The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.06.2010, 12:17
A propo's elewacji. Jest to ciekawy przykład podejścia projektanta do budowy stadionu. Wymagane sa konsultacje np. w sprawie trybuny gosci, a lekka reka zmieniany jest wyglad dachu czy brak elewacji, czyli czegos co dawało urokowi i klimatu stadionowi.

"Chciałbym aby kazdy na stadionie czuł sie jak w teatrze" jak powiedział O. Na razie wszyscy czujemy sie jak w cyrku.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 24.06.2010, 12:33
pojemność za to nam się zwiększyła o jakieś 300 miejsc do 33 594 miejscjakiś pozytyw chciałem znaleźć
Odpowiedz cytując
_Vodka
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.06.2010, 12:37
Cytat:
Montaż krzesełek na trybunie wschodniej rozpoczął się w dniu 28 maja 2010. Łączna pojemność, obiektu wynosi 33 594 miejsc brutto, w tym miejsca dla prasy - 322; TV - 120; miejsca z zaburzoną widocznością - 269, zatem pojemność stadionu netto wynosi 32 883 miejsc. (Sektor A, B pojemność - 7 493; sektor C - 5 776; sektor D - 1 919; sektor E - 8 993; sektor G - 1919; sektor H - 5 806; sektor I - 1 668)
A to przypadkiem nie na trybunie zachodniej te miejsca dla prasy i tv ?

Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 24.06.2010, 12:44
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
sposób w jaki prowadzona jest ta inwestycja jest delikatnie mówiąc żenujący! Na stadionie starozakonnych w będą mieć całe IT zrobione za pieniądze miasta, stadion oddany w stanie gotowym. Nic tylko talmud i menore wnosić razem z biurkami do gotowych pomieszczeń.

A nam każą za własną kasę telebimy instalować i inne drogie rzeczy, które powinny być w cenie stadionu wykonane.
To tak jakby oddawać blok z domofonami i innymi bajerami, bez samych domofonów i innych urządzeń. Z samymi kablami na wierzchu.

Ja tylko czekam na pierwszy mecz z otwartymi wszystkimi trybunami, 33 tysiącami Wiślaków. I przy pierwszym ryknięciu JJJ-BG chlew na kałuży złoży się jak domek z kart!!
Mi się po prostu wydaje, że to wina braku w klubie osoby, która by się sprawą stadionu od samego początku porządnie zajęła. Gdyby takowa była jestem przekonany, że było by obecnie o połowę bubli mniej...ale tak to jest jak się "nie chodzi" wokół swojej sprawy, inni wtedy odnoszą wrażenie, że nam nie zależy, a skoro nam nie zależy to dlaczego miało by tym bardziej innym zależeć?
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 24.06.2010, 12:44
"AD. 30. Panel ekspertów UEFA przeprowadzał wielokrotnie badania widoczności
z poszczególnych sektorów i nie zgłaszał zastrzeżeń. Mając na uwadze pojemność obiektu (patrz ad 18) obiekt będzie spełniał w 100% wymogi stawiane przed stadionami klasy ELITE." - To mnie najbardziej cieszy. Czyli stadion będzie spełniał kryteria. Nie może być źle !
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Stary 24.06.2010, 12:45
sektor prasy bedzie na zachodniej, wiec nie rozumiem Twoich watpliwosci _Vodka
przeciez w interpelacji nikt tego nie kwestionuje
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 24.06.2010, 12:50
DDP napisał(a):Wyświetl post
Mi się po prostu wydaje, że to wina braku w klubie osoby, która by się sprawą stadionu od samego początku porządnie zajęła. Gdyby takowa była jestem przekonany, że było by obecnie o połowę bubli mniej...ale tak to jest jak się "nie chodzi" wokół swojej sprawy, inni wtedy odnoszą wrażenie, że nam nie zależy, a skoro nam nie zależy to dlaczego miało by tym bardziej innym zależeć?
Zgadzam się z tym że brakuje kogoś z klubu kto by nadzorował budowę stadionu i był jakiegoś rodzaju łącznikiem między klubem, kibicami i miastem. Ale pomimo wszystko gdybym to ja był prezydentem miasta to zależało by mi na każdej inwestycji prowadzonej przeze mnie tak samo. Chciałbym żeby każda inwestycja była tak samo profesjonalnie realizowana. Ale Jacek to jacek. może gdyby nasz Boss zstąpił na ziemię i pstryknął Majchra w ucho to wszystko było by wykończone z największą starannością.
Odpowiedz cytując
_Vodka
Senior Member

Stary 24.06.2010, 12:59
A lol, źle przeczytałem sorry

Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 24.06.2010, 13:09
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
Odpowiedź z 24 czerwca:
[..... miejsca z zaburzoną widocznością - 269, zatem .........]
......] Panel ekspertów UEFA przeprowadzał wielokrotnie badania widoczności
z poszczególnych sektorów i nie zgłaszał zastrzeżeń
. Mając na uwadze pojemność obiektu (patrz ad 18) obiekt będzie spełniał w 100% wymogi stawiane przed stadionami klasy ELITE. [/FONT]

[FONT=Times New Roman][/FONT]

Czyli co z 269 miejsc widoczność jest ograniczona ale PANEL EKSPERTÓW twierdzi że jest wszystko wporzo...?
o telebimie już nawet nie pisze. Po prostu miasto wyszło z założenia że trzeba golić frajerów z czego się da. No to golą.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 24.06.2010, 13:34
Kraków: stara hala Wisły będzie we wrześniu jak nowa?

http://www.gazetakrakowska.pl/krakow...nowa,id,t.html
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.06.2010, 13:57
Czy urzędnicy miejscy wyjaśnili, dlaczego nadal nic się nie dzieje w sprawie dokończenia D, dlaczego nic do tej pory z tym nie zrobiono, a czas sobie ucieka i ucieka?

Czy jest już data przeniesienia kontenerów, aby można było otworzyć w lipcu E?

Dlaczego nagle znów drastycznie wyhamowało tempo prac na zachodniej?

Konkretów nie zauważyłem. Tylko kolejne metne tłumaczenia, wymiajające odpowiedzi i puste wykręty.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
sqbi
Member

Stary 24.06.2010, 14:00
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
W ostatnich dniach na stadionie miejskim im H. Reymana gościł Pan Zdzisław Kręcina, Sekretarz Generalny PZPN, który po dokonaniu wizytacji obiektu, jak i po rozmowach z inwestorem zastępczym oraz wykonawcą, podtrzymał ofertę organizacji takiego wydarzenia na naszym stadionie.
To chyba już nieaktualny temat bo ...

90minut.pl napisał(a):
11 sierpnia na stadionie im. Floriana Krygiera w Szczecinie reprezentacja Polski prowadzona przez Franciszka Smudę zmierzy się z Kamerunem. Pierwotnie w tym terminie "biało-czerwoni" mieli zagrać z Włochami.
Może to i lepiej bo wstyd grać przed całą Polską i światem na placu budowy.
Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Stary 24.06.2010, 14:00
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się z tym że brakuje kogoś z klubu kto by nadzorował budowę stadionu i był jakiegoś rodzaju łącznikiem między klubem, kibicami i miastem. Ale pomimo wszystko gdybym to ja był prezydentem miasta to zależało by mi na każdej inwestycji prowadzonej przeze mnie tak samo. Chciałbym żeby każda inwestycja była tak samo profesjonalnie realizowana. Ale Jacek to jacek. może gdyby nasz Boss zstąpił na ziemię i pstryknął Majchra w ucho to wszystko było by wykończone z największą starannością.
Widzisz, gdybyś Ty był prezydentem miasta zależało by Tobie na każdej inwestycji realizowanej przez Ciebie tak samo...gdybym ja był prezydentem miasta myślał bym identycznie i każdy kto piastuje polityczną funkcję w demokratycznym państwie oraz ma choć trochę oleju w głowie powinien myśleć w ten sam sposób co my. Faworyzowanie jednego klubu piłkarskiego względem drugiego w tak wielkim mieście jak Kraków jest strzałem w stopę...to logiczne i chyba zdaje on sobie sprawę (chociaż poddaję to pod wątpliwość), że ludzie rozliczą jego "śliskie" zachowanie przy urnach. Cham będzie chamem na wieki wieków amen.

Z drugiej strony. Pewnie gdybyś był właścicielem klubu piłkarskiego powołał byś ludzi kompetentnych do zarządzania nim. Już nawet nie chodzi o ludzi, ale o jedną osobę (prezesa), który by trzymał nad wszystkim pieczę i to on był rozliczany z efektów zarządzania....uwierz mi, zrobił bym tak samo. Natomiast na miejscu prezesa w kwestiach nowo budowanego stadionu powołał bym jeżeli nie na osobnym stanowisku to oddelegował bym jedną z osób z działu marketingu (no ale taki musi być) do nadzorowania postępów budowy (kontakty z UM, wykonawcą itp.), raportującą mi tak często jak to możliwe, aby w porę gasić punkty zapalne.

Wisła i jej stadion ma tego pecha obecnie, że z jednej strony jest ogarnięty, ale nieprzychylny klubowi prezydent miasta, z drugiej przychylny, ale nie ogarnięty właściciel...widocznie nie można mieć wszystkiego na raz.

Sorry za OT, ale chciałem tylko zwrócić uwagę na współodpowiedzialność za "forumowe lamentowanie" nad stanem nowo budowanego stadionu, gdyż obecnie zarówno pokutuje wieloletni burdel organizacyjny w klubie jaki i nieprzychylna postawa władz miasta (nawet burdel w klubie bardziej).
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Stary 24.06.2010, 14:19
Markus napisał(a):Wyświetl post
Czy urzędnicy miejscy wyjaśnili, dlaczego nadal nic się nie dzieje w sprawie dokończenia D, dlaczego nic do tej pory z tym nie zrobiono, a czas sobie ucieka i ucieka?

Czy jest już data przeniesienia kontenerów, aby można było otworzyć w lipcu E?

Dlaczego nagle znów drastycznie wyhamowało tempo prac na zachodniej?

Konkretów nie zauważyłem. Tylko kolejne metne tłumaczenia, wymiajające odpowiedzi i puste wykręty.

Czytałbyś uważniej to forum to byś wiedział..........

Nie ma żadnej daty przeniesienia kontenerów, to zależy tylko od dogadania się Wisły z miastem.
Prace na zachodniej nie wyhamowały, co Ty człowieku siejesz panikę...poobserwuj sobie kamerki przez cały dzień dokładnie jak sie nudzisz i wtedy zobaczysz, dzis np zamontowali kolejne 2 kratownice.
Północna ma być do końca sierpnia wykonana, tak mówiła Niedziałkowska.

Konkretów w interpelacji było sporo, trzeba było uważnie czytać!
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 24.06.2010, 14:29
Cytat:
Konkretów w interpelacji było sporo, trzeba było uważnie czytać!
No jeżeli uważasz za "konkret" odpowiedź, że ulica Reymana zostanie ukończona do 30 czerwca no to rzeczywiście, takich konkretów było sporo

*W sumie informacja że zagramy w lipcu przy 2 trybunach to też konkret
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 24.06.2010, 14:29
ewcia napisał(a):Wyświetl post
Możemy zagwarantować, że nie nastąpiła żadna intensyfikacja działań ze strony Stowarzyszenia, a już na pewno nie nastąpiła pod wpływem forumowiczów.
Postanowiliśmy jedynie częściej publikować wyniki różnych spotkań po to aby osoby nie związane ze Stowarzyszeniem nie myślały, że w wypadku braku informacji na stronie nie działamy.

SKWK
mimo wszystko, postep w postaci dawania informacji na tym forum oceniam na plus... to tez jakies dzialanie

od ewcia: info dajemy na stronę SKWK, tutaj są przez forumowiczów przeklejane

Wracajac do interpelacji, troche konkretow i jak zwykle pare ogolników. Najlepszy konkret to chyba odp na temat telebimu, wrescie dali odpowiedz na ten temat.

Wkurza mnie tylko, ze staraja jak najmniej informacji przekazac, przekazuja tylko te ktore juz musza.
Ostatnio edytowane przez ewcia : 24.06.2010 o godz. 14:44.
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Stary 24.06.2010, 14:35
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
No jeżeli uważasz za "konkret" odpowiedź, że ulica Reymana zostanie ukończona do 30 czerwca no to rzeczywiście, takich konkretów było sporo

*W sumie informacja że zagramy w lipcu przy 2 trybunach to też konkret
Oczywiście, że uważam za konkret info o wykonaniu Reymana do 30czerwca. Mamy konkretną datę.

Wiem, że ty bys pewnie chciał w ramach konkretu dostać harmonogram prac kazdego dnia zwiazany z przebudowa Reymana, to bylby dla ciebie konkret..........
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 24.06.2010, 15:06
Dla mnie to nie konkret. Ja też Ci mogę podać datę na tej zasadzie, wiesz? O, krzesełka na trybunie wschodniej zamontujemy do 15 sierpnia. Tu chodzi o to, żeby dać konkretne info, sprawdzone, prawdziwe. Nie oczekuje harmonogramu robót, nie mniej jednak jak patrze na zdjęciach na postęp prac to wydaje mi się, że ów 30 czerwca nie jest terminem realnym.

A czy konkretem dla Ciebie jest podanie przez prezydenta miasta tego, że będzie grać w lipcu przy 2 trybunach, skoro już wiadomo że tak nie będzie ? To są dla Ciebie konkrety? Zadowala Cie to? Mnie nie bardzo. Pokazuje tylko dalszą niekompetencję i ignorancję władz miasta sprawy budowy naszego stadionu, oraz stawia reszte wypowiedzi, również w tej interpelacji, nie wartą grosza zaufania.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 24.06.2010 o godz. 15:08.
Odpowiedz cytując
sorin320
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.06.2010, 15:29

na tej focie wydaje mi sie że krzesełka niebieskie są na miejscu czerwonych, i nie są one tam tylko odłożone tylko poprostu zamontowane...
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 24.06.2010, 15:45
Ukladają 9 z krzesełek

No faktycznie 9 na swoim miejscu , cos mi sie pomieszało ;D
Ostatnio edytowane przez Donki : 24.06.2010 o godz. 16:04.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 24.06.2010, 15:48
Pojawia sie 9 ..
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/b...ualny_1024.jpg
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Stary 24.06.2010, 16:00
Akurat 9 zawsze miała byc w tym miejscu
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 24.06.2010, 16:21
http://www.krakow.pl/kamera/wisla/

Tutaj lepiej popatrzeć.

Swoją drogą jak to jest, że stadion za za ponad 500 mln a telebim Wisła musi sobie sama kupić?Przecież to są jakieś jaja

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Komend
Member

Stary 24.06.2010, 16:22
Ja mam takie pytanie. Czy na sektorze C flagi beda na I pietrze czy na II?
Odpowiedz cytując
fifek123
Member

Od: 12.2004

Stary 24.06.2010, 16:31
Patrząc na 9, to 6 powinna idealnie się zmieścić nad nasz fantastyczny wyjazd dla kosiarek

Panie Darku zbieramy pytania do następnej interpelacji?
WISŁA NH-MN
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 24.06.2010, 16:32
No to będziemy mieli telebimy
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.06.2010, 17:07
patrząc na to gdzie jest "9* to wydaje się,że cyfry będą szły sektor za sektorem,więc "6" chyba bedzie przed sektorem z kosiarkami.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Stary 24.06.2010, 17:12
Ale pomiędzy 9 i 0 ma byc sektor bez napisu, przynajmniej wg wizualizacji jakie były dostępne
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.06.2010, 17:15
Ciekawie, czy młyn na te kilka meczów wróci na miejsce dawnej Xtki czy może zostanie ulokowany na E (ceny karnetów na sektory (E i D) zapewne będą takie same, karnetowcy mogliby się przenieść po tej samej cenie z powrotem na D)?
Ciekawe jak to rozwiążą...
Odpowiedz cytując
usioc1
Member

Stary 24.06.2010, 17:16
Będzie tak 1 9 X 0 6

X to jest biała gwiazda
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź