The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2016, 12:00
swiety37 napisał(a):Wyświetl post
"wynikajace z obowiązkow licencyjnych" tak dosłownie powiedziano?
Bo to nie to samo co "wynikające z podpisanych kontraktów" ?
Chyba że to drugie jest wymogiem licencyjnym?
Tak zwrocilem uwage na to uwage i dlatego tak napisalem. Nie jest to rownoznaczne ze splacono wszytsko jak mowiono. Oczywiscie jest to możliwe ale z wypowiedzi wynikalo, ze "obowiązki lcencyjne"
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 08.01.2016, 12:01
Nie mogę zrozumieć co się dzieje z Sarkim? 8 miesięcy?
Odpowiedz cytując
cierpliwy
Member

Od: 06.2013

Stary 08.01.2016, 12:05
Sarki chleje i baluje zamiast dbać o zdrowie i formę, to jak ma się wyleczyć?
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 08.01.2016, 12:08
Sarki do Żabki chodzi po alko, sam widziałem
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 08.01.2016, 12:11
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Na dzień dzisiejszy E : na dzisiaj celem jest awans do 8.
....
Łżesz na dzień dzisiejszy Tadzio powiedział że puchary

Konfa jak konfa żadnych szczegółów a mówcami porywającymi lud to żaden z nich nie jest. Mnie martwi jak Dunin potrafi ogarnąć zarządzanie TS i SA ludzi do roboty mało o pracy ogrom
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 08.01.2016 o godz. 12:16.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.01.2016, 12:15
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Łżesz na dzień dzisiejszy Tadzio powiedział że puchary
Nie ....... !

Stan na 11:15 - na dzien dzisjeszy puchyar
Stan na 11:35 - na dzien dzisiejszy pierwsza ósemka

Ja cytuje to co wypowiedziało urządzenie nazywające się Dunin.
Jakub Sage vide Gizmo

Co do Sarkiego jak jak pisałem na SB> Niemozliwym jest nie wiedzieć kiedy wróci się na boisko. Po wypowiedzi Teda widze ze chłop z Sarkim nie ma w ogóle kontaktu. Zresztą, 8 miesięcy to juz jest za długo na powrót po ACL. Wiem co mówie jako specjalista od tych urazów ehehe
Ostatnio edytowane przez szprotson : 08.01.2016 o godz. 12:17.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 08.01.2016, 12:33
to teraz rozwiązanie kontraktu bo do gry się nie nadaje a po 2-3 latach wypłata odszkodowania? :/
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 08.01.2016, 12:40
^^ jak najbardziej, wymogiem licencyjnym jest brak zaległości w wypłatach. Tylko jeśli klub porozumie się z piłkarzem że ten dostanie np kasę we wrześniu to już nie jest zaległość. Jednak ja rozumiem to tak, że spłacili wszystkie aktualne należności dotyczące kontraktów. Chyba, że już zdążyli podpisać ugody...
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 08.01.2016, 13:02
Tak jak mówiłem, do Sarkiego jeszcze nie napisali że hajs już się zgadza. Wejdźże któraś na Tindera i mu napisz.
Odpowiedz cytując
Zooey_Deschanel
Member

Od: 07.2015

Stary 08.01.2016, 13:35
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Wejdźże któraś na Tindera i mu napisz.
Mistrz!
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.01.2016, 15:05
No. Więc przełomowa konferencja się odbyła. Jest kilku nowych sponsorów, są widoki na wejście nowego kasiastego właściciela, jest nowy obiecujący i mogący pochwalić się licznymi sukcesami trener.

Cieszy również, że nasza sytuacja finansowa jest stabilna i absolutnie nie ma żadnych powodów do niepokoju. Nagła manna z nieba w postaci pieniędzy na spłatę bieżących zobowiązań wobec pracowników klubu i zawodników powiększy pewnie zadłużenie klubu wobec chojnego darczyńcy z obecnych 100 mln do milionów 105.

Niezależnie od tej niezwykle istotnej konferencji, cieszą również nowi utalentowani i chętni do wytężonej pracy zawodnicy (świetny transfer z Pogoni) oraz nowe twarze w zarządzie (podobno ten Kapka to świetny fachowiec).

Dawno już z takim optymizmem nie czekałem na zbliżającą się rundę wiosenną.
:/
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 08.01.2016, 15:58
A to nie jest tak ze za kontuzje zus coś placu. ? Jak pracownik na zwolnieniu lekarskim niezdolny do pracy. Proszę o odp
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 08.01.2016, 17:05
Powiem szczerze, że jestem zadowolony po tym co usłyszeliśmy - nie ma gruszek na wierzbie, ale przynajmniej nie czuję jakiegoś mydlenia oczu, jak t ostatnio bywało. Niemniej na rzetelne oceny przyjdzie pora za kilka kolejnych miesięcy.
Ostatnio edytowane przez enzo : 10.01.2016 o godz. 02:02.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 08.01.2016, 17:19
jendrus napisał(a):Wyświetl post
A to nie jest tak ze za kontuzje zus coś placu. ? Jak pracownik na zwolnieniu lekarskim niezdolny do pracy. Proszę o odp
musisz chyba byc powyzej 30, 40 dni by Zus płacił ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.01.2016, 17:20
Czyli Wiśle na rękę jest to, żeby Sarkiemu do końca kontraktu płacił ZUS
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.01.2016, 18:00
szprotson napisał(a):Wyświetl post
musisz chyba byc powyzej 30, 40 dni by Zus płacił ?
ZUS płaci jezeli zwolnienie chorobowe trwa powyżej 33 dni i wyplaca 80% pensji.ale tak jest gdy doyczy to umowy o pracę.pilkarze sa na kontraktach nie wiemy jak one są skonstruowane.może być zastrzeżenie,ze "czy sie stoi czy się lezy cały kontraakt sie należy' a moze byc,ze w przypadku kontuzji dostaja np 50 % .tego nei wiemy.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 08.01.2016, 18:39
To nie istotne,ale obaj panowie na tej konferencji wygladli jakby byli tu za kare ,albo uśwaidomili sobie w jakie bagno wdepneli.To tylko moje odczucie,na ocene oczywiscie przyjdzie czas,ale jakoś tego nie czuję.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 08.01.2016, 18:42
„Dokumenty zostały przekazane do Warszawy i według naszej wiedzy zostaną rozpatrzone pozytywnie” na to chyba wszyscy czekali bo gdyby sie nie udało i gdyby nam odjeli 10 punktow to nie byłoby juz ratunku a tak teraz moga sie zajmowac tylko i wyłacznie sprawami czysto pilkarskimi.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 08.01.2016, 18:54
irman napisał(a):Wyświetl post
No. Więc przełomowa konferencja się odbyła. Jest kilku nowych sponsorów, są widoki na wejście nowego kasiastego właściciela, jest nowy obiecujący i mogący pochwalić się licznymi sukcesami trener.

Cieszy również, że nasza sytuacja finansowa jest stabilna i absolutnie nie ma żadnych powodów do niepokoju. Nagła manna z nieba w postaci pieniędzy na spłatę bieżących zobowiązań wobec pracowników klubu i zawodników powiększy pewnie zadłużenie klubu wobec chojnego darczyńcy z obecnych 100 mln do milionów 105.

Niezależnie od tej niezwykle istotnej konferencji, cieszą również nowi utalentowani i chętni do wytężonej pracy zawodnicy (świetny transfer z Pogoni) oraz nowe twarze w zarządzie (podobno ten Kapka to świetny fachowiec).

Dawno już z takim optymizmem nie czekałem na zbliżającą się rundę wiosenną.
Trzymasz formę...
Wczołgajmy się jakoś do top 8 - ciężko tu nawet marzyć o czymkolwiek więcej.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.01.2016, 21:53
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
To nie istotne,ale obaj panowie na tej konferencji wygladli jakby byli tu za kare ,albo uśwaidomili sobie w jakie bagno wdepneli.To tylko moje odczucie,na ocene oczywiscie przyjdzie czas,ale jakoś tego nie czuję.
A ja mam wprost przeciwne odczucia.
Pierwsze konferencje poprzedników:
Basałaj - wiele bajek, zapowiedz marnotractwa i kiepskiego zarządzania - wiele prostych spraw nie zostało zrealizowanych. Zdecydowanie za dużo obietnic, choć jak nikt wcześniej i później nie posiadał tyle środków $ jak Basałaj.
Bednarz - chaos, tragedia, wiszenie nad przepaścią - a fakt faktem, że gdy przechodził Bednarz nie było tak źle, jak było chociażby miesiac temu. Już na wstępie ogłaszając, że jest źle popełnił niewybaczalny grzech.
Gaszyński - miało być sprawnie, duże zapowiedzi, olbrzymie nadzieje i wyszła.. kicha. Może i nie w pełnym stopniu z jego winy, ale nie sprostał zadaniu.

I w końcu Dulin - może i nudnie, ale jak dla mnie bardzo rzeczowy człowiek, który na pewno nie buja w chmurach jak poprzednicy. Nie rozwlekał tematów, wiele nie obiecywał - poza wzmocnieniami i licencją. Tyle wystarczyło by uspokoić kibiców. No i kwestia płynności. Czuć że Cupiał sypnął kasą, może też dlatego że ma człowieka który nie wyrzuca ich w błoto. Wolę nudną stabilizacje i krok po kroku w dobrą stronę.

Z tej konferencji na pewno pozytywne jest to że Pawłowski zamierza bacznie monitorować drużyny juniorskie, o czym wspominał też Sege. Jest paru grajków z lepszymi papierami od Handzlika i trzeba na nich chuchać i dmuchać.
A co do jego warsztatu trenerskiego - na pewno ma większą charyzmę niż Moskal, a jak ustawi drużynę - czas pokaże.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 08.01.2016 o godz. 23:46.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 08.01.2016, 23:30
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Czuć że Basałaj sypnął kasą, może też dlatego że ma człowieka który nie wyrzuca ich w błoto.
No na pewno sypnął bo dużo jej wcześniej dostał, a co do drugiej części zdania to z perspektywy Basałaja na pewno jest dużo ludzi co nie wyrzucają w błoto.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.01.2016, 23:47
R33 napisał(a):Wyświetl post
No na pewno sypnął bo dużo jej wcześniej dostał, a co do drugiej części zdania to z perspektywy Basałaja na pewno jest dużo ludzi co nie wyrzucają w błoto.

foux pas
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 09.01.2016, 10:47
Karherop napisał(a):Wyświetl post
foux pas
Kolejne..."FAUX"
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Stary 10.01.2016, 00:42
Pawłowski z konferencji mówił, że to zaszczyt poprowadzić Wisłę Kraków, ponieważ to najbardziej rozpoznawalny w Europie polski klub.

Myślę że aktualnie jesteśmy już rozpoznawali tak samo jak Lech Poznań i Legia. A jeszcze 2-3 sezony bez załapania się na puchary, i na arenie europejskiej będziemy noł-nejmami.
Odpowiedz cytując
ferrekin
Member

Od: 01.2016

Stary 10.01.2016, 02:02
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Myślę że aktualnie jesteśmy już rozpoznawali tak samo jak Lech Poznań i Legia. A jeszcze 2-3 sezony bez załapania się na puchary, i na arenie europejskiej będziemy noł-nejmami.
nie bój się,
kto się interesuje piłką nożną ten będzie wiedział co to Wisła Kraków
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 10.01.2016, 10:15
ferrekin napisał(a):Wyświetl post
nie bój się,
kto się interesuje piłką nożną ten będzie wiedział co to Wisła Kraków
Tak sobie tłumacz. Dzimi ma rację, za 2-3 sezony nikt o Wiśle w Europie nie będzie wiedział. Nie rusza mnie to, ale nie czarujmy się - Schalke było sto lat temu.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.01.2016, 15:37
"Do końca 2016 roku, na podstawie osiągniętego jesienią porozumienia z konsorcjum banków, Wisła musi zostać wyprowadzona z grupy Tele-Fonika. Przesunięcie terminu o rok to niewątpliwie sukces negocjacyjny pani prezes kablowego koncernu, ale zyskanie dodatkowego czasu nie oznacza, że piłkarski klub najtrudniejszy okres ma za sobą. Sprzedaż nastąpić musi, a Bogusław Cupiał wciąż nie podjął decyzji, czy przekaże drużynę w czyjeś ręce, czy wykupi spółkę za własne pieniądze."

http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...tyka,id,t.html
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 12.01.2016, 17:02
O testach Małeckiego napisał(a):
Dziś od godziny 11.00 piłkarz rozpoczął cykl badań lekarskich w Krakowskim Szpitalu Specjalistycznym im. Jana Pawła II, gdzie wykonano m.in. EKG, badanie EEG, które monitoruje czynności mózgu, oraz próbę wysiłkową.
Nie mogli tego sprawdzić z 5 lat temu jak zaczęło mu odbijać?
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.01.2016, 17:28
5 lat temu to się śliniłeś pod jego rajdy, asysty i bramki. A jak ci tak sprawia przyjemność srania się do niego to przybij sobie piątkę z legionistami Stanowskim i Cwiąkalą z weszlo.

http://skwk.pl/pilkanozna/12-wazne-p...aly-wraca.html

PS. https://twitter.com/SKWK1906/status/686919802217181184
Ostatnio edytowane przez element : 12.01.2016 o godz. 17:37.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 12.01.2016, 18:07
o to to Mały to jest prawdziwy Wiślak z krwi i tatuażu ma podejście do kibiców do trenerów zawsze koszulką nie rzuci nic tylko się cieszyć.

A tak na poważnie życzę mu wszystkiego najlepszego żeby się chłop odbudował i żeby psychika wytrzymała, szczególnie po pierwszych niepowodzeniach. Przychodzi do Wisły więc tak jak każdemu zawodnikowi Wisły życzę wszystkiego najlepszego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów