|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dziwisz się ? mecz pewnie był o jego być albo nie być
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Tak wygląda gościu, który zawsze kupował mecze a teraz wygrywa "czysto". Radość bezcenna
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nie wydaje mi sie, ze to byl mecz o posade D. Wdowczyka.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
coś wiecej?
Jego nie być jest zależne tylko od niego samego. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co mam powiedzieć ? jakby przegrał zapewne by się pożegnał się z posadą.Teraz to tylko gdybanie co by było gdyby
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Szacunek dla Wdowczyka za to jak przygotował zespół do tego meczu. Pomimo skromnego, pozornie szczęśliwego zwycięstwa nie da się przemilczeć faktu, że Wisła zupełnie ZDOMINOWAŁA Piasta co tylko potwierdzają statystyki.
Jedyne decyzje niezrozumiałe dla mnie to: Brak zmiany Popovicia (który był niewidoczny) na Brleka. (Ale jeżeli faktycznie Mączyński ma kontuzje i nie da rady rozegrać całego meczu to ok). Zmiana najlepszego na boisku Zachary na Ondraska zamiast ściągniecie Brożka. (Ale zakładam że zostawił go po to żeby się odblokował, ewentualnie liczył na lepsza współpracę). Zwycięzcy się nie sądzi, mecz z Legią pokaże co będzie dalej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ku... dac mu Stilica i to bedzie hulac coraz lepiej. W tym momencie nie ma kto rozgrywać, brakuje wylieszczonych podań, pasowaloby dac Wdowczykowi taki komfort pracy jak Stilic
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
przestań pied@lić!
![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Raz, nie po to dopiero odrzucili jego dymisje, by jedna porażka miała coś zmienić, tym bardziej po meczu, gdzie Piast był tłamszony na swojej połowie i tylko kupa szczęścia obroniła ich przed pogromem. Dwa, w klubie nie ma na bieżące wypłaty dla piłkarzy, a ktoś miałby zwalniać Wdowczyka, płacić mu odszkodowanie, wypłacać pensje i zatrudniać kolejnego trenera? To nie czasy Cupiała, gdzie pieniądze rozrzucało się na prawo i lewo, bez patrzenia na to czy one są, czy ich nie ma. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
oczywiscie naturalną koleją rzeczy w wypadku przegranej powinno byc wy.......enie trenera.
Ale takie zmiany to są w normalnych klubach. A u nas do normalności to jak z ekstraklasy do ligi mistrzów. Dopóki sytuacja finansowa sie nie poprawi w znaczącym stopniu, dopoty Wdowczyk bedzie panem swojego losu. Z jednej strony zawsze chcieliśmy by trener dostał czas na wprowadzenie swojej wizji itd .......ety. Więc mamy to czego kiedys, w innych warunkach, chcieliśmy. Bieda buduje, w tym pokładam nadzieje. Niestety, szkoda ze teraz z ladacznicą gramy. Pal licho ze bez Głowackiego, ale to że zagramy na srodku z Sadlokiem mnie niepokoi. Mam wrazenie ze Maciek od dłuzszego czasu ma wyjebane. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
Ja Wdowczyka nie znosiłem lekko mówiąc. Gdy został naszym trenerem piana leciała mi z pyska bo jego buty i bezczelności gdy był jeszcze trenerem tirówki a naszym Dan Petrescu zbyt dobrze pamiętałem. Ale odkąd jest w Wiśle, a może gdybym śledził to może i w Pogoni to trochę inny człowiek niż go pamiętałem z dawnych czasów. Wydaje mi się że bardzo mu zależy na tym by oczyścić swoje imię i się zrehabilitować za dawne grzechy. Również wydaje mi się że naprawdę dużo serca JUŻ zostawił w Krakowie przez te wszystkie trudne sytuacje i zawirowania. Jeszcze te teksty o Reymanie które odbierałem jako podlizywanie, teraz mam wątpliwości że się myliłem. Niech mu się wiedzie i niech prowadzi Wisłę do zwycięstw. Ja do niego zmieniłem zdanie. No i nasz zespół w ostatnim meczu naprawdę grał DOBRZE. Teraz niech łapie pewność siebie i bramki będą łatwiej wpadać. I z przodu poproszę Ondraska z Zacharą. Dwaj silni napastnicy którzy mogą się fajnie uzupełniać. A Brozio jako Joker bo jednak widać po nim lata. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Moze Wdowiec sprawdzi jeszcze Brozka za Ondraskiem i Zachara np. kosztem Boguskiego.
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
A ja cieszę się, że trener za którego kryzys się rozpoczął może próbować wyprowadzić drużynę z niego. Zwłaszcza że widać poprawę w grze, bo w meczu z Jagiellonią mogliśmy nawet wywieźć remis.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
No z Jaga juz duzo nie brakowalo widac ze powoli ruszaja do przodu ...w koncu
![]() ![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie tylko z Jaga.
Z Korona w ostatnich sekundach, ze Slaskiem tez to nie wygladalo zle, gdyby nie wynik. Z Ruchem tez raczej na porazke nie zaslugiwalismy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
![]() Mecz w wydaniu Wisły bardzo dobry, widać było, ze chcą wykorzystać pogodę i dużo strzałów z dystansu. Nie pamiętam kiedy ostanio Wisła zbliżyła się do 30 w ilości strzałów na bramkę jak w sobotę : http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...tyki_po_meczu/
Ostatnio edytowane przez Kaan : 19.09.2016 o godz. 08:28.
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Również nie jestem zwolennikiem Dariusza ale najwyższy czas na stabilizację, dajmy mu pracować w spokoju jak najdłużej. W przeszłości przerabialiśmy wymiany trenerów i jak to się zwykle kończyło wszyscy wiemy. Liczę, że tym meczem się przełamali i w piątek zagrają równie dobrze jak z Piastem tylko skuteczniej.
P.S. Szkoda, że albańca wywalili z cwelki bo wynik mógłby być ciekawy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
to że Albańca wywalili niewiele zmienia, będzie trener tymczasowy jak u nas Broniszewski. A jakie wyniki miał Broniszewski pamiętamy. Są kompletnie rozbici - psychicznie, fizycznie, chaos jest tam ogromny, nie ogarną się w 5 dni, a my w końcu idziemy w górę, musimy to wykorzystać i ich rozwalić
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
Faktycznie go tam chyba nie lubią, ale bez przesady. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Efekt nowej miotły, nawet jeżeli asystent przejmie. Do tego dochodzi, że nie wiadomo co zagrają i jak się pod nich przygotowywać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wczoraj jak zaczeli podkrecac tempo to Lubin trochę nie wiedział co się dzieje... w obronie grają fatalnie i tu należy upatrywać szans na zwycięstwo. Czas w końcu zagrać skutecznie...!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
No niestety, czy grali przeciwko Hasiemu czy nie, trzeba uczciwie powiedzieć, że on sam swoimi decyzjami pomagał raczej przeciwnikom niż swoim piłkarzom. Nawet jeśli piłkarze chcieli się pozbyć trenera, to nie wierzę w to, że chcieli to zrobić jednocześnie się kompromitując jak z Borussią.
Ten jeden argument nam odpadł. Kto by nie przyszedł, nawet jakby to miał być ichni Broniszewski albo Pawłowski, raczej nie popełni taktycznego samobójstwa na dzień dobry. Zobaczymy co zrobi z zaciągiem belgijskim, bo to może być kluczowe nie tylko w najbliższym meczu, ale dla gry Legii w ogóle... Wdowczyk ma o tyle łatwiej, że i tak nie ma wielkiego pola manewru ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bilans Wdowczyka odkąd jest trenerem Wisły:
20 meczów 9 zwycięstw 3 remisy 8 porażek bilans bramek 37 -35 biorąc pod uwagę w jakiej dupie jesteśmy pod względem finansowym i organizacyjnym to i tak nie ma co narzekać... Gdyby trener miał do dyspozycji rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia to na pewno byłoby inaczej... ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nasza liga jest nie obliczalna bo raz jesteś na szczycie a innym razem na dnie... popatrzcie na wyniki Probierza w Jagiellonii Białystok:
sezon 2014/2015 - 3 miejsce sezon 2015/2016 - 11 miejsce sezon 2016/2017 - po 9 meczach - 1 miejsce... Spójrzmy na Legię Hasiego... na papierze ogarnięty zagraniczny trener i teoretycznie mocna kadra... a wyniki dno... Drużyna grająca w LM (oczywiście pamiętam, że eliminacje mieli banalne... ale wywalczyli sobie tak łatwe eliminacje w poprzednich pucharowych sezonach)... i ten uczestnik LM z teoretycznie mocną kadrą zajmuje 14 miejsce w lidze (3 od końca)... a my mielismy powazne zawirowania właścicielskie, problemy z budżetem i osłabienie kadry... więc ciężko oczekiwać cudów... Wiadomo ze wyniki były fatalne ale oby teraz było lepiej i w góre tabeli (jakby nie patrzeć juz bardziej w dół nie da się)... |
|
|
|
Guest
|
|
Teraz obserwujemy dokładnie to samo w wykonaniu Piasta i pejsów (poszerzyli kadrę dopiero w końcu sierpnia), w przeszłości takie same cykle miał Ruch czy Jaga i właściwie każdy oprócz L i Amiki (do czasu). L - dużo zmian i przede wszystkim kosa kopaczy z dziwnym "trenerem", obawiam się że sabotaż się skończył i zacznie się ostre gonienie, wielka szkoda że gramy z nimi teraz, a nie jak grali na wywalenie trenera.
Ostatnio edytowane przez arti : 19.09.2016 o godz. 19:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Jestem po lekturze "Nawałka - droga do perfekcji" Olkowicza i tam jest wspomniane, że Wdowczyk był mocnym kandydatem na selekcjonera, obok Nawałki, ale Boniek przezornie wypuścił przeciek kontrolowany o Wdowczyku i chciał zaobserwować reakcje publiki na kandydata z taką przeszłością - a ta przekreśliła jego szanse.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2016
Offline |
|
|
Bo polacy to mali ludzie.. w malo kogo wierza, sami wiele soba nie prezentujac.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|