|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Moje wyliczenia były w miarę poprawne. Nie wiem ile wyszło dokładnie Poznaniaków, wyglądało na jakieś 1500. |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
21 694 - 5 796 = 15 898 + 1 800 Lech = 17 698. Ponieważ sprzedano 18 687 więc na sektorach nie objętych sprzedażą internetową (E11,E12, Skyboxy i VIP) było o 18 687 - 17 698 = 989 osób więcej niż na meczu z Łęczną. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Frekwencja bardzo dobra jak na porę roku i to co serwują piłkarze. Prawie 19 tys. kupionych biletów (oczywiście z przyjezdnymi) to wynik jaki obecnie rzadko zdarza się na polskich stadionach.Dlatego prośba o skończenie z tymi inwektywami w stronę kibiców Wisły, które są tutaj wypisywane przy okazji każdego meczu przy tzw. "zachęcaniu" kupna biletów.
P.S. Odnośnie organizacji sprzedaży biletów przez klub. Nie jest tajemnicą dla osób rozgarniętych marketingowo, że przy okazji kilku podobnych spotkań w sezonie, trzeba uruchomić dodatkowe kasy, których obecnie nie ma. Raptem 10 kas na taki stadion to nieporozumienie. Wczoraj cała pierwszą połowę stało w kolejce do kas kilkaset osób chcących kupić bilet. Nie każdy może kupić bilet w przedsprzedaży (wypadki losowe). Stali tez turyści obcokrajowcy oraz kibice, którym w ostatniej chwili udało się wyrwać na mecz. Takich kas powinno być co najmniej drugie tyle, stolik+koputer podpiety do systemu. Za granicą klub potrafi opóźnić mecz na skutek ogromnych korków i problemu z dotarciem na stadion swoich kibiców (a tak było w niedzielę). Wiśle podobno potrzeba pieniędzy, czas aby klub stał się bardziej dostępnych i przyjazny dla tych, którzy pojawią się z chęcią ogladnięcia meczu przy R22. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Do tego co napisał Gwiaździsty warto dodać liczbę widzów na pozostałych stadionach.
6 spotkań i łącznie 21580 widzów. Średnio 3596 osób - katastrofa. Więc u nas wygląda to całkiem dobrze. Co nie znaczy, że nie powinno być lepiej, zwłaszcza w naszej sytuacji finansowej. Dodatkowo zastanawiam się czy ta różnica między tym ile sprzedali biletów, a ile osób wspiera Wisełkę to nie czasem liczba gości? Na wczoraj to by się mniej więcej zgadzało. Nie wiem jak to wyglądało w poprzednich meczach. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Pyanie najważniejsze do osób kompetentnych - z klubu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Czy frekwencja na amice pozwoliła nam na redukcję punktów ujemnych w przyszłym sezonie? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
||
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
18500 biletów razy średnio 40 złotych ( z aczpy wziąłem-pewnie średnia mniejsza jest)nie daje kwoty 1 mln złotych...
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Było tak kiedyś na Arsenalu. Z uwagi na korki i fakt, że przez to sporo kibiców nie dojechało mecz był opóźniony.
![]()
the future's uncertain
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
) wychodzi na to, że 1/3 osób kupujących bilety przychodzi w dniu meczu - czyli to nie są turyści + wypadki losowe. w dni meczowe przed meczem bylem chyba pod połową stadionów w ekstraklasie i nigdzie nie ma tylu osób co u nas. tak więc nie jest to wina klubu (który upchał 11 kas w miejscu zaprojektowanym przy budowie stadionu na 4) tylko osób, które mają ponad tydzień by kupić bilet na stadionie, tyle samo jak nie więcej przez internet a mimo to przychodzą zaraz przed meczem widząc że będą kolejki, bo są zawsze. ja jak miałbym stać w kolejce, w chłodzie i w nerwach 2h to szybciej, przyjemniej i sprawniej załatwiłbym to przyjeżdżając z końca huty albo bieżanowa tramwajem w tygodniu (pomijam możliwość zakupu przez neta) reasumując pretensje o kolejkę należy mieć tylko i wyłącznie do tych leniwych, niezorganizowanych osób, które wszystko zostawiają na ostatnią chwilę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Miał ktoś taką sytuacje, że kupował bilet przez internet przelew poszedł, a bilet faktycznie nie został nabity na kartę ? Nie przyszło też potwierdzenie...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wieczorem wchodzę na konto pocztowe, a tu wiszą emaile z PayU i z klubu, że transakcja została anulowana. Kupiłem jeszcze raz, inne miejsca, tym razem już przeszło bez problemów. Nie wiem czy wina była po stronie systemu, czy też bank zajebał. ![]()
the future's uncertain
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Problem w tym, że mi nie przyszły żadne maile o anulowaniu transakcji, nie zwróciłem tez uwagi na to że nie przyszło to potwierdzenie, więc w niedziele po prostu odbiłem się od bramek i musiałem kupić bilet stojąc w 40 minutowej kolejce. Wszedłem na koniec pierwszej połowy
Pewnie teraz za ten pierwszy bilet nikt pieniędzy już mi nie zwróci.Mam przestrogę żeby jednak sprawdzać i drukować sobie to potwierdzenie ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
OT/
Mam co jakiś czas podobny objaw w podobnym systemie - wydaje się być to cechą PayU. Jest dokładnie tak jak mówisz - mimo szybkiej płatności potwierdzenie do sklepu potrafi przyjsc kilka godzin po dokonaniu transakcji (zwyczajowo idzie 2-13 min) mimo że klient ma informacje o poprawnym przelewie. Na plus fakt że takie przypadki zdarzają sie bardzo sporadycznie. Z tego co udalo mi się zaobserwować - karty visa wydaja sie nie mieć tej dolegliwości - wszystkie opóźnienia jakie miałem były płacone przez konta bankowe. Niestety statystycznie obserwacja jest mało miarodajna ale może się komuś przyda. Moim zdaniem zwróci - w PayU nic mi nigdy nie zginelo, a jest jeden przycisk do zwrotu. Klikasz i pieniądze splywaja z powrotem. Osobiście podrazyłbym temat.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 08.12.2014 o godz. 23:01.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
|
1 800 to liczba sprzedanych biletów a nie faktycznych widzów.
Ja zawsze liczę liczbę sprzedanych biletów, liczbę pozostających do sprzedania lub liczbę sprzedanych w danym dniu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ale Amicowcy zamówili 1800. Nie sprzedali ich wszystkich, lecz jakieś 1300.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Amikowcy amikowcami, ale przekazali 300 biletów dla starozkannych i ci nie zdołali ich nawet zagospodarować.
Biadolimy że u nas 17000 tysięcy albo 15000 tymczasem u sąsiadki kryzys dekady. Na wyjazdach symboliczne liczby, w Kauflandzie średnio ok. 5000. Widać był odpływ i okazuję się kto pływa goły. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Jeszcze tylko tego brakuje żebyśmy patrzyli się na sąsiadkę...
Nie porównujmy się do nich, bo u nich była, jest i będzie żenada na trybunach. Niech spadają z ligi, niech na ich mecze przychodzi po 1000 ludzi, co nas to obchodzi? My musimy trzymać fason i zapełniać stadion w 60%, wtedy to wizualnie i jakościowo będzie dobrze wyglądało. Bardzo liczę, że sytuacja po nowym roku się zmieni, kiedy Jankowskiego wesprze Gaszyński i klub zacznie się wydostawać z dołka przyciągając kibiców. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Ogolnie jakos w całej Polsce nastapil straszny odpływ kibicow ze stadionow i to samo tyczy się tej naszej zenujacej sąsiadki... Porazajace sa tez liczby czy to Legiunii czy tez Amici... Nie wiem na ile wiarygodne zrodlo... http://www.12zawodnik.pl/rankingi/d:...:548807a662d78
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 10.12.2014 o godz. 10:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
||
ja mam tylko nadzieję, że na wiosnę zrobimy akcję kupowania karnetów i wykupimy ich przynajmniej 10 000 tak aby dać sygnał, że tu warto inwestować
Ostatnio edytowane przez palikot : 10.12.2014 o godz. 13:20.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Odnosze się do sąsiadki, bo oba kluby działają w tej samej przestrzeni terytorialnej, populacyjnej, ekonomicznej.Trudno porównywać frekwencję Wisły do Legii, gdzie obszar metropolii Warszawy ma ponad 2 mln mieszkańców czy do Bełchatowa, gdzie psy dupami szczekają. Frekwencja Amiki to frekwencja jednego miasta i jednego klubu i tez nie jest to zbyt wiarygodny punkt odniesienia. Bezsprzecznie spada liczba widzów wszędzie poza Białymstokiem i jest kilka czynników na to wpływających. Wbrew opinii ludzi nie ma na to wpływu cena biletu. Ta poza Warszawą jest w zasięgu widza. Gdybym miał uszeregować przyczyny takiej , anie innej sytuacji to na miejscu pierwszym umieściłbym efekt przejedzenia się nowościa stadionu. Kto miał btyć na stadionie już był, komu sie spodobało to został. Na drugim miejscu jest czynnik sportowy. Oglądam raczej mecze Wisły i ciężko mi powiedzieć jak gra Bełchatów, Legia, Piast, Jaga czy Lechia, ale w meczach Wisły z ww drużynami to raczej zęby bołąły od gry kopaczy. Ludzie widzą jak wiele dzieli nas od lepszych lig i może to im wystarczy za wytłumaczenie. Trzecia przyczyna to efekt braku prestiżu w przychodzeniu ma mecz. Zanim napiszecie, że "macie w dupie kto przychodzi", że "licza się najwierniejsi" i inne truizmy to wyjaśnijmy sobie jedno. 5000 fanatyków nie wykarmi klubu. Obok nich musi przyjśc 5000-10000 ludzi chcących zapłacić po 50 pln za siedzenie, a nie 10 pln za stanie i śpiewanie. Oni chca usiąść, popatrzyć na mecz, spotkać znanego piosenkarza, aktora, celebrytę. Powiedzieć, że się bylo w tym samym miejscu co oni. Tymczasem tego nie uświadczą na stadionie. Te trzy przyczyny skorelowane sa ze sobą i jak nie zadziałają po kolei to efekt będzie jaki jest. Jest tez czwarty element, który jest niczym lont do beczki z prochem. Mianowcie sukces. Nie Puchar Polski czy nawet Mistrzostwo ekstraklasy, ale sukces w pucharach, sukces reprezentacji. Taki sukces zachęca do pójścia na stadion, zachęca do sprawdzenia jak to działa. częśc łapie bakcyla na lata, częśc po kilku meczach zrezygnuje, ale wszyscy zostawią pieniądze i jak klub je rozsądnie zainwestuje to będzie cos z tego w przyszłości. Na chwilę obecną w Wiśle jest potencjał ludzki, ale nie ma co inwestować. To jest o tyle niebezpieczne, że potencjał łatwo zmarnować nie podnosząc czynnika sportowego. Ale jak go podnieść jak pieniędzy brak na wodę w kranie, a nie lepszego zawidnka czy pensje nawet tych co grają....Bez zastrzyku finansowego ani rusz. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]()
POZnan* - miasto pedalskich doznań
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekaw jestem co na to ci, którzy w kółko chcą wszystkich uświadomić, że karty są obowiązkowe...
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Gdzieś w wywiadzie Gaszyński mówił, że 10 zł na 4 rundy to nie jest duża kwota. Oczywiście, że nie jest i ludzie ją płacą. Ale tu chodzi o sam fakt, o to że trzeba myśleć, jakie formalności i zakupy osobiście na stadionie muszę spełnić, aby pójść na mecz, wziąć na niego kumpla, brata, dziewczynę, rodzinę etc., aby oni mogli pójść raz na jakiś czas na mecz. Chodzi o wyjście do kibiców. Jeśli o mnie chodzi, to nie widzę problemu, aby karnet był 5-10 zł droższy zamiast tych głupich kart kibica z ograniczonym terminem ważności. Ja, jak wielu z Was, w styczniu wyrobiłem już trzecią kartę kibica, zobaczymy czy ostatnią.
![]()
Pojęcie, którego wy nie znacie. Dzisiaj wrogu, wczoraj bracie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Internetowa sprzedaż karnetów/biletów hula od rana jak złoto
![]() |
|