The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.01.2011, 22:43
cortezz napisał(a):Wyświetl post
Piszesz o krzyzach w szkolach i powiem Ci ze to mnie ch..j obchodzi poniewaz kto chce to ma krzyz w sercu i nie musi on wisiec na scianie

Opodatkowac narkotyki i domy publiczne. bedzie zdrowiej i panstwo zarobi brakujaca kase, a i zaoszczedzi, poniewaz nie bedzie potrzebne tyle darmozjadow z policji.
Pozbawimy glownych dochodow panow spod znaku przestepczosci zorganizowanej. jak widac same korzysci, ale tak sie nie stanie bo hipokryci dalej nam beda wmawac ze to dla naszego dobra, liczac lewa kase od tychze panow spod wyzej wymienionego znaku!!! A Ci panowie to ci sami ktorych nazywasz czerwonymi ze sluzb, i oni wykladaja kase na kampanie wyborcza tych co maja rzekomo z nimi walczyc...

a Pan Jaruzelki i Kiszczak nie obchodza mnie wogole...idac Twoim tokiem rozmowania to moze rozliczmy Anglikow , francuzow i amerykanow za to ze wepchneli nas w lapska komunistow...
Z krzyżem bardziej chodzi mi o laicyzacje społeczeństwa i możliwy w związku z tym napływ róźnej maści ciapatych,muslimów i nigrów czyli multikulti.

Też jestem za opodadkowaniem i legalizacją powyższych instytucji - pełna zgoda.

Co do generałów nalezało juz w 89 przeprowdzić egzekucje i byłoby po sprawie - co do rozlicznia innych narodów za zdrade Polski powinien płynąć jeden wniosek - NATO i tak Nas poświęci jak bedzie miało taki interes więc trzeba liczyć tylko na siebie.

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.01.2011, 22:44
Pisząc o trolach mialem na mysli miedzy innymi kogos takiego np. :

http://www.youtube.com/watch?v=QH2VK...eature=related

sam powiedz jak mozna go inaczej nazwac?
A co powiesz np na to :

http://www.youtube.com/watch?v=kdPsjYtMEsM

? Jakie to ma znaczenie w dyskusji? Po prostu piszesz bzdety o tym że Kaczyński się spóźnił o godzinę na feralny lot i nie potrafisz tego w żaden sposób udowodnić. Dodatkowo twoje zachowanie faktycznie może wskazywać na trollowanie :

"Osoba stosująca trollowanie zwykle reaguje wrogo zarówno na próby uspokojenia dyskusji, jak i agresywne reagowanie na jego zaczepki, zaś merytoryczna zawartość dyskusji ma dla niego znaczenie tylko o tyle, o ile rozpala w dyskutantach negatywne emocje i przyczynia się do kontynuowania sporu"(za wiki)

Co do tuska, uwierz mi ze mam go gdzies, ale jak slysze czym sie zajmują nasze rzady na zele z tym Pissowskim to mnie skreca...
Ale pis już nie rządzi od ponad 3 lat....Czemu nie pokrytykujesz Tuska?

Krzyze w szkolach, aborcja, ciagle zaostrzanie kar za wszytko, ciagla dekomunizacja,.... a ch...j mnie i wiekszosc obywateli interesuje cos calkiem innego... a mianowicie sytuacja ekonomiczna naszego panstwa, a dzieki temu i moja osobista. Placimy tyle podatkow i na co to idzie? Miedzy innymi na ciagle klotnie tych kurdupli kartofli i innych oszolomow. Oni zyja za nasze pieniadze i smieja sie nam w twarz!!!
Na co idą te pieniądze ? Zapytaj rządzącą PO...

A co do Tuska to sam slyszalm jak wszyscy z twojej ulubionej partii nazywali go zdrajca i posadzali o brak honoru, sam guru sekty o nazwie PIS go tak nazwal, wiec dziwie sie ze tego nie slyszales, bo jak widac jestes sympatykiem tej sekty...
Mógłbyś gdzieś zalinkować z tym zdrajcą? Jeśli chodzi o określenie o braku honoru, to na pewno jest to łagodniejsze niż mówienie o kurduplu, chamie i kartoflu - nie widzisz różnicy? Jeśli chodzi o sektę - nie wolno mi się na ten temat wypowiadać - wiesz mogliby mnie wyrzucić albo i coś gorszego, wiesz sekta Pisu bywa okrutna

A tak nawiasem mowiac to ja zawsze jestem apolityczny ale krew mi sie gotuje kiedy widze oszolomstwo i takie zaslepienie... Zwykly wypadek a od roku slysze o jakims zamachu, walki o krzyz wielka klotnia , podzelony narod przez naczelnego oszoloma!!!

Wystarczy ze kloca sie w sejmie, za to im placa z naszych kieszeni z reszta, wiec proponuje zeby zamknac ten temat, po co mamy sie klocic. Idąc na mecz nie interesują mnie preferencje polityczne... wiec tu niech bedzie to samo... ZAMKNAC TEMAT i bedzie po klopocie...
Jeżeli jesteś apolityczny, to dlaczego jedziesz i wyzywasz tylko jedną partię? Jeżeli polityka cię nie interesuje, to po prostu przestan udzielać się w tym temacie - nikt cie nie zmusza, a inne osoby które trochę lepiej się orientują w temacie nie będa musiały tracić czasu na "dyskusję" z tobą. Po prostu - NIE WCHODŹ TU i będzie po kłopocie.

W czechach podkreslili wszystko gruba kreska i zajeli sie gospodarka, zobacz jak jak daleko nas zostawili z tylu... i jak myslisz czyja to wina? Bo ja mysle ze przedewszystkim wlasnie przez takich ludzi jak bracia K. To oni sa mistrzami w skloceniu polskiego spoleczenstwa... To przez nich nasze rzady ciagle zajmuja sie sprawami najmniej waznymi.
I kolejny raz wypowiadasz się na tematy o których nie masz zielonego pojęcia - poczytaj sobie poniżej o tym jak to było w Czechach :

http://www.money.pl/archiwum/wiadomo...,0,215132.html

"W październiku 1991 roku w ówczesnej Czechosłowacji zaczęła obowiązywać ustawa zabraniająca przez 5 lat zarówno SB-kom i ich współpracownikom, jak i przedstawicielom komunistycznej nomenklatury pełnienia ważniejszych funkcji w instytucjach państwa i ubiegania się o nie.

Każda osoba pełniąca lub starająca się o wymienioną w ustawie funkcję w organach kierowniczych państwa, w wojsku i policji, służbach specjalnych, publicznym radiu i telewizji, w spółkach z udziałem skarbu państwa, a także o pracę w zawodach prawniczych (sędziowie, prokuratorzy, notariusze) musiała wystąpić do MSW o zaświadczenie lustracyjne.(...)Otrzymanie negatywnego zaświadczenia lustracyjnego oznaczało dla pracodawcy obowiązek zwolnienia takiego pracownika w ciągu 15 dni, chyba że wcześniej stosunek pracy został rozwiązany za porozumieniem stron. Od decyzji komisji można było się odwołać do sądu w ciągu dwóch miesięcy od wydania zaświadczenia."
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 30.01.2011, 23:12
emj10 napisał(a):Wyświetl post
1. Nie wiem co to za Balcerowiczowska odpowiedź. Wiem natomiast, że zasłanianie się rękami i nogami przed prywatyzacją nie jest pro-narodowym działaniem.
Rozumiem że w takim razie pro-narodowe jest sprzedawanie polskiego majatku. Doprawdy ciekawa teoria

2. Niestety, ale nie masz racji. Przykłady stoczni i kopalni węgla kamiennego oddają najlepiej to jak były marnotrawione pieniądze publiczne w ostatnim dwudziestoleciu.
No nie wiem czy nie mam racji. 3 raz pisze że spółkami państwowymi powinni zajmować sie profesjonalni managerzy a nie ciotki i wujkowie -szczególnie że kasa na to jest.A problem rozbija sie o to kto rozdaje stanowiska.
W normalnej korporacji jeśli są straty to się robi tego analizę i próbuje zmian a nie od razu sprzedaje. Do tego w państwie jest jeszcze cos takiego jak niezależność gospodarcza. Niektóre segmenty rynku okresowo mogą przynosić straty ale są utrzymywane aby byc niezależnym od wpływów innych państw. Tak robi każdy szanujący sie kraj , a taki który ma poteżnych sasiadów z którymi od wieków miewa klopoty powieniej cos takiego miec zapewnione jako racja stanu.
A tak poza tym wytłumacz mi prosze jak to możliwe że opłaca się sprowadzać węgiel z Czech a nie oplaca się go wydobywać w Polsce?
Jak to możliwe że opłaca się podpisywać umowe z Rosja na dostawe gazu do 2022 roku jeśli OFICJALNE wyniki badań pokładów gazu konwencjonalnego w Polsce wykazują że jesteśmy samowystarczalni .Trzeba "tylko" w perspektywie kilku lat zainwestowac kilkanaście miliardow złotych w zwiększenie wydobycia (źródło;Polski Instytut Geologiczny). Przy dodaniu zloż gazu łupkowego w okresie 15 lat bylibyśmy 1 lub 2 eksporterem gazu w Europie . tyle że najlepsze zloża łupkowego zostały juz sprzedane amerykanom i możemy ewentualnie od nich go odkupywac po "preferencyjnej" cenie

2. Co do banków to proponuję zobaczyć jak wygląda struktura własnościowa banków w krajach regionu, a jak w największych gospodarkach kontynentu. Nawet Hiszpania, która do tej pory cały swój system bankowy opierała na swoich kolosach (Santander i BBVA) bankach spółdzielczych i kasach oszczędnościowych ma już przewagę ilościową inwestorów zagranicznych nad krajowymi, a procentowy ich udział zbliża się do 20%. Oczywiście jest to inna skala niż w Polsce, ale struktura własnościowa w naszym kraju jest i tak relatywnie lepsza niż w innych krajach regionu.
dopowiedz że z większościowym prawem głosu strony hiszpańskiej, bo owszem prywatyzują ale zostawiając sobie pakiety większościowe, podobnie Niemcy,Francuzi czy Brytyjczycy.
Idąc dalej jacy to sa większościowi zagraniczni? U Niemców są Francuzi, u Hiszpanów Brytyjczycy i francuzi itp, itd. NIe maiłbym nic przeciwko sprzedawaniu mniejszościowych pakietów polskich banków (mowa o latach 90 tych) jeśłi polskie banki w drodze wzajemnosci wchodziłyby do banków zachodnich czy wschodnich. A tu taki "prof" Balcerowicz lobbuje przeciwko zakupowi BZWBK przez PKO BP ponieważ PKO BP mógłby stac się monopolistą (oczywiście wg.Balcerowicza)

To jest wyłącznie Twoja interpretacja tego co napisałem.

Ty piszesz - "gwarancje zatrudnienia dla Polaków"
Ja piszę - "wolałbym, aby wielu wykształconych i doświadczonych zagranicznych pracowników wybierało Polskę jako miejsce swojej przyszłej pracy"

Dla mnie to kompletnie inny pogląd na rzeczywistość, a dodatkowo widzę że próbujesz rozmywać to tym, że rzekomo odsuwam od siebie problem magistrów tułających się po Europie, a z chęcią zatrudniłbym pracowników z Niemiec czy Holandii. Nie ma to za wiele wspólnego ze sobą, bo zauważ że tułający się po Europie magistrowie zwykle są osobami bez doświadczenia, które mając nawet możliwość pracy w Polsce (powiedzmy za 2000 zł na miesiąc) wybierają pracę za stawkę minimalną w Wielkiej Brytanii, czyli 5,5£. Mają takie prawo i nikt ich nie zmusi do tego, aby musieli pracować w kraju. Natomiast zagraniczni pracownicy, którzy mogliby pracować w Polsce nie zajmą miejsca pracy nieopierzonym magistrom, bo zwyczajnie takie stanowiska nie będą ich interesowały ze względu na niską płacę. Ich będzie interesował minimum szczebel kierowniczy, który często jest lepiej opłacany od tożsamych stanowisk na zachodzie..
Primo - sam tak napisałeś :"wolałbym, aby wielu wykształconych i doświadczonych zagranicznych pracowników wybierało Polskę jako miejsce swojej przyszłej pracy"
Secundo- tak samo ci Polacy nie mają doświadczenia w Polsce jak i zagranicą,gdzieś je zdobyć muszą, to że tam zarabiają minimalna stawkę tylko jest dowodem na to że - w Polsce nie ma firm które ich przyjmą i dokształcą. Idąc dalej tym tokiem myślenia -chcąc zeby Polacy pracowali w Polsce, będąc tu z rodzinami, płacac tu podatki, tu rozwijac polską np. myśl techniczną trzeba być dalece naiwnym myśląc że zagraniczne firmy przejma tą rolę. Dopóki będa tu miały różnego typu zachęty (specjalne strefy ekonomiczne, obniżki podatków etc.) to tu beda - później pójda tam gdzie będą miały lepiej nie martwiąc się o Polaków. Zrozumieli to Niemcy, Włosi,Rosjanie, Hiszpanie, Koreańczycy z południa , zawsze wiedzieli Brytyjczycy.A Polacy dalej łykają jak pelikany to o co chodzi w/w krajom. czyli zwiększanie swoich zasobów kosztem naiwniaków. Bez własnego ciężkiego przemysłu , banków (nie chodzi o 100% żebyś się znów nie przyczepił) do tego silnej armii nie ma możliwości aby kraj był silny

Dlatego pisanie o tym, że jest to jakieś zagrożenie dla naszych pracowników przypomina mi krzyki Leppera i Giertycha jakoby rolnicy z Niemiec i Holandii mieli wykupić nam całą ziemię i posadzić nań tulipany.
Nie wiem co sadzą ale sobie poczytaj o tym co sie dzieje już na Warmii i Mazurach w kwestii odbierania majątków po-niemieckich (casus p.Trawny coś Ci mówi?) i posłuchaj mec.Hambury do czego szykują się Niemcy w opolskim i dolnośląskim w bodajże przyszłym roku kiedy schodzi ograniczenie na nabywanie ziemi z wolnej ręki
Bynajmniej polskie majątki w Wileńskim, już nie mówiąc o Podolu czy Wołyniu nie podlegaja tym samym "europejskim" obyczają zwrotu
cortezz
Banita

Od: 10.2003

Stary 30.01.2011, 23:20
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
A co powiesz np na to :

http://www.youtube.com/watch?v=kdPsjYtMEsM

? Jakie to ma znaczenie w dyskusji? Po prostu piszesz bzdety o tym że Kaczyński się spóźnił o godzinę na feralny lot i nie potrafisz tego w żaden sposób udowodnić. Dodatkowo twoje zachowanie faktycznie może wskazywać na trollowanie :

"Osoba stosująca trollowanie zwykle reaguje wrogo zarówno na próby uspokojenia dyskusji, jak i agresywne reagowanie na jego zaczepki, zaś merytoryczna zawartość dyskusji ma dla niego znaczenie tylko o tyle, o ile rozpala w dyskutantach negatywne emocje i przyczynia się do kontynuowania sporu"(za wiki)

Ale pis już nie rządzi od ponad 3 lat....Czemu nie pokrytykujesz Tuska?

Na co idą te pieniądze ? Zapytaj rządzącą PO...

Mógłbyś gdzieś zalinkować z tym zdrajcą? Jeśli chodzi o określenie o braku honoru, to na pewno jest to łagodniejsze niż mówienie o kurduplu, chamie i kartoflu - nie widzisz różnicy? Jeśli chodzi o sektę - nie wolno mi się na ten temat wypowiadać - wiesz mogliby mnie wyrzucić albo i coś gorszego, wiesz sekta Pisu bywa okrutna

Jeżeli jesteś apolityczny, to dlaczego jedziesz i wyzywasz tylko jedną partię? Jeżeli polityka cię nie interesuje, to po prostu przestan udzielać się w tym temacie - nikt cie nie zmusza, a inne osoby które trochę lepiej się orientują w temacie nie będa musiały tracić czasu na "dyskusję" z tobą. Po prostu - NIE WCHODŹ TU i będzie po kłopocie.

I kolejny raz wypowiadasz się na tematy o których nie masz zielonego pojęcia - poczytaj sobie poniżej o tym jak to było w Czechach :

http://www.money.pl/archiwum/wiadomo...,0,215132.html

"W październiku 1991 roku w ówczesnej Czechosłowacji zaczęła obowiązywać ustawa zabraniająca przez 5 lat zarówno SB-kom i ich współpracownikom, jak i przedstawicielom komunistycznej nomenklatury pełnienia ważniejszych funkcji w instytucjach państwa i ubiegania się o nie.

Każda osoba pełniąca lub starająca się o wymienioną w ustawie funkcję w organach kierowniczych państwa, w wojsku i policji, służbach specjalnych, publicznym radiu i telewizji, w spółkach z udziałem skarbu państwa, a także o pracę w zawodach prawniczych (sędziowie, prokuratorzy, notariusze) musiała wystąpić do MSW o zaświadczenie lustracyjne.(...)Otrzymanie negatywnego zaświadczenia lustracyjnego oznaczało dla pracodawcy obowiązek zwolnienia takiego pracownika w ciągu 15 dni, chyba że wcześniej stosunek pracy został rozwiązany za porozumieniem stron. Od decyzji komisji można było się odwołać do sądu w ciągu dwóch miesięcy od wydania zaświadczenia."

1.Chesz sie licytowac na oszolomow? smieszne!!!! Ja w przeciwienstwie do ciebie nienawidze jednych i drugich Ty natomiast probujesz mi udowodnic ze Ci spd znaku PIS sa OK...

2.Widze ze Ty i Tobie podobni nie umiejac poradzic sobie w dyskusji uzywacie ulubionego slowa: TROLL

3. Piszesz ze PIS juz nie rzadzi juz od 3 lat, ok ale jest w opozycji i ciagle szuka zaczepki, popatrz jak oni prowadza polityke, kiedys wspomniane juz krzyze , aborcje, szukanie wszedzie czerwonych, a teraz wciskanie ciemnoty o zamachu smolenskim...

4.czemu nie krytykuje Tuska? bo piszemy o kaczynskim i wy tutaj sobie wszyscy lizecie fiuty na jego czesc. a ja chcialem wam tylko zwrocic uwage ze nie jest tak kolorowo jak wam sie wydaje. przepedziliscie z tego pokoju wszystkich przeciwnikow politycznych i utwierdzacie sie w przekonaniu jak to Tusk zameldowal putinowi wykonanie zadania smieszne to jest

5.Zalinkuje jak znajde, teraz nie mam czasu szukac...

6. Jestem apolityczny i z zalozenia nielubie wszystkich politykow, ale tych z PISu nienawidze. nie chce mi sie tutaj rozpisywac o szczagolach. z checia porozmawialbym kiedys przy kufelku piwa, ale przypuszczam ze to nie mozliwe...

7. Wiem jak to bylo w czechach, ale jak widzisz umieli sobie z tym poradzic. u nas tez mogli, ale wiesz czemu tego nie zrobili? Bo kazdy chcial kupczyc teczkami i wykorzystywac je do wlasnych celow... trzebabylo rozliczyc wszystko odrazu, a jesli sie tak nie stalo spalic wszystko w piz...du. I zaczac patrzec do przodu a nie cale zycie ogladac sie za siebie, bo to niczemu dobremu juz nie sluzy.

Apeluje po raz kolejny o ZAMKNIECIE TEMATU!!!!!!!
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 30.01.2011, 23:29
cortezz - skad to przekonanie, ze wszyscy Cie atakuja?
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
cortezz
Banita

Od: 10.2003

Stary 30.01.2011, 23:31
a mozesz mi powiedziec gdzie tak napisalem ze wszyscy mnie atakuja?
PS Od wycieczek prywatnych jest Priv...
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 31.01.2011, 00:17
1.Chesz sie licytowac na oszolomow? smieszne!!!! Ja w przeciwienstwie do ciebie nienawidze jednych i drugich Ty natomiast probujesz mi udowodnic ze Ci spd znaku PIS sa OK...

W którym miejscu napisałem że są OK? A licytację ty zacząłeś.

2.Widze ze Ty i Tobie podobni nie umiejac poradzic sobie w dyskusji uzywacie ulubionego slowa: TROLL
Ja Cię tak nie nazwałem, aczkolwiek patrząc na Twoje wypowiedzi coraz bardziej się skłaniam że nie interesuje Cię merytoryka wypowiedzi, a jedynie lżenie po PIS-uarach. Bo Pis jest zły i basta.

3. Piszesz ze PIS juz nie rzadzi juz od 3 lat, ok ale jest w opozycji i ciagle szuka zaczepki, popatrz jak oni prowadza polityke, kiedys wspomniane juz krzyze , aborcje, szukanie wszedzie czerwonych, a teraz wciskanie ciemnoty o zamachu smolenskim...
No zaraz, odpowiedz mi krótko (tak lub nie) :
1. Czy to PIS postawił krzyż pod Pałacem Prezydenckim?
2. Czy PIS w ostatnich 3 latach próbował coś zmienić z ustawą aborcyjna?
3. Czy PIS w ostatnich 3 latach inicjował jakąś ustawę związaną z czerownymi, dekomunizacją lub ogólnie prześladował biednych UB-ków?
4. Czy któryś z polityków PISu komuś wciskał że to był zamach? Czy może tylko nie wykluczają tej możliwości, tak jak chociażby polska prokuratura? Jeżeli znasz wypowiedź polityka Pisu który mówic że to był na pewno zamach - to proszę o cytat. Ja znam tylko wypowiedź polityka PO który twierdził że najbardziej prawdopodobną przyczyną katastrofy był pijany LKaczyński...
A może ciemnotą jest wciskanie przez PO że raport jest OK + wypowiedzi Nałęcza że Rosjanie razem z Kaczyńskim wszczynają wojnę polsko - polską?

4.czemu nie krytykuje Tuska? bo piszemy o kaczynskim i wy tutaj sobie wszyscy lizecie fiuty na jego czesc. a ja chcialem wam tylko zwrocic uwage ze nie jest tak kolorowo jak wam sie wydaje. przepedziliscie z tego pokoju wszystkich przeciwnikow politycznych i utwierdzacie sie w przekonaniu jak to Tusk zameldowal putinowi wykonanie zadania smieszne to jest
tu piszemy ogólnie o polityce, a nie o Kaczyńskim, jak chcesz sobie pobluzgać na Kaczyńskiego czy jakiegokolwiek innego polityka to załóż sobie temat "Bluzgi" i tam " liżąc fiuty" wraz z innym podobnym tobie osobnikami wspólnie sobie pobluzgajcie

5.Zalinkuje jak znajde, teraz nie mam czasu szukac...
poczekam...

6. Jestem apolityczny i z zalozenia nielubie wszystkich politykow, ale tych z PISu nienawidze. nie chce mi sie tutaj rozpisywac o szczagolach. z checia porozmawialbym kiedys przy kufelku piwa, ale przypuszczam ze to nie mozliwe...
co to jest apolityczność? "postawa obojętności wobec aktualnych zagadnień politycznych polegająca na odrzuceniu udziału w życiu politycznym, co przejawia się np. w nieuczestniczeniu w wyborach bądź referendum czy zaniechaniu działalności związanej z polityką"
Gdybyś był apolityczny, PIS i cała reszta sceny politycznej byłaby Ci obojętna, nie wypowiadałbyś się też tutaj jako osoba nie zainteresowana polityką. Więc nie jesteś apolityczny - jesteś pisofobem, który z nienawidzi pisu choć nie potrafi merytorycznie tej nienawiści uzasadnic.

7. Wiem jak to bylo w czechach, ale jak widzisz umieli sobie z tym poradzic. u nas tez mogli, ale wiesz czemu tego nie zrobili? Bo kazdy chcial kupczyc teczkami i wykorzystywac je do wlasnych celow... trzebabylo rozliczyc wszystko odrazu, a jesli sie tak nie stalo spalic wszystko w piz...du. I zaczac patrzec do przodu a nie cale zycie ogladac sie za siebie, bo to niczemu dobremu juz nie sluzy.
Jeżeli wiesz, to czemu piszesz że tam była gruba kreska? Właśnie m.in. dlatego Czechy stoją dużo lepiej od nas - nie dlatego że jak piszesz, tam nie było dekomunizacji, tylko dlatego że się odbyła. Czy masz więc odwagę przyznać, że bracia K którzy nawoływali na początku lat 90-tych do dekomunizacji mieli jednak rację i wcale tym nie szkodzili

Apeluje po raz kolejny o ZAMKNIECIE TEMATU!!!!!!!
Czyli zupełnie nie interesujący się polityką apolityczny osobnik wzywa do zamknięcia tematu politycznego. To coś jak eunuch nawołujący do zakazania prokreacji. Do czego to dochodzi...
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 31.01.2011 o godz. 00:20.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 31.01.2011, 00:35
Apraho, zaczynamy powoli odbiegać od głównego nurtu rozmowy, którym było moje podsumowanie kolejnego "planu Balcerowicza", zatem zawężę odpowiedzi wyłącznie do treści związanych z pierwszymi postami.

Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem że w takim razie pro-narodowe jest sprzedawanie polskiego majatku. Doprawdy ciekawa teoria
Nie odwracaj już kota ogonem, bo dobrze wiesz co miałem na myśli

W skrócie. Zatrzymywanie procesu prywatyzacji nie jest korzystnym zjawiskiem dla naszej gospodarki, ale też nie ma sensu prywatyzować za wszelką cenę.

No nie wiem czy nie mam racji. 3 raz pisze że spółkami państwowymi powinni zajmować sie profesjonalni managerzy a nie ciotki i wujkowie -szczególnie że kasa na to jest.A problem rozbija sie o to kto rozdaje stanowiska.
W normalnej korporacji jeśli są straty to się robi tego analizę i próbuje zmian a nie od razu sprzedaje. Do tego w państwie jest jeszcze cos takiego jak niezależność gospodarcza. Niektóre segmenty rynku okresowo mogą przynosić straty ale są utrzymywane aby byc niezależnym od wpływów innych państw. Tak robi każdy szanujący sie kraj , a taki który ma poteżnych sasiadów z którymi od wieków miewa klopoty powieniej cos takiego miec zapewnione jako racja stanu.
Specjalnie nie poruszałem tematu tych profesjonalnych menadżerów zamiast ciotek i wujków, bo doskonale wiem jak to wygląda w praktyce, chociażby w tak ważnej dla gospodarki i racji stanu firmie PGNiG. Nie dość, że występuje w tej firmie zjawisko ciągłości zatrudniania osób z danej rodziny to kolesiostwo jest w tej firmie porażające. Powiem tyle, że dochodzi tam do takich sytuacji, że w tej firmie pracuje 5 osób z jednej klatki schodowej, a do tego rodzice jednego z tych pracowników. Bynajmniej nie są to mieszkania pracownicze

Kolejny przykład to dziewczyna z licencjatem z archeologii, która od razu po studiach znajduje zatrudnienie na stanowisku doradczym w centrali PKP. Oczywiście oboje rodzice pracują w tej firmie. Nie chce mi się mnożyć tych przykładów, bo znam ich naprawdę dużo i to nie są jakieś bajeczki. Ba, o nepotyzmie w KGHM mógłbym napisać niezły esej.

Poza tym nie może być mowy o jakimkolwiek ładzie w spółkach z większościowym udziałem Skarbu Państwa kiedy to zarząd i rada nadzorcza żyją zgodnie z kalendarzem wyborczym i podporządkowują temu wszelkie swoje decyzje. Nie wiem jaka może na to być recepta, ale z pewnością ten klucz polityczny jest szkodliwy, bo nieustannie petryfikuje działalność spółek państwowych.

Z tym okresowym przynoszeniem strat przez niektóre segmenty rynku pijesz z pewnością do stoczni, ale od razu uprzedzę, że nie było to ani okresowe, ani tymczasowe, a chroniczne przynoszenie strat co wiązało się rokrocznie z dotowaniem stoczni z kieszeni polskich obywateli. Czy był to sektor strategiczny? Może w PRL-u i to głębokim, gdyż od dobrych kilkudziesięciu lat lecieliśmy wyłącznie na micie polskiego stoczniowca, a tak naprawdę mało z tego wynikało. Szanujące się Niemcy też kilak stoczni, a resztę obdarowano pokaźnymi dotacjami. Zobaczymy na ile to starczy, ale nie sądzę aby wytrzymały konkurencję z tańszymi stoczniami azjatyckimi.

PS.
Co do udziału procentowego banków w Hiszpanii to piszę o takich gdzie jest większościowy kapitał zagraniczny. Banki hiszpańskie przejęte przez banki transnarodowe albo placków zagranicznych banków. A Hiszpania jeszcze na początku lat 90-tych uchodziła za najbardziej hermetyczny rynek finansowy.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 31.01.2011 o godz. 00:40.
Arapaho
Senior Member

Stary 31.01.2011, 01:01
^^^ No właśnie o to chodzi że dla wielu nie do pomyślenia jest że może byc tak że w spółkach państwowych może być ład. Przez 20 lat mamy burdel bo do spółek dorwali się układowicze okrałego stołu a własciwie to w wiekszości eks -pzpr-owcy i ich poplecznicy. Interesowała ich kasy tu i teraz więc czy prywatyzacje czy doraźne wyciaganie kasy na lewo - to nie miało większego znaczenia. Do meritum - ja uwazam że są ludzie-niektórzy bez kont w bankach którzy chcą z tym kolesiostwem zrobić porządek i wystrzelic kombinatorów w kosmos, a potem spróbowac zrobic porządek i generować zysk dla kraju. Może się myle, moze nie. Ale jak nie spróbujemy to napewno będziemy niewolnikami i nie ważne czyimi.
A przy okazji ubijania polskich firm polecam link: http://cogito.salon24.pl/274175,tajn...eniu-smolenska
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.01.2011, 01:17
Chciales argumenty dalem ci... ale ok, powtorze. W dniu katastrofy mowili o spóźnieniu w TV jak jeszcze nie bylo rozpetanej wojny przez drugiego kurdupla o inicjale JK! Wiec jak widzisz cos w tym musi byc, a to ze jakis pracownik kancelarii pierwszego karła powiedzial ze jego szef sie nie spoznil to myslisz ze tak naprawde bylo?
Na Twoje bluzgi odpowiedziałem już na PW, teraz co do części przynajmniej trochę trzymającej się tematu: Nie - to że coś słyszałeś NIE oznacza że tak było. Ja w dniu katastrofy też słyszałem wiele rzeczy - że samolot próbował lądować 3 razy (podczas gdy się okazało, że nie próbował ani razu, wykonał jedynie jedno podejście do lądowania, zakończone na wysokości decyzyjnej, gdy padła komenda "odchodzimy!"), że trzy osoby przeżyły, że strzelano do pasażerów. Później próbowano sprzedać bajkę, że Kaczyński był pijany (tę zdementowali zresztą chyba sami Rosjanie) . Czy któraś z tych rewelacji okazała się prawdziwa? Nie. Dlaczego miałbym sądzić, że akurat ta, do której się odwołujesz ma poparcie w faktach, gdy nie podajesz żadnego wiarygodnego źródła?
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 31.01.2011 o godz. 01:31.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Arapaho
Senior Member

Stary 31.01.2011, 01:29
i ciekawy dokument jak sypał Stefan Niesiołowski i jak go broni Czuma:http://www.youtube.com/watch?v=MMG7U3H9BxE&feature=related
i o kłamstwach Olbrychskiego http://wpolityce.pl/view/6652/Olbryc...Fogelmana.html
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 31.01.2011 o godz. 01:41.
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 31.01.2011, 11:43
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Nie uwielbienie tylko obiektywna ocena. Nie skrzywiona medialną propagandą. Sprawa jest prosta , do rządzenia potrzebni są ludzie uczciwi !! Tacy którzy nie będą stawiać interesów rycha przed interesem ogółu czyli Polaków czyli narodu. Jarek taki jest bo wychowywał się w czasach kiedy za obronę praw narodu szło się do paki albo do ziemi. Dlatego rozumie jaka ważna jest to sprawa. Kiedy był premierem obniżył podatki dla wszystkich. Wszystkim umożliwił wykup mieszkań spółdzielczych prawie za darmo. Za cel stawiał sobie budowę mieszkań żeby młodzi ludzie nie musieli mieszkać w jednym pokoju z rodzicami. To są plany człowieka myślącego w dobru Polski i Polaków. Wystarczy zamiast słuchać TVN trochę pomyśleć.
A który z obecnych liderów partii politycznych się w tych czasach nie wychował?

Przecież nie tylko On miał ciężko.
Niedługo tu ktoś napisze, że tylko Kaczyńscy obalili komunizm we dwóch.
emj10
Senior Member

Stary 31.01.2011, 11:56
Drozd nie obiektywna, a subiektywna ocena działalności Kaczyńskiego. Gdyby było inaczej mielibyśmy blisko 100% popierających jego ruch, a rzeczywistość jest zgoła inna. Ku mojej uciesze

Obu stronom proponuję lekki dystans do swoich politycznych idoli, bo ani Tusk nie jest taki cudowny jak go malują, ani Kaczyński taki zły jak dorabia mu się wizerunek w mediach. Miejmy nadzieję, że obaj "mężowie stanu" szybko ze sceny zejdą.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 31.01.2011 o godz. 11:59.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.01.2011, 12:21
Drozd nie obiektywna, a subiektywna ocena działalności Kaczyńskiego. Gdyby było inaczej mielibyśmy blisko 100% popierających jego ruch, a rzeczywistość jest zgoła inna. Ku mojej uciesze

Obu stronom proponuję lekki dystans do swoich politycznych idoli, bo ani Tusk nie jest taki cudowny jak go malują, ani Kaczyński taki zły jak dorabia mu się wizerunek w mediach. Miejmy nadzieję, że obaj "mężowie stanu" szybko ze sceny zejdą.
To nie takie proste 100 % popierałoby Kaczyńskiego gdyby nie przyprawiano mu gęby odkąd rozeszły sie jego drogi z Wałesą. To już prawie dwadzieścia lat. Pamiętasz polskie zoo?

Skoro oni mają zejść ze sceny to kto ich zastąpi? Palikot?
Hej Nasz TS !!
Drozd
Senior Member

Stary 31.01.2011, 12:33
Obiektywna ocena? nie skrzywiona medialna propaganda? Ja nie ogladam TVN-u, rzadko ogladam TV, Ty natomiast masz skrzywiona rzeczywistosc poprzez Radio ktore ma ryja, TV Trwam i Dziennik.
Prosze mi dac dowod na uczciwosc Jarka, bo wg mnie jest on najbardziej falszywym politykiem w Polsce--> Koalicja z Lepperem Przykladow sa setki, ale wszystkie zapewne sa juz wytlumaczone w glowach PISomaniakow...
Gdzie sa te mieszkania, ktore Jarek tak uparcie budowal? Bo z tego co pamietam za rzadow PISu mieszkania w Polsce podrozaly o 200% w przeciagu kilku miesiecy!!!
Popatrz jak obracasz kota ogonem. Ja pisze ze przeszliscie pranie mózgu, a Ty odpisujesz ze dobrze zauwazylem iz nie perzeszliscie go...
To może wytłumaczysz dlaczego tak nienawidzisz Kaczyńskiego? To nie powinno stanowić problemu.

Chcesz dowodu na uczciwość Jarka? Proszę bardzo. Zarzucasz mu koalicję z Lepperem, a on żeby do takiej koalicji nie doszło złożył wniosek o samorozwiązanie sejmu kilka miesięcy po wygranych wyborach. PO wniosek odrzuciło wraz z Samoobroną i SLD. Dlatego pretensje o premiera Leppera mozesz mieć do Tuska.

Może jakiś faktyczny przykład nieuczciwości Jarka porównywalny z umorzeniem pół miliarda kary dla J&S.

Proud napisał(a):Wyświetl post
A który z obecnych liderów partii politycznych się w tych czasach nie wychował?

Przecież nie tylko On miał ciężko.
Niedługo tu ktoś napisze, że tylko Kaczyńscy obalili komunizm we dwóch.
O kolego ci co mieli w dupie Polskę i dobro wspólne w cale nie mieli ciężko. Dlatego nie porównuj jednych z drugimi. Myślisz ze taki Cimoszewicz albo Kwaśniewski mieli ciężko?

Kaczyńscy nie obalili komunizmu, wiadomo powszechnie, że zrobił to Wałęsa sam.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 31.01.2011 o godz. 12:40.
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Stary 31.01.2011, 12:35
To nie takie proste 100 % popierałoby Kaczyńskiego gdyby nie przyprawiano mu gęby odkąd rozeszły sie jego drogi z Wałesą. To już prawie dwadzieścia lat. Pamiętasz polskie zoo?

Skoro oni mają zejść ze sceny to kto ich zastąpi? Palikot?
Zawsze jako dzieciak czekałem na polskie zoo w sylwestra. Ostatnio akurat przypomniałem sobie kilka programów z Kryszakiem jak jego syn przyniósł DVD na imprezę u siostry. To były czasy

Palikot? Jaki Palikot. Jego już nie ma. Zginął śmiercią naturalną wraz katastrofą smoleńską.

Natomiast widzę to co dzieje się ostatnio na scenie politycznej. SLD dobijające do 20% co mnie za bardzo nie cieszy, ale i słabnące poparcie dla POPiSu z ok. 80% na ledwo ponad 60%. To może być znak, że wkrótce ten system dwuipółpartyjny odejdzie w niepamięć.
emj10
Senior Member

Stary 31.01.2011, 12:52
Tak mieszkania podrożały 200% i więcej w ciągu kilku lat. Pisałem o tym pracę licencjacką.

martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.01.2011, 12:53
Definicja trollowania: "Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. Podstawą tego działania jest upublicznianie tego typu wiadomości jako przynęty, która doprowadzić mogłaby do wywołania dyskusji." - nie muszę Cię znać osobiście, by móc nazwać Cię trollem. Idealnie spełniasz wyżej wymienioną definicję. Jeśli nie chcesz, by nazywano Cię trollem, nie zachowuj się jak troll. Nic prostszego, naprawdę...

pokazujesz jakim jestes mezczyzna , nie umiesz wziasc odpowiedzialnosci za swoje slowa, wiec nie pisz nic wiecej bo twoje slowa sa g*wno warte, skoro nie potrafisz ich obronic.
Branie odpowiedzialności za słowa?! Kto rzuca oskarżenia i nie jest w stanie ani ich udowodnić, ani się z nich wycofać? Ty! Ty pokazujesz jakim jesteś mężczyzną. Rzuciłeś oskarżenie, że LK spóźnił się na samolot, a na żądanie udowodnienia potrafiłeś jedynie zacząć bluzgać na lewo i prawo. Jeszcze raz apeluję do Twojego męstwa i odpowiedzialności za słowa: Udowodnij swoje słowa albo przeproś. Po prostu...

Cytat:
W sieci jako anonimowa osoba umiesz rzucac inwektywami ale w oczy juz tego samego nie potrafisz zrobic...
Cwel, ciota, szmata... Nie ja używałem tych słów, więc nie sięgaj po takie argumenty, bo tylko się ośmieszasz...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 31.01.2011, 13:06
W sieci jako anonimowa osoba umiesz rzucac inwektywami ale w oczy juz tego samego nie potrafisz zrobic... Zalosny jestes i wstyd mi ze WISŁA KRAKOW ma takich kibicow.
Myśle że strach zajrzał w oczy wszystkim w tym temacie Żydy mają z cortezem przerąbane...Chłopie każdy może wierzyć w co mu sie podoba , popierać kogo mu sie podoba ale jeżeli wchodzi sie w polemike z kimś z 2 strony trzeba mieć argumenty , znać fakty a nie ośmieszać sie tak jak Ty to robisz.Ja mam nadzieje że Wisła ma myślacych kibiców którzy nie dają sie zwieść propagandzie żydowskiej tak nie dadzą sie zwieść propagandzie medialnej o boskości PO.Mniej nerwów więcej myślenia cortezz-kilka wdechów i wydechów zawsze pomoże.

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Arapaho
Senior Member

Stary 31.01.2011, 13:10
Zawsze jako dzieciak czekałem na polskie zoo w sylwestra. Ostatnio akurat przypomniałem sobie kilka programów z Kryszakiem jak jego syn przyniósł DVD na imprezę u siostry. To były czasy

Palikot? Jaki Palikot. Jego już nie ma. Zginął śmiercią naturalną wraz katastrofą smoleńską.

Natomiast widzę to co dzieje się ostatnio na scenie politycznej. SLD dobijające do 20% co mnie za bardzo nie cieszy, ale i słabnące poparcie dla POPiSu z ok. 80% na ledwo ponad 60%. To może być znak, że wkrótce ten system dwuipółpartyjny odejdzie w niepamięć.
Praktycznie w każdym kraju europejskim jest realnie system dwu-, dwu i pół lub trzy - partyjny. Podziały lewica-prawica lub liberałowie- konserwatyści.
To że SLD dobija do 20% to tylko dowodzi że PO to była mieszanka układowiczów okrąglego stołu UW/AWS i mniej radykalnego odłamu PZPR który lewituje pomiędzy nimi a SLD. Były kłopoty z Oleksym poszli do Tuska, sa kłopoty u Tuska idą do Napieralskiego. A tak najpewniej najbliżej jest im do Komorowskiego którego doradcy (tow.Nałecz, Wujec,Mazowiecki)- z tego co wróble ćwierkaja- kombinują jakiś sposób na uniezaleznienie od PO Tuska .
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 31.01.2011 o godz. 13:20.
Arapaho
Senior Member

Stary 31.01.2011, 13:17
Tak mieszkania podrożały 200% i więcej w ciągu kilku lat. Pisałem o tym pracę licencjacką.

Mam porównanie z Krakowa z lat 2003 - 2010 - sam kupowalem mieszkanie- pomagalem w zakupie kilku osobom. Rok- 2003- 3.400 /m2, Rok 2006 - mieszkanie za 4.800- 5.300/m2 , ta sama okolica ten sam deweloper - listopad 2010 - 6.800/m2. Każdy wykres można naciagnać biorąc pod uwagę inne rejony miasta , innych deweloperów , oferujących inne standardy budynków więc mnie ten wykres nie przekonuje bo mam papiery na ceny które podałem
emj10
Senior Member

Stary 31.01.2011, 13:31
Oczywiście co innego ceny średnie, które są podane na tym wykresie, a co innego ceny transakcyjne na jednostkowym przykładzie. To nie ulega żadnej wątpliwości, że generalizowanie prowadzi do tego typu wyników, które nie zawsze są zgodne z rzeczywistością. Fakt jest natomiast taki, że ceny mieszkań podrożały w ostatniej dekadzie znacznie, często dwukrotnie jeśli nie więcej. Żeby nie było nie piję do PiSu, który mógłby być odpowiedzialny za taki stan rzeczy, bo przyczyną tego zjawiska były przede wszystkim czynniki niezależne od rządzących: wzrost cen nieruchomości po wejściu do UE, niewspółmiernie wysoki popyt wewnętrzny do podaży nowych mieszkań, koniunktura na świecie i dostęp do relatywnie tanich kredytów.

Znajoma kupiła pół roku temu mieszkanie pod klucz za 6,5k/m2 w Warszawie, gdzie mieszkania na tym samym osiedlu kosztowały 20% więcej. Czy oznaczało to, że cena mieszkań w Warszawie spadła? Nie, po prostu trafiła na okazję.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 31.01.2011 o godz. 13:38.
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 31.01.2011, 13:44
A tak najpewniej najbliżej jest im do Komorowskiego którego doradcy (tow.Nałecz, Wujec,Mazowiecki)- z tego co wróble ćwierkaja- kombinują jakiś sposób na uniezaleznienie od PO Tuska .
Prezydent rozszerza krąg doradców

Cytat:
Niemal bez echa – pominąwszy pisk zachwytu PO – przeszła wizytacja Ławrowa na posiedzeniu naszych ambasadorów. Pomijam fakt, iż byłą to chyba pierwsza od czasów poprzedniej PRL inicjatywa czyniąca szefa MSZ obcego państwa honorowym gościem. Rozumiem, że w ramach ocieplenia stosunków między Tuskiem,a Putinem, zwyczajowym staną się taki kontrolne wizytacje.
Swoją drogą, to trochę tak, jak oprowadzanie po swoim domu szefa okolicznego gangu z pokazywaniem mu kodów dostępu do systemu alarmowego włącznie…
Na Ławrowie się jednak nie skończyło.
Nie skończy się również na… Patruszewie.
Jak się bowiem okazuje, ocieplenie stosunków między Władkiem i Donaldem sięga dalej, a niźli tłumaczenie się przed Rosją z dokonań i zamierzeń Radkowego MSZ.
Patruszew, były wysoko postawiony oficer KGB oraz niedawny szef FSB, odpowiadający obecnie za Radę Bezpieczeństwa Rosji odwiedzi Polskę i będzie po przyjacielsku doradzał Kancelarii Gajowego oraz Klichowi, dzielnie władającemu MON. Wg „Wyborczej” są to odwiedziny z okazji 20-sto lecia BBN. Taka okrągła rocznica wymaga więc znamienitego gościa w osobie Patruszewa.
Pytanie mam do naszych niezależnych od… narodu i rozumu ukochanych władców – czy to oni zaprosili tego szanownego pana, czy szanowny pan poinformował po prostu, że chce porozmawiać z podwładnymi w Polsce? Faktem jest bowiem, że od momentu wybuchu wielkiej przyjaźni międzypaństwowej jeszcze tego nie uczynił.
Strona polska – idąc za Michnikiem – pokornie wyraża nadzieję, że za pośrednictwem Patruszewa dotrze
do łaskawie nam panujących Miedwiediewa i Putina.
Nie wiem, co się stało – być może Putin ma jakiegoś focha – ale do dziś byłem pewny, że cieplutkie stosunki
Putina z Tuskiem nie wymagają pośredników w kontrolowaniu „śledztwa” smoleńskiego.
Czyżby więc Donald coś przeskrobał, czy chodzi wyłącznie o zwykłą wizytację terenów odzyskanych?
PS.
Następną wizytę przyjaźni zapowiedzą zapewne niebawem Sierdiukow – Szef rosyjskiego MON
i kto wie, może Millera odwiedzi jego rosyjski odpowiednik Nurgalijew?
http://wzzw.wordpress.com/2011/01/31...adem-w-polsce/
RoS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.01.2011, 13:46
Ale stwierdzenie naszego bohatera bylo nastepujace

Gdzie sa te mieszkania, ktore Jarek tak uparcie budowal? Bo z tego co pamietam za rzadow PISu mieszkania w Polsce podrozaly o 200% w przeciagu kilku miesiecy!!!
.
Wklejony wykres to jednak troche dluzszy okres. Wiec nie karmic trolla bo on i tak nie zada sobie trudu zeby to przeanaliowac, zrozumiec i przynac sie do bledu. On wie lepiej.

A uscislajac emj10 corozumiesz przez 200% i więcej?
a) o 200% wiecej czyli np. z 5 na 15
b) 200% wartosci czyli 2razy np. z 5 na 10
Jesli a) to troche nacigasz bo dla zadnego z miast nie przekroczylo o 200% wiec po co dodawac jeszcze "i wiecej".
emj10
Senior Member

Stary 31.01.2011, 14:20
Oczywiście ja pisałem o latach, a cortezz pisał o miesiącach.

Ja napisałem, że mieszkania podrożały 200%, czyli 2 razy, a nie o 200% żeby być ścisłym.
Na wykresie chociażby w Katowicach ceny rosną z ok. 1600 do 4500 zł w przeciągu 2 lat (koniec 2005-koniec 2007), a poza tym znam z autopsji dane o miejscowościach podwarszawskich gdzie skok cen był jeszcze większy np. Radzymin.
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 31.01.2011, 14:36
T
O kolego ci co mieli w dupie Polskę i dobro wspólne w cale nie mieli ciężko. Dlatego nie porównuj jednych z drugimi. Myślisz ze taki Cimoszewicz albo Kwaśniewski mieli ciężko?

Kaczyńscy nie obalili komunizmu, wiadomo powszechnie, że zrobił to Wałęsa sam.
A jaką masz pewność, że Kaczyńscy nie mieli dobra wspólnego w dupie? Znałeś Ich wtedy osobiście? Skąd wiesz jacy byli? Nic na 100% nie wiemy o Kaczyńskich, Tuskach itp. Jeśli chodzi o Cimoszewicza i Kwaśniewskiego, że mieli dobrze to zapewne masz rację. Choć ja i tak Ich wyżej cenię jako polityków niż obecnie rządzących. Przynajmniej Kwachu jako prezydent nie zawsze zgadzał się z SLD. Miał swoje zdanie.
Ja pamiętam jak Kaczyńskich Matka w jakimś wywiadzie dla gazety mówiła że bliźniaki nie bawiły się z równieśnikami, bo ci Ich nie rozumieli. Dla mnie to jest przejaw skłonności raczej aspołecznych.

Nie uważam, że Wałęsa sam obalił komunizm. Ale na pewno miał większy udział niż bracia Kaczyńscy.

ps: Bardzo się proszę, nie dziel Polaków na Patriotów(PiS) i nie patriotów(przeciwników PiSu). Nie masz takiego prawa. Kaczyński też nie ma.

Ja ani nie lubie PiSu, ani PO. Ale denerwuje mnie coraz bardziej Jarosław. O ile Lech był niezłym prezydentem, to Jarek dla mnie po katastrofie stracił kontakt ze światem. W sumie Tusk razem z kumplem Schetyną jest nie lepszy.
Drozd
Senior Member

Stary 31.01.2011, 14:38
Teraz wystarczy się zastanowić kiedy rosną ceny mieszkań? Nawet w takich Katowicach. Można by porównać jak wzrost cen miał się do ilości sprzedawanych mieszkań. Bo żaden wytwórca nie podniesie ceny kiedy nie ma pewności ze i tak towar sprzeda. A skoro Polacy kupowali mimo wzrostu cen świadczy to tylko o tym że było ich stać, a przynajmniej tak im się wydawało w tamtym okresie. Teraz mieszkania tanieją a i tak niewielu je kupuje.

Proud napisał(a):Wyświetl post
A jaką masz pewność, że Kaczyńscy nie mieli dobra wspólnego w dupie? Znałeś Ich wtedy osobiście? Skąd wiesz jacy byli? Nic na 100% nie wiemy o Kaczyńskich, Tuskach itp. Jeśli chodzi o Cimoszewicza i Kwaśniewskiego, że mieli dobrze to zapewne masz rację. Choć ja i tak Ich wyżej cenię jako polityków niż obecnie rządzących. Przynajmniej Kwachu jako prezydent nie zawsze zgadzał się z SLD. Miał swoje zdanie.
Ja pamiętam jak Kaczyńskich Matka w jakimś wywiadzie dla gazety mówiła że bliźniaki nie bawiły się z równieśnikami, bo ci Ich nie rozumieli. Dla mnie to jest przejaw skłonności raczej aspołecznych.

Nie uważam, że Wałęsa sam obalił komunizm. Ale na pewno miał większy udział niż bracia Kaczyńscy.

ps: Bardzo się proszę, nie dziel Polaków na Patriotów(PiS) i nie patriotów(przeciwników PiSu). Nie masz takiego prawa. Kaczyński też nie ma.

Ja ani nie lubie PiSu, ani PO. Ale denerwuje mnie coraz bardziej Jarosław. O ile Lech był niezłym prezydentem, to Jarek dla mnie po katastrofie stracił kontakt ze światem. W sumie Tusk razem z kumplem Schetyną jest nie lepszy.
Pewność mam stad ze jakby wtedy dobro wspólne mieli w dupie to było by tak po dziś dzień. Dokładnie jak w przypadku tych których tak cenisz.

Nie dzielę Polaków na patriotów i bezideowców ze względu na stosunek do PiS, a ze względu na stosunek do interesu Polski. Jak może patriota popierać partie, która umarza długi obcym spólkom? Jak może patriota mieć wątpliwości że prezydent który zginął lecąc upamiętnić zbrodnie na Polakach powinien być pochowany na Wawelu. Jak może patriota mieć wątpliwości że polski premier ma obowiązek bronić dobrego imienia polskich żołnierzy zwłaszcza po ich śmierci. Jak może patriota żądać "dnia bez Smoleńska" kiedy nie wiadomo co było przyczyną katastrofy. Jak może patriota popierać partię która nie dba o interes Polski(zablokowany port w Świnoujściu). Jak to się mówi po czynach ich poznacie. I nie ma przebacz albo się myśli o Polsce albo nie jest sie patriotą to chyba oczywiste.

Każdy zajmując stanowisko w każdej sprawie sam stawia się po jednej lub drugiej stronie. To nie wina PiS,ani Jarka, ani moja. Kto podzielił Kraków na Wisłę i Cracovie? Nikt, każdy sam decyduje czy będzie miał na piersi białą gwiazdę czy będzie biegał w pasiakach.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 31.01.2011 o godz. 15:08.
Hej Nasz TS !!
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 31.01.2011, 16:15

Chcesz dowodu na uczciwość Jarka? Proszę bardzo. Zarzucasz mu koalicję z Lepperem, a on żeby do takiej koalicji nie doszło złożył wniosek o samorozwiązanie sejmu kilka miesięcy po wygranych wyborach. PO wniosek odrzuciło wraz z Samoobroną i SLD. Dlatego pretensje o premiera Leppera mozesz mieć do Tuska.

Może jakiś faktyczny przykład nieuczciwości Jarka porównywalny z umorzeniem pół miliarda kary dla J&S.

.
Ojej, biedny Kaczyński. Do czego go jeszcze zmusił Tusk, Lepper i SLD? Ktoś mu trzymał pistolet przy głowie jak mówił, że nie będzie premierem, jeśli jego brat zostanie prezydentem? A potem się musiał z tego rakiem wycofać. Biedny, naprawdę wzór cnót, uczciwości, mąż stanu.
Drozd
Senior Member

Stary 31.01.2011, 16:29
Nie ojej tylko najpierw cudak wymusza koalicję z SO a potem robi z tego zarzut. Tylko otumaniony tego nie dostrzega.

Ja tam bardziej sie martwie ze Tusk obiecał drogi, wzrost gospodarczy cuda itp. a wielkie g... z tego wyszło. To dopiero mąż stanu. W dodatku ufający Rosji na słowo nic tylko popierać.
Hej Nasz TS !!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów