The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2016, 17:55
To nie jest możliwe, bo współwłaściciela widziałem przed 13 a Andrzej Klemba wrzucił tweeta o rozmowie z MC po 13 i lokalizacja na jego Twitterze pokazała "Kraków". Pewnie ich rozmowa odbyła się telefonicznie i AK nagrał rozmowę i ją spisał. O 19 wywiad ma być na krakow.sport.pl
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.08.2016, 17:56
A propos rozmowy - Citko nie jest współwłaścicielem
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.08.2016, 17:57
rav napisał(a):Wyświetl post
Podtrzymujesz to, jesli przykladowo nowy wlasciciel zamierza:
- wyprzedac kazdego zawodnika za ktorego mozna jeszcze cos dostac,
- sciagnac kase z c+
- spuscic klub z ligi i zlicytować?

Bo w takim wypadku ja bym wolal chociaz odlozyc kase na karnety na "nowe otwarcie".
Wiadomo o czym mówię
pegie84
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 06.08.2016, 17:59
rozmowa nie była przeprowadzona w cztery oczy, była nagrywana, przepisywana i redagowana, jestem ciekaw treści
fazior
Member

Od: 11.2010

Stary 06.08.2016, 18:03
[QUOTE=Mat1977;1446313]
fazior napisał(a):Wyświetl post
Potrafisz wskazać te jak to okresliles "...100000000..." dowodow ? Bo jak do tej pory to jest tylko oświadczenie prokuratury, ze ma zarzut na 10 mln zl, co na pewno mu nie wystarczylo na zakup klubu, ni ewspominajac na jego bierzace funkcjonowanie. ...
a skad wiesz za ile poszla Wisla bo z mojego hmmm info wynika ze pan BC wzial grosze a reszta mial byc wlozona w klub a przedewszystkim dlug wewnetrzny.
po 1. Otworz oczy jak ktos mam fabryki,hotele cokolwiek trwalego kombinuje z Vat i podatkami jak np.BC z pefronem.. a JM na 99,9 ma 53 firmy w siedzibami Pl,Uk,CZ i kreci faktury miedzy tymi krajami ...
2. gdyby mial cokolwiek na swoja obrone juz bysmy to uslyszeli a nawet w oswiadczeniue jego adwokata nie ma slowa ze jest NIEWINNY !!!( zobaczysz bedzie sie dobrowolnie poddawla karze jesli ma kase )
3. amatorka, amatorka ,amaotra .... KUPIL najlepszy klub w Polsce a konferencja cokolwiek ?
4. Jak wyzej adim pisal kasa z Ryska potem Maka i pewnie Jovic i skoczy sie bal
5. Jesli ktowolwiek w Polsce hmmmm dojdzie do poziomu kilku mln eruro uwierz ludzie o tym wiedza, nawet w branzy IT nie ma opcji na wielkie interesy o ktorych nikt nic nie wie
6. Odpyskowanie do Bonka na TT hmmmmmm jak ktos taki Cie atakuje ewentualnie mozna sie bronic pokazujac dokumenty ze jest inaczej...czyli JM mowi :mam kase z....
7. Citko-wiel;kie interesy ? powaznie
moge pisac dalej ale po co
Czyli sugerujesz, ze prokuratura go wziela w obroty, a on dalej tak jakby się nic nie stało krci sobie lody na vacie. Może tak może nie, ja ani ty tego nie wiemy. Co by cie przekonalo, zebys uwiezyl, ze ma jakies zaplecze finansowe, co ma wyjść i powiedzieć, tak jestem slupem tej i tej osoby i narazić siebie i ta osobe na kolejne zarzuty ? Piszesz o amatorce, a nawet nie wiesz czy doszło do jakichś zmian w zarządzie, czy tez nie. Może po prostu chcą zrobić jedna konkretna konferencje polaczona z wyjaśnieniem całej sytuacji, ogloszeniem transferow i planow na przyszlosc, żeby się nie rozdrabniac i co dwa dni nie robic konferencje. Co do tego IT i poziomu kilku mln euro, to nie bylbym taki pewien, ale nie wiem nie znam się wiec się w tym kierunku nie wypowiadam. Co do odpyskowania na TT, to czy madrym jest wpis i zdjecie bonka odnośnie korony i inwestorów z nigerii ? Może to akurat JM się dostosowal do poziomu bonka, pozatym nie rob już z bonka takiej swietej krowy, ze już mu nie można przypomnieć jego niejasnych interesow. Co do citki to się z toba zgodze, ze on mi nie pasuje do wielkich interesow, a do tego jeszcze pisowiec, a ja jestem na nich cięty, wiec może niebede w tym temacie obiektywny, wiec się nie będę wypowiadal. Jedno wiemy na pewno, ze nic nie wiemy i pozostaje nam czekac na rozwój sytuacji, bo przecież nie odkupimy wisly od jm.
Franeklowcabramek
Senior Member

Stary 06.08.2016, 18:07
nesta napisał(a):Wyświetl post
Masz rację ale oficjalnie to nikt nie wie jaka jest rola Marka Citki dopiero wszystko ujawni się po konferencji prasowej.

P.S
Już jest wywiad z MC

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ml#indeks_news
pegie84
Junior Member

Stary 06.08.2016, 18:12
strasznie krótki ten wywiad
Franeklowcabramek
Senior Member

Stary 06.08.2016, 18:17
Może był dłuższy tylko po autoryzacji się skrócił
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 06.08.2016, 18:19
Spokojnie to są słupy. Za nimi stoja sponsorzy z milionami w rece!

- kvrwa kabaret, jak sie tu pustakow czyta!
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Mat1977
Member

Od: 06.2011

Stary 06.08.2016, 18:20
gdbym tylko mogl kupic ....och ....jesli faktycznie dali ....to w sumie grosze ( co nie znaczy ze mnie stac )
na nowego Astona mnie stac zeby kupic co nie znaczy ze stac mnie na strate na nim w 3 lata calej wartosci auta (50% mniej za auto plus serwisy )
Tobie i mi zalezy na Wisle i chialbym zeby okazlo sie ze wszystko wyjdzie super tylko ze mam 39 lat i jakies minimalne doswiadczenie w interesach i bardzo slabo to wyglada ...konferencje mozna robic codziennie ...bo ilosc klikniec a co z tym idzie kasa itp, popatrz na Wa-we i koralika
PODSUMOWUJAC info. ktore narazie sa nie wygladaja dobrze moglbym sie znow rozpisac ale nie o to chodzi.
Wiec mam nadzieje ze moje podejrzenia sa z dupy
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 06.08.2016, 18:38
Panowie zdążą może posprawdzać wszystkie dokumenty do czwartku . Aż dziwne, że nasi bogacze nie mają kancelarii, która zrobi audyt, tylko sami siedzą od rana do wieczora nad dokumentami . Gołodupce czystej wody. Sekretarkę może chociaż zatrudnią.. Chociaż najważniejsze info dnia, to schodzi pensja Guzmicsa + zarobiliśmy ponad milion złotych . Kapka by lepiej nie zarządzał!
nesta
Senior Member

Stary 06.08.2016, 18:41
Wywiad spoko.

Potwierdziły sie opinie środowiska, ze jak chcemy sie czegoś w tym momencie złapać żeby mieć na cos nadzieje, to jest to osoba Citki.

Jesli tylko potwierdzi sie wiadomość o dwóch nowych sponsorach w przyszłym tygodniu czyli ze idziemy w stronę rozproszonego modelu finansowania - będzie dobrze.
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.08.2016, 18:43
fazior napisał(a):Wyświetl post
Jedno wiemy na pewno, ze nic nie wiemy i pozostaje nam czekac na rozwój sytuacji, bo przecież nie odkupimy wisly od jm.
No to już wiemy że nikt za nimi nie stoi, wiemy również że konferencji nie ma ponieważ Panowie zajmują się dokumentami i nie mają czasu.

Wiemy też że własciciel za priorytet stawia restrukturyzacją klubu a cel sportowy jakim jest MP i wejscie do LM rozlozony jest na 20 lat. Walka o lige europejską też nie jest naszym najbliższym celem, jednak właściclele planują na tyle wzocnić drużynę by zahamować obecny regres sportowy.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Mat1977
Member

Stary 06.08.2016, 18:47
wedlug mnie poczatek wyciagania kasy ...a w zamian Citko da nam jakiegos ogorka
nesta
Senior Member

Stary 06.08.2016, 18:51
Powiem tak - jesli pomimo tego burdlu medialnego oni podpiszą 2 umowy sponsorskie, a poprzedni zarząd nie umiał tego zrobić nawet w dużo lepszych czasach to dostaniemy kolejny argument za tym w jakim dramatycznym marazmie był klub i jak zle był zarządzany.
pegie84
Junior Member

Stary 06.08.2016, 18:56
jeżeli będą 3 dobre transfery + 2 umowy sponsorskie to jest lepiej niż przez ostatnie 5 lat
stero87
Member

Od: 09.2007

Stary 06.08.2016, 19:00
Tylko pytanie, jacy to sponsorzy. Żeby nie było jak z nowym właścicielem, wszyscy wymieniali kto to nie będzie naszym nowym bossem,a tu zonk, tak że dajmy sobie na wstrzymanie że póżniej nie było rozczarowania i płaczu w sieci
ŚWL!!!!!!!
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.08.2016, 19:05
Tzn. Citko w wywiadzie powiedział, że nie jest, czy to a propos rozmowy kolegów? Bo nasz klub wydał oświadczenie, w którym było napisane, że Citko jest współwłaścicielem.

edit:
Ok, widzę wywiad. Tylko jak się to ma do oświadczeń klubu? http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisly_krakow/

>>Oświadczenie nowych właścicieli Wisły Kraków: Jesteśmy dumni (...). Jakub Meresiński, Marek Citko<<
>>Pan też jest właścicielem Wisły? - Nie, tylko Jakub Meresiński. Ja odpowiadam za budowę drużyny. <<
Ostatnio edytowane przez czaro : 06.08.2016 o godz. 19:10.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 06.08.2016, 19:22
Czeski film. Tyle w temacie na ten moment.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

czaro
Senior Member

Stary 06.08.2016, 19:31
JM wygląda na takiego, co lubi prokrastynować w necie, może przeczyta i zedytują oświadczenie na stronie : )
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Merkury
Senior Member

Stary 06.08.2016, 19:39
To jest wręcz niewiarygodne gdyż w ostatnich pięciu latach Telefonika miała przynajmniej trzy konkretne oferty kupna Wisły, a zdecydowała się na sprzedaż klubu gościowi, który ma postawione zarzuty przez prokuratora i grozi mu do 10 lat więzienia, drugi z kolei pan Citko jest stałym klientem kancelarii komorniczych w Wawie i Łodzi. Jeżeli nikt za nimi nie stoi z dużą kasą to jest to początek końca tego klubu. Ciekawe jacy to sponsorzy mają być i kto faktycznie będzie zasiadał w zarządzie - to da odpowiedzi kto ewentualnie za tym wszystkim stoi. Jedno jest pewne zarówno Citko jak i Meresiński znają się dobrze z Wojciechowskim. Inna sprawa, że w Kielcach im nie wyszło, a z tego co wiem ich gwarancje bankowe można wsadzić w dupę i to był jeden z głównych powodów tego że władze miasta nie skorzystali z tej oferty.
filoo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 06.08.2016, 19:47
Z jednej strony TF nie sprzedałaby klubu "nikomu", wiemy że BC kochał Wisłę i że zrobił wszystko by sprzedana w dobre ręcę.
Z drugiej typ, który jest obecnie właścicielem ma tak złą opinię wszędzie, że jak zapytałem znajomego z Warszawy, czy przypadkiem go nie zna to też same złe rzeczy usłyszałem ( ziomkowi memu wierzę ), chociaż powiedział, że typ bardzo dba o tajemniczość i dyskrecję.

DOKĄD TO WSZYSTKO ZMIERZA
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
czaro
Senior Member

Stary 06.08.2016, 19:48
Nesta pisał, że był audyt. No może był taki, że sprawdzili, ile jest długu zewnętrznego, czy komornik na coś nie wszedł itd. Wątpię, żeby sprawdzano dokładniej (to trwa, prawdziwe due diligence trwa i kosztuje) i podejrzewam, że TF się naprawdę śpieszyło, żeby tego gorącego kartofla komuś przerzucić.

filoo napisał(a):Wyświetl post
Z jednej strony TF nie sprzedałaby klubu "nikomu", wiemy że BC kochał Wisłę i że zrobił wszystko by sprzedana w dobre ręcę.
Ale skąd to wiesz? Bo ktoś napisał, że ktoś tak napisał, że BC tak powiedział? A nawet gdyby tak powiedział, to może jednak od Wisły Kraków wyżej ceni sobie zabezpieczenie własnego źródła dochodów, bo wyżej ceni samego siebie niż Wisłę (w czym nie ma nic złego, ja też cenię siebie samego wyżej niż Wisłę, to chyba normalne)?
Ostatnio edytowane przez czaro : 06.08.2016 o godz. 19:51.
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.08.2016, 19:48
Merkury napisał(a):Wyświetl post
To jest wręcz niewiarygodne gdyż w ostatnich pięciu latach Telefonika miała przynajmniej trzy konkretne oferty kupna Wisły, a zdecydowała się na sprzedaż klubu gościowi, który ma postawione zarzuty przez prokuratora i grozi mu do 10 lat więzienia, drugi z kolei pan Citko jest stałym klientem kancelarii komorniczych w Wawie i Łodzi.
Może tak samo jak TVN musiał trafić do swoich, to tak samo i Wisła też. Może B.C. nie miał żadnego manewru. Kita niedobry, tamten ch..wy, a J.M. idealny. No w sam raz!
filoo
Senior Member

Stary 06.08.2016, 19:54
@czaro

wywnioskowałem to z faktu włączenia do rozmów przedstawicieli miasta jak również przedstawienia realnych koków rozwoju klubu w postaci listów intencyjnych od przyszłych sponsorów. Wydaje się, że BC mógł odsprzedać klub komukolwiek, kto przyszedłby z workiem pieniędzy, a jednak chciał dla Wisły dobrze.
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty

G 'n' R
fazior
Member

Od: 11.2010

Stary 06.08.2016, 19:56
filoo napisał(a):Wyświetl post
Z drugiej typ, który jest obecnie właścicielem ma tak złą opinię wszędzie, że jak zapytałem znajomego z Warszawy, czy przypadkiem go nie zna to też same złe rzeczy usłyszałem ( ziomkowi memu wierzę ), chociaż powiedział, że typ bardzo dba o tajemniczość i dyskrecję.

DOKĄD TO WSZYSTKO ZMIERZA
Konkreetnie co zlego uslyszales od swego ziomka ? Możesz zacytować ? Bo to, ze ktoś dba o dyskrecje i tajemniczość to jeszcze o niczym nie swiadczy.
filoo
Senior Member

Stary 06.08.2016, 20:02
@fazior

raczej nieprzychylne opinie na temat jego dość mocnego imprezowania i "kontaktu" z używkami różnego rodzaju.
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty

G 'n' R
arti
Guest

Stary 06.08.2016, 20:03
Wywiad spoko.
Potwierdziły sie opinie środowiska, ze jak chcemy sie czegoś w tym momencie złapać żeby mieć na cos nadzieje, to jest to osoba Citki.
Jesli tylko potwierdzi sie wiadomość o dwóch nowych sponsorach w przyszłym tygodniu czyli ze idziemy w stronę rozproszonego modelu finansowania - będzie dobrze.
Citki z pięcioma kredytami na barkach.
Matko Boska Częstochowska miej w opiece Wisłę.
Guzmics za 300t euro - kto by się spodziewał takich ochłapów
Mat1977
Member

Stary 06.08.2016, 20:21
chcecie prawdy ......
Zadnej powaznej oferty nie bylo w ostatnich latach bo dlug wewnetrzny ....kosmos
JW stwierdzil ze 50 mln na start plus transfery i min 30 mln do kazdego sezonu to za duzo na zabawke
Wiec znalezli sie hmmmm ...tu sobie dopiszczie bo BC od dawna nie "kapitalizowal" Wisly i jak ktos slusznie napisal moze kocha Wisle ale swoja rodzine bardziej co jest normalne. w ciagu kilku lat jego majatek spadl z 1,5 mld do 500/700 mln.
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.08.2016, 20:22
Poczekajcie ,zobacyzmy czy slowa Citki sie sprawdzą.

Gość dal konkretne deklaracje,2 sponsorów i 2 transfery .Poczekam czy bedą i wtedy Citkę ocenimy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów