|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
O to to co pisze krysztal.
Chyba nie ma nic żałośniejszego nic napinka po wygranej 20:0 z benjaminkiem, po to żeby zaraz zremisować np z Podbeskidziem. Już nie mówiąc o tym, że po co ryzykować dalszą grę na pełen gwizdek kontuzjami, tym bardziej gdy rywal sfrustrowany. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Psy szczekaja a Skowronek leci dalej!!! Trener przez duze T
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 19.10.2020 o godz. 11:18.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Taki gotowy do nas przyszedł. ![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Piekny wynik i bardzo dobra gra- pomijam poziom Stali.
Cieszy najbardziej, że Forbes dobrze wszedł do zespołu i może załata dziurę w napadzie. Do tego Yeboah kolejny mecz naprawdę robi robotę na skrzydle i Frydrych, który ma szansę naprawdę być topowym stoperem w naszej "wspaniałej" lidze ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zarówno Frydrych Janickiemu jak i FBB Becirajowi pokazali jakie są różnice między Piłkarzem a piłkarzem. O ile Janicki jak widać jest skreślony tak wierzę że Beciraj jeszcze błyśnie. Mi podobał się wczoraj JCS , luz swoboda i brazyliana pełną gębą.Do szczęścia zabrakło Mu bramki. ogólnie fajnie, że podłapaliśmy frajerów i wygraliśmy wysoko.Mi taki wynik przyśnił się.....................ale za tydzień z Podbeskidziem hahaaaaaaaa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Ja od zawsze pisałem, że Janicki i Klemenz razem to samobójstwo. Tyle razy to pokazali. Wystarczyło odsunąć ich od składu, ściągnąć Stopera przez duże S - Frydrycha, to z automatu jak z tyłu jest spokój to z przodu gra się lepiej.
Janicki podobno dostał wolną rekę w szukaniu klubu, jesli to prawda to świetna wiadomość. Jest Frydrych, Mehremic, Klemenz, Hoyo i Sadlok. Wystarczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
W opiniach kogo sie to przewija krysztal?
Slyszysz co chcesz slyszec. Mowil wyraznie o nietrafieniu z przygotowaniem kondycyjnym. Ciezko sie dyskutuje jak ktos manipuluje oczywistymi faktami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dla mnie cichym bohaterem meczu jest Chuca przez którego przechodziło większośc piłek. Frydrych ,Yeboah i Carlos oczywiście też na plus.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Byli jeszcze Cleber czy Hebert niedawno.
Wcześniej Tomasz Kłos. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Guzmics, Chavez, Gonzales, Bunoza... też tak macie, że teraz przez pryzmat Janickiego to wspominacie ich jak najlepszych defensorów świata, ale jak wtedy się ich oglądało, to też co chwila a to spóźniony, a to źle ustawiony... No na pewno byli poziom nizej niż Głowacki, Cleber czy Marcelo. Życzę sobie, nam i przede wszystkim jemu aby Frydrych właśnie do tych drugich aspirował swoją grą
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
niemniejjednak licze na to że Frydrych to będzie właśnie zawodnik z topu , przynajmniej cv i mecz ze Stalą na to wskazuje ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
krysztal,
ja tego nie pisalem. Inna sprawa, ze dawanie wolnego od treningow nie pomoze odzyskac wytryzmalosci i wydolnosci, ale mniejsza z tym. Ja tam troche pokopal w pilke i pi razy oko wiem jak dziala trening. Pisze to co pisze na bazie swoich doswiadczen. Najpierw druzyna byla zajechana. Dlatego nie bylo swiezosci, byli spoznieni, nie bylo timingu. Tacy ociezali. Teraz odzyskali to wszystko, ale ten ciezki trening mial wypracowac wytrzymalosc i wydolnosc a tego nie zrobil. Wiec zje()%*)*bane przygotowania sa podwojnie. Bo o ile by te elementy byly wypracowane i teraz wrocila swiezosc no to lajt. Mozna przelknac jakies tam bledy w imie tego, ze teraz bedziemy innych zajezdzac wybieganiem i wytrzymaloscia. Ale tak nie jest. NIe wiem, moze za duzo sily bylo w tym wszystkim. To juz nie do nas pytania i nie nasze rozkminy co zawiodlo, to sam skowronek na pewno wie i sobie zdaje sprawe z tego jak bardzo zajebal. Bo prawda jest taka, ze dobrze przygotowany zespol czyli to co jest teraz + wytryzmalosc to +6 pkt w tabeli na ten moment. Ale... jest jak jest. Podzielam Wasze zdanie na temat Frydrycha. Gosc jest kozak i przede wszystkim wymaga. Szot nam przy nim szyyyybko urosnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wreszcie gre Wisły można było oglądać z radością, a nie ze smutkiem czy zażenowaniem. Na pochwały zasłużył szczególnie Yeboah, oraz filar defensywy Frydrych. W końcu dobry mecz rozegrał też Basha. Forbes nie grał rewelacyjnie, ale myślał i się ruszał, więc w ofensywie wyglądało to dużo lepiej niż wcześniej w obecnym sezonie.
Bardzo mile zaskakuje mnie Plewka: widać, że podczas ostatnich miesięcy zrobił naprawdę duże postępy na wypożyczeniu. To według mnie teraz młodzieżowiec numer 2 w Wiśle, prezentujący się dużo korzystniej niż Szot. Oby tak dalej. ![]()
Ostatnio edytowane przez Markus : 19.10.2020 o godz. 17:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Niektórzy nie mogą pojąć jak można szukać mankamentów przy wyniku 6:0, jak można chcieć wygrać 10 do zera. Czytam wywody pseudo psychologiczne któż to mógłby mieć takie oczekiwania. Inni rozdzierają szaty i deklarują opuszczenie forum, prawdziwa tragedia... bo są tacy którzy nie pieją z zachwytu. Mało tego przyp...ją się, normalnie skandal. A prawda jest taka że zagraliśmy pierwszy mecz od pół roku na przyzwoitym poziomie i trafiwszy na słabiutkiego przeciwnika nastrzelaliśmy dużo bramek. Za całokształt piątka z plusem, tyle że z jakiegoś powodu zamiast rozwiązywać zadanie na szóstkę wyszliśmy z egzaminu pół godziny przed czasem. Tacy jesteśmy usatysfakcjonowani. I wcale nie chodzi tutaj o wynik jak się niektórym wydaje, tylko o podejście do tego co się robi. Przypomnijcie sobie taki mecz Polska Japonia w Rosji. To była kompromitacja dostrzeżona na całym świecie. A trwała 10 ostatnich minut. W Mielcu to samo trwało pół godziny i większość udaje ze nie wie o co chodzi. Że to przyp...anie się, że siły brakło itp. Sratatata... to jest wpływ myśli trenera, który potem na konferencji perroruje, że chce więcej, szkoda tylko że z gadania nic nie przychodzi, a takie odpuszczanie zemści się na 1000 procent. Ale co tam ... karawana jedzie dalej. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Hebert to był Gigant! W trybie natychmiastowym po upadku negocjacji z japońcami zarząd miał obowiązek sprowadzić następce. Ok, wiem, pieniądze... Może można było Zorana wyciągnąć?
Drużynę ponoć buduje się od obrony. Lepiej późno... Myślę, że najlepszy strzał tego okienka, ale to pokażą kolejne mecze. PS. Chciałbym zobaczyć Lukasa obok Frydrycha... ![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
[QUOTE=SlawekS;1557720 ..... Hejterom Maćka przypominam, że to on na klatę przyjął strzał który leciał do pustaka. [/QUOTE]
O ku***wa. Obrońca przyjął loba na klatkę, bijcie pokłony. To nic, że przez kilka lat u nas zawalił pierdyliard sytuacji - ze stalą mielec przyjał pilke na klatke na linii bramkowej. https://weszlo.com/2020/09/18/maciej...afisz-uderzyc/ Lodu na głowę człowieku. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to w tej akcji przyjął te piłke którą zainicjował podaniem do rywala czy w innej bo mi sie już myli ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Jestem dokładnie tego samego zdania i tez liczę że Beqiraj jeszcze odpali... a za Janickiego chętnie przy R22 widział bym Heberta, któremu chyba 30.12 kończy się kontrakt. W takich meczach można poświęcić 20 minut obrońcom, bo Hoyo i Gruszkowski to to materiał na solidnych grajków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Gratuluję drużynie. Świetne widowisko.
Nie chcę być też złośliwy ale skład trenerowi praktycznie wybrał koronawirus panujący w drużynie. Gdyby miał do dyspozycji wszystkich to pewnie byśmy wyszli w zupełnie innym ustawieniu. Dlatego też nie wiem na ile można chwalić trenera za selekcję składu wczoraj. Ja osobiście uważam, że w kolejnym meczu powinniśmy wyjść w tym samym zestawieniu, bo chłopaki pokazali solidne granie i zasługują na kolejną szansę. Z innej beczki : Bardzo dobre zawody zagrali Chuca i Jean Carlos. Czyżby casus sławetnej iberyjskiej rocznej aklimatyzacji? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dosrywają się niektórzy do Beciraja jak do Bogusia... Ok, kosztował pewnie furę kasy i można było zamiast niego pewnie wyciągnąć z okręgówki hiszpańskiej 3 Imazów - zgadzam się, od reprezentanta nienajgroszej reprezentacji europejskiej wymagałoby się więcej - też sie zgadzam.
Ale zapominając na chwilę o tych dwóch rzeczach, to czy tylko ja zauważam, że co wejdzie to coś ciekawego zrobi? I nie chodzi mi o marnowanie setek na potęgę. Biorąc pod uwagę jego budowę, to pokazuje niemałą szybkość i przyspieszenie, powalczy zawsze 100% z przodu o piłkę, parę razy wypracował fajną akcję dla kolegów. Ok, może na razie zasługuje na taką krytykę. Ja sie wstrzymuję, bo zupełnie nie będę zdziwiony jak w pewnym momencie odpali i niektórym będzie łyso. przypomnijcie sobie jakie gówno grał Ondrasek w pierwszych meczach. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
10-0 i jeżdżenie na d*pie do ostatniej sekundy oprócz Twojego samopoczucia w żaden sposób nie zmieniłoby naszej sytuacji w tabeli ani nie dałoby żadnej gwarancji, że kolejny mecz wygramy. Z punktu widzenia morale piłkarzy czy trenera albo strachu kolejnego przeciwnika też trudno zakładać, żeby istniała jakaś magiczna różnica między 6-0 a 10-0. Może udałoby się wcisnąć te 10-0, może skończyłoby się jakimś 6-3, może jakąś kontuzją. Cholera wie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Kiedyś kadra Polski rozbiła w pył San Marino dobijając ich dwucyfrowka. Walczyła do ostatniej pilki. Zachytow nie było końca. Gdyby mecz trwał dłużej pewnie byłoby 15 do 0. Tak trzeba robić, zniszczyć przeciwnika i wylać ostatnie poty.
Nie przeszkodziło to tym samym piłkarzom zajać przedostatniej miejsca w grupie za Czechami, Słowenia , Słowacja i Irlandia Północna. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Cieszą: 3 punkty, przełamanie, zwycięstwo na wyjeździe itd, ale nie przypalam się, mecz ciężko ocenić, gdyż graliśmy z pachołkami, nawet nie sparing, a taka gierka z juniorami.
Fakt, że jedno miejsce leci i jak widać są słabsi powoduje, że możemy trochę optymistyczniej patrzeć w przyszłość, a walka o utrzymanie być może nie będzie tak stresująca jak w zeszłym sezonie. Sadlok - podziwiam gościa za upartość, chyba ma haka na kolegów i trenerów. Znów podszedł do wolnego i wywalił 2 metry nad bramką.. Nie rozumiem na czym opiera tą pewność do wykonywania wolnych. Chyba 90% ligi odeszłaby na bok po tylu spartolonych próbach, a on dalej swoje. Forbes wydaje się (co cieszy) lepszy od Beciraja, który znów zanotował żałosny występ - nawet z pachołkami, Abramowicz zbiera się pół godziny do strzału, Plewka zagrał dwie piłki na plecy (szczególnie asysta tylko Brown zrobił fiku miku ala Turgeman), więc zupełnie nie rozumiem podniety. To tyle takich szybkich spostrzeżeń na szybkiego ![]()
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 20.10.2020 o godz. 00:37.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Jakimi znowu pachołkami, juniorami?
Stal grała pierwszym składem, do tej pory zdobyli 5 pkt w lidze, nie przegrali ani razu różnica większą niż 2 goli... Nie róbmy z nich jakichś frajerów, którzy punkta nie mogą zdobyć... Nawet w PP, gdy ekstraklasowicz z I, II czy III ligowcem taki wynik to rzadkość...
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 20.10.2020 o godz. 02:28.
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
płacze na 6:0 , chyba jedynie da sie wytłumaczyć tym że przez covida a potem przerwe na repre byłna forum martwy sezon ,nie było o czym pisać itrzeba nadrobić...
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|