|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
||||||
http://www.youtube.com/watch?v=kdPsjYtMEsM ? Jakie to ma znaczenie w dyskusji? Po prostu piszesz bzdety o tym że Kaczyński się spóźnił o godzinę na feralny lot i nie potrafisz tego w żaden sposób udowodnić. Dodatkowo twoje zachowanie faktycznie może wskazywać na trollowanie : "Osoba stosująca trollowanie zwykle reaguje wrogo zarówno na próby uspokojenia dyskusji, jak i agresywne reagowanie na jego zaczepki, zaś merytoryczna zawartość dyskusji ma dla niego znaczenie tylko o tyle, o ile rozpala w dyskutantach negatywne emocje i przyczynia się do kontynuowania sporu"(za wiki)
![]()
http://www.money.pl/archiwum/wiadomo...,0,215132.html "W październiku 1991 roku w ówczesnej Czechosłowacji zaczęła obowiązywać ustawa zabraniająca przez 5 lat zarówno SB-kom i ich współpracownikom, jak i przedstawicielom komunistycznej nomenklatury pełnienia ważniejszych funkcji w instytucjach państwa i ubiegania się o nie. Każda osoba pełniąca lub starająca się o wymienioną w ustawie funkcję w organach kierowniczych państwa, w wojsku i policji, służbach specjalnych, publicznym radiu i telewizji, w spółkach z udziałem skarbu państwa, a także o pracę w zawodach prawniczych (sędziowie, prokuratorzy, notariusze) musiała wystąpić do MSW o zaświadczenie lustracyjne.(...)Otrzymanie negatywnego zaświadczenia lustracyjnego oznaczało dla pracodawcy obowiązek zwolnienia takiego pracownika w ciągu 15 dni, chyba że wcześniej stosunek pracy został rozwiązany za porozumieniem stron. Od decyzji komisji można było się odwołać do sądu w ciągu dwóch miesięcy od wydania zaświadczenia." |
||||||
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|||||
W normalnej korporacji jeśli są straty to się robi tego analizę i próbuje zmian a nie od razu sprzedaje. Do tego w państwie jest jeszcze cos takiego jak niezależność gospodarcza. Niektóre segmenty rynku okresowo mogą przynosić straty ale są utrzymywane aby byc niezależnym od wpływów innych państw. Tak robi każdy szanujący sie kraj , a taki który ma poteżnych sasiadów z którymi od wieków miewa klopoty powieniej cos takiego miec zapewnione jako racja stanu. A tak poza tym wytłumacz mi prosze jak to możliwe że opłaca się sprowadzać węgiel z Czech a nie oplaca się go wydobywać w Polsce Jak to możliwe że opłaca się podpisywać umowe z Rosja na dostawe gazu do 2022 roku jeśli OFICJALNE wyniki badań pokładów gazu konwencjonalnego w Polsce wykazują że jesteśmy samowystarczalni .Trzeba "tylko" w perspektywie kilku lat zainwestowac kilkanaście miliardow złotych w zwiększenie wydobycia (źródło;Polski Instytut Geologiczny). Przy dodaniu zloż gazu łupkowego w okresie 15 lat bylibyśmy 1 lub 2 eksporterem gazu w Europie . tyle że najlepsze zloża łupkowego zostały juz sprzedane amerykanom i możemy ewentualnie od nich go odkupywac po "preferencyjnej" cenie
Idąc dalej jacy to sa większościowi zagraniczni? U Niemców są Francuzi, u Hiszpanów Brytyjczycy i francuzi itp, itd. NIe maiłbym nic przeciwko sprzedawaniu mniejszościowych pakietów polskich banków (mowa o latach 90 tych) jeśłi polskie banki w drodze wzajemnosci wchodziłyby do banków zachodnich czy wschodnich. A tu taki "prof" Balcerowicz lobbuje przeciwko zakupowi BZWBK przez PKO BP ponieważ PKO BP mógłby stac się monopolistą (oczywiście wg.Balcerowicza)
Secundo- tak samo ci Polacy nie mają doświadczenia w Polsce jak i zagranicą,gdzieś je zdobyć muszą, to że tam zarabiają minimalna stawkę tylko jest dowodem na to że - w Polsce nie ma firm które ich przyjmą i dokształcą. Idąc dalej tym tokiem myślenia -chcąc zeby Polacy pracowali w Polsce, będąc tu z rodzinami, płacac tu podatki, tu rozwijac polską np. myśl techniczną trzeba być dalece naiwnym myśląc że zagraniczne firmy przejma tą rolę. Dopóki będa tu miały różnego typu zachęty (specjalne strefy ekonomiczne, obniżki podatków etc.) to tu beda - później pójda tam gdzie będą miały lepiej nie martwiąc się o Polaków. Zrozumieli to Niemcy, Włosi,Rosjanie, Hiszpanie, Koreańczycy z południa , zawsze wiedzieli Brytyjczycy.A Polacy dalej łykają jak pelikany to o co chodzi w/w krajom. czyli zwiększanie swoich zasobów kosztem naiwniaków. Bez własnego ciężkiego przemysłu , banków (nie chodzi o 100% żebyś się znów nie przyczepił) do tego silnej armii nie ma możliwości aby kraj był silny
Bynajmniej polskie majątki w Wileńskim, już nie mówiąc o Podolu czy Wołyniu nie podlegaja tym samym "europejskim" obyczają zwrotu |
|||||
|
|
Banita
Od: 10.2003
Offline |
|
1.Chesz sie licytowac na oszolomow? smieszne!!!! Ja w przeciwienstwie do ciebie nienawidze jednych i drugich Ty natomiast probujesz mi udowodnic ze Ci spd znaku PIS sa OK... 2.Widze ze Ty i Tobie podobni nie umiejac poradzic sobie w dyskusji uzywacie ulubionego slowa: TROLL 3. Piszesz ze PIS juz nie rzadzi juz od 3 lat, ok ale jest w opozycji i ciagle szuka zaczepki, popatrz jak oni prowadza polityke, kiedys wspomniane juz krzyze , aborcje, szukanie wszedzie czerwonych, a teraz wciskanie ciemnoty o zamachu smolenskim... 4.czemu nie krytykuje Tuska? bo piszemy o kaczynskim i wy tutaj sobie wszyscy lizecie fiuty na jego czesc. a ja chcialem wam tylko zwrocic uwage ze nie jest tak kolorowo jak wam sie wydaje. przepedziliscie z tego pokoju wszystkich przeciwnikow politycznych i utwierdzacie sie w przekonaniu jak to Tusk zameldowal putinowi wykonanie zadania smieszne to jest 5.Zalinkuje jak znajde, teraz nie mam czasu szukac... 6. Jestem apolityczny i z zalozenia nielubie wszystkich politykow, ale tych z PISu nienawidze. nie chce mi sie tutaj rozpisywac o szczagolach. z checia porozmawialbym kiedys przy kufelku piwa, ale przypuszczam ze to nie mozliwe... 7. Wiem jak to bylo w czechach, ale jak widzisz umieli sobie z tym poradzic. u nas tez mogli, ale wiesz czemu tego nie zrobili? Bo kazdy chcial kupczyc teczkami i wykorzystywac je do wlasnych celow... trzebabylo rozliczyc wszystko odrazu, a jesli sie tak nie stalo spalic wszystko w piz...du. I zaczac patrzec do przodu a nie cale zycie ogladac sie za siebie, bo to niczemu dobremu juz nie sluzy. Apeluje po raz kolejny o ZAMKNIECIE TEMATU!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
cortezz - skad to przekonanie, ze wszyscy Cie atakuja?
![]() Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy. Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego. |
|
|
|
Banita
Od: 10.2003
Offline |
|
|
a mozesz mi powiedziec gdzie tak napisalem ze wszyscy mnie atakuja?
PS Od wycieczek prywatnych jest Priv... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
||||||
W którym miejscu napisałem że są OK? A licytację ty zacząłeś.
1. Czy to PIS postawił krzyż pod Pałacem Prezydenckim? 2. Czy PIS w ostatnich 3 latach próbował coś zmienić z ustawą aborcyjna? 3. Czy PIS w ostatnich 3 latach inicjował jakąś ustawę związaną z czerownymi, dekomunizacją lub ogólnie prześladował biednych UB-ków? 4. Czy któryś z polityków PISu komuś wciskał że to był zamach? Czy może tylko nie wykluczają tej możliwości, tak jak chociażby polska prokuratura? Jeżeli znasz wypowiedź polityka Pisu który mówic że to był na pewno zamach - to proszę o cytat. Ja znam tylko wypowiedź polityka PO który twierdził że najbardziej prawdopodobną przyczyną katastrofy był pijany LKaczyński... A może ciemnotą jest wciskanie przez PO że raport jest OK + wypowiedzi Nałęcza że Rosjanie razem z Kaczyńskim wszczynają wojnę polsko - polską?
poczekam...
Gdybyś był apolityczny, PIS i cała reszta sceny politycznej byłaby Ci obojętna, nie wypowiadałbyś się też tutaj jako osoba nie zainteresowana polityką. Więc nie jesteś apolityczny - jesteś pisofobem, który z nienawidzi pisu choć nie potrafi merytorycznie tej nienawiści uzasadnic.
Czyli zupełnie nie interesujący się polityką apolityczny osobnik wzywa do zamknięcia tematu politycznego. To coś jak eunuch nawołujący do zakazania prokreacji. Do czego to dochodzi... ![]()
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 31.01.2011 o godz. 00:20.
|
||||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
||
|
Apraho, zaczynamy powoli odbiegać od głównego nurtu rozmowy, którym było moje podsumowanie kolejnego "planu Balcerowicza", zatem zawężę odpowiedzi wyłącznie do treści związanych z pierwszymi postami.
![]() W skrócie. Zatrzymywanie procesu prywatyzacji nie jest korzystnym zjawiskiem dla naszej gospodarki, ale też nie ma sensu prywatyzować za wszelką cenę.
Kolejny przykład to dziewczyna z licencjatem z archeologii, która od razu po studiach znajduje zatrudnienie na stanowisku doradczym w centrali PKP. Oczywiście oboje rodzice pracują w tej firmie. Nie chce mi się mnożyć tych przykładów, bo znam ich naprawdę dużo i to nie są jakieś bajeczki. Ba, o nepotyzmie w KGHM mógłbym napisać niezły esej. Poza tym nie może być mowy o jakimkolwiek ładzie w spółkach z większościowym udziałem Skarbu Państwa kiedy to zarząd i rada nadzorcza żyją zgodnie z kalendarzem wyborczym i podporządkowują temu wszelkie swoje decyzje. Nie wiem jaka może na to być recepta, ale z pewnością ten klucz polityczny jest szkodliwy, bo nieustannie petryfikuje działalność spółek państwowych. Z tym okresowym przynoszeniem strat przez niektóre segmenty rynku pijesz z pewnością do stoczni, ale od razu uprzedzę, że nie było to ani okresowe, ani tymczasowe, a chroniczne przynoszenie strat co wiązało się rokrocznie z dotowaniem stoczni z kieszeni polskich obywateli. Czy był to sektor strategiczny? Może w PRL-u i to głębokim, gdyż od dobrych kilkudziesięciu lat lecieliśmy wyłącznie na micie polskiego stoczniowca, a tak naprawdę mało z tego wynikało. Szanujące się Niemcy też kilak stoczni, a resztę obdarowano pokaźnymi dotacjami. Zobaczymy na ile to starczy, ale nie sądzę aby wytrzymały konkurencję z tańszymi stoczniami azjatyckimi. PS. Co do udziału procentowego banków w Hiszpanii to piszę o takich gdzie jest większościowy kapitał zagraniczny. Banki hiszpańskie przejęte przez banki transnarodowe albo placków zagranicznych banków. A Hiszpania jeszcze na początku lat 90-tych uchodziła za najbardziej hermetyczny rynek finansowy.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 31.01.2011 o godz. 00:40.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^^^ No właśnie o to chodzi że dla wielu nie do pomyślenia jest że może byc tak że w spółkach państwowych może być ład. Przez 20 lat mamy burdel bo do spółek dorwali się układowicze okrałego stołu a własciwie to w wiekszości eks -pzpr-owcy i ich poplecznicy. Interesowała ich kasy tu i teraz więc czy prywatyzacje czy doraźne wyciaganie kasy na lewo - to nie miało większego znaczenia. Do meritum - ja uwazam że są ludzie-niektórzy bez kont w bankach
którzy chcą z tym kolesiostwem zrobić porządek i wystrzelic kombinatorów w kosmos, a potem spróbowac zrobic porządek i generować zysk dla kraju. Może się myle, moze nie. Ale jak nie spróbujemy to napewno będziemy niewolnikami i nie ważne czyimi.A przy okazji ubijania polskich firm polecam link: http://cogito.salon24.pl/274175,tajn...eniu-smolenska |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 31.01.2011 o godz. 01:31.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
i ciekawy dokument jak sypał Stefan Niesiołowski i jak go broni Czuma:http://www.youtube.com/watch?v=MMG7U3H9BxE&feature=related
i o kłamstwach Olbrychskiego http://wpolityce.pl/view/6652/Olbryc...Fogelmana.html
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 31.01.2011 o godz. 01:41.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Przecież nie tylko On miał ciężko. Niedługo tu ktoś napisze, że tylko Kaczyńscy obalili komunizm we dwóch. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd nie obiektywna, a subiektywna ocena działalności Kaczyńskiego. Gdyby było inaczej mielibyśmy blisko 100% popierających jego ruch, a rzeczywistość jest zgoła inna. Ku mojej uciesze
![]() Obu stronom proponuję lekki dystans do swoich politycznych idoli, bo ani Tusk nie jest taki cudowny jak go malują, ani Kaczyński taki zły jak dorabia mu się wizerunek w mediach. Miejmy nadzieję, że obaj "mężowie stanu" szybko ze sceny zejdą.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 31.01.2011 o godz. 11:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Skoro oni mają zejść ze sceny to kto ich zastąpi? Palikot? ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Chcesz dowodu na uczciwość Jarka? Proszę bardzo. Zarzucasz mu koalicję z Lepperem, a on żeby do takiej koalicji nie doszło złożył wniosek o samorozwiązanie sejmu kilka miesięcy po wygranych wyborach. PO wniosek odrzuciło wraz z Samoobroną i SLD. Dlatego pretensje o premiera Leppera mozesz mieć do Tuska. Może jakiś faktyczny przykład nieuczciwości Jarka porównywalny z umorzeniem pół miliarda kary dla J&S.
Kaczyńscy nie obalili komunizmu, wiadomo powszechnie, że zrobił to Wałęsa sam.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 31.01.2011 o godz. 12:40.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Palikot? Jaki Palikot. Jego już nie ma. Zginął śmiercią naturalną wraz katastrofą smoleńską. Natomiast widzę to co dzieje się ostatnio na scenie politycznej. SLD dobijające do 20% co mnie za bardzo nie cieszy, ale i słabnące poparcie dla POPiSu z ok. 80% na ledwo ponad 60%. To może być znak, że wkrótce ten system dwuipółpartyjny odejdzie w niepamięć. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak mieszkania podrożały 200% i więcej w ciągu kilku lat. Pisałem o tym pracę licencjacką.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
||
|
Definicja trollowania: "Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. Podstawą tego działania jest upublicznianie tego typu wiadomości jako przynęty, która doprowadzić mogłaby do wywołania dyskusji." - nie muszę Cię znać osobiście, by móc nazwać Cię trollem. Idealnie spełniasz wyżej wymienioną definicję. Jeśli nie chcesz, by nazywano Cię trollem, nie zachowuj się jak troll. Nic prostszego, naprawdę...
Cytat:
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Żydy mają z cortezem przerąbane...Chłopie każdy może wierzyć w co mu sie podoba , popierać kogo mu sie podoba ale jeżeli wchodzi sie w polemike z kimś z 2 strony trzeba mieć argumenty , znać fakty a nie ośmieszać sie tak jak Ty to robisz.Ja mam nadzieje że Wisła ma myślacych kibiców którzy nie dają sie zwieść propagandzie żydowskiej tak nie dadzą sie zwieść propagandzie medialnej o boskości PO.Mniej nerwów więcej myślenia cortezz-kilka wdechów i wydechów zawsze pomoże. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
lub trzy - partyjny. Podziały lewica-prawica lub liberałowie- konserwatyści.To że SLD dobija do 20% to tylko dowodzi że PO to była mieszanka układowiczów okrąglego stołu UW/AWS i mniej radykalnego odłamu PZPR który lewituje pomiędzy nimi a SLD. Były kłopoty z Oleksym poszli do Tuska, sa kłopoty u Tuska idą do Napieralskiego. A tak najpewniej najbliżej jest im do Komorowskiego którego doradcy (tow.Nałecz, Wujec,Mazowiecki)- z tego co wróble ćwierkaja- kombinują jakiś sposób na uniezaleznienie od PO Tuska .
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 31.01.2011 o godz. 13:20.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mam porównanie z Krakowa z lat 2003 - 2010 - sam kupowalem mieszkanie- pomagalem w zakupie kilku osobom. Rok- 2003- 3.400 /m2, Rok 2006 - mieszkanie za 4.800- 5.300/m2 , ta sama okolica ten sam deweloper - listopad 2010 - 6.800/m2. Każdy wykres można naciagnać biorąc pod uwagę inne rejony miasta , innych deweloperów , oferujących inne standardy budynków więc mnie ten wykres nie przekonuje bo mam papiery na ceny które podałem |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście co innego ceny średnie, które są podane na tym wykresie, a co innego ceny transakcyjne na jednostkowym przykładzie. To nie ulega żadnej wątpliwości, że generalizowanie prowadzi do tego typu wyników, które nie zawsze są zgodne z rzeczywistością. Fakt jest natomiast taki, że ceny mieszkań podrożały w ostatniej dekadzie znacznie, często dwukrotnie jeśli nie więcej. Żeby nie było nie piję do PiSu, który mógłby być odpowiedzialny za taki stan rzeczy, bo przyczyną tego zjawiska były przede wszystkim czynniki niezależne od rządzących: wzrost cen nieruchomości po wejściu do UE, niewspółmiernie wysoki popyt wewnętrzny do podaży nowych mieszkań, koniunktura na świecie i dostęp do relatywnie tanich kredytów.
Znajoma kupiła pół roku temu mieszkanie pod klucz za 6,5k/m2 w Warszawie, gdzie mieszkania na tym samym osiedlu kosztowały 20% więcej. Czy oznaczało to, że cena mieszkań w Warszawie spadła? Nie, po prostu trafiła na okazję.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 31.01.2011 o godz. 13:38.
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
||
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ale stwierdzenie naszego bohatera bylo nastepujace
A uscislajac emj10 corozumiesz przez 200% i więcej? a) o 200% wiecej czyli np. z 5 na 15 b) 200% wartosci czyli 2razy np. z 5 na 10 Jesli a) to troche nacigasz bo dla zadnego z miast nie przekroczylo o 200% wiec po co dodawac jeszcze "i wiecej". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście ja pisałem o latach, a cortezz pisał o miesiącach.
Ja napisałem, że mieszkania podrożały 200%, czyli 2 razy, a nie o 200% żeby być ścisłym. Na wykresie chociażby w Katowicach ceny rosną z ok. 1600 do 4500 zł w przeciągu 2 lat (koniec 2005-koniec 2007), a poza tym znam z autopsji dane o miejscowościach podwarszawskich gdzie skok cen był jeszcze większy np. Radzymin. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Ja pamiętam jak Kaczyńskich Matka w jakimś wywiadzie dla gazety mówiła że bliźniaki nie bawiły się z równieśnikami, bo ci Ich nie rozumieli. Dla mnie to jest przejaw skłonności raczej aspołecznych. Nie uważam, że Wałęsa sam obalił komunizm. Ale na pewno miał większy udział niż bracia Kaczyńscy. ps: Bardzo się proszę, nie dziel Polaków na Patriotów(PiS) i nie patriotów(przeciwników PiSu). Nie masz takiego prawa. Kaczyński też nie ma. Ja ani nie lubie PiSu, ani PO. Ale denerwuje mnie coraz bardziej Jarosław. O ile Lech był niezłym prezydentem, to Jarek dla mnie po katastrofie stracił kontakt ze światem. W sumie Tusk razem z kumplem Schetyną jest nie lepszy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teraz wystarczy się zastanowić kiedy rosną ceny mieszkań? Nawet w takich Katowicach. Można by porównać jak wzrost cen miał się do ilości sprzedawanych mieszkań. Bo żaden wytwórca nie podniesie ceny kiedy nie ma pewności ze i tak towar sprzeda. A skoro Polacy kupowali mimo wzrostu cen świadczy to tylko o tym że było ich stać, a przynajmniej tak im się wydawało w tamtym okresie. Teraz mieszkania tanieją a i tak niewielu je kupuje.
Nie dzielę Polaków na patriotów i bezideowców ze względu na stosunek do PiS, a ze względu na stosunek do interesu Polski. Jak może patriota popierać partie, która umarza długi obcym spólkom? Jak może patriota mieć wątpliwości że prezydent który zginął lecąc upamiętnić zbrodnie na Polakach powinien być pochowany na Wawelu. Jak może patriota mieć wątpliwości że polski premier ma obowiązek bronić dobrego imienia polskich żołnierzy zwłaszcza po ich śmierci. Jak może patriota żądać "dnia bez Smoleńska" kiedy nie wiadomo co było przyczyną katastrofy. Jak może patriota popierać partię która nie dba o interes Polski(zablokowany port w Świnoujściu). Jak to się mówi po czynach ich poznacie. I nie ma przebacz albo się myśli o Polsce albo nie jest sie patriotą to chyba oczywiste. Każdy zajmując stanowisko w każdej sprawie sam stawia się po jednej lub drugiej stronie. To nie wina PiS,ani Jarka, ani moja. Kto podzielił Kraków na Wisłę i Cracovie? Nikt, każdy sam decyduje czy będzie miał na piersi białą gwiazdę czy będzie biegał w pasiakach.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 31.01.2011 o godz. 15:08.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ojej tylko najpierw cudak wymusza koalicję z SO a potem robi z tego zarzut. Tylko otumaniony tego nie dostrzega.
Ja tam bardziej sie martwie ze Tusk obiecał drogi, wzrost gospodarczy cuda itp. a wielkie g... z tego wyszło. To dopiero mąż stanu. W dodatku ufający Rosji na słowo nic tylko popierać.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|