|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Nie chce mi sie wierzyc ze Skorza nie rozmawial z Cupialem i nie naswietlil mu sytuacji jaka jest w klubie i czego oczekuje( w granicach rozsadku) do wywalczenia przynajmniej awansu do LE. Jezeli bylo by to spelnione i sie nie powiodlo juz w II rundzie to ok trener leci bo dostal czego chcial a i tak nie dal rady. Ale jezeli trener nie otrzymuje prawie nic w dodatku wypada ze skaldu kilku zawodnikow to pretesje mozna miec tylko do siebie. ![]() ,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Natomiast uważam, że wbrew temu co mówią nasze chłopaki Levadię też potraktowali na stojąco, a poza tym zawodnicy są na innym etapie rozgrywek sezonu niż w meczach z Tblisi - wówczas grali w pełni sezonu, dzisiaj - praktycznie w okresie przygotowawczym. Zauważmy, że nawet grając prawdziwy piach całym zespołem mieliśmy kilka okazji - 2 poprzeczki czy jak czytałem w opisie na jednym z portali piłkę w polu bramkowym przed bramką w kałuży. Widać, że chłopcy nie osiągnęli jeszcze w ogóle formy gdyż szkoleniowcy chyba zakładają, że ta ma przyjść na sierpień. Prawda jest taka, że Levadia nic wielkiego nie pokazała - wykorzystała tylko jeden błąd naszej obrony, natomiast nasz zespół gorzej nie powinien zagrać. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Ad. po 2 - i tak odejdzie,ale jak nie przejdziemy Levadii wątpię w zakup wartościowego zmiennika Ad. po 3 - ZAWSZE powinna być motywacja,ale z naszymi grajkami różnie bywa Ad. po 4 - nie wszystkim kibicom będzię się chciało jeździć,zwłaszcza,że ultrasi siedzą prawie,że razem z tzw. piknikami,a z tego nic dobrego nie będzie. (nie mam nic do żadnych kibiców,ot taki wniosek) Ad. po 5 - gdyby nie Skorża ta stagnacja byłaby już od 2007 roku i 8 miejsca ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Member
Od: 10.2004
Offline |
|
Z gazeta.pl: Inna sprawa, że najbardziej zagorzali kibice drugoligowego Zagłębia pilnowali, by żaden z sosnowiczan nie wybrał się na spotkanie Ligi Mistrzów. - Szkoda, bo miałam ochotę zobaczyć ten mecz. Chłopaki były jednak nieugięte - przyznała sympatyczna kobieta w jednej z sosnowieckich restauracji. Zapewniała jednak, że mimo chęci pójścia na spotkanie Wisły jest zagorzałą fanką Zagłębia, a na dowód pokazała kolczyki z herbem sosnowickiego klubu. Kto wie, jak podchodzą to tej kwestii władze klubu - nie swój stadion, kibiców mniej, wpływów mniej, a jeszcze Zagłębiu trzeba płacić... - kibice z Sosnowca skutecznie będą straszyli mniej zmotywowanych wiślackich kibiców, którzy może by i nawet pojechali... Może nie ma takiego ciśnienia na awans jak nam sie wszystkim wydaje? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Mnie tylko zastanawia,czemu to Kirm,a w pewnym sensie i Jop biegali z większą dynamiką od reszty zespołu.Obaj nie przeszli całego cyklu treningowego u pana "Italiano".Skorża trochę się pomylił podczas podczas zimowego okr.treningowego(co sam przyznał),więc teraz wziął sobie Włocha do współpracy.Nie daj Boże,że coś złego się stanie w Tallinie...czyżby pan Maciej zupełnie nie umiał docierać sobie współpracowników? Blacha(kompromitacja),Kazimierski(żenada)Janas(zac zął karierę dzięki kumoterstwu i wtrynieniu go do repry przez ojca).
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ale ogólnie rzecz biorąc sytuacja nie jest zła wczoraj wygrała Legia i Polonia, więc troszke tych punktów dla Polskiej piłki zdobywają, Teraz tylko trzeba wygrać rewanż
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
moze nasi maja tak ustawiony cykl przygotowan? od razu rzucalo sie w oczy, ze cos jest nie tak z naszymi. Golym okiem bylo widac przeokropna ociezalosc. Skorza cos w wywiadzie wspominal, ze sie tego spodziewal, wiec moze faktycznie tak ustawili przygotowania, iz ten mecz grali na zamuleniu przygotowaniami?
Zobaczymy za tydzien, jak beda biegac |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
W sumie nie wypadliśmy tak najgorzej:
Broendby Kopenhaga - Flora Tallin 0:1 (0:0) ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
ja typuje:
FK Ekranas (Łotwa) - FK Baku (Azerbejdżan) |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
a jak Salzburg bo my mamy szczęście ale w odwrotną stronę
![]() |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Jesli sie obawiamy levadii to gdzie nam do europy
![]() |
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
![]() Nie no, oczywiscie wierze, że ich ostro zajedziemy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Rozpoczęło się zwalnianie Skorży
Cytat:
Wierzę, że Wisełka wygra z tą Levadią (jedźmy autokarem ) i zaraz zamilaczą pismaki i zaczną wychwalać Wisłę pod niebiosa... |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
co do losowania:
myślał indyk o niedzieli, a w sobotę łeb ucięli. najpierw przejdźmy Levadię, a potem się martwmy kto jest kolejnym przeciwnikiem i na tym sie skupmy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Przeciez im to przez usta nie przejdzie, nawet jak bysmy 5-0 wygrali to by sobie cos znalezli zeby sie uczepic. A o rewanz jakos dziwnie jestem spokojny, lepszy remis 1-1 niz skromna wygrana i mysli juz w III rundzie. A tak w naszych powinna byc pilkarska zlosc bo wiedza ze jak przegraja to cala Polska bedzie sie z nich nabijac i wypominac przy byle okazji. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Wylosowanie tych trzech par będzie względnie słabszym losowaniem (30% szans):
FC Salzburg (AUT) - Bohemian FC (IRL) EB/Streymur (FRO) - APOEL FC (CYP) KF Tirana (ALB) - Stabæk IF (NOR) A to są najbardziej komfortowi przeciwnicy (30% szans): FH Hafnarfjördur (ISL) - FK Aktobe (KAZ) FC International Turku (FIN) - FC Sheriff (MDA) FK Ekranas (LTU) - FK Bakı (AZE) |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Znam mentalnośc B.C i wiem, że Skorza poleci, ale nie stanie sie to, gdyz wygramy w rewanzu. Innego wyniku nie wyobrazam sobie. Ja tam na losowanie nie patrze, najpierw trzeba przejsc Estonczykow, pozniej mysleć. |
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
gdzie będzie te losowanie ma ktoś link ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tego co mi wiadomo losowanie będzie na oficjalnej stronie UEFA.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jacek Stańczyk, Wirtualna Polska
Ja rozumiem że niczym nie skrępowany optymizm nie boli i tak jak przed pierwszym meczem, przeważającym tekstem na forum było 'pojedziemy ogórków', tak od kogoś kto aspiruje do roli dziennikarza, wymagał bym choć minimum wiedzy na temat przeciwnika, a czytamy że Levadia przyjechała wysoko przegrać, że Wisła nie powinna mieć żadnych problemów itp a wystarczyło zapodać google by przypuszczać że problemy będą i co lepsze, nie będzie to nic dziwnego. To nie przypadek że żaden z 4 zespołów, w tym 3 porównywalne bądź trochę lepsze od nas, w 8 meczach, przez ostatnie 3 lata, nigdy nie wygrał z nimi wyżej niż 1 bramką. I to nie chodzi o to by robić z Estończyków nie wiadomo kogo, tylko jasnym jest że jest to drużyna nie wygodna dla każdego średniaka europejskiego, która nie sra w pory i która nie przyjeżdża do Krakowa po to by napić się dobrego piwa i wejść na Wawel. Przed rewanżem sprawa jest też jasna , jest 50/50 , może 51/49 na korzyść Levadii bo po 90 minutach to oni przechodzą.Być może uda nam się strzelić szybko bramkę i będzie bez nerwów ale trzeba się jednak nastawić na bój do 90 minuty. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ma ktoś link do losowania?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
Krotkie pytanie - jak zdobyc bilet/karnet na krytą? Bylo tam kilkaset osob. Do nas na honorową przychodzilo mniej niz bylo na Levadii. Z gory dziekuje jesli ktos pomoze, nawet na zasadzie odsprzedania biletu. Na odkryta juz do Sosnowca nie pojade. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ja sądzę, że bez problemu pykniemy Estończyków w rewanżu. Mam nadzieję że przez najbliższy tydzień sztab zrobi wszystko by grajkowie odzyskali świeżość po przygotowaniach. Dodatkowo piłkarze będą podobnie zmotywowani jak na rewanż z Beitarem i mecz w Estonii będzie podobny - wygramy pewnie i wysoko.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Eurosport PL
sop://SOPCAST.SOCCER-LIVE.COM.PL:3912/71301 http://video.uefa.com/video/Competit...raw_video.html http://video.uefa.com/MultimediaFile...001B000V01.asx linki z soccer-live.pl |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
no to juz wiemy, ze Debreczyn i Dudu 'goal machine'. Rywal chyba jeden z trudnejszych jacy byli do wylosowania, ale tutaj nie ma gadania; ogrywamy Levadię,a potem Węgrów. Ja innej mozliwosci nie widze.
Ostatnio edytowane przez tylko_na_kilka_dni : 17.07.2009 o godz. 11:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Cieszmy sie, że nie musimy jechac do Salzburga, Nikozji lub Bratysławy
![]() Mogło być lepiej, ale nie ma co narzekac ! Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez zidanemarcin : 17.07.2009 o godz. 11:56.
![]() ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
No to przed Wisłą tym razem stoi bardzo realna szansa, tylko paradoksalnie tym razem, mając przychylną przyszłość, sama może zawieść.
Ostatnio edytowane przez Salt The Fries : 17.07.2009 o godz. 11:59.
![]()
If I'm an ass, I should say so. If I don't, somebody else will. If I say it first, that disarms them.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|