|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Ja bym kupił bramkarza reprezentacji Beninu . Widziałem go i dobrze grał w Mistrzostwach Afryki . O wiele lepszy jest do Pawełka .
![]()
[Podpis wymoderowany]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Co do Bąka to ja 2 lata temu mówiłem o tym, że będzie to gwiazda i trzeba sprowadzać go jak najszybciej do Wisły. Na razie to jeszcze mu brakuje do bycia gwiazdą, ale na pewno miałby szanse do zastąpienia na bramce Pawełka. Rozwija się i co ważne jest młody. Rozważyłbym jeszcze ściągnięcie do zespołu Tyrałę i Romeu. Co prawda nie widziałem Romeu w akcji, ale jest sporo warty i to defensywny pomocnik, który mógłby zastąpić Cantoro lub Sobolewskiego. Poza tym przyda się napastnik (Messi
). |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
J. Gancarczyk,D.Nowak,Ł.Garguła,G.Kasprzik. To bym zrobił
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
I jeszcze Ostrowskiego ze Śląska na drugie skrzydło, to jest taka lepsza wersja Bonina z czasów gry w Koronie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Finalne wnioski po tych moich wypocinach:
1 Pawełek na ławkę rezerwowych jeżeli ma przystępny kontrakt, jak za duży, albo nie chce siedzieć to sprzedać 2 Z Baszczem kontraktu nie przedłużać i szukać jego następcy(z uwagi na brak kandydatów niech do czerwca pogra) 3 Z Cantoro kontraktu nie przedłużać, chyba że na dużo dużo mniejszych warunkach w kontekście zmiennika, jak się nie zgodzi dążyć do rozstania już zimą(i tak kupno jakiegoś pomocnika jest koniecznością) 4 Niedzielana wysłać na wypożyczenie półroczne(jak się nie zgodzi nie brać do kadry meczowej) lub rozwiązać kontrakt 5 z Zieńczukiem przedłużyć kontrakt na 2 lata za połowę pensji, jak się nie zgodzi to dążyć do rozstania już zimą 6 Diaza nie traktować jako piłkarza do 1 składu w kontekście lewej strony(czy to obrona czy szczególnie pomoc) bo jest za wolny. 7 osobiście nie wierzę w uniwersalizm piłkarzy taki jak prezentuje Skorża, a przynajmniej w kontekście planowania wzmocnien . Oto jakbym chciał żeby wyglądała kadra w lipcu(może od tej strony będzie łatwiej?):Bramkarze: xxx Pawełek PO: xxx Singlar ŚO: Marcelo Głowacki Cleber Kowalski LO: Pi.Brożek Diaz PP: Łobodziński Małecki Boguski DP: xxx Sobol Diaz OP:xxx Jirsak Boguski LP: xxx Zieńczuk N: Brożek xxx xxx Na 1 miejscu piłkarze lepsi(do 1 składu). Na zrealizowanie tego daję 2 okienka. Wniosek do 1 składu trzeba 5-6 piłkarzy(takie są nasze potrzeby transferowe). Oczywiście nie wszystko się sprawdzi. Ale jeżeli Brozek będzie dalej w takiej formie to jest szansa że jednak u nas na dłużej zostanie . Takie 5-6 transferów(niekoniecznie drogich) mogłoby Wisłę na nogi postawić.![]()
Ostatnio edytowane przez Raporter : 30.11.2008 o godz. 13:29.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Generalne zgadzam aię z Tasio tyle, że te zmiany gwarantują co najwyżej Mistrzostwo Polski a celem Wisły są europejskie puchary. aby to osiągnąć dodałbym do zmian proponowanych przez Tasi następujące transfery: Micanski, Ostrowski. Miejsce im powinni zrobić: Niedzielan i Łobodziński. Powinniśmy też sprowadzić Gargułę już zimą, PGE można w zamian zaoferować Cantoro.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
żeby przywrócic blask Białej Gwiazdy myśle ze Bednarz musiałby zainwestowac 2-3 miliony Euro na dzien dobry(dwóch pomocników lewy i środkowy, oraz ze dwóch napastników bo pewnie Brożka sprzedadzą).Mam tu na myśli zawodników ukształtowanych a nie wyróżniajacych sie juniorów.
WHITE*STAR wyśmiewa mój pomysł ze sprowadzeniem Grzyba z Polonii Bytom a ja uważam ze to jest najlepszy zawodnik Bytomian, od dobrego roku wyróżnia sie w naszej lidze, pewnie wiele by teraz nie kosztował |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Moim zdaniem na bramkę powinien przyjść Kowalewski. Na obronę nie wiem, na pomoc chyba właśnie Garguła wzamian za Cantoro do Bełchatowa, a na napad to albo Maciuś Żuraw, albo Ivanovski z Polonii jak już wspominałem.
PS. Tutaj nie ma co gdybać tylko powiedzieć panu Cupiałowi, że to albo się skończy, albo Wisła zacznie grać. Przecież Wisła z Krakowa to potęga ! Trzeba wydać wiele kasy. Chcoiaż i tak lata 2000 - 2003 nie powrócą chyba nigdy... :/ |
|
|
|
Guest
|
|
|
Quicker i Trener2008- Garguła za Cantoro i jeszcze Dawidowskiego na Nowaka możnaby wymienić...
Nie no... chłopaki widzę, że uważacie Janasa i gości z GKS za kompletnych kretynów, a to chyba nie całkiem tak... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie stawiaj Dawidowskiego na równi z Cantoro, Mauro jest dobrym zawodnikiem a dla GKS lepiej wziąć zawodnika za Gułe niż oddać go kompletnie za darmo
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Mój post jest ironią, obie wymiany są równie (nie)prawdopodobne.
Jak GKS zechce zarobić w zimie to jakieś Turki czy Grecy na pewno rzucą te 500tys euro. Poza tym sam ŁG zechce pewnie wtrącić swoje 3 grosze. A on ma chyba sporą ochotę na większe pieniążki na Zachodzie. A jeszcze więcej ich zarobi jak podpisze w zimie, a odejdzie w czerwcu za darmo. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fakt jest taki Skorża powiedział że przydałoby mu się 2 skrzydłowych, rozgrywający i wysoki napastnik
Chciałbym aby byli to Ostrowski, J. Gancarczyk, Garguła, Micanski |
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
a jak myślicie..
Stilic jest do wyciągnięcia z Lecha? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Raczej nie da rady wyciągnąć Stilicia ale może by im podebrać tego Handzicia? może coś z chłopaka wyrosnie.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
a ja myślę, że zamiana:
Skroża Cantoro Dawidowski/Niedzielan/Kmiecik na Smuda Stilic Lewandowski byłaby sprawiedliwa i wszystkich uszczęśliwiała |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Nie kompromituj się chłopcze.
Pomyśl zanim cokolwiek napiszesz. Weź sobie kup koszulkę tego Lecha i wyjazd stąd. |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Zostaw pysia w spokoju, bo on Wiślak, co prawda normalny inaczej ale przynajmniej swój i wiadomo że nikogo nie zwyzywa.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
"Weź sobie kup koszulkę tego Lecha i wyjazd stąd."
tylko piszę, co bym zrobił gdybym to ja był Bednarzem w celu poprawienia jakości gry naszej drużyny Zostaw pysia w spokoju, bo on Wiślak co prawda to prawda |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
już gdzieś pisałem... wykupić możecie dobrych grajków ale chyba raczej nie z tych co walczą o MP
ciężko będzie Gargułę z GKS bo co z tego że mu się kontrakt kończy? Kiedyś była "tylko Wisła" a teraz... najlepsi grają w Lechu, Polonii, Wiśle i Legii (+GKS i Śląsk) 0 ciężko wydostać od nich ich gwiazdy... 3-4 lata temu każdy chciał grać w Wiśle.. teraz piłkarze widzą inne opcje |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Łysy do roboty !!! dobrze ze ta runda się kończy ... a jeśli wzmocnień nie będzie to ciężko z pucharami bo o MP można zapomnieć
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mógłby ktoś napisać do kiedy kontrakty obowiązują następujących zawodników: Cantoro, Cebanu, Baszczyński, Dawidowski, Varga, Kmiecik, Niedzielan, Gołoś
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jakoś nie wydaje mi się żeby ten Gancarczyk był lepszy od Zieńczuka. To chyba nie jest piłkarz dla nas. W Legii mają dobry środek to coś może ugrać. Wątpię żeby to był dla Wisły akurat dobry transfer.
Jeżeli chodzi o rozgrywającego to Nowak z GKS też potrafi rzucić solidną piłkę i nie wiem czy nie jest to jedyny piłkarz na jakiego jest szansa w dodatku że powiedział że w Wiśle by pograł. Tyle że z kolei 800tys Euro to za dużo chyba za niego. Tak więc albo transfery z zagranicy, albo jakieś super wynalazki z 1 ligi bo innych nie widać. |
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Cebanu: 30 czerwca 2011 Baszczyński: 30 czerwca 2009 Dawidowski: 30 czerwca 2009 Varga: 31 grudnia 2010 Kmiecik: 31 grudnia 2008 Niedzielan: 30 czerwca 2010 Gołoś: nie wiem na pewno odejdzie Kmiecik, z Dawidowskim trzeba się jeszcze pomęczyć pół roku bo ta hiena nie zgodzi się odejść wcześniej ![]()
www.TSW.com.pl - Chcesz dołączyć do redakcji. Napisz. GG: 9420852
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Dać GKS milion za Gargułę i tego Nowaka...
Albo pół i dorzucić Niedzielana i Dawidowskiego. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Kadra i jej braki Można by sprowadzić:
Bramkarze: xxx Juszczyk, Trela Załuska Obrońcy: Prawa obrona: xxx Singlar Starosta Lewa obrona: Brożek, Diaz Środkowi obrońcy: Głowacki, Cleber, Marcelo, Kowalski, xxx Sadlok Środek pomocy: Sobolewski, xxx , Jirsak Romeu Rozgrywający: xxx , Mączyński Garguła Prawa pomoc: Łobodziński, Burliga Lewa pomoc: xxx Zieńczuk Gancarczyk Napastnicy: Brożek, Boguski, xxx , Małecki Micanski |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
2008 już się kończy będziesz musiał zmienić nicka na Trener2009
![]() w przeciwnym wypadku tylko miesiąc błyskotliwych rad Ci pozostał ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
..i ani godziny dluzej
![]() ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Tak to niech Wisła gra tak: Cebanu- Szabat, Jacek, Rygielski, Rosłoń-Dawidowski, Varga, Cantoro, Kubowicz-Kmiecik, Smółka.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
gra podobnie w ME.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
ME to nie ekstraklasa! Załuska to bardzo dobry bramkarz w czerwcu kończy mu się kontrakt. Romeu też za darmo podobnie garguła
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|