimo, że Duarte spartolił kilka okazji do strzelenia gola, a w 90 minucie zrobił dla przeciwnika wolnego jak niedorozwinięty. James nadawał się do zmiany w przerwie ale nasz strateg trzymał go na boisku do 90 minuty. Jak tu się wyciszyć?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 12.04.2026 o godz. 17:05.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 12.04.2026, 15:55
Kutwa by przecież dzisiaj nie zagrał, a Jopofile dalej by bredzili, że przegrał rywalizację i że Jop wie najlepiej bo jest na treningu .

Tak samo beznadziejny jest pewnie Omic, dlatego Jop wpuszcza go na góra 5 minut.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 12.04.2026, 15:58
Wszyscy narzekają na grę, ale wliczając bramki nieuznane, my wcisnęliśmy do siatki piłkę 3 razy a Bytom 2.

Bytomiowi grę ciągnął jeden młody i James który dziś ewidentnie wstał lewą nogą

In Jop we trust
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.04.2026, 16:20
Trzeba szanować punkt, osiągnięty w meczu w którym Wisłą była drużyną słabszą. To też jest sztuka.

W meczu jak w lustrze zobaczyliśmy cały sezon. Czy zremisowaliśmy bo mieliśmy świetną taktykę, znakomite zmiany wypracowane schematy, wreszcie gryźliśmy ziemię. Nie zadecydował błysk geniuszu Bozicia. No i może solidne rzemiosło Letkiewicza. Wygrywaliśmy mecze bo był błysk geniuszu Rodado, momentami Kuziemki, Duarte itd. Drużyny od dawna nie ma.

Pisałem od października, że nas sztab trenerski niczego nie ogarnia i nie poprawia. Od dłuższego przegrywamy z każdą drużyną środek pola. Trudno się dziwić. James zjazd formy, Duda to najbardziej przeceniony zawodnik ery Królewskiego (nawiasem mówiąc zawodnik, który w przeciągu swej gry w Wiśle oddał może kilka strzałów celnych, na jego pozycji to cecha absolutnie dyskwalifikująca) . I do tego te ich nikczemne warunki fizyczne. No ale Omicia nie próbujemy bo nie. Nawet wobec takiej postawy Jamesa nie dostał szansy. A Carbo nasz genialny sztab szkoleniowy wsparty sztuczną inteligencją nie umie odbudować ani jeśli chodzi o formę fizyczną ani piłkarską.

I na koniec myślę, że dzisiejszy przypadek powinien wyleczyć wszystkich w klubie z pomysłu przedłużania kontraktu Urygi. Nawet za zasługi, bo szczerze mówiąc to z tymi zasługami to raczej mit.

Dużo pracy przed działem sportowym w przerwie letniej.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 12.04.2026, 16:53
Jop ma więcej szczęścia niż.rozumu. Drużyna gra nieustający piach, lagi na Duarte, gra obronna całego zespołu to jawny kryminał. Wisłę wystarczy nacisnąć i totalnie się gubi.
Jop podkreśla, że mocno pracują nad wyprowadzeniem piłki od bramki ale efektów nie widać.
Ale do samego Maestro przejdę w osobnym, poświęconym temu temacie.

Igbekeme to chyba dostał informację, że nie będzie przedłużenia kontraktu, bo chłop jest beznadziejny.

Kuziemka odkąd strzelił bramkę Włochom to wrócił do poziomu trzecioligowego.

Uryga? No litości...Chłop po 3 zerwaniach więzadeł. Nie wiem co on tam za kontuzji doznał ale jednak jego gra na sztucznej murawie to igranie z ogniem. Ale jak pokazał wcześniejszy przykład Krzyżanowskiego, Jop lubi takie niebezpieczne zabawy.

Jedyne co w tym meczu warte pochwały to fakt, że po raz kolejny po straconej bramce są w stanie odpowiedzieć.
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 12.04.2026 o godz. 16:57.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 12.04.2026, 17:01
Młody to jest Pietuszewski a nie Duda...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 12.04.2026, 17:08
Duda i tak zagrał nieźle, lepiej niż ostatnio. Słabszy był Kuziemka Igbekeme i Duarte, ale betonowy Jop wie swoje.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 12.04.2026, 17:26
Dwie równorzędne 11/stoper najsilniejszą pozycja personalna w drużynie xDDDDD

Śląsk wygra tą ligę, a my się doczołgamy jakoś.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 12.04.2026, 18:32
Niesamowity mam dysonans, patrząc na Wisłę w tej rundzie. Pół roku temu potrafiliśmy regularnie dokręcać rywalom śrubę. Dokręcać w taki sposób, że było widać, że nawet jak przez bite 45 minut nic nie chce wpaść, to prędzej czy później ten worek z bramkami się nam w meczu rozwiąże. I to nie na zasadzie, że wepchniemy jednego, góra dwa gole psim swędem.

Od niepamiętnych czasów nie trzeba było martwić się o każdy kolejny mecz, bo drużyna grała po prostu swoje. Widać było, że zespół wie co ma po kolei robić na murawie, ufa trenerowi i założeniom taktycznym, więc nie musi nerwowo szukać jakichś dziwacznych, nerwowych rozwiązań. Wszyscy klaskali patrząc na Wisłę, pomysł na grę i metodyczność w rozbijaniu kolejnych rywali.

Po przerwie zimowej, i to nie jest na pewno żaden wyświechtany frazes, można już śmiało powiedzieć: że to jest 'inna drużyna'. Skład pozostał ten sam, "pojawili się" też zawodnicy, którzy w poprzedniej rundzie dołączali do składu późno i mieli zaległości treningowe. Tymczasem każdy, dosłownie każdy, jest od początku tej rundy pod formą.

Godne podziwu, jak można w okamgnieniu spieprzyć tak dobrze naoliwioną maszynę. Niesamowite. Pojebane.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 12.04.2026, 18:55
Uwaga. Za chwilę pojawia się wpisy pokazujące średnia punktowa Wisły w tej rundzie, oczywiście nie uwzględniające meczu we Wrocławiu.
I generalna refleksja, że "Wisła Pana Trenera Jopa nie przegrywa" oraz, że "średnia jest wyższa niż średnia punktowa za czasów Rude".
Tymczasem drużyna wygląda dramatycznie słabo. A Jopenko jest totalnie bezradny.
Trzymanie dziś na boisku Igbekeme to był czysty sabotaż.
Czy leci z nami jakiś pilot?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 12.04.2026, 19:53
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Uwaga. Za chwilę pojawia się wpisy pokazujące średnia punktowa Wisły w tej rundzie, oczywiście nie uwzględniające meczu we Wrocławiu.
I generalna refleksja, że "Wisła Pana Trenera Jopa nie przegrywa" oraz, że "średnia jest wyższa niż średnia punktowa za czasów Rude".
Tymczasem drużyna wygląda dramatycznie słabo. A Jopenko jest totalnie bezradny.
Trzymanie dziś na boisku Igbekeme to był czysty sabotaż.
Czy leci z nami jakiś pilot?
Jeżeli jest się potentatem ligi, głównym kandydatem do awansu i ma się budżet, o którym marzy 90% drużyn, to zasranym ku*wa obowiązkiem trenera jest mieć średnią 2+. To nie jest osiągnięcie samo w sobie, tylko progres względem poprzednich trenerów-nieudaczników.

To jakby być fanem jakiegoś Ferencvarosu albo innego Dinama Mińsk i trzepać sobie konia, bo treneiro nastukał 1,98. Absurd.

Poza tym, tę średnią nabili mu piłkarze-indywidualności, kiedy byli w gazie na świeżo, a im dalej w sezon, to Jop i drużyna zostali przeczytani jak gazetka promocyjna z Kauflandu. Jak przez 1,5 roku można doprowadzić silną drużynę z ogromnym potencjałem ludzkim do poziomu absolutnej bryndzy? Jak? Już nawet nie mówię o czymś takim, jak pomysł na grę. 1,5 roku! Średnia 1,98 i od razu ręka w gaciach u niektórych.

Dojdzie latem paru piłkarzy, Jop będzie pieprzył o zgraniu, braku gotowości i ostatecznie mam jakieś dziwne wrażenie, że w E-klasie w pierwszym składzie wyjdzie MOŻE max trzech debiutantów. Max. I jeżeli nagle Jop nie wymyśli czegoś, na co nie wpadł przez ostatnie 17 miesięcy, to będziemy pięknie świecącą czerwoną latarnią
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.04.2026, 08:16
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli jest się potentatem ligi, głównym kandydatem do awansu i ma się budżet, o którym marzy 90% drużyn, to zasranym ku*wa obowiązkiem trenera jest mieć średnią 2+. To nie jest osiągnięcie samo w sobie, tylko progres względem poprzednich trenerów-nieudaczników.

To jakby być fanem jakiegoś Ferencvarosu albo innego Dinama Mińsk i trzepać sobie konia, bo treneiro nastukał 1,98. Absurd.

Poza tym, tę średnią nabili mu piłkarze-indywidualności, kiedy byli w gazie na świeżo, a im dalej w sezon, to Jop i drużyna zostali przeczytani jak gazetka promocyjna z Kauflandu. Jak przez 1,5 roku można doprowadzić silną drużynę z ogromnym potencjałem ludzkim do poziomu absolutnej bryndzy? Jak? Już nawet nie mówię o czymś takim, jak pomysł na grę. 1,5 roku! Średnia 1,98 i od razu ręka w gaciach u niektórych.

Dojdzie latem paru piłkarzy, Jop będzie pieprzył o zgraniu, braku gotowości i ostatecznie mam jakieś dziwne wrażenie, że w E-klasie w pierwszym składzie wyjdzie MOŻE max trzech debiutantów. Max. I jeżeli nagle Jop nie wymyśli czegoś, na co nie wpadł przez ostatnie 17 miesięcy, to będziemy pięknie świecącą czerwoną latarnią
Czy ten post nie dotyczy czasem Slaska Wrocław?

Drużyny potrafią się z sezonu na sezon tak zmienic, że kompletnie nie ma zadnego znaczenia dla przyszelgo sezonu w esa nasza obecna postawa w 1 lidze.

Wiecej, ile to razy widzielismy zespoly ktore ledwo obronily sie przed spadkiem, a w kolejnym sezonie byly na podium esa?
A w druga stronę? A w ciągu sezonu? Tułacz byl juz zwalniany z Puszczy, Gorak z Gieksy czy Stolarski z Motoru.

Będę sie powtarzał: im gorsza obecnie postawa w 1 lidze tym LEPIEJ dla nas, bo nikt w gabinetach nie pomyśli ze Wisła jest gotowa kadrowo i sportowo na esa. Oczywiście że nie jest i potrzebuję dużych wzmocnien.

To co zawsze gubiło "mistrzów" 1 ligi to przeświadczenie o gotowości na esa.

ŁKS, Arka, Miedź Legnica - 3 z 4 ostatnich mistrzów leciało z esa (Arka sądzę ze poleci).
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.04.2026, 19:08
Psy szczekają, karawana jedzie dalej.

Destynacja : awans do ESA.
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 12.04.2026, 21:27
Strasznie tu ludzie (w większości oczywiście) jesteście zafiksowani na swoich wzajemnych długoterminowych walkach i ustalonych tygodnie/miesiące temu tezach, do których regularnie dopasowujecie wszystkie wydarzenia.

Tak trudno czasem napisać, że się myślało kilka miesięcy temu, czy nawet kilka gier temu coś błędnie?
Albo, że ani Jop nie jest bezbłędnym geniuszem, ani fatalną niedorajdą?
Że Bozić nam obecnie ratuje skórę, że Lelieveld naprawdę źle broni w tej rundzie, że Duda i Kuziemka grają ogólnie piach w 2026, że Carbo i Igbekeme są dramatyczni w runfzie wiosennej?

Mi bliżej do ogólnie bronienia (jak powstają dziwaczne historie o świetnej, szerokiej kadry Wisły, czy pomysły zwolnienia po awansie) Jopa, bo:
1. Dalej jest duża szansa, że spokojnie dociągnie (99,8% szans na awans?) mimo wszystkich problemów
2. On cały czas chciał mieć oprócz Rodado napastnika, a miał go niezbyt gotowego (jeszcze ogrywanego) przez chwilę, a obecnie nie ma napadziora żadnego.

I rozumiem, że preferuje system 'wolniej reagujący' pod kątem zmian składu (każdego zawsze palce swędzą do zmian, ale to trzeba zaufanie ważyć w szatni, by gracze nie bali się grać, wiadomo, szerszy temat i w mojej opinii Jop za mało reaguje).

Niemniej dzisiejszego uporczywego trzymania Igbekeme na boisku zrozumieć nie potrafię. Totalnie sabotował Wisłę, nawet jak Carbo/Omić wyglądają na treningach dramatycznych, to dziś był ten moment, by stwierdzić, że gorzej niż Igbekeme naprawdę być nie może.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 12.04.2026, 21:45
forthy napisał(a):Wyświetl post

Niemniej dzisiejszego uporczywego trzymania Igbekeme na boisku zrozumieć nie potrafię. Totalnie sabotował Wisłę, nawet jak Carbo/Omić wyglądają na treningach dramatycznych, to dziś był ten moment, by stwierdzić, że gorzej niż Igbekeme naprawdę być nie może.
Po tym jak Carbo w meczu ze Zniczem powinien za 2 żółte kartki wylecieć juz w 7 minucie stwierdzam że tak, można sie gorzej prezentować.

Choc fakt, to będzie wyzwanie...

Mecze tej rundy pozbawia resztki złudzeń co do mitycznie "szerokiej" i gotowej na esa kadry.

Mecz kończyliśmy 5 zawodników under 21 na placu gry. U nas naprawdę nie ma juz kto grać.

Ktoś tam pisal ze z taka gra Śląsk nas wyprzedzi. I ja sie pytam: co z tego?

Gdybysmy otrzymali 45 mln złotych z miasta od grudnia to byśmy awans świętowali 4 kolejki temu.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 12.04.2026, 23:02
W dużym skrócie, nawet nie po tym meczu, a po rundzie:

Bezpośredni awans mamy praktycznie klepnięty, w związku z czym:

- owszem, irytujące jest rozgrywanie od bramkarza jednak przy odpowiednich wykonawcach, którzy nie panikują z piłką przy nodze, to o wiele efektywniejsze niż dzida z piątki (gdzie do takiego grania również nie mamy wykonawców z przodu). Że nie wychodzi, że są babole i palpitacje serca w każdym meczu? Mamy ten komfort, że możemy sobie na tego typu treningi w meczach pozwolić. Niech Letkiewicz się uczy gry z piłką, boki jako tako przy tym funkcjonują, największy problem mamy kiedy wchodzi pressing na środkowych obrońców, którzy niestety techniką u nas nie grzeszą. Grujcić jak ma dzień daje radę, Biedrzycki(pomimo bardzo dobrego sezonu) jest zwrotny jak wóz z węglem, Colley powinien mieć już spakowane walizki, Uryga się znów połamał, choć to też casus zwrotności Biedrzyckiego. Z Kutwa mam problem i nie rozumiem kompletnie odsunięcia go od składu. Jeżeli we wcześniejszym etapie rozgrywek Jop stawiał na doświadczenie, to ok - ale te ostatnie kolejki Kutwa powinien grać od deski do deski, nawet kosztem błędów. To, że Colley jest wyżej w hierarchii to absurd.

- Duda - może pora przestać na niego jako na zbawcę w rozgrywaniu na miarę Szymkowiaka, a upatrywać roli zbliżonej do Cantoro? Odbiór i kółeczka ma dobre, od czasu do czasu może puścić coś niekonwencjonalnego, ale nie róbmy z niego motoru napędowego zespołu. Nie sprawdził się w roli 10, na klasyczną 6 jest za słaby fizycznie, 8 łącząca formacje - to według mnie powinna być jego rola. A mam wrażenie, że od jakiegoś czasu nie ma na niego pomysłu.

- Bozić - wyzdrowiał, pokazał ile może wnieść technika, kiwką, zastawieniem i przede wszystkim strzałem (Bozić pokazał, że ma strzał, w przeciwieństwie do opłakiwanego tu Omnicia, który ładuje w hektary podobnie jak Igbe czy Duda). Nie wiem czy to ze względu na wąską kadrę czy wizję Jopa - on nie nadaje się na skrzydło. Nie w pełnym wymiarze czasowym, jako 10 schodząca czasami do boków - jak najbardziej. Niemniej pozytywne zaskoczenie ostatnich tygodni.

Tu mały apeł, który już wiele osób podnosiło i też się pod nim podpisuje - spróbujmy Krzyżanowskiego na lewym skrzydle! Wyraźnie poprawił się w obronie, co jest dodatkowym aututem skrzydłowego, ale biorąc pod uwage jego ciąg na bramkę i całkiem niezłe dośrodkowania - nie rozumiem czemu nie dostał tam szansy, biorać pod uwagę obecną nędze w składzie na tych pozycjach. Czy przypadkiem Kosowskiego nie przekwalifikowano z obrońcy na pomocnika?

Kuziemka - do niego mam słabość przez młodzieńczą fantazję z poprzedniej rundy. Absolutnie mnie nie dziwi, że przygasł w tej rundzie. Wbrew temu co wygaduje Dr. Ozd - wcale nie gra od deski do deski, wydaje mi się że Jop całkiem sensownie zarządza jego minutami. Nie pali go oraniem po 90 minut, nie zrzuca w czeluści ławki po nieudanych meczach. Przypominam, że to nie Yamal, tylko 19 chłopak z drugiego poziomu ligowego w Polsce. Ma szybkość, 2-3 zwody, których obrońcy się nauczyli, jednak ma najważniejszą cechę - nie boi się kiwać, atakować, iśc do przodu. i niech się ogrywa - bo tak on wciąż się ogrywa.

Duarte - stety niestety ma przyzwoite liczby i niestety brak alternatyw. Niemniej jego gra jest cholernie irytująca, nierówna, niepewna. Ciężko o gościa do którego bardziej pasuje "zaraz to spier.doli" niż "nie wiesz co zrobić, podaj do Freda".

Giger, Lelieveld - pewniaki na bokach, ze swoimi oczywiście mankamentami. O ile Mikulec powinien być alternatywną/konkurencją dla Juliana, o tyle Jaroch już nie powinien się pojawić w naszej koszulce.

Jop - czy podobała mi się nasza gra w zeszłej rundzie? Tak. Czy podoba mi się teraz - absolutnie nie. Czy powinien zostać - tak. Czy się to komuś podoba czy nie, bronią go po prostu wyniki: na 6 kolejek przed końcem mamy praktycznie zapewniony bezpośredni awans, mamy najwięcej strzelonych bramek, jesteśmy drudzy w liczbie straconych, przegraliśmy tylko 3 spotkania. Jop jest już tutaj 1,5 roku, stworzył ten zespól ze wszystkimi zaletami i wadami, ma poparcie piłkarzy. Czego Wy chcecie więcej?
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.04.2026, 22:57
Gość, który od lat prowadzi nagonkę na Krzyżanowskiego czy Dudę twierdzi, że nagonka jest tylko na Carbo?

Gościu, Ty dziś słowem nie zająknąłeś się by skomentować wyczyny Igbekeme i Colleya, którzy odstawiali kryminał od 1 do 90 minuty i grali gorzej od Kutwy czy Dudy, których nie omieszkałeś się obrzucić błotem (mam nadzieję, że to było błoto )

Nie napisałeś nigdy ani jednego negatywnego komentarza nt. słabych występów Lelevielda, Carbo, Igbekeme czy Duarte, gdy rozgrywali słabe mecze, a nawet broniłeś ich przed rozhisteryzowanymi fanami młodych piłkarzy, no bo przecież niemożliwe jest, by starszy zagraniczny piłkarz zagrał gorzej od polskiego młodzieżowca

A z Nikaja tygodniami robiłeś najbardziej poszkodowanego zawodnika w klubie, ofiarę betonowego Jopa. Klasa piłkarz.

Akurat tak się dziś złożyło, że dwie najjaśniejsze postacie w naszym składzie to młody polski bramkarz i doświadczony zagraniczny Bozić.

Jeśli takie melepety jak gość powyżej nie będą w stanie odstawić na bok swoich chorych uprzedzeń w ocenie zawodników i zamiast faktycznie oceniać ich boiskowe występy skupią się na manipulowaniu rzeczywistości, by zgadzało się z przyklejonymi łatkami to później jest taka dyskusja z dupy (w sumie to jest konik autora powyższego postu)
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.04.2026, 00:10
jesli nie zmienimy trenera i 80 % obecnego skladu to bedziemy Niecieczą z tego sezonu
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 13.04.2026, 06:50
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
jesli nie zmienimy trenera i 80 % obecnego skladu to bedziemy Niecieczą z tego sezonu
Amen. Brawo.
Trener i tak poleci w ekstraklasie. Jest po prostu zbyt słaby. Oby transfery były wartościowe.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.04.2026, 00:35
Konferencja prasowa po meczu:
https://youtu.be/udSIrugN12g?si=bWvmp6h7Lv2NUGgq
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów