The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2017, 21:17
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Sam jesteś nieudacznik.
I tym mądrym agumentem @Ogryzek się zaorał
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 13.02.2017, 21:22
I co tam piszo?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.02.2017, 21:26
FraMat napisał(a):Wyświetl post
I tym mądrym agumentem @Ogryzek się zaorał
Ty się sam zaorałeś kompleksiarzu. Od dłuższego czasu przypieprzasz się do Stepińskiego. Braki w argumentach uzupełniasz swoimi mądrościami typu "nieudacznik".
(Rozumiem że jako udacznik kosisz większy szmal niż on w Nantes?)

Jeśli piłkarz taki jak Stępiński to nieudacznik - to chyba pomyliłeś klub któremu kibicujesz i ligę którą oglądasz. Weź oglądaj Real czy Barce a odpuść jakąś Wisłę. Z takiej perspektywy Stepiński, Melikson to nieudacznicy.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 14.02.2017, 11:41
Rozmawiamy o pieniądzach czy o umiejętnościach?
O kasie czy o uznaniu kibiców?
Ja w moim zawodzie osiągam jedne z najwyższych stawek na rynku. W liczbach bezwzględnych wygląda to gorzej nie tylko od Stępińskiego, ale być może i od Mójty. Pewnie gorzej od Stępińskiego zarabia też Kamil Stoch (w tym sezonie około 400 tys zł). Który jednak jest lepszy?

Rozmowa zaczęła się od bramki Stępińskiego w meczu z Marsylią, którą określono jako piękną.
Wystarczy jednak spojrzeć na filmik z golem, żeby stwierdzić, że o ile Stępiński dobrze sobie poradził z obrońcami ( choć i w tym widzę przypadek) to gol wziął się z tego, że uderzona przez niego z niewielką siłą piłka otarła się o nogę obrońcy zmieniając kierunek. Bramkarz poszedł w jedną stronę, a piłka w drugą. Fuks.
Nazywanie tego pięknym golem to kreatywność (inne określenie kłamstwa)

Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 14.02.2017, 12:08
Wszystko świetnie, ale o czym my w ogóle rozmawiamy skoro ten "nieudacznik" jest i tak lepszy od każdego z napastników jakich obecnie mamy, a do tego został u nas odpalony bez faktycznej szansy pokazania się.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.02.2017, 12:13
Bo geniusze trenerki robili z niego pomocnika. A chlopak jest mlody i napewno osiagnie wiecej niz nasi obecni napastnicy. Dobrze ze Drzazge wypozyczyli bo tez by z niego pomocnika robili a gra w stali pierwszy sparing na szpicy i juz brameczka.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 14.02.2017, 14:10
FraMat
Jesteś zwykłym hejterem. Mnie się nie musisz tłumaczyć, bo to nie jest twój pierwszy wyskok i mam już zdanie na twój temat wyrobione.

* Bez urazy ale z twoich teksów wychodzi zwykła ojkofobia. (No chyba ze jesteś np. jakimś np. "mulatem" któremu dzieci w szkole dokuczały z powodu innego koloru skóry i teraz musi odreagować na tych "białych" polaczkach).
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.02.2017, 14:24
Stępiński na tą porę co grał w Wiśle był słabszy od Brożka (akurat Paweł w tamtym sezonie był w dobrej formie).

Tylko tyle, aż tyle. Nie chcieliśmy go wykupić, to też nie było sensu go na siłę wciskać do pierwszego składu wtedy. On potrzebował, żeby mu dać szansę, w Ruchu miał idealne do tego warunki.

Szybko poszedł za granicę ze względu na wiek, ale raczej wątpię, żeby stał się nagle jakimś super kozakiem. Na polską ligę był dobry - szczególnie na kontry i dzidy w pole karne, bo zarówno szybkość i dynamika jest, gra głową jest, na klatę przyjąć też fajnie potrafi. Niestety technika użytkowa dość surowa. Koordynacja ruchowa też pozostawia wiele do życzenia. I to go ogranicza i to znacznie.

Mimo wszystko uważam, że np. w tym sezonie przy tak biednej formie naszych napastników mógłby się bardzo przydać.
A dodam, że nie do końca lubię takich klockowatych napastników jak on i wcale tu po nim nie płakałem.
Np. dużo bardziej liczę na Drzazgę (może się przeliczę) - on też tak naprawdę nie dostał prawdziwej szansy - bo u nas jest za duża presja na wynik na wczoraj, żeby takie dawać. Podejrzewam, że na wypożyczeniu może nieźle się rozstrzelać, jeśli zapewnią mu pierwszy plac i trzymam kciuki za jego powrót.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 14.02.2017 o godz. 14:30.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 14.02.2017, 14:27
Myśl, co chcesz. Nie mam nic osobistego do Stępińskiego. Stwierdzam jedynie, że strzelił fuksiarską bramką, którą zachwycają się polskie media nie widząc w niej przypadkowości.
Mam też prawo uważać, że nie jest żadnym objawieniem polskiej piłki nożnej tylko jednym z wielu grajków bez przyszłości. Żale po nim (nie po pieniądzach za niego) uważam za niesłuszne.

Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.02.2017, 14:54
A zauważysz może regularność w strzelaniu tych "przypadkowych" bramek?

Wiesz, co na temat regularności/powtarzalności i szczęścia mówił śp. Kazimierz Górski?

Zadaj sobie ten trud i znajdź odpowiedni cytat.

Ból dupy masz dlatego, że u nas mu nie wyszło. A nie wyszło wiadomo dlaczego. Żale wylewaj do smudy, nie na publicznym forum Wisły Kraków.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 14.02.2017, 16:48
(FraMat bezradnie wzrusza ramionami).
Nie mam żadnego bólu. Byłem zadowolony kiedy ten grajek odszedł. W dalszym ciągu jestem zadowolony, że to Nantes opłaca jego kontrakt w nie Wisła.
Nadal twierdzę, że przesadą jest pisanie o "pięknej bramce".

No, ale jeśli chcecie, zachwycajcie się. Tylko nie wiem po co...

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.02.2017, 17:21
FraMat napisał(a):Wyświetl post
(FraMat bezradnie wzrusza ramionami).
Nie mam żadnego bólu. Byłem zadowolony kiedy ten grajek odszedł. W dalszym ciągu jestem zadowolony, że to Nantes opłaca jego kontrakt w nie Wisła.
Nadal twierdzę, że przesadą jest pisanie o "pięknej bramce".

No, ale jeśli chcecie, zachwycajcie się. Tylko nie wiem po co...
tez sie smiałem ze Stępnia w Wiśle, ze sie nie nadaje itd. Sam pilkarz jednak mnie pokonał cyframi.
I ..... Poszedł z Ruch do Francji...bo strzelał. I tam też strzela.
bramki oceniał nie bede, dla mnie Biton 90% bramek dla Wisły wbił fartem. A i ładniejsza dla oka strzelił Bartek Pawłowski jak grał w Maladze.

Stępiński (póki co) nie jest typowym polskim napastnikiem. Jest ponad to.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 14.02.2017, 18:01
A ile On we Francji nastrzelał tych bramek?
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.02.2017, 18:09
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
A ile On we Francji nastrzelał tych bramek?
4 w lidze, 2 w pucharze, 1 w pucharze Francji
i kilka asyst ale nie wiem ile
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Stary 14.02.2017, 21:45
Nastrzelał niestety więcej niż Paweł Brożek w meczach ligowych zagranico w trakcie całej swojej kariery, już nawet bez podkreślania, że w lidze o takim poziomie Paweł nigdy nie grał. Witamy w rzeczywistości.

W kadrze (najsilniejszej od ponad 3 dekad) pewnie Stępiński też jest "na piękne oczy".
Ostatnio edytowane przez d : 14.02.2017 o godz. 21:48.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 14.02.2017, 21:54
Takie porównywanie jest zupełnie bez sensu. Paweł nastrzelałby zdecydowanie więcej, gdyby wyjechał po sezonie, w którym zdobył pierwszą koronę króla strzelców - nie jego wina, że nie grał w biednym Ruchu, z którego to klubu odszedłby przy pierwszej okazji...
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Stary 14.02.2017, 21:58
Zamiast w biednym Ruchu mógł grać w biednej Wiśle i chyba generalnie o to się tu rozchodzi, że puściliśmy bez żalu i na własne życzenie człowieka, który jakąś karierę jednak robi.

Nastrzelałby - gdybologia. Niestety, nie nastrzelał. To pewnie przez dwa słupki na mundialu w Niemczech w meczu otwarcia.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 14.02.2017, 22:02
Nie nastrzelał, bo nie odszedł... W Wiśle Stępiński nie grał, bo jak sam przyznał, był za słaby na granie w tamtej Wiśle - zwyczajnie przegrywał rywalizację o miejsce z niezłym jeszcze Brożkiem, a techniczne granie sprawiało mu (i nadal sprawia) problemy. Odpalił w Ruchu, zagrał rundę życia, wytransferowano go. Daję mu dwa/trzy lata i wróci do Polski albo będzie podbijał Cypr czy 2 Bundesligę.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Stary 14.02.2017, 22:12
Jasne, w tym co piszesz jest sporo racji, niemniej w tamtym - momentami koszmarnym, jak zapewne pamiętasz - sezonie Stępiński praktycznie nie dostawał w ogóle szansy gry na szpicy, nawet przy gorszych momentach PB. Jak pisano wyżej, magicy myśli szkoleniowej robili na siłę z niego skrzydłowego, co przy jego umiejętnościach niespecjalnie miało sens.

Co do przyszłości Mariusza, to oczywiście czas pokaże. Natomiast osobiście uważam, że to jest jedna z największych pomyłek dotyczących przedłużania kontraktów w klubie od lat (oczywiście pomijając przypadki typu Wolski czy Stilić 1)
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 14.02.2017, 22:21
Tyle, że przy jego umiejętnościach również mały sens miało wystawianie go na szpicy - sam mówił w wywiadach, że granie preferowane w tamtym okresie przez Wisłę przerastało go. Pamiętaj też, że w tamtym sezonie Brożek strzelił 15 goli...

Czy czasem nie trzeba było Stępińskiego wykupić po wypożyczeniu? Wyłożyłbyś wtedy za niego pieniądze w sytuacji naszego klubu?
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 14.02.2017, 22:31
Nie wiem, czy nie trzeba było nawet wyłożyć 1 mln euro wówczas. Nie było sensu go ogrywać.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 14.02.2017, 22:39
najm napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, czy nie trzeba było nawet wyłożyć 1 mln euro wówczas. Nie było sensu go ogrywać.
I ten 1 mln euro wyłożył potem biedny Ruch? Ciężko w to uwierzyć.

Tam chyba chodziło o wpisanie kwoty odstępnego przy następnym transferze.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 14.02.2017, 23:02
Tylko, że Ruch grał idealną piłkę pod niego, z resztą we Francji też gra w słabszej drużynie, która się broni i kontruje ew. pi.zda na pałę i niech strąca głową. On się do takiej gry nadaje jak nic, a do gry piłką niestety już nie za bardzo.

Pomijając jakie miejsce zajęliśmy wtedy w tabeli to my zawsze próbowaliśmy grać piłką, Stępiński pod naszą grę średnio się nadawał. Za Kiko pewnie miałby dużo większe szanse, bo już pierwszy mecz pokazał, że będziemy grać prostszą piłkę (chyba, że po prostu byliśmy tak słabi, że nas Korona do takiej gry sama zmusiła).
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 15.02.2017, 01:11
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Tylko, że Ruch grał idealną piłkę pod niego, z resztą we Francji też gra w słabszej drużynie, która się broni i kontruje ew. pi.zda na pałę i niech strąca głową. On się do takiej gry nadaje jak nic, a do gry piłką niestety już nie za bardzo.

Pomijając jakie miejsce zajęliśmy wtedy w tabeli to my zawsze próbowaliśmy grać piłką, Stępiński pod naszą grę średnio się nadawał. Za Kiko pewnie miałby dużo większe szanse, bo już pierwszy mecz pokazał, że będziemy grać prostszą piłkę (chyba, że po prostu byliśmy tak słabi, że nas Korona do takiej gry sama zmusiła).
Ile on tak na prawdę dostał szans jako napastnik, że twierdzisz czy się nadawał czy nie?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.02.2017, 08:50

Tam chyba chodziło o wpisanie kwoty odstępnego przy następnym transferze.
"Jakaś tam wola Wisły była, ale trzeba było za mnie zapłacić pieniądze. Nie wnikam już jakie. Wisła niestety nie miała tych pieniędzy, Ruch się zdecydował je wyłożyć i jestem w Ruchu.

Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/5967329,mariusz-stepinski-wisla-nie-miala-na-mnie-pieniedzy-wideo,id,t.html"

- Byliśmy zainteresowani wypożyczeniem, żeby przez kolejny rok sprawdzić rozwój piłkarza, ale władze Norymbergi podjęły decyzję, że kolejne wypożyczenie nie wchodzi w grę i jedyna możliwość pozyskania zawodnika to wykupienie - mówi Maks Michalczak, rzecznik prasowy Wisły.

Ale cos tam było pogmatwane. Ze on chyba rozwiazał umowe z Niemcami by taniej odejsc do Ruchu czy cos w ten desen juz nie pamietam dokladnie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.02.2017, 12:06
Nie. Po prostu Niemcy od Wisły chcieli pieniędzy, ale kiedy okazało się to niemożliwe to pozwolili Stępińskiemu na rozwiązanie umowy żeby się go pozbyć. Ruch miał go za darmo.

Niemcy chcieli mieć go zwyczajnie z głowy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.02.2017, 17:45
Stępiński to dla mnie podobny typ napastnika do Piecha, czyli świetny harpagan dla drużyn słabszych. W Wiśle, która zawsze chce grać piłką, nie było miejsca dla niego. Pomijam fakt, że wystawianie go na skrzydle to nienajlepszy pomysł. Myślę, że nie mamy czego żałować, bo my byśmy go nigdy za 1,5mln euro nie sprzedali.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.02.2017, 18:54
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że nie mamy czego żałować, bo my byśmy go nigdy za 1,5mln euro nie sprzedali.
Otoz to. To, ze on tak rozblysl w Ruchu wcale nie znaczy, ze staloby sie to w Wisle. Ba, sadze ze ten "chorzowski klimat" ze smutnym Waldemarem na lawce po prostu dobrze chlopakowi sluzyl - w wiekszych klubach sie spalal.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 15.02.2017, 19:16
ashkeczup napisał(a):
Ile on tak na prawdę dostał szans jako napastnik, że twierdzisz czy się nadawał czy nie?
Przecież gołym okiem było widać, że gość jest do gry z kontry i wrzut, a nie do klepki i gry kombinacyjnej. Tyle co zagrał w Wiśle wystarczyło, żeby ocenić, że do naszej ówczesnej gry nie pasował i tyle.

Nie wiem czego nie rozumiesz w powyższym twierdzeniu.
Idealny napastnik dla słabszych drużyn, które się dużo bronią / kontrują / dzidują na pałę.

U nas raczej by takich statystyk nie zrobił, a i nasza gra z przodu byłaby gorsza.

Coś jakbyś próbował wbić gwóźdź za pomocą noża kuchennego. Do zrobienia, ale po co się meczyć? Lepiej pójść po młotek, a noża użyć zgodnie z przeznaczeniem.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 15.02.2017, 19:22
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Przecież gołym okiem było widać, że gość jest do gry z kontry i wrzut, a nie do klepki i gry kombinacyjnej. Tyle co zagrał w Wiśle wystarczyło, żeby ocenić, że do naszej ówczesnej gry nie pasował i tyle.

Nie wiem czego nie rozumiesz w powyższym twierdzeniu.
Idealny napastnik dla słabszych drużyn, które się dużo bronią / kontrują / dzidują na pałę.

U nas raczej by takich statystyk nie zrobił, a i nasza gra z przodu byłaby gorsza.

Coś jakbyś próbował wbić gwóźdź za pomocą noża kuchennego. Do zrobienia, ale po co się meczyć? Lepiej pójść po młotek, a noża użyć zgodnie z przeznaczeniem.
A Ondrasek do jakiej jest gry? Bo ani do kontry się nie nadaje bo jest wolny, ani do ataku pozycyjnego - bo surowy technicznie.

Stępiński na szpicy nie grałby gorzej od Ondraska, również walczy z obrońcami i umie przytrzymać piłkę a dawałby możliwość szybkiej gry z kontry - czego nie ma Czech. Ponadto ma większą smykałkę do strzelania bramek.

btw
Ale w tym Nantes są ćwoki - dobrze że na tym forum jest sporo kibiców którzy widzieli olbrzymie zagrożenie i niebezpieczeństwo dla Wisły gdyby został Stępiński. Bo może by Wisła mogła zarobić troche kasy? Albo może jakby chłopak dostał szansę gry na szpicy tak kilka meczy pod rząd to zostałby napastnikiem nr 1?
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 15.02.2017 o godz. 19:27.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów