The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Luk4s
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2009, 08:09
Jeśli Skorża zostanie zwolniony to na polskim rynku nie znajdziemy trenera który udźwignie ciężar pracy z Wisłą, Smuda powiedział, że nie pali się do powrotu na ławkę trenerską a jak nie on to kto? Kasperczak? może i było by fajnie bo to doświadczony trener ale tak jak go potraktowali w naszym klubie to na 100% nie chciałby tu wrócić. A Skorża to młody trener, ma wizje zespołu jakąś.
Wina za porażke w 2-meczu z Levadią spoczywa zarówno na nim, na zawodnikach jak i na zarządzie.
Trenera mamy naprawdę dobrego i powinien dostać jeszcze jedną szansę. Czytając to co piszą te pismaki w mediach to wywnioskować można, że na bankiecie po meczu Cupiał zjebał Skorże ale wzniósł toast za nową Wisłę. Nie wiem co to miało znaczyć, ale może czas wreszcie przejrzeć na oczy, że klub nie odnosi upragnionych sukcesów przez wyższe ograny niż trener i dyrektor sportowy...rada nadzorcza i cała spółka...
Może zmiany zacząć właśnie od tamtych organów? Należy zmienić otoczenie trenera to na pewno, ale skoro daliśmy taka plamę w Europie to budowanie nowej Wisły należało by zacząć od stworzenia nowej rady nadzorczej i całej spółki, rozbudowanie bazy scoutingowej, która leży u nas całkowicie, przykładów jest wiele, a teraz za to pokutujemy. Przydał by się dyrektor sportowy z prawdziwego zdarzenia i kilku scoutów do wyszukiwania perełek i tym trybem można budować nowy zespół, a nie jak teraz metodą prób i błędów, sprowadzanie zawodników z polecenia tego czy tamtego menadżera. To nas zgubiło...
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 23.07.2009, 08:17
Argumenty, że Ferguson, że Mourinho, że Trapatoni też odpadli potem odnosili sukcesy naprawdę nie są trafione.
Ci wszyscy trenerzy po porażkach dostawali wzmocnienia na pozycję, która według nich spowodowała blamaż.
U nas niestety wzmocnień nie będzie wręcz przeciwnie już Wilczek mówi o ratowaniu budżetu i sprzedażach zawodników.
Zespół musi wierzyć, że jak nie teraz to za rok na pewno się uda a jakie niby u nas mają być podstawy takiej wiary.

Zespół osłabi się
Trener ten sam, który już trzy razy (o blamażu w Amice nie zapominajcie) nie potrafił nic w Europie zwojować.
Skąd Ci gracze mają brać nadzieję i motywację nawet do grania w lidze. Powiedzmy kolejny MP i co i znowu maksymalnie dwa mecze w pucharach.
Żeby się podźwignąć to albo:
1) Zespól nie może się osłabić a wręcz przeciwnie – zupełnie nie wierzę w taką możliwość
2) Potrzeba nowego dobrego i charyzmatycznego trenera, który zapewni nam, miejsce w lidze dające udział w pucharach i to jest chyba bardziej wykonalne
To, co powiem może zabrzmi obrazoburczo, ale Wiśle w tej chwili nie jest potrzebne kolejne MP, ale potrzebny jest wymierny sukces w pucharach.
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.07.2009, 08:28
Pamiętam jak byłem na meczu Wisełki i skandowałem: SKORŻA! MACIEJ! . Niestety, Skorża nie ma pola do popisu. Znając dotychczasowe poczynania BC, możemy szukać nowego trenera. Najlepiej kogoś pokroju Petrescu, żeby wziął się za przygotowanie fizyczne, siłowe i kondycyjne, bo za taką kasę powinni z*********ć jak pershingi. Zmienić ich mentalność, ponieważ obroną MP utwierdzili się w przekonaniu, że są gwiazdami. Skorża to trener z klasą, pewnie poda się do dymisji...
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.07.2009, 08:33
Jak dla mnie Skorża powinien zostać w Wiśle.

Dlaczego?
Dlatego bo ostatnie lata wyglądają tak:
- 1 runda 1 sezonu - swietny sklad - jak sobie trener poradzi - wynik swietny
- 2 runda 1 sezonu - zabierzemy mu 2 dobrych (1 nawet bardzo dobry) pilkarzy, jaka bedzie przewaga na koniec sezonu - nie kupujemy nikogo za kase, staramy sie uszczuplic kadre, jezeli transfery to glownie dzieki menagerom
- 2 sezon - na początku sezonu powiedziałem, że jeśli Skorża zdobędzie majstra z takim składem, to trzeba wybudować mi pomnik. Po tylu wzmocnieniach Lecha, żaden inny Polski trener nie zdobyłby majstra, tego zdania nie zmieniam do dzisiaj

A co do obecnej sytuacji: Skorża nie popełnił błędu. Czy wy chcecie dryżynę przygotowaną na eliminacje LM, czy na 5 miesięcy walki w lidze? Chcecie grać jak Lech z Udinne, ktory nie mial sil by dokonczyc sezon? Zatrudnienie najbardziej przereklamowanego trenera w Polsce - Smudy to byłby największy błąd.

Gdybym był na miejscu Skorzy to odszedłbym już dawno, z powodu braku komfortu pracy na Reymonta, z braku transferów na potrzebne pozycje

Liczę na wsparcie trenera w meczu o superpuchar, jesli do niego dotrwa
arti
Guest

Stary 23.07.2009, 08:38
Ja jestem nadal za Skorżą.
Oczywiście błąd w przygotowaniach - kto nie robi błędów.
Od dwóch lat trwają nawoływania o napastnika i bramkarza. Olewano to-mamy rezulat.
Zdecydowano się nie przedłużać z Baszczem, Singlar się rozsypał - następcę załatwiono przedwczoraj..
Miał być rezerwowy stoper - Głowa się rozsypał, sprowadzono Jopa 3 dni przed meczem...
Bo kto zamiast? Smuda-eeee, Kasperczak-eeee, Janas - czy zostawiłby Widzewa czy zdecydowałby się na taki stres i napięcie? Ulatowski-może coś z niego będzie, ale dziś dobrze mu w Bełchatowie.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 23.07.2009, 08:43
Jak dla mnie jeśli nie Skorża, choć wolałbym żeby został - za to piłkarzy bym wszystkich wyrzucił, to widzę tylko jedną osobę, która mogła by objąć stery klubu. Dan Petrescu.
mar07
Junior Member

Stary 23.07.2009, 08:44
mar07 napisał(a):Wyświetl post
Janas , chłopie opamiętaj się! Może Urban z Legii? Bo czemu nie
Zobacz sobie CV Skorży,a Smudy,który miał sukcesy tak samo Kasperczak,już widze wszyscy zapomnieli jak graliśmy za Kasperczaka,jakie sukcesy mieliśmy skład również dobry,ale też trzeba umieć taki zespół wytrenować,śmieszą mnie wypowiedzi eee Skorża z takim składem jak miał Kasperczak zdobył by Ligę Mistrzów,bo niewiadomo jak by było,ale nie przecież Wy wiecie lepiej bo mieliście wizje jak by było jak by Skorża był w 2003 roku.

P.S: Ale po co zmiany? Przecież na pewno nasi piłkarze powiedzą,że to kolejny wypadek przy pracy,że starali się,ale nie wyszło...
Ostatnio edytowane przez mar07 : 23.07.2009 o godz. 08:49.
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.07.2009, 08:46
arti napisał(a):Wyświetl post
Ja jestem nadal za Skorżą.
Oczywiście błąd w przygotowaniach - kto nie robi błędów.
Od dwóch lat trwają nawoływania o napastnika i bramkarza. Olewano to-mamy rezulat.
Zdecydowano się nie przedłużać z Baszczem, Singlar się rozsypał - następcę załatwiono przedwczoraj..
Miał być rezerwowy stoper - Głowa się rozsypał, sprowadzono Jopa 3 dni przed meczem...
To stwierdzenie to sedno sprawy. Jeżeli przy niekorzystnym wyniku w 80 minucie przy przygniatającej przewadze Wisły, Skorża może wpuścić tylko jednego Łobodzińskiego, który wiadomo, że formy wielkiej nie ma, to zobaczycie obraz nieudolności ludzi zarządzającymi finansami i transferami w Wiśle. Maciek Skorża popełnił błędy, ale wielbłądem jest polityka transferowa Wisły, która doprowadziła do tego, że nie mieliśmy składu: bramkarza, dwóch obrońców i kumatego napastnika, któryby odciążył Brożka.
Do what you mean and mean what you do.
TSNH
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.07.2009, 08:46
Do Skorzy mam szacunek, ale jego czas minął jak dla mnie i to nie podlega dyskusji....
westersyl
Guest

Stary 23.07.2009, 08:47
Panowie nie zapomnijcie do cholery jasnej, że jego praca oceniana jest przez pryzmat tego czy ktoś trafi w słupek czy poprzeczkę.
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 23.07.2009, 08:49
Też jestem za Maćkiem i chciałbym żeby został no ale to jest mało prawdopodobne. Znając trenera sam poda się do dymisji, mam nadzieję jednak że nie zostanie przyjęta.

Pamiętacie jak 3 albo 4 lata temu Celtic też odpadł szybko z LM i nadal świetnie prosperuje. Rangersi rok temu odpadli szybko z pucharów Europejskich a zostali mistrzami. Wszystko teraz zależy od "góry".
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
mar07
Junior Member

Stary 23.07.2009, 08:55
Dziwi mnie jedno,wszyscy jadą Bednarzowi ciekawe za co ? Jop,Garguła,Alvarez- to piłkarze za darmo,jedynie Kirm coś kosztował, to co Bednarz ma z własnej kieszeni wykładać pieniędzy bo nie rozumiem?
Chcemy trenera Wisełko chcemy trenera!
Kondipr
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 23.07.2009, 08:55
[quote=arth_ur;766425] Pamiętacie jak 3 albo 4 lata temu Celtic też odpadł szybko z LM i nadal świetnie prosperuje. [quote]

Ale Celtic odpadając z Petrzalką w II rundzie grał w UEFA. A po drugie nawet jak się wygrywa to czasem nie bywa wszystko OK ... Przeczytaj sobie http://www.sport.pl/pilka/1,65085,3346330.html
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
ciacho
Senior Member

Stary 23.07.2009, 08:56
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Flamengista, czlowieku o czym ty wogole pierdzielisz? Fizjolog ktory w 3 dni ma przygotowac druzyne do meczu zaraz po okresie przygotowawczym? Gratuluje wiedzy o biomechanice organizmu...
Buahahahaha.. ale się człowieku ośmieszasz.To trzeba było inaczej przeprowadzić okres przygotowawczy, rozpocząć go tydzień wcześniej, żeby było 10 dni, a nie 3. Albo inaczej jakoś, inne obciążenia czy coś, nie wiem, nie znam się. Co to w klubie nie wiedzieli, że gramy w 2 rundzie eliminacji już teraz? Otóż wiedzieli, tylko powiem ci co myśleli.. że rozjedziemy Levadię z palcem w d...e nawet bez okresu przygotowawczego, a oni rozjechali nas po 15 godzinnej podróży autokarem.
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.07.2009, 08:57
ok rozumiem jestescie wszyscy rozemojonowani... ale popatrzcie tak na chłodno... kto jak nie Skorża? zwłaszcza, że klub odpadajac z pucharow popadł w powazne tarapaty... chodzi oczywiscie o kase... powtarzam, kto jak nie Skorża? moze trener z zagranicy? ok wyłożycie 500 tys euro na jego kontrakt w momencie kiedy za sama porazke z levadia stracilismy jakies 3 mln euro? czy do was nie dociera dzieciaki ze nie ma kasy!? rewolucja tu nic nie da... moze mnie teraz pojedziecie, prosze bardzo, ale ja uwazam ze nie zagralismy wczoraj slabego meczu! zabraklo szczescia, no i napastnika... w ogole szkoda gadac, sam jestem w****... ale czy tak sie zachowują prawdziwi kibice? takk wprowadzmy chaos... rewolucje... tylko po co i za co? powtarzam tu potrzeba spokoju i chłodnego podejscia do sprawy, a nie darcia ryja... ;/
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
mar07
Junior Member

Stary 23.07.2009, 09:00
Dziwi mnie jedno,wszyscy jadą Bednarzowi ciekawe za co ? Jop,Garguła,Alvarez- to piłkarze za darmo,jedynie Kirm coś kosztował, to co Bednarz ma z własnej kieszeni wykładać pieniędzy bo nie rozumiem?
Chcemy trenera Wisełko chcemy trenera!
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 23.07.2009, 09:04
Tu niestey nie chodzi czy Skorża jest dobrym trenerem czy nie ale czy potrafi po tym blamażu tchnąc w drużyne nowego ducha na nową ją zmobilizować pokazać cel do którego zmierzamy. Bardzo lubię i cenię Skorże ale moja odpowiedź na chwilę obecną brzmi nie .
saklak1906
Senior Member

Stary 23.07.2009, 09:05
Zobacz sobie CV Skorży,a Smudy,który miał sukcesy tak samo Kasperczak,już widze wszyscy zapomnieli jak graliśmy za Kasperczaka,jakie sukcesy mieliśmy skład również dobry,ale też trzeba umieć taki zespół wytrenować,śmieszą mnie wypowiedzi eee Skorża z takim składem jak miał Kasperczak zdobył by Ligę Mistrzów,bo niewiadomo jak by było,ale nie przecież Wy wiecie lepiej bo mieliście wizje jak by było jak by Skorża był w 2003 roku.

P.S: Ale po co zmiany? Przecież na pewno nasi piłkarze powiedzą,że to kolejny wypadek przy pracy,że starali się,ale nie wyszło...
Czlowieku zobaczile lat ma Skorza a ile Smuda czy Kasperczk.
Skorza to jest trener mlodego pokolenia z inna myla trenerska i jeszcze wszystko przed nim, sukcesy bedzie mial tego jestem pewien jak nie z Wisla to z innym klubami.

Zreszta juz ma dwa mistrzostwa z rzedu a tym za wielu w naszej slabej bo slabej lidze wielu pochwalic sie nie moze

Smuda i Kaspreczak pokazali klase w poprzednim sezonie ten pierwszy przegral wygrany sezon a ten drugi wyslal Gornik do I ligi.

Owszem ja bym widzial Smude w Wisle ale jako dyrektora sportoweo bo fakt faktem o tym ma pojecie. Mieszka w Krakowie dac dobre wynagrodzenie i mysle ze by sie zgodzil
,
tomasz_19
Senior Member

Stary 23.07.2009, 09:07
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Tu niestey nie chodzi czy Skorża jest dobrym trenerem czy nie ale czy potrafi po tym blamażu tchnąc w drużyne nowego ducha na nową ją zmobilizować pokazać cel do którego zmierzamy. Bardzo lubię i cenię Skorże ale moja odpowiedź na chwilę obecną brzmi nie .
ok stary, ale czy nas stac w tym momencie na zatrudnienie kogos lepszego? wg mnie nie... Skorża potrafi podnieść druzyne po wtopie, vide Śląsk i ruch... i potem zdobył mistrza... nie wiem mozecie sie nie zgodzic, ale dla mnie Wisła w tym dwumeczu byla zespolem lepszym, ale zabraklo jakze waznego w poprzednim sezonie szczescia... no za hulia pilka nie chciala wpasc do bramki... strasznie mi zal teog wszystkiego...
J***Ć pis!!!
Kondipr
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 23.07.2009, 09:09
Do Skorży nic nie mam i według mnie powinien zostać.

Ale tak już w pełni odnosząc się do pozycji Trenera w Wiśle, to największym błędem w historii 'transferów' na tej pozycji, było pozbycie się Dana Petrescu.
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
kamikaze
Member

Od: 02.2009

Stary 23.07.2009, 09:09
Ja jestem za tym, żeby poczekać na wynik Superpucharu i wtedy zdecydować co ze Skorżą.
Kibicka
Senior Member

Stary 23.07.2009, 09:10
MACIEK SKORŻA!!!
Nie ważne ile razy upadniesz-ważne ile razy się podniesiesz i pójdziesz dalej..
'Ten tylko jest w stanie pojąć duszę kibica, kto nim sam został. Tak jak prawdę o życiu poznał lokator celi śmierci.'

Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.07.2009, 09:10

Chłopie zastanowiłeś się co piszesz? Co to za dyrektor sportowy co załatwia wzmocnienia w trakcie sezonu? Od kiedy było wiadomo, że odejdzie Zieńczuk i Baszczu? Od kiedy wiadomo, że kontuzje ma Garguła i Boguski? Od kiedy wiadomo, że Pawełek nie jest pewnym bramkarzem?
Bednarz załatwił Jopa? A Jop załatwił nas w pierwszym meczu. Załatwił Gargułę i Alvareza? No i pomogli nam w meczu z Levadią?
Powiem tyle. Chytry traci dwa razy. Nie wiem czy to rada nadzorcza czy dyrektor sportowy odpowiada za to, że klub nie chce płacić za transfery, testuje 20 bramkarzy i odpady z Brazylii z karta zawodnicza na ręku, ale nie zmienia celów sportowych: awans do Ligi Mistrzów. Z czym pytam? Z jakim składem? Z Łobodzińskim na obronie? To wina dyrektora sportowego! Jeśli dyrektor sportowy nic nie może to po wuja tam w ogóle jest? To wszystko jest nie tak, jakoś tak zarządzane prowizorycznie, nieprofesjonalnie... Drużyna została w porównaniu z zeszłym sezonem OSŁABIONA, a nie wzmocniona. Śmiechu warte zielone światło na transfery.....
Do what you mean and mean what you do.
saklak1906
Senior Member

Stary 23.07.2009, 09:11
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
kto jak nie Skorża? moze trener z zagranicy? ok wyłożycie 500 tys euro na jego kontrakt w momencie kiedy za sama porazke z levadia stracilismy jakies 3 mln euro? . ;/
Zgadzam sie z toba.

Najpierw w Polsce trzeba zmienic metalnosc i myslenie ze zawsze za porazke odpowiada trener.

Przyjdzie dobry trener z zagranicy zacznie wymagac od zawodnikow wiecej pracy. Zrobi mordercze treningi zeby poprawwic jakosc i zaczna sie fochy naszych gwiazdek. Zawala dwa, trzy mecze z Lechem, Legia i Cracocia i bedzie do widzenia bo mistrzostwo jest zagrozone.

Bo jak druzyna nie zdobedzie mistrzostwa to poleci trener a oni i tak kase dostana bo musza i nikt ich nie ruszy. I do poki to sie nie zmieni w polskich klubach lepiej nie bedzie
,
tomasz_19
Senior Member

Stary 23.07.2009, 09:14
widze ze wiekszoc osob jest za Skorżą!! to cieszy... oby Cupiał nie zrobił błędu i go nie zwolnil a on sam nie podal sie do dymisji... bardzo trenera cenie i lubie, on musi zostac!
J***Ć pis!!!
Lukasz TSW
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 23.07.2009, 09:18
Nie no ludzie uspokójcie sie co wy chcecie zwolnic Skorże czy wy dobrze sie czujecie?!? Gdzie my znajdziemy drugiego takiego trenera? Pewnie zatrudnijmy Smude człowieka który wiecznie idzie na majstra ochłoncie troche!!!
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 23.07.2009, 09:49
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
ok stary, ale czy nas stac w tym momencie na zatrudnienie kogos lepszego? wg mnie nie... Skorża potrafi podnieść druzyne po wtopie, vide Śląsk i ruch... i potem zdobył mistrza... nie wiem mozecie sie nie zgodzic, ale dla mnie Wisła w tym dwumeczu byla zespolem lepszym, ale zabraklo jakze waznego w poprzednim sezonie szczescia... no za hulia pilka nie chciala wpasc do bramki... strasznie mi zal teog wszystkiego...
Tylko po Ruchu Śląsku była jeszcze jakaś przestrzeń by te porażki naprawić tu jej nie ma bo odpadliśmy definitywnie sen się skończył.

A czy możemy mieć lepszego trenera
Pisze po raz któryś z rzędu dobry trener to jest odpowiedni człowiek dla danej drużyny w danym czasie.
Dan był napradę dobrym trenerem ale dla tamtejszej Wisły nie był odpowiednim trenerem.
Tarasiewicz jest dobrym trenerem dla obecnego Śląska co nie znaczy że np. dla Wisły byłby dobrym trenerm
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 23.07.2009 o godz. 09:52.
Skyler
Member

Od: 03.2009

Stary 23.07.2009, 09:51
Co wy ... Zwolnić Skorżę ?!
Nigdy ! Gdzie my znajdziemy takiego trener ? Pamiętajcie że zdobyliśmy z nim 2 mistrzostwa pod rząd i pokonaliśmy słynną Barcelonę... Skorża musi zostać !
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 23.07.2009, 10:13
Cytat:
i pokonaliśmy słynną Barcelonę...
To akurat żadny argument
Jednak też uważam , że Skorża powinien dostać ostatnią trzecią szansę jeżeli chodzi o europejskie puchary .
Nie potrzeba nam kolejnej karuzeli trenerskiej a nie widze żadnej odopowiedniej osoby na to stanowisko na horyzoncie.
Skończy się na tym , że Skorża zostanie zwolniony tydzień przed rozpoczęciem sezonu a później znowu będziemy mieli trzech szkoleniowców w ciągu 12 mc i będzie wielkie gie .
Otrząśniemy się po 2-3 latach jak ostatnio po zwolnieniu Kasperczaka .
Wtedy został zwolniony też z powodu niepowodzeń w europejskich pucharach a następni trenerzy nie dostarczyli sukcesów w europejskich rogzrywkach a na dodatek z hukiem upadła nasza ligowa hegemonia .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 23.07.2009 o godz. 10:20.
CzłowiekBC
Banita

Stary 23.07.2009, 10:16
Na miejscu Cupiała zwolniłbym wszystkich poza Skorżą - wywalił całą RN na śmietnik i zatrudnił profesjonalistów z zachodu na stanowiska w zarządzie i pionie sportowym.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów