|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
to może Kowalski do pierwszego składu co?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Nie mamy zbyt wielu wychowanków w meczowej 18 więc może szanujmy chociaż tych, którzy się przebili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie. Tylko dowalacie się do chłopa, który jest naszym wychowankiem, ma zapewne jeden z najniższych kontraktów w drużynie, nie symuluje kontuzji, nie opowiada głupot do mediów. Więc Ci go zestawiam z 30 letnim leniem, z największym kontraktem w drużynie, który nawet jak grają na błocie to ma problem żeby strój pobrudzić w walce. Który tak walczy o pierwszy skład, że jak dostał szanse gry od początku po zdobyciu MP, to mówi do mediów, ze już nie było takiej motywacji, bo..... Czemu nie pijesz do takiego darmozjada ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Mączyński, Burliga to poziom I ligowy, ewentualnie takiego Łks-u, czyli beniaminka Ekstraklasy.
Oglądałem spotkania, kiedy Burliga grał i o ile w ofensywie sobie coś tam radził to w obronię był mijany jak tyczka, plus do tego idiotyczne faule. Powinniśmy wpuszczać do składu 17-18 latków. Nie pamiętam, kiedy jakiś wychowanek przebił się do pierwszej 11. Może ktoś mnie oświecić ? To jest najlepszy biznes - wychowanek nie dostaje wielkiej kasy, a jak się wybije to można go sprzedać albo będzie stanowił trzon pierwszej 11. Bo kiedy odejdzie Sobolewski, Garguła to już w kadrze będzie mało Polaków, a tego nie chcę. Zostanie Małecki, Wilk i juniorzy... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
bo ten jak to określasz darmozjad miał ciężką kontuzję, igły w kolanach, niedoleczone sprawy itp i dopiero teraz będzie mógł się na poważnie i od początku przygotować z drużyną?
co do Kowalskiego on nie ma odpowiedniego poziomu, nie ważne czy by robił za darmo czy dopłacał do gry, tu jest Wisła, nie Piast, a zaangażowanie i nie opowiadanie głupot mediom to normalność, a nie wybijanie się ponad przeciętność |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() Gargula jako pierwszy powinien dostac kopa w dupe i wyleciec na zbity pysk |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to kur.. miał powiedzieć że umiejętności zabrakło na podbeskidzie? dać mu ten jeden ostatni sezon i tyle, dać mu poprostu popracować i nic więcej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...tuje,id,t.html
Z Czarka będą ludzie, skromny ambitny chłopak. W przyszłości za niego parę milionów Ojro się przyda ![]() Tak w ogóle to cieszy że jest u nas w klubie....normalnie? Basałaj i Valckx wywiązują się póki co ze swoich obowiązków bardzo dobrze, mamy dobrego trenera który daje po p....ie piłkarzom i to u nas w górach (trzeba było do tego Holendra?) Jakoś mam dużo wiary w siebie że w tym roku się uda..OBY!! ![]() |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czytanie ze zrozumieniem...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Co do Garguły powinien w końcu dostać większą szanse bo to był jak na polskie warunki piłkarz ponad przeciętny.
Kontuzje są za nim teraz powinien pokazać co potrafi ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Jak na jakiejś pozycji jest jeden piłkarz to przez kilka stron jest jęczenie żeby pozyskać konkurenta dla niego a jak mamy nagle dwóch dobrych piłkarzy na jakiejś pozycji to nagle pojawiają się głosy wywalić tego drugiego bo blokuje miejsce "młodemu utalentowanemu " Mączyńskiemu ... Chcecie wywalenia Garguły ale wtedy będziemy musieli na jego miejsce pozyskać kogoś nie gorszego . Co myślicie że Melikson będzie co 3 dni grał ? A ciekawej konkurencji w naszym zespole poza Gułą dla Maora nie widzę . Boguski który może grać na tej pozycji to wielkaaa niewiadoma , nie wiadomo czy w ogóle będzie zdolny do gry i jak długo skoro chodzenie po górach mu zaszkodziło . Następnie Mączyński który woli zostać w ŁKS-ie ponieważ w Wiśle na ławce siedzą tacy piłkarze jak Guła i Jirsak więc nawet nie ma o czym gadać. Młody Chrapek ile zagrał minut w ekstraklasie ? Też trzeba zwrócić uwagę że w tym okienku nie szastamy kasę więc na nowego rozgrywającego też może jej nie być a z ewentualnego transferu Guły zbyt dużo z pewnością nie zgarniemy . Gdyby Boguś był zdolny do gry i wrócił do dawnej dyspozycji to on mógłby być alternatywą dla Maora i wtedy pasowałoby pozyskać prawoskrzydłowego - wtedy Guła byłby zbędny ale na dzień dzisiejszy zostawiłbym go do końca okresu przygotowawczego i niech walczy a później jak kadra będzie skompletowana to podejmie się decyzje na temat przyszłości Łukasza.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 17.06.2011 o godz. 10:25.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Mam pytanie. Czy ten sezon to ostatni rok kontraktu Tomka Jirsaka? Ja go bardzo lubię i mam nadzieje że zagra dobry sezon u boku Meliksona i zasłuży na nowy kontrakt. Wiem że pewnie większość bo go sprzedała ale ja uważam że jest dobrym piłkarzem i prezentuje równy poziom i wiem że stać go na lepszą grę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Wierny
Tak, to jest ostatni rok kontraktu Tomka w Wiśle. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Odrębna kwestia to charakter - czy potrafi pracować i walczyć o najwyzsze cele? Tego nie wiem, to pytanie do sztabu szkoleniowego Wisły. Ale chłopaka z taką smykałką do rozgrywania piłki nie widziałem na Wiśle od dawna. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja oglądałem ŁKS kilka razy i Mączyński jakoś bardzo się nie wyróżniał, trochę niższy poziom niż Jirsak. Ale biorąc pod uwagę, że boi się w ogóle przejść do Wisły i podjąć rywalizację, to o czym w ogóle mówimy?
![]() .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Między "boi sie podjąć rywalizację" a "nie chce siedzieć na ławce" jest różnica. Wiesz, Kowalski, używajac Twojej nomenklatury, się nie boi : )) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Człowieku gość się nie boi, tylko ma gdzieś siedzenie na ławce albo bycie poza kadrą, bo nasi włodarze będą woleli ściągać i dawać szansę jakiemuś młodemu 32 letniemu darmowemu grajkowi.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|