The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2022, 16:29
I na 100% potrzeba 37 punktów do utrzymania? A gdyby Wisła miała np. 35 i się utrzymała? Jest to możliwe? Pamiętając, że trzeba też spoglądać na wyniki meczów drużyn od 11 w dół (chyba, że zakładamy, że te drużyny będą wygrywać wszystko do końca sezonu)
Ostatnio edytowane przez aNouc : 23.02.2022 o godz. 16:40.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.02.2022, 17:13
Na 100% to jest pewna tylko śmierć i podatki

Najgorsze będzie, jak historia zatoczy koło i to my będziemy spadać na Kałuży... tak jak parchy kilka lat temu u nas, przy słynnym "Time to say goodbye". Cholera, nie zdziwiłbym się, jakby nam ten sam kawałek zaserwowali.

No nic, trzeba liczyć się z tym, że przez kolejne 2-3 miesiące każdy mecz to mecz o życie.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 23.02.2022, 18:21
Okazuje się, że opowieść ze mamy zawodnika do środka pola dogadanego przed Stałą, powtórzona na konferencji prezentującej Brzęczka się nie sprawdziła. A teraz są płoty ze chcemy ściągnąć kolejnego szrotanovicia. Rozkład polacy vs marni obcokrajowcy już przebił cracovie probierza. Zero wyciągania wniosków z sytuacji.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 23.02.2022, 19:04
Nie wiem,ale coraz częściej w wypowiedziach/wywiadach Królewskiego wyczuwam licznie się ze spadkiem.
Z ewentualnym transferem czekamy co się stanie w meczu z Legią? Jak przegramy to go nie będzie,bo na I lige ten skład wystarczy?
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.02.2022, 19:26
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem,ale coraz częściej w wypowiedziach/wywiadach Królewskiego wyczuwam licznie się ze spadkiem.
Z ewentualnym transferem czekamy co się stanie w meczu z Legią? Jak przegramy to go nie będzie,bo na I lige ten skład wystarczy?
Tyle, że ten skład nie wystarczy na pierwszą lige...
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.02.2022, 19:32
Jakikolwiek transfer w chwili obecnej nie zagra ani z Legią w piątek, ani w przyszłym tygodniu w PP.

Jarek ma swoje minusy, ale widać, że mu zależy. Ciężko na niego złe słowo powiedzieć. Owszem mógłby się czasami powstrzymać ze swoimi przepychankami na TT, natomiast - jak sam powiedział, jego celem jest Synerise na koszulkach i za to trzymam kciuki!
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 23.02.2022, 19:37
kopaczoholik napisał(a):Wyświetl post
Tyle, że ten skład nie wystarczy na pierwszą lige...
Co za problem. Zwolni się 90% zawodników, zatrudni nowych. Przerabiamy to w każdym sezonie, mamy już doświadczenie
Odpowiedz cytując
guardian_angel
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 23.02.2022, 20:34
Tak się teraz zastanawiam, czy te +2 pkt po Łęcznej sprawiłyby, że wszyscy byśmy byli spokojni i pewni utrzymania? Sam po tym meczu czuję się jak w czarnej dupie i utrzymanie się rozpatruję juz w kategorii niespodzianki, ale to tylko 2 głupie punkty i to z drużyną, która jest w fomie (jakimi łajzami by nie byli).
Odpowiedz cytując
zibi7
Senior Member

Od: 01.2013

Stary 23.02.2022, 20:39
guardian_angel napisał(a):Wyświetl post
Tak się teraz zastanawiam, czy te +2 pkt po Łęcznej sprawiłyby, że wszyscy byśmy byli spokojni i pewni utrzymania? Sam po tym meczu czuję się jak w czarnej dupie i utrzymanie się rozpatruję juz w kategorii niespodzianki, ale to tylko 2 głupie punkty i to z drużyną, która jest w fomie (jakimi łajzami by nie byli).
Nie tylko 2 punkty, ale też -1 punkt dla bezpośredniego rywala w "walce o spadek" - Łęcznej.
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.02.2022, 21:09
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Na 100% to jest pewna tylko śmierć i podatki

Najgorsze będzie, jak historia zatoczy koło i to my będziemy spadać na Kałuży... tak jak parchy kilka lat temu u nas, przy słynnym "Time to say goodbye". Cholera, nie zdziwiłbym się, jakby nam ten sam kawałek zaserwowali.

No nic, trzeba liczyć się z tym, że przez kolejne 2-3 miesiące każdy mecz to mecz o życie.
Za każdym razem ja to puszczaliśmy kiedyś się zastanawiałem czy jest to możliwe. I wiesz co ? Za ch###
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.02.2022, 22:49
Z ważnych powodów patrzyłem jednym okiem i tylko na 2. połowę. Nie mam wątpliwości, że Wisła spadnie.

Mam nadzieję, że nie będzie to znaczyło upadku klubu.

Pogodziłem się ze spadkiem i w obliczu wydarzeń na świecie nie przejmuję się tym. To tylko piłka. Postaramy się, to wygrzebiemy się z 1. ligi. To tylko piłka.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 25.02.2022, 22:54
My potraciliśmy tyle frajerskich punktów w tym sezonie w meczach , które trzeba było chociaż zremisować , dlatego uważam ,że przy takim frajerstwie nie ma szans żebysmy sie utrzymali..
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.02.2022, 23:28
Ta liga jest tak frajerska ze wszystko tu mozliwe.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 25.02.2022, 23:38
Starałem się logicznie i na chłodno podchodzić do tego, co nas spotyka od kilku lat w kwestii walki o utrzymanie. Ale biorąc pod uwagę dzisiejszy mecz, nasz poziom sportowy ( w szczególności ofensywny - musimy wygrywać), morale (również po dzisiejszym meczu), możliwości wyjścia z impasu (kto poważny przyjdzie do drużyny, która jedną nogą jest w I lidze?), terminarz, to stwierdzam, że jesteśmy w du.pie tak głębokiej, że widać jelito cienkie.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 25.02.2022, 23:40
15 miejsce w lidze, choć z budżetu Wisły na pensje piłkarzy jest przeznaczona 5. najwyższa kwota spośród wszystkich polskich klubów.

Także przepłacamy o 10 miejsc.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 26.02.2022, 00:11
niby "wszystko się może zdarzyć", ale skoro jesteśmy w tym sezonie najsłabszą drużyną, to dlaczego mielibyśmy nie spaść? Tu nie chodzi o jakieś matematyczne szanse. Tu chodzi o fakty, a one są takie, że w ostatnich 4 meczach zdobyliśmy 1 gola i 1 punkt. Utrzymanie Wisły w tym sezonie będzie trzeba rozpatrywać w kategorii cudów.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.02.2022, 00:21
Myślę, że Legia się utrzyma bo ma więcej kasy, ma piłkarzy na poziomie i jest to pierwszy sezon gdzie mają taki kryzys. U nas to kolejny sezon kopania się po czołach więc w końcu musi nadejść kara za to. Jak sie patrzy na nasz terminarz i naszą formę od x miesięcy już właściwie to utrzymanie możemy traktować jako cud.

Jesteśmy obecnie niemal na dnie tabeli. Jeszcze o 1 i 2 mecze mniej od nas mają Łęczna i Termalica, gdyby im doliczyć max punktów za te mecze to już jesteśmy dosłownie na samym dnie, przed nami próżno szukać jakichś większych frajerów do spadku, którzy swoją nieudolnoscią mogliby nas przewyższyć i po koleżeńsku spaść zamiast nas.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.02.2022, 00:45
Podajcie argumenty za tym, że Wisła utrzyma się w lidze. Jestem naprawdę ciekawy.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 26.02.2022, 01:18
Dla mnie kuriozalną sytuacją jest to, że jest jeszcze ponad połowa rundy, mamy w zasadzie jeden mecz do wyjścia ze strefy, a piłkarze grają i kibice piszą bez wiary, jakbyśmy co najmniej mili zdobyć 10 punktów w 3 meczach... no kurła.....

Wiem, że nie ma składu, ale bez jaj to jest ekstraklasa...

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.02.2022, 01:19
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Podajcie argumenty za tym, że Wisła utrzyma się w lidze. Jestem naprawdę ciekawy.
Nie ma żadnych argumentów sportowych. Nasz skład to najgorsza zbieranina obcokrajowców i niezdolnych juniorów w lidze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.02.2022, 06:54
W 1 lidze czy w ekstraklasie, kibice będą z Wisłą. Na szczęście nie musiałem oglądać wczorajszego meczu na trzeźwo.

Wierzę, że nie spadniemy, choć z każdym takim meczem, szansa jest co raz mniejsza
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.02.2022, 07:20
Nie ma argumentow , po prostu spadniemy z ligi bo jestesmy pilkarsko NAJSLABSI , i tyle......po drodze jeszcze nas upokoza parchate ku.....y i tyle , nie ma co zaklamywac faktw i zyc nadziejami , po prostu Wisla ma najslabszych zawodnikow w jednej z najslabszych li europy
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.02.2022, 07:59
Nie ma argumentow , po prostu spadniemy z ligi bo jestesmy pilkarsko NAJSLABSI , i tyle......po drodze jeszcze nas upokoza parchate ku.....y i tyle , nie ma co zaklamywac faktw i zyc nadziejami , po prostu Wisla ma najslabszych zawodnikow w jednej z najslabszych li europy
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 26.02.2022, 10:13
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie kuriozalną sytuacją jest to, że jest jeszcze ponad połowa rundy, mamy w zasadzie jeden mecz do wyjścia ze strefy, a piłkarze grają i kibice piszą bez wiary, jakbyśmy co najmniej mili zdobyć 10 punktów w 3 meczach... no kurła.....

Wiem, że nie ma składu, ale bez jaj to jest ekstraklasa...
To jest ekstraklasa a my mamy za słabych piłkarzy, żeby zremisować z Legią która uparcie od 60 minuty oddawała nam piłkę na 30/40 metrze przed własną bramką. W całej drugiej połowie nie zrobiliśmy akcji gdzie wymienilibyśmy 5 podań na połowie przeciwnika.

Łatwiejszych przeciwników już nie będzie pozostałe drużyn będą czasem punktować, Wisła może strzelać bramki tylko po błędach sędziego lub samobójach - wymieniać dalej?
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 26.02.2022, 10:20
ale swoją drogą, to, że odpalili FBF i zostaliśmy tylko z Klimentem i Ondraskiem, to trzeba rozpatrywac w kategorii sabotażu. Czy tam ktoś sądzi, że punkty zdobywa się za większy % posiadania piłki? My nie mamy żadnej możliwości obecnie do strzelania bramek, o ile nie wydarzy się jakiś kiks rywala.

Kolejnym sabotażem było brak sprawdzenia zamiennika dla Yeboaha, chociaz mieli pół roku, aby się na to przygotować. Nie 18-letniego Cisse, tylko gościa, który pociągnie to skrzydło z marszu.

Sprzedaż Archafa? Spoko, to było jeszcze na początku Stycznia, przed zgrupowaniem w Turcji, wciąż dobry miesiąc na zakontrakowanie zamiennika... a tu cisza do tej pory. Ja nie wiem, dział odpowiedzialny za transfery to chyba zrobił "Ok, niech przyjdzie Ondrasek i fajrant, można się udać na wczasy"
Odpowiedz cytując
Robcio
Member

Od: 03.2008

Stary 26.02.2022, 10:35
Z taką grą i z takimi piłkarzami to ciężko się będzie utrzymać w 1 lidze...
Albo twarda i wyrównana walka o środek tabeli hehe
:
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.02.2022, 11:08
Od dwóch meczów wygrzebujemy się z mentalnego dołu z gównem w którym od ponad pół roku tkwiliśmy po szyję. Tylko niewidomi nie dostrzegają pozytywnej zmiany w postawie drużyny. No może jeszcze Ci którzy stworzyli sobie teorię, nic nie potrafiącego szrotu i uparcie się jej trzymają pomimo jej absurdalności.

"Skład mamy za słaby na pierwszą ligę"

Prawdziwi kibice nie ma co...

Argument za utrzymaniem? Proszę bardzo.

Żeby się utrzymać wystarczy żeby kopacze zaczęli lepiej grać. Właśnie zaczynają lepiej grać, a do końca ligi zostało 11 kolejek. Jest ich wiec wystarczająco żeby nazbierać punktów. W najgorszym wypadku trzeba będzie w ostatnim meczu wygrać z Wartą. Gramy u siebie czy na wyjeździe?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 26.02.2022, 11:12
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Od dwóch meczów wygrzebujemy się z mentalnego dołu z gównem w którym od ponad pół roku tkwiliśmy po szyję. Tylko niewidomi nie dostrzegają pozytywnej zmiany w postawie drużyny. No może jeszcze Ci którzy stworzyli sobie teorię, nic nie potrafiącego szrotu i uparcie się jej trzymają pomimo jej absurdalności.

"Skład mamy za słaby na pierwszą ligę"

Prawdziwi kibice nie ma co...

Argument za utrzymaniem? Proszę bardzo.

Żeby się utrzymać wystarczy żeby kopacze zaczęli lepiej grać. Właśnie zaczynają lepiej grać, a do końca ligi zostało 11 kolejek. Jest ich wiec wystarczająco żeby nazbierać punktów. W najgorszym wypadku trzeba będzie w ostatnim meczu wygrać z Wartą. Gramy u siebie czy na wyjeździe?
A nie jak wystarczy lepiej grać i punktować to jesteśmy uratowani, leć do Brzęczka i mu to powiedz Tylko uważaj, żeby się reszta drużyn nie dowiedziała.

W zeszłym sezonie utrzymaliśmy się fartem moim zdaniem już od prawie 2 sezonów jesteśmy piłkarską czerwoną latarnią ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 26.02.2022, 11:12
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Przed ostatnim meczem z Wartą ,może być już pozamiatane,a czy gramu u siebie? Jakie to ma znaczenie w tym sezonie ?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.02.2022, 11:17
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Przed ostatnim meczem z Wartą ,może być już pozamiatane,a czy gramu u siebie? Jakie to ma znaczenie w tym sezonie ?
Dotąd żadne, bo jak zbieranina kopaczy ma w dupie wynik to nie ma znaczenia czy ma w dupie u siebie czy na wyjeździe. Ale jak drużynie zależy na wyniku to łatwiej się walczy u siebie przy wsparciu kibiców.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów