The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2009, 08:49
skeba napisał(a):Wyświetl post
Jeśli nie awansujemy to:
po 1 - Skorża leci
po 2 - Brożek odchodzi
Po 3- Brak motywacji u zawodników
Po 4 - Do tego dodaj obiekt w Sosnowcu = słaba pozycja w lidze, nie gwarantująca grę w Pucharach
po 5 - Stagnacja i brak rozwoju,czyli szara rzeczywistosc
Jezeli by tak sie stalo to ja jako wlasciciel wy...bym w kosmos cala rade nadzorcza. Bo realna wladze w klubie maja oni.
Nie chce mi sie wierzyc ze Skorza nie rozmawial z Cupialem i nie naswietlil mu sytuacji jaka jest w klubie i czego oczekuje( w granicach rozsadku) do wywalczenia przynajmniej awansu do LE.

Jezeli bylo by to spelnione i sie nie powiodlo juz w II rundzie to ok trener leci bo dostal czego chcial a i tak nie dal rady.
Ale jezeli trener nie otrzymuje prawie nic w dodatku wypada ze skaldu kilku zawodnikow to pretesje mozna miec tylko do siebie.
,
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 17.07.2009, 08:51
flamengista napisał(a):Wyświetl post
A to jest przykład na to, że niektórzy nie umieją korzystać z pw. Ja odniosłem się do postu z tego wątku, ty zaś próbujesz publicznie mi przywalić.

BTW: jestem zszokowany tym dyżurnym optymizmem na forum. Wszystko wygląda dokładnie jak w przypadku Dinamo Tibilisi. Z jednym wyjątkiem. Levadia jest od Dinama drużyną dużo lepszą, a Wisła obecna - bez Garguły, Boguskiego i prawego obrońcy - jest znacznie słabsza od kasperczakowej.
Sorry falmenq - pozwolę się nie zgodzić z jednym punktem Twojej wypowiedzi - Levadia na pewno nie jest drużyną lepszą od Dinamo Tblisi - pamiętam mecz w Krakowie, gdzie Wisła w pierwszej połowie praktycznie nie istniała, tracąc bodajże 2 bramki. Natomiast zgodzę się, że dzisiejsza Wisła jest zasadniczo słabsza od ówczesnej. Wtedy w kilkanaście minut strzliliśmy 4 bramy - teraz uratowała nas bramka Ćwielonga od kompletnej kompromitacji. Mecz z Tblisi chłopaki potraktowali na luzie pamiętając pogrom kilka tygodni wcześniej jaki zgotowali mistrzowi tego kraju. Rewanż z Tblisi zagraliśmy zbyt asekuracyjnie i kiedy musieliśmy gonić wynik - zabrakło czasu. I to jest przestroga na środę.
Natomiast uważam, że wbrew temu co mówią nasze chłopaki Levadię też potraktowali na stojąco, a poza tym zawodnicy są na innym etapie rozgrywek sezonu niż w meczach z Tblisi - wówczas grali w pełni sezonu, dzisiaj - praktycznie w okresie przygotowawczym.
Zauważmy, że nawet grając prawdziwy piach całym zespołem mieliśmy kilka okazji - 2 poprzeczki czy jak czytałem w opisie na jednym z portali piłkę w polu bramkowym przed bramką w kałuży. Widać, że chłopcy nie osiągnęli jeszcze w ogóle formy gdyż szkoleniowcy chyba zakładają, że ta ma przyjść na sierpień.
Prawda jest taka, że Levadia nic wielkiego nie pokazała - wykorzystała tylko jeden błąd naszej obrony, natomiast nasz zespół gorzej nie powinien zagrać.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 17.07.2009, 08:56
skeba napisał(a):Wyświetl post
Jeśli nie awansujemy to:
po 1 - Skorża leci
po 2 - Brożek odchodzi
Po 3- Brak motywacji u zawodników
Po 4 - Do tego dodaj obiekt w Sosnowcu = słaba pozycja w lidze, nie gwarantująca grę w Pucharach
po 5 - Stagnacja i brak rozwoju,czyli szara rzeczywistosc
Ad. po 1 - katastrofa, tym bardziej,że Smuda wszem i wobec opowiada jaki to Cupial wspaniały
Ad. po 2 - i tak odejdzie,ale jak nie przejdziemy Levadii wątpię w zakup wartościowego zmiennika
Ad. po 3 - ZAWSZE powinna być motywacja,ale z naszymi grajkami różnie bywa
Ad. po 4 - nie wszystkim kibicom będzię się chciało jeździć,zwłaszcza,że ultrasi siedzą prawie,że razem z tzw. piknikami,a z tego nic dobrego nie będzie. (nie mam nic do żadnych kibiców,ot taki wniosek)
Ad. po 5 - gdyby nie Skorża ta stagnacja byłaby już od 2007 roku i 8 miejsca
Tylko Wisła!
Kibic okazjonalny
Member

Od: 10.2004

Stary 17.07.2009, 09:09
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Ad. po 4 - nie wszystkim kibicom będzię się chciało jeździć,zwłaszcza,że ultrasi siedzą prawie,że razem z tzw. piknikami,a z tego nic dobrego nie będzie. (nie mam nic do żadnych kibiców,ot taki wniosek)
Troche offtopic, ale tutaj jest wiecej problemow...

Z gazeta.pl:

Inna sprawa, że najbardziej zagorzali kibice drugoligowego Zagłębia pilnowali, by żaden z sosnowiczan nie wybrał się na spotkanie Ligi Mistrzów. - Szkoda, bo miałam ochotę zobaczyć ten mecz. Chłopaki były jednak nieugięte - przyznała sympatyczna kobieta w jednej z sosnowieckich restauracji. Zapewniała jednak, że mimo chęci pójścia na spotkanie Wisły jest zagorzałą fanką Zagłębia, a na dowód pokazała kolczyki z herbem sosnowickiego klubu.

Kto wie, jak podchodzą to tej kwestii władze klubu - nie swój stadion, kibiców mniej, wpływów mniej, a jeszcze Zagłębiu trzeba płacić... - kibice z Sosnowca skutecznie będą straszyli mniej zmotywowanych wiślackich kibiców, którzy może by i nawet pojechali...

Może nie ma takiego ciśnienia na awans jak nam sie wszystkim wydaje?
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.07.2009, 09:09
Mnie tylko zastanawia,czemu to Kirm,a w pewnym sensie i Jop biegali z większą dynamiką od reszty zespołu.Obaj nie przeszli całego cyklu treningowego u pana "Italiano".Skorża trochę się pomylił podczas podczas zimowego okr.treningowego(co sam przyznał),więc teraz wziął sobie Włocha do współpracy.Nie daj Boże,że coś złego się stanie w Tallinie...czyżby pan Maciej zupełnie nie umiał docierać sobie współpracowników? Blacha(kompromitacja),Kazimierski(żenada)Janas(zac zął karierę dzięki kumoterstwu i wtrynieniu go do repry przez ojca).
miki007
Member

Od: 07.2009

Stary 17.07.2009, 09:21
Ale ogólnie rzecz biorąc sytuacja nie jest zła wczoraj wygrała Legia i Polonia, więc troszke tych punktów dla Polskiej piłki zdobywają, Teraz tylko trzeba wygrać rewanż
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.07.2009, 09:22
moze nasi maja tak ustawiony cykl przygotowan? od razu rzucalo sie w oczy, ze cos jest nie tak z naszymi. Golym okiem bylo widac przeokropna ociezalosc. Skorza cos w wywiadzie wspominal, ze sie tego spodziewal, wiec moze faktycznie tak ustawili przygotowania, iz ten mecz grali na zamuleniu przygotowaniami?
Zobaczymy za tydzien, jak beda biegac
skydancer
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.07.2009, 09:23
W sumie nie wypadliśmy tak najgorzej:

Broendby Kopenhaga - Flora Tallin 0:1 (0:0)
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 17.07.2009, 09:24
ja typuje:
FK Ekranas (Łotwa) - FK Baku (Azerbejdżan)
Dozamet1
Member

Od: 02.2009

Stary 17.07.2009, 09:28
a jak Salzburg bo my mamy szczęście ale w odwrotną stronę
EnDrJu92
Member

Od: 02.2008

Stary 17.07.2009, 09:37
Jesli sie obawiamy levadii to gdzie nam do europy?Ja tam wiem ze to byl wypadek przy pracy i w talinie pojedziemy ich jak nalezy.Oczywiscie nie wolno ich zlekcewazyc ale o tym wiedza pilkarze.Zimny prysznic im sie przyda. A co do dzisiejszego losowania...Hmm dla mnie obojetne na kogo trafimy.Jesli na Salzburg trudno,przynajmniej ich nie zlekcewaza. A w talinie obstawiam 2:0 dla nas
pawlos33
Member

Od: 01.2009

Stary 17.07.2009, 09:40
EnDrJu92 napisał(a):Wyświetl post
Jesli sie obawiamy levadii to gdzie nam do europy?Ja tam wiem ze to byl wypadek przy pracy i w talinie pojedziemy ich jak nalezy.Oczywiscie nie wolno ich zlekcewazyc ale o tym wiedza pilkarze.Zimny prysznic im sie przyda. A co do dzisiejszego losowania...Hmm dla mnie obojetne na kogo trafimy.Jesli na Salzburg trudno,przynajmniej ich nie zlekcewaza. A w talinie obstawiam 2:0 dla nas
Może i tak, ale co jeśli we wtorek zdarzy się taki sam wypadek przy pracy?
Nie no, oczywiscie wierze, że ich ostro zajedziemy.
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.07.2009, 09:40
Rozpoczęło się zwalnianie Skorży

Cytat:
Wisła Kraków dopiero co zremisowała z Levadią, a już w prasie zaczynają się spekulacje, że rewanż w Estonii będzie dla trenera Macieja Skorży meczem o życie. Czy faktycznie?

Mistrz Polski zagrał w środę w Sosnowcu fatalnie, to fakt. Gwiazdy Białej Gwiazdy nie potrafiły sobie poradzić z Estończykami, którzy przyjechali wysoko przegrać, a prawie mecz wygrali.

- Dziś nie udało nam się wygrać, ale przyczyną tego nie było ustawienie drużyny. Powodem było to, że zagraliśmy słabszy mecz- tłumaczył na pomeczowej konferencji trener Maciej Skorża.

Zdaniem krakowskich mediów, od środy trener Wisły ma nietęgą minę. Nie chce za bardzo rozmawiać z dziennikarzami, na treningu jest przygaszony. W obozie mistrza Polski czuć nerwową atmosferę.

- Nawet strach myśleć, co by się działo, gdyby Wisła nie poradziła sobie z Levadią. W klubie doszłoby do prawdziwego trzęsienia ziemi. Na pewno poleciałyby głowy – powiedziała anonimomo "Dziennikowi" osoba związana z klubem z Reymonta.

Przed rozpoczęciem dwumeczu z mistrzem Estonii faktycznie ciężko było przypuszczać, że krakowianie będą mieli jakiekolwiek kłopoty z awansem. Teraz… wszystko się może zdarzyć. Bramkowy remis na wyjeździe to dla Levadii doskonały wynik. A wiadomo jak się gra na takich wyjazdach. Wisła bez wątpienia będzie pod presją, piłkarze Estonii mogą zaryglować się pod własnym polem karnym. Andriejew znowu znajdzie się przed szesnastką Wisły, któryś z obrońców znowu popełni błąd…. I na drugi dzień będą leciał głowy.

Bogusław Cupiał owszem, jak się okazało jest w stanie przeżyć porażki z Barceloną i Tottenhamem. Tak było w poprzednim sezonie, gdy krakowianie odpadli z europejskich rozgrywek w fazie eliminacji. Wówczas również mówiło się o dymisji Skorży. Teraz odpadnięcia ze słabeuszem może nie darować.

Pytanie tylko, w przypadku kolejnego niepowodzenia to właśnie trener powinien zapłacić posadą. W środę na ławce Wisły oprócz Piotra Ćwielonga i Mauro Cantoro siedziała sama niedoświadczona młodzież. Z takim zapleczem można zapomnieć o podboju Europy. Do tego dalej trwa farsa ze sprowadzeniem konkurenta dla niepewnego jak widać Pawełka. Podobno Jacek Bednarz z trenerem bramkarzy Jackiem Kazimierskim co chwilę torpedują swoje pomysły.

Przykład Andraża Kirma pokazuje zaś, że dobrych zawodników przeważnie się kupuje. Fakt, jest Marcelo, ale wyjątki się zdarzają. Tymczasem Wisła testowała nawet Brazylijczyka z tamtejszej… okręgówki. Zdecydowanie, nie tędy droga. I tu akurat winny nie jest Skorża.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Wierzę, że Wisełka wygra z tą Levadią (jedźmy autokarem ) i zaraz zamilaczą pismaki i zaczną wychwalać Wisłę pod niebiosa...
Domas
Banita

Stary 17.07.2009, 09:42
co do losowania:
myślał indyk o niedzieli, a w sobotę łeb ucięli.

najpierw przejdźmy Levadię, a potem się martwmy kto jest kolejnym przeciwnikiem i na tym sie skupmy
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.07.2009, 09:42
Dozamet1 napisał(a):Wyświetl post
O 18 jest rewanż

naszego czasu czy estońskiego?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.07.2009, 10:02
brylant17 napisał(a):Wyświetl post

Wierzę, że Wisełka wygra z tą Levadią (jedźmy autokarem ) i zaraz zamilaczą pismaki i zaczną wychwalać Wisłę pod niebiosa...

Przeciez im to przez usta nie przejdzie, nawet jak bysmy 5-0 wygrali to by sobie cos znalezli zeby sie uczepic.

A o rewanz jakos dziwnie jestem spokojny, lepszy remis 1-1 niz skromna wygrana i mysli juz w III rundzie.
A tak w naszych powinna byc pilkarska zlosc bo wiedza ze jak przegraja to cala Polska bedzie sie z nich nabijac i wypominac przy byle okazji.
,
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.07.2009, 10:16
Wylosowanie tych trzech par będzie względnie słabszym losowaniem (30% szans):
FC Salzburg (AUT) - Bohemian FC (IRL)
EB/Streymur (FRO) - APOEL FC (CYP)
KF Tirana (ALB) - Stabæk IF (NOR)

A to są najbardziej komfortowi przeciwnicy (30% szans):
FH Hafnarfjördur (ISL) - FK Aktobe (KAZ)
FC International Turku (FIN) - FC Sheriff (MDA)
FK Ekranas (LTU) - FK Bakı (AZE)

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.07.2009, 10:20
Cytat:
O ile pamiętam taki sezon już był a po nim 2 MP
Gdy zajeliśmy 8 miejsce, trener zmienił się i wszedł Skorża.
Znam mentalnośc B.C i wiem, że Skorza poleci, ale nie stanie sie to, gdyz wygramy w rewanzu.
Innego wyniku nie wyobrazam sobie. Ja tam na losowanie nie patrze, najpierw trzeba przejsc Estonczykow, pozniej mysleć.
Mgr J@cek
Banita

Od: 03.2009

Stary 17.07.2009, 10:21
gdzie będzie te losowanie ma ktoś link ?
Simao1
Senior Member

Stary 17.07.2009, 10:22
Z tego co mi wiadomo losowanie będzie na oficjalnej stronie UEFA.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.07.2009, 10:34
brylant17 napisał(a):Wyświetl post

Jacek Stańczyk, Wirtualna Polska

Ja rozumiem że niczym nie skrępowany optymizm nie boli i tak jak przed pierwszym meczem, przeważającym tekstem na forum było 'pojedziemy ogórków', tak od kogoś kto aspiruje do roli dziennikarza, wymagał bym choć minimum wiedzy na temat przeciwnika, a czytamy że Levadia przyjechała wysoko przegrać, że Wisła nie powinna mieć żadnych problemów itp a wystarczyło zapodać google by przypuszczać że problemy będą i co lepsze, nie będzie to nic dziwnego.

To nie przypadek że żaden z 4 zespołów, w tym 3 porównywalne bądź trochę lepsze od nas, w 8 meczach, przez ostatnie 3 lata, nigdy nie wygrał z nimi wyżej niż 1 bramką.
I to nie chodzi o to by robić z Estończyków nie wiadomo kogo, tylko jasnym jest że jest to drużyna nie wygodna dla każdego średniaka europejskiego, która nie sra w pory i która nie przyjeżdża do Krakowa po to by napić się dobrego piwa i wejść na Wawel.

Przed rewanżem sprawa jest też jasna , jest 50/50 , może 51/49 na korzyść Levadii bo po 90 minutach to oni przechodzą.Być może uda nam się strzelić szybko bramkę i będzie bez nerwów ale trzeba się jednak nastawić na bój do 90 minuty.
94 - Allah Akbar!!
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.07.2009, 10:40
Ma ktoś link do losowania?

szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.07.2009, 10:44
_gilardino_ napisał(a):Wyświetl post
Ma ktoś link do losowania?
http://www.uefa.com/live/competition...raw_basic.html
Tipmann
Junior Member

Stary 17.07.2009, 10:52
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Jestem piknikiem, od lat mam karnet, wrzucam na oprawy, nie mam problemow z doplacaniem do pociągu (na Levadii bylem samochodem), chce ogladac Wisle na zywo. Ale po srodzie mam zlamany palec przez jakiegos debila ktory skakał ludziom po glowach po strzelonej bramce. Niestety fanatyzm powoduje ze ultrasi obecnosci pikników na wspolnym sektorze nie uznają - zdzieranie gardla przez 90 minut nie wystarczy i co chwila jakis łysy dzentelmen prosil zebym "k... zaczal skakac, albo klaskac". Przy okazji uslyszalem ze jak nie zaczne, to znaczy ze pewnie jestem zydem i dostane wpie...

Krotkie pytanie - jak zdobyc bilet/karnet na krytą?

Bylo tam kilkaset osob. Do nas na honorową przychodzilo mniej niz bylo na Levadii.

Z gory dziekuje jesli ktos pomoze, nawet na zasadzie odsprzedania biletu. Na odkryta juz do Sosnowca nie pojade.
qubu
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 17.07.2009, 10:52
Ja sądzę, że bez problemu pykniemy Estończyków w rewanżu. Mam nadzieję że przez najbliższy tydzień sztab zrobi wszystko by grajkowie odzyskali świeżość po przygotowaniach. Dodatkowo piłkarze będą podobnie zmotywowani jak na rewanż z Beitarem i mecz w Estonii będzie podobny - wygramy pewnie i wysoko.
Wojcieech-san
Junior Member

Od: 09.2005

Stary 17.07.2009, 10:53
Eurosport PL
sop://SOPCAST.SOCCER-LIVE.COM.PL:3912/71301

http://video.uefa.com/video/Competit...raw_video.html
http://video.uefa.com/MultimediaFile...001B000V01.asx

linki z soccer-live.pl
Strzala
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.07.2009, 11:00
http://www.justin.tv/tvseba14/old
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.07.2009, 11:49
no to juz wiemy, ze Debreczyn i Dudu 'goal machine'. Rywal chyba jeden z trudnejszych jacy byli do wylosowania, ale tutaj nie ma gadania; ogrywamy Levadię,a potem Węgrów. Ja innej mozliwosci nie widze.
Ostatnio edytowane przez tylko_na_kilka_dni : 17.07.2009 o godz. 11:53.
zidanemarcin
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 17.07.2009, 11:55
Cieszmy sie, że nie musimy jechac do Salzburga, Nikozji lub Bratysławy

Mogło być lepiej, ale nie ma co narzekac !
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez zidanemarcin : 17.07.2009 o godz. 11:56.

Salt The Fries
Member

Stary 17.07.2009, 11:55
No to przed Wisłą tym razem stoi bardzo realna szansa, tylko paradoksalnie tym razem, mając przychylną przyszłość, sama może zawieść.
Ostatnio edytowane przez Salt The Fries : 17.07.2009 o godz. 11:59.
If I'm an ass, I should say so. If I don't, somebody else will. If I say it first, that disarms them.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów