The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.02.2011, 21:35
Bez przesady. Po co zamykać jeden z lepszych tematów na tym forum, gdzie mimo wszystko przewija się się od czasu do czasu jakaś merytoryczna wypowiedź w gęstwinie wzajemnych oskarżeń i epitetów? Przecież temat transferowy jest nie lepszy, a winne wszystkiemu są niepotrzebne emocje i brak dystansu do wypowiedzi współrozmówców. Życie to nie tylko polityka, ale polityka czy tego chcemy czy nie jest ważną częścią życia społecznego.

Poza tym pod koniec marca mam do przygotowania raport o drogownictwie więc gdzie miałbym go opublikować?
Pajdo88
Banita

Od: 09.2008

Stary 01.02.2011, 21:41
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
a wiesz że właściwie skłamałem... w tym roku stuknie mi 21 rok na R22 .pzdr

Na ktorych programach najczęściej oglądałeś mecze ? 21 lat na r22 dawno nikt mnie tak nie rozbawił... pozdrawiam serdecznie
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.02.2011, 00:44
cortezz napisał(a):Wyświetl post
Jestem za i rowniez apelowalem juz kilkakrotnie o zamkniecie tego tematu...

Napisze krotko chodzi mi o caloksztalt a w szczegolnosci o styl prowadzenia polityki, jesli tego nie widzisz nie ma sensu rozmawiac. Cokolwiek bym nie napisal, zachowujecie sie tak jak Pajdo 88 napisal ( stwierdzenie o zydach) ja napisze troche ladniej: jak ławica pirani w ktora wpadnie kawalek miesa!!! Roztrzasacie wszystko na czynniki pierwsze wycinacie slowa z kontekstu wkladacie w czyjes usta, wyssane z palca slowa, bagatelizujecie podane przyklady( ojej alez zbrodnia, napisala Ela kiedy ktos przedstawil JK jako nieuczciwego polityka, przypominajac jak obiecywal ze nie zostanie premierem kiedy brat bedzie prezydentem.)
Bronicie swoich ulubiencow jak wlasnej Zony,albo nawet bardziej, co jest dla mnie bardzo dyiwne. Na krytyke PIS odpowiadacie krytyka PO i Tuska, kiedy o tych drugich wogole nie bylo mowy i to swiadczy o waszych kompleksach!!!

Mysle ze dalsza dyskusja jest bezcelowa. Temat powinien zostac zamkniety dla dobra ogolu. Nikt nikogo nie przekona, a szczogolnie was milosnikow pisu przekonanych o ogolnopolskim spisku przeciwko Kaczynskim, a moze i nawet o spisku miedzynarodowym!!!
Widzisz ja mam na przykład w d... styl prowadzenia polityki. Natomiast interesują mnie efekty, bo to nie jazda figurowa. Co jest niby tym rozszarpywanym kawałkiem mięsa? Twoje teorie że nie ten kto popiera SLD a ten kto popiera PiS to k....a? Czy to ze PiS to sekta. Piszesz coś o przykładach, czy zbiedniałeś przez to że Kaczyński najpierw nie był premierem tak jak obiecał, a po roku zmienił zdanie? Bo ja na umorzeniu długu przez Tuska zbiedniałem o pół miliarda. Ile hal dla Wisły można by za to wybudować? Więc podawaj racjonalne przykłady jeśli chcesz żeby traktować je poważnie.

Bronie PiS nie dlatego ze mi płacą ani dlatego że liczę na miejsce na liście jedynie dlatego że to nie PiS należy dzisiaj rozliczać. Od ponad trzech lat rządzi PO i cudak Tusk, PiS nie ma nic do gadania. Nie masz się o co przyczepić do PO? Że czepiasz się opozycji. I to wysuwając zarzuty zwyczajnie osłabiające.

Dla dobra ogółu to już mieliśmy 50 lat PRL. Dlatego jak cię proszę. Skąd możesz wiedzieć co kogo przekona? Temat Ci sie nie podoba ? Masz setki innych.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.02.2011 o godz. 11:11.
Hej Nasz TS !!
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.02.2011, 03:55
ja tam popieram wszystkich po kawałku Polityka gospodarcza - jedna partia, polityka społeczna druga partia, polityka międzynarodowa trzecia partia itd itd... szkoda że nie ma takiej która by reprezentowała wszystkie moje interesy a tak musze popierać wszystkich a raczej nikogo nie popieram no może z wyjątkiem siebie
Obecnie władze sprawuje PO więc o nich dyskutujmy a naprawdę nie chce czytać jako kontr argument że inni są gorsi ... wiadomo nikt nie jest doskonały ale skoro masz władze i coś żle zrobiłeś to przyznaj się a nie piernicz że inni by jeszcze bardziej to s.......ili ... wiecie o co mi chodzi mam nadzieje.
Dlatego nie lubie PO aczkolwiek zgadzam sie z nimi w kilku sprawach ale nie nawidze ludzi którzy po okazaniu własnej głupoty mówią że inni są głupsi ... Pis w sumie nie lepszy a na temat PSL czy SLD to nie ma co pisać
relax panowie i panie relax
jeszcze co do yy sposobu prowadzenia polityki ... moim zdaniem to PO doprowadziła do takiego uprawiania polityki... moim prywatnym zdaniem to własnie PO prowadzi dużo bardziej negatywną politykę od innych parti politycznych. Palikot, niesiołowski nidy nie słyszałem aby mówili że "PO jest zajebiste" a co druga ich wypowiedż brzmi "PiS jest gorszy niż my " Kto mówił że Kaczyński uprawia nekrofilie ? PO.Kkto mówił że PiS uważa katastrofę za zamach stanu ? PO. W każdej wypowiedzi kogokolwiek z PO jest słowo PiS... jakiś kompleks ?
Drozd
Senior Member

Stary 02.02.2011, 10:39
To nie kompleks to propaganda . Kiedy wmówi sie wyborcom fałszywą opinię o kimś to można później tym kimś straszyć. I pojawiają sie takie Olbrychskie które ostrzegają jakie to straszne niebezpieczeństwo nam grozi . I tłumaczą ze już lepiej znosić popelinę z PO bo grozi nam coś strasznego, prawdziwy armagedon, płacz i zgrzytanie zębów, PiS może wrócić do władzy. Mimo że jak ten straszny PiS był przy władzy to ekonomicznie staliśmy 10 razy lepiej niż dziś. Pozostaje liczyć ze Polacy maja własne mózgi których czasem używają bo już zaczynają w UE przebąkiwać ze bankrutujemy.
Hej Nasz TS !!
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.02.2011, 11:12
Jestem za i rowniez apelowalem juz kilkakrotnie o zamkniecie tego tematu...

Cokolwiek bym nie napisal, zachowujecie sie tak jak Pajdo 88 napisal ( stwierdzenie o zydach) ja napisze troche ladniej: jak ławica pirani w ktora wpadnie kawalek miesa!!! Roztrzasacie wszystko na czynniki pierwsze wycinacie slowa z kontekstu wkladacie w czyjes usta, wyssane z palca slowa, bagatelizujecie podane przyklady( ojej alez zbrodnia, napisala Ela kiedy ktos przedstawil JK jako nieuczciwego polityka, przypominajac jak obiecywal ze nie zostanie premierem kiedy brat bedzie prezydentem.)
Bronicie swoich ulubiencow jak wlasnej Zony,albo nawet bardziej, co jest dla mnie bardzo dyiwne. Na krytyke PIS odpowiadacie krytyka PO i Tuska, kiedy o tych drugich wogole nie bylo mowy i to swiadczy o waszych kompleksach!!!

Mysle ze dalsza dyskusja jest bezcelowa. Temat powinien zostac zamkniety dla dobra ogolu. Nikt nikogo nie przekona, a szczogolnie was milosnikow pisu przekonanych o ogolnopolskim spisku przeciwko Kaczynskim, a moze i nawet o spisku miedzynarodowym!!!
Drogi Cortezie, jak na razie cała "dyskusja" z Tobą odbywa się w następujący sposób :

1. Wrzucasz jakąś prawdę objawioną, popartą zazwyczaj niesamowitym argumentem w stylu "J...ć pisuarów". Przykłady z naszych dyskusji:
Twierdzisz że
- LKaczyński spóźnił się 1 h i przez to doszło do katastrofy smoleńskiej
- wstrętnie pisiory i inne kaczory ciągle grzebią w przeszłości, zamiast odciąć wszystko gruba kreską tak jak w Czechach
- jesteś apolityczny, a najbardziej nienawidzisz Pisu

2. Na powyższe dostałeś odpowiedzi poparte stosownymi linkami. W żadnym przypadku nie przyznałeś się do błędu ani nie podjąłeś retoryki.

3. Miałeś mi zalinkować wypowiedzi posłów PIS-u że Tusk do zdrajca - nadal brak odpowiedzi :

Zalinkuje jak znajde, teraz nie mam czasu szukac...
4. Miałeś mi odpowiedzieć na 4 pytania które zawarłem w swoim poście - brak odpowiedzi

I tak zakończyła się cała dyskusja - a ty śmiesz pisać że ktoś tu bagatelizuje argumenty i że to my mamy jakieś kompleksy.

I ja również uważam że dyskusja z tobą jest becelowa - nie potrafisz dyskutować na merytorycznym poziomie i nikt cie nie przekona, że to nie PIS jest całym złem tej ziemi. Skoro napisałeś A - czyli że ponoć jesteś apolityczny, to powiedz B - przestań się polityką interesować i jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia, to tu nie wchodź.Nie ty jesteś od oceniania co jest dobrem ogółu - ja uważam że wszelka dyskusja jest wskazana, pod warunkiem że dyskutant chce rozmawiać na temat a nie o dupie maryny i jarka. Jak ci temat przeszkadza - to się tu nie pojawiaj.
Powód: pomyłka - nie 1,5 h tylko 1 h
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 02.02.2011 o godz. 14:47.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.02.2011, 14:38
Cortezz sobie odpocznie. Pisanie o więzieniach przepełnionych młodymi ludżmi aresztowanymi za posiadanie skręta, za rządów PiS dopuszczalne jest chyba na jakims forum s-f
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 02.02.2011, 15:59
Cortezz sobie odpocznie, bo kółko wzajemnej adoracji tak zadecydowało. Trzeba było tak napisać, przynajmniej nie zostałbyś posądzony o stronniczość, a teraz to dupa mokra.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 02.02.2011, 16:08
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Mimo że jak ten straszny PiS był przy władzy to ekonomicznie staliśmy 10 razy lepiej niż dziś. Pozostaje liczyć ze Polacy maja własne mózgi których czasem używają bo już zaczynają w UE przebąkiwać ze bankrutujemy.
Stalismy 10 razy lepiej ,bo taka byla sytuacja makro-ekonomiczna w Europie i na świecie,i ty nie wmawiaj ludziom ,że to zasługa PISu. Ludzie mieli i maja dosc toksycznego Jarosława i jego ciaglego podpalania Polski co robi skutecznie do dziś.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 02.02.2011, 16:54
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Stalismy 10 razy lepiej ,bo taka byla sytuacja makro-ekonomiczna w Europie i na świecie,i ty nie wmawiaj ludziom ,że to zasługa PISu. Ludzie mieli i maja dosc toksycznego Jarosława i jego ciaglego podpalania Polski co robi skutecznie do dziś.
Boże a ten znów swoje. Co ci Jarosław podpalał- pomyśl że chłopie zanim coś napiszesz. To że miałeś obniżone podatki czy dostałes kasę co roku na każde dziecko , becikowe w kwestii gospodarczej , czy to że odznaczali taką Walentynowicz czy oficerów AK a nie Michnika czy Szymborską to było coś niewłasciwego.?
Co to znaczy że mieli szczęscie? przecież Tusk,Komorowowski, Gronkiewicz-Waltz,Bielecki byli u władzy prawie od poczatku lat 90 tych- to był dopiero raj. I co opływalismy w luksusy, polskie firmy zaczęly podbijać zachód, zarabiałeś po europejsku? Jakby Jarek był u władzy w czasie powodzi, suszy, kryzysu - to by takie osoby jak ty ich zjadły. Ba, jeśliby PIS-owiec zabił Platformersa to by były akcje na fejsbuku delegalizujące PIS. Co by tu taki AS82 wypisywał. Ale Donald ma ulge- nie jest toksyczny, nie jest pechowy, nie jest nieudacznikiem, nie jest cykorem (przynajmniej zagranicą)

Czekam na informację co zepsuł, zniszczył, podpalił Jarosław. tylko nie ściemniej .Konkrety
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 02.02.2011, 20:19
Może tak ,a może nie,nie dowiemy się tego bo teraz rządzi PO i ona bierze odpowiedzialność za kraj i ma najwyraźniej wg. Ciebie " pecha ",ale zacytuje w odpowiedzi na Twoje wątpliwości naszego premiera:
Premier Donald Tusk stwierdził w odpowiedzi na pytanie dziennikarzy:
"Znacie mnie państwo już całkiem nieźle (śmiech), i wiecie dobrze, że niechętnie sięgam po mocne sformułowania, a często temperuję tych co bardziej gorliwych harcowników, także we własnych szeregach. Zawsze wolę powiedzieć mniej, niż więcej. Więc nie będę mówił, jak podpowiadają niektórzy, że prezydentowi Kaczyńskiemu znów nie wyszło. Powiem tylko, że w polityce nie można mieć pecha. Jak polityk ma pecha, to źle dla niego, i dla ludzi, którzy mają prawo do władzy niepechowej."

i jeszcze chciałbym się odnieść do tego:
Cytat:
- wstrętnie pisiory i inne kaczory ciągle grzebią w przeszłości, zamiast odciąć wszystko gruba kreską tak jak w Czechach
Żeby coś takiego napisać to trzeba nie mieć minimalnego pojęcia o Republice Czeskiej. To w Polsce zrobiono grubą kreskę, w Republice komuniści od sekretarza okresu w górę nie mieli prawa piastowania stanowisk publicznych przez 10 lat.
Jak długo na Wawelu
gołębie będą srać,
tak długo Nasza Wisła
Cracovię będzie lać!
Schabek
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.02.2011, 21:59
http://zawszesolidarni.wordpress.com...datkow-w-2011/

Nie wiem czy było ale ładnie opisane o podwyżce podatków ...
95% idiotów czyta posty z reką na myszce ... Nie zdejmuj teraz ręki za późno

Wisła Kraków!
Greg91
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.02.2011, 00:45
Co do "grubej kreski", polecam film "Nocna Zmiana".
Niech każdy sobie oglądnie, bo dobrze oddaje dzięki czemu, a raczej komu ustawa "grubej kreski" nie przeszła.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 03.02.2011, 01:00
Greg91 napisał(a):Wyświetl post
Co do "grubej kreski", polecam film "Nocna Zmiana".
Niech każdy sobie oglądnie, bo dobrze oddaje dzięki czemu, a raczej komu ustawa "grubej kreski" nie przeszła.
^^ Zaraz taki AS82 stwierdzi że to nędzna prowokacja .Donald z Wałęsą i Pawlakiem tak by przecież nie mogli kolaborować w środku nocy
BBudowniczy
Senior Member

Stary 03.02.2011, 08:30
Mahazel888 napisał(a):Wyświetl post

ii jeszcze chciałbym się odnieść do tego:"- wstrętnie pisiory i inne kaczory ciągle grzebią w przeszłości, zamiast odciąć wszystko gruba kreską tak jak w Czechach"
Żeby coś takiego napisać to trzeba nie mieć minimalnego pojęcia o Republice Czeskiej. To w Polsce zrobiono grubą kreskę, w Republice komuniści od sekretarza okresu w górę nie mieli prawa piastowania stanowisk publicznych przez 10 lat.
Witam! To był "cytat" z cortezza, do którego zresztą później się odniosłem jak poniżej. Pozdrawiam.

W czechach podkreslili wszystko gruba kreska i zajeli sie gospodarka, zobacz jak jak daleko nas zostawili z tylu... i jak myslisz czyja to wina? Bo ja mysle ze przedewszystkim wlasnie przez takich ludzi jak bracia K. To oni sa mistrzami w skloceniu polskiego spoleczenstwa... To przez nich nasze rzady ciagle zajmuja sie sprawami najmniej waznymi.

BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post

I kolejny raz wypowiadasz się na tematy o których nie masz zielonego pojęcia - poczytaj sobie poniżej o tym jak to było w Czechach :

http://www.money.pl/archiwum/wiadomo...,0,215132.html

"W październiku 1991 roku w ówczesnej Czechosłowacji zaczęła obowiązywać ustawa zabraniająca przez 5 lat zarówno SB-kom i ich współpracownikom, jak i przedstawicielom komunistycznej nomenklatury pełnienia ważniejszych funkcji w instytucjach państwa i ubiegania się o nie.

Każda osoba pełniąca lub starająca się o wymienioną w ustawie funkcję w organach kierowniczych państwa, w wojsku i policji, służbach specjalnych, publicznym radiu i telewizji, w spółkach z udziałem skarbu państwa, a także o pracę w zawodach prawniczych (sędziowie, prokuratorzy, notariusze) musiała wystąpić do MSW o zaświadczenie lustracyjne.(...)Otrzymanie negatywnego zaświadczenia lustracyjnego oznaczało dla pracodawcy obowiązek zwolnienia takiego pracownika w ciągu 15 dni, chyba że wcześniej stosunek pracy został rozwiązany za porozumieniem stron. Od decyzji komisji można było się odwołać do sądu w ciągu dwóch miesięcy od wydania zaświadczenia."
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 03.02.2011, 12:17
Uwaga - prowokacja

Yael Bartana będzie reprezentować Polskę w Wenecji

Cytat:
„To dowód na to, że w polskiej kulturze nastąpił czas otwarcia i poszerzonej współpracy” –mówił minister kultury Bogdan Zdrojewski wręczając Yael Bartanie nominację na reprezentowanie Polski podczas 54. Międzynarodowego Biennale Sztuki w Wenecji.

Minister zaakceptował wynik konkursu Jury, które wybrało projekt izraelskiej artystki zatytułowany „…And Europe Will Be Stunned/…i zadziwi się Europa ”. Wyraził przekonanie, że jego ponadczasowe , a przez to uniwersalne przesłanie zostanie zauważone i docenione zarówno przez krytykę artystyczną, jaki i publiczność.

Filmy otwierają wielowątkową dyskusję o syjonizmie, polskim antysemityzmie, izraelskim kolonializmie oraz stojących za nimi mitach i fantazmatach. Dzięki temu znakomicie wpisuje się w temat tegorocznego Biennale- „ILLUMInations”.

Urodzona w 1970 roku Yael Bartana to izraelska artystka multimedialna.

Organizowane od 1895 roku Międzynarodowe Biennale w Wenecji to najstarszy i najważniejszy festiwal sztuki współczesnej na świecie.
Tu całość :
http://www.mkidn.gov.pl/pages/posts/...necji-1530.php

Nominacja na czasie

Czyżby polskich artystów brakło ?
Może zamiast o polskim antysemityźmie, powinno się raczej tworzyć filmy ludziach takich jak Ci :

http://www.sprawiedliwi.org.pl/pl/cm...rodziny-ulmow/

I tym sposobem zmienić pokutujący za granicą stereotyp ?
Drozd
Senior Member

Stary 03.02.2011, 12:29
No jak możesz być taką antysemitką. Co? Przeszkadza Ci że Polske będzie reprezentować Izraelitka? Powinnaś się cieszyć, a nie okazywać zaściankowość i oszołomstwo.
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Stary 03.02.2011, 13:37
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Boże a ten znów swoje. Co ci Jarosław podpalał- pomyśl że chłopie zanim coś napiszesz. To że miałeś obniżone podatki czy dostałes kasę co roku na każde dziecko , becikowe w kwestii gospodarczej , czy to że odznaczali taką Walentynowicz czy oficerów AK a nie Michnika czy Szymborską to było coś niewłasciwego.?
Co to znaczy że mieli szczęscie? przecież Tusk,Komorowowski, Gronkiewicz-Waltz,Bielecki byli u władzy prawie od poczatku lat 90 tych- to był dopiero raj. I co opływalismy w luksusy, polskie firmy zaczęly podbijać zachód, zarabiałeś po europejsku? Jakby Jarek był u władzy w czasie powodzi, suszy, kryzysu - to by takie osoby jak ty ich zjadły. Ba, jeśliby PIS-owiec zabił Platformersa to by były akcje na fejsbuku delegalizujące PIS. Co by tu taki AS82 wypisywał. Ale Donald ma ulge- nie jest toksyczny, nie jest pechowy, nie jest nieudacznikiem, nie jest cykorem (przynajmniej zagranicą)

Czekam na informację co zepsuł, zniszczył, podpalił Jarosław. tylko nie ściemniej .Konkrety
Jego prawie kazde wystapienie na konferencji prasowej i insynuacje w stylu ze przez Komorowskiego zginely 3 osoby itd. to jest podpalanie Polski.Prowadzenie polityki na najnizszych instynktach. Skoro zrobili nam taki dobrobyt dzieki obnizonym podatkom to czemu przegrali wybory ? Przegrali bo ludzie w wiekszosci nie moga zniesc Kaczynskiego.Becikowe z czego co wiem to przeglosowala wlasnie PO z LPR a PIS poza 2 oma poslami byl przeciw,zobacz sobie slynny filmik na youtubie jak Giertych to wypomina Kurskiemu..

Sadze ze kto by nie rzadzil w latach 90 to sytuacja w Polsce wygladalaby podobnie i nei wiem czy jakies dekomunizacje w taki czy inny sposob by cos daly bo kradli wszyscy od lewa do prawa.

Nie wychwalam Tuska ,bo mozna sie bylo po nim wiecej spodziewac ,ale wole zeby on mnie reprezentoal i Polske niz Kaczyński
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.02.2011, 13:57
Dzisiaj odtrąbię, że Komorowski na spotkaniu z Janukowyczem nie zaliczył żadnej wtopy. Robi postęp nie ma co

Nie wiem czy tu było już słynne "like with your wife" Komorowskiego?
http://niepoprawni.pl/content/your-wife
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.02.2011, 14:36
Becikowe z czego co wiem to przeglosowala wlasnie PO z LPR a PIS poza 2 oma poslami byl przeciwi
To może ja przypomnę jak było i dzięki temu następnym razem podejmiesz świadomy wybór, a nie na podstawie emocji - zwłaszcza że akurat ta sprawa ładnie pokazuje dwie kwestie 1)liberalność PO 2)odpowiedzialność PO.

PiS wymyśla becikowe (czy LPR - whatever). Głosujemy, głosujemy - projekt zakłada bodajże 512 złotych od dzieciaka (spełniając określone przesłanki szczególne). Nagle wbija się w temat liberalna PO i na zasadzie na złość babci wymyśla, że ta antyliberalna (wiem, że to oczywiste, ale może nie dla wszystkich) ma za mały wymiar wobec czego proponuje 1024 złote od dziecka, olewając przy tym statystyki wydatków Państwa w budżecie. I tak to się kręci
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 03.02.2011, 16:13
Jego prawie kazde wystapienie na konferencji prasowej i insynuacje w stylu ze przez Komorowskiego zginely 3 osoby itd. to jest podpalanie Polski.i
Ale pomawianie już o śmierć 95 osób jakiegokolwiek Kaczyńskiego to już oczywiście podpalaniem Polski nie jest. To jest słuszna walka klas

To są właśnie bolszewickie najniższe instynkty bardzo świetnie wszczepione w mózgi antypisowców.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
AS82
Banita

Stary 03.02.2011, 17:14
sambo napisał(a):Wyświetl post
Ale pomawianie już o śmierć 95 osób jakiegokolwiek Kaczyńskiego to już oczywiście podpalaniem Polski nie jest. To jest słuszna walka klas

To są właśnie bolszewickie najniższe instynkty bardzo świetnie wszczepione w mózgi antypisowców.
Nie slyszalem Tuska ,Napieralskiego ani zadnego innego polityka ktory by tak powiedzial ,wiec nie wiem o co masz pretensje,jedynie Kaczyński uprawia polityke na trumnach i Smoleńsku
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 03.02.2011, 17:48
Nie slyszalem Tuska ,Napieralskiego ani zadnego innego polityka ktory by tak powiedzial ,wiec nie wiem o co masz pretensje,jedynie Kaczyński uprawia polityke na trumnach i Smoleńsku
a to już jest druga bolszewicka cecha antypisowca związana ze słusznością walki klas. Sprowadza się ona do tego, iż antypisowiec słyszy tylko to co chce i widzi tylko to co chce widzieć.

Zapewne AS82 pierwsze słyszy aby kiedykolwiek, ktokolwiek mówił o tym, że za śmierć ludzi na pokładzie odpowiada do wyboru albo Lech, który kazał lądować albo Jarosław który zmusił Lecha by ten zmusił pilota.

Oczywiście podpala Polskę jedynie Jarosław - nikt inny nie podpala. A już na pewno żaden inny polityk.

http://www.fakt.pl/Walesa-Ladowac-w-...y,77506,1.html

.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
AS82
Banita

Stary 03.02.2011, 18:29
Wałęsa nie jest czynnym politykiem od kilku lat ,wiec porównaniem raczej nie trafiłes...

No wlasnie: bolszewicy, zaprzancy,hanba, zomo - ludzie maja tego dość.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.02.2011, 18:35
Wałęsa nie jest czynnym politykiem od kilku lat ,wiec porównaniem raczej nie trafiłes...
Można podac przykłady: Niesiołowskiego, Palikota.
Oni tylko gaszą Polskę.... w przeciwieństwie do Kaczyńskiego

A propos tematu: przyjemnie czyta się niektóre merytoryczne wypowiedzi. Natomiast kiedy do glosu dochodzą argumenty emocjonalne (z obydwu stron) to robi sie raczej żalośnie
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 03.02.2011, 19:12
No wlasnie: bolszewicy, zaprzancy,hanba, zomo - ludzie maja tego dość.
Ale oszołomy, wataha, świry, psychopaci, pisiory ciągle w cenie.
BBudowniczy
Senior Member

Stary 03.02.2011, 19:30
Przepraszam że się wtrącę, ale nie mogłem wytrzymać....

Janusz Palikot, wówczas Wiceprzewodniczący Klubu Parlamentarnego PO

http://www.mmlublin.pl/16907/2010/7/...fy-w-smolensku
http://wiadomosci.gazeta.pl/
Wiadomosci/1,80708,8194963,Palikot_o__krwi_na_rekach___Lech_K aczynski_jest_winny.html

"Janusz Palikot stwierdził, że za katastrofę smoleńską odpowiada Lech Kaczyński i trzeba zbadać, czy w czasie lotu był pijany."

"odpowiedzialność moralną za śmierć 95 ludzi ponosi Lech Kaczyński, bo to on przygotowywał wyjazd. To on ma krew na ręku ludzi, którzy zginęli w katastrofie"

Stefan Niesiołowski, Wicemarszałek Sejmu, członek PO

http://wiadomosci.wp.pl/kat,119674,t...l?ticaid=1bb7c

""Prawdopodobnie winni nie żyją" - tak wicemarszałek sejmu Stefan Niesiołowski skomentował w "Faktach po Faktach" w TVN24 informacje o możliwości postawienia zarzutów za przygotowanie wizyty w Katyniu."

"- Winny to za mocne słowo, ale dzisiaj wiele wskazuje, że odpowiedzialny jest Lech Kaczyński. Cały ten wyjazd był niepotrzebny. Mówiliśmy, jedzie premier, więc po co ten wyjazd, który miał przykryć wyjazd premiera? - mówił Niesiołowski."

Andrzej Wajda, członek komitetu honorowego B Komorowskiego:

http://www.pardon.pl/artykul/11408/_/30

"Powinniśmy się dowiedzieć, w czym pomogą nam czarne skrzynki, czy decyzję o lądowaniu podjęto na jego [Lecha Kaczyńskiego] rozkaz. Czy to prezydent zaryzykował życie wszystkich pasażerów?” – tak wypowiedział się Andrzej Wajda w „Le Monde” 22 kwietnia."

I teraz sobie odpowiedz AS82 czy to nie jest jednak pomawianie Kaczyńskiego o śmierć 95 ludzi i granie trumnami?
Drozd
Senior Member

Stary 03.02.2011, 22:28
A co z rozmową Kaczyńskich? Co drugi dzień ktoś insynuuje że tam jest odpowiedź o przyczyny katastrofy. Kiedy Jarek od miesięcy mówi że tematem było zdrowie matki. Kto pojechał na spotkanie z mężem Blidy kilka dni przed wyborami? Przykładów na wykorzystywanie tragedii ze strony PO jest bez liku. Choćby w krakowskiej części filmu "Mgła".

PO tak gasi Polskę jak zwolennicy Mubaraka Egipt. Mam nadzieję ze w Polsce takich kretynów nie ma.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 03.02.2011 o godz. 22:31.
Hej Nasz TS !!
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.02.2011, 22:55
jedynie Kaczyński uprawia polityke na trumnach i Smoleńsku
A meeting Komorowskiego u Blidy przed głosowaniem to co?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Drozd
Senior Member

Stary 03.02.2011, 23:08
Dlatego:
"Sejm podwyższył pensje Jaruzelskiemu i Wałęsie"

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html

By żyło się lepiej ...
Hej Nasz TS !!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów