The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pekaczech
Member

Od: 10.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.10.2016, 08:51
O 5-10zł? Na młyn bilet tyle, co na E na ligę
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 25.10.2016, 09:41
Tutaj pełen cennik: http://www.wislaportal.pl/21249,Sprz..._z_Fulham.html

Normalny na C - 45 zł
D - 55 zł

+ brak rabatu w przypadku wcześniejszego zakupu.

Także nie ma co powoływać się na tamtą frekwencję. To był czas mody na Wisłę i nie musiał być prowadzony żadne marketing żeby zawsze ponad 10 tys. było. Nawet przy takich cenach.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 25.10.2016, 11:03
Pero, ale ja pokazuje to jako negatywną rzecz - że pomimo dobrych wyników i jak to mówisz mody na Wisle, gre o stawke w pucharach, frekwencja na meczach pucharowych byla mizerna wlasnie z uwagi na brak marketingu. To jest podstawa w jakimkolwiem biznesie.

Jest ktoś kto nie zna Coca Coli? Nie ma. A oni i tak 1/3 swoich przychodów przeznaczaja na dzialania marketingowe i promocyjne. Wisla nawet nie przeznacza 1%...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.10.2016, 18:25
Jak ma się sprawa Smudy ? spłacamy go dalej czy już spłacony został ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 26.10.2016, 18:38
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Jak ma się sprawa Smudy ? spłacamy go dalej czy już spłacony został ?
Jak już jesteśmy przy spłacaniu byłych zawodników czy pracowników klubu, to czy wiadomo co ze sprawami Jovanicia, Genkova i Mandziary? Chyba wobec nich mamy tylko długi, czy coś pominąłem?
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 26.10.2016, 18:45
Genkow został już spłacony, środki na spłatę Mandziary (część) zostały zamrożone przez UEFA.
Spłacić musimy Jovanica, natomiast sprawa Marko Jovanovica jest w toku, Wisła ma się odwołać.

Smuda podobno został spłacony. PODOBNO
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 26.10.2016, 21:57
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Genkow został już spłacony, środki na spłatę Mandziary (część) zostały zamrożone przez UEFA.
Spłacić musimy Jovanica, natomiast sprawa Marko Jovanovica jest w toku, Wisła ma się odwołać.

Smuda podobno został spłacony. PODOBNO
W którymś wywiadzie Smuda powiedział, że Wisła nie ma już wobec niego zaległości.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 09.11.2016, 13:11
http://www.sport.pl/pilka/1,65084,20....html#MTstream
Panie Kita - może by tak zrobić drugie podejście do Wisły ?
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
rafaello56
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 09.11.2016, 16:35
BlurgH należy zadać sobie pytanie dlaczego kibice go tak nienawidzą? On zdaje się wypowiadał się kiedyś , że do klubu jak awansował do 1 ligi już nie dokłada to sobie sam pomyśl czy p. Kita to dobra opcja dla klubu do którego zawsze będzie trzeba dokładać. Ten Pan wydaje się być takim cwaniaczkiem który w piłkę wszedł by napompować własne kieszenie, ale mogę się mylić...
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Stary 09.11.2016, 17:15
Zawsze jest takie ryzyko....
Natomiast patrząc na pracę obecnego Zarządu, odnoszę wrażenie, że Wisła może stać się za chwilę dosyć smakowitym kąskiem dla inwestora ( zwłaszcza, jak wyjdzie z większości długów ).
Więc dlaczego nie Kita, który łyknął profesjonalnego futbolu ( w odróżnieniu od poprzedników - nie mówię o TS ) ?
Odpowiedz cytując
rafaello56
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 09.11.2016, 17:26
Gdyby obecnemu zarządowi udało się wyprowadzić Wisłę z zadłużenia, to TS nawet nie pomyśli o sprzedaży, bo po co sprzedawać spółkę przynoszącą dochody?
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 09.11.2016, 17:52
,,Jeśli uczynimy z Wisły potęgę to raczej nie będziemy chcieli się nią dzielić"-słowa Pani prezes, zapytanej o możliwość sprzedaży części udziałów.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 09.11.2016, 18:29
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
,,Jeśli uczynimy z Wisły potęgę to raczej nie będziemy chcieli się nią dzielić"-słowa Pani prezes, zapytanej o możliwość sprzedaży części udziałów.
Można link do wywiadu?
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 09.11.2016, 18:34
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...529,1,727.html

Konkretnie:

Gdzieś czytałem wypowiedź ,,Jeśli uczynimy z Wisły potęgę to raczej nie będziemy chcieli się nią dzielić" a nie jak tu ,,Jeśli uczynimy z Wisły potęgę to nie wiadomo czy będziemy chcieli się nią dzielić"
Pewnie różnica wynika z autoryzacji.
Tak czy siak kontekst ten sam.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 09.11.2016 o godz. 18:37.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 10.11.2016, 00:27
JESLI robi kolosalna roznice , JESLI ja trafie 6 w totka to polowe oddam na Wisle .....tylko ze ja nie gram w totka i na tym sie sprawa zamyka ..... dla wszystkich przeciwnikow Kity : zeby ten czlowiek choc 1/4 tego co wsadzil w jakis tam Nantes - wsadzil w Wisle .... ale komornik Cupial nawet nie chcial z nim rozmiawiac , natomiast sprzedal klub byle komu, golodupcowi, celebrycie i zwyklemu biedakowi ....i wy jeszcze narzekacie .....a potem idiotyzmy ze to nie on tylko corka ....kkuurr.....a czy Wy naprawde jestescie az tak slepi jesli w tym roku sie utrzymamy to zobaczymy co bedzie w kolejnym .....sponsora jak nie bylo tak nie ma , wasza megaleniwa primadonna Sticzek i jakis inny Mierzejewski juz sie grzeja do gry w Wisle ....itp ...itd ....ludzie zejdzcie wkoncu na ziemie
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Stary 10.11.2016, 06:58
Mam wrażenie, że mój napisany z przymrużeniem oka post o Kicie wywołał dyskusję, która zaczyna ( ! ) zmierzać w niewłaściwym kierunku.
Macie niewątpliwie rację, że w sytuacji, kiedy S.A zacznie na siebie zarabiać i przynosić zyski, to głupotą będzie się jej pozbywać, z drugiej strony - rację ma również AntyMod. Dzięki Cupiałowi znaleźliśmy się w takim miejscu, w jakim się znaleźliśmy ( nie umniejszając jego zasług dla klubu ), jego świta zrobiła sobie z Wisły prywatny folwark. Kita łyknął profesjonalnego futbolu w stopniu znacznie większym, niż przypuszczalnie nam się wydaje, do tego nakłady na klub w naszej E-klapie nie muszą być tak wysokie, jak we Francji itp, żeby klub funkcjonował sprawnie, dawał radość kibicom, korzyści piłkarzom i samemu sobie. Koniec tematu, teraz kciuki za reprezentację, a za 2 tygodnie widzimy się w Domu
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.11.2016, 16:11
wywiad jest z sierpnia... wg mnie ten czas na to "jeśli" już minął... wg mnie nie ma szans na tę "potęgę" przy tym Zarządzie. chyba, że koniecznie chcą doczekać do stycznia z "jakichś powodów", o których prawdziwość pytałem gdzie indziej... ja bym jednak widział to tak, by Zarząd szukał nowego inwestora już, bo to ten czas, bo później może być za późno i nie będzie w co inwestować... a Kita? no cóż... marzenie ściętej głowy...
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
Arleton
Member

Od: 06.2013

Stary 12.11.2016, 22:49
Chciałbym aby ten pseudo zarząd podał listę osób ( publicznie ) ilu zalega. Żeby na przyszłość nie było niespodzianek Żaden poważny sponsor nie przyjdzie do tego bagna
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 14.11.2016, 10:45
Arleton napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym aby ten pseudo zarząd podał listę osób ( publicznie ) ilu zalega. Żeby na przyszłość nie było niespodzianek Żaden poważny sponsor nie przyjdzie do tego bagna
Po pierwsze, takich rzeczy nie podaje się publicznie. Jak inwestor chce się dowiedzieć, to podpisuje umowę o zachowaniu poufności i prosi o takie info, a jak jest poważny, to sam wchodzi do spółki i robi due diligence, audyt czy jak zwał, tak zwał.

Po drugie, ponieważ ciągle wypadają trupy z szafy, sądzę, że lista nie jest zamknięta i nawet aktualny Zarząd może nie mieć pełnej wiedzy w temacie...
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.11.2016, 07:37
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze, takich rzeczy nie podaje się publicznie. Jak inwestor chce się dowiedzieć, to podpisuje umowę o zachowaniu poufności i prosi o takie info, a jak jest poważny, to sam wchodzi do spółki i robi due diligence, audyt czy jak zwał, tak zwał.

Po drugie, ponieważ ciągle wypadają trupy z szafy, sądzę, że lista nie jest zamknięta i nawet aktualny Zarząd może nie mieć pełnej wiedzy w temacie...
Odniosę się do ostatniego zdania.
Zarząd ma pełną wiedzę w temacie zaległości które uznaje i bierze odpowiedzialność za to że owa 'lista' jest rzetelna. Od tego jest zarząd. Więc dokładnie wiadomo jakie są zaległości.

Odnośnie Kity - moim prywatnym zdaniem obecne władze oraz Cupiał mają wspólną cechę - jeśli ich sytuacja finansowa nie zmusi (a obecnie nie zmusza), nie sprzedadzą klubu, nawet jeśli pojawi się ktos sensowny na horyzoncie. Będą wybrzydzać tak jak robił to Cupiał z Kitą. Ale oczywiście to moje prywatne zdanie.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 15.11.2016, 08:44
Obecnie Kita to nie nic innego, jak fakt medialny. Myślę, że nie warto sobie nim głowy zaprzątać w kontekście Wisły. Po tym, jak go przeczołgali na trybunach w Nantes miejscowi, będzie miłym zaskoczeniem, gdyby w ogóle chciał się jeszcze w piłce udzielać. O klimatach krakowskich nie wspominając...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.11.2016, 09:46
Z ciekawostek o Kicie, to kiedyś w jakiejś tv był z nim wywiad. Nie przytoczę dosłownie co powiedział, ale chodziło o to, że na pytanie o ingerowanie w pierwszą jedenastkę odpowiedział mniej więcej tak: "wykładając takie pieniądze na klub, nie wyobrażam sobie bym nie miał wpływu na skład" - nawet nie wysilił się by pozory zachowywać.
Odpowiedz cytując
GieKrol
Junior Member

Od: 07.2013

Stary 18.11.2016, 21:46
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...ur,nId,2308734

W skrócie Wisła wygrała z mandziarą spór o 700k euro
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.11.2016, 22:15
GieKrol napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...ur,nId,2308734

W skrócie Wisła wygrała z mandziarą spór o 700k euro

od czasu gdy M Jop strzelil swoją najladniejszą bramkę przestalem dzielić skore na niedźwiedziu.poczekajmy na to co bedzie z kasacja i dopiero otwierajmy szampany
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.11.2016, 06:24
Czyli wtedy Uefa "odmraża" nam pieniądze za grę w pucharach tak?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Stary 19.11.2016, 08:01
Do tych 700 000 jeszcze daleka droga - Mandziara może wnieść jeszcze kasację. Poza tym pozostaje pytanie, co zrobi UEFA.
Natomiast jeśli te pieniądze faktycznie wpadną do klubu w najbliższym czasie, to po prostu uratują nam d...
Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.11.2016, 11:37
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem- czyżby Mandziara nie posiadał nakazu zapłaty wydanego przez polski sąd w pierwszej instancji? Jeśli tak jest faktycznie to może zostać podniesiony z naszej strony zarzut przedawnienia roszczeń. Dług pozostanie długiem, ale polska egzekutywa nie będzie już miała nic do tego.
Co do UEFY, to warto by ktoś znający przepisy regulujące zasady pozywania spółek zarejestrowanych na terytorium jednego państwa przed oraganami drugiego wypowiedział się w tej kwestii. Mam wrażenie, że adekwatnymi były tutaj polskie sądy powszechne i UEFA będzie zmuszona pieniądze wypłacić.

Ceterum censeo Amicem esse delendam.

Odpowiedz cytując
RadekKRK
Member

Od: 08.2016

Stary 19.11.2016, 12:01
Generalna zasada (są liczne wyjątki) mówi, że w przypadku dwóch podmiotów posiadających siedzibę w różnych państwach, należy wytoczyć powództwo przez Sąd właściwy dla siedziby pozwanego. Pozwana w tym sporze była Wisła Kraków S.A.
Strony mogę zawczasu w umowie umówić się, przed jakimi Sądami będą prowadzić spór.

Mandziara wytoczył powództwo przed Sądem Szwajcarskim. Sąd Apelacyjny w Krakowie uznał, że ten wyrok nie ma mocy prawnej. To znaczy, że nie może być tytułem egzekucyjnym i jest jedynie świstkiem papieru.

To tak w największym skrócie.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 23.11.2016, 14:25
żeby nie było to chciałbym żeby Sobolowi się udało. Będzie ciężko.
Ale rzucę temat kontrowersyjny gdyby cos szło nie tak. Zawsze uważałem że dobrym trenerem dla Wisły byłby Antoni Szymanowski. Pamiętam jak prowadził Przebój Wolbrom i awansowali kilka klas grając dobry agresywny futbol.
Ktoś wie w ogóle co dzieje się z Panem Antonim? Czy on jest czynnym trenerem jeszcze? Szkoda że nigdy nie dostał szansy w poważnym klubie jako pierwszy trener ...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.11.2016, 16:54
nie wiem jak teraz, ale na Wiśle przez pewną sprawę był skreślony nad czym sam ubolewał.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów