|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 10.2016
Offline |
|
|
O 5-10zł? Na młyn bilet tyle, co na E na ligę
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Tutaj pełen cennik: http://www.wislaportal.pl/21249,Sprz..._z_Fulham.html
Normalny na C - 45 zł D - 55 zł + brak rabatu w przypadku wcześniejszego zakupu. Także nie ma co powoływać się na tamtą frekwencję. To był czas mody na Wisłę i nie musiał być prowadzony żadne marketing żeby zawsze ponad 10 tys. było. Nawet przy takich cenach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jak ma się sprawa Smudy ? spłacamy go dalej czy już spłacony został ?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
W którymś wywiadzie Smuda powiedział, że Wisła nie ma już wobec niego zaległości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65084,20....html#MTstream
Panie Kita - może by tak zrobić drugie podejście do Wisły ? ![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
BlurgH należy zadać sobie pytanie dlaczego kibice go tak nienawidzą? On zdaje się wypowiadał się kiedyś , że do klubu jak awansował do 1 ligi już nie dokłada to sobie sam pomyśl czy p. Kita to dobra opcja dla klubu do którego zawsze będzie trzeba dokładać. Ten Pan wydaje się być takim cwaniaczkiem który w piłkę wszedł by napompować własne kieszenie, ale mogę się mylić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Gdyby obecnemu zarządowi udało się wyprowadzić Wisłę z zadłużenia, to TS nawet nie pomyśli o sprzedaży, bo po co sprzedawać spółkę przynoszącą dochody?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
,,Jeśli uczynimy z Wisły potęgę to raczej nie będziemy chcieli się nią dzielić"-słowa Pani prezes, zapytanej o możliwość sprzedaży części udziałów.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Można link do wywiadu?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...529,1,727.html
Konkretnie: ![]() Gdzieś czytałem wypowiedź ,,Jeśli uczynimy z Wisły potęgę to raczej nie będziemy chcieli się nią dzielić" a nie jak tu ,,Jeśli uczynimy z Wisły potęgę to nie wiadomo czy będziemy chcieli się nią dzielić" Pewnie różnica wynika z autoryzacji. Tak czy siak kontekst ten sam.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 09.11.2016 o godz. 18:37.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Chciałbym aby ten pseudo zarząd podał listę osób ( publicznie ) ilu zalega. Żeby na przyszłość nie było niespodzianek
Żaden poważny sponsor nie przyjdzie do tego bagna |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Zarząd ma pełną wiedzę w temacie zaległości które uznaje i bierze odpowiedzialność za to że owa 'lista' jest rzetelna. Od tego jest zarząd. Więc dokładnie wiadomo jakie są zaległości. ![]() Odnośnie Kity - moim prywatnym zdaniem obecne władze oraz Cupiał mają wspólną cechę - jeśli ich sytuacja finansowa nie zmusi (a obecnie nie zmusza), nie sprzedadzą klubu, nawet jeśli pojawi się ktos sensowny na horyzoncie. Będą wybrzydzać tak jak robił to Cupiał z Kitą. Ale oczywiście to moje prywatne zdanie. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Obecnie Kita to nie nic innego, jak fakt medialny. Myślę, że nie warto sobie nim głowy zaprzątać w kontekście Wisły. Po tym, jak go przeczołgali na trybunach w Nantes miejscowi, będzie miłym zaskoczeniem, gdyby w ogóle chciał się jeszcze w piłce udzielać. O klimatach krakowskich nie wspominając...
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Z ciekawostek o Kicie, to kiedyś w jakiejś tv był z nim wywiad. Nie przytoczę dosłownie co powiedział, ale chodziło o to, że na pytanie o ingerowanie w pierwszą jedenastkę odpowiedział mniej więcej tak: "wykładając takie pieniądze na klub, nie wyobrażam sobie bym nie miał wpływu na skład" - nawet nie wysilił się by pozory zachowywać.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...ur,nId,2308734
W skrócie Wisła wygrała z mandziarą spór o 700k euro |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
od czasu gdy M Jop strzelil swoją najladniejszą bramkę przestalem dzielić skore na niedźwiedziu.poczekajmy na to co bedzie z kasacja i dopiero otwierajmy szampany ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Czyli wtedy Uefa "odmraża" nam pieniądze za grę w pucharach tak?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Do tych 700 000 jeszcze daleka droga - Mandziara może wnieść jeszcze kasację. Poza tym pozostaje pytanie, co zrobi UEFA.
Natomiast jeśli te pieniądze faktycznie wpadną do klubu w najbliższym czasie, to po prostu uratują nam d... ![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem- czyżby Mandziara nie posiadał nakazu zapłaty wydanego przez polski sąd w pierwszej instancji? Jeśli tak jest faktycznie to może zostać podniesiony z naszej strony zarzut przedawnienia roszczeń. Dług pozostanie długiem, ale polska egzekutywa nie będzie już miała nic do tego.
Co do UEFY, to warto by ktoś znający przepisy regulujące zasady pozywania spółek zarejestrowanych na terytorium jednego państwa przed oraganami drugiego wypowiedział się w tej kwestii. Mam wrażenie, że adekwatnymi były tutaj polskie sądy powszechne i UEFA będzie zmuszona pieniądze wypłacić. ![]() Ceterum censeo Amicem esse delendam. |
|
|
|
Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Generalna zasada (są liczne wyjątki) mówi, że w przypadku dwóch podmiotów posiadających siedzibę w różnych państwach, należy wytoczyć powództwo przez Sąd właściwy dla siedziby pozwanego. Pozwana w tym sporze była Wisła Kraków S.A.
Strony mogę zawczasu w umowie umówić się, przed jakimi Sądami będą prowadzić spór. Mandziara wytoczył powództwo przed Sądem Szwajcarskim. Sąd Apelacyjny w Krakowie uznał, że ten wyrok nie ma mocy prawnej. To znaczy, że nie może być tytułem egzekucyjnym i jest jedynie świstkiem papieru. To tak w największym skrócie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
żeby nie było to chciałbym żeby Sobolowi się udało. Będzie ciężko.
Ale rzucę temat kontrowersyjny gdyby cos szło nie tak. Zawsze uważałem że dobrym trenerem dla Wisły byłby Antoni Szymanowski. Pamiętam jak prowadził Przebój Wolbrom i awansowali kilka klas grając dobry agresywny futbol. Ktoś wie w ogóle co dzieje się z Panem Antonim? Czy on jest czynnym trenerem jeszcze? Szkoda że nigdy nie dostał szansy w poważnym klubie jako pierwszy trener ... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
nie wiem jak teraz, ale na Wiśle przez pewną sprawę był skreślony nad czym sam ubolewał.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|