|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Osobiście uważam że ponieważ Wisełka lubi szybki atak kombinacyjny to obecnie drewna typu Rado czy Beto nie za bardzo do nas pasują, chociaż oczywiście piłkarz taki jak Tomas Necid(świetne warunki ale przy tym konkret gracz) to go witam z otwartymi rączkami
![]() Uważam też że niestety nie stać nas na taki luksus doboru zawodnika. Jeżeli jest np. taki Velikonja warty np 1mln Euro i chce do nas i mamy na niego kasę, to trzeba go łykać. Bo napewno będzie ci on dla nas lepszym nabytkiem niż jakiś drewniak choćby 2 razy lepszy niż Radovanovic. Musimy czychać na okazję. Jezeli jest okazja sprowadzić wysokiego to można takiego spróbować(chociaż ja jestem zwolennikiem szybkich piłkarzy w ataku), a jak jest okazja sprowadzić Aguero to też trzeba brać i tyle. Po prostu brać tego z większym talentem.
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 21.06.2009 o godz. 11:12.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Doszedłem do porozumienia z mistrzem Polski, Wisłą Kraków. Do podpisania kontraktu dojdzie szybko. W rzeczywistości kiedy kluby ustalą wysokość odstępnego. Prawdopodobnie nastąpi to na początku przyszłego tygodnia - powiedział Vladavić, który nie interesuje się przebiegiem negocjacji między działaczami. Do ANheliic
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Pisałem w tej sprawie na bośniackim forum i ich zdaniem mało prawdopodobne jest aby ten wywiad był wyssany z palca.Natomiast moim zdaniem bardzo prawdopodobne jest że jest to pompowanie ceny jak i próba wywołania presji na innych kontrahentach.
Nie mają za to wątpliwosci że Vladavic jest bardzo dobrym piłkarzem,podstawowym zawodnikiem reprezentacji i Wisłe by wzmocnił.Zresztą Zlina w mijającym sezonie bardzo dobrze zagrału w Pucharze Uefa a Vladavic był jej najlepszym piłkarzem.Słowacy rzeczywiscie bardzo przeżywają groźbę jego odejscia co tylko potwierdza jego umiejętnosci. Pytanie czy Wisła zdecyduje się na niego skoro Bozok jest już po testach medycznych.Ja mam nadzieję że tak bo Vladavic może grac po obu stronach boiska a wiadomo że sezon dla nas może okazac się długi i wyboisty. Na Kirma ani na tego drugiego słoweńskiego napastnika bym nie liczył.Najpierw podano że Wisła jest zainteresowana dwójka zawodników potem że tylko Kirmem a na końcu napisano że w ich sprawie rywalizujemy z jednym klubem - Tromso.Trochę za dużo sprzecznosci jak dla mnie. Carlinhosa oceniac nie bedę gdyż na oczy go nie widziałem ani o nim nie słyszałem.Na plus świadczy gra w brazylijskiej Serie A na minus to że był w niej fatalnie oceniany(z tym że z Marcelo było podobnie) oraz częsta zmina klubów -podobne trochę do Beto. Moim zdaniem aby okienko można było uznac za udane należy sciągnąc prawego obrońcę - Carlinhos 2 skrzydłowych - Bozok,Vladavic oraz bramkarza.Ja niestey do Pawełka nie mam zaufania.Dla mnie jest tylko przeciętnym ligowcem dla którego Wisła to poprostu za wysokie progi.Skoro odpusciliśmy Kasprzika to myslę że można spokojnie powalczyc o Gikiewicza. Napastnik dla mnie nie jest aż tak palącą potrzebą oczywiscie pod warunkiem pozostania Brożka.Chociaż bramkostrzelnym wysokim napastnikiem(jak sobie to życzył Skorża) nikt by chyba nie pogardził ![]() PS: Pardon za taki długi post. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do Glika, po jedynym w miarę udanym sezonie chłopak kosztuje już ponad 1 mln zł - to jakieś nieporozumienie, przeciwko jakim napastnikom gra się w Polsce a jakim w europejskich pucharach- dla mnie to drugi Jacek Kowalczyk...
Na razie mamy dwóch klasowych stoperów - brakuje kolejnych dwóch bo nie sądzę by Glik nawet jak przyjdzie przewidziany byłby do pierwszego składu.. Po drugie należy się modlić by Głowie czy Marcelo nic się nie przydarzyło w czasie przygotowań bo wtedy to dopiero byłby dramat - podobnie zresztą jak z Brożkiem w ataku... Musimy zabezpieczyć się na wypadek różnych przeciwności losu, a co do Bośniaka to za pół roku kończy mu się kontrakt czyli maks 400 tys euro a pewnie Wisła zejdzie z ceny... Jeśli chodzi o środkowych obrońców to w Polsce ci lepsi jak Jodłowiec kosztują swoje, a Glik to melodia przyszłości - Wisła potrzebuje pełnowartościowego zmiennika... Co do Pawełka - w pierwszej kolejności należy sprowadzić graczy ofensywnych i uzupełnić luki w obronie a potem myśleć o bramkarzu - przecież Mariusz wyceniany jest na ok. 1 mln euro ciekawe czy klub stać było by na taki wydatek w odwrotną stronę!!!
Ostatnio edytowane przez prawnik25 : 21.06.2009 o godz. 12:06.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
![]() Zawsze w sercu Biała Gwiazda
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
"Signing for the current champion in Poland aint bad,but I had expected him to do better.Next summer he will be 28 and time will start to run out as far as secure move to one of Europes best leagues concerns" - to post jakiegoś Bośniaka z Norwegii na jednym z forów futbolowych.Dotyczy naturalnie Vladavicia i znaczy mniej więcej,że...podpisanie kontraktu z akt.mistrzem Polski,to niezły ruch,choć myślał że wybierze lepiej.Jednak nast.lata skończy 28 lat i kończy się jego bezpieczny czas na zrobienie kariery w naj.ligach europejskich.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Piasta w tej rundzie ogladałem co drugi mecz zważywszy że maja tam młodych ciekawych graczy i jak dla mnie Glik to jest w tej chwili w mojej opini trzeci polski obrońca w lidze oprócz Jodłowca i Głowackiego, a ma 21 lat. W Piaście w każdym meczu był najlepszy ze swojej drużyny, jak dla mnie to byłby transfer idealny dla Wisły. Glik świetnie gra w powietrzu często na wyprzedzenie juz teraz śmiało w lidze mógłby grac w pierwszsym składzie, a jak zbierze doświadczenie w pucharach to bedzie za 2, 3 lata podstawowy reprezentant kraju. Także ja jestem na tak bo dawno w kraju w moim odczuciu nie było tak dobrze zapowiadajacego się stopera.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że kontrakt kończy mu się za rok.
![]() Zawsze w sercu Biała Gwiazda
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Glik to taki polski Marcelo pod względem warunków fizycznych... ale i umiejętności ma na wyskoim poziomie więc na PL Ekstraklase by na pewno wystarczył a grając przy boku Głowackiego czy Marcelo sporo by sie nauczył więc ja jestem jak najbardziej za sprowadzeniem Glika już teraz. Nie chciałbym tylko aby ucierpiał na tym Mateusz Kowalski i został sprzedany na stałe do Piasta. Myśle że optymalnym rozwiązaniem byłoby wypożyczenie Piastowi jeszcze Burligi i Mączyńskiego + dopłata...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mimo,że trochę wątpię w sprowadzenie Vladovicia,to jeszcze nast.info o nim:w klasyfikacji na najlepszego pomocnika B.i H.za rok 2008 byl 5-ty,za Misimoviciem,Salihoviciem,Pjaniciem i Ibriciciem.Natomiast wygrał w kategorii na najlepszego dryblera(przed Dzeko!)i na najlepszego wykonawcę rzutów rożnych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Glik to jak mówicie melodia przyszłości, ale o tej przyszłości mówić trzeba już dziś. Głowacki też wiecznie grał nie będzie, a nie wiadomo, czy jego dyspozycja będzie cały czas na tak wysokim poziomie. Sprowadzenie Glika to tzw. zabezpieczenie na dobrych kilka lat - Marcelo i on są bardzo młodzi.
Jest zatem szansa na wzmocnienia na każdej pozycji - tak jak chcieliśmy. Glik, Bozok, Vladavic. Czekam nadal na bramkarza i na napastnika. W końcu jest jakiś ruch! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ktoś dał linka do forum Zlina i zauważyłem teraz że powstała jakaś plotka o tym że Wisła ma byc zainteresowana ich napastnikiem Aduato.Z jednej strony wydaje mi się że jest to dobry zawodnik o jak widac niezłym przebiegu kariery a z drugiej może to dyskredytowac informacje o chęci sprowadzenia Vladavicia.Wygląda to moim zdaniem troche tak że pojawia się informacja o zainteresowaniu Wisły jakimś danym piłkarzem a natychmiast pojawia się jakaś nowa plotka.Najpierw hurtowo mieliśmy byc zainteresowani słoweńcami a teraz hurtowo piłkarzami Zlliny.Chcę się mylic ale coś mi tu nie pasuje.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najlepiej to się nie jarać każdą plotą. Na dziś prawie pewni są Bożok i Carlinhos, prawdopodobny jest Vladavic, reszta to czyste spekulacje. Jak dla mnie jeżeli przyjdzie ta trójka i jakiś bramkarz to mamy kadrę skompletowaną. Można jeszcze spróbować ściągnąćjakiegoś młodego stopera, aby w perspektywie zastąpić Marcelo, który pewnie wkrórce będzie się szykować do wylotu na Zachód, ale to nie jest jakiś mus, w razie czego możemy tam zawsze wstawić Diaza czy Singlara.
Fajnie że coś się dzieje, jest jakiś ruch wokół Wisły, nie tak jak w ostatnich okienkach . Myślę, że do 1. lipca wszystko będzie jasne. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Słowacy na tym swoim forum piszą też,że Wisła chce wynająć ich stadion na ewentualne mecze w LM.Zbyt dużo tu w ogóle dywagacji i niejasnych sygnałów.Być może ta sprawa z Żyliną i jej zawodnikami,to jedna wielka ściema.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ja się zaczynam niecierpliwić, że nadal żaden zawodnik nie został zakontraktowany. Myślę, że koniecznie trzeba to zrobić przed obozem. Żeby już na pierwszym obozowym treningu byli nowi piłkarze. Może nie wszyscy, ale przynajmniej lewy pomocnik i prawy obrońca. Jutro chyba dalej nic się nie stanie, bo skoro Bednarz jedzie na losowanie to na podpisanie kontraktów się nie zanosi. Mam nadzieje, że w tym tygodniu wiele się wyjaśni.
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Weźcie już nie jęczcie... dwóch kolesi siedzi w KrK zrobiono im badania czekają na wyniki lub dogadanie szczegółów, w przypadku Carlinhosa o potwierdzenie statusu kontraktowego.
Mam nadzieje że to co teraz napiszę zakończy chwilowo wątek Vladavica. Są dwie opcje koleś chce zwrócić uwagę innych klubów mówiąc że jest blisko Wisły, druga jest faktycznie blisko Wisły jak to się potoczy przekonamy się w wkrótce i darujcie sobie te śmieszne komentarze.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 21.06.2009 o godz. 14:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() Powód: literówka ;]
Ostatnio edytowane przez pablo92TSW : 21.06.2009 o godz. 14:45.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie Vladavicovi 'zmiękła rura' jak usłyszał, że Bozok już po testach medycznych. Teraz tylko czekać na podobną reakcję Kirma. Generalnie to uważam że chyba jednak Vladavic i Kirm to wyższa półka od Mirka. Mirek mógłby doskonale się u nas sprawdzić jako rezerwowy lewoskrzydłowy tyle, że pewnie na to nie ma kasy żeby pozyskać 2- jednego droższego i jednego tańszego. A jeszcze ktoś mówił że nam menager Marcelo kogoś za darmo poleca. Więc się zastanawiam czy nie lepiej wziąść Vladavica lub Kirma a na rezerwę tego z Brazylii?
Mam nadzieję, że Bednarz jeszcze raz ze Skorżą to dobrze przemyślą. Pewnie się mylę, ale zapewne jak się w środowisku rozeszło że jest szansa dla Wisły na CL to do nas zaczynają walić drzwiami i oknami.
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 21.06.2009 o godz. 15:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Piast ogłosił kadre....nie ma w niej Kasprzika z ktorego zrezygnowalismy i zapewne pojdzie do Lecha ale jst natomiast Glik.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że nie prowadzili rozmów na kilku frontach żeby było po dwóch zawodników na daną pozycję w razie jak pierwszy wariant nie wypali tylko p.Cupiał postanowił sprowadzić kilku zawodników na jedną pozycję skoro mamy grać na kilku frontach.. szczególnie, że 3,1mln euro tylko od Uefy powinno być murowane a przy korzystnych wiatrach może wpaść i 50mln zł... OBY
tylko sobie wyobrazić ten skład Bramkarz: Pawełek :/ Stoperzy: Glik, Marcelo, Głowacki Lewa obrona: Pi. Brożek, Diaz Prawa obrona: Singlar, Carlos Henrique Carneiro Marinho (?) Rozgrywający: Sobolewski, Garguła, Jirsak Prawa pomoc: Łobo, Mały Lewa pomoc: Bożok, Vladavić Atak: Brożek, Boguski, Ćwielong byłoby pięknie |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
I naprawdę sądzicie że nasz klub który od nie wiadomo kiedy nie zrobił porządnego transferu, nagle kupuje dwóch drogich(jak na polskie warunki) graczy na jedną pozycję.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Wielu pikarzy mozna na to sciagnać,bo oni sami wiedza ze moga sie w ten sposob wypromowac jeszcze wyzej a nic nie robi takiej reklamy jak gra w Lidze Mistrzow. Mysle ze nadchodzacy tydzien przyniesie jakies transfery,ale trzeba je robic szybko tak zeby nowi mogli sie zgrac z zepsole,zeby byc przydatni trenerowi na 100%. I ten Valadavic mnie ciekawi,jesli przez wielu byl uznawany za najleszego w Zilinie a kojarze ich z P Uefa w zeszlym sezonie..to to naprawde jest juz pilkarz o uznanej marce. Tylko ta kwota...do tej pory bierzemy za damro Carlionosa i za 100 tys Bozoka...a tu nagle 600 za Vladavica....no chyba ze to byla ta jedna duza kwota kasy na transfer ,SKorza kiedys o tym wspominał.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 21.06.2009 o godz. 17:00.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Wywiad z 12.30 21.06.09. Czyli chce do nas iść i coś się prawdopodobnie właśnie rozgrywa. Kwestia czy zadowolimy finansowo Zilinę czy nie. A Vladavic 2 dni temu znowu huknął bramę i 2 asysty ![]()
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 21.06.2009 o godz. 17:17.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
a mi sie marzy Kirm..bo bardziej potrzebujemy klasowego lewego pomocnika..niz prawego ktory moze grac na lewej hehe (bo prawe skrzydlo mamy niezle obsadzone) ..a statystyki Kirma pokazuja, ze to naprawde niezly koles..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
mi sie zdaje, ze Vladavić prowadzi jakas gre, aby wydostac sie z Ziliny... i robi wokol siebie szum udajac zainteresowanie Wisly... stanowczo za dzuo jest slow z jego strony i nawet drobnych poszlak ze strony naszego klubu, mi to smierdzi na kilometr.
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Byłby pewnie może nawet bardziej wszechstronny niż Vladavic, ale przyznam że te dryblingi i wejścia Vladavica z meczu z Ruzemborokiem zrobiły na mnie duże wrażenie. Poza tym bylby mlodszy od Admira. W kazdym razie fajnie jakby ktos z tej 2 dołączył.
Ostatnio edytowane przez OL Lyonaise : 21.06.2009 o godz. 17:22.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|