The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?
Nazwa użytkownika
Hasło

Jak? Gdzie? Kiedy? Pokój z informacjami na temat cen biletów, sposobu dojazdu do stadionu i tym podobnym. Jeśli szukasz informacji na taki temat - sprawdź najpierw tu. Pokój moderowany.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.05.2015, 19:59
nie ma co się tutaj produkować, większość osób czytających to forum ma bilet na oba mecze... najlepiej po prostu namawiać znajomych, wrzucać tekst ze strony SKWK na fejsa itd.
Odpowiedz cytując
Marcinkrakwoj
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 18.05.2015, 20:28
Jakoś ostatnie kilka postów zainspirowało mnie, by na nowo zacząć udzielać się na tym forum
Co do ilości biletów: Myślę, że ilość biletów ile zeszło przez neta nie jest dobrym wyznacznikiem ile osób będzie na meczu. Sam jestem przykładem, mimo młodego wieku i że nie mam problemu z zakupem przez neta, wręcz to dla mnie ułatwienie- że nie lubię, sam nie wiem dlaczego kupować ich tym sposobem. Ostatnio na Górniku podjechałem po bilet, mimo że było mi kompletnie nie po drodze w dzień meczu.

Może zaproponuję "bitwę na wyzwania"? Tzn. kto ma gorszy dojazd/gorszą sytuację itp. a na mecz się wybiera? Może to jakoś zainspiruje czytających to forum "niezdecydowanych" do ruszenia się na mecz?

No to tak:
1. do stadionu 100 km, musiałbym wyjechać o 16tej, ale jadę wcześniej w sprawach prywatnych wcześniej więc w Krakowie będę od 12:00, co oznacza że wyjeżdzam o 10:00 z "prawie-podsamiućkik Tater", wcześniej mam zajęcia na uczelni od 9:00, czyli muszę wyjechać z domu o 7mej. Potem 90 minut darcia pyska na C, powrót w okolice NH i podróż koło 2 godzin- czyli w domu koło 01:00 - Twój argument że daleko (z pobliskich wiosek od Krk) OBALONY.
2. Następnego dnia od 8:00 praca, potem uczelnia i decydujące niemalże zajęcia z jednego przedmiotu, dzięki któremu muszę poprawiać semestr, potem znów praca (dodam że praca wymagająca maksymalnej koncentracji, by nie narobić szkód firmie na grube tysie) - Twój argument, że rano praca/szkoła/uczelnia itp OBALONY.

3. Kasa: No dobra pracuje, ale też studiuję, mieszkam sam-rachunki płacę sam, duże wydatki w czerwcu itd. - czyli nie pływam w banknotach, na mecz jadę sam- reasumując bilet: 30 zł + paliwo 90zł + jedzenie, by nie paść + energetyki by nie zasnąć wracając = spokojnie 150 zł. Twój argument: Narzekasz, że bilety na MPK drogie? i tak wydajesz 1/4 tego co ja- 5 piw mniej. dwie paczki fajek. ARGUMENT OBALONY.

Wszyscy na mecz!
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.05.2015, 21:39
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Cos się skonczylo...
Skończyła się atmosfera.

Osiągnięto to ciężką pracą przez wiele lat.
Wielu się zasłużyło, od tych anonimowych użytkowników tego forum co to "woleją pięć tysięcy w czwartej lidze" przez wesołego Patryka serwującego kiełbaski po drugiej stronie Błoń aż po łysego Jacka i jego durne wypowiedzi na konferencjach.
Niestety płacimy cenę także za bojkot (nie oceniam bojkotu, stwierdzam fakt).
Dużo by jeszcze można pisać.
Także wiele działań zewnętrznych, spoza środowiska kibiców a i trzeba uczciwie przyznać, że i klub od wielu lat miał kibiców gdzieś z trudem nadążając za nawet podstawowymi potrzebami (żeby przypomnieć walkę o płatność kartami czy sprzedaż biletów prze internet).

Łatwo jest zburzyć, odbudować atmosferę i więzi znacznie trudniej.

Niektórym się wydawało, że można pisać i gadać byle co bo i tak będzie dobrze.
Klubowi się wydawało, że można nic nie robić bo ludzie i tak przyjdą.
Nie będzie dobrze i nie przyjdą.
Nic nie jest dane raz na zawsze.

Sam poziom sportowy to nie wszystko, wystarczy spojrzeć na bez szału frekwencje, choćby w Warszawie.

Ale nic to - przyjedzie Legia i znów odżyjemy.
A póki co zbliżamy się do upragnionego pułapu pięciu tysięcy co to ho, ho...
Tylko z czwartą ligą jakby kłopot
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 19.05.2015, 07:16
Z frekwencją na Wiśle jest jak ze starym dieslem w zimie. Nie może odpalić choć lekko podryguje. Przyjedzie taka Legia to odpali, ale za chwilę zgaśnie. Myślę, że jeśli uda się awansować do europy, będzie to jak wlanie v-power diesel do baku. Odpali i będzie znów po 15k na każdym meczu.
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 19.05.2015, 09:07
Kogoś chyba tutaj troszkę poniosło. Atmosfera nie żyje? Jak się chodzi na sektor rodzinny lub na sektory z wypudrowanymi, mięciutkimi krzesełkami to może i tak jest. Zresztą, o jakiej atmosferze my tam mówimy?

Jeśli chodzi o doping. Kolejny mecz z rzędu jesteśmy w stanie zapełnić 3 z 5 sektorów na C. Początkowo byłem rozczarowany obserwując frekwencję, ale do czasu. Dzięki temu, że jest nas mniej jest też mniej przypadkowych lansiarzy i pipek w rurkach. Idzie głośny, zgrany doping. Pełną parą. Nie ma figurantów, którzy rozpieprzają atmosferę stojąc i zamiast dopingować obserwują, bo na C taniej i można strzelić fotkę na FB. Nie mam nic przeciwko żeby całe C było pełne, ale pod warunkiem, że będą to ludzie takiego pokroju, jacy teraz chodzą. Atmosfera od 3 meczy jest super. Oby tak dalej!
Odpowiedz cytując
mazo
Member

Od: 08.2013

Stary 19.05.2015, 09:23
Marcinkrakwoj napisał(a):Wyświetl post
Jakoś ostatnie kilka postów zainspirowało mnie, by na nowo zacząć udzielać się na tym forum
Co do ilości biletów: Myślę, że ilość biletów ile zeszło przez neta nie jest dobrym wyznacznikiem ile osób będzie na meczu. Sam jestem przykładem, mimo młodego wieku i że nie mam problemu z zakupem przez neta, wręcz to dla mnie ułatwienie- że nie lubię, sam nie wiem dlaczego kupować ich tym sposobem. Ostatnio na Górniku podjechałem po bilet, mimo że było mi kompletnie nie po drodze w dzień meczu.

Może zaproponuję "bitwę na wyzwania"? Tzn. kto ma gorszy dojazd/gorszą sytuację itp. a na mecz się wybiera? Może to jakoś zainspiruje czytających to forum "niezdecydowanych" do ruszenia się na mecz?

No to tak:
1. do stadionu 100 km, musiałbym wyjechać o 16tej, ale jadę wcześniej w sprawach prywatnych wcześniej więc w Krakowie będę od 12:00, co oznacza że wyjeżdzam o 10:00 z "prawie-podsamiućkik Tater", wcześniej mam zajęcia na uczelni od 9:00, czyli muszę wyjechać z domu o 7mej. Potem 90 minut darcia pyska na C, powrót w okolice NH i podróż koło 2 godzin- czyli w domu koło 01:00 - Twój argument że daleko (z pobliskich wiosek od Krk) OBALONY.
2. Następnego dnia od 8:00 praca, potem uczelnia i decydujące niemalże zajęcia z jednego przedmiotu, dzięki któremu muszę poprawiać semestr, potem znów praca (dodam że praca wymagająca maksymalnej koncentracji, by nie narobić szkód firmie na grube tysie) - Twój argument, że rano praca/szkoła/uczelnia itp OBALONY.

3. Kasa: No dobra pracuje, ale też studiuję, mieszkam sam-rachunki płacę sam, duże wydatki w czerwcu itd. - czyli nie pływam w banknotach, na mecz jadę sam- reasumując bilet: 30 zł + paliwo 90zł + jedzenie, by nie paść + energetyki by nie zasnąć wracając = spokojnie 150 zł. Twój argument: Narzekasz, że bilety na MPK drogie? i tak wydajesz 1/4 tego co ja- 5 piw mniej. dwie paczki fajek. ARGUMENT OBALONY.

Wszyscy na mecz!
Przebijam
Ja jutro wstaję o 5.00 aby jechać do Krakowa, mam 250km autobusy w jedną stronę 45zł i wracam do domu około 8.00 dnia następnego
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.05.2015, 10:35
Siemion napisał(a):Wyświetl post
Kogoś chyba tutaj troszkę poniosło. Atmosfera nie żyje? Jak się chodzi na sektor rodzinny lub na sektory z wypudrowanymi, mięciutkimi krzesełkami to może i tak jest. Zresztą, o jakiej atmosferze my tam mówimy?

Jeśli chodzi o doping. Kolejny mecz z rzędu jesteśmy w stanie zapełnić 3 z 5 sektorów na C. Początkowo byłem rozczarowany obserwując frekwencję, ale do czasu. Dzięki temu, że jest nas mniej jest też mniej przypadkowych lansiarzy i pipek w rurkach. Idzie głośny, zgrany doping. Pełną parą. Nie ma figurantów, którzy rozpieprzają atmosferę stojąc i zamiast dopingować obserwują, bo na C taniej i można strzelić fotkę na FB. Nie mam nic przeciwko żeby całe C było pełne, ale pod warunkiem, że będą to ludzie takiego pokroju, jacy teraz chodzą. Atmosfera od 3 meczy jest super. Oby tak dalej!
Elefantowi nie chodziło o brak atmosfery na stadionie, a brak atmosfery wokół klubu. przynajmniej ja to tak zrozumiałem.

A.D atmosfery na stadionie - Gniazdowy coraz lepiej, odnawiane sa stare przyśpiewki i to wwszytsko jak najbardziej na plus.
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 19.05.2015, 17:05
mazo napisał(a):Wyświetl post
Przebijam
Ja jutro wstaję o 5.00 aby jechać do Krakowa, mam 250km autobusy w jedną stronę 45zł i wracam do domu około 8.00 dnia następnego
150km do Krakowa, paliwo ~115zł, autostrada 40zł, bilety 2x40zł, parking, pucha, jedzenie itp., w sumie ponad 250 złociszy. Do pracy wstaję o 4 rano, wracam przed 16. Bilety zakupione jak zwykle dwa.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 19.05.2015, 17:28
Elefant napisał(a):Wyświetl post

Ale nic to - przyjedzie Legia i znów odżyjemy.
To może kup sobie karnet na Legię?
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 19.05.2015, 18:24
jonaf napisał(a):Wyświetl post
Elefantowi nie chodziło o brak atmosfery na stadionie, a brak atmosfery wokół klubu. przynajmniej ja to tak zrozumiałem.
Dobrze zrozumiałeś. Wokół klubu, ale także i wśród kibiców.
Sama atmosfera na meczach jest jaka zawsze - raz lepsza raz gorsza.

Cytat:
To może kup sobie karnet na Legię?
Mam bogatą kolekcje karnetów i biletów z wielu lat.
Bardziej od Legii cenię na przykład te z PE i z Sosnowca.
I tamte odrywane przez panie kasjerki z papierowej rolki.

Ostatni akapit tamtego postu to taka gorzka ironia była, coś jak flaga Jesteśmy siłą... przed pustawą trybuną.
Ostatnio edytowane przez Elefant : 19.05.2015 o godz. 19:11.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 19.05.2015, 18:53
Inna sprawa, że klub pojebało chyba z cenami w rundzie finałowej
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Stary 19.05.2015, 19:54
Ceny biletów to strzał w kolano
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 19.05.2015, 19:57
strzał w kolano to tacy kibice jacy teraz są
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Stary 19.05.2015, 20:40
mentalność "kibiców" to największy problem, zdecydowanie! Jednak moim zdaniem ceny biletów zrobiły swoje jeśli chodzi o frekwencję .
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 19.05.2015, 20:50
Jutro też jeszcze trochę zejdzie, jak to w dniu meczu,,,, chociaż więcej jak 10 tyś to chyba nie mamy co się spodziewać...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 19.05.2015, 21:24
jakby była L to cena nie grałaby roli. Pewnie że bilety drogie. Ale że 12-14 tys. sympatyków Wisły niebyło stać na ich kupno ? Ściema.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 19.05.2015, 21:40
Jak była L ceny były te same. Wielu kibiców w meczu z Pogonią nie widzą atrakcyjnego widowiska, a szkoda. Ja naprawdę nie wiem, kto w tym klubie jest odpowiedzialny za marketing i księgowość. Choćby o 10 zł tańsze te bilety były(jakaś promocja na rundę finałową), to już parę tysi więcej kibiców i więcej pieniędzy. Tuman nawet to może wymyślić
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 19.05.2015, 22:04
Ceny w tej chwili mamy lekko droższe niż na Legii, no ale cóż, klub założył w budżecie, że będzie mecz z Legią + mecz dodatkowy, ale nasze gwiazdy nie zrobiły 4 miejsca więc jak ma chodzić ok 10 000 to lepiej dla budżetu klubu jak będą bilety 10 zł droższe.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.05.2015, 07:25
Nie zmienia to wszystko faktu, że o ile teraz ktoś probuje się wymawiać, że "środek tygodnia i jutro trzeba zapierdalać do roboty", to przy okazji meczu ze Śląskiem CZWARTEK, 3 czerwca jest dniem wolnym i nic nie stoi na przeszkodzie, aby późno wrócić do domu.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 20.05.2015, 07:49
Faktycznie przejebanie wysokie te ceny biletow.....
Jaracie miesiecznie po 300-400 stowki..
Idziecie na impreze i zostawiacie 150zl...
Ogarnijcie sie ludzie....
Bilet to 2 paczki papierosow,10 piw albo pol litry wodki....a o dziwo na to wszystko macie...
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.05.2015, 07:57
Bilety przez internet dzis do 12 . Żeby nie było później płaczu ze trzeba w kolejce stać.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.05.2015, 11:14
Szał, zeszło tych kilkaset wejściówek w ciągu kilkudziesięciu minut.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 20.05.2015, 12:11
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
Ceny biletów to strzał w kolano

Trudno się nie zgodzić.
W rundzie zasadniczej te same mecze i cena biletu 30 złotych (żaden z nich nie był z kategorii TOP)

A w rundzie finałowej okazuje się, że te mecze to już TOP i bilety droższe o 10. Ale.. jest promocja, można kupić pakiet za 92 złote (na sektor C). Ciekawe nieprawdaż? W rundzie zasadniczej zapłaciłem 90 a teraz w ramach promocji płacę za te same mecze 92 złote

To tak z przymrużeniem oka.
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Nie zmienia to wszystko faktu, że o ile teraz ktoś probuje się wymawiać, że "środek tygodnia i jutro trzeba zapierdalać do roboty", to przy okazji meczu ze Śląskiem CZWARTEK, 3 czerwca jest dniem wolnym i nic nie stoi na przeszkodzie, aby późno wrócić do domu.

Wiesz kiedy ostatnio był długi weekend? Wiesz ile osób nagle wyjdzie już w środę po pracy na zasłużony urlop?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 20.05.2015, 12:38
8000 tys biletow sprzedanych- informacja z TT od jednego z dziennikarzy...
Odpowiedz cytując
MatiRbk
Member

Od: 10.2013

Stary 20.05.2015, 13:04
W meczu z Gornikiem o godzinie 19 czyli 1,5 godz. przed meczem pozostalo 9375 biletow ;> na dzisiejszy mecz o godzinie 14 czyli 6,5 godz. przed meczem pozostalo 9534 Na Gorniku bylo 8724 Wiślaków wiec suma 8 tys na teraz troszke zawyzona biorąc pod uwage fakt ze 1,5 godz. przed meczem najwiecej schodzi jednak jak tak dalej pojdzie to powinnismy osiagnac przynajmniej te 10tys a wiec tragedi ponizej 10tys raczej nie bedzie
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Stary 20.05.2015, 13:06
MatiRbk napisał(a):Wyświetl post
W meczu z Gornikiem o godzinie 19 czyli 1,5 godz. przed meczem pozostalo 9375 biletow ;> na dzisiejszy mecz o godzinie 14 czyli 6,5 godz. przed meczem pozostalo 9534 Na Gorniku bylo 8724 Wiślaków wiec suma 8 tys na teraz troszke zawyzona biorąc pod uwage fakt ze 1,5 godz. przed meczem najwiecej schodzi jednak jak tak dalej pojdzie to powinnismy osiagnac przynajmniej te 10tys a wiec tragedi ponizej 10tys raczej nie bedzie
A powinno to brzmieć: Ludzie tragedia. Jest poniżej 15 tys.
Odpowiedz cytując
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Stary 20.05.2015, 16:22
Na godzinę 17:20 sprzedano 17316-9220 czyli 8096 biletów
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 20.05.2015, 22:08
Wiele się nie pomyliłeś, podali na stadionie, że widzów jakieś 8,5 tys, a sprzedanych biletów ok 10 tyś.... szkoda...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.05.2015, 08:14
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Wiele się nie pomyliłeś, podali na stadionie, że widzów jakieś 8,5 tys, a sprzedanych biletów ok 10 tyś.... szkoda...
Sprzedanych ponad 10 tys. Coć chyba 10 148 biletów.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 22.05.2015, 21:01
No niestety, duży problem jest w tym, że te mecze domowe nam wypadają w środku tygodnia. W weekend frekwencja byłaby przynajmniej o te dwa, trzy tysiące wyższa.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów