|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Sąd Apelacyjny w Krakowie przychylił się do zażalenia prezydenta miasta Jacka Majchrowskiego. Premier Mateusz Morawiecki w ciągu 48 godzin musi sprostować swoją wypowiedź dot. działań władz Krakowa w sprawie smogu.
âW świetle złożonych dokumentów pokazujących wszelkie działania miasta - choćby likwidacja niskiej emisji (usuwanie pieców) oraz działania osłonowe, ale i kierowane do ministrów apele i pomysły na rozwiązanie kwestii smogu - oraz w świetle pozytywnego dla miasta raportu NIK, nie można stwierdzić, ze nie zrobiono nic. Zrobiono wszystko, a nawet więcej, niż leży w zakresie działań samorząduâ - napisał Majchrowski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Majcher stary wyga nawet premiera ustawia
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Czy on będzie mógł kandydować jeszcze raz czy już go ustawa obejmie ograniczająca"dożywotnie" posadki?
Wtedy jak nic po drodze nie spieprzy wygra i tak Wassermanowa ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Cytat:
O ile JM nie wytypuje kogoś sensownego jako swojego sukcesora |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Musiałby to być ktoś kompletnie z nim niezwiązany - byli i obecni bliscy współpracownicy w większości przypadków są umoczeni albo już oskarżeni (Tajster).
Z nowej Rady Miasta kompletnie nikogo nie widzę - większość gęby przyspawane do stołków od 3-4 kadencji no ale jeszcze czas. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A ja myślę, że Jerzy Muzyk ma szansę być następcą z poparciem JM.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Niebezpieczny to wybór
![]() Cytat:
ps. Jacek Majchrowski 4 listopada w II turze wyborów na prezydenta Krakowa zmierzy się z Małgorzatą Wassermann. Jeśli wygra, będzie to już jego piąta kadencja. Prezydent zapowiada, że będzie jego ostatnią. Tyle, że cztery lata temu mówił to samo. ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Obejrzałem debatę Wassermann-Majchrowski.Jestem pozytywnie zaskoczony poziomem .Jak już wytykali sobie błędy to robili to z klasą zarówno W jak M. Wassermann świetnie przygotowana mimo,że przez ostatnie lata miała głowę zajętą dużą polityką.Oby więcej było debat na takim poziomie jak ta dzisiejsza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Dajesz ten przekaz który rzuca pis a masz coś na jego poparcie? ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Były afery z Tajsterem, była afera z Koterbą (niejasne powiązania jednak bez znamion przestępstwa). W obu przypadkach te osoby zostały odsunięte.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jacek Majchrowski prezydentem Krakowa na kolejne 5 lat już oficjalnie. W dużych miastach małopolski PiS przegrywa, w Tarnowie, w Nowym Sączu, Oświęcimiu, Chrzanowie, Olkuszu. Zwycięstwo w Wadowicach, niespodziewana porażka w Mateczniku królowej szos, Brzeszczach.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Rozmawiałem z sąsiadami (starsi ludzie) pytałem na kogo głosują.Niezależnie czy po studiach czy prości ludzie,głosowali na Majchrowskiego.Ogólny argument to,że jak Wassermann wygra to będzie szaleć jak Ziobro.Kaczyński chce nas wyprowadzić z unii,pis nic nam nie dał.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Opozycja totalna - zachowanie jak pies gospodarza. Mówię o wielu ludziach z pracy itp - młodych ludziach
![]() W piątek w kolejce po 500+ a w niedzielę głosowaliby na Banderę jakby żył byle tylko nie na PiS. Za dwa tygodnie będą lajkować posty że Majchrowski kolejny park w Krakowie wyciął w pień. Szkoda nerwów. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A który to park został wycięty w pień oprócz prywatnych działek przylegających do lasu borkowskiego (żywiecka) które właściciel wyciął dzięki miłościwie nam panującemu ministrowi Szyszce ?
A i który to 2-hektarowy park sobie księża przywłaszczyli i żądają ogromnych pieniędzy za udostępnienie zwykłym ludziom? Największy problem z wyborcami jest taki, że nie wiedzą dlaczego są przeciw i dlaczego głosują "za |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
||
|
Nie łapmy się za słówka - nie, park w całości jeszcze nie. Za to po kawałku tak.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ogólnie od wielu lat więcej się wycina niż sadzi. Poza tym dodatkowym problemem jest, że dajmy na to - Developer wycina drzewa w styczniu 2018 a nowe ma obowiązek zasadzić po zakończeniu inwestycji - niektóre osiedla są wieloletnią inwestycją więc zanim zobaczymy sadzonki może minąć wiele lat. ![]()
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No a komu podlega wojewódzki konserwator zabytków, prezydentowi miasta?
A to, że takie zalecenia są dla inwestycji to czy będzie Majchrowski czy Wasserman czy Rokita czy Ziobro czy Terlecki czy Kracik to będą takie same bo to nie od prezydenta zależy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
A park AWF to kto kroi pod dewelopera? Mnie Majchrowski zawsze będzie się kojarzył z przyzwoleniem dla dzikiej polityki deweloperów.
Ostatnio edytowane przez Barti : 05.11.2018 o godz. 14:42.
![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cholera jestem zawiedziony jakoś ten stołek mocno się trzyma....
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bolą pozwolenia wydane na jakiejś podstawie, w jakiś ramach, ale nie tupiesz głośno nogą że wprowadza się ustawę która pozwala wydać pozwolenie sprzeczne z mpzp, nie ze studium a z PLANEM! A na końcu napiszesz że wyborca zły bo 500+ chapnie a głosu nie da na PiS. No rzeczywiście szmata z takiego wyborcy co się nie sprzedał. Czym Majchrowski wygrywa. Tym że pokazuje że etykieta partyjna nie ma znaczenia. Z pisem miał koalicję, z po ma ale nigdy tej pojebanej wojenki nie przeniósł na krakowski grunt i tym wygrywa. Szczerze, gdyby go po nie przyparło do koalicji to by ich zniszczył w wyborach do rady a sam w pierwszej turze wygrał. Tak że wasze sny, czy to prawe i sprawiedliwe czy nowoczesno europejskie w Krakowie pozostaną snami. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Cytat:
To dalej nie jest argument do głosowania na Wasserman. Dlaczego? A no sięgnijmy dlaczego jest zabudowywana okolica planu lotników. MPZP uchwalono w zeszłym roku w marcu, budowa w jego pobliżu toczy się zgodnie z nim. Czy PiS był przeciwko? Chociaż jeden radny? A no nie, wstrzymali się - dając przyzwolenie. Więc nie pitolcie za przeproszeniem, że PiS jest taki anty https://www.bip.krakow.pl/?sub_dok_i...t&PSS_ID=14334 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Majchrowski wygrał, bo nie miał z kim przegrać.
PiS, PO i reszta mają w ostatnich latach wybory prezydenta Krakowa w głębokim poważaniu. W tym roku PO się podłączyła pod Majchrowskiego, bo nawet nie miała pomysłu kogo wystawić w wyborach. Teraz ogłaszają wielki sukces a podejrzewam, że jakby wystawili kogoś od siebie, to nawet z Gibała by ten ktoś przegrał. Może jak Majchrowski rzeczywiście nie będzie kandydował w następnych wyborach, to któraś partia od siedmiu boleści, wystawi w końcu poważnego kandydata w Krakowie a nie jakiegoś pajaca z łapanki. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Cytat:
Rozumiem że był konkurs ogłoszony ? ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Pewnie, że był - przed wyborami, przy okazji rozmów z ko.
I jeszcze kolejny bonus dla wiernych wyborców majchrowskiego: Cytat:
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzisz, w odróżnieniu do SSP w miejskich spółkach nadal konkursy się przeprowadza...
No i prezesów i członków nie zmienia co pół roku więc trochę łatwiej te konkursy ogarnąć. W takim orlenie to by musieli powiesić konkurs pernamenty
Ostatnio edytowane przez MatMario : 07.11.2018 o godz. 15:46.
![]()
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Przyznam że wkleiłem to z przymrużeniem oka ale teraz poszukałem i tego konkursu faktycznie znaleźć nie mogę
![]() Jak się komuś uda to prośba o wklejenie z czystej ciekawości jakie wymagania były wpisane. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to szukanie w twoim wykonaniu musi ciekawie wyglądać
Podpowiem, pierwszy wynik w google. ![]()
|
|
|
semper fi
Offline |
|
![]() Szukałem przez koma - za chiny nie chciało znaleźć pdf który działa na kompie stacjonarnym :/ Edit: Cholera, spełniam wymagania, ciekawe czy kandydat spoza środowiska miał szansę ![]()
Ostatnio edytowane przez Kocur : 08.11.2018 o godz. 13:55.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak znasz schemat organizacyjny, zadania i politykę finansową khk, do tego masz jakiś ciekawy pomysł poprawiający się to niestety ale przegapiłeś okazję.
Pokaz mi jakiś konkurs do ssp z ostatniego roku i jakie tak są wymagania. Ostatnio prezesem w zakładzie zbrojeniowym został gość który do tej pory prowadził firmę zakładającą akwaria więc taki Trzmiel to przy nim specjalista nie z tej ziemi. LOL ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Prawda jest taka, że ktoś kto całe życie nie wychylił nosa poza strefę ochronną (praca na etacie) i nie zaryzykował z własnym pomysłem, biznesem, nerwami itd... to będzie głosował na PIS bo PIS dobiera się do prywaciarzy A Prywaciarz zły! Taki sebix pluje i sie wkurza, chce więcej zarabiac niż SZEF - to idź jeden z drugim otwórz swoje działalności, płać podatki coraz wyższe (zobaczysz jak będzie fajnie), a potem pierd.. głupoty, że popierasz działania pisu odnoszące się do zaostrzania prawa karno-skarbowego ! To złodzieje! KRADNOM! nie płacom podatkuf bo ja sebix kce mieć ławki nowe na osiedlu, przyjsć do roboty, mieć na umowe o prace 5000koła netto za nic nie robienie i siedzenie na l4... DO ROBOTY!============= ŚWIĘTE SŁOWA STONOGI: " PLATFORMA was tak nie wyruchała jak wyrucha was PIS" !!! ŚWIĘTE PROROCZE SŁOWA -- smutne jest to, że ludzie tak są przesiąknięci propagandą małego karakana, że piszą bzdury takie, że płakać się chce . ŻAL! ŻAL! ŻAL! Średniowiecze!
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 09.11.2018 o godz. 16:17.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Był tu taki jeden któremu obcięli emeryturę za bycie SB-kiem. Widzę że nie był to jedyny przypadek.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|