|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
O to ciekawostka. facet w 100 najbogatszych i w sumie okazuje ze to prosty biznes. No to nic tylko zakladac..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
A ja uważam, że najlepszą opcją by było Cupiał 40% plus 2 wspólników po 30% wtedy zawsze któryś wesprze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Kazdy w Wiśle wie, żę Cupiał nie umie grać "zespołowo". Spółka Cupiała z kimkolwiek jest gorsza niż opcja samego Cupiała...
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
sam CUPIAŁ to jest do nastepnego focha
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Panie Cupiał dziękujemy za wspaniałe DECYZJE!!!
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Patrząc na to co gramy
Na to ze od 60 minuty oddychamy rękawami Patrząc na to jak grają pozostałe drużyny w lidze Zacząłem dzisiaj poważnie obawiać sie, ze my z tej ligi możemy naprawdę spaść Pora przestać sie oglądać na pierwsza ósemkę a zacząć wychodzić na każdy mecz z myślą ze to walka o życie ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2015
Offline |
|
|
Z tego co mi się zdaje to JW zależy bardziej na terenach które należą do Wisły a nie sam klub.
![]() TYLKO Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
||
Ja tego nie zauważam, że wręcz teraz Cupiał i TF ciągną Wisłę w dół. Ba, jest chyba wręcz przeciwnie, bo to nasza Wisełka, wydaje się być kulą u nogi TF i Cupiała. Na nasze szczęście ta kula nie jest baardzo cięzka i jakoś sobie z nią radzą, zżyli się z tym ciężarem... I..heh..co ty myślisz? Że Cupiał jebnie tym wszystkim i wystawi Wisłe na allegro? Dojdzie do wniosku, że w.......onych pieniędzy i tak TF nie odzyska a sam tak zbiedniał, że nie jest w stanie wpierdalac dalej milionów, by zaspokoic zapedy swoje i kibiców? I co wtedy? No ....a jak to co... pewnie znajdzie wielu chętnych arabów, ruskich, skośnych czy polskich bilionerów, którzy z przyjemnoscia utopią setki milionów, tylko po to, by...jeden idiota z drugim, miał swojego Zurawskiego i Szymkowiaka, miał swoje Schalke i Parme...miał swoją fete na rynku...bo tamtych czasów nie pamiętają, gdyż wpierdalali bebiko lub papierówki w przydrożnym rowie. Ja wiem, że wielu by chciało zrzucić te ciężkie kajdany pana Cupiała z zmęczonej i wykorzystanej naszej Wisły. W ciemno zakłądam, że gdyby pojawił się na horyzoncie "król sedesów"...to krzyczeli byście - Cupiał, sprzedawaj! - trochę póżniej... "król sedesów" .......nął by ogromnego smierdzącego kloca w klubie, przykrył by dechą klozetową wydobywający się jebitny smród a następnie na koniec, spuścił by wodę wraz z naszym klubem. Wrrrrróć! A na koniec? No na koniec, to "król sedesów" wytarł by sobie wami dupę!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 29.02.2016 o godz. 03:31.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ciupal jest po pierwsze biznesmenem dla niego najważniejszą rzeczą zawsze będzie telefonia. Zwłaszcza w dobie kryzysu na rynku. Klub to oczywiste że teraz jak i chyba zawsze był dodatkiem.
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Płakać się chce
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2015
Offline |
|
Jednak pogódź się z tym, że era wielkiej Cupiałowej Wisły już minęła i moim zdaniem jedyne co pozwoli nam na powrót na szczyt to zmiana właściciela. Nie mówię tutaj o tym żeby sprzedać Wisłę byle komu i niech robi nowy właściciel co chce. Mamy szczęście, że trafiliśmy na Cupiała, który chce dla naszego klubu jak najlepiej. Dlatego też jestem przekonany o tym, że jeśli komuś sprzeda Wisłę to będzie (bądź będą) człowiek (bądź ludzie), któremu (którym) zależy na tym aby Wisła Kraków ponownie wróciła na mapę wielkiej, europejskiej piłki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ze kkub jest fatalnie zarzadzany wiedzielismy i marudzilismy od lat. Ale nie spodziewalem sie, ze Cupial doprowadzi nas do takiej sytacji. Po 20 latach i wpompowaniu 100 z gora milionow zlotych bic sie o utrzymanie. W polskiej lidze!? Trzeba miec talent. On tele fonika chyba sam nie zarządza, co ?
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Poglebij wiedze w temacie. Wiedzialbys, ze corka przejmuje stery.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Zorganizować wlasnego wypadu na mecz nie umiecie ale za ocene zarzadzanego klubu się bierzecie? Bez jaj! NAjpierw zadaj sobie pytanie, kogo było te 100mln? Twoje? , moje? , ty, czekaj...a moze lezalo sobie w klubowej kasie? No właśnie, jażysz? Więc za nim zaczniesz takie bzdury pisać, zastanów się jak było przed i jak było po. Przypomnę, że nie było ....a nic! Długi i widmo prawdopodobnego spadku do 2 ligi. Zero pomocy od miasta czy innego czarodzieja, infrastruktura rodem drużyn z Kamczatki i ...przejebane na mieście. Ale ty .......niesz, że nie spodziewales się że Cupial po 20 latach i wpompowaniu 100mln, bedzie bić się o utrzymanie! Bo ty to ....a wiesz, chyba jako jedyny, że na pilce da sie zarobic! Brawo! masz talent! Cupiał dzieki tym 100mln i wlasnej checi, doprowadził do sytuacji w której z klubu balansujacego nad likwidacją stalismy się Królową Polski! Przeżyliśmy wiele zajebistych chwil jakich nie było dane nam zaznac od 78r. To siedzi koleżko..o tu w głowie i ...o tu w sercu! Stworzył tymi 100mln, piękną historię, ktora pozwolila zapomnieć i zamazac resortowe i siłą nam narzucone niechlubne czasy. Te 100mln pozwoliło wielu Wisłakom, być ponownie dumnym z faktu bycia ABG i pomogło wzbudzic zainteresowanie naszym klubem...co sie ....a przelozylo na sytuacje w mieście. Krakow to nie tylko stadion... Więc jeśłi dla Ciebie te jego 100mln zostało żle zainwestowane, to moze po prostu ty tego nie czujesz i nie czujesz się częścią tego 20 letniego projektu. I pozostało ci tylko .......one marudzenie. Po 20 latach masz kilka gwiazdek w herbie, w miare piłkarski stadion, profesjonalny osrodek treningowy i druzyne - wizytówkę naszego miasta. Obecnie masz dowód, że bez jego pieniędzy jest ciężko się utrzymać na powierzchni. Ze mimo upływu 20 lat nie narodzil się w Polsce klub, ktory by zarabial sam na siebie i walczyl o najwyzsze cele! Takimi wypocinami udowadniasz tylko...że brak ci w nasz klub wiary!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 29.02.2016 o godz. 21:11.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dariook za to wszystko dziękujemy Cupiałowi ale nie można żyć przeszłością. Nie chcę aby Wisła spadła do I ligi wraz z Cupiałem. Chcę dla tego klubu jak najlepiej i jedyne wyjście jakie w tej chwili widzę to zmiana właściciela.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
ALe kto tu na boga żyje przeszloscią? Tak jest nasza historia i tylko dzieki Cupialowi, jego pieniadzach i chyba prawdziwej miłości do klubu zaliczylismy piękny okres, obfitujący w ogromne jak na polskie warunki sukcesy. Owszem byly i błedy, trudno ich przez 20 lat nie popełniać..jednak to sprawa marginalna przy jego zaangażowaniu.
Zeby ubrać to w jakies ramy i się nie rozmywać, odpowiedz : kto ma zostac tym właścicielem? Ile ma przygotowac swoich milionow na sezon? Bo chyba ogarniasz, że żyjemy w takim kraju, gdzie na piłce nie da się zarobić? Z pierwszej setki tyg. Wprost, kazdy by mógł sobie nas kupić, kazdy by mógł w.......ić setkę milionów i nawet by nie odczuł zmiany...a dlaczego tego nikt nie robi? Na jakiej podstawie sądzisz, że zmiana właściciela to dla nas jedyne wyjscie? Bo z tego co ja widze, to tylko Cupial jest w piłce - wieczność. Każda inna praktycznie zmiana wlasciciela w polskich klubach, skonczyła się degradacją lub likwidacją klubu. Ciekawy jestem, czy masz jakieś poparcie swojej słusznej dla nas zmiany, czy tylko tak .......isz bez sensu i bez rozeznaniach w realichach? Bo ja nie wierzę, że przyjdzie ktoś, jeśli do tej pory nie był zdeterminowany i postanowi utopić włąsne miliony w klubie, który nigdy nie przyniesie zysków. W klubie, który właścicielem jest tylko herbu i kart zawodniczyćh. I bez obawy, Cupial na pewno zrobi wszystko, źeby Wisła nie spadła. Predzej bez niego, niz z nim to się stanie. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na polskiej piłce nie da się zarobić - fakt jednak nie wierzę w to żeby w Polsce nie było biznesmenów (poza Cupiałem), którzy nie kibicują od małego Wiśle. Prosty przykład - popatrz na Legię. Miodulski i Leśnodorski odkupili od ITI wojskowych i gdzie oni teraz są a gdzie my? Obaj doskonale wiedzieli, że będą tylko dorzucać do "interesu", a mimo to podjęli się tego zadania i są w tym samym miejscu, w którym my byliśmy za czasów Kasperczaka.
Wierzę w to, że w końcu któregoś z biznesmenów ruszy serce i będzie chciał odbudować dawną potęgę Białej Gwiazdy wiedząc, że po bardzo długim czasie (bardziej prawdopodobne - nigdy) wyjdzie mu + po stronie zysk. Nie będą się dla niego liczyć pieniądze jakie włożył w klub lecz satysfakcja z tego jak Wisła gra, jak jej piłkarze wznoszą puchary. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Muszę Ci kolego Dariook podziękować za te teksty, bo przywracasz wiarę w zdrowy rozsądek.
Za odejściem Cupiała optują najpewniej ci sami, którzy - krytykowane tak bardzo dziś - jego decyzje serdecznie popierali. Wywalenie Petrescu? Przecież większość forum była za tym. Wywalenie Maaskanta, Moskala, Pawłowskiego? Jasne - od zaraz. A potem jeden wielki hejt, że nie ma kto trenować, że zarząd się kompromituje. Czasami ludzie żyją w zbyt krótkim horyzoncie czasowym, takim medialnym obejmującym jedynie dziś, zapominając o tym, co było i co jest potrzebne na przyszłość, oderwani od rzeczywistości. Zmiany dosyć rzadko są zmianami na lepsze. Tak było, gdy do Wisły przyszedł B. Cupiał - to była zmiana na zdecydowanie lepsze. Mało prawdopodobne by jego odejście poprawiło długoterminowo sytuację. Może przydaliby się mu lepsi doradcy, pracowitsi i zdolniejsi prezesi. Może ma nadmierne zaufanie do niewłaściwych ludzi ale to on w pierwszym rzędzie ponosi odpowiedzialność za decyzje i swoje i ludzi, których zatrudnia. ![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ciekawe jakie miny mieli by Ci, którzy chcą budowania "Wielkiej Wisły" od V ligi.. Pewnie zdziwienie większości z nich, byłoby ogromne, że meczy nie ma w C+ ....
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|