The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2024, 21:34
Jednak na Wisłę wszyscy spinają się jak na Real.
Nie ma wyjścia: trzeba grać bardziej jak Real. Toute proportion gardee
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.11.2024, 21:35
Karherop napisał(a):Wyświetl post
A zrobił dokładnie takie same zmiany jak z TBB. Wtedy był królem taktyki. Myślę że w planie Jopa nie było żeby nie strzelać na bramkę albo żeby niedokladnie podawać.

Niestety Tychy przyjechały z nożem na gardle a nasi zagrali katastrofalny mecz. Ilość strat większa niż w kilku poprzednich meczach razem wzięta.

A to co odwalił Baena z Duarte po wejściu... Przecież powinno być zesłani za to karnie do rezerw.

Jedyne kogo bym pochwalił to Letkiewicza i Kutwe. Na tle drużyny wyglądali przynajmniej na piłkarzy.
można mówić o pewnej serii: dobry mecz - TBBN i mokrą szmatą w pysk GŁ
dobry mecz: WP i znowu szmata z Tychami (tyle, że oni są tak marni że nie byli w stanie wygrać)

wnioski dwa:
wg. kopaczy niektóre mecze wygrywają się same - nie trzeba biegać, strzelać, podawać
vide GŁ i GT
na inne można by się ewentualnie zmobilizować.... bo jednak można wtopić porządnie - TBBN i WP
zresztą z Arą było podobnie, tyle, że czerwień (bodaj Biedrzyckiego oszywiście) rozwaliła plan
do tych "mecz sam się wygra" zaliczyć można też Polonię, Kotwicę i Wartę

co z tym można zrobić?
w obecnym układzie właścicielsko przyjacielskim nic
także będziem gnić w tej lidze aż przyjdzie kasa od wujka na białym koniu
albo w końcu zlecimy do III tzn II

cbdu

ps do tego dochodzi marność składu: kasza w obronie, zwłaszcza na środku, ewidentny zjazd do bazy (Jarocha), luki na skrzydłach i brak drugiego def poma
tak że tak
ps. 2 może też tak być, że oni po prostu fizycznie nie dojeżdżają i dlatego jest tak: dół góra dół góra....
Ostatnio edytowane przez emjot : 04.11.2024 o godz. 21:40.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 04.11.2024, 21:38
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jednak na Wisłę wszyscy spinają się jak na Real.
Nie ma wyjścia: trzeba grać bardziej jak Real. Toute proportion gardee
na to nie ma tu składu
bo okazuje się, że wylatuje jeden kopacz i nie ma go kim zastąpić
i trza dzwonić na alarm
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 04.11.2024, 21:38
As napisał(a):Wyświetl post
To raczej zmiennicy nie pomogli Jopowi. Duarte był dramatyczny, chłop miał w ogóle jakiekolwiek dokładne podanie ofensywne? Nie wydaje mnie się.

Ten mecz to było jak oglądanie reprezentacji Polski. Co drugie podanie niedokładne i przeciwnik nawet nie musiał się spocić żeby odebrać piłkę. Sami oddaliśmy.
To Jop nie ma Duarte na treningu caly tydzień? Nie widzi jak dramatycznie gra, ze go wpuszcza? A może na treningach jest tak cudowny a w spotkaniu jakimś dziwnym trafem nie?
Dalej jestem zdania, že Jop dziś nie pomógł zmianami i jak ktoś wcześniej wspomniał, był mało elastyczny.
Czyżby król jednej taktyki? No nie, jednak trzeba ją w jakimś stopniu dostosować do przeciwnika. Zobaczymy do końca sezonu, jak to będzie wygladało.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 04.11.2024, 21:42
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
To Jop nie ma Duarte na treningu caly tydzień? Nie widzi jak dramatycznie gra, ze go wpuszcza? A może na treningach jest tak cudowny a w spotkaniu jakimś dziwnym trafem nie?
Dalej jestem zdania, že Jop dziś nie pomógł zmianami i jak ktoś wcześniej wspomniał, był mało elastyczny.
Czyżby król jednej taktyki? No nie, jednak trzeba ją w jakimś stopniu dostosować do przeciwnika. Zobaczymy do końca sezonu, jak to będzie wygladało.
a kogo za Duarte miał wpuscić?
Młyńskiego
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.11.2024, 21:44
emjot napisał(a):Wyświetl post
co z tym można zrobić?
Można zacząć od czyszczenia składu z piłkarskich kalek, a w ich miejsce próbować ściągać piłkarzy, którzy zamiast się leczyć, podniosą poziom sportowy. No ale to nie u nas, my mamy zasady. Po co ściągać solidnego, środkowego obrońcę albo skrzydłowego, który zrobi różnicę z boku, jak taki Talar nie będzie mieć co do garnka włożyć?

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 04.11.2024, 21:44
Śmiem twierdzić, że gorzej by nie zagrał. Kasy nie ma, więc zawsze 70% składu to będą parodysci. Tylko naiwniacy wierzą w jakiś awans, baraże.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 04.11.2024, 21:46
Tyle niedokładności i nonszalancji...i to wszystko na 2-3 kontakty. Dramat.
No i te kółka co James kręci w drugą stronę to jest kryminal.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.11.2024, 21:47
Ja pier... ja za to zapłaciłem...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.11.2024, 21:52
Albo ściągniemy zmiennika dla Carbo, albo liczymy że będzie grał we wszystkich meczach. Remis akurat nie jest zły bo Tychy mogły to spokojnie wygrać.

Jak gra Sukiennicki to nie ma środka pola po prostu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 04.11.2024, 21:54
Śmiem twierdzić, że gorzej by nie zagrał. Kasy nie ma, więc zawsze 70% składu to będą parodysci. Tylko naiwniacy wierzą w jakiś awans, baraże.
widziałem go wystarczająco tyle razy w rezerwach, że śmiem twierdzić

ŻE ....A NIE
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 04.11.2024, 21:57
Taaa i ta drużyna środka tabeli walnęła lidera i wicelidera.

Tychy dzisiaj zagrały dobry aktywny mecz i nadążały do samego końca, a my mieliśmy w środku ślamazarę Sukiennickiego, który więcej przeszkadzał niż pomagał, dotykał po 7 razy piłkę zanim coś z nią zrobił. James nie miał z kim grać, dlatego zaczął się gubić.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 04.11.2024, 21:57
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Można zacząć od czyszczenia składu z piłkarskich kalek, a w ich miejsce próbować ściągać piłkarzy, którzy zamiast się leczyć, podniosą poziom sportowy. No ale to nie u nas, my mamy zasady. Po co ściągać solidnego, środkowego obrońcę albo skrzydłowego, który zrobi różnicę z boku, jak taki Talar nie będzie mieć co do garnka włożyć?
nie czytasz uważnie, bo napisałem, że:

w obecnym układzie właścicielsko przyjacielskim nic

przykład: przedłużenie kontraktu z półinwalidą Łasickim, kontuzjowanym Talarem, kontuzjowanym Brodą

tak że tak
patrz wyżej
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 04.11.2024, 21:59
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Albo ściągniemy zmiennika dla Carbo, albo liczymy że będzie grał we wszystkich meczach. Remis akurat nie jest zły bo Tychy mogły to spokojnie wygrać.

Jak gra Sukiennicki to nie ma środka pola po prostu.
oglądałem ostatni mecz Tychów
i ze dwa jeszcze za Banasika

oni są tak żałośni, że grając na pełnym zaangażowaniu byli do łupnięcia jak nic

no ale... mecz sam się wygra
a w dodatku brak Carbo i wszystko się sypło
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 04.11.2024, 21:59
widziałem go wystarczająco tyle razy w rezerwach, że śmiem twierdzić

ŻE ....A NIE
Calm down błędem Jopa bylo wpuszczenie Sukiennickiego. Mogl grać Kutwą w pomocy.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.11.2024, 22:00
Letkiewicz - dzięki za ten jeden punkt.
Wpuszczenie, w momencie gdy rozpaczliwie usiłujemy dowieźć jeden punkt, słaniającego się na nogach i kompletnie bez czucia piłki Dudy...
Myślałem, że takich baboli zarządzania meczem już nie będę oglądał.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 04.11.2024, 22:02
No niestety Jop pewnego poziomu trenerskiego nie przeskoczy. Ale z tymi parodystami lepszego nie potrzeba. Ani nie spadniemy, ani nie awansujemy. Rok w rok to samo. Rodado się zabierze po sezonie i dopiero bedzie problem.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 04.11.2024, 22:08
Calm down błędem Jopa bylo wpuszczenie Sukiennickiego. Mogl grać Kutwą w pomocy.
a kto na obronie? Skrobański
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 04.11.2024, 22:12
a kto na obronie? Skrobański
Dało sie pokombinować.

Letkiewicz - Kiakos, Biedrzycki, Uryga, Mikulec - Igbekeme, Kutwa - Alfaro, Rodado, Kiss - Zwoliński
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.11.2024, 22:14
oglądałem ostatni mecz Tychów
i ze dwa jeszcze za Banasika

oni są tak żałośni, że grając na pełnym zaangażowaniu byli do łupnięcia jak nic

no ale... mecz sam się wygra
a w dodatku brak Carbo i wszystko się sypło
Są żałośni jak się ich krótko trzyma. Jak im się pozwala biegać środkiem bo nasz rzekomo defensywny Sukiennicki jest wszędzie tylko nie tam gdzie powinien - to i Tychy rozwiną skrzydła. Ich nędzy i dobrym interwencjom Letkiewicza zawdzięczamy jeden punkt. Okazji na gola mieli dość.

Albo Sukiennicki usiądzie na dupie a Jop znajdzie kogoś kto w środku będzie bronił, albo takich meczy będzie więcej.
To nie przypadek że długimi momentami nie potrafiliśmy wyjść z własnej połowy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 04.11.2024, 22:17
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Są żałośni jak się ich krótko trzyma. Jak im się pozwala biegać środkiem bo nasz rzekomo defensywny Sukiennicki jest wszędzie tylko nie tam gdzie powinien - to i Tychy rozwiną skrzydła. Ich nędzy i dobrym interwencjom Letkiewicza zawdzięczamy jeden punkt. Okazji na gola mieli dość.

Albo Sukiennicki usiądzie na dupie a Jop znajdzie kogoś kto w środku będzie bronił, albo takich meczy będzie więcej.
To nie przypadek że długimi momentami nie potrafiliśmy wyjść z własnej połowy.
nie widzę nikogo takiego w naszym "zbilansowanym składzie"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.11.2024, 22:22
nie widzę nikogo takiego w naszym "zbilansowanym składzie"
To jest inny temat. Ja bym próbował Alfaro któremu przynajmniej chce się wracać i odbierać piłkę.
Ale nie, nie mamy zmiennika dla Carbo - o czym pisałem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 04.11.2024, 22:24
Dajcie im wreszcie czas! Dajcie im wreszcie czas!!!
Jarosław Królewski, jesień 2026.

A co do dzisiejszego meczu: to jest wlaśnie obraz Wisły Krolewskiego.
Klub spokojnego niedorozwoju.
Przypomnę, że Duarte został odpalony przez Wieczystą zanim wyłowilo.go AI Królewicza. A w jego miejsce kupili Goku.
To wiele wyjaśnia.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 04.11.2024, 22:25
Drozd napisał(a):Wyświetl post

Ktoś tu Letkiewicza do Brody porównuje Broda to nie ma startu do Letkiewicza, który był najlepszy na boisku.

Jak tak będzie bronił dalej to po sezonie odejdzie za kilka baniek eurasów, bo to jest talent, a nie jakiś Biegański.
Robię screena czyli budżet na przyszły sezon mamy domknięty.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.11.2024, 22:31
Goku to akurat wylądował w lidze skrojonej pod jego aktualny poziom sportowy. Oglądałem z godzinę ich ostatniego meczu i naprawdę Goku idealnie wpasował się w tą radosną kopaninę.

Co do Duarte to naprawdę nie rozumiem jego dzisiejszej obecności na boisku. On musi chyba jakieś zaklęcia rzucać na Jopa podczas treningów, że ten po raz kolejny się na niego nabiera. To jest taki kolejny Cisse, czyli gość, który swoim wejściem z ławki powoduje, że gramy w 10.

Ewidentnie jest problem z motywacją na mecze z teoretycznie dużo słabszymi rywalami. Jeśli Jop tego szybko nie wypleni, to o awansie (a może i nawet o barażach) można zapomnieć.

Co do Letkiewicza - jeśli utrzyma formę z dzisiejszego meczu i dalej będzie wybiegać w podstawowym składzie, to w lecie go już tu pewnie nie będzie.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 04.11.2024 o godz. 22:33.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.11.2024, 22:32
Może przelewy nie doszły...
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 04.11.2024, 22:57
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Goku to akurat wylądował w lidze skrojonej pod jego aktualny poziom sportowy. Oglądałem z godzinę ich ostatniego meczu i naprawdę Goku idealnie wpasował się w tą radosną kopaninę.
Goku posłużył mi tylko do pokazania, jakim absurdem było podpisywanie zawodnika Freda.

Niechciany u nas (i słusznie) Goku okazał się dla Wieczystej piłkarzem lepszym niż Duarte, który został podpisany na 2 lata na podstawie wybitnego systemu skautingowego obsługiwanego przez równie wybitnego chłopaczka po AGH.

Jeżeli Fredziu jest pierwszym zmiennikiem to znaczy że albo Jop odleciał albo też forma pozostałych zawodników jest iście dramatyczna, co również stawia sztab szkoleniowy w nieciekawym świetle.
Natomiast patrząc na formę i sposób gry rezerw to wygląda na to, że Wisła jest po prostu przeżarta rakiem bylejakości.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.11.2024, 23:04
Bądź co bądź meczu nie przegraliśmy, a wątpliwe że wpuszczenie do obrony Biedrzyckiego i przesuniecie Kutwe do pomocy miałoby sprawić że wygramy z Tychami.

Baena nagle miałby więcej pkt IQ czy jak? Czy nagle Rodado z Kissem przestaliby notować straty?

Ciężko rozliczyć Sukiennickiego i Igbekeme po tym meczu bo obaj biegali kompletnie bez ładu i składu. Dwa wolne elektrony w środku pola. Przy Carbo był jasny podział ról.

Jak szukamy jakiejs alternatywy to poważnie rozważyłbym Kiakosa na DP, a powrót do układu Mikulec - Jaroch na bokach obrony. Ryzyk fizyk.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.11.2024, 23:16
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Bądź co bądź meczu nie przegraliśmy, a wątpliwe że wpuszczenie do obrony Biedrzyckiego i przesuniecie Kutwe do pomocy miałoby sprawić że wygramy z Tychami.

Baena nagle miałby więcej pkt IQ czy jak? Czy nagle Rodado z Kissem przestaliby notować straty?

Ciężko rozliczyć Sukiennickiego i Igbekeme po tym meczu bo obaj biegali kompletnie bez ładu i składu. Dwa wolne elektrony w środku pola. Przy Carbo był jasny podział ról.

Jak szukamy jakiejs alternatywy to poważnie rozważyłbym Kiakosa na DP, a powrót do układu Mikulec - Jaroch na bokach obrony. Ryzyk fizyk.
Wybielasz Sukiennickiego. James musiał go non stop asekurować, mimo że to on jest zdecydowanie lepszy w ofensywie. Jestem też pewny że miał więcej odbiorów i wygrał więcej główek, mimo znacznie gorszych warunków fizycznych.

Sukiennicki to gorsza wersja Sapały. Pozorant w fazie obronnej, za to bez jego umiejętności ofensywnych. Im dłużej go oglądam tym bardziej się zastanawiam po co on nam.

A to że kiedy nie funkcjonuje środek pola to nie funkcjonuje też gra ofensywna - truizm. Mniej piłek, każda strata to groźna kontra (Tychy miały więcej i lepsze sytuacje), częściej trzeba wracać do obrony. To nie był mecz jak z Kotwicą, tylko - z ŁKS-em. Tychy nas punktowały i tylko ich nędzy ofensywnej zawdzięczamy jeden punkt.

Jeżeli Jop myśli poważnie o pozostaniu w Wiśle musi coś wymyślić w środku pola. Sukiennicki to porażka.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 04.11.2024, 23:17
Kutwa lepiej by zabezpieczał tyły niz Sukiennicki, a przez to Igbe bylby bardziej kreatywny. Moze by to cos dało. Oczywiście teraz to takie gdybanie. Ale jak zobaczyłem Sukiennickiego w składzie, czułem, ze nic z tego dobrego nie wyniknie.
Duży błąd Jopa z zestawieniem składu. Mam nadzieję, że Sukiennicki na dluzej siądzie na ławce.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów