|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
To chyba jedyny moment gdy przyjąłbym Brzeczka z pocałowaniem ręki.
I jedyny moment gdy nawet kibice wybacza Kubie "Wujka". Gula jest skreślony. To niewiarygodne jak można spieprzyć przygotowania do rundy i mieć posypaną drużynę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
to paradoksalnie ja odwrotnie , bylem za Brzeczkiem zaraz po Skowronku
uwazalem ze to niezle trener jak na warunki ekstraklasy , a dalby nam z wiadomych względów stabilizacje na ławce trenerskiej - tak to wtedy postrzegałem dzisiaj natomiast widziałbym to jako umocnienie wpływów klanu Błaszczykowskich w Wiśle , a to dzis widzimy jakie to bagno ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
W lidze gdzie wystarczy w drużynie 11 ogórów, którzy gryzą trawę i są w środku tabeli. My mentalnie jesteśmy na dnie. Gramy najgorzej. Nie ma parcia na bramkę. Nie ma walki. Nie wszysztko stracone. Rok temu Stal uratowała ekstraklasę bo po zimie zaczęli zapierdalać. Gula mentalnei tego nie dźwignie. Chłop sam prawie beczy na konfach a co on ma dopiero przekazać piłkarzykom. Trzeba nowej miotły, by piłkarzom dać znak, że nie tędy droga.
Porzucić jakąś gównianą filozofię. Zatrudnić gościa z Polski, który zna ekstraklase i będzie umiał przede wszystkim mentalnie dźwignąć te czechosłowackie cioty. Musi być impuls. OCZEKUJĘ, że w przyszłym tygodniu doczekam się newsa o zwolnieniu Gulicki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Też to zauważyłem. Na dzisiejszej to był wręcz zdruzgotany, on sam chyba nie wie jakim cudem jeszcze go nie zwolnili. Miałem wrażenie, że aż mu się oczy szklą. Wiadomo, jak on wpływa na szatnię: totalny rozkład i demoralizacja.
Moim zdaniem jeśli nie wygramy z Łęczną to lecimy z ligi. Nie będzie już szans na nic, bo z Legią, Zabrzem czy Lechem punktów nie odbijemy. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Oto nasz mistrz Gula/ Oto 3 zawodnikow z najwieksza liczba minut
https://www.transfermarkt.pl/wis%C5%...ata=PL1%262021 ![]() Najwiekszy nieudacznikow i dziad Skvarka jest 2. To podsumowanie Guli |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Online |
|
|
Ale ze jak bo nie rozumiem
Ostatnio edytowane przez PAWEŁ : 12.02.2022 o godz. 21:26.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Gula wyp*erdalaj do Ołomuńca !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Gula nie jest wielkim trenerem, ale też nie jest wszystkiemu winny. Został poniekąd wpakowany na minę przez decyzyjnych i którzy zwyczajnie na zarządzaniu klubem i piłce średnio się znają. Cóż bycie dobrym piłkarzem, wieloletnim kibicem czy bratem brata nie gwarantuje zdolności do zarządzania klubem.
Rozkład zaczął się od pamiętnej cieszynki Kuby, potem wpis króla twitera, że w tym roku to po taniości i żadnych celów nie ma. W rezultacie mamy mentalny rozkład drużyny nad którym trener taki jak Gula nie zapanuje. A kilka punktów za ambicję jesienią można było wyszarpać. Kolejny błąd to w ogóle koncepcja żeby zatrudnić Gulę pod kątem tzw. "krakowskiej piłki". Jak się ma takie ambicje to trzeba zapewnić trenerowi zawodników klasy Szymkowiaka a nie Skwarki. Jak się ma długi i bierze zawodników z łapanki to zatrudnia się Ojrzyńskiego i ćwiczy do znudzenia stałe fragmenty gry. Kolejny błąd to dyrektor sportowy - bajkopisarz. Ok można sprzedać trenerowi podstawowego zawodnika środka pola, gdy jest oferta nie do odrzucenia. Ale takie sytuacje są do przewidzenia i znakomity ponoć fachowiec powinien mając jakąś tam kasę znaleźć zawodnika, który od kopa nawet jeśli nie zastąpi w pełni to choćby da cokolwiek drużynie. Od roku wiadomo, że zawodnicy zatrudnieni na pozycji napastnika to drewno do kwadratu. I nic. Sprzedajemy dwóch zawodników, mamy trochę kasy do wydania. To w zamian Gula dostaje połamanego odrzuta który nie jest w stanie przebiec 50 metrów, pomocnika, za duże jak na nasze możliwości pieniądze, który może za pół roku odpali. A może nie. I pseudonapastnika gotowego wg trenera do trzydziestu minut na boisku a w realu do 10 minut. Piramidalne błędy w zarządzaniu klubem. W efekcie mamy drużynę, która spędziła dwa tygodnie na wczasach w Turcji i odstaje w przygotowaniu fizycznym czy nie ma wyćwiczonych choćby rzutów rożnych. O błędach samego Guli nie ma już więcej co pisać. Niewłaściwy człowiek na niewłaściwym miejscu. Ciekawe czy decyzyjni mają jakiś plan na bardzo realną I ligę? Bo zostajemy bez kasy z canalplus, sporej części sponsorów i frekwencją na stadionie plus/minus 5 tysięcy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do ciszynki Kuby. Co ma wspolnego cieszynka z obecna sytuacja. To wyglada tak: a cos napsiac trzeba: odpalac trzeba cieszynke Kuby.
Z tamtej pierwszej 11 we wczorajszym meczu w pierwszej 11 zagrali: Frydrych i Savic. To tez obrazuje czemu jest tak zle. Mecz odbyl sie 8 maja a 12 lutego dwoch ludzi wychodzi z pierwszej 11. Do meczy z Rakowem to juz jeden Savic. Najwiekszy blad Guli? Przywiazania do nazwisk. Uparl sie na kilku graczy (a jednego w szczegolnosci) i caly czas wstawia mimo ze graja piach. Moze w poprzednim klubie mial szczescie i na tych co sie uparl to grali. I kazdy zawodnik zanotowal regres. Kazdy z wyjatkiem Bieganskiego bo on akurat go nie trenuje. Mlodziezowcy to juz cienie samych siebie. Podwojny regres. Po prostu: Idz byc Gula gdzie indziej panie Gula |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Gula to nie jest zły trener
Natomiast to nie jest trener na obecny etap Zwyciężyło niestety wybujałe ego, przekonanie o wielkości Wisły, chec wykonania kilku kroków naraz A tu jest czas na pracę u podstaw Stworzyć 4-5 osobowy kręgosłup drużyny, które nie zostanie po 1 lepszej rundzie opchniety Nauczyć się bronic, kontratakować Potem dołożyć sfg w ofensywie Potem, wzmacniając zespół co sezon 2-3 wartościowymi zawodnikami, niekoniecznie takimi bez gry od 8 miesięcy, zacząć próbować grać kombinacyjnie I wtedy tu jest miejsce dla Guli, na wykonanie ostatnich 2 kroków A teraz czas przestać zakłamywać rzeczywistość, bajdurzyc o krakowskiej piłce tylko zabrać się za położenie fundamentów, bo bez nich tu zawsze będzie chwiejna konstrukcja Tylko z kim?
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 13.02.2022 o godz. 09:58.
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Cieszynka mato do obecnej sytuacji, że pokazała priorytety właściciela. Nie wyniki, praca, rozwój tylko rodzinna atmosfera, koterie, umacnianie własnej pozycji.
Co z tego że wielu już nie ma, ale są młodzi. Rozwinęli się od tamtego czasu? Jest kapitan, smród w szatni jest cały czas. Obezwładniający smród. Starzy jak Frydrych są bardziej impregnowani, na olewactwo, bylejakość i brak ambicji. Reszta tym nasiąka i pogrąża się w marazmie. Bo nikt mi nie wmówi że Stal ma lepszych piłkarzy. A wyglądaliśmy przy nich jak zbieranina która widzi się pierwszy raz. Gorzej bo nie było śladu współpracy na boisku.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 13.02.2022 o godz. 10:13.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Gdzie znajdę zapis pożegnalnej konferencji Guli ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
||
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|||
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
Dla porównania przeczytałem ten wywiad z filipiakiem, który zdaniem niektórych zahacza już o Babińskiego. No niestety, nie wiem kto bardziej. Tu dla porównania:
https://weszlo.com/2022/02/10/janusz-filipiak-wywiad/ https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-16042963 Całość do odsłuchania: https://twitter.com/i/spaces/1OyJADvzbQwGb ![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Nie ma tyle kasy na dobrych technicznie piłkarzy, to ściągam wyrobników gotowych do gry i walki z jeżdżeniem na dupach. Mamy kasę, to ściągam gotowych do gry piłkarzy z liczbami/za którymi przemawia poprzedni sezon lub dwa. A Gula dostał szrot, byle co byleby było. I tak trwa ta degrengolada. Gula trzyma się swojego pomysłu, zawodnicy są słabi do realizowania jego założeń i wygląda to tak a nie inaczej. ![]()
...i nawet jeśli będzie źle my nigdy nie poddamy się!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
To już w tym okienku sie nie uratuje, potrzeba by było z dwóch sprinterów na skrzydle i kogoś w stylu Turgemama by móc grać głęboko i jechać z kontry, a tak wczoraj piłke na dobieg dostał Savić, ale nie dobiegł bo po prostu jest za wolny na gre na skrzydle. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No widze ze Twoja wypowiedz jest swietnie merytoryczna i poprawnie argumentowana.
No jak ciszynka pokazala rodzinna atmosfere. Jakie wyniki mial Hyballa w tamtym okresie Poczatek mial jakis (pomijam z Piastem 3:4) a potem zwijanie sie. Czlapanie i czlapanie. Wykrecil zawrotna srednia 1.11 W ostatnich 7 meczach zdobylismy 2 pkt. https://www.transfermarkt.pl/peter-h..._ab/2021-05-14 Tak bez watpienia to byl dobry kierunek. Hyballa byl nadzieja Wisly. Teraz swietnie mu idzie w znanym klubie. Od 3 miesiacy nie przegral zadnego meczu. Klub nawet znany: Bezrobocie Trenera. Gula ma jeszcze slabasza srednia a i tak troche pewnei zawyazona. Wygrane derby dzieki BIeganskiemu. mecz w Zabrz: bramka pod rykoszecie. I cytat z otatniej konferencji prasowaj: "Chcieliśmy posłać do gry dwóch napastników, a był już też na boisku Luis Fernández i w tej kombinacji było zbyt dużo zawodników, którzy grają technicznie. I dlatego zdecydowaliśmy, żeby zmienić Stefana" Zawsze mi sie wydawalo, ze zawodnik grajacy techniczne to plus. Do meczu z Leczna zosalo 8 dni. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ok , zaliczasz sie do tej czesci forum , ktora nie ogarnia
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Online |
|
|
I tutaj dochodzimy do sedna problemu ze nie da się zbudować drużyny a pośrednio jej filaru bez kominów płacowych. Misi być trzon drużyny kojarzący i identyfikujacy się z klubem niestety za frytki i bez wizji rozwoju takich ludzi nie będzie. Misi być stały trzon drużyny i zawodnicy którzy przychodzą na chwile Ot zwykli wyrobnicy grający za przysłowiowe frytki którzy z różnych powodów sie u nas znajda a na których klub zarobi.
A teraz weźmy 5 zawodników jako trzon zarabiających po 1,5 banki za sezon co daje 7,5 banki co z kolei dzieląc na 600 tysi (ponoć 50 tysi średnio u nas zarabiają na m-c) wychodzi no w zaokrągleniu 12-13 zawodników, hujowych bo hujowych. Czyli jakieś polowe kadry co by się zgadzało z naszym budżetem. Szczerze ? Wole 5 kocurów niż 13 kalek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
W Ekstraklasie gra mnóstwo zawodników, którzy są wyrobnikami, totalna średnia, czasem jakiś wyskok i potem dalej co najwyżej przeciętność.
U nas i takich zawodników brakuje. Są młodzi, którzy muszą mieć obok siebie wyrobników, i się uczyć, aby wahania formy jakoś przeszły. Jeden-dwóch młodych, ew szybka zmiana, bo jak są bez formy to bez sensu trzymać na boisku, bo wtedy właśnie psychika siada, młody i nie tylko młody się zacina. Dać odpocząć odbudować się i powrót. U nas trzeba w kolejności : pewności siebie (tutaj niestety trzeba zmienić trenera, nowy impuls, rozdanie), 1-2 zawodników na JUŻ. Nowy Trener, nowy impuls na wczoraj. Niemożliwe, że Ci zawodnicy są tak słabi. Nie są. Po prostu prawie każdy jest w dole, brak pewności siebie, team spirit idp. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jak Guli nie wywalą to zrobi historyczną średnią.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Zastanów się może komu teraz idzie lepiej. Hyballi czy Wiśle. Bo tak jak Hyballa od trzech miesięcy nie przegrał meczu, tak Wisła nie wygrała... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja troll ? ić pan w hu...
po co mam sie powtarzać , widze że Drozdowi sie chce , to poczytaj jego bo dobrze pisze ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Było brać Marcina Brosza wtedy a nie tego trenera. Powtarzam jeszcze raz czy opłaca się wlascielom krótkoterminowy zarobek sprzedając 3 zawodników którzy stanowili trzon drużyny kosztem spadku i utraty kasy z praw telewizyjnych, sponsorów itd. Mi to się nie kalkuluje bo zyski są mniejsze niż straty. Na moje oko to jakakolwiek zmiana trenera nadejdzie dopiero podczas przerwy na reprezantacje za miesiąc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Myślę, że sama w sobie cieszynka niczego istotnego nie spowodowała, jest natomiast przejawem patologii organizacyjnej i mentalnej, która Wisłę prowadzi na dno - pomimo zasług i walorów, które do klubu wnieśli BJK. Wszystko ma plusy i minusy. U nas obecnie minusy przeważają. Nie obraża się nikogo i nie neguje jego zasług, ani nie realizuje się warszawskiego/poznańskiego/zdrugiejstornybłoniowego spisku, kiedy się o tych minusach pisze. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2013
Offline |
|
|
Adrian Gula już zrobił historyczną średnią. Ze średnią 1 pkt na mecz, jest w tej chwili najgorzej punktującym trenerem w historii Wisły Kraków w ligowych rozgrywkach (biorąc pod uwagę trenerów prowadzących drużynę przynajmniej w 5 meczach).
Tę niechlubną średnią wykręcił już w 18 kolejce, teraz utrzymuje ją na równym, haniebnym poziomie. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|