The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.11.2011, 23:10
Ogryzek - 100% zgody z Tobą, za żadne skarby nie uwierzę, że za polskiego napastnika z I-ligi Wisła mogłaby wyłożyć 2 mln złotych. To są jedynie fakty prasowe. Jest to ok. 450 tyś euro i za te pieniążki można nabyć naprawdę sprawdzonego gracza np. na Bałkanach lub wypożyczyć kogoś na poziomie Bitona nie na jeden, a na 2-3 sezony (słyszałam że za jego wypożyczenie zapłacimy 120 tys. euro)l. Taki transfer Świerczoka to niegospodarność
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.11.2011, 23:42
za 450 tyś € bramkostrzelnego pomocnika czy snajpera nie kupi sie na Bałkanach.3-4 razy tyle trzeba zapłacic.Za 450 tyś € to co najwyżej solidnego obrońce.
Chciałbym aby podobnie jak Legia która odnosi teraz sukcesy zainwestowano w młodych Polaków (Żyro,Wolski,Borysiuk,Rybus,Jędrzejczyk ) którzy dla Białej Gwiazdy zostawią zdrowie na boisku.Na sprowadzenie tak klasowych obcokrajowców jakich ma np Apoel większych szans nie mamy raczej
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.11.2011 o godz. 00:08.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 24.11.2011, 23:52
Już koleżanka z Wronek kupiła bałkańskiego "szczelca", który jak na razie gole chyba tylko w domu strzela.
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 25.11.2011, 01:03
tylko z brzegu przykłady: Rudnev (z Węgier co prawda) do Lecha za 400 tys euro, Genkov do nas za ok. 450 tyś - czyli da się.
Ten Ubiparib kosztował 250 tys. czyli dwa razy mniej.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.11.2011, 09:18
Nie popadajmy w skrajności. ja słyszałem że Rudniev kosztował 650 tysięcy euro, a Ubiparip 500 tysięcy.
Genkov też ponad 500 tysięcy kosztował jak pamiętam.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 25.11.2011, 10:13
Czy ktoś oglądał Świerczoka, by powiedzieć że 2 mln zł za niego to za dużo?

Zgadzam się, że kwota 2 mln to wymysł prasy. Ale z drugiej strony: Wisła na pewno obserwowała zawodnika, a menedżer twierdzi że klub wysłał oficjalną ofertę. Więc temat z pewnością jest.

Pamiętajcie, że przy obecnym, słabym kursie złotówki 2 mln to niecałe 450 tys., a przecież przy pogrążających się Węgrach nasza waluta pewnie zostanie bardziej osłabiona. Więc w okienku zimowym bardziej może się opłacać szukać piłkarzy na naszym rynku. Niestety, takiej Polonii opłaca się bardziej transfer zagraniczny. Dla takiego Hoffenheim 500-600 tys. € za utalentowanego piłkarza to nie jest dużo. Pytanie tylko, czy kluby z Niemiec oglądają naszą drugą ligę? Moim zdaniem to też plotka wymyślona przez dziennikarzy.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 25.11.2011, 10:21
ooona napisał(a):Wyświetl post
Ogryzek - 100% zgody z Tobą, za żadne skarby nie uwierzę, że za polskiego napastnika z I-ligi Wisła mogłaby wyłożyć 2 mln złotych. To są jedynie fakty prasowe. Jest to ok. 450 tyś euro i za te pieniążki można nabyć naprawdę sprawdzonego gracza np. na Bałkanach lub wypożyczyć kogoś na poziomie Bitona nie na jeden, a na 2-3 sezony (słyszałam że za jego wypożyczenie zapłacimy 120 tys. euro)l. Taki transfer Świerczoka to niegospodarność
Za 450k euro to na balkanach mozna sobie sprowadzic Jovanicia do bramki lub Bunoze do obrony a nie strzelca z prawdziwego zdarzenia.
Przyklad Ruska z Wronek jest tu marginalnych bo teraz wychodzi na to, ze albo Wegrzy go nie docenili albo po prostu on sie w Amice zwyczajnie rozwinal.

Co do wypozyczenia zawodnika typu Biton to ja mam nadzieje, ze skonczymy z takimi wypozyczeniami z paru wzgledow:
1. jak gosc sie sprawdzi to pozniej jest problem z wykupieniem bo kwota ustalona wczesniej nagle okazala sie za duza
2. wypozyczony zawodnik promuje sie u nas a klub nic na tym nie zarobi jesli sam wczesniej go nie kupi
3. opieranie skladu na wypozyczeniach to polityka bardzo krotkoterminowa, ktora najwyrazniej ludzi "z gory" zadowala
4. ciagle wypozyczanie nie sprzyja stabilnosci w zespole bo co okienko ktos przychodzi, ktos odchodzi. Ciezko budowac zespol w oparciu o zawodnika, ktory za pare miesiecy odfrunie z klubu.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.11.2011, 10:44
AYALA napisał(a):Wyświetl post

za 450 tyś € bramkostrzelnego pomocnika czy snajpera nie kupi sie na Bałkanach.3-4 razy tyle trzeba zapłacic.Za 450 tyś € to co najwyżej solidnego obrońce.
Za takie pieniądze nikt solidny nie zostaje sprzedany ani kupiony. Chyba,że jakiś szrot z łatką - solidny. Ale to tylko łatka i za nią się płaci.Tyle,że łatka nie gra. Dobry piłkarz kosztuje, nie ma czegoś takiego jak pól środek. Z uporem maniaka od kilku lat staramy się oszukać rynek i pokazać, że jednak za grosze można dobrych piłkarzy ściągnąć. Nie,nie można. I tak jak rynku nie oszukamy tak on sam bardzo szybko weryfikuje nasze próby. Byle wystawimy łeb z naszej ligi i już w niego dostajemy.

AYALA napisał(a):Wyświetl post
.Na sprowadzenie tak klasowych obcokrajowców jakich ma np Apoel większych szans nie mamy raczej
Czemu?Gdybyś płacił 450 tysięcy euro netto za sezon to nie wiem czy ktoś potrafiący prosto kopnąć piłkę by się nie skusił. 900 tysięcy za dwa lata, to jest dobra suma za którą można kogoś konkretnego podpisać. Rzecz jasna przy dobrym rozeznaniu rynku. Bo i za taką sumę można podpisać Jaliensa i później kwiczeć,że kasy nie ma. No nie ma,bo jak sierotę się podpisało to na piłkarzy kasy nie starczyło. Kwestia gospodarowanie kasą.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.11.2011, 10:45
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś oglądał Świerczoka, by powiedzieć że 2 mln zł za niego to za dużo?.
A po co oglądać, po co sprawdzać, przecież to oczywiste że za dużo!

Przecież to polski piłkarz. A polski piłkarz to przepłacone, leniwe, surowe technicznie polskie drewno. To jest aksjomat na tym forum

flamengista, takie pytania zadajesz że aż mnie rzomieszyłeś. Polski piłkarz wart 2 mnl PLN.... niezłą masz wyobraźnie. To przecież byt niemożliwy. Takie coś nie istnieje, jak jednorożce
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 25.11.2011, 11:33
Obejrzałem sobie mecz Chorzowskiego Ruchu z Cracovią i powiem kolegom dwie rzeczy:

1) Burliga - na prawej obronie wcale nie jest gorszy od Lameya czy Jovanovicia (z meczu z Górnikiem), a przecież to nasz wychowanek !!! Uważam, że powinniśmy zarząać jego powrotu zimą. Chłopak ma sznase, aby grać coraz lepiej i widać, że wypożyczenie mu naprawdę służy. wszystko co działo się pod bramką parchów to ataki z prawej strony gdzie rządziła para Wiślaków Burliga-Zieńczuk;
2) nigdy nie sądziłem, że coś takiego napiszę, ale dośrodkowania Zieńczuka - tutaj WIślackie chłiopaki nie dorastają mu do pięt. NIgdy nie byłem fanem Zienia - nawet w jego fartownym sezonie (16 goli). Natomiast od czasu jego odejścia żaden skrzydłowy nie ma takiego dośrodkowania jak on. Zieniu w meczu z parchami dośrodkowywał bodajże kilkanaście razy i nie były to bynajmniej centry w stylu Kirma.
Świat się wali jeżeli ja zaczynam tęsknić za Zieńczukiem !!!!!!!!
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.11.2011, 11:48
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Obejrzałem sobie mecz Chorzowskiego Ruchu z Cracovią i powiem kolegom dwie rzeczy:

1) Burliga - na prawej obronie wcale nie jest gorszy od Lameya czy Jovanovicia (z meczu z Górnikiem), a przecież to nasz wychowanek !!! Uważam, że powinniśmy zarząać jego powrotu zimą. Chłopak ma sznase, aby grać coraz lepiej i widać, że wypożyczenie mu naprawdę służy. wszystko co działo się pod bramką parchów to ataki z prawej strony gdzie rządziła para Wiślaków Burliga-Zieńczuk;
Wychowanek nie. A co do jego powrotu to jest mały problem. Wszystko zależy od Ruchu. Mają prawo pierwokupu, więc jak go będą chcieli to nie mamy nic do gadania. Ciekawe ile wynosi odstępne.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.11.2011, 12:08
Otóż to, wystarczy bardziej się przyjrzeć Burlidze i wychodzi na to,że nie jest on wcale gorsi od tych, których podpisaliśmy. Dziwić się, że nie ma kasy na wzmocnienia, gdy wydajemy kasę na gości o umiejętnościach Bunozy, Chaveza czy Lameya. Co oni wnoszą czego nie jest wstanie zagrać Burliga lub Czekaj? Jak podpisywać to lepszych od nich a nie na tym samym poziomie. Pewnie,że szału goście nie grają ale na ligę są w sam raz, a przecież na tym skupić się musimy. W ich przypadku dochodzi jeszcze jeden bardzo istotny aspekt, bo gdy zabraknie umiejętności to zagra ambicja. W końcu grają dla siebie u siebie.

Ciekawy jestem czy aby nie ma nikogo o zbliżonych lub lepszych umiejętnościach co Jirsak. Aż ciężko mi sobie wyobrazić, że mamy aż tak słabe zaplecze, że Czech musi być nawet na ławie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
power1928
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.11.2011, 12:22
Niech wróci Chrapek, Ligęza, Burliga i cała reszta w zimie potrenują z naszymi i wyjaśni się czy mają realną szansę an grę. Jak tam to lepiej wystawiać ich niż jakiś Lameyów czy Nunezów którzy i tak odejdą i nie są związani z Wisłą i Krakowem.
Z tysięcy klubów wybrałem ten...
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 25.11.2011, 12:51
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Wychowanek nie. A co do jego powrotu to jest mały problem. Wszystko zależy od Ruchu. Mają prawo pierwokupu, więc jak go będą chcieli to nie mamy nic do gadania. Ciekawe ile wynosi odstępne.
Chodzi mi o wychowanka wg przepisów UEFA - bo tak byłby traktowany w przypadku zgłoszenia do pucharów.
Przypomnę, że Śląsk w tegorocznej edycji LE miał 3 wolne miejsca bo oprócz Tadeusza Sochy nie mógł zgłosić żadnego innego wychowanka.....
U nas moze być następna....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 25.11.2011, 16:16
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Otóż to, wystarczy bardziej się przyjrzeć Burlidze (...)
No więc ja się przyglądnąłem Burlidze i widzę, że:
- nie umie przyjąć piłki w biegu;
- ma słabą kiwkę;
- nie umie dośrodkować w biegu.
Czyli jest surowy technicznie.

Owszem, ma niezłe przyspieszenie, jest wybiegany i waleczny. Ale u młodego ligowca, walczącego o swoją pozycję w drużynie to powinien być standard.

Na razie piłkarsko Lamey przerasta go o dwie klasy, co stwierdzam z bólem. Nie mówiąc o Jovanovicu.

Popatrzmy się, co grają właśnie zawodnicy tacy jak Burliga czy Mączyński - a więc odstrzeleni u nas. Nie są nawet wyróżniającymi się piłkarzami w swoich zespołach. Więc chyba jednak decyzja o pozbyciu się ich była słuszna.

Jestem za pozyskiwaniem Polaków i stawianiem na nich, pod warunkiem że będą to dobrzy Polacy.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 25.11.2011, 16:25
ooona napisał(a):Wyświetl post
tylko z brzegu przykłady: Rudnev (z Węgier co prawda) do Lecha za 400 tys euro, Genkov do nas za ok. 450 tyś - czyli da się.
Ten Ubiparib kosztował 250 tys. czyli dwa razy mniej.
Rudnevs kosztował 650 tys. albo i więcej.
Po za tym z tych Węgrzech sciągniętny został Rakkels i teraz kopie się w I lidze.
Ubiparip kosztował też więcej niż 250 tys.
Widzę, że wolałaś trochę nadużyć faktów bo Ci do twej tezy bardziej pasowało.
A Genkov to przyzwoity zawodnik. Nic więcej.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 25.11.2011, 16:59
Piotson napisał(a):Wyświetl post
Rudnevs kosztował 650 tys. albo i więcej.
Po za tym z tych Węgrzech sciągniętny został Rakkels i teraz kopie się w I lidze.
Ubiparip kosztował też więcej niż 250 tys.
Widzę, że wolałaś trochę nadużyć faktów bo Ci do twej tezy bardziej pasowało.
A Genkov to przyzwoity zawodnik. Nic więcej.

http://www.transfermarkt.de/en/denis...er_120901.html

gwoli ścisłości
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.11.2011, 16:26
Niech mi jeszcze jakis "ekspert" powie, ze Nakoulma to "drugi Tshibamba" czy inne glupoty... Nie chodzi mi tylko o bramke, ale o jego technike, szybkosc i determinacje, szkoda tylko, ze gra w takim slabym klubie jakim jest Gornik Zabrze.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 26.11.2011, 17:22
W kontekście dzisiejszego meczu Borussi i świetne gry Kuby Błaszczykowskiego pogłoski o jego końcu w Dortmundzie okazały się jednak mocno przesadzone. Klopp przywrócił Błaszcza do kadry, a on tą szansę wykorzystał. Brał udział w obu akcjach bramkowych, waleczny w defensywie.

Szkoda, jednak łudziłem się że są jakieś szanse
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 26.11.2011, 17:42
http://www.eurofutbol.pl/news/383934...oci-do-Europy/ niech Wisła go sprowadzi
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.11.2011, 11:19
Dobrze, że powiedziałeś o Paraibie, Sobocie, Świerczoku czy Skorupskim, w końcu jakieś nowe propozycje
Chociaż dwóch z tych zagranicznych widziałeś choć w 1 meczu na żywo?
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 27.11.2011, 11:40
GaoFeng napisał(a):Wyświetl post
Niech mi jeszcze jakis "ekspert" powie, ze Nakoulma to "drugi Tshibamba" czy inne glupoty... Nie chodzi mi tylko o bramke, ale o jego technike, szybkosc i determinacje, szkoda tylko, ze gra w takim slabym klubie jakim jest Gornik Zabrze.
Taki słaby klub a my mocarze nie potrafiliśmy im strzelić nawet bramki
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.11.2011, 11:59
Drodzy scouci. Taka prośba.
Dawajcie listy z podziałem na pozycje. Np lewych obrońców i środkowych obrońców bo tam mamy największych kołków.
W dalszej perspektywie propozycje rozgrywających za Jirsaka/Gargułę, prawych obrońców, skrzydłowych, napastników. Wtedy będzie można zaobserwować gdzie jest szansa wyrwać Polaków, a gdzie trzeba się posilić zaciągiem zagranicznym.
Ostatnio edytowane przez tofik : 27.11.2011 o godz. 12:02.
..
Odpowiedz cytując
lukas14
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 27.11.2011, 13:31
to zależy co masz namyśli , bo jeli chodzi Ci czy ogladalem mecz w tv na żywi z ich udzialem to tak , akurat dwóch widzilem
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 27.11.2011, 13:50
Chcemy rzekomo ściągnąć Świerczoka. Wykorzystajmy to, że wszyscy o niego walczą i podpiszmy zimą kontrakty z braćmi Makami. Mateusz Mak ma już 9 goli i 3 asysty, Michal Mak 3 gole i 2 asysty. Są jednak do wzięcia za darmo i grali tu kiedyś, a nie w Cracovii. Transfery idealne dla nas - nie płacimy nic - nic nie ryzykujemy. W przypadku Świerczoka ryzykujemy pół miliona euro. Nawet jak go ściągniemy to i tak warto braci Maków podpisać.
Odpowiedz cytując
Janusz94
Member

Od: 04.2011

Stary 27.11.2011, 17:00
Mi też się wydaje że bracia Makowie to świetna inwestycja bo są za darmo a na pewno są to wielkie talenty i polska piłka może mieć z nich pocieche i dobrze by było żeby nas też wreszcie zaczeli chwalić za utalentowanych polaków w składzie tak jak Legie czy KGHM. Oprócz braci chciałbym też Świerczoka, Skorupskiego, Paraibe, Głowackiego, Szukałe i może Błaszczykowskiego który mógłby się skusić aby grać regularnie przed euro. Wylot z drużyny to : Jovanic, Jaliens, Jirsak, Kirm, Lamey, Bunoza i Garguła.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 27.11.2011, 17:21
Janusz94 napisał(a):Wyświetl post
Mi też się wydaje że bracia Makowie to świetna inwestycja bo są za darmo a na pewno są to wielkie talenty i polska piłka może mieć z nich pocieche i dobrze by było żeby nas też wreszcie zaczeli chwalić za utalentowanych polaków w składzie tak jak Legie czy KGHM. Oprócz braci chciałbym też Świerczoka, Skorupskiego, Paraibe, Głowackiego, Szukałe i może Błaszczykowskiego który mógłby się skusić aby grać regularnie przed euro. Wylot z drużyny to : Jovanic, Jaliens, Jirsak, Kirm, Lamey, Bunoza i Garguła.
Moglibyśmy spokojnie oprzeć kadrę na tylko 5 zagranicznych piłkarzach bez straty jakości. Jak dla mnie drużynę można budować na:

Pareiko - mimo swoich lat się przyda w kadrze, czy miałby być bramkarzem postawowym, czy rezerwowym
Jovanović - zachowując proporcje może z niego wyrosnąć nasz wiślacki Ivanović : )
Melikson - wiadomo
Iliev - idealny jako dżoker
Genkov - sporo walczy, wraca się

Nunez i Biton zależnie od ceny.

Resztę składu można oprzeć na Polakach:

Czekaj - wychowanek, obecnie gra najlepiej z naszych obrońców, do tego bardzo perspektywiczny. Jedna z niewielu szans, abyśmy wreszcie mieli wśród podstawowych graczy wychowanka
Głowacki* - kończy mu się kontrakt warto byłoby go ściągnąć do nas, przy nim Czekaj nabył doświadczenia
Jakiś polski lewy obrońca - tutaj mają okazję wykazać się nasi skauci
Wilk - następca Sobolewskiego
Boguski - uniwersalny, wraca do formy, gdyby tylko nie miał tylu kontuzji
Małecki - gracz, który jest dla nas bardzo ważny

Co do tych, którzy będą rywalizować o skład to warto, aby byli to perspektywiczni Polacy.

Należałoby także zacząć sprawdzać potencjał poszczególnych graczy MESY. Warto, aby któryś z nich zajmował 18. miejsce w kadrze meczowej.
Odpowiedz cytując
zieniu.nazawsze
Member

Od: 06.2009

Stary 27.11.2011, 21:35
W 17 dotychczasowych meczach 3. ligi:
17 goli - Paweł Piceluk (Lech Rypin), 23 lata, 180 cm
11 goli - Paweł Błaszczak (Gornik Konin), 22 lata, 183 cm
13 goli - Szymon Lewicki (Hutnik Warszawa), 23 lata, 193 cm
13 goli - Michał Fidziukiewicz (Dąb Dąbrowa Białostocka), 20 lat, 186 cm

1. liga:
12 goli - Jakub Świerczok (Polonia Bytom), 19 lat
10 goli - Adrian Błąd (Zawisza Bydgoszcz) (pomocnik) 20 lat
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.11.2011, 21:47
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post

Nunez i Biton zależnie od ceny.

.
myśle że cena za Nuneza nie będzie tak wysoka jak za Bitona,jednak pewnie z wydaniem 1 mln € za Gervazego będzie sie trzeba liczyc.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 27.11.2011 o godz. 21:49.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów